לכל החברים שמציעים לימוד גמראב.ש.
לנשים.
זו בעיה קשה מאוד!
איך אתם יכולים באופן גורף להתיר לימוד גמרא לנשים?
אתם יודעים מה המשמעות של לימוד גמרא לנשים?
מה אתם עושים?
אני לא יודעת, אני אישית אף פעם לא  התכוונתיבקטנה
לעשות את זה..
מה הבעיה שנשנים ילמדו גמרא?שואפת למעלה..!
איזה אישה לומדת גמרא?!~SMILE~
יש היום הרבה אולפנות שלומדות גמרא..מיטל
ולאו דווקא אולפנות כמו פל"ך (שמוגדר דיי פמיניסטי ומודרני) אלא יותר אולפנות דוסיות.. (כמו ראש צורים למשל)

ונראלי שהם לא היו עושים את זה בלי הסכמת רב..
במילה אחת,    משועממות!!!~SMILE~
חסר להן מקצועות ללמוד שנשאר רק גמרא?!
שיבואו אלי, אני ייתן להן עוד מלאאאא

לא נראלי זה הן מחליטות..מיטל
יש סוגיות ספיצפיות שבנות יכול ללמוד.<אריאל>
אבל לא הכל ובאופן חופשי. 
לא נכון.golani
לימוד גמרא באופן מאורגן לנשים הוא אכן בעייתי (קושיה עצומה בעיני, יש לי יותר מידי כאלה בזמן האחרון למרבה הצער לא מצאתי מקום בו אפשר לשאול אותן) אבל בלימוד גמרא פרטי אין בעייה.
אני יודעת שיש בעיה....עץ על מים
מי שרוצה אני יגיד לה באישי למה...
אסור.דוסית גאה!
למה באמת עושים את זה?
יש פוול אולפנות שלומדות גמרא..שיראל:)
מאיפה הבאתם את זה שזה אסור??לולי פופ
אםלומדים אצלנו באולפנא גמרא(ולומדים...) אז זה אומר שמותר!!!!!!!!!!!!
כי הם שאלו רבנים. לא רב.רבנים.
והם התירו!
ברור שלא הכל-אבל זה ממשלא אסור!

נ.ב- אנילא לומדת בפל"ך או משו דומה.....
ממש לא!
יש הבדל-הסנה-בוער
בין שהרב שלך באולפנה מלמד אותך [ואז הוא יודע מה כן כדאי להביא לכיתה, מה לא, איך להעביר את זה לכן וכו'], לבין שמישהי תלמד לבד וכאלה.
אני יודעת שאסור...ד"ר אריק
בס"ד
אבל אף פעם לא הבני בדיוק למה...מה האיסור בזה?
יש מיליון ואחת סיבות למה לאב.ש.
חלק מהן למשל זה שאם נשים היו לומדות גמרא באופן גורף היו מתחילות לכפור.
מי שיודע למה - יודע.
מי שלא - כנראה לא צריך לדעת.
מה הקשר..רות014
גם אישה שלא לומדת יכולה לכפור..
ואצלי הפוך..
ככל שאני לומדת אני מרגישה שאני יותר מאמינה.

....רוני-שבות
כפירה יכולה להגיע גם מלימוד רק של התנ"ך או כל ספר קודש אחר לבנים וגם לבנות...
ולגבי גמרא-אם גמרא תביא בנות לכפירה, לא עדיף ללמד גמרא בצורה מסודרת כדי להפיק ממנה את הצדדים החיוביים ו"למזער את הנזק"? (במקום ליצור מצב שלימוד גמרא יחשב כ"משהו מחוץ לתחום" ויגרור לימוד שמטרתו לנגח?)
מסכימה עם רוני-שבותבאג2000
אני כמעט הגעתי לכפירה בגלל תנ"ך ומחשבת.. (רק כמעט,ניצלתי ברגע האחרון, ב"ה)
מכל דבר אפשר להגיע לכפירה, אז זה ממש לא משנה מה לומדים,מה שחשוב זה איך לומדים.
עד כמה שידוע לי זה כי "נשים דעתן קלה"...הדריכני
והן עלולות להבין לא נכון את הגמרא..

סתם סיפור חמוד -
אחת שהגיע לרב וולבה ואמרה לו איזה משהו, והוא אמר לה שזה ממש ממש לא נכון... אז היא אמרה לו שהיא קראה את זה בספר שלו.. מה הוא אמר לה? - הספר לא מיועד לנשים!... (השפלה.. =])
שטויותרות014
אם נשים יכולות ללמוד כיום פיזיקה אז כנראה שדעתם לא קלה ויכולתם ללמוד גם גמרא
מה הקשרנקדש את שמך..
בין לימודי חוכמות העולם לבין לימוד החוכמה הא-לוקית?
פיזיקה זו לא חכמה אלוקית?הסנה-בוער
<סליחה על הקפצת השרשור...>נקדש את שמך..אחרונה
<ראיתי רק עכשיו שהגבת לי..>

אולי טעיתי בניסוח...

התכוונתי לומר שאי אפשר להשוות בין לימודים מדעיים לבין לימוד התורה הא-לוקית, ובמיוחד לא בהקשר לציטוט: "נשים דעתן קלה".

תודה על התיקון.
גוועלד!golani
באנו להעיר ולעורר על המכשלה הנוראה שבאה ע"י צעירי המזרחיסטים להתיר ח"ו ר"ל וכו' ושות' לימוד גמרא לנשים! וכי אינכם יודעים שמקומם של נשים הוא אך ורק במטבח?! וכי אתם באים לקעקע סדרי עולם ח"ו ר"ל וכו' ושות'? גורו לכם!
נשי ובנות ישראל! הישארו בטמבח! בפקודת רבתינו נשיאינו מצוקי ארץ! לבל תיפלו חלילה למחשבות שאתן "שוות" כביכול כמו הגבר ל"ע ר"ל ח"ו וכו' ושות'.
באנו ע"ח:
מוהר"ר געצל פריעמיטיבו אב"ד "בית הדין הגדול לאיסור איסורים על דברי "מודערנה" אשר לא שיערום אבותינו" ושאר חברה קדישא, בית דינו.
ועכיו ברצינות.golani
אין שום איסור על נשים ללמוד מה שבא להן קל וחומר בדורנו.
ועכשיו.golani
ק"ו מעניין..אלישע בן אבויה
בס"ד

דווקא עכשיו, כשה'נאורות' מתגברת וכל העולם מתריס נגד כל דבר, הייתי מתנגד לזה. כל כך הרבה נשים מנסות להתריס בלימוד שלהן. נוח להן ולכל עם ישראל שלא נבראו. אבל מי שבאמת רוצה ללמוד, שתלמד. (כמובן, בהנחה שאין לה מצוות עשה שהיא חייבת בהן שהיא יכולה לעשות.)
ברור שמי שרוצה שתלמד.golani
לא התכוונתי למי שבאה להתריס.

מצחיק לראות נשים שובניסטיות.golani
נשים היו כופרת כמו ש-ב.ש.- אומר בגלל ש....דניאל91
הגמרא היא שוביניסטית מאוד בכל מיני מקרים והם לא היו מבינות את המקרים והיו מתחילות להתריס נגדה.
דברים שגם לבנים מאוד מפריעים.....
עדיף שנשים יתעמקו וילמדו את מה שחשוב לנו כנשים ולאשונמית
ללמוד גמרא...שונמית
סורי זה קפץ...
מה אנחנו עושים?golani
לא חיים בימי הביניים ולא באיראן, זה מה שאנחנו עושים.
לימוד תורה לנשיםנקדש את שמך..
שו"ת מספרו של הרב משה בלייכר "ורב שלום בניך" :

שאלה: הרב צביהודה זצ"ל היה מדגיש שגם בנות צריכות ללמוד הלכה ואמונה, ואף היו לו שיעורים קבועים לנשים. מצד שני ידועים דברי חז"ל החריפים "כל המלמד בתו תורה (כאילו) לומדה תפלות".
אם כן היכן עובר הגבול בין שתי הדרכות אלו?

תשובה: כאשר באים לעסוק בחינוך הבת יש לצאת מנקודת התבוננות בתכונות הטבעיות שברא בה הקב"ה. אומרים חז"ל:

"תניא רבי נתן אומר: מנין שאין פרי בטנה של אישה מתברך אלא מפרי בטנו של איש? שנאמר: 'וברך פרי בטנך', פרי בטנה לא נאמר אלא 'פרי בטנך' ".

מבאר הרב זצ"ל ב'עין אי"ה' שהקב"ה ברא את טבעה של האישה באופן שמקבלת היא מן האיש. היא לא נוצרה "לחולל חדשות מעצמה", לחקור "בעמקי המדעים והמוסרים, בין מצד תכונת נפשן וכן מצד הטיפול בגידול הבנים, עיבורם, לידתם והנקתם".

כאשר האישה מתעסקת בכשרון השכלי באופן שאינו מתאים לטבעה, מחליש הדבר את חוזק גופה, ויש לכך השלכות על הדורות הבאים:

"בהיות גם כן האם נתונה אל עבודת המושכלות, יצא בהמשך דור חלש ורפה אונים, שלא יהיה מוכשר מרוב חולשתו לקבל את יסודי החכמה והצדק ואור דעת אלוקים שצריכים נפש בריאה וגוף בריא".

אולם, מוסיף הרב ושואל: רואים אנו כי הנשים התברכו גם כן ב"שכל טוב וכשרון נפשי הגון". אם עיקר ייעודן הוא בגידול הילדים, לשם מה ברך אותן הקב"ה גם בשכל טוב?

יש להבין שישנם שני רבדים ביצירתיות. ישנה יצירתיות הבנויה מהתמודדות שכלית, מעיסוק בפרטים רבים, יצירותיות שיש בה 'חציבה', 'סלילת דרכים' ופיתוח דרכי חשיבה. זהו בעיקר תפקידו של האיש.

ישנה יצירתיות מסוג אחר. האישה בכישרונה המיוחד, באינטואיציה שלה, בבינתה היתרה, קולטת את הצד הכללי הפנימי שבמציאות, את תמצית עמלו של האיש בפרטי הדברים, ושכלה הטוב מהווה כלי לבנות את המציאות. אין מדובר פה בפסיביות, חלילה. לאישה חלק נכבד בהרחבת המציאות הרוחנית והחומרית, בבניין החיים בשכל טוב ובבינה יתרה.

אם חושבים שהתורה היא רק אוסף של פלפולים והבנות שכליות - אזי אין צורך בהופעת האישה. אולם, אם מבינים שהתורה היא תורת חיים הרי שאי אפשר להגשימה ללא האישה. האישה יוצקת את תוכן ההשגות והבירורים של של האיש לתוככי החיים על ידי תכונתה הפנימית, אצילותה ועדינותה. עיסוקה של האישה במושכלות, בבירור פרטי הדינים, מטשטש את הכלל הגדול שממנו נובעים הפרטים כולם.

עיסוקה של האישה בהווית החיים הוא המשך של לימוד התורה של האיש. מוסר איננו רק בגדר שיחות מוסר, אלא בניין החיים עצמם בשמחה ונחת וההבנה כיצד להכניס את ההכרות הרוחניות ושאיפות הקודש לתוך הרגש הטהור ולתוך בניין החיים עצמם.

הקב"ה חנן האישה בכשרון שכלי ובבינה יתרה כדי שתשכיל לתרגם את "התבנית ששלימי האנשים ישכילו בחכמתם ובהעמיקם חקרם" להיותה אור חיים, על ידי "נפשה העדינה המוכנת על פי רכות מזגה להרגשי את הוד ההדרכה המוסרית וטוב הטעם של יראת ד'..".
המשך - לימוד אמונהנקדש את שמך..
מתוך הבנה זו יש להבין שאדרבא, האישה חייבת ללמוד אמונה, להפגש עם ענקיות רוחם של האבות האומה ואימהותיה, להפגש עם גדולי האומה לדורותיה. עליה ללמוד ולהעמיק בהבנת דבר ד' המופיע בתורת ד' תמימה, בנביאים ובכתובים, בדברי חז"ל ובפירושי גדולי בדורות. יש לעסוק בהבנת מצוות ד'.

כל זה מפגיש את האישה עם הצד הכללי, הרוחני והאמוני שהולך ונוצר מתוך הלימוד, ועל ידי לימוד דברים אלו הולכת ונבנית אצל האישה קומה רוחנית טבעית, עדינה ואצילה, מלאת חן של קדושה, וכך היא יכולה להקרין מהודה על משפחתה ועל הסובבים אותה, ובזה ייבנו בעם ישראל בתים מלאים שמחה ואצילות קודש, מלאים באהבת תורה ויראת שמים טהורה.

עכ"ל.

מקווה שמישהי קראה את זה, ועכשיו היא מבינה את תפקידה שלה...

(ושלא סתם העתקתי את זה...)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך