תגדו,טוזי
אני היחידה ששונאת לתת את הבית לשבת אחרי שניקיתי אותו?!?!?

אני מרגישה ממש ממש רע עם העניין אבל אחרי שבשבת אחת נתנו את הבית שלנו ממש בשמחה וגם די נקי ל לזוג עם ילדים ממש לא בא לי להשאיר נקי, בשביל מה?! החדרים היו נקיים ממש ושאר הבית נקי ניקיון רגיל.

חזרנו במוצ"ש ופשוט רציתי לבכות! השירותים היו יותר גרועים משירותי בנים בבי"ס יסודי! על השידה בחדר הייתה עוגית שוקולד, על בסיס המיטה והשטיח היו חתיכות בייגלה ובסלון (שעם זה אני יכולה להתמודד בגבורה) היו חתיכות עוגת שמרים על הריצפה...

אנחנו אף פעם לא אוכלים בחדרים ובטח שלא אוכל חמץ וכל הבית שלי היה מגעיל! מעולם לא ראיתי אותו כל כך ג'יפה.

אמנם אני יודעת שזה מצב ממש קיצוני אבל זה ממש הרס לי את החשק!

שתבינו, אנחנו בדרך כלל משאירים בית נקי ומצוחצח (זה גם כיף לחזור במוצ"ש לבית נקי ומסודר) עם מיחם, תה, קפה, עוגיות וכל טוב ממש מכל הלב...

אנחנו נותנים בשמחהאלעד
חוץ מחדר השינה שלנו, ומשאירים הוראות מדוייקות בקשר לכל מה שהם צריכים לדעת
(שעון שבת, מיחם, אוכל, מפתח וכד')
ובד"כ אין נזקים..
זה ממש לא בסדר להחזיר לכם כך את הביתבילי
אני די בהלם. איך אין להם בושה?

ברוב הפעמים נראה לי שאנשים יותר מקפידים.

אבל את בהחלט יכולה לעשות סייגים, נניח לתת רק לזוג עם תינוק ולא עם ילדים
שיכולים ללכלך. זכותך זה הבית שלך. וברור שאחרי מקרה כזה יהיה לך קשה לתת אותו שוב.
ברור שזה קיצוניטוזי
נתנו את הבית מלא פעמים וכמעט תמיד מחזירים אותו במצב מצויין ואפילו עם פתק נחמד, אבל אותה שבת פשוט הרסה לי את כל החשק לתת את הבית

אני פשוט צריכה לזכור שזה חד פעמי...

אישית אני לא כל כך אוהבת להתארח אצל משפחות שלא בבית כי אני אוהבת את הניקיון שלי ואי אפשר לדעת איזה סדר וניקיון יהיה בדירה שנקבל. כשאני חושבת על זה ככה זה מדרבן אותי להשאיר נקי ומסודר למרות הכל...
אפשר להגיד למשפחה המארחת.יהודיה מא"י
תשמעו, אני מוכנה לתת את הבית, אבל בתנאי שאתם דואגים להוא יחזור אלי נקי, פשוט פעם נתנו וכשחזרנו במוצאי שבת היה ג'יפה. זה בטח יעזור. (אנחנו שמענו דבר כזה...)
ובפתק אפשר לכתוב שאתם מבקשים לא לאכול בחדרים.
רעיון טובאמא ל-5
והמשפחה המארחת תעשה את השיקול- איזה משפחה לשלוח ולאן.

באותו עניין
חברתי שאלה אותי אם אוכל לתת את הדירה כשאנחנו לא בחג.
אמרתי בשמחה , למי?
לאחותי, בת-זוגתה והילד שלהם.
כן, שמעתם טוב.
איך הייתם מגיבים?
כמו שבטח את הגבת:+mp8
בפה פעור ואפס מילים......
היא לא התבלבלה?אמא קטנה
או שאת שמעת לא נכון?
העזת לשאול אות האם שמעת נכון,או שהשארת את זה כך?
טוב,יש כאלה אנשים מוזרים,אבל מעניין לראות שהם באים לשבת...ועוד צריכים דירה,ואל נוסעים חזרה הביתה...
בפה פעור!שחריתוש
הייתי צריכה לקרוא שלוש פעמיים לבדוק שקראתי נכון...
ואני חושבת שהייתי מתחמקת מלתת את הדירה...
בהתחלה התבלבלתי ואמרתי שאשאל את בעליאמא ל-5
הכי קל.
אח"כ הסברתי שזה לא מהדברים המקובלים עפ"י תורתנו האהובה ולכן לא אוכל לארח אותם  בביתי.
בלשון המעטה
היא הבינה.
כל הכבוד על התגובה!+mp8
צריך לזה הרבה אומץ!!
מההההה???ז'וז'ואית
לקח לי רגע להבין....
וואי....
הזוי!!
ולמרות הכל נראה לי שהייתי נותנת את הבית.
המצווה היא מצוות הכנסת אורחים וגמילות חסדים. אני את שלי עשיתי. מה שהם יחליטו לעשות בניהם- זה כבר תלוי בהם (או בהן...) וזה לא בשליטתי.

אמנם, יפריע לי שכאילו "יחללו" את הבית, שאנחנו משתדלים בכל מאודנו לשמור בו על טהרה, ופתאום יגיעו אנשים וינהגו בצורה לא ראויה (אני עדינה..) בבית מלא ספרי קודש, תמונות עם פסוקים וכו'.

אבל אני חושבת על אברהם אבינו הצדיק, שהכניס אליו הביתה את כל סוגי הטומאה!!! הוא היה המארח מס' 1 בתורה, והאיש עם הכי הרבה גמילות חסדים והכנסת אורחים. אמר לריבונו של עולם "חכה רגע, מגיעים אורחים". איזה אורחים?? גויים, עובדי עבודה זרה, אשר אינם מכירים בה'!!
אז אולי בכ"ז יש במצווה הזו קצת יותר ממה שאנחנו מבינים...

מה כן הייתי משתדלת לעשות? נראה לי, אם הייתי מוצאת את המילים הנכונות, הייתי אומרת למארחת שבשמחה,והבית יעמוד לרשותן ושירגישו בנוח, אבל אם היא תוכל להעביר להן את המסר בצורה עדינה שזה בית של תורה, והיינו שמחים אם באותה שבת ישתדלו לכבד אותנו ולנהוג לפי מנהג המקום...
נראה לי שכולם יבינו את המסר...

אולי זו שאלה לרב... מעניין מה יש לרבנים להגיד על זה...

זהו, גמרת לקשקש?אנונימי (פותח)
אברהם אבינו אירח גויים, כי זה מה שהיה, הוא גם דאג להפוך את הגויים ליהודים, אברהם מגייר את הגברים ושרה מגיירת את הנשים.
כאן מדובר בתופעה שגורמת הרס וחורבן לעם ישראל. תופעה שגורמת למחלוקות בעם, ומפני החרדה, כרגיל, מפני "קרע בעם", הסיטרא אחרא מנצח. אני כלל לא הייתי מהססת. גם הייתי אומרת לשכנה, שאיני מבינה למה היא מארחת תועבה כזו.
סליחה, חנהא!נווה מדבר
יש דרך לומר דברים!!!

דרך ארץ קדמה לתורה!

זוזואית הביעה את דעתה וזו זכותה (זכותך גם להגיב לה, אבל תלוי באיזו דרך).
חוץ מזה היא כתבה בסוף דבריה שזו שאלה אולי לרב.
או קיי, אני מתנצלת. הענין הוא, שעייפתיאנונימי (פותח)
מן הסובלנות היתרה של "הציונות הדתית", מבלוף "אחדות ישראל" ו"אהבת חינם" לכל שונא ישראל חינם. הנצרות (בתיאוריה) הזו עולה לנו ביוקר. זו היא המשענת העיקרית של המדינה שהשמאל בנה, לכל פשעיה.
מכל מקום, לסובלנות הזו אין שום בסיס בתורת ישראל, וגם לא על פי בית הלל. אלה עברו כבר את כל הגבולות. חבל על הילדה, חבל על עם ישראל.
חנהא יקרהז'וז'ואית

באמת הייתי שמחה אילו היית מגיבה בצורה יותר ראויה, ובלי הזלזול על עם ישראל בכלל ועל הציונות הדתית בפרט.
בכ"א- שלחתי את השאלה הנ"ל למס' רבנים. בל"נ אעדכן בפורום את תשובתם.
אני מוסיפה לפה קטע מאת הרב ה. וילנר על אהבת חינם, לתשומת ליבך. (בכוונה לא ספציפית על הכנסת אורחים, כיוון שזה דיון בפני עצמו, אלא על התגובה הקשה שלך) :

"אחת מאבני היסוד בעבודת המדות היא אהבת חינם, וכפי שהיטיבו להגדיר זאת חז"ל אהבת חינם, שלא תהיה אהבה התלויה בדבר, אלא אהבה בשל היותו חברך או יהודי הנברא בצלם. מצוה זו כוללת כמה וכמה מצוות כפי שתיאר הרמב"ם בספר המצוות [שורש ב] כגון גמילות חסדים, מצוות הלוואה, לשלם לשכיר בזמנו, ביקור חולים, שמחת חתן וכלה, מצוות צדקה וחי אחיך עמך, והלכת בדרכיו מה הוא רחום אף אתה רחום, וכל שאר המצוות שבין אדם לחברו. וכן כוללת כמה וכמה עבירות כגון גזל, גניבה, הונאה, לשון הרע רכילות, לא תיקום לא תיטור, לא תשנא את אחיך בלבבך, וכל שאר מצוות לא תעשה שנוגעות לעניינים שבין אדם לחברו.

וכתב כתב בתנא דבי אליהו

כך אמר להם הקב"ה לישראל בני, מה אני מבקש מכם הא איני מבקש אלא שתהיו אוהבים זה לזה ותהיו מכבדים זה את זה.

וכפי שקיימת אהבת חינם, כך יש להתרחק משנאת חינם, והגדירו זאת חז"ל 'חינם' אף שלרוב היא נעשית מחמת מעשה או פגיעה שאירעה לאדם, ללמדך, שלמרות כל מעשה או פגיעה שהאדם חש בה, עדיין חינם הוא בכדי לפגוע בצלמו של הקב"ה, ועדיין נקראת היא שנאת חינם."

בתקווה לביהמ"ק השלישי בקרוב בעז"ה!!!

לא אחזור כאן על משנתי בת כמעט יובל שניםאנונימי (פותח)
שכל האירועים בארץ ישראל רק מחזקים אותה. אומר בקיצור - אהבת-החינם שלכם לשונאי חינם ולעוכרי ישראל עלתה לנו בחייהם של רבבות יהודים, ועדיין אין רואים את קץ הזוועה. אהבת החינם שלכם כבר היתה מזמן לשנאת-חינם, גם אם אינכם מודעים לכך. הגיבוי שאתם נותנים למהרסינו ומחריבינו, שונאינו חינם, מונע את הקמת בית שלישי.
לא הבנתי כלוםנמרוד
כן לתת את הדירה או לא לתת?
מי זה "אתם"?veredd
אפשר בבקשה להבין? מי זה אנחנו שגרמנו לכ"כ הרבה מוות?
סתם מעניין אותי, לראות אם גם אני בין האשמים...
סתם משהו, בתורה הקדושה שלנו מובא הקטע של "הנעלבין ואינם עולבין" ,אז לא הייתי נותנת את זה לנוצרים בכזאת קלות.
אני חושבת שבמקרה כזה זה לגיטימי לא לרצות לארח, אבל גם לגיטימי לרצות לעשות הכנסת אורחים לנפש יהודית. כל אחת שתשאל רב או שתפעל לפי מה שחשוב ונראה לה לנכון.
נעים זמירות ישראלאנונימי (פותח)

תהלים פרק קט

(א) לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד מִזְמוֹר אֱלֹהֵי תְהִלָּתִי אַל תֶּחֱרַשׁ:

(ב) כִּי פִי רָשָׁע וּפִי מִרְמָה עָלַי פָּתָחוּ דִּבְּרוּ אִתִּי לְשׁוֹן שָׁקֶר:

(ג) וְדִבְרֵי שִׂנְאָה סְבָבוּנִי וַיִּלָּחֲמוּנִי חִנָּם:

(ד) תַּחַת אַהֲבָתִי יִשְׂטְנוּנִי וַאֲנִי תְפִלָּה:

(ה) וַיָּשִׂימוּ עָלַי רָעָה תַּחַת טוֹבָה וְשִׂנְאָה תַּחַת אַהֲבָתִי:

(ו) הַפְקֵד עָלָיו רָשָׁע וְשָׂטָן יַעֲמֹד עַל יְמִינוֹ:

(ז) בְּהִשָּׁפְטוֹ יֵצֵא רָשָׁע וּתְפִלָּתוֹ תִּהְיֶה לַחֲטָאָה:

(ח) יִהְיוּ יָמָיו מְעַטִּים פְּקֻדָּתוֹ יִקַּח אַחֵר:

(ט) יִהְיוּ בָנָיו יְתוֹמִים וְאִשְׁתּוֹ אַלְמָנָה:

(י) וְנוֹעַ יָנוּעוּ בָנָיו וְשִׁאֵלוּ וְדָרְשׁוּ מֵחָרְבוֹתֵיהֶם:

(יא) יְנַקֵּשׁ נוֹשֶׁה לְכָל אֲשֶׁר לוֹ וְיָבֹזּוּ זָרִים יְגִיעוֹ:

(יב) אַל יְהִי לוֹ מֹשֵׁךְ חָסֶד וְאַל יְהִי חוֹנֵן לִיתוֹמָיו:

(יג) יְהִי אַחֲרִיתוֹ לְהַכְרִית בְּדוֹר אַחֵר יִמַּח שְׁמָם:

(יד) יִזָּכֵר עֲוֹן אֲבֹתָיו אֶל יְקֹוָק וְחַטַּאת אִמּוֹ אַל תִּמָּח:

(טו) יִהְיוּ נֶגֶד יְקֹוָק תָּמִיד וְיַכְרֵת מֵאֶרֶץ זִכְרָם:

(טז) יַעַן אֲשֶׁר לֹא זָכַר עֲשׂוֹת חָסֶד וַיִּרְדֹּף אִישׁ עָנִי וְאֶבְיוֹן וְנִכְאֵה לֵבָב לְמוֹתֵת:

(יז) וַיֶּאֱהַב קְלָלָה וַתְּבוֹאֵהוּ וְלֹא חָפֵץ בִּבְרָכָה וַתִּרְחַק מִמֶּנּוּ:

(יח) וַיִּלְבַּשׁ קְלָלָה כְּמַדּוֹ וַתָּבֹא כַמַּיִם בְּקִרְבּוֹ וְכַשֶּׁמֶן בְּעַצְמוֹתָיו:

(יט) תְּהִי לוֹ כְּבֶגֶד יַעְטֶה וּלְמֵזַח תָּמִיד יַחְגְּרֶהָ:

(כ) זֹאת פְּעֻלַּת שֹׂטְנַי מֵאֵת יְקֹוָק וְהַדֹּבְרִים רָע עַל נַפְשִׁי:

(כא) וְאַתָּה יְקֹוִק אֲדֹנָי עֲשֵׂה אִתִּי לְמַעַן שְׁמֶךָ כִּי טוֹב חַסְדְּךָ הַצִּילֵנִי:

(כב) כִּי עָנִי וְאֶבְיוֹן אָנֹכִי וְלִבִּי חָלַל בְּקִרְבִּי:

(כג) כְּצֵל כִּנְטוֹתוֹ נֶהֱלָכְתִּי נִנְעַרְתִּי כָּאַרְבֶּה:

(כד) בִּרְכַּי כָּשְׁלוּ מִצּוֹם וּבְשָׂרִי כָּחַשׁ מִשָּׁמֶן:

(כה) וַאֲנִי הָיִיתִי חֶרְפָּה לָהֶם יִרְאוּנִי יְנִיעוּן רֹאשָׁם:

(כו) עָזְרֵנִי יְקֹוָק אֱלֹהָי הוֹשִׁיעֵנִי כְחַסְדֶּךָ:

(כז) וְיֵדְעוּ כִּי יָדְךָ זֹּאת אַתָּה יְקֹוָק עֲשִׂיתָהּ:

(כח) יְקַלְלוּ הֵמָּה וְאַתָּה תְבָרֵךְ קָמוּ וַיֵּבֹשׁוּ וְעַבְדְּךָ יִשְׂמָח:

(כט) יִלְבְּשׁוּ שׂוֹטְנַי כְּלִמָּה וְיַעֲטוּ כַמְעִיל בָּשְׁתָּם:

(ל) אוֹדֶה יְקֹוָק מְאֹד בְּפִי וּבְתוֹךְ רַבִּים אֲהַלְלֶנּוּ:

כִּי יַעֲמֹד לִימִין אֶבְיוֹן לְהוֹשִׁיעַ מִשֹּׁפְטֵי נַפְשׁוֹ:

תשובת הרב אליעזר מלמד שליט"א:ז'וז'ואית

להלן שאלתי (המורחבת משאלות הרלוונטיות אלי):

כבוד הרב שלום.

רציתי לשאול את הרב מס' שאלות בנוגע לאירוח בשבת:

ידועה מצוות הכנסת אורחים וגמילות חסדים. אנחנו משתדלים לתת את ביתנו לאורחים בשבתות שאנו לא נמצאים, וכמובן לארח כשאנו כן נמצאים.

השאלה שלי היא כזו: האם יש מקום לארח באותו בית או באותו חדר, זוג אשר אינם שומרי תורה ומצוות ואינם נשואים, אך חיים יחד?

ושאלתי השניה- האם יש מקום לארח בביתנו (לבקשת חברים, בשבת שאנו לא לא נמצאים) זוג עם נטיות הפוכות (אישה עם בת זוגתה) הבאות להתארח בשבת דתית?

האם זה מעניינו להתעסק עם מה קורה בין אנשים אשר אינם שומרים תורה ומצוות, וע"י זה להחליט אם לארחם או לא, או שאנו צריכים לשאוף לקיים את מצוות הכנסת אורחים בהידור (כמו אברהם אבינו) וע"י כך אולי נזכה לקרבם לתורה וליהדות לאחר שחוו שבת רוחנית ונכונה?

והאם זה שיקול מבחינתנו- שאם לא ניתן להם מקום ללון בו בשבת, הם יאלצו לחלל שבת ולשוב לביתם בשבת?

אשמח לתשובת הרב.

תודה רבה!

תשובת הרב:

אם המטרה לקרבם למצוות, מותר לארח אותם. אבל מטעמי נימוס או חברות, אסור.

אשתדל להביא את תשובות הרבנים האחרים בהקדם.ז'וז'ואית
החטא היחיד שדוד המלך מזכיר בפרק הזהאלי6
שעשו הרשעים 'ימח שמם', הוא-
יַעַן אֲשֶׁר לֹא זָכַר עֲשׂוֹת חָסֶד וַיִּרְדֹּף אִישׁ עָנִי וְאֶבְיוֹן וְנִכְאֵה לֵבָב לְמוֹתֵת:
נראה קצת רחוק מסוג החטאים שאת מאשימה את עם ישראל בהם כגורמים לריחוק הבית השלישי.
סליחה על הבוטות, אבל נראה לי שהיחס של המארחת כלפי ה'לסביות' יותר קרוב לחסד מאשר היחס של המגיבה שלפני לאמירה שקדמה לה...
אהבתי את הגישה שלך.אבא שמואל
לאמא ל-5 אני לא מבינה את התגובות שלכםאנונימי (פותח)
מה קורה לכם? הסכמת לתת את הבית שלך. כל הכבוד! מה אכפת לך מי ישן בו או משתמש בו? הן רוצות לעשות שבת לא? את משגיחת הלכה? ואם זה היה זוג נשוי שלא שומר נידה? גם את זה היית  בודקת מראש? מה עם שנאת חינם?.? אני בהחלט הייתי נותנת את ביתי ולא אכפת לי למי. זאת זכות גדולה לתת בית למצוות שבת.
לא נכון!אנונימי (פותח)
זה בהחלט בעיה לתת את הבית לזוג שלא שומר וגם ל"זוג" המתואר מעלה.
אין שום קשר לשנאת חינם, אני לא שונאת אותם.
אני אוהבת את בורא עולם שהם מתעלמים ממצוותיו.

מסכימה עם תמר עדןs83
ואם הם היו מחללים שבת בביתך גם היית מסכימה?
(תחשבי על חילול ה' שזה היה יוצר כלפי השכנים שלך לראות שתפאום נכבה/נדלק אור בבית)
סליחה שאני אומר לך,ד.
("אמא ל5"), כוונת בוודאי לטובה בהבאת "סיפור" זה.
אך לדעתי - יש רמה מסויימת ומטה של לכלוך וטינופת שאין מקום להביאה כאן (ובכלל.  היכן שזה לא ממש חיוני כדי לעזור למישהו בלא להזיק לאחרים).
ולתת את הביתתהילולה
לזוג נשוי חילונים שבאים להתארח?! (הוא בן של משפחה מקסימה מהיישוב שלי)
נתתי פעם וכל השבת כאב לי שמחללים שבת (כנראה...) בתוך הבית שלי
רציתי לבקש מהם שלא יחללו שבת אבל לא העזתי
מה הייתם עושים, כי אולי הם יבקשו מאיתנו שוב
הייתי מבקשת בצורה יפה.ז'וז'ואית
אפילו לא מהזוג, אלא מהמארחים שלו, אם יוכלו לבקש מהם לכבד את המקום ולא לחלל בו שבת...
אנחנו דוקא מנקים לכבוד זה שמגיעים...אחותו
וככה גם אם אני נוסעת אני מרוויחה בית נקי כשאני חוזרת. לא זכור לי בלאגן או לכלוך כשנתתי את הבית. אולי פעם אחת סידרו את המשחקים של הילדים לא במקום.
כשאנחנו משתמשים בבית של שכנים אנחנו מאד מקפידים לנקות אחרינו (שטיפה+ שירותים!) ואף יותר נקי ממה שקבלנו, ותמיד להשאיר מתנה סמלית על השולחן. ( יין, שוקולד , בקבוקים ריחניים וכיד הדמיון הטובה ,) לעיתים קרובות מדובר על לא יותר מ10 ש"ח אבל הרבה חום ואהבה, והעיקר- לעטוף מליון דולר! ואז כשהחברים מארחים אצלנו נוצרת אצלם מחויבות קטנה כלפינו שגם הם יחזירו מסודר.

זו לא בושה להגיד מראש ולבקש שיחזור הכל נקי, זו לא בושה להעיר ( יפה) אם קבלת לא נקי
והעיקר- נסיון אחד רע לא מעיד על הכלל,נדירים האנשים שאינם נזהרים בבתיהם של זרים, הכלל בדרך כלל מאד מקפיד לשמור על רכוש חברו. אגב, לאותה המשפחה אתם לא חייבים לתת שוב אלא אם כן הם מודעים למה שהיה ומבטיחים שלא יקרה שוב
לא נעיםmor_1116
זה באמת מרגיז!
אני חושבת שכדי שתפני קודם לזוג שנתת להם לארח, אני לא רואה סיבה לא להגיד בצורה יפה, שזה לא היה לכם נעים,בדרך נעם אפשר לומר הרבה דברים.
וזה גם ישחרר אותך.
באמת התנהגות לא נעימה, אבל זה רק ניסיון מאת ה' יתברך!
אז לפחות עכשיו הבית נקי לפסח שנה הבאה  בע"ה {ח"ח  סתם}

אבל בהחלט מהיום,לפני שאת נותנת, תזרקי כמה מילים,זכרי זה ביתך, ואת עושה טובה לאנשים בשמחה, ויש לך את הזכות לבקש שישמרו לך עליו, לא לעשות הרצאה של מטלות,אך לזרוק כמה מילים!
ואני חושבת שחדר השינה שלך ושל ובעלך לא צריך להיות מקום לאירוח זה מקום מאוד פרטי לשניכם, ואין סיבה לתת אותו...

ישר כוח גדול!
ברכת ה' יתברך
תחשבי מה קורה כשרוצים לארח ואין חדר שינה לתת לאורחימפ
זה יכול לתקוע ובגדול! מי שלא איסטניס כל כך, עדיף שיתן חדר שינה, אחרת הרבה פעמים אין טעם בכלל לתת את הדירה - לא לכל אחד נוח לישון כזוג בתנאי פנימייה...
תלוי מדוע רוצים לארח...Curiousאחרונה
אם זה לא לרגל שמחה משפחתית - אם אין מקום - לא מארחים. ואם זה משפחה קרובה,  עם קצת רצון טוב אפשר להצטופף (יש שקי שינה) .
ואם זו שמחה משפחתית - אפשר לבקש (ולכבד לחלוטין אם אומרים לא) גם חדרים בודדים בדירות אחרות.
מי שרוצה לתת דירה - שיתן. (וזכותו לסייג לפי מה שנאמר כאן)
אבל לא ייתכן לשדר לאנשים שהם "חייבים" לתת את הדירות שלהם - הם ממש לא...

באסה!danron
לנו זה קרה פעם אחת ומאז אנחנו משאירים את הבית רק לחברים שאפשר לסמוך עליהם...
קודם כל, לפני הכל- זו אחריות המארחים!!ז'וז'ואית
איך מארח שלוקח לכם בית לשבת, לא בא לבדוק במוצ"ש מה מצב הבית???
נכון, האורחים היו ממש לא בסדר (בלשון המעטה), אבל האחריות היא על מי שביקש את הבית לכתחילה!
אני חושבת שכדאי להבהיר את זה למארחים, כי כנראה זה לא מספיק ברור.
בצורה יפה כמובן, אך שלא משאירה מקום לספק, בעיקר אם מתארחים ילדים בבית!
חוצמיזה- שתמיד אפשר להשאיר פתק נחמד לאורחים של ברוכים הבאים ותהנו בשבת וכו', ולמטה להוסיף- רק בבקשה- לא לאכול בחדרים.

בטח חזרתי פה על דברים של אנשים, לא קראתי הכל... זה ממש עצבן אותי מה שכתבת!!!!
השארנו פעם את הבית לשכנים לרגל שמחה משפחתיתאנונימי (פותח)
בבית עומדים כלי קרמיקה שעשתה אמי בידיה ולא באבניים, כל אחד אכסמפלר יחיד בעולם. אני שמה אותם במקומות בטוחים, ואף מוסיפה לאבטחתם, לפני שאני מוסרת את הבית. סוכן ביטוח שרשם את תכולת הבית, שאל אם לרשום גם את הכלים האלה, ואמרתי לו, שלא - אין להם מחיר.
הפעם מצאנו שכד ממש מושלם נעלם ואיננו. הסתבר שמישהו רצה לבדוק אותו מקרוב, לקחו בידו, הפיל, הכד נשבר והושלך לזבל. אנו, כשקורה דבר כזה (מעצבן), אוספים את כל השברים ומדביקים, אך, כאן לא נשאר זכר.. השכנים נתנו בתמורה מין מפת שבת קטנה, שמיד העברתי הלאה, איני זוכרת למי, ובלבד שלא תזכיר לי את הכד שאבד ואיננו.
אם על כד אחד, כך, אז תארו לכם חורבן חבל ארץ. לא נשכח ולא נסלח.
אני ממש מבינה אותך בפעם הבאהאנונימי (פותח)
א)תבררי בדיוק למי את נותנת את הדירה ותבהירי בלי שום בושה שחשוב לך מאוד שישאר נקי.
ב)את לא חייבת לתת אם זה מעבר לכוחותייך,יש אנשים פחות נקיים,שלא מפריע להםלתת.שיתנו הם ."הרבה שלוחים יש לו למקום"
ג)גם אני עברתי פעם חויה דומה ומאז אני נותנת רק לזוגות בלי ילדים או שאני מבהירה בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים ובעדינות,באיזה מצב אני מעוניינת לקבל את ביתי חזרה.

ד)אל תחששי לומר את דרישותייך ,זכרי אם תהיי על אנושית ותמחלי יותר מידי על הרגשותייך בסוףתהיי אל אנושית ולא תרצי לתת את ביתך בשום אופן.בהצלחה!
חוצפה ממשתהילולה
מזל שהבית שלי פיצפון ויש בו רק את המיטה שלנו ושל התינוק כך שתמיד באים זוג פלוס תינוק מקסימום...
יהיה לי מאוד קשה לתת את הבית למשפחה ממש...
אבל זאת מידה שאני צריכה לעבוד עליה, שהרי הכל של הקב"ה, כולל הדירה הזאת

אם את נקייה ומסודרת כמוני (נראה לי שכן) פשוט תכתבי פתק כמו שאמרו
שום דבר לא נתפס כחוצפה, מניסיון הפוך (שלי ולבעלי נתנו את החדר ילדים לישון בו במיטת קומותיים...)
תקראי את הסיפור על האסיר המשוחרר בספר על ר' אריהאנונימי (פותח)
מכירה את הסיפור...Curious
ר' אריה הקפיד לא לרדת מהכנסת אורחים, אבל אני בטוחה שהוא לגמרי לא היה מתנגד לנסות להגן על הרכוש מפני הגנב - וייתכן שאפילו כן עשה זאת - לצערי אין את מי לשאול....

גם בביתר עיליתששון חיים
משפחה נתנה את הדירה לשבת שבוע שעבר וקיבלה אותו שרוף זהירות אנשים לא אחראים הם מדליקים נרות היכן שבא להם במקרה הזה הם הידליקו נרות שבת ליד חלון שיש לו וילון רוח קלה גרמה לשריפה נזק של ב 100000 ש"ח ברגע של פזיזות

לתת את הבית לשבתלירון אבני
הי , אני ממש מבינה לליבך וחשבתי שאני האסטניסטית היחידה שקשה לה לתת את הבית אבל שני דברים אני לא מבינה 1. איך אלו שביקשו ממך את הדירה לא טרחו לעבור אחרי האורחים" הנקיים" שלהם ולהחזיר את הבית כפי שהם קיבלו 2.אני היית טורחת להגיד לזאת שביקשה ממני את הדירה שככה  קיבלת אותה בחזרה  שתתביש לה .
 לדעתי יש גבול לעניין ותדעי שלפני שאני מוסרת את ביתי היקר והמסודר אני טורחת להגיד שאני מבקשת שיחזור ככה.
 ושכנותי למדו להכיר זאת. עמדי על שלך זה הבית שלך .
לתת את הבית ,לא בכל מחירלירון אבני
הי , אני ממש מבינה לליבך וחשבתי שאני האסטניסטית היחידה שקשה לה לתת את הבית אבל שני דברים אני לא מבינה 1. איך אלו שביקשו ממך את הדירה לא טרחו לעבור אחרי האורחים" הנקיים" שלהם ולהחזיר את הבית כפי שהם קיבלו 2.אני היית טורחת להגיד לזאת שביקשה ממני את הדירה שככה  קיבלת אותה בחזרה  שתתביש לה .
 לדעתי יש גבול לעניין ותדעי שלפני שאני מוסרת את ביתי היקר והמסודר אני טורחת להגיד שאני מבקשת שיחזור ככה.
 ושכנותי למדו להכיר זאת. עמדי על שלך זה הבית שלך .
נזכרתי במשהותהילולה
פעם התארחנ שבתו בדירה כלשהי  וכשפתחתי את הדלת לצאת, פתאום אני רואה את התוכי הירוק (והכנראה יקר להפליא) שלהם חולף מעליי ועף מלא שמחה לעבר חיים חדשים של חופש...כאשר הוא מותיר אחריו את בת זוגתו ההמומה (נשואים... ושומרי תורה ומצוות אל תדאגו-ז'וז'אית זה בשבילך !!!).
כל השבת חשבנו שהוא יחזור כשהבטן קצת תקרקר, אך התוכון הירקרק לא שב באותה שבת ומעולם...
השארנו פתק ממש מתנצל עם קצת כסף (כל מה שמצאנו בארנק) לבעלי הדירה, וביקשנו מהמארחים להוסיף התנצלויות נוספות וברחנו...(לא לפני שניחמנו את התוכונית העגונה)
לימים התברר שבני הזוג בכלל לא נטרו לנו טינה שהרי הם ידעו שהכלוב פתוח, והתוכים מסתובבים להם בבית (מתוך אידיאולוגיה) ולא חשבו לרגע להאשים אותנו בכך, אה והוא בכלל לא היה יקר...
סתם נזכרתי פתאום   
קצת לחזק אותך...אנונימי (פותח)
הזדעזעתי לקרוא איך אנשים מתייחסים לרכוש לא להם

פשוט לא להאמין...

אבל יש מישור אחר לדעתי, פנימי יותר 

האמת שזה די קל לתת את הבית לשבת אם תקבל אותו בדיוק אותו דבר בחזרה.

הלכת לשבת, חזרת, השאירו לך נקי ופתק תודה, ואת/ה מרגיש/ה מינימום כמו ר' אריה לוין...

אבל לפעמים הכנסת אורחים זו מצווה קשה... כמו המקרה שקרה לך

אולי זה ניסיון: שלא נוח לך וקשה ומגעיל לך - את מוותרת על המצווה?

צריך לשים לב טוב, שזה לא קשור אל האורחים כפויי הטובה בכלל: הם לא בסדר. 
אני מדבר במישור של הברור הפנימי.
מול הקב"ה

את חושבת שלאברהם ושרה היה קל לקבל אורחים?
כולם היו כמו המלאכים?

היו ערבים שהשתחוו לעבודה זרה.
לפעמים אברהם ושרה בטח סתם רצו  לשבת ולדבר, בלי אורחים בלי לרוץ ובלי לסדר אחרי ובלי להיות נחמדים 

אבל הם החזיקו אוהל עם 4 כיווני אוויר

במקום זה:"מהרי לושי"

אין מנה חמה ולא עוף טוב ולא מקרר

אל הבקר רץ אברהם

ולפעמים האורחים באים עם "יציאות" ועם "וורטים" של עבודה זרה
חלק בילגנו דיברו לא יפה סיפרו בדיחות לא מתאימות שאר ירקות

אני מניח שזה לא תמיד היה קל לאברהם ולשרה
אולי אפילו רוב הפעמים

לא סתם אנחנו נקראים "עם אלוקי אברהם" - יכול להיות שזה היה הניסיון  שלך:

האם בפעם הבאה שיבקשו  תתני בעין טובה? האם תסכימי בכלל?

אין ספק שזה נסיון לא קל 

בהצלחה רבה

יש הבדל...Curious
כאשר קורה לך משהו בדיעבד (הם מצאו דירה מלוכלכת) איך אתה מגיב (נסיון וכו')
לבין כשאתה מכניס את עצמך לדבר כזה מראש בדם קר.
לכן, לפני שהיא נותנת פעם הבאה (וד"א זכותה לא לתת - היא לא חייבת שום דבר לאף אחד) מותר לה לשאול למי היא נותנת, מותר לה לעמוד על זה שישאירו את הדירה במצב טוב (אם לא האורחים - אז אלה ששלחו אותם).
כי אם קורה לנו משהו לא נעים בחיים (עם כל הכבוד לעמידה בנסיון) - זה בא ללמד אותנו משהו ולא לגרום לנו לספוג ולספוג, ולכן לדעתי ממש לא רק זכותה, אבל חובתה לעמוד על זה שאם היא נותנת בית - האחריות של מי שקיבל אותו (המשפחה שפנתה אליה וביקשה את הדירה) להחזיר במצב טוב.
וכך גם המשפחות המתארחות יקלטו שזו לא הפקרות - הדירה סה"כ אינה שלהם.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך