משט (בבעיטה) ל - עזה...אח..
אהלן לכולם...

'משט'. חשבתי על זה ש -
בחייאת אובמבה, בבעיטה נשלח אותם לעזה.
אבל, לא, מסתבר שזה לא טוב לשלוח אותם לעזה...

טוב, עכשיו למשפט המפתח בימים האלו - מי לא מפחד בימים האלה?!...
כל העולם עלינו. ת'כלס, זה באמת שיא המפחיד.

אז ככה:
קודם כל נקבע ת'כללים ואח"כ הסברים -
- לפחד, מהעולם - אם אנחנו משתדלים לעשות את רצון אבאל'ה - אז ממש אין מה לפחד.
אבל אם אנחנו לא משתדלים לעשות את רצון הבורא, אז וואלה,
שלא נחשוב על זה להגיד ש - "ה' יציל אותנו". יש לנו הרבה על מה לפחד...

וואי, איך אני שומע ת'קולות האלה שקמים ואומרים -
"לא ככה מקרבים לדת! אנחנו רוצים רק לקרב באהבה ולא ביראה"...
אבל תבינו, שאנחנו - כמו חולה שעבר לפני 3 דקות פיגוע - חייבים לקבל ניתוח.
גם אם זה כואב, וגם אם זה לא נעים ובלה בלה בלה, השעון מתקתק ואין הרבה זמן לדיבורים...

בקיצור: אם את, אני, או אתה משתדלים לשמור תורה ומצוות - הרי באמת שהכל זה מה'.
א"כ, אנחנו עושים את רצונו? אז הוא ישמור עלינו. ו - ת'כלס, גם המוות לא מפחיד אותנו...
כי אנחנו יודעים שעם ישראל הוא עם ניצחי, ולא יעזור שום דבר. ממילא, לפחד מהם?! מהם?!...
בחיים לא. אין מצב בעולם. ה' הוא השולט על הכל - והוא שומר עלינו, יותר טוב מכל השמירות שבעולם.

"פני הדור כפני הכלב", מכירים?...
זה אומר ש - ניסתם פעם להביא לכלב וואחד מכה עם נבוט בראש?...
הכלב, קופץ על הנבוט, ומתחיל לקרוע אותו, נושך אותו ומשתגע עליו, אבל שיא המשתגע.
הוא לא באמת מבין שיש מישהו מאחורי הנבוט שהוא זה שמרביץ לו בעזרת הנבוט...
בדיוק כך הדור פני הדור. 'משט', תורכיה, ערבים, או לא יודע מה -
זה רק הנבוט. ממילא, אם אנחנו נקפוץ רק על הנבוט - נחטוף עוד, בעזרת נבוט אחר...
אנחנו חייבים להבין באמת שמי שמביא לנו ת'מכה, זה לא אחר מ - אבאל'ה.
הוא מביא לנו סימנים שאומרים - "פססט, תחזרו הביתה, אוהב אתכם לעולמים"...

אז נכון - צריך גם לטפל בתופעות לוואי = בעזה, בתורכים, במשט ובערבים.
ובזה יטפל מי שאמור לטפל. אבל בחייאת, ילדה בת 17 לא תהרוג שום ערבי עם הניתוחי מלחמה שלה...
עם מה כן? אם היא תגע בנקודה שבגללה באות לנו הצרות, אם היא תשב ותגיד עוד פרק תהילים אחד,
אם היא תשתדל להקפיד על עוד 3 ס"מ לחצאית שיהפכו אותה מ - "בשר לשיווק" לוואלה בת מלך בלי הרבה לוקשים,
אם הבחור ישתדל להתקרב לאבאל'ה, וואלה, זה הפתרון הכי טוב שיכול להיות.

לסיכום - 2 דברים:
* להבין באמת, שהפחד לא קשור אלינו. עם ישראל מעל הטבע, ושום דבר באמת לא מפחיד אותנו.
* במקום להפוך את עצמך ל - "רמטכ"ל אפרת" עם 3 פלאפלים (...), בחייאת תעזרי בשטח שאת באמת יכולה לעזור בו...

"... וְאַתֶּם אַל תִּירְאוּ אֶת עַם הָאָרֶץ כִּי לַחְמֵנוּ הֵם סָר צִלָּם מֵעֲלֵיהֶם וַיה-וָה אִתָּנוּ אַל תִּירָאֻם" (פרשת השבוע)
מישהו הזמין פלאפל בלאפה?....
לא צוחק, אבל בואו לא נשכח את תחילת הפסוק - "אַךְ בַּיה-וָה אַל-תִּמְרדוּ"...

קיצור אחות, עשי טובה ותשתדלי כמה שאת יכולה. בבקשה, כן - גם אני אשקיע כמה שאני יכול באמת.
גם אתה אחי, כולנו ביחד - "ערבים זה לזה". חסד, אהבה, צניעות, יראת שמיים, תורה, אמונה -
בואו נפציץ את כל השונאים שלנו - בואו נדאג לעם היהודי - לעם שלנו, להמשך קיומו בעולם.

אז מה ת'כלס?
באמת שאין לי כוח עכשיו להחליף ת'חצאית שלי למשהו קצת יותר ארוך...
אחי - אתה אומר לכיוון המסך - עזוב עזוב, שאני עכשיו יפתח איזה גמרא, מה אתה גנוב?!...
פה, ממש פה תלחצי. ו - יודעת? את - לא היא, אלא א-ת, את ענקית מהחיים.

פססט, בסבתא של אוסמלה בן לאדן - אנחנו לא מפחדים מ-ש-ו-ם דבר. (חוץ מה' כמובן...) 
"מי שמאמין לא מפחד", מי שמאמין ומשתדל להתקרב לאבאל'ה, מי יגע בך שאבאל'ה שומר עליך?!...
האא, שבעז"ה תהיה שבת שלום ומבורכת ומלא שמחה!
א-מ-ן-!

תודה!דניאלה .ד.
שבת שלום!
אתה רוצה לקרב בפחד?golani
טוב אולי, אבל שלפחות יהיה לזה בסיס, לעוד פחדים חסרי בסיס כמעט לחלוטין בשביל "חזרו בתשובה" זה שקר. לא שאני אומר שאתה שקרן אני רק מעדכן אותך שלמה אתה אומר, אין, ב"ה, בסיס.
נ.ב. כשכל עולם נגדנו ואנחנו מכוסחים הסברתית מה שיש לעשות זה לנסות להפחיד אותנו בטענות חסרות בסיס? זה פטריוטיות זה?
מה הוא אמר לא בסדר..?..שמחה ואמונה
"כל העולם עלינו, זה באמת שיא המפחיד".golani
תאמינו לי, אמירות כמו "למען מדינת ישראל בואו נתפלל, כשיגיע זמננו להלחם - נלחם אם צריך, אבל עכשיו - זה הזמן להתפלל!" אותי לפחות זה יעודד הרבה יותר להתפלל, זה גישה של עוז לאומי, לא גישה של "הצילו ברידעלך, העיירה בוערת!".

אבל עזבו את זה, הגישה שמעוותת את המציאות כדי לדחוף אנשים לחזור בתשובה היא גישה
א. איסור תורה ("מדבר שקר תרחק")
ב. לא מוסרית.
ג. לא יעילה.
וזה לדעתי מה שקרה כאן (לא במתכוון כמובן).
אבל אני לא מבינה..שמחה ואמונה
מה, זה לא נכון שכל העולם עלינו?..
אתה לא יכול לומר שנגמרה האנטישמיות,
זה דבר אחד.
דבר שני.. איפה נמצא השקר?.. מה לא מוסרי מה לא יעיל?..
אתה יודע שיש ברעננה איזה רב אחד שלא מדבר הוא צורחח 
ונראה לך שבאים?.. צפוף מרוב שבאים.. הבנים מתים עליו..
הוא מחזיר אותם בתשובה מיראה.. והולך לו ב"ה יופי..
יש נשמות שצריכות את זה.. אתה לא ב"ה.. תגיד תודה..
אבל כל הערסים האלה שמחפשים אקשן ושטויות למיניהם הולכים אליו..
כי הוא יודע איך לגעת בהם..
אין פה שום איסור תורה..
אז ככה:אח..
ש-ו-ם דבר ממה שאמרתי פה, פשוט כ-ל-ו-ם (כמדומני) לא המצאתי מעצמי.
ה-כ-ל על סמך דברים ששמעתי מאנשים מספיק גדולים.

א. איסור תורה? בא לא נהיה תמימים ונדע ש -
1) באמת כל העולם עליך ואין שום אומה שבאמת אוהבת את עמ"י. לא לחינם כולם יעלו על עמ"י להלחם בו...
2)  [גם אם לא] - מותר להגזים! אם אתה לא יודע, מוזמן לבדוק בספרי ההלכה...
אבל להגיד על מישהו שזה שקר - אז יש בזה בעיה הלכתית. יש מצב אפילו שצריך לחזור עליה בתשובה.

ב. לא מוסרית? אהה, הבנתי. אביא ת'דוגמא של "דניאלה .יע." ונראה לי שהכל יובן -
זה כמו לדוג' שילד עוד שניה מתחשמל.
מה אמא שלו תגיד לו? 'מתוק עזוב ת'חשמל'
אני בטוחה שהיא תתן לו סטירה ותצעק עליו.

^ מי שיקרא לזה "לא מוסרי", אז חוץ מזה שהגדרת המוסר שלו לא נכונה, אז גם הדעה של אותו איש עלולה להביא חורבן לעולם, בנוסף לזה שהוא עצמו לא מוסרי ובנוסף לזה שיש מצב שה' יתבע ממנו את הדין על תוצאות מחשבתו...

ג. לא יעילה - מצטער אחי, אבל התורה מספיק יעילה בשבילי, והיא עצמה מאוד "מפחידה"...
עיין פרשת "בחוקותי". ועוד עיין כל גדולי הדור לאורך כל הדורות שהפחידו, אבל ממש הפחידו.

ושוב אני חוזר, כמדומני שלא אמרתי כאן שום דבר (!) מדעתי הענייה.
הכל מדעת גדולי וחכמי, צדקי וענקי הדורות. ככה שכדאי מאוד לשים לב לזה.

כל טוב.
שבת שלום ומבורכת!
גדולי וצדיקי הדורות אמרו שתורכיה עומדת להילחם בנו?golani
בדר הטבע אין מה לפחד. ולכן זה דבר לא אמיתי, במחשבה שנייה זה לא "שקר" כי שקר זה מכוון אבל אני שמח לומר לך שאין סכנה כזו בדרך הטבע הפשוטה ב"ה.וכמובן שכמו כל הזמן - וביתר שאת בזמנים שיש סכנת מלחמה, אפילו רחוקה - "תורה מגנא ומצלא".
כן,אח..
לא במילים האלה - אבל במילים אחרות.
אגב, לאו דוקא ש-ה-ם ילחמו בנו, אבל זה בסופו של דבר מצטבר.
ואז פשוט כל העולם שונא אותך, שזה בעצם התחיל מהקטנות, כמו - 'משט'...

בדרך הטבע אין מה לפחד?
על מי אתה סומך? על צה"ל כנגד -----
מליוני ערבים שאם כל אחד רק יורק יריקה קטנה על מדינת ישראל, אנחנו טובעים...

אחי, תפקח עיניים למצב. העולם שונא את ישראל.
לא רק במציאות, אלא גם הנביאים אומרים את הדברים האלה.

קיצור, א-י-ן על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים.
זה שצריך השתדלות, זה חשוב, אבל לא לשכוח מי באמת (!) פועל פה הכל.
שבת שלום ומבורכת!

תפסיקו לנסות להגיד שהשני לא צודק שתיכם צודקים!!!עץ על מים
אח צודק: הוא פשוט נער אותנו באמת אם אתה תבוא לאיזה חילוניה כדאי לך לחזור בתשובה אתה יודע מה היא תעשה לך תעיף אותה מכל המדרגות אותו דבר אנחנו לא רק החילונים ככה גם אותנו הרבה פעמים צריך לזרוק לנו תפצצה ואז נדע להתמודד אתה זה מלמד מאוד!!!

וגולני: פשוט הוא קרא את זה בדרך שלו והוא הבין דבר מסויםם כמו שאומרים 2 מסתכלים באותו חלון אחד רואה תורדים אחד תקוצים.....
אז ככה כל אחד רואה את זה מנקודת מבטו האישית וזה לא ויכוח אין פה עובדה זה דעה....
גולני לדעתי הוא התכווןדניאלה .ד.
שלפעמים כדי לעורר אותנו אנחנו צריכים קצת 'ניעור' או משו כזה, ולא שיבואו אלינו ויגידו 'חמודל'ה תחזרי בתשובה כדאי לך להיות צנועה' לפעמים זה תוקע שזה כל הזמן מאהבה.
זה לא שמפחד נחזור בתשובה.. כמו שיש אביב יש גם סתיו.
באביב הכל פורח ומלבלב ולקראת החורף רעמים וברקים- הכל בתקופות, רעמים וברקים מחדירים בנו כמין פחד כזה, של "איזה גדול ה' שברא ככה ת'עולם" וזה מה שמביא לחזרה בתשובה הניסים והאמונה...
זה כמו לדוג' שילד עוד שניה מתחשמל.
מה אמא שלו תגיד לו? 'מתוק עזוב ת'חשמל'
אני בטוחה שהיא תתן לו סטירה ותצעק עליו.
זה מן משו כזה..!

שכוייח!שיראל:)
כל הכבוד..
זה ממש מחזק!
גולני-הסנה-בוער
ברור שלא צריך ללכת לקיצוניות ולהפחיד,
אבל צר לי לאכזב אותך- כאן זו לא הנצרות, זו לא דת רק של פרפרים ופרחים והפי אנד. יש פה גם עונשים וכו'.
[שוב- אני ממש לא ממאמינה בשיטת ההפחדות והאיומים. אבל א"א גם להפוך את היהדות לדת חייכנית כ"כ, כשהיא לא תמיד כזו.]
חזק חזק ונתחזק!  שכוייח אחויה!חסיד ה'
מקסים! תודה.. ו-אורושקוש
שמת לב שכתבת את זה לבנות ומדי פעם ככה הזכרת שיש בנים? אני היחידה ששמתי לב לזה?
זה כאילו בגלל שבנות פחדניות יותר?
גם-אבל בגלל שהפורום נהיה פורום "בנות"חסיד ה'
רובם פה בנות..וזה מאכזב-אבל לא נורא.

אל תהיו כבדות =]]
ואו,תודה!-Rעות-
בס"ד

היה ממש ממש ממש במקום!

איך, תגידי לי איך ---אח..
את רואה ת'קטנות האלה?...

וואו, יפה מאוד על כושר הראייה.
ו - ת'אמת שלא התכוונתי להפנות את זה דוקא (בגלל הפחד...) לבנות,
אלא גם כי בנות נראה לי קוראות את זה יותר, וגם כי סתם היה בא לי לכתוב ככה...

כל טוב.
שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!
חחח.קראתי את זה ולרגע חשבתי שאני בפורום רק לבנותאורושקוש
מדהים! תודה על החיזוק...שונמית
מדהים !!!!!! תודה רבההדרוש=)
וואו!קשקושה קטנה
בס"ד
ממש מחזק!! בא בידיוק במקום..
גם אני חשבתי לרגע שאי בפורום רק לבנות..
ואוו.. יפעע...נדנדה כתומה.
מחזק ממש.. וממש נותן עוד כיוון להסתכל על החיים...
תודה!
וואי, תודה רבה!!!!אביה =)
היה בדיוק במקום, באמת!
רגע, אני לא מבינה,סוסת פרא
מה אני אמורה לחשוב עכשיו כל פעם שאני נכשלת ונופלת בעבירה כלשהיא? שאני גורמת להבאת אסון על המדינה(העולם, המשפחה, החברות, לא משנה באיזה מעגל מדברים)?? זה ממש מלחיץ, מדכא ומוריד את הביטחון העצמי לקנטים!! ואח"כ גם יותר קשה לעבוד על המידות, כי גם ככה עשיתי דברים רעים......
לא ממש את לא אמורה לחשוב על כל זהדניאלה .ד.
אבל מידי פעם לקחת בחשבון ש.. יש השלכות .
ת'כלס כל מצווה או עבירה שאנחנו עושים זה משפיע על כל העם, זה מרים או מוריד עוד אנשים וכולנו שרשרת אחת ארוכה.

לטעות זה מותר- אנחנו בנ"א אבל כל עוד את יודעת שזו עבירה וזה דבר לא טוב ולאט לאט עובדת על זה ומתקדמת  אז זה בסיידר!
אין מה לפחד!
רק לחיות את חיינו בצעדים נבונים, להתקדם בזמן הראוי ולא בבת אחת, כי אחרת נופלים חזק וזה כואב.

אז פשוט להמשיך לצעוד אבל לצעוד נבון.. לא לחשוב הרבה, לעשות הרבה, לעשות הרבה טוב!
וואי מחזק ממש תודה רבה!!!!!!!טלט!ש=]
אא"מ ---->אח..
המציאות היא ש --- כן, כל דבר רע שאנחנו עושים משפיע וגורם לדברים לא טובים בעולם.
זה ת'כלס.

השאלות הן -
1) האם כל הזמן צריך לחשוב על זה?
2) זה מייאש...

אז ככה: 
 צריך לזכור תמיד ש - "לעולם יהא אדם רואה [את] עצמו חציו זכאי וחציו חייב ואת העולם חציו זכאי וחציו חייב עשה מצוה אחת אשריו שהכריע א"ע (את עצמו) ואת העולם לכף זכות עבר עבירה אחת אוי לו שהכריע את עצמו ואת העולם לכף חובה" (קידושין)

אז כן, תמיד צריך לזכור את זה. אבל - וכאן אנחנו מתחברים בעצם לתשובה לשאלה השניייה - לא בזכרון כזה שלא יתן לו להתקדם ותמיד יחזיר אותו אחורה שהוא כבר שתל רע בעולם וכו', אלא בזכרון כזה ש - אשכרה, אני גם אחראי על העולם, לכן להשתדל לעשות כמה שפחות עברות, וכמובן - להרבות כמה שיותר אור, כי: "מידה טובה גדולה ממידת פורענות", ומצוה אחת עוד יותר אור בעולם מאשר החושך של עבירה אחת...
קיצור: לזכור במבט ממש לא מייאש - שאנחנו אחראי לעולם. נפלנו? אז יאלה, הגיע הזמן להקים שוב את עצמינו ואת כל העולם. שוב נפלנו? אז שוב, להקים את עצמינו ואת כל העולם. בחיים, אבל בחיים לא להשאיר את העולם בעצבות ובקאנטים, אלא תמיד - גם אם עשינו הרבה חושך - להאיר עם המצוות שעכשיו נעשה, את כל העולם....

מקוה שקצת עזרתי. אם יש להרחיב, בשמחה.
שבת שלום ומבורכת ויישר כח ענק על השאלה!
יפה!ישר כוח!ד"ר אריק
בס"ד
הכל טוב ויפה, אבל...
אני משתגעת שאומרים לי את זה!!!!משתגעת!
"חם לך?!בגיהנום חם יותר!"
כיאלו, סליחה?!אולי יש בנות שזה עוזר להם והן אומרות "הוא צודק!" אבל אותי, ואני בטוחה שעוד הרבה כמוני, זה רק מרתיח!בא לי רק בגלל זה ללכת איך שבא לי!רק בגלל זה!רק בגלל המשפט הזה!!!
יש באמת אנשים שזה עוזר להם, הפחד הזה!אותי זה רק גורם לעשות ההפך, פחות או יותר!
אני אתן דוגמא!כל החרדים (חס טחלילה לא מכלילה, אני נותנת דוגמא, בסדר?לא להתנפל עלי!!!), בדרך כלל אומרים לילדים שלהם, "אל תדליק ת'אור!" "למה?" "כי אתה תמות"\"כי תקבל עונש חמור מה'"
ומה עושה הילד הקטן?מפחד!!!!!!!!!!מפחד פחד מוות!לא מדליק...ופעם אחת קורה שהוא כן מדליק, בסדר?
אוי!מה הוא רואה?שלא קורה לו שום דבר!אפילו לא כואב לו!כלום!נדאה!אז הוא אומר לעצמו, טוב, זה חד פעמי.
וזה קורה לו עוד פעם, הוא הדליק את האור!(זה רק דוגמא, בסדר?זה יכול להיות כל דבר אחר!), ושוב!מה הוא רואה?שלא קורה לו שום דבר!כלום1לא כואב לו, הוא לא נשרף, הוא לא מרגיש שונה...רגיל, הוא מסתכל מסביב, והכל אותו דבר, נשאר במקום!ככה גדלים חוזרי בשאלה שמשכנעים אותך בכוח הזרוע שאין דבר כזה הקב"ה!!!!
ככה גדלים שונאי יהידים, שונאי דתיים!זה מה שאתם רוצים?שאח שלי, שלפני שנייה היה נחמד ממש, שונא אותי רק בגלל שאני דתייה!ויש לי כזה במשפחה!!!!הם תאומים, אחד חרדי, ואחד חוזר בשאלה!תאומים זהים לחלוטין, אתה מזהה אותם רק בגלל שהוא הולך עם שחור לבן וכובע והוא הולך עם גופיה ומכנסיים קצרים!הייתי אצלם בבית שבוע! שבוע אחד בלבד!!!ברחתי משם כל עוד נפשי בתוכי!!!!איך הם רבו!!!!שבוע!!!אוקי?השסתכלתי עליו, והייתי בהלם! הוא משפחה שלי!!!קרוב שלי!!!שלי!!!!לא איזה פירחח מהרחוב!!!יש לי איתו קשר דם!!!תראה מה שהפחד הזה עשה לו! והוא לא ילד רע, הוא אחלה בחור!באמת!הוא מסתכל על אח שלו "הצדיק" בטיעוב נורא!וזה מזעזע!!!כל פעם שאני רואה אותו בא לי לבכות!וזה מה שהפחד המיותר הזה עשה!אני לא אומרת שלא צריך לפחד מהקב"ה!צריך!חובה! אבל סתם להפחיד?תראה מה הולך פה מסביבך!!!אני עד לפני ריקודגלים הכחשתי!אבל מה שהולך בעם שלנו מזעזע!אנשים!תתעוררו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אימאל'ה, את מפחידה... אח..
חח בגהנום חם יותר?...
לא נראה לי, דוקא מן הסתם שם שיא הקפוא ו -
הופס, אין פוך, אין, לא תקבל...

מסכים איתך שמאהבה עדיף.
אבל, את גם הדגשת שחייב יראה.
אז רגע, איפה אנחנו חולקים?
"אבל סתם להפחיד?" שאלת, או יותר נכון כמעט זרקת כסא...
ויודעת מה, זה מראה שבאמת כואב לך על המצב. זה מראה שהלב שלך מאוד
מחובר לעם ישראל. את לא אומרת את זה סתם, את אומרת את זה שיא מכאב.
קיצור, חוץ מזה שיש בך וואחד כוחות לעמ"י, ורגש אדיר לאבאל'ה - שתנצלי אותו בעז"ה,
"אבל כבר אמרתי בד"ת, וממש ידעתי שתגיע כזו תגובה, אז כתבתי שם ש:
וואי, איך אני שומע ת'קולות האלה שקמים ואומרים -
"לא ככה מקרבים לדת! אנחנו רוצים רק לקרב באהבה ולא ביראה"...
אבל תבינו, שאנחנו - כמו חולה שעבר לפני 3 דקות פיגוע - חייבים לקבל ניתוח.
גם אם זה כואב, וגם אם זה לא נעים ובלה בלה בלה, השעון מתקתק ואין הרבה זמן לדיבורים...".
וכן, עכשיו עם ישראל נמצא בניתוח. אז נכון שחייבים מאהבה, אני אישית ממשיך כמה שיותר חוץ מלהגיד -
"זו ההלכה", להשתדל להסביר כמה שיותר ולהבין כמה שיותר, אבל מצד שני, לפעמים גם אנחנו כדתיים,
שוכחים ת'יראה. והיא מאוד מאוד חשובה. לכן, לפעמים בזמנים המתאימים (...) צריך לבוא ולהביא במיוחד
לדתיים (! נער - שמדבר אל נער, זה לא כזה יותר אנטי, אגב. במיוחד אם כולנו באותה סירה...) להזכיר לנו
שחייבים להתחזק. מה לעשות? זה המצב. אחרת, המצב יהיה יותר גרוע. את יכולה (ואני מאמין במאה אחוז
שאת לא אחת שתעשי את זה) לעטוף ת'מצב בעטיפה של כסף ולהגיד - יש זמן, עזוב עכשיו רק אהבה,
אבל דוקא עכשיו, דוקא בזמנים הקשים חייבים להזכיר שיש מנהיג לבירה, יש דין ויש דיין, ושוב - בגלל שזה מגיע
מלב של אחד בדיוק כמוך ולא מאיזה רב שצועק, אז זה גם יוצר פחות אנטי. ולפעמים, אפילו מביא קצת נקודה למחשבה. דבר אחרון, משולב בד"ת גם סגנון של אהבה חוץ מיראה, מתחיל מאבאל'ה (...) שזה כזה סגנון יותר פנימי וקליל ונגמר בקצת צחוק שיש בד"ת, בכוונה, גם בשביל לא ליצור יראה מיותרת ומזיקה...
(אגב, שבוע הבא בעז"ה יהיה ד"ת, רק משהו מאהבה, משהו כזה שמלמד איך יותר להרגיש כיף ת'כלס, מהחיים...)

מקוה שקצת הסברתי. תודה רבה על ההארה.

תודה, זה היה מאוד משעשע.golani
"כל החרדים..." "אבל אני לא מכלילה" ובכן, לומר "כל החרדים" זה בדיוק נקרא להכליל.
וממתי כל(!) אמא חרדיה(!) אומרת לבן שלה שהוא ימות(!) עם ידליק את האור?

גולני, רשמתי גם בדרך כלל!ד"ר אריק
בס"ד
אתה יודע מה?כל אחד מבין את מה שהוא רוצה להבין!
"כל אמא חרדיה בדרך כלל"?golaniאחרונה
קשה עברית שפה, טוב לא נורא, אבל מה עם השאלה השנייה?
וואו ישר כח ד"ת מדהים !!!בת מלך =)
כמו תמיד..

ואם כבר "מי שמאמין לא מפחד"..
מכירים ת'שורות ?.."...הכל צפוי והרשות נתונה.."
שואלים אם ,"הכל צפוי" ה'יודע הכל איך "והרשות נתונה" - יש לנו את כח הבחירה ?
עונים במשל יפיפה :
אבא מביא לילדו 2 ממתקים במבה ושוקולד ואומר לו תבחר מה שאתה רוצה האבא יודע שהבן שלו 
"חולה" על שוקולד וזה מה שהוא יבחר...
כך גם אתנו אבא שלנו=הקב"ה יודע מה נבחר אבל למרות זאת יש לנו את כח הבחירה..

אז שנזכה (איך אפשר בלי שנזכה..;) )בעז"ה לבחור תמיד את הטוב..
שבת שלום !!
אח, תודה...ד"ר אריק
בס"ד
ממש לא רשמתי את זה בעצבים, רשמתי את זה באמת מכאב!כיסא לא היה בראש שלי!ממש לא!=]
יש אנשים שצריך לקרב אותם בפחד, ויש באהבה, וצריך להבין את זה...כל אחד יש את הדרך שלו...
אני יגיד לך מה עוד מרגיז אותי בקשר לזה, מה הכחשתי עד עכשיו!!!
את הפריצות שהולכת בעמ"י!דיברתי על זה עם בן דוד שלי, שגדול ממני בשנה, וכן!עוא סיפר לי, אבל זה חלף לי ליד האוזן, לא נכנס...הוא אמר לי, שוב ושוב!זה מה שקורה אצלו, בעיר שלו!וככה זה רוב הנוער! אני פתחתי זוג עיניים, אבל העלמתי, הוא סתם מגזים!זה לא באמת ככה...בריקודגלים חטפתי זעזוע מוח!אני וחברה שלי הלכו ביחד, מולנו הלכו כמויות של אנשים, אבל הכי קרוב עלינו עמדו בן ובת, הוא עם כיפה, והיא...ה' ישמור!!! חציאת, קוראים לזה בכלל חצאית?הם החזיקו ידים...בלעתי את רוקי, עד שהם עצרו, ועשו את מה שהם עשו!
באותו הרגע, עצרתי עייני נפערו, והלסת שלי נשמטה ארצה!!!חברה שלי צחקה עלי!"מה את בהלם?"
מאותו רגע!הבנתי מה שבן דוד שלי מספר לי כבר שנה! אתם דתיים!יהודים!ריבונו של עולם!מה אתם עושים!!!מול הכותל!איפה הייתם שחילקו ת'שכל!לא עמדתם שם בתור!באמת שרציתי ללכת ולצרוח את זה עליהם!אם חברה שלי לא הייתה לידי הייתי הולכת ועושה את זה!נו באמת!עד איפה העם יכול להתדרדר?עד איפה?
וואו,אח..
עם הכאב הזה, את תגיעי בעז"ה 'רחוק' במובן הטוב של המילה.
או יותר נכון שיא המחוברת לתורה ישראל ולאבאל'ה שם למעלה.

חס וחלילה, הכסא בראש זה היה בכוונה בשביל להדגיש את שיא הכאב שיש לך,
שזה דבר שיא החשוב. הלוואי שכולן היו מרגישות כמוך, וואי, כמה זה היה עוזר לעם ישראל...

גם אני ראיתי דתיים כאלה. אחת שאני באמת לא יודעת איך היא מעיזה ככה להסתובב.
אחת? שלוש, בנות, בגילאים קצת יותר קטנות מהגיל שלנו פה. פשוט כאב מכל הלב. נדקר הלב.אבאל'ה...
קיצור: תשמרי ת'כוחות האלה, את הכאב הזה, ובעז"ה תעשי עם זה משהו לעם ישראל.
אני לא מציע לך, אני מחייב אותך כאח שרואה את האחים והאחיות שלו בחוץ ומחייב את אחותו שתעזור לו להכניס
אותם הביתה. בלי הכאבים האלה, לא תהיה הארה בעולם. חייבים חייבים,
פשוט חייבים לנצל ת'כוחות האלה בשביל לתת לעם ישראל ולקרב את כולנו לאבאל'ה...

עד איפה אפשר להדרדר?
אנחנו, הדור הבא, בעז"ה נשמור על האחים והאחיות שלנו. מהכל הלב, לעולם.
בהצלחה לכולנו. שוב, תעשי משהו עם הכאב הזה, חייבים את הכוחות שלך לעמ"י...

אני מקווה שאת יודעתgolani
 - שמקור האמרה הזו זה חז"ל ולא השיר הדבילי הזה...

חח..נראה לך שאני לא יודעת ?!בת מלך =)
פססט, שכוייח! אח..
יפה מאוד!

מוזמנת להביא לנו עוד כאלה דברים מתוקים...
אשכרה בת מלך. יישר כח ותודה רבה!
אח.. אתה תותח געש
אהבתי חבל"ז
מקסים ומחזק שיראל.
איזה חיזוקים!!!דוסית גאה!
וכל מילה תגרע...

שתהיה שבת שלום.
וואו ממש מדהים!!!עץ על מים
וואו אח כל הכבוד אתה ממש ממש צודק!!!

ושימו לב....

לא צריך להסתכל לשני ולקנאות בו ולנסות להרוס לו זה נקודה חשובה צריך לקנאות ולהשתדל להגיע לדרגה הזאת!!!!

כולהכבוד לכולם פע....
יש בי משהו מוזר???אביה14
כי אני לא מפחדת?
לא יודעת למה. באמת שלא.

~~~

אח, ממש יפה ומחזק. כל הכבוד.
אריאל,דוסית גאה!
את צודקת,

פרט לקטע שירדת על החרדים,
בתור אחת שגדלה וגודלת בסביבה חרדית, בחיים לא נתקלתי באמא שאומרת לבן שלה אתה תמות אם תדליק את האור..

בסמינר שלי מביאים רבנים להרצות מכל מיני סוגים,
בתוכם כאלו ש"מפחידים"..
ויש כאלו ששמים יותר דגש על "מאהבה"..

כל אחד והדרך שלו!

שיהיה לך את כל הטוב שבעולם!!!

הודיה.
חס וחלילה!אוף!ד"ר אריק
בס"ד
בבקשה אל תבינו אותי לא נכון!פליז!
לא ירדתי על חרדים!ממש!ממש!ממש לא!אבל אני אומרת שיש כאלה!בתוך המגזר!ואני מכירה, לא אמרתי סתם...
אוף!באמת שלא התכוונתי לפגוע באף אחד!!!בבקשה תסלחו לי?בסדר?
לא, יש מצב שזה -אח..
או שאת מאמינה חזק, או שאת לא מודעת למה שקורה סביב ישראל.

כל טוב בעז"ה.
שבת שלום ומבורכת!

סתם משו ששמתי לב:נעמה...

שיר של יום שני: (היום של משט אם אני לא טועה)

שִׁיר מִזְמוֹר לִבְנֵי קֹרַח.

גָּדוֹל יְהוָה וּמְהֻלָּל מְאֹד בְּעִיר אֱלֹהֵינוּ הַר קָדְשׁוֹ.

יְפֵה נוֹף מְשׂוֹשׂ כָּל הָאָרֶץ הַר צִיּוֹן יַרְכְּתֵי צָפוֹן קִרְיַת מֶלֶךְ רָב.

אֱלֹהִים בְּאַרְמְנוֹתֶיהָ נוֹדַע לְמִשְׂגָּב.

כִּי הִנֵּה הַמְּלָכִים נוֹעֲדוּ עָבְרוּ יַחְדָּו.

הֵמָּה רָאוּ כֵּן תָּמָהוּ נִבְהֲלוּ נֶחְפָּזוּ.

רְעָדָה אֲחָזָתַם שָׁם חִיל כַּיּוֹלֵדָה.

בְּרוּחַ קָדִים תְּשַׁבֵּר אֳנִיּוֹת תַּרְשִׁישׁ.

כַּאֲשֶׁר שָׁמַעְנוּ כֵּן רָאִינוּ בְּעִיר יְהוָה צְבָאוֹת בְּעִיר אֱלֹהֵינוּ אֱלֹהִים יְכוֹנְנֶהָ עַד עוֹלָם סֶלָה.

דִּמִּינוּ אֱלֹהִים חַסְדֶּךָ בְּקֶרֶב הֵיכָלֶךָ.

כְּשִׁמְךָ אֱלֹהִים כֵּן תְּהִלָּתְךָ עַל קַצְוֵי אֶרֶץ צֶדֶק מָלְאָה יְמִינֶךָ.

יִשְׂמַח הַר צִיּוֹן תָּגֵלְנָה בְּנוֹת יְהוּדָה לְמַעַן מִשְׁפָּטֶיךָ.

סֹבּוּ צִיּוֹן וְהַקִּיפוּהָ סִפְרוּ מִגְדָּלֶיהָ.

שִׁיתוּ לִבְּכֶם לְחֵילָה פַּסְּגוּ אַרְמְנוֹתֶיהָ לְמַעַן תְּסַפְּרוּ לְדוֹר אַחֲרוֹן.

כִּי זֶה אֱלֹהִים אֱלֹהֵינוּ עוֹלָם וָעֶד הוּא יְנַהֲגֵנוּ עַל מוּת.

לא קצת מזכיר את מה שהלך שם ואחרי?

אוי,מקסים ^^שיראל.
ווווווווווואו!!!אביה14
מדהים.
אכן זה היום של המשט...golani
מצויין שאת לא מפחדת.golani
יען כי זה בדיוק מה שאויבנו רוצים לעשות.
כל פחד = עוד הפסד!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך