טוףףף החלטתי פשוט לקצר.. [ולא הלך בכלל!.. סורי..]הדריכני
זה כל יום איכשו מתבטא במשהו ונימאס לי...

יש לי חברה בכיתה.. ואני מתביישת אפילו לומר, זה הכי מגעיל שיכול להיות אבל אני-- שונאת אותה.. לא יודעת איך זה קרה לי.. מאד חשוב לי העיקרון של אהבת ישראל, וקבלת השונה - איך שהוא.. במצב שלו.. ובדרך שלו.. אבל אני פשוט לא מסוגלת איתה! זה מתבטא בכך שאם היא נוגעת בי זה מרתיע אותי, אוקי?!?! תקלטו לאן הגעתי!...  אין לי מושג כמה היא מודעת לזה כי אני משתדלת לשחק אותה סבבה, בוקר טוב, מה נשמע, להתעניין מידי פעם (למרות שזה קשה לי מאד!) אבל זה פשוט אורח חיים לא נורמלי, וחוץ מזה שזה ממש אסור - לשנוא יהודי! זה כ"כ עצוב..

הסיפור בקצרה - (כמה שאני יכולה)
היא הרסה לי את האמון שהיה לי בה כמו שבחיים, אבל בחיים אף בנאדם מעולם לא הרס לי! היה איזה סיפור מגעיל שאיך שהוא הייתי קצת קשורה אליו שהיא שיקרה על חברה שלי במשך המון זמן.. על משהו מאד גדול ומהותי - בערך על כל החיים שלה. ובסוף היא סיפור בשיא הפשטות שזה היה שקר כי זה התחיל לדפוק אותה.. וזה לא רק הסיפור הזה, כל מיני מקראים שראיתי שהיא מדברת בצורה אחת במקום אחד ובצורה אחרת במקום אחר כי כך היה נראה לה שהחברה באותו מקום תאהב יותר..
אחרי הסיפור הנ"ל הבנאדם השתנה מקצה לקצה, היא נהייתי דוסית בטירוף! (מה שלא כ"כ היה קודם, בכל אופן בצורה נגלת) והיא מתייחסת אלי כזה נחמד והכל (מה שגם לא היה בתקופה ההיא בכלל - היא צעקה עלי בלי סוף... ולא דיברה איתי מעבר לזה...) וככה בכל מיני תחומים קטנים..
אני - לא - מאמינה - לילדה הזאת בשום דבר, כלום!! אני מספרת לכם את זה ככה שזה נראה אמיתי.. ויכול להיות שזה אמיתי אבל אני לא מאמינה לזה! מבחינתי היא נהייתה דוסית כי ככה היא יודעת שיעריכו אותה החברות, היא מתייחסת אלי נחמד כי היא יודעת שיאהבו אותה וככה עוד המון דברים... וזה לא רק שהיא הרסה לי את האמון ולכן אני לא מאמינה בה, אני רואה את איך שהיא השתנתה, לדוגמא - אלי מתייחסת כ"כ יפה ומאחרות מתעלמת.. מבחינתי זה אינטרסי.. וככה אני רואה גם את שאר הדברים..

מפריע לי שאני שונאת אותה! מפריע לי שאני לא מאמינה לאף מילה שיוצאת לה מהפה! אני חיה איתה כל יום בערך...
מקווה שזה היה מובן ושה' יביא את זה רק לטוב.

אני מעריכה מאד את מי שקרא את כל זה, ואשמח אם תענו בעיצות ועידודים.. זה מתסכל ממש! אני מתפללת כמעט כל יום שה' יעזור לי לאהוב אותה וזה לא ממש קורה, נראה לי בגלל שאני מבחינתי לא עושה אף צעד בנידון..

תודה אין סוף!
תנסי לבדוק אם זה אמיתי או לאאנונימי (פותח)
לגמרי לגמרי מבינה אותך.. ואולי זה יבעס אותך-מיטל
אבל זה נשאר תמיד ברוב המקרים..

היתה מישהי שפשוט שנאתי לאורך כ"כ הרבה שנים.. מסיבות כמו בערך מה שאמרת (שקרים, התייחסות וכו') ועכשיו אני כבר לא כ"כ רואה אותה אבל כשכן היא מנסה להיות נחמדה אלי והכל אבל אח"כ אני חושבת על כמה אני שונאת אותה עדיין..

פחות שונאת אבל בכל זאת..

קיצר זה משו שנשאר
כנסי----מאדניקית
עצה שלי-
עזרה לי פעם אבל במקרה קצת שונה, אני לא בטוחה שתעזור לך..
אמרת שאת יושבת לידה? 
נראה לי שהקרבה הכ"כ גדולה-את נמצאת איתה מלא וזה
רק מגדילה את זה..
הייתי ממליצה לך לעבור מקום (אפילו לגשת למורה ולבקש ממנה-לא צריך לספר לה כל אבל ממש לבקש..)
כשתתרחקי קצת יכול להיות שמימד השנאה אליה קצת יקטן (אני מקוה..)
ואל תחשבי שזוהי בריחה מהמציאות ומההתמודדות-כי זו רק דרך להתמודד (אז שלא יהיו לך מצפונים..)

מקוה שעזרתי...
אם את רוצה לפרט עוד קצת באישי-אני ממש ישמח לעזור אם אני אוכל כשאני אדע עוד פרטים
תקשיבי....עץ על מים
באיזהשהו מקום היא מראה סימני מצוקה היא מראה שקשה לה בזה שהיא בעצם מקשה על אחרים ומשקרת עליהם ומנסה להראות שהיא שווה וכו'....
זה אומר שפשוט קשה לה וזהו ...

מבחינתך זה מאוד קשה ובצדק בתכלס...
אבל תדעי שהיא עושה את זה בגלל קושי שיש לה!!!!1

תחליטי בינך לבין עצמך שאין קטע לשנוא אותה לרחם עליה לא לשנוא!!! וזה מאוד קשה....
גם לי יש חברה שאני לא מאמינה לה לשום דבר היא כל היום מקשקשת ואני מכירה אותה די טוב ואני יודעת בוודאות שהיא סובלת אני פשוט מרחמת עליה ופעם באמת שנאתי אותה ואיכשהו התגברתי על זה כי ידעתי שהיא בסה"כ מסכנה.....
דברי בש"א מתישהו...

קרה לי ש...-נאוה-
הייתה מישהי שממש לא יכולתי להסתכל עליה!!!
היא עשתה לי משהו שבאמת לא יודעת אם שנאתי אותה אבל היא הגעילה אותי...וכעסתי

וביום כיפור, עד כמה שניסיתי לסלוח, היה ממש קשה וזה לא עזר- לא סלחתי לה בלב שלם
אבל בסוף החלטתי שאני פשוט מרחמת עליה.

היה לי שכן שעשה לנו צרות ואבא שלי אמר שהוא פשוט מרחם עליו.

אפשר לנסות להחליף את הכעס והשנאה ברחמים על אותו אדם שהוא משקר ושהוא כזה ולשמח שאת אחרת!

בהצלחה!
>>><אריאל>
לפעמים יש את הפחד הקטן הזה- האם להתחיל עוד פעם קשר עם מי שאכזב אותנו- תמיד קיימת סכנה שאולי נתאכזב עוד פעם. בכל זאת כמה צ'אנסים בן-אדם כבר יכול לתת? 

קרה לי את אותו מקרה בדיוק, לא דיברתי עם חבר ילדות שנתיים, ואמרתי לעצמי כל הזמן שאני לא אתאכזב עוד- שאני אראה שהוא משתנה אנחנו נחזור להיות חברים, אני לא חבר של ____ החדש שנוצר לי פה. 
והוא לא השתנה, הוא המשיך להתקלקל, דתית ומוסרית (חלק מהסיבה שחתכתי זה הקטע המוסרי שהפריע לי). 

טיפ ממני: תשכחי מהכל- האפשרות שהיא חייה בהצגה הוא תירוץ, תשאלי את החברות שלה ותבררי את העניין, אם היא באמת "דוסית". ואם הן אומרות שכן תאמיני שהיא השתנתה וחזרה בתשובה, האהבה תבוא מעצמה. ליל"ט.
ממה שכתבת עכשיו - ישר לאלוקים!....אח..
אני חייב להראות לאלוקים מכתב את המכתב שלך עכשיו. אחת שמזה 'מתה' לאהבת ישראל, ומן הסתם כבר שתפה לא פעם אחת את הלחיים שלה ב - "מים מרים", ועל מה? על זה שהיא מתה לאהוב, מתה להתחבר, מתה להאמין בעם ישראל. אז סבבה? בואנה, מכאן ישר לאלוקים.
"לא", תגידי, "אני לא רוצה שהוא יקרא את החלק השני של המכתב"....
אוו'ץ. מצטער, לא התכוונתי...
אבל יודעת מה?
את גדולה מהחיים. כי החיים אמרו לך לסתום ולהפסיק לחשוב על הדבר הזה ובטח לא להגיד כזה דבר ברבים, ואת, את התעלית עליהם. והנה את פה מחפשת דרך לאהוב, תשובה שתעזור לך להתקרב לשלמות.

תגידי, מכירה ת'מושג הזה לדון לכף זכות?
אחד המושגים הכי הזויים בעולם. יענו ראיתי אחד שעושה כך ובלה בלה, דברים נוראים, והנה אני צריך להגיד אכשהו להמציא איזה סיבה ש - "לא, זה היה בסדר". נשמע מוזר, פועל מוזר ו ---
יודעת? בכף זכות הזו לא באמת אכפת לי מה האמת האם מה שהוא עשה זה באמת מותר - כמו שהמצאתי סיבה - או לא. אלא, מה שכן מעניין אותי הוא - שדנתי אותו לכף זכות. זה כמין מבחן אישי שאני נבחן בו. ראיתי ת'הוא עובר עבירה, גם אם זה בסופו של דבר כן עבירה, אני - כשלא ידעתי בברור ממש ממש שזה עבירה בטוח בלי שום ספק, הייתי חייב לדון אותו לכף זכות.
החברה הזו, וואלה מזה לא מעניין אותך אם היא עכשיו דוסה או לא. ת'כלס - זה המבחן האישי שלך, תזכרי - שלך. את צריכה לדון אותה אנעארף לאיזה כף זכות, אבל כף זכות. אם תדוני - את לא באמת עשית שאם היא עברה עבירה זה לא יהיה כלום, אלא את פשוט ניצחת. ואם לא דנת לכף זכות - על ההיא שאת שונאת, זה לא באמת ישפיע. רק את, תכשלי, במבחן. אז איך לעזאזל אתה רוצה שאצליח מישהי שאני שונאת לדון לכף זכות ומה אתה רוצה להגיד לי בזה?
אז ככה - שאת חושבת עליה, ורואה שאת בעצם במבחן מול ה' פה, ורק את וה' בעסק, וההיא זה רק 'סתם' כאיזה תרגיל שאת צריכה לפתור אותו ולהגיש למורה, בלי לאהוב את התרגיל, אז זה הרבה יותר קל גם אם שונאים את התרגיל, פשוט - בלי מחשבות מיותרות להרגיש שאת במבחן, וזהו, אני פותרת ת'תרגיל. רק את בחדר. את ואבאל'ה. ממילא, החברה הזו? עזבי אותה (!) אבל תפתרי ת'תרגיל שה' נתן לך. ה' רוצה כף זכות? אז פשוט תתני פה איזה המצאה ככה טובה של כף זכות, וזהו, סיימנו ת'תרגיל. הביתה חופשייה.
כן, אתה לא מבין, אבל אני לא רוצה להמשיך שנוא אותה!
פססט, תקשיבי, לאט לאט ואת תרגישי איך הכף זכות הזו מרוממת אותך ונותנת לך ממש עם כף של זהב, להרגיש יותר ויותר רגשות של פתיחות כלפי השני שהיה נראה לך ממש מוזר אלייך עד עכשיו. ו - יודעת? אם נקח עוד עיצה קטנה, אז זה הולך משהו כזה. אל תנסי לחשוב כמה שהיא מגעילה ועושה דברים רק מתוך אינטרס. אלא - ותקשיבי טוב טוב -תרחמי עליה, שהיא צריכה צומי. תרחמי עליה, שהיא לא יכולה להתמודד לבד וחייבת לעשות תחבולות בכדי להשאר חיה. סה"כ, היא מסכנה. ועל מסכנים, לא כועסים. על מסכנים, מרחמים ומשתדלים כמה שיותר לעזור להם בשקט בלי שהם שמים לב שאנחנו רואים אותם כמסכנים.
את מבינה? את בטח עכשיו רואה אותה בדמיון כאחת שעומדת מולך ומצחקקת מאחורי הגב, ועושה לך בזכרון מה שהיא עשתה לך פעם איך שהמילה 'אמון' כבר אבדה אמון בגללה...
אבל לא. תסתכלי עליה עכשיו במחשבה, ר-ק כעל ילדה מסכנה. ת'כלס, זה מה שהיא. צריכה אינטרסים מאחרים. אז מי כזה? אדם מסכן. ממילא, אל תסתכלי עליה כמולך, אלא כאחת שזועקת לעזרה. מתוך הנשמה. מכירה שאנחנו לפני עבירה? איך זה נראה שאנחנו משתוקקים לעבירה אבל באמת הלב מת עכשיו שיבוא מישהו ויתלוש אותנו מפה? אז גם היא ככה. גם כשאת רוצה ת'חיוך המעצבן שלה שמבשר כאילו היא באה לזמום משהו, תעצרי לרגע ותגידי - אני מרחמת עליה. אתפלל עליה בעז"ה שהיא תצליח להיות יותר עצמאית ולא כל הזמן תתחבר לאחרים בשביל אינטרסים. הבנת? מסכנה, זה הכל. ועל מסכנים, מרחמים. ודורשים בשלומם, ובסופו של דבר, גם מחפשים - ותזכרי שכל זה למרות שהפרצוף שלה מראה עדיין שהיא כאילו אחת רגילה ממש - בסופו של דבר גם מחפשים דרך איך להתחבר אליהם בצורה טובה בשביל לעזור להם להתמודד עם המציאות ולא ע"י השקר.

אז אחות, נסכם?
קודם כל, שיא הכף זכות שאת יכולה. גם אם אין כלום - זה תמצאי משהו. ותזכרי שפה היא בכלל לא בעסק. פה זה ר-ק את עם אלוקים. את ת'כלס במבחן שלך בלי קשר אליה. היא סתם איזה 'חפץ' שאת במקרה צריכה לפתור. היום זו היא, אבל זה היה יכול להיות מישהו אחר. קיצור - את עם אלוקים ושכל העולם ימות. עכשיו תמצאי וואחד סיבה למה החפץ הזה עשה מה שעשה...
חוץ מזה, תסתכלי עליה כאחת מסכנה, שאת רוצה לעזור לה. נכון - גם שהפרצוף לה מרוח בחיוך כזה שאת מכירה אותו כאחד שטני, לא. עזבי מה שאת הכרת עד עכשיו כי הכיוון מחשבה שלך הולך להשתנות. מסכנה, כבר אמרנו? אז כן. ככה תמיד שיהיה לך בלב. לא ימוש מלבבך. ומכאן גם המסקנא שתדברי איתה פה ושם, שלום מה נשמע, תשמעי, ובסופו של דבר, את, את מוכרחת לעזור לנערה מסכנה, אז תעזרי לה איכשהו, וכשיגיע השלב, את תמצאי משהו לעזור לה, אבל בנתיים, הסתכלות, כעל מסכנה.

עוד דבר שיא החשוב.
תפילות. תבכי הרבה. "שמע קולנו", תאמיני לי שהוא ישמע אותך מעומק הלב.
את הרי מתה להתאהב ולאהוב את עמ"י, אז תבקשי כבת מאבאל'ה, עזרה.
אהה, גם אם זה נראה כאילו את 'על ממתינה', זה לא, זה פשוט הסתר פנים
שרוצה לבחון אותך עד כמה את באמת מוכנה להקריב בשביל הקרבה...

אגב, בואי נגיד שעוד כמה חודשים - הדרכני, מכירה? אז נפתח התיק שלה בשמיים.
"וואו", אומרים המלאכים לה', "הבחורה הזו, משהו משהו, תראה אדוני, תראה איך היא מתפללת באיזה דבקות, מה אתה אומר שנביא לך וואחד שידוך, ככה איזה בחור חתיך ושיא הנשמה"....
"מגיע לבחור ההוא לקבל אחד כזו?!" שואל ה'. "הרי היא עוד שנייה תסתובב ותשתנה, זה מצב של משחק כזה"...
היית רוצה שה' היה ככה מדקדק איתך על כל פיפס קטן? שגם את שעות הדבקות שלך הוא היה תולה באיזה מבחן מסכן שאמור להיות יותר מאוחר ולכן זה בעצם כלום? שהיה מסתכל קדימה ומראה לך את הדברים הלא טובים שאת עתידה לעשות? או שאולי, אולי היית רוצה שה' יקבל את שעת הרצון הזו? את הבקשה הזו שנובעת מכל הלב ואף אחד חוץ ממך ואלוקים לא יודע כמה היא אמיתית ממש עכשיו? שלא יסתכל על העתיד ויתן לך סיכוי להשתנות מהקצה אל הקצה? שיאמין שאם את ככה, אז יש מצב גדול שאת תשארי ככה לעולם, היית רוצה שזה מה שהוא יראה? שגם אם התפללת שחרית מכל הלב, ואז עשית עבירות, אבל אח"כ תפילת מנחה שלך הייתה באמת מהלב, היית רוצה שימחוק לך ת'תפילת שחרית? או שאולי יתייחס כמה שיותר לצדדים הטובים שאת עושה כי בכל זאת, אנחנו בני אדם וקשה לנו גם על החברה הזו שלוחצת אותנו ודורשת מאיתנו דברים שלכן אנחנו צריכים לעשות דברים לא טובים, ולכן את מבקשת שיסתכל על הטוב כי הוא באמת היה מכל הלב, היית רוצה?
אז תזכרי שבמידה שאדם מודד, מודדים לו. ו - אנחנו לא מושלמים, והרבה גם חוטאים. אבל הזמנים המדהימים שאנחנו באמת משתדלים, אותם נשמור לעצמינו, וגם כמובן לחברה שמסכנה בכללי היא מאוד לא יכולה להסתדר בלי לעשות דברים לא טובים, אבל עכשיו היא מתפללת בדבקות, נהייתה עכשיו ממש בפעולה הזו דוסה? אז גם אם עוד דקה היא תעבור עבירה, את הרגע קרבה ההוא שהיה, בואי נשמור בשבילה בתוך כספת, בדיוק כמו שאנחנו רוצים שה' ישמור לנו את הרגעי הקרבה, למרות שגם לפניהם וגם לאחריהם היינו וממשיכים להתנהג עם ירידות רבות בחיים...

פססט, אני רוצה כבר לשלוח לה' ת'מכתב שלך,
אז תעדכני מה קורה...

מקוה שקצת עזרתי. אם יש משהו להרחיב וכדו', וואלה בשמחה.
שבוע מבורך ומלא שמחה של אהבה בעז"ה!

היי...תגובה:מתו"ש
בס"ד

עקב שהותי הרבה בקרב אנשים חולי נפש:
חולי נפש זה לאו דווקא דבר מלחיץ ורחוק מהמציאות, זה אומר בעיה נפשית, יש קיצוניות שצריך לאשפז אותם ויש כאלה עם בעיות קלות שחיים בינינו (למשל אני). בכל מיקרה יש כזאת מחלה שהבנאדם רוצה כל כך שיחבבו אותו שהוא מספר שקרים על ימין ועל שמאל ולא מכוונה רעה, ובאותו רגע שהוא מספר את זה הוא גם מאמין בזה בעצמו (אבל רק באותו רגע..) יש את זה בדרגות שונות, אולי זה נכנס בקטגוריה של אישיות מרובת פנים, אני לא יודעת, פשוט יש ילדה כזאת איתי במישפחתון....סתם הצעה: אני חושבת שאם לא תסתכלי עליה כעל מגעילה אלא כעל ילדה מסכנה אולי זה יהיה יותר קל....
ואי גמלי יש חברה כזו..אפרת.
אבל מסכימה עם m.f=) זה פשוט נשאר ככה.אינ מה לעשות. לפעמים היא שוב משקרת ומתייחסת בצורה מגעילה לבנות ואז היאפשוט דוחה אותי,פשוט לא נעים לי להיות לידה.אבל לפעמים פתאום היא חנפנית אלי ומתייחסת יפה ואני משתדלת פשוט לא להראות לה שאני נהנת מזה..מנסה להראות לה שזה שהיא פתאום נחמדה אלי זה לא אומר שאני חושבת שהיא באמת כזאת.זה קשה,לפעמים הנחמדות שלה מפתה,ואני כן זורמת איתה..וחוצ מזה אני גם כן פשוט מרגישה שנאה כלפיה!!וזה בהחלט מציק לי שאני שונאת את אחותשלי..

אבל מסכימה עם m.f=) . זה פשוט סגנון של אנשים וזה נשאר ככה. את לא יכולה לשנות אופי של חברה שלך.. את פשוט צריכה להסתגל להיות איתה עם האופי שלה. אינ מה לעשות יש אנשים שהאופי שלהם להיות צבוע. אי אפשר לשנות את זה.
וואי אנשים אתם פשוט צדיקים!!הדריכני
וזה לא להאמין...!
תודה לכולכם, וגם לכל מי שהציע לי עזרה באישי.. אתם גדולים מהחיים!

אני חושבת שהעיצה הזאת תעזור - להסתכל עליה כעל מסכנה במקום להתעצבן עליה, ובסך הכל זה גם נכון.. היא באמת צריכה את היחס הזה, וזה סתם רוע מצידי ככה להתייחס אליה..
מעריכה מאד מאד את כל מי שטרח וכתב תשובה.. באמת!.. שאין לכם מושג =)
ואח.. תודה מיוחדת! עזרת לי במיוחד, במיוחד מה שכתבת בעניין הלדון לכף זכות, כי תמיד אמרתי לעצמי - תדוני אותה לכף זכות, ופשוט התייאשתי מזה! זה נראה לי הרבה יותר אפשרי להסתכל על זה ככה, איך אמרת? תרגיל...

ה' ישלם לכם שכר כגמולכם!...
שוב - תודה!...
בהצלחה!דניאלה .ד.
טיפ קטנטן:
המילה אהבה בת 4 אותיות, קל לכתוב אותה קל להגיד אותה, אבל קשה במיוחד לבנות אותה!
נכון שהאמון נהרס, ולהרבה אנשים בחיים קורים מקרי בגידה כאלו והפעם השניה הכי הכי קשה לנו.. לבנות אמון מחדש.
את לא חייבת לסמוך עליה בדברים אישיים אבל להתפלל עליה- כן! לדבר איתה- כן!
 לשמח אותה- כן!
לאהוב- ברור!! (כמובן לא האהבה של השוק אלא אהבה אמיתית)
ואהבה בונים במיוחד שקשה בפעם השניה, אז כמו הנא' לעיל לדון לכף זכות עוזר לאהוב.
לראות את הטוב בשניה.
גם את אהבת ישראל שלי בניתי ועדיין בונה.

אני איתך אחות! אז שוב ב"הצלחה!
אני מכיר גם את הצד השניא-ל נקמות ה'אחרונה
גם אם רוצים לתקן את זה...
פשוט אי אפשר לבד!!!!
אי אפשר להגיד:שהיא תתקן את עצמה ואז........
צריך לעזור לה לתקן את עצמה!!!!
(נקודה למחשבה)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך