למה צריך גאולה?אפרת.
חשבתי עלזה ש..מה?למה אנחנו צריכים שיבנה ביהמ"ק ושתהיה כבר גאולה?כן,המצב בעם מאוד קשה,יש לנו הרבה צרות.(במיוחד בזמן האחרון) אבל ..למה צריך את ביהמ"ק?הוא לא יעיק?כל 3 הרגלים צריך לעלות לירושלים וזה לא תמיד פשוט לא להיות כל החג בבית..למה אנחנו צריכים אתזה?מה כ"כ רע לנו שאנחנו צריכים את בית המקדש?כן,ישלנו הרבה צרות אבל בכל זאת , לא עדיף שישאר ככה? אולי תגידו שזה ממש חוסר אמונה / כפירה לדבר ככה.אבל כן,על העיקרון אני מאמינה שצריך גאולה אבל ת'כס בפנים , עד עכשיו שמרתי לעצמי:למה אנחנו צריכים את כל זה? למה??? למה צריכים את כל הבאלגן הזה של ביהמ"ק?
בואי נתחיל עם זה..אביה14
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Shiur.asp?id=6271

בעז"ה אני גם אגיד את דעתי יותר מאוחר.
גאולה !Breathing Fire
היה שלום ושלום בכל המובנים לא הוי מלחמות לא יהיו מחלוקות כל העולם ידע שאנחנו העם הניבחר ושאין עוד מלבדו ה' הוא המלך ולא אף אחד אחר
ניתחזק , הוי פחות קשיים יומיומיים ו....
מקווה שהגאולה קרבה ובאה  באהבה רבה ומקווה שתביני
אז מה?!אפרת.
את/ה לא מחדש לי שאנחנו העם הנבחר אני יודעת אתזה טוב מאוד..ואני יודעת שאנחנו זקוקים לגאולה.
אבל למה צריך בית מקדש???למה אי אפשר שרק המשיח יבוא וזהו?למה צריך את כל הבאלגן הזה של בית המקדש?
מקפיצה...אפרת.
את :](אני בת ) זה בסדר בפורום אחר מישו פשוט החליטBreathing Fire
שאני בן וקוראים לי עזרא
*העינין של העם הניבחר זה לא שאנחנו נדע זה שכל העולם ידע גם הגויים
*משיח ובית מקדש זה בא ביחד
"וזה שער השמים"יהודי מרמ"ג
זאת הדרך שלנו להתקרב לקב"ה.
כדי ללמוד תורה בשקט....יהודי מרמ"ג
"לא נתאוו וכו' "
זה הסדר הכי גדול שיש!!שונמית
אנחנו לא יכולים להבין איך זה כי אף פעם לא היינו במקדש, אבל חיים עם בית המקדש הרבה יותר טהורים, יש יותר קדושה ושלום בעולם בזכותו.
דמייני שאת הולכת לבית המקדש ומרגישה קדושה אמיתית קורנת משם! ואת יכולה להתפלל ולדעת שאת קרובה- קרובה לקב"ה!
זה לא מפצה על הקושי?
ועוד היום בכלל- אפשר ליסוע ברכב לירושלים בערב חג ולא צריך לעלות לרגל בכלל...

אוהו...שאלה טובה..אורושקוש
רואים שהתחלף דור בפורום..כמה דיונים היו על זה פעם..נחזור שוב..אני דווקא אוהבת את זה.

לא הבנתי אם השאלה שלך היא על בית המקדש או על הגאולה.. כי לפי אחת התגובות שלך זה רק על ביהמ"ק כאילו שהמשיח יבוא ולא צריך גם בימ"ק אבל לפי השאלה זה גם על הגאולה ממש. אז אני יענה כרגע על בית המקדש..

אז ככה-
אני אתחיל עם משו קטן, השנה ביום כיפור היה לי יום ממש מרגש הייתי ממש מלאך.
ואחת ההרגשות שהיו לי ביום הזה היה מן כמיהה כזאתצ לביהמ"ק. למה? כי כשקראו את סדר היום של הכהן הגדול בבית המקש ביום כיפור פשוט רציתי להיות שם. כ"כ רציתי להיות שם. איזה מרגש זה. תחשבי על זה שניה- מה זה בית מקדש. איזה עוצמה.
את יודעת- היום בדיוק התפללתי על זה. אמרתי לקב"ה-רבונו של עולם! אנחנו רוצים אותך כאן. איתנו. אתה איתנו הקב"ה אבל אנחנו בני אדם,אנחנו צריכים משו שיחבר אותנו אליך. אנחנו צריכים בית מקדש שתשכון בתוכו-בתוכינו.
תחשבי על זה-איזה קשר יש לנו היום עם הקב"ה? מצוות ותפילה. זהו בערך..נכון? אז תחשבי איזה קשר זה להיות קרוב אל ה'.ככה. קורב,קרוב. איזה כיף זה.
אני חושבת שחלק מהשאלה שלך היא באה מפחד- פחד לשנו. וזה באמת מפחיד. גם אותי. למה לשנות? אנחנו חיים, פסדר אולי יש מדי פעם פגועים,תאונות,איומים אבל-חיים. אז למה לשנות? זה מפחיד כי אנחנו לא יודעים מה בדיוק יהיה אח"כ. אבל צריך להאמין בלבטוח בקב"ה שיהיה לנו טוב.שאם הוא הבטיח זה יהיה טוב.
ותדעי שאומרים שהחגים יתבטלו- מה זה אומר בדיוק אני לא יודעת. ואני גם לא בטוחה שיש מישו שיודע חוץ מהקב"ה. אבל בכל מקרה הקטע על זה שהבלאגן עם החגים אני לא בטוחה שהוא כ"כ שייך.

זהו בינתיים..
בע"ה שיבנה בית המקדש במהרה בימינו-אמן!

א"א לתאר מה יהיה כשביהמ"ק יבנה...אדם אחד
אבל אנחנו יודעים שזו תקופה טובה ושמחה. תקראי מדרשים שמדברים על זמן בית המקדש... (למרות שמה שהיה אז לא יהיה בבית המקדש השלישי!)
למה אי אפשר גאולה בלי בית המקדש בעצם? כנסו----מ.מ.
מה בעצם הקטע של בית המקדש? מזה בעצם?
אז ככה- בית המקדש הוא המקום בו הקב"ה נמצא בכל העוצמה שאנחנו יכולים להרגיש.
למה אנחנו צריכים את זה? מה חסר לנו עכשיו?
מכירה ת'הרגשה לפעמים של ההיי, כאילו, וואו! איזה מדהים ה'! איך שאני אוהבת אותו!!!
לא היית רוצה להרגיש את זה תמיד? בכל רגע?
כשיבנה בית המקדש זה לא יהיה לרגע, זה יהיה תמיד!

וזה מוביל לשאלה הבאה ששאלת, את שאלת- כל 3 הרגלים צריך לעלות לירושלים וזה לא תמיד פשוט לא להיות כל החג בבית..למה אנחנו צריכים את זה?
זה באמת נורא, להסחב כל הדרך, לישון באוהלים או להדחס לבתים של אנשים... פעם אחד אולי בסדר, אבל כל שנה? ועוד שלוש פעמים?
אם את חושבת על זה ככה אז באמת באסה- אבל תחשבי אישה שלא ראתה את בעלה או את הילד שלה במשך ארבע שנים ויש לה תאפשרות ללכת לראות אותו, אבל על תנאי- היא צריכה לשאול באוהל. את חושבת שהיא תלך לשם? היא תרוץ לשם!!!
היא תרוץ כמו שבחיים לא רצה, ולא יהיה אכפת לה להשאר במצב הזה גם שנה.

ככה גם אנחנו, אנחנו עכשיו חושבים על זה כעל מצב באסה כי אנחנו לא מכירים את הקשר האמיתי עם ה'.
את ההרגשה, את המתיקות, את ההיי... אבל כשנרגיש נרוץ לשם! ונתבאס שזה רק שלוש פעמים בשנה ועוד כל פעם רק לשבוע או פחות... אנחנו נשתוקק ללכת ונרוץ לשם יותר מהר משמסומם שלא נגע בסמים יומיים ירוץ לקחת שאכטה.

ועוד משהו שבית המקדש ישנה [וזה מלבד כל השלום, הפירות המתוקים וכל מה שאחרים ציינו]-
לא קורה לך לפעמים שמישהו עושה לך משהו ואת מתחילה לקלל, זבל הבנאדם הזה, מה נראה לו? אפילו המצב הזה ישתנה כשיהיה בית המקדש... כשיהיה בית המקדש נדע שהכל ממנו, ולא רק נדע בשכל אנחנו גם ממש נראה ונרגיש שהכול ממנו. זה לא הבנאדם הזבל הזה זה אלוקים שעשה את זה לצורך סיבה מסויימת, נתחבר למקור- נדע שהכל מה'.

מקווה שעזרתי, אם את רוצה לדבר אפשר בשיחה אישית וד"א יש פה גם כמה ממכון המקדש שאני בטוחה שיוכלו לעזור לך.

ההית פעם במקום עם הרבה אנשיםעוד מישהו
זה עושה את זה יותר גדול עליה לרגל... הרבה אנשים הולכים מסודרים ברחובות הצרים ושרים היהודי מאנגליה פוגש את היהודי מטוקיו אחרי שלוש פעמים כל שנה אין הבדל בין עדות מקריבים קורבנות ורואים את כל הניסים (שיש שם הרבה דם ואין זבוב אחד) אף בן אדם לא יחזור משם אותו דבר
תודה...אפרת.
תודה לכל מי שכתב תגובה!עזרתם..
כן אורושקוש - התכוונתי יותר ל-למה צריך בית מקדש..תודה באמת!

אהמ..למה אנחנו צריכים את כל הבלאגן הזה?דניאלה .ד.
מה זה גאולה בכלל?
מה הקטע שכולם כ"כ מחכים לזה?

גאולה זה לצאת מן החושך אל האור!
באמת כמו שאמרת אנחנו במצב ממש קשה בזמן האחרון..
את יודעת משו גם אני לא פעם חשבתי על זה, אפילו המון פעמים עד שלבסוף הבנתי את זה.

זה היה בכיתה ח' שלמדתי על הקרבנות בחומש ויקרא (נראלי) וזה מזה עיצבן כאילו למה אני צ'כה לדעת את כל זה?
מה אני כהן??
אבל מה, היום אני מסתכלת על זה באופן שונה ואומרת אם לא הייתי לומדת את זה אז זה היה בשבילי חור גדול.. אני לא אדע ת'מקורות שלי?
אבל למה כל עבודת ביהמ"ק הזאת? למה גאולה? זה נראה כ"כ מיותר.

אנחנו בני האדם מורכבים מגוף ונשמה, זה דבר מאוד מורכב יש ת'קול הזה בפנים שתמיד צועק 'העולם הזה טוב, בו אפשר להשיג כבוד, הנאה' וכ'
ויש את הקול השני שאומר 'העולם הבא הוא המקור שלנו, לא להתפתות לתאוות'.. וכ'

אז הקול הראשון הזה הוא הקול של המלאך הלא טוב, שרוצה שנשאר עוד בגלות ואומר שהקרבת הקורבנות תהיה טרחה.
אבל את יודעת מה?
איזה כיף זה שבאמת בשלושת הרגלים ניפגש בביהמ"ק ונקריב קרבנות ,פתאום נראה תהי מהפורום--- ואת ההוא שהציע לך עזרה--- אבל אז זה יהיה קצת שונה.

אלוקים לא באמת צריך את הקרבנות שלנו הוא צריך את הכוונה ואת הלב.
את הרצון שלנו וההנאה מהמצווה.
ואיזה כיף זה ואיזה סיפוק גדול לעשות את ציוויו של הקב"ה בשמחה!
והאחדות שתהיה בין כל העם שלנו, ואת יודעת מה עוד?
הגויים אלו שעכשיו אנחנו 'מעריצים' שלהם, אז הם עוד יהיו המעריצים שלנו אפשר לומר.
הם ישרתו אותנו (כמובן רק למי שמגיע אז הוא יגאל ויהיו לו אותם המשרתים)
ואז באמת נרגיש את ההרגשה המלאה של 'בני מלכים'!
ואין הרגשה יותר טובה מזו!!

ב"הצלחה רבה!
נקודה למחשבה..מאדניקית
אני רוצה לשאול דוגרי.
וכמה שזה עצוב,

יש פה מישו שבאמת אבל באמת כמה לבנין בית המקדש?
מישהו שמבין מה כלכך חסר לנו 
ועצוב, ובוכה בגלל זה?
מישהו שכשהוא אומר "ותחזינה עינינו בשובך לציון" מרגיש את החוסר ומצפה לרגע הגאולה?

כלכך עצוב (ואני מדברת כרגע רק על עצמי, נא לא לקחת אישי כאילו אני כועסת על מישו) שאנחנו לא מרגישים את החוסר העצום הזה,

לדעתי-זו הסיבה המרכזית לעיכוב הגאולה (אבל מי אני שאדע את הסיבות?)
שמעתי שיעור של רב שאמר..L ענק
שכשנבין כמה אנחנו צריכים בית מקדש הןא יהוא כי בעצם אני לא חושב שמישהו מאיתנו באמת מבין או רוצה בית מקדש כאילו כולנו שרים יבנה בית המקדש אבל כמה מתכוונים לזה? כאילו תחשבו לשון הרע קורבנות סנהדרין למה שמישהו ירצה את זה על הראש שלו?
ברור שיהיה טוב.אפרת.
אבל אני לא מרגישה צורך לחכות לזה כל-כך כשאני יודעת שכל ה'באלגן' הזה מחכה לנו..מחכה לימים הטובים,מחכה שייגמרו הצרות אבל לא לכל העניין הכבד הזה של בית המקדש..עצוב להגיד אתזה ככה.אבל כן , עד כמה שמריך את הגאולה,כל העניין הזה של בית מקדש קשה..וכבד..
*שצריךאפרת.
זה בדיוק מה שאמרתיL ענק
כשתביני למה אנחנו צריכים בית מקדש אז הוא יבוא...
מה?????????????????כל הזמן שמח
סליחה לא קראתי את כל התגובות לפני כן אז סליחה אם אני.....

נתחיל ככה שהחיים יהוא אחרים לגמרי[יש בזה המון מחלוקות איך וכמה וכו']אבל על כל פנים לפי כולם החיים יהוא רוחנים לגמרי זה יהיה תהנוג ליהות בבית המקדש להמחיש לך את זה אז יודעת מזה הגעים של הדבקות בקב"ה כן האלה שאת מרגישה ביו"כ או כל אחד מתי שהוא מרגיש.......אין על זה אין זה לא משתווה לשום דבר כאן בעולם הלו יהוא החים של אז את לא רוצה את זה?

ועוד דבר תחשבי שכל המסע הזה של 3 הרגלים יהפך למשהו ענק זה פשוט יהיה מחנה שאי אפשר לתאר אותו ואם זה מה שמזיז לך שבגללו את לא רוצה את המשיח אז את מוזרה........

וגם תחשבי שכל השכינה תחזור לכאן הכל יהיה כאן אחר-בית המקדש זה לא עוד בית כנסת ענק אלה זה בית ה' שם ה' שוכן.

אין אנחנו לא יכולים להבין בזה כלום רק קצת לנסות לחשוב על זה ,וכל אחד כפי מדרגתו הישתוקקותו תיגדל...

אני ירחיב בלי נדר בהיזדמנות יש המון מה לכתוב.......
לתקן עולם במלכות שדי.קינמון
(לא קראתי את התגובות הקודמות, אז סליחה אם אני אומרת משו שאמרו כבר..)

ריבוש"ע ברא עולם. מושלם. מה מושלם? 100% לחלוטין.
ואז הוא חיסר אותו, הרס אותו קצת.
וברא את האדם- שיתקן.
ז"א, כל התפקיד של האדם- זה לתקן את העולם. למה? כי ככה ה' עשה. לכו תבינו אלוקות...   
עכשיו, יש לנו תפקיד. זה הסיבה שבגללה נוצרנו. ואת שואלת למה לנו לרוצות שהתפקיד הזה יושלם?
למה אנחנו צריכים עולם מתוקן?
זה כמו שתלכי לבנ"א שנפגע בתאונה, והוא נכה, ועובר עכשיו טיפולים כואבים מאד, ותשאלי אותו למה לך? הרי אתה מסתדר יופי גם ככה. יש לך כסיא גלגלים, כולם עוזרים לך, למה  לך לרצות לתפקד כמו לפני התאונה?

עולם בלי בימ"ק- זה כמו אדם עם כיסא גלגלים. הוא יכול לזוז, אבל זה לא הדבר האמיתי.

ואם את רוצה עוד הרחבה- את מוזמנת באישי
תוןדה אנשים.חיוכים
גם לי זה עזר קצת...
סיפור....תל-אביבית
פעם אחת, לפני הרבה שנים.. היו אנשים בעולם, שחיו רגיל- כמונו ממש- השמש כל יום בבוקר זרחה, בערב היא שקעה, והכל היה טוב..
עד
שיום אחד
נעלמה השמש!!
פשוט השמש לא זרחה בבוקר. לא שקעה בלילה. לא היתה. בהתחלה האנשים ממש נבהלו! אחרי שבדקו במחקרים זריזים הבינו שפשוט השמש נעלמה, ואין יותר.
אנשים בכו. התאבלו, קרעו את בגדיהם. לא הבינו איך אפשר לחיות בכלל בלי שמש. חלק אמרו: אולי נמות, אולי לא נתחתן, אולי.. אולי.. כלום כבר לר אותו דבר בלי השמש!
אבל עד מהרה פותחו- פלורסנטים. כן, פלורסנטים גדולים שכל יום דאגו לפתוח אותם על כל ארץ בבוקר, ולסגור אותם בלילה. והתחילו עם זה. וזה היה קשה. אין את הקרנים הנעימות והמלטפות של השמש. אין ויטמינים שמקבלים מהשמש- לכן כל אדם היה צריך להכנס לחדר מיוחד שלוש פעמים ביום ובחדר הזה היתה קרינה שנותנת את מה שחסר מהשמש..
וככה אנשים התרגלו לחיות.
עבר דור. הדור החדש שנולד לא הבין למה המבוגרים כ"כ מדברים על איזו שמש- מה רע עכשיו?
אבל הם תמיד ראו את המבוגרים בוכים, אז הם הבינו שכנראה השמש הזאת היתה דבר גדול.
עברו עוד דורות ועוד, ואנשים ידעו שהיתה פע שמש, אבל לא כ"כ הבינו למה בדיוק זה עצוב שאין שמש....
ולמי שעדיין לא הבין- השמש=ביהמ"ק
...
תודה!אפרת.אחרונה
באמת שעזרתם..
ממש אהבתי ת'משל.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך