צריך לברר מה בעצם הבעיה האמיתית: שאובייקטיבית יש יותר בגדים מהנדרש, או שהדירה קטנה מדי, או אולי יש כמות סבירה של בגדים אבל הם לא מסודרים כמו שצריך ולכן יוצרים עומס?
ממה שכתבת, נשמע שבאמת יש לך הרבה בגדים.
אין מה לעשות, זה סוויץ' בראש שצריך לשנות.
בגדים שנראה לך שאיש לא ירצה - פשוט תזרקי. לפח. אלא אם כן את עושה להם הסבה לפיג'מות\בגדי גואש\סמרטוטים.
בגדים מצויינים שחבל לך לוותר עליהם - למה חבל לך? הם עושים לך רע, לא טוב. אם חבל לך לזרוק אותם לאיזה גמ"ח, ומי יודע מה יהיה בסופם, אני מציעה לך למצוא מישהי שתיהנה מהם ולמסור לה ישירות. זה מצריך יותר מאמץ מלתת לגמ"ח, אבל הסיפוק הרבה יותר גדול. תחשבי כמה בגדים מכל סוג צריך לכל עונה (קחי בחשבון חורף - כביסה לא מתייבשת, חול המועד, ט' הימים).
עכשיו, בנוגע לשמירת בגדים להמשך, צריך לעשות את זה בצורה מושכלת.
אני מבדילה בין כמה קטגוריות:
- בגדים שיש מי שבטוח ילבש אותם בשנתיים הקרובות, ואפילו יותר רחוק. את אלה אני שומרת, כי אין לי כסף לקנות בגדים חדשים. אפילו אם ממש חסר לי פריט מסויים, אני לא אקנה ואיכשהו אסתדר עם מה שיש. לכן שווה לי לשמור. אבל אני שומרת רק בגדים ממש טובים, ולא כמויות גדולות מדי.
- בגדים שאין מישהו במין המתאים להם, אבל אולי יהיה בע"ה ולכן אני שומרת בגדי תינוקות עד גיל שנתיים בערך, ומעבר לזה - לא (אם הם בקטגוריה הנ"ל).
- בגדים שיתאימו למישהו בגודל ובמין, אבל הם בלויים או בעלי צבע מוזר או גזרה לא נוחה (למשל מכנסי אוברול לפעוטות שאין להם תיקתקים למטה). וזה כמובן נזרק או עובר הלאה.