יעוץץ.....הדרולה!!
אני לומדת באולפנית די חדשה והיא היתה פעם בצפר דתי אבל בנים בנות
ןהוא התדרדר ולאט לאט הגיעו לשם כל הפושטקים וזההה ....
אבל הפרידו אותו ועכשיו הוא אולפנית אבל מגיעות לשם בנות שבאות מבית די מסורתי
ואני כמעט היחידה הדוסית שם.
הגעתי בעיקר בגלל שאני רוצה לתרום לאולפנית הזאת ולהיות חלק ממנה כדי שהיא באמת תהייה אולפנית ...וזה נשמע קצת שחצני ואני באמת מנסה לעבוד עלזה שאני שוה להם למרות שכולם הולכות עם מכנסיים חוץ ממני וחלק לא שומרות שבת....
אז חשבתי לעבור לאולפנה אחרת יותר דתית(מבחינת בנות ) כי חשבתי שאני יכולה לתת מעצמי עד גבול מסוים מצד שני אני באמת מרגישה שזה חשוב לאולפנית ואני גם מאוד אוהבת אותה .....
מה לעשותתת???

טנקס...
אני חושבת שכדאי לך לנסות עוד קצת..אביולה..
ואם זה בכל זאת לא מצליח לך כדאי לך לעבור למקום שיכול להרים אותך מבחינה רוחנית!

מקווה שעזרתי..
איפה את?שרון אבורביע
זה נשמע ממש כמו ישורון...
לי זה מזכירבמבלולו
את אולפנית מבשרת ברוך חדרה. |בעע.|

אני רוצה להגיד לך שגם אצלנו זה ככה,
ואני החלטתי שנה הבאה לעזוב.
לעומתי, בתדודה שלי- החליטה להישאר, (למרות שאצלנו המצב טיפה שונה- זה יותר קבוצה קטנה של יותר דוסות)
היא החליטה להישאר במטרה לתרום והכל.
אם את מרגישה שטוב לך, (חוצמה הקטע שאת סגנון שונה משאר הבנות) שאת אוהבת את האולפנית , ושהיא מספקת לך את מה שאת צריכה אז תישארי-
למרות שלדעתי, צריך קודם כל להיתרם לעצמך, שיעזרו לך לבנות את אצמך, לפני שהולכים לתרום לאחרים.
בשירות- אפשר ללכת לתרום ולהפיץ את האור הגדול ובלהה.

אבל בסופו של דבר- תעשי מה שטוב לך
בהצלחה
שרון-למה ללכלך? זה לא נכון..המלכה של העולם
מה את אומרת..אנונימי (פותח)
מה שאת שומעת\רואה..המלכה של העולם
זה פשוט מגעיל ההכללות האלה..
שונאת שמכלילים ולא משנה על איזה בית ספר..
זה ממש לא נכון!
לעניות דעתי ומניסיונימאמע צאדיקה
תעברי לאולפנה אחרת

עכשיו זה לא הזמן שלך לעשות "שירות לאומי" על עמ"י- לא שלקרב זה לא חשוב...
 אבל חשוב שקודם את תבני את עצמך טוב-טוב, וזה כולל גם חברות דוסיות כמוך- ולא תמיד להרגיש "שונה", וזה כולל גם להיות בסביבה מספיק חזקה- שאם את צריכה את יכולה להשבר קצת, לשאול שאלות קשות- ולא לפחד מהמשברים... לצמוח מהם- כי חברות מסביב תעזורנה לך.

לגבי האולפנית- זה אחריות של הצוות, לא שלך... אל תקחי על הכתפיים משו שגדול עלייך

וכמובן- תתיעצי עם ההורים!

גם לי אני החלטתי להשפיע בסביבה בה אני נמצאתדניאלה .ד.
אבל אחד מהשיקולים היו שיש איתי צוות שעוזר לי ואני לא לבד בעסק.
לבד זה קשה, לבד זה אפילו מסוכן, צריך אנשים מסביב שבאותה רמה ושיחזקו אחד את השני תמיד!
וכמובן אם יש איזה רבנית או רב שמכירים אותך טוב, אני מציעה לך להתייעץ איתם אם זה יתאים לך או לא.
כדי שלא תיפלי!
ב"הצלחה רבה! כל הכבוד על המחשבה והרצון!
טוב >>אביה14
אני אדבר בשם עצמי. קחי מזה מה שבא לך.

אני לומדת במקום שהוא ממש כמו שתיארת, ואני מרגישה ב-ד-י-ו-ק כמו שתיארת.
זה לא אומר, יש לי חברות (והמון!!), אבל- אני מרגישה שזה ממש לא המקום שלי.
ולכן- טדמטדם-
שנה הבאה בעז"ה אני עוברת לאולפנא, שאני מרגישה שבה אני אוכל להתפתח הכי טוב מבחינתי.

אני קטנה. בת 14. אבל ארבע השנים הבאות הן יהיו בעז"ה השנים הכי משמעותיות בהתפתחות שלי.
בארבע השנים האלו אני אצטרך לגבש לעצמי דעה: מי אני, מה אני, מה אני רוצה, למה אני רוצה.

החברות שלי, למרות שהן כ"כ מקסימות ואני אוהבת אותן נורא, יצטרכו לעשות מה שמתאים להן.
אני לא אוכל לנווט להן כל הזמן את הדרך. למרות שאני רוצה לחזק אותן, למרות שאני מאמינה ביכולת הזו שלי-
וכן, חברות שלי אומרות לי שיש לי יכולת מנהיגות.
הן אומרות לי ש"אם תעזבי אותנו- מי תזכיר לנו ליטול ידיים לפני האוכל?"
אבל די. מספיק. 
רוצות? תלכו לשמוע שיעורים. תתעניינו קצת בהלכה.
זה שאני באה מבית יותר דתי משלהן לא אומר שאני צריכה להיות הרבנית של הכיתה.

וזהו. למרות שאני מסוגלת לדאוג להן- אני מעדיפה כרגע לדאוג לעצמי.
כי אם אני לא אדאג לעצמי, אני לא אוכל בכלל גם לדאוג לאחרים.

(אני מקווה מאוד שאתם לא רואים את התגובה שלי כמתנשאת ושחצנית. ניסיתי להדגים לכן איך אני מרגישה, ואני ממש מקווה שהובנתי)

מקווה שקראת ושהצלחתי לעזור לך.. 

ואו!שרון!הגזמת!!!!!!!!!ד"ר אריק
בס"ד
ישורון היה עוד שדודה שלי הייתה בגיל שלי!ודודה שלי בת 45!אז, תעשי תשיכולים שלך...
נועם, אני יודעת שבדרך כלל אומרים שלקום וללכת, זה לברוח, אבל...לדעתי באמת כדי שתעזבי שלא תגיעי למצב שלהן...ככה לפחות אני חושבת...יענו, במקום שאתן תעזרי להן הן "יעזרו" לך להתקלקל=]
יש מבין?ב"הצלחה!
למה הגזמתי?שרון אבורביע
מה כבר אמרתי?
 אני יודעת..ישורון היה ממזמן ובגלל זה ובגלל שיש שם הרבה חילוניות אז זה הזכיר לי את ישורון זה הכל!
לא הכללתי ולא אמרתי שום דבר רע וגם לא הגזמתי.אתם אלה שמגזימות...בסך הכל אחלה של בצפר ...זהו...
לדעתי כדאי לעבורזה אני היועץ
אף אחד לא ביקש ממך לעשות פרוייקט שיקום שכונות,ואף אחד לא חתם לך שתצליחי בכך.
ממליצה לך לעבור למקום שבוא תרגישי בחברה טובה והומוגנית,ולא תהיי עוף מוזר.
תקשיבי...עץ על מים
בחיים יש החלטות קשות..
יש פעמים שאת צריכה לחשוב אם עצמך בלי אפחד אחר מה טוב לך ולהקב"ה אם טוב לך להישאר לחזק תאולפנית סחטין עלייך בהצלחה בדרך שבחרת ואם לא הגיוני מאוד וסביר מאוד שתעברי למקום יותר חזק מבחינה תורנית!

המחנכת בדיוק היום אמרה לנו שלפני 1 ש' היתה בביצפר כתה ח' של כתה ממש קטנה כולם שמה היו רוסיות כולם חוץ מבת אחת שהיתה ישראלית בהפסקה הם דברו רוסית והיא היתה ממש בודדה ומסכנה...
אבל מה ההורים שלה אמרו שיותר טוב ככה כי הבתי ספר האחרים שהיו באפשרותם היו חילונים או דתיים פושרים לא בטוח שהם עשו נכון לויודעת וזה לא מעניין אותי תעשי מה שטוב לך ולנשמה שלך!
למה כ"כ הרבה הוצאת שם רע?אביה14אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך