שאלה-משיחחסיד ה'
האם המשיח (שלפי מה שאומרים כבר נולד) אמור להיוולד נימול??
כלומר הוא לא צריך לעבור ברית מילה??
אהה ואשמח לתשובה מפורטת עם מקורות המוכיחים זאת.חסיד ה'
לדעתי מן הסתם לאדניאלה .ד.
בגלל שאומרים שא"א לזהות את המשיח עד שהוא בעצמו יתחיל לפעול והניצוץ שלו יצא כלפי חוץ ויגאל אותנו.. אז אין ממש סימנים..
המשיח כבר נולד איך שהבנתי.
נולד לא נולד!ד"ר אריק
בס"ד
למה אתם מתעסקים בזה בכלל?זאת לא כפירה?זה כמו להתעסק בגילגול נשמות!
אם הוא נולד, אז מה?ואם הוא לא נולד אז מה?
אתם סתם משלים את עצמכם...ככה ניראה לי בכולפון...
אני בכ"ז לא תולהדניאלה .ד.
בדברים האלה תקוות..
כפירה????????????????????????אורושקוש
מה הבעיה להתעסק בגלגול נשמות?!
חבל שלא מדברים על הנושאים האלה יותר..
זה מרחק א ביאת המשיח..
לא מסבירים עליו יותר מדי ואין ממש חשק שהוא יבוא כי אף אחד לא יודע כלום..
להסביר על המשיח זה לא חישובי קיצים זולים.golani
וכל מיני שמועות שפעם אחר פעם מתבררות כהבל.
וכדאי לקרוא ולהפנים את דברי הרמב"ם.

"וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו, שדברים סתומין הן אצל הנביאים, גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים, ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו. ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת, ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך במדרשות האמורים בעניינים אלו וכיוצא בהן, ולא ישימם עיקר, שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה. וכן לא יחשב הקצין אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים. אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר, כמו שבארנו"

(ציטוט מהערך בוויקיפדיה "מלחמת גוג ומגוג")

אז לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בזה???אורושקוש
שזה כפירה לדבר על זה?שתלוי מה מדברים?
סבבה, שידברו על זה בעומק ובטוב בלי להכניס שטויות. אבל עובדה שלא מדברים על זה ועובדה שאנשים רוצים לדעת. אז כשלא אומרים להם הם מנסים לדעת גם דברים שלא צריך לדעת ודברים של אולי כפירה..
שתלוי מה מדברים.golani
2000 שנה ועוד לא למדנו את הלקח:
תיפח רוחם של מחשבי קיצין!
2000 שנה ועוד לא הבנו שצריך כבר משיח כאן!!!אורושקוש
יש מעט אנשים היום שבאמת  רוצים משיח. עמוק בפנים בפנים-כן. אבל במודע-לא הרבה.
אם העם היה ממש רוצה-הוא כבר היה כאן..
ואני חושבת שהשורש של הבעיה הזאת זה שלא מדברים על הדברים האלה.
מחשבי קיצין? אני לא רוצה להתעסק עם זה בכלל. אני פעם למעשה סוג של חישבתי מתי המשיח יבוא ועזבתי את זה. אני לא נכנסת לאיך ומה. אבל אי אפשר להגיד בפשטות תיפח רוחם של מחשבי קיצין. זה לא פשוט כ"כ...
רוצה משיח? זה ממש לא בא ברגל!<אריאל>
ההבטחות שמבטיחים: "שהמשיח כבר נולד וצריך להזדרז לחזור בתשובה" "משיח בפתח- עשה מצווה והיה שותף"  ודומיהן עושות את העבודה ההפוכה: 
במקום שאנשים ישאפו לחזור בתשובה- אנשים שמים פחות חשיבות לעניין. 
"הנה עוד הבטחה, מילא"- בהתחלה גם אני האמנתי להבטחות האלה -לאט לאט למדתי לא להאמין בהן ושזה רק מחליש את האמונה. 

הדרך למשיח היא ארוכה, רצופה מכשולים ומהווה תיקון, התקרבות לד' ולתורתו- וזה לא בא בבום אחד גדול. 
(לפי מה שעד עכשיו הבנתי זה יבוא בבום רק עם המצב הרוחני של עמ"י יהיה גרוע) 
כמו שהדרך לחזור בתשובה היא לא נעשית בין רגע- "מעכשיו אני מתנהג לפי כל הסעיפים של השולחן ערוך, לא פוסח על דבר!" - ילך? אם ננסה למכור לחילונים ולעצמינו שהמשיח עוד רגע בא וצריך לתקן את דרכינו זה ממש לא הולך ללכת. 
המשיח יכול לבוא מחר, זה בטוח, אפילו היום! אבל נאמין בזה שהוא יכול לבוא בכל יום ואם הוא לא בא- זה אומר שעם ישראל לא בסדר עדיין.  
נתחיל כולנו לתקן את עצמינו, להפיץ את תורת ישראל בקרב עם ישראל ולא נדאג למשיח, הקב"ה ידאג להביאו בעת הנכונה.
לא רק. אתה לא מבין שפשוט לא רוצים אותו כאן????אורושקוש
ברור שצריךללמוד תורה ולהפיץ אותה בלי בכלל לחשוב על המשיח. אבל גם לא צריך להתאלם מעובדה שאנחנו רוצי משיח,צריכים משיח,חייבים משיח. רוצים בית מקדש וחייבים בית מקדש! חייבים להרגיש את ה' איתנו! ואני לא מרגישה שיש ממש רצון כזה בעם..
*להתעלםאורושקוש
ברור שלא יהיה רצון בעם>><אריאל>
כשרוב העם חילוניים שלא יודעים בכלל מהם עיקרי האמונה?...אני לא הייתי מצפה שישירו איתי אחרי התקווה "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח". 
עצם זה שיש חילונים בארץ, שיש רוב חילוני בארץ, זה מעכב את ביאת המשיח. שעמ"י לא אחד, מפוצל, מרובה סכסוכים, ורובו לא מעורב בעולם התורה דיי קשה להאמין שהמשיח יבוא מחר. 

קשה זה להגיד שרוב הדתיים(דת"ל וחרדים כאחד) לא באמת רוצים בביאת המשיח-רוב הדתיים פועלים בתיקון עצמי מתמיד. החילונים פשוט לא מבינים את מהות המשיח
כל דתי שאני מכיר רוצה משיח, כל דתי שאומר את 13 העיקרים לאחר התפילה רוצה משיח. 
עכשיו נשאלת השאלה: האם לרצות זה מספיק? 
כל דתי שמתקן את עצמו מקרב את ביאת המשיח, כל דתי שמחזק/מחזיר בתשובה חילוני- מקרב את ביאת המשיח- והדברים ארוכים. 
עמ"י קובע במעשים שלו מתי יבוא המשיח,במצוות שהוא עושה: 
ולפי מיטב ידיעתי מטרת המצוות היא לא לזרז את ביאת המשיח אלא להידבק בעניין האלוקי. 
ברור שהדברים קשורים, קיום המצוות וביאת המשיח, אבל שרוב עמ"י כלל לא חושב על מצוות אנחנו צריכים לגרום לו לחשוב על מצוות- שעמ"י יהיה עם אחד שיקיים מצוות אני הייתי מבטיח שיבוא המשיח, אבל מי אני בכלל...  
"החזרה בתשובה"? תלוי איך.golani
השיטות החרדיות (לפחות אלה שאני מכיר) הן די מסיונריות ומסיונריות זה ******* (שבץ את הקללה האהובה עליך ביותר) בין אם זה נעשה ע"י יהודים ובין אם זה נעשה ע"י נוצרים.
מסכים, לא רציתי להכנס לזה.<אריאל>
שאני מדבר על עמ"י אחד. רציתי לא להזכיר חסרונות בדרכי האחרים, אלא לדאוג שיעלמו.
גם אני לא מסכימה לדרך החזרה בתשובה של החרדים-אורושקוש
אבל יש לך רעיון אחר?! רעיון שיקרב יותר אנשים ממה שבתכלס יש. ככל הידוע לי יש הרבה יותר חוזרים בתשובה חרדים מאשר דתיים לאומיים.אז...
ואני לא בטוחה שאנחנו עכשיו יכולים להאשים את החילונים במשו. בסופו של דבר גם אנחנו לא מושלמים. כשנהיה מושלמים או לפחות כמעט אולי נוכל להאשים את החילונים או החרדים או את מי שבא לנו..
אני לא בטוחה שמה שהולך עכשיו בציבור שלנו לא גם מרחק אותנו מהמשיח,מבית המקדש ומהקב"ה.

לא כל דתי שאומר את 13 העקרים באמת רוצה. זאת אומרת בפנים בתת-תת מודע כן. אבל הרבה אנשים מתפללים מתוך-תם. בלי הרבה כוונה... 
באמת אף אחד לא הבטיח לנו שאם כל העם יקיים מצוות יבוא המשיח. והיו כבר תקופות שהיו יותר שומרי תורה ממה שיש עכשיו אבל זה לא אומר שאנחנו רחוקים כ"כ.

בסופו של דבר אני כן מסכימה שצריך לעבוד את ה' למען עבודת ה' בלי לחשוב על כל מצווה שאתה עושה כאילו היא תביא את המשיח. אבל אני חושבת שצריך כן יותר לדברא על הנושא הזה. שיהיה קצת יותר רצון לזה. זה גם עניין של אמונה. אני חושבת שהרבה אנשים בכלל לא מאמינים שהמשיח יכול לבוא כל רגע.
התערבתי לפני שנתיים עם חברה שלי..אמרתי לה שאני מאמינה שהמשיח יכול לבוא עד תאריך כך וכך. בסופו של דבר הוא באמת לא בא.. אבל החוסר האמונה הזה של חברה שלי המשיח לא יכול לבוא בקרוב קצת לא יודעת..היתה לי מוזרה.. שאלתי אותה:מה?! את לא מאמינה במשיח? היא אמרה לי-אני מאמינה אבל אני לא חושבת שזה הגיוני בכלל שהוא יבוא בקרוב.
אז זהו, שאנחנו כציבור צריכים להתחיל לפעול.<אריאל>אחרונה
מעייני הישועה, וראש יהודי עושים לביינתים אחלה עבודה, ומהווים בסיס ממש טוב. אם רק יותר אנשים היו מתנדבים שם. כאני אגדל בעז"ה גם אני אצטרף. 
בכל דור יש משיח....יהודי מרמ"ג
תקשיבו....עץ על מים
א"א לדעת בוודאות אמנם כולנו מאוד רוצים ומצפים שהוא יבוא אבל בכלזאת...
אתם לא יכולים להגיד את זה ולהתחיל להתווכח אם הוא נולד הוא לא...
יש סממנים שכן ויש סממנים שלא א"א לדעת בוודאות אנחנו לא נביאים!
לי אמרו ש...גולי =]
אני לא זוכרת מי בדיוק אמרה לי את זה אבל אמרו לי משהו כמו שהמשיח יכול להיות אפילו מישהו חילוני שחוזר בתשובה וגורם לכל העם לעבוד את ה' באמת.
אומרים שכבר נולד?golani
מי אמר? מקורות בכירים ועלומי שם מלשכת יחסי ציבור של הקב"ה?
^^מצטרף^^ מעניין מי ה"רבנים הגדולים" שאומרים<אריאל>
הפצת שמועות. זה הכל.
לא חסר כאלה שנולדים נימולים!עץ על מים
אי אפשר לדעת.אדם אחד
לא מתעסקים במה שקשור לימות המשיח. ( עיין ברמב"ם, שם, שם. אבל עיין בשמחת הגאולה עמ' 3 במרכז...   [זה לא קשור.])

לא נאראה לי שיש תשובות ברורות עם הוכחותלגבי המשיחאביהש
המשיח לא יכול להיות בת?מתו"ש
המשיח..משהו טוב
בכל דור ודור יש מישו שראוי להיות המשיח ואם העם ראוי באותו זמן הוא גואל אותם...
ובקשר למשיח בת זה לא יכול להיות...
לא נראה לי.golani
המשיח אמור להיות מלך, ונאמר "שם תשים עליך מלך" ודרשו חז"ל "שם תשים עליך מלך, מלך ולא מלכה".
אפילו ה' שובניסטי ווי זמיר...(-מזה?!)מתו"ש
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך