דיון מעניין על תורה עם דרך ארץ, נושא שמטריד אותיאנונימי (פותח)
ראיתי דיון מעניין באתר חידוש, רשת חברתית חדשה ללימוד תורה והנושא ממש מעניין אותי.
מי צודק אנחנו או החרדים ?
האם לצאת לעבוד ולפרנס את עצמך אעפ"י שלעיתים זה יוצר נתק מהתורה או שמא הדבקות בתורה גוברת או לחילופין יש דרך אמצעית ?
שאלה זאת ממש מטרידה וצריכה להטריד כל בחור שמתכונן לצאת לחיים .
כמו כן לשאלה זאת יש השלכה ישירה על בחירת המסלול הסדר, גבוהה, מכינה, או בכלל ישיבה חרדית.

אשמח למקורות, כמו שכתב כותב המאמר המקורי..

אני חושבתשמחה ואמונה
שלכתחילה צריך ללכת לללמוד תורה..
אבל אם הגבר לא מסוגל לזה, קשה לו.. יש בעיות בפרנסת הבית, מרגיש צורך... שיצא לעבוד, ויקבע עיתים לתורה..
אני לא חושבת שיש דרך שצודקת ודרך שלא צודקת
הכל נכון והכל טוב...
לצאת לעבוד..talr123
היה על זה דיון בגמרא... אני לא זוכרת מי היו הצדדים במחלוקת, אבל ההלכה נקבעה לפי הדעה שלא לסמוך על הנס ולצאת לעבוד.. (כמובן לקבוע עיתים לתורה..)
לעבוד אבל לקבוע עיתים לתורה.שיראל.
אבל שמע-היה כאן שירשורים א-ר-ו-כ-י-ם ו-מ-פ-ו-ר-ט-י-ם מ-א-ו-ד בדיוק על זה בעבר.חפש קצת אחורה.
תלוי מה היו הנסיבות באותו סיפור בגמרא..שמחה ואמונה
זו לא הלכה חד משמעית..

לא קראתי את המאמראלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

בכל אופן, זו מחלוקת ישנה מאוד, בין תנאים:
תנו רבנן: ואספת דגנך, - מה תלמוד לומר - לפי שנאמר: לא ימוש ספר התורה הזה מפיך, יכול דברים ככתבן? תלמוד לומר: ואספת דגנך - הנהג בהן מנהג דרך ארץ, דברי רבי ישמעאל; רבי שמעון בן יוחי אומר: אפשר אדם חורש בשעת חרישה, וזורע בשעת זריעה, וקוצר בשעת קצירה, ודש בשעת דישה, וזורה בשעת הרוח, תורה מה תהא עליה? אלא: בזמן שישראל עושין רצונו של מקום - מלאכתן נעשית על ידי אחרים, שנאמר: ועמדו זרים ורעו צאנכם וגו'. ובזמן שאין ישראל עושין רצונו של מקום - מלאכתן נעשית על ידי עצמן, שנאמר: ואספת דגנך; ולא עוד, אלא שמלאכת אחרים נעשית על ידן, שנאמר: ועבדת את אויבך וגו'. אמר אביי: הרבה עשו כרבי ישמעאל - ועלתה בידן, כרבי שמעון בן יוחי - ולא עלתה בידן...
אמר רבה בר בר חנה אמר רבי יוחנן משום רבי יהודה ברבי אלעאי: בא וראה שלא כדורות הראשונים דורות האחרונים, דורות הראשונים עשו תורתן קבע ומלאכתן עראי - זו וזו נתקיימה בידן, דורות האחרונים שעשו מלאכתן קבע ותורתן עראי - זו וזו לא נתקיימה בידן. (ברכות לה: )

מקובל שהולכים לפי ר' ישמעאל, אבל גם אז צריך לזכור שהתורה היא הקבע והמלאכה עראי. שמעתי שהרב קנייבסקי התלונן על זה שיש אברכים שלומדים חמש שנים וכבר חושבים שצריך לממן אותם, ככה שקשה לקרוא לזה 'הדרך של החרדים'. זה כמו להגיד שהדרך של הציבור הדתי לאומי היא לאהוב את המדינה יותר מהתורה. זו לא הדרך שראשי הציבור סוללים, פשוט יש כאלה שהולכים בה.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך