מכתב לאחי החילונים-שואפת למעלה..!

מכתב לחילונים שבנינו-

בואו נוריד שנייה את כל המסכות, ותסתכלו לי בעיניים בלי כל השקרים שהחברה שלכם מושלמת ושלנו דפוקה.

תנו לי סיבה הגיונית אחת למצב הנוער שלכם כיום. לא. אני לא חושבת שהנוער והציבור שלנו הוא מושלם. ממש לא! יש לי כ"כ הרבה ביקרות על הנוער שלנו.

אבל תנו לי סיבה אחת לזה שהנוער שלכם כ"כ פרוץ ובגיל 15 הם כבר עשו הכל, מה שאמורים לעשות בגיל 25. ( ואח"כ אתם אומרים שאנחנו מתחתנים מוקדם וזה לא טוב...)

תנו לי סיבה אחת הגיונית לזה שהנוער שלכם מוכן למכור את כל הערכים שלו (אם יש לו...) תמורת כמה  גרושים, היום לעבוד בליכוד ומחר בקדימה, ובציבור שלנו, הנוער מוכן להשקיע שעות על גבי שעות בהתנדבות למען ערכים ואידיאלים.

תנו לי סיבה אחת לזה שהציבור הדתי הוא כמעט חצי מבוגרי קורס קצינים. והציבור הדתי "שולט" ביחידות המובחרות (ואח"כ אתם אומרים שהם הורסים את המדינה ולא עושה כלום למענה).

נראה אתכם נותנים לי סיבה אחת לזה שהנוער שלנו מוכן למסור את הנפש למען הארץ, לבנות, להלחם, להישפט, לחטוף מכות, ולהיתקע כל החיים עם תיק במשטרה. והנוער שלכם לא יכול לצאת מהחדר עם המזגן, המחשב, והפייסבוק.

אני מצטערת שאני מכלילה בשני הצדדים, יש אצלכם גם באמת וער איכותי, אבל אני מדברת פה על הרוב..

לי יש סיבה הגיונית לכל מה ששאלתי, ובוא נשאל אתכם שנייה משהו, בעצם, על מה אתם מחנכים א הילדים שלכם? עוד לפני שהם נוער וכמובן את הנוער? איזה ערכים? כבוד אחד לשני? אז למה יש כזאת אלימות בבתי הספר? על כיבוד הורים? אז למה הם לא שמים עליכם? על ערכי המדינה (והארץ)? אז למה הילדים לכם מגרשים אותי אח"כ מהבית ועושים דבר כ"כ לא מוסרי בשביל לא ללכת לכלא?

על מה אתם מחנכים את אותם??

אני לא יודעת את התשובה, אתם מתחילים לגמגם כששואלים אתכם את זה. אם תשאלו אותי אותה שאלה, דווקא יש לי תשובה-

אני רואה שהציבור שלנו שולח את הנוער שלו למוסדות במחירים יותר גבוהים מהאוניברסיטה כבר מגיל 3. אתם כועסים עלינו שאנחנו רוצים יותר שעות תורה, ושלא תגיע לנו כסף ממשרד החינוך. אז תסבירו לי איך זה שהנוער שלנו כ"כ איכותי?

אני יודעת שאתם לא גאים בנוער שלכם וזה נקודת חולשה, ואני מסכימה אתכם כי איך אפשר להתגאות בכזה נוער?

וזה בדיוק הנקודה.

הנוער שלנו מחונך על ערכים, על תורה, על מסירות.

הנוער שלנו רואה שההורים שלו שולחים אותו לבית ספר באלפי שקלים לחודש בשביל חינוך טוב, למרות שזה בא להם על חשבון הנאות אחרות (כמו טיסות לחו"ל). וכי יש חינוך טוב מזה?

השעה תוספת הזו שאנחנו נלחמים עליה ולכן אנחנו לא בתיכון רגיל היא הסיבה והתירוץ לתופעה שקיימת היום בארץ. של התרקבות הנוער החילוני, לעומת צמיחת ופריחת הנוער הדתי.

אין לי מטרה להחזיר אתכם בתושבה במכתב הזה.המטרה שלי היא להגיד את הדעה והאמירה שלנו. שתדעו שאנחנו יודעים שאתם בסה"כ פועלים מקנאה. איך אפשר שלא לקנאות בכזה נוער??

תחשבו על זה ותסיקו מסקנות לבד, אני סומכת עליכן אתם עוד מהחינוך והנוער של פעם...

תנו לי סיבה אחת למה הנוער החילוני שמתגייסgolani
 - מתגייס לשלוש שנים והרבה מאוד דתלי"ם לפחות מחצי מזה.
בשני הציבורים יש בעיות, כדאי שכל אחד יתקן את עצמו.
ושהבנות החילוניות עושות שנתיים צבא ודתיותמיטל
עושות אולי שנה או אולי שנתיים שירות.. ואולי בכלל לא
וחוץ מה3 שנים האלו שהם תורמים הם לא עושיםשואפת למעלה..!
עוד כלום מען הכלל! (ברובם) הדתיים ממשיכים להשקיע ולתרום לכלל כל החיים בלימוד תורה, בעשיה, במלחמה על הארץ, בקרוב ועוד מלא דברים!
מאיפה את מביאה את הדברים האלה?!?!טל=]
בס"ד

מי אמר שחילונים לא תורמים?את יודעת בכמה ארוגני חסד פעילים חילונים??
 את יודעת כמה דתיים יש שלא תורמים בכלל?

את יודעת כמה חילונים תורמים למדינה גם אחרי צבא?

הגישה שלך כלכך מתנשאת,את פשוט מסתכלת על כולם מלמעלה!
יש לי חדשות בשבילך לא כל הדתיים מושלמים!
לדוגמא,כבר שנתיים ברצף(לפחות,יש מצב שהיה לפני ואני לא יודעת)הבגרות בהיסטוריה דתי מודלפת וחלק לא קטן מהתלמידים יודעים את השאלות כבר לפני הבגרות.יש ישיבה תיכונית שמפיצה את השאלונים
אז איפה הערכים שלנו אה?הרי אנחנו נוער עם כל כך הרבה ערכים!

רשמת שאת יודעת שאת מכלילה,אבל זה לא סותר את האמירה הכללית,אז זהו שזה כן!!
את לא יכולה לקחת את החילונים שאת מכירה להחליט שאם הם לא תורמים אז אף אחד לא תורם!

גם אני מכירה הרבה חילונים,ויש הרבה מאוד אנשים חילונים ערכים מאוד!אז אולי הם לא הולכים להקים מאחזים,אבל הם כן נלחמים על העקרונות שלהם.וזה שהעקרונות האלו שונים משלך זה לא אומר שהם לא מספיק טובים.

לדוגמא, מועצות התלמידים המחוזיות והמועצה הארצית  מורכבת מחילונים שמטרם לתרום לחברה.

סתם שאלה,בת כמה את?

גם בנות חילוניות עושות שנתיים...ותחזנה עיננו
כי לבנות אסור צבא, הלכתית.אח..
מה גם -
שהבנות ש"ל, יפה מאוד שהם תורמות.
וגם האלה שלא עושות ש"ל, תורמות למדינה בצורה אחרת.
כמובן שתלוי בכוונה של האדם.

אבל זה ממש לא אומר שהחילוניות יותר טובות או יותר מלאות ערכים מהדתיות.
אישית, בגרף כללי, זה בדיוק ההפך.
כי אנחנו עוסקים בתורה.אח..
זה למה.

ו - כשכל החילונים ילכו ללמוד תורה,
אני בעז"ה אתגייס שלוש שנים מלאות.

בנתיים - צריך להגדיל את התורה בעולם, גם על החסרון שהם לא לומדים אותה.
התורה, מגינה על העולם הרבה יותר מאשר הצבא.

(ובכל זאת זה לא סותר שצריך לעשות צבא. גם לא קראתי ת'שרשור,
רק הגבתי על הדבר האחרונים.)
לא אוהב את הגישה הזאתהרועה
את מכירה נוער חילוני? את מכלילה שזה נוראי.
ואני חותם לך, אף אחד לא מקנא בך.
זהו, בטוח עכשיו כל הקוראים החילונים פה יחזרוהסנה-בוער
בתשובה שלימה

הרב שלי פעם אמר, שאנחנו ממש גיבורים גדולים על החילונים שבאמת חיים באמפתיה ונהנתנות וזורמים עם החיים, אבל אנחנו חיים בבועה, כי לרוב החילונים כן יש אידיאלים, וכן יש להם חיים עם משמעות מסויימת. ואז כדי לעמוד מולם לא עוזרים התירוצים בשקל, צריך באמת להבין מה אנחנו עושים.
[הוא נתן דוג' של כמה חבר'ה שעלו לטרמפ, והתפתח דיון עם הנהג החילוני על למה הנוער הדתי יותר טוב, והחבר'ה הטיחו בו שהנוער החילוני בכלל לא משרת בצבא וכו' וכו', ואז הם גילו שהוא שרת בצבא 3 שנים+ ופועל רבות למען המדינה והעם, וקצת לא היה להם מה לומר למשך כמה דקות.]
זה ממש מצויין שאת רוצה לקרב לבבות, ולהראות לאחים שלנו את הדרך שלדעתך נכונה, אבל אני לא חושבת שתצליחי בגישה שכזו.
באמת בעניין ההכללה-מיטל
אני מכירה הרבה נוער חילוני, ואיכותי..

אני מכירה אותם ממסגרות שהן איכותיות (מש"צים ו"עתיד"- הדברות נוער חילוני ודתי) וכנראה לכן הם גם איכותיים

ודווקא במסגרות האלה החילונים הם הרוב (או לפחות הרוב הפועל) ואלה מסגרות מאוד חשובות!

קיצר.. חבל סתם להכליל
מכתב כל כך מתנשא.טל=]
בס"ד

אני באמת מאחלת לך שתזכי להכיר את הצד השני של הנוער החילוני.

תתפלאי,אבל יש חילונים עם יותר ערכים מהנוער הדתי המושלם שאת מתארת.

נכון...<יוני>
אני מסכים אם טל=].....   צריך להעריך את החילונים גם אם את לא אוהבת אותם.
נכון...אנונימי (פותח)
חוצמזה לפי מה שכתוב בסוף.. את בכלל לא כותבת בפורום הנכון!!.. זתאומרת.. אם את רוצה שחילונים יראו את זה תכתבי בבלוג של YNET או NRG...

את בכלל שמה לב מה את כותבת?!?... את כותבת שהם רק טועים... וכל הבנות שלהם פרוצות בגיל 15... זאת הכללה מכוערת ולא נכונה... כאילו שאין חיילים חילונים ואין חילונים שמתו על קידוש הארץ?!..
אז מה אם הם לא חושבים כמוך?! זה אומר שהם שווים פחות ממך?
כמה חילונים את מכירה באופן אישי.. אמיתי? 5? 10? את בכלל מכירה אותם?! את צורת המחשבה שלהם?

עפ"י מה את שופטת שהחינוך שלהם פחות טוב? למדת שם? היית שם בשיעורי התנסות?

אל תשפטי אדם לפני שתגיעי למקומו... רוב החילונים שנמצאים כיום בארץ הם בחזקת 'תינוק שנשבה'... הוא לא מכיר את הדת... ואם הוא מכיר זה בד"כ בגלל ההורים שלו שלא ממש מעריכים את הדתיים מספרים את מעללינו.

אולי בעצם גם את תינוק שנשבה...

יומטוב.
חמודים הבנו אל תחזרו על התגובות שנכתבוהרועה
זה לא נעים.
חמודה את!!דניאלה .ד.
אני מבינה ת'רצון שלך להראות כמה שאנחנו מאוד עושים ותורמים ואנחנו משתדלים באיכות שלנו, אבל יש בעיה קטנטונת (זה לא אישי אלייך ממש לא) אם חילוני יקרא כזה דבר הוא ישנא עוד יותר ת'דתיים.

ושוב הרצון שלך מעולה...ואין לך מושג עד כמה אני מבינה אותך...!

אבל אם זה היה הפתרון כבר מזמן היינו עושים את זה אבל זה היה גורם להמון שנאה כי זה היה נראה בעיני החילונים שאנחנו הדתיים חושבים שאנו יותר מהם.

לכן תפקידנו הוא פשוט "לדגמן" הכוונה ליצג את מי שאנו הולכים אחריו ומאמינים בו.
והוא בורא עולם!
ואת זה אנחנו עושים גם בלי הרבה לדבר ואפילו גם בכלל בלי דיבורים זה נקרא:
"קידוש ה' "

זה דבר מדהים שבלי לדבר אנחנו מצליחים כ"כ להשפיע--- ויש לי הרבה הוכחות!!
אם את רוצה אשמח לרשום לך באישי.

אבל מותק כל הכבוד על הרצון הטוב אני מזדהה עם כאבך!
ב"הצלחה בכל!
יש לי משהו להגיד לך:<אריאל>
"אני מעיד עלי שמים וארץ, שחיבתי היא גדולה, ממש בכל ליבי ובכל נפשי, לכלל עמנו ולפרטיהם ולכל מפלגותיהם, מפני שאני מאמין באמונה שלמה, שכל אחד מהם הוא אבר מיוחד בשיעור הקומה הקדושה והנפלאה, שהיא כנסת ישראל כולה במלוא מובנה" (הרב זצ"ל במאמרי הראי"ה) 

----מוכר?--- 

גם הרב קוק ראה את הפילוג הרב שיש וקיים בעמ"י. והוא אהב כל אחד מהם. 
אם אני לדוגמה, רואה חבר שאני אוהב שהוא טועה והולך בדרך לא נכונה, אני לא אצרח עליו ואביא לו עובדות כמה הוא טועה- ויכוח לא יעזור! 
אני אראה לו ואסביר לו, ואדגים לו, הכל מתוך אהבה ואחווה,שיש לו פאן נוסף בחיים לראות ולגלות. 
אנחנו לא צריכים לפנות ככה לחילונים [גם אם נניח שכולם(!!) כאלה..] אלא לקרב אותם מתוך אהבת ישראל. 

שנזכה.
בקשר לכל מה שכצבו לי...שואפת למעלה..!
שאני מכלילה, וכתבתי את זה אם ראיתם... זה נכון שיש הרבה ואולי אפילו הרבה מאוד יוצאי דופן אבל זה עדיין לא סותר את האמירה הכללית. כן. אני גאה בעצמי ובנוער שלי. ו... לכל אלו שאמרו שכדאי לי ללכת להכיר נוער חילוני היום. אז במחילה מכבודכם אבל אני מכירה יותר חילונים ממה שאתם יכולים לדמיין, גם קרובי משפחה וגם עוד כל מיני... ואני מכירה את המציאות הזאת מקרוב, ולא כפת לי שתגידו שאני חיה בסרט. בסה"כ כתבתי מה שהיה לי בראש, ולכן לא פירסמתי את זה בynet או במקומות כאלו...
וכן... אריאל, אם תסתכל בכל מה שכתבתי, איפה כתבתי שאני שונאת אותם??? אני אוהבת אותם מאוד, ובלי קשר מותר שיהיה לי ביקורת עליהם או על המעשים שלהם....

אני מצטערת אם פגעתי כאן במישהו, זה נראלי לגיטמי לגמרי לכתוב מה שעולה לי לראש כשאני רואה איך חברות שלי משיקיעות ת'חיים (במלוא מובן המילה) למען האידיאלים שלהם....

אז בהצלחה ויום טוב!
בציפייה לישועת הכלל והפרט!
צופיה.
(איפה כתבתי שאת לא?)<אריאל>
אמרתי דבר אחד, ככה לא מחזירים לדרך הטוב בן אדם אהוב. 
תעשי השלכות אם ככה מחזירים לטוב חברה שלמה. 
כמה דברים...:יויו2
כתבת ככה:"תנו לי סיבה אחת הגיונית לזה שהנוער שלכם מוכן למכור את כל הערכים שלו (אם יש לו...)" תסלחי לי,אבל זה משפט שמראה על זלזול בהם..זה פונה אל החילוני בכזה זלזול..וחבל.מי אמר לך שאין להם ערכים? אז אני בא לספר לך,אני מדריך בסניף פיתוח,ו4 מתוך  5 חניכים שלי חילונים לגמרי,לא שומרים שבת, ויוצא לי להיות אצלם פוול..באמת הרבה..ואני רואה למה ההורים שלהם מחנכים אותם..גם לחילונים יש ערכים..להיות אדם טוב..ישר..לא לשקר..לא לקלל..תתפלאי,אבל ההורים שלהם כן מחנכים לזה.ואני אומר לך את זה מידיעה.

ועוד משו:תנו לי סיבה אחת לזה שהציבור הדתי הוא כמעט חצי מבוגרי קורס קצינים. והציבור הדתי "שולט" ביחידות המובחרות"
אמממ...מצטער,אבל זה כזה לא נכון...חבל שאת אומרת סתם דברים בלי לבדוק.בסיירת מטכ"ל ובשייטת ובשאר היחידות המובחרות-שולטים החילונים.עובדה עובדתית.מוזמנת לבדוק..נכון,יש הרבה מהציבור שלנו ביחידות מובחרות..אבל חילונים..יותר.

יש לי עוד מה להגיב אולי בהזדמנות...

יישר כח על הרצון הטוב!ב"הצלחה!
מותקאנונימי (פותח)
זה שאת אומרת את כל הדברים האלה לא הופך אתך ליותר דוסה..את רק מתנשאת.. וכלמה שאת אומרת פה לא שווה כלום כי כולם פה דתיים ..
יש לך מה להגיד ?! צאי לעם ..
ואל תתנשאי זה לא יביא שום תועלת יש מספיק חילונים שאחרי המכתב הזה לא תגרמי להם לחזור בתשובה אלא רק תעשי סלידה..
אז בהצלחה ..

תעשו לי טובהאנונימי (פותח)
תעשו לי טובה... כולכם.. ובמיוחד את/ה בועת סבון... אין לך הערכה... אין לך כבוד..
אתה כנראה לא מכיר חילונים או לא מכיר מספיק.. אני הכרתי מספיק חילונים בחיים שלי ותעשה לי טובה.. אין לך מושג על מה אתה מדבר... תסביר לי דבר אחד.. אם את החרדים אוהבים פחות בגלל שהם משתמטים.. אז איזו סיבה יש לך לשנוא את החילונים??? כי עושים שלוש שנים במקום ללמוד תורה??? זה מה שמפריע לך??? אין לי מושג אם את/ה חרדי או דתי לאומי אבל בכל זאת..אני חושב שאת/ה צריך לשקול פעמיים לפני שאתה כותב משהו...
החילונים עושים הרבה מאוד למדינה שלנו... אם אתה מסתכל על הכיוון של טובת הכלל.. אז בכלל- הם הקבוצה שעושה הכי הרבה ואני לא חושב שלמישהו אחר יש בכלל זכות דיבור!!!
תסתכל שוב על הציטוט שכתבת בסוף... אתה פחות או יותר.. יותר נכון לומר בדיוק... אתה ממש סותר את עצמך... עם או בלי לשים לב.. הרב קוק אהב את החילונים, החרדים והדתיים כאחד כי הוא הבין שכולנו אחים!!! לא משנה איך הם מתנהגים... זה לא מה שאמור להפריע לך... "קשוט עצמך תחילה ואחר כך קשוט אחרים"... תסתכל שוב בציטוט שכתבת:" לכלל עמינו ולפרטיהם ולכל מפלגותיהם"... ועכשיו תגיד לי שוב.. אתה עדיין חושב כך???
דווקא עכשיו זה הדבר האחרון שהייתי מצפה לו!!!נצח לנצח!!!
אה?? ככה!
עוד קיטרוגים.. ועוד.. ועוד..
דיי!!!
לא הבנתם את זה??
חילוניים מוסרים תנפש שלהם מי פחות ומי יותר..
בדיוק כמו שדתיים מפחות ומי יותר..
אויי כ"כ לא בקטעים האלה..
עמ"י זקוק לרחמי שמיים!!!
לא זקוק לפרושים למה הנוער הוא ככה ולמה לא..
אולי תשאלי איפה הבעיה בנו?
או יותר נכון איפה הבעיה בך?!
פשוט אל תנסו לתקן אחרים.. קודם אותכם..
עצוב לי להכנס לפה אחרי מלא זמן ולראות את זה..
יש הרבה בעיות בנו!!! ואם נלך רחוק גם בציבור הכללי שלנו..
ואנחנו באים ומדברים על החילונים..
חבל..
טוב אז ככה-שואפת למעלה..!
טוב אז ככה- אני מסכימה עם זה שגם לציבור החילוני יש ערכים, ושהם גם מחנכים את הילדים שלהם, יצא לי להיות הרבה במגע עם חילונים מכל הסוגים ומכל הארץ. אני לא מדברת מתוך ניתוק. אתם יכולים להגיד שאני חיה בסרט.  ולהתעצבן עלי שלא עוזר כלום להאשים חברות אחרות, ולנסות לתקן רותם. אז מה שרציתי להגיד זה שאני באמת לא מנסה לתקן אותם!!!!!!!!! אין לי שום עניין כזה. ואני מסכימה עם זה שאנחנו לא מושלמים ובאמת יש לי הרבה ביקרות עלינו, ואם תשמעו אותי פעם מדברת על זה, יש לי הרבה מה להגיד, ואני באמת מנסה לעשות כל מה שאני יכולה כדי לשנות. אבל!!! זכותי ומותר לי לבטא את עצמי ואת המחשבות שלי. כן. זה מה שחשבתי באותה שניה שכתבתי את מה שכתבתי. אני גם לא מסכימה עכשיו עם כל מילה שכתובה שם. אבל מה שהרגשתי באותה שנייה, וזה המקום שהרגשתי בנח לבטא את עצמי... אבל כנראה שטעיתי..
אגב, לגבי הקורס קצינים, דווקא כן בדקתי את זה ובערך 40 אחוז מבוגרי קורס קצינים הם דתיים!!!! זה נכון שביחידות המובחרות הדתיים הם לא הרוב וגם לא חשבתי או התכוונתי שהם הרוב אבל הם בהחלט אחוז גדול יחיסית לאחוז באוכלוסיה. וזה מה שהתכוונתי כשכתבי "שולט" .
בנוסף, כמו שכבר כתבתי זה לא מכתב לחילונים, למרות שכתוב שכן, ולכן כתבתי את זה למרות שיכול להיות שאם חילוני היה קורא את זה, זה היה גורם לו לשנוא עוד יותר את הדתיים. כי בסה"כ כתבתי את מה שחשבתי. אני לא מנסה להחזיר פה בתשובה אף אחד, או לשנות פה אנשים. וחבל שאם בנאדם מנסה לבטא את עצמו ככה מתקיפים אותו...
אז סליחה שבכלל כתבתי את זה, וסליחה שפגעתי בחברים או בחניכים או באני לוידעת מי החילוני שלכם...
חיים טובים!!!! והלוואי ופעם תצליחו להבין מה ניסתי להגיד גם אם אתם לא מסכימים איתי...
צופיה.
אגב, לכל מי שכתבשואפת למעלה..!
שאני סותרת את החתימה שלי, אז זהו שלא!!! לא כתבתי שאני שונאת אותם, נכון גם לא כתבתי שאני אוהבת אותם. אני לא חייבת לתקוע את זה בכל מקום. אני חושבת שאם יש לי ביקרות והערות על משהו מסויים זה לא אומר שאני שונאת אותו. יש לי הרבה ביקרות על נגיד מה שחברות שלי עושות, זה לא סותר את זה שאני אוהבת אותם. ועזבו את חברות שלי. יש לי הרבה ביקרות על דברים שאני עושה, ועל עצמי, ואני עדיין אוהבת את עצמי!! זה לא סותר!!
ואם כ"כ קשה לכם אז אני יגיד את זה בפרוש- אני אוהבת מאוד כל אחד בציבור החילוני! למרות שיש לי הרבה ביקורת על המעשים שלהם ועל ההתנהגות שלהם. וכן, אני אוהבת אותם גם בתור ציבור וגם בתור פרטים. עכשיו טוב לכם?????
צופיה.
מסכימה עם בועת סבון...אנונימי (פותח)
בקשר לנוער לפחות- המצב באמת לא משהו.. כי אם נגיד שישראל היא המדינה מס' 1 בעולם בשתיית אלכוהול בקרב נוער.. המצב קשה.

ברור שיש אנשים טובים, והכל, שמחנכים לערכים, אבל, ברור שמנקודת הסתכלות שלנו החינוך הזה, בצורה הזאת- בדמות של הנוער של היום- לא משהו... ואני לא אומרת- הם באמת הקבוצה שהכי משפיעה על המדינה שלנו והיא זו שפיתחה אותה.. ויש המון דברים טובים, אבל המון, שהחילונים עשו.. אבל יש מקום גם להגיד את מה שבועת סבון אמר/ה ואפילו.. סתם- כדי להתחזק לעצמנו ולשמוח בנוער שלנו..

אולי צריך מיד אחרי שקוראים מכתב כזה באמת ללחשוב על זה שצריך לאהוב אותם, וכמה שהם עשו ועושים וכו' כדי להתאזן... 
ישראל תחת מתקפה ואנחנו עסוקים בזה.golani
ראש ממשלת תורכיה בראיון לעיתון תורכי "המשט הבא יצא מלווה בספינות ומטוסי קרב תורכיים" (לכולנו ברור מה יהיו התוצאות אם אכן יבוצע האיום הזה - קרב גדול או מלחמה כוללת לפחות עם תורכיה)
200 אתרים ישראלים נפרצו.
אנחנו תחת מתקפה תקשורתית שלא היתה כמוה מאז מבצע "עופרת יצוקה"
ובזה אנחנו עסוקים עכשיו? בכמה החילונים גרועים?
אני עסוקה בללמוד למתכונת בספרות.. החיים ממשיכים.מיטל
וטוב שיימשכו.golani
אבל למה דווקא עכשיו להתרכז ב"כמה החילונים/החרדים/הדתלי"ם גרועים יותר"?
לדעתי כדאי לחכות קצת, לפחות עד תום המתקפה הבינלאומית.
זה נראלי מצחיק להשתתק בגלל זהשואפת למעלה..!
מזה משנה אם אני אכתוב את זה עכשיו או בעוד יומיים. וכאילו שיש לי מה לעשות בנושא....  זה לא נראלי קשור זה שהעולם כולו בסערה.. אז מה??? אז נגמר העולם?? אי אפשר להגיד יותר דעות אישיות??? לא הצלחתי להבין את הקשר...
האמירות האלה מגעילות גם ככה.golani
ואמירות מגעילות מומלץ לא להגיד בזמנים כאלה.
>>נצח לנצח!!!
אתה ממש צודק!!
יש דברים אחרים שאנחנוצריכים לחשוב עליהם..
ואתה יודע מה- אפעם לא צריך להעלות את הנושא הזה..
אין לנו מה לעשות עכשיו, ובטח שלא ננסה לשנות אותם..!
צופיה- פסדר, כתבת את זה כשאת לוידעת באיזה אורות.. ולמה האורות האלה היו לך..
והם גרמו לך דחף לכתוב..
אז-
 לא תמיד צריך לכתוב כל מה שעולה לנו בראש..
חבל על הפזיזיות- סתם לידע כללי זה יכול להוביל להרבה דברים
שלא חושבים עליהם באותו רגע!
(פה זה קיטרוג על עמ"י (ואפילו חלק ממנו) לעיני כולם!)

וכאן נראלי נגמר הדיון חסר ערך הזה..

ב"הצלחה בהמשך!

ותני לי סיבה אחת למה את מכלילה?!? בעעעמתו"ש
פגשתי הרבה חילונים שמתנהגים יותר יפה מדתיים....חיים מנחם
סבבה אנשים היא כתבה את מה שיש לה על הלבמיטל
וזה מה שהיה לה באותו רגע..

היא אמרה כבר שהיא גם לא מסכימה עם חלק מהדברים שהיא כתבה

לכל אחד יש זכות לדעה עצמית ואז הזכות להביע את הדעה

קיצרר..

יאללה תעזבו אותה בשקט..

זה באמת כבר לא יפה.
לא מסכימה !!!נשמה !אחרונה
בס"ד.

את מכלילה המוווווון !!!
צריך גם להזכיר את הצד השני של החילונים..וזה הרבה..יש לך מושג כמה הם תורמים גם הרבה יותר מאיתנו ?!
וזה בדוק !!!
מסכימה עם כל מילה של טל .
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך