אני חייבת לפרוק..ודחוף..אנונימי (פותח)
אני נכנסת הרבה לפורום והייתי רוצה לכתוב בשם משתמש הרגיל שלי אבל אני לא רוצה שאחותי תדע מי אני..היא נכנסת לכאן מדי פעם..
אוקיי-אני הבכורה בבית ויש מתחתיי 4 אחיות.
אחותי מתחתיי היא שנה יותר קטנה ממני. אנחנו רבות הרבה. ואל תגידו גם אני ואחותי ככה,כי פשוט לא.
מלא פעמים היא סתם כזה הרביצה לי או עיצבנה אותי. חברות שלי כל הזמן היו אומרות לי תרביצי לה,תכסחי אותה וכו'.. אני ידעתי שאני לא יכולה לעשות את זה כי הקשר ביני לבין אחותי לא כזה. הוא יותר מורכב..זה כאילו היה לי בראש שזה לא אותו דבר אבל לא הצלחתצי להבין במודע מה שונה.
עד שפעם היתה לי מריבה די גדולה איתה ואמא שלי דיברה איתי. היא הסבירה לי למה בעצם זה לא אותו דבר כמו כל האחיות בעולם.למה אני לא יכולה להרביץ לה בחזרה כשהיא מרביצה לי, למה כשהיא זורקת לי מילה מעצבנת אני לא יכולה לזרוק לה בחזרה,למה אני צריכה להתאפק יותר-
אני נולדתי בכורה. אבא ואמא שלי היו רק שלי. אחותי בעצם נולדה למצב שהיא לא הכל ואני הייתי לפניה ולי נתנו יותר זמן ממנה.. אני הייתי החכמה,המושלמת,היפה,החמודה וכו'.. ואני כאילו תפסתי לה הכל.. היא כאילו כל הזמן היתה נלחמת על המקום שלה. היא במלחמת השרדות מבחינתה. היא ילדה קצת נודניקית כזאת..היא מתעצבנת מהר וקשה לי איתה. ולפעמים אני מעליבה אותה או מרביצה לה או אומרת מילים שקצת לא במקום. ואז אמא שלי אמרה לי: את יודעת מה עבר לה בראש כשפגעת בה?'-הנה אפילו אחותי המושלמת, אפילו אמרה שאני מטומטמת..אני לא סתם חושבת שאני לא טובה..'
 והיא אולי יום אחד כבר לא תוכל יותר ותפגע בעצמה ח"ו או שהנפש שלה תפגע או שהיא תברח מהבית או לא יודעת מה.זה יכול מאוד לפגוע.
ואני לא מסוגלת יותר. השתדלתי,באמת. אבל אני מרגישה שזהו,נגמרו הכוחות ואני פשוט רוצה לבכות. אבל אפילו דמעות לא יוצאות.
ההורים שלי כל הזמן אומרים לי-את לא אשימה בזה שאת חכמה ויפה ו..ואת לא אשימה במצב אבל תשתדלי יותר..
הם לא מבינים שאני כן גם אשימה!!!לא,לא בזה שאני חכמה אלא בזה שהיא פגועה ממני!!!אם הייתי מתייחסת אליה יותר יפה היא לא היתה במצב הזה היום.. למה אני לא יכולה להיות נחמדה יותר? למה כשהיא רק מתקרבת אליי אני ישר נכנסת לעצבים ואז הסבלנות כבר ממני והלאה?!
לפני כמה זמן נסענו לאן שהו ובדרך היא רבה עם אחותי ולא משנה בדיוק מה היה..אבל היא התחילה לצעוק-אתם לא רוצים אותי בבית! כל הזמן אתם רבים איתי וכו'.. אני השתדלתי לא לבכות אבל זה היה קשה, היא בעצם אמרה שמה שאנחנו משדרים לה זה-לא רוצים אותך. זה כמובן לא נכון אבל קשה לה לקבל את זה. היא כל החיים שלה בהשרדות אז ברגע שאומרים לה משו היא נפגעת מזה עמוק יותר.. ואז היא המשיכה-אני יברח מהבית. נבוא הביתה ואני ינעל את עצנמי בחדר! ואז כבר לא יכולתי ובכיתי. כ"כ התביישתי וכל כך רציתי להיות אחרת. אהבל זה כ"כ קשה להיות נחמדה.
היא רק מתקרבת ואני נכנסת לכעסים. אוף...איך זה הגיוני שלבת מהכתה אני מתנהגת יותר טוב ממה שאני מתנהגת לאחותי?! אוףףףףףףףףף
אני מתפללת לקב"ה שיעזור לי. שיעזור לי לשלוט על עצמי. שחיעזור לי להיות ילדה טובה יותר,שיעזור לי לעבוד על המידות שלי.
הקב"ה עוזר אבל עדיין קשה. אני מרגישה שאני לא מסוגלת. זהו. כאילו נגמר הסבלנות. נגמר הכוח לעבוד על המידות. נגמר הכל.
תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...ארי צלוב
|מחזק|
שבעז"ה תעמדי בניסיון שה' נתן לך
שה' יהיה בעזרך.דוסית גאה!
מצטערת שאין לי עצות בשבילך.
מקפיצהאנונימי (פותח)
מצטערת אין לי כח לקרוא.. את יכולה לספר בקצרה?..תן חיוך!
בקצרה ---> (ש12345 תיתן אישור.. =])הדריכני
אחותי מתחתיי היא שנה יותר קטנה ממני. אנחנו רבות הרבה. ואל תגידו גם אני ואחותי ככה,כי פשוט לא...
עד שפעם היתה לי מריבה די גדולה איתה ואמא שלי דיברה איתי. היא הסבירה לי למה בעצם זה לא אותו דבר כמו כל האחיות בעולם....
אני נולדתי בכורה. אבא ואמא שלי היו רק שלי. אחותי בעצם נולדה למצב שהיא לא הכל ואני הייתי לפניה ולי נתנו יותר זמן ממנה.. אני הייתי החכמה,המושלמת,היפה,החמודה וכו'.. ואני כאילו תפסתי לה הכל.. היא כאילו כל הזמן היתה נלחמת על המקום שלה. היא במלחמת השרדות מבחינתה. היא ילדה קצת נודניקית כזאת..היא מתעצבנת מהר וקשה לי איתה. ולפעמים אני מעליבה אותה או מרביצה לה או אומרת מילים שקצת לא במקום. ואז אמא שלי אמרה לי: את יודעת מה עבר לה בראש כשפגעת בה?'-הנה אפילו אחותי המושלמת, אפילו אמרה שאני מטומטמת..אני לא סתם חושבת שאני לא טובה..'

זהו בקצרה נכון?

ובהצלחה נשמה!!!את מדהימה!
נראלי..669
בס"ד.
אז ככה, אם אני מבין נכון הבעיה היא סוג של נחיתות וקינאה בך..
לפי דעתי פשוט תתרחקי מנה לכמה זמן והדברים היחידים שתומרי לה זה רק שבחים, בדיחות, דברים מצחיקים וכו', שהדיאלוג בניכם יהיה שמח וזה..
תראי לה שהיא חלק מהבית וגם לה מגיע בדיוק כמוך..
אבל שזה יהיה אמיתי כי 'דברים שיוצאים מהלב נכנסים אל הלב..'
זה קשה אבל שווה..
המונמון הצחלה! ושה' יהיה בעזרך..
והכי חשוב תפילות! רק ה' יכול לעזור..
תרוצי אליה, ואז תתני לזה כ-ז-ה חיבוק -אח..
נשיקה, ו...
זהו. פתרת את כל הבעיה.

רגע רגע, תני לי לצאת מהסיצאנה של הסרט האחרון שראיתי לפני כמה שנים...
טוב, אז אנחנו במציאות. ובמציאות, החיבוק הזה לא כזה מעשי.
אלא אם כן את יכולה? אז סבבה, אבל הרבה מאיתנו לא יכולים.

אני רוצה לגעת בנקודה שכתבת.
איך זה הגיוני שלבת מהכתה אני מתנהגת יותר טוב ממה שאני מתנהגת לאחותי?!
מז"א איך זה הגיוני?! זה שיא ההגיוני שבעולם.
בודדות המשפחות שאצלהם זה אחרת. קיצור, את טבעית לחלוטין.
אבל יודעת מה? אלוקים, ההוא שם למעלה, מבקש שנתגבר על הטבע.
בקיצור, הוא מבקש שלמרות שזה הגיוני שלחברה תתנהגי יותר יפה - מכמה סיבות ואחת מהן זה העניין
שאחותך "קשורה" אלייך, אז אין לך מה לאבד איתה את הקשר, תמיד היא תהיה איתך, לכן לא כזה מתנהגים יפה
כי לא מפחדים לאבד ת'קשר אבל עם החברה, אם לא תתנהגי אליה יפה היא תבעט אותך מכל המדרגות...
- אז אמרנו, שאלוקים, למרות הטבע הזה, מבקש ממנו להתגבר עליו.

אז שאלת איך?
וואי, זו שאלת השאלות. אבל יודעת מה, יש על זה גם את תשובה התשובות.
"עבודה המידות" - אוי, אל תזכיר לי ת'מושג הזה, כמה שמעתי עליו כבר יצא לי מכל החורים...
ככה זה נקרא אם תרצי ואם לא. ורק שם הפתרון שיעזור לך לצאת מהסרט הזה של שאת נמצאת שם.
זה מתחיל מ - "סור מרע", ועובר ל - "עשה טוב".
אז זה שיא הפשוט. היום לפני שאת הולכת לישון, את מוציאה ת'ספר "אורחות צדיקים" מהארון,
פותחת אותו ככה לפני השינה, קוראת פסקה קטנה, חושבת עליה 3 דקות. סוגרת ו - נרדמת..
ממש כמו היפיפייה הנרדמת - רק שעכשיו זה יהיה עם ספר מוסר ביד...

אם חשבת שיש כפתור ללחוץ עליו וזה יעבור? בחיים לא. אין כזה דבר.
העבודה היחידה היא עבודת המידות. בנתיים זה להתחיל לזרוק על אחותך - אהבה, עזרה, רחמנות וכדו'.
סה"כ, אתן בנות. אל תתביישי ממנה. אם לא תתביישי - אם תתגברי על הביישנות - אז גם היא לא תהיה.
תשאלי בשלומה, דברי איתה וכדו'. היא אחותך הקטנה (!) החמודה. זה לא סתם, זו אחות. זה קשר לעולמים.
נכון שהיא מעצבנת, מטריפה, משגעת, לא נותנת מרגוע, אבל בכל זאת. תשתדלי, כמה שאת יכולה.
בנוסף להתשדלות עד עכשיו, תתחילי ללמוד (!) אורחות צדיקים. אני מדגיש, ללמוד - ולא לקרוא.
קצת קצת, אבל להשתדל אחרי כל קריאה, לסכם בקצרה, ולהחליט שממחר אני מיישמת.
האא, וגם אם לא תצליחי, תנסי שוב ושוב. בסופו של דבר אחרי כמה נסיונות, תצליחי בעז"ה, ובגדול.

יש מצב שכבר קראת את ה - "טייס האוטומטי".
ובכל זאת. תקראי את זה שוב. אבל עכשיו עם טיפה מחשבה יותר עמוקה,
קחי את זה למקרה שלך. ממש תחברי את זה אחד על אחד.
עזבי מה שקראת את זה עד עכשיו. תקראי את זה שוב מחדש.
והעיקר שתחברי את זה ממש אחד לאחד על המקרה שלך.
נשמע מצחיק, אבל אמיתי: תלחצי פה.

כמובן שמהמקום הזה, של "עבודת המידות",
תשבי איתה, דברי איתה, ותראי בדיוק מה מציק לה מעבר לאי יחס וכדו' שהיא מרגישה.

פססט, בהצלחה טייסת.
תאמיני, עם הרבה מאוד תפילות, תשתדלי, תעבדי על עצמך ממש, ובעז"ה.
מקוה שקצת עזרתי. הרבה מאוד בהצלחה. שבוע מבורך וכל טוב!
היי אחות יקרה!דניאלה .ד.אחרונה
יודעת מה? אני מבינה שאת אוהבת את אחותך בצורה מיוחדת! ואת כ"כ רוצה להצליח ולא לתת לה ת'הרגשה של "את מסכנה ואת נחותה" וכ'.

יש פעמים שהמשפחה יוצאת לבילוי או אירוע מסוים ויש קטע כזה שאחיות שואלות אחת ת'שניה "איך אני נראית?" או "זה נראה עלי טוב?" וכל מיני כאלה.

וכשהיא שואלת אותך או אפילו בלי שהיא שואלת אז אפשר להחמיא ולתת לה מילה חמה, אבל על משהו שבאמת מתאים לה ונראה עליה יפה.. את יודעת מה?! זה יעשה לה ת'יום.. ואם תמשיכי ותשתדלי להפגין לה כזאת אהבה בכל מצב היא תחזיק ממך ברמות... שתדעי שאת המודל לחיקוי מבחינתה.

היא רוצה להיות אחת כמוך... כנראה שיש בך המון, תראי בזה צד מאוד יפה, ה' נתן לך את הכלים האלה כדי שאחותך תלך בדרך הישרה על ידך.
נו אז מה את אומרת? לא הזדמנות?!

טוב אני יודעת זה שיא הקשה, מבאס ברמות שלא תמיד מצליחים!

את יודעת מזה גנרטור?
זה מקום שכל החשמל נוצר שם- נקודת הכוח והאנרגיה שנשלחת לכל בית ולכל מקום שמואר.

אני בטוחה שגם לך יש איזושהיא נק' כוח, תחפשי אותה עמוק בתוכך, הכוח שהאבות העבירו לנו בירושה- אברהם אבינו שעמד ב-10 ניסיונות קשים במיוחד.

ושתדעי שיש בתוך כל אדם כמות עצומה של כוח!! רק שאנחנו פשוט לא מנצלים את הכמות הזאת עד הסוף.

שימי לב שיש לנו יום קשה של לימודים או ריצה- כמה כוח אנחנו מוציאים, פתאום אנחנו מגלים כמה כוח יש לנו.
זה הכוח שבתוכינו ואנחנו לא מנצלים, תוציאי אותו, תגלי אותו שכך תצליחי בע"ה גם עם ההצעות הנ"ל.

שיהיה לך המון ב"הצלחה!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך