שאלה דחופה ביותר!!חסיד ה'
אני זוכר שהיתה איזה מלחמה אחת שהיתה רשומה בתנ"ך (אני יודע שהרבה נרשמו בתנ"ך אבל אני זוכר רק אחת.

הפסוק בתנ"ך אומר " מצפון תיפתח הרעה"

עכשיו אני צריך בבקשה שתזכירו לי בהקשר למה זה נאמר - ואם אפשר תשובה מפורטת אני ישמח....

---

ועוד בקשה אחת לי אליכם...היה איזה פסוק בתנ"ך שמראה במפורש שאובמה זה שיתחיל את המאומות (זה היה כל 7 מילים אות אחת מהמילה אובמה כמדומני)

אשמח אם תזכירו לי גם את זה ואת הפסוק השלם + מקור.

ואו אם אתם עוזרים לי אתם גדולים!! זה דחוף!!
זה נאמר בירמיהו (לענ"ד)דניאלה .ד.
נבואת פורענות לעם ישראל, שזה אומר שמארצות הצפון הרעה- המלחמה תיפתח.
עוד משהוחסיד ה'

ועוד בקשה אחת לי אליכם...היה איזה פסוק בתנ"ך שמראה במפורש שאובמה זה שיתחיל את המאומות (זה היה כל 7 מילים אות אחת מהמילה אובמה כמדומני)

פירוט:דניאלה .ד.
מראה הנבואה (אני מקווה שזה מה שאתה צריך)
סיר נפוח- קדרה, והעשן- האדים  פונה לכיוון צפון וזה רמז ל"מצפון תיפתח הרעה"
מצפון תיפתח הרעה...אביהש
במשל נראלי בירמיה

עם הסיר שפניו צפונה .....

לפני חורבן הבית הראשון.......

עם אתה רוצה עוד.....

בהצלחה...

אביהנשמה...

אני רוצה תגובות מפורטות חברים...חסיד ה'

*הקפצה!! זה דחוף בבקשה!!חסיד ה'
עם אובמה אאל"ט זה היה בספר יחזקאלשלומצ=]
הסתדרתי, תודהחסיד ה'
----יעל =)
בע"ה

אאל"ט מייחסים את הנבואה בירמיהו למלחמת לבנון השנייה.

הנבואה [ירמיהו פרק א']:

יג וַיְהִי דְבַר-יְהוָה אֵלַי שֵׁנִית לֵאמֹר, מָה אַתָּה רֹאֶה; וָאֹמַר, סִיר נָפוּחַ אֲנִי רֹאֶה, וּפָנָיו, מִפְּנֵי צָפוֹנָה.  יד וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֵלָי:  מִצָּפוֹן תִּפָּתַח הָרָעָה, עַל כָּל-יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ.  טו כִּי הִנְנִי קֹרֵא, לְכָל-מִשְׁפְּחוֹת מַמְלְכוֹת צָפוֹנָה--נְאֻם-יְהוָה; וּבָאוּ וְנָתְנוּ אִישׁ כִּסְאוֹ פֶּתַח שַׁעֲרֵי יְרוּשָׁלִַם, וְעַל כָּל-חוֹמֹתֶיהָ סָבִיב, וְעַל, כָּל-עָרֵי יְהוּדָה.  טז וְדִבַּרְתִּי מִשְׁפָּטַי אוֹתָם, עַל כָּל-רָעָתָם--אֲשֶׁר עֲזָבוּנִי, וַיְקַטְּרוּ לֵאלֹהִים אֲחֵרִים, וַיִּשְׁתַּחֲווּ, לְמַעֲשֵׂי יְדֵיהֶם.  יז וְאַתָּה, תֶּאְזֹר מָתְנֶיךָ, וְקַמְתָּ וְדִבַּרְתָּ אֲלֵיהֶם, אֵת כָּל-אֲשֶׁר אָנֹכִי אֲצַוֶּךָּ; אַל-תֵּחַת, מִפְּנֵיהֶם--פֶּן-אֲחִתְּךָ, לִפְנֵיהֶם.  יח וַאֲנִי הִנֵּה נְתַתִּיךָ הַיּוֹם, לְעִיר מִבְצָר וּלְעַמּוּד בַּרְזֶל וּלְחֹמוֹת נְחֹשֶׁת--עַל-כָּל-הָאָרֶץ:  לְמַלְכֵי יְהוּדָה לְשָׂרֶיהָ, לְכֹהֲנֶיהָ וּלְעַם הָאָרֶץ.  יט וְנִלְחֲמוּ אֵלֶיךָ, וְלֹא-יוּכְלוּ לָךְ:  כִּי-אִתְּךָ אֲנִי נְאֻם-יְהוָה, לְהַצִּילֶךָ.  {פ}

הסבר:
ה' מראה לירמיהו סיר נפוח שהאדים שלו פונים לצפון, וככה מסביר לו שהרעה תתחיל מהצפון ומשם תימשך לשאר הארץ.

ביחזקאל פרק ל"ח מסופר על מלחמת גוג ומגוג. ויש שם פסוק שבו כשמחברים את המילה שיוצאת כל 7 אותיות מקבלים את השם "אובאמה":

ב בֶּן-אָדָם, שִׂים פָּנֶיךָ אֶל-גּוֹג אֶרֶץ הַמָּגוֹג--נְשִׂיא, רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל; וְהִנָּבֵא, עָלָיו.  ג וְאָמַרְתָּ, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה:  הִנְנִי אֵלֶיךָ, גּוֹג--נְשִׂיא, רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל.

--- רק הבהרה קטנה: הכל רק השערות. אי אפשר באמת לדעת אם אובאמה הוא נשיא גוג ומגוג ---
הקטע עם אובאמה נרראלי קצת מופרך-מיטל
 בֶּן-אָדָם, שִׂים פָּנֶיךָ אֶל-גּוֹג אֶרֶץ הַמָּגוֹג--נְשִׂיא, רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל; וְהִנָּבֵא, עָלָיו.  ג וְאָמַרְתָּ, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה:  הִנְנִי אֵלֶיךָ, גּוֹג--נְשִׂיא, רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל.

זה אפילו לא אותיות בראש המילה!! אפשר להוציא עוד מילים מזה.. ובהרבה פסוקים בתורה אפשר לקחת אותיות מכל מקום בפסוק ולהמציא מילים..

זהלא סתם באמצע מילה-זה ברווחים של 6 בין האותיותצוויג^^
אבל אני נורא סקפטית בכל הדברים האלה..  לא יותר ממעורר חיוך-א"א לסמוך על זה לשום דבר
ומה ה-6 מסמן??מיטל
שאובמה למד את זה בגיל 6.golani
או שהוא אכל 6 ארטיקים תוך כדי שהוא למד את זה.
(אפשר גם 6 קוביות שוקולד, לפי טעמכם.)
הוכח ע"י מתטיקאים.golani
בראשם יהודי דתי(פרופ' אומן) שאין שום דבר על טבעי בדילוגים, כלומר כל העסק הזה לא מוכיח כלום!
הוכח ע"י הרב זמיר כהן ועוד רבנים שזה אומר הרבה!!!א-ל נקמות ה'

מה הקשר פה לרבנים?golani
השאלה היא: האם דילוגים זה דבר שהוא על טבעי או לא?
איך בודקים? בודקים סטטיסטית מה הסיכוי שדילוג כזה או אחר אכן יופיע במקום זה או אחר בתורה. את זה מתמטיקאים בדקו את זה והראו שלא מדובר פה במשהו שסטטסיטית מוכח שהוא על טבעי.
הרב זמיר כהן נתפס, במחילה מכבודו, לכל שטות פסוודו מדעית שכביכול "מוכיחה" את התורה, כולל תמונות של רוחות רפאים .
הרבה דברים שהוא אומר הם אופיום זול להמונים ותו לא.
הרמ"ק אמנם כותבgolani
 - שיש דבר כזה, אולם זה שיש דבר כזה לא הופך את זה לאל טבעי, כלומר אין דרך להוכיח מה הוא דילוג רציני ומה זה שטויות.

כל הדילוגים הם שטויות.באג2000
אפשר להוכיח מהם כ-ל דבר,אם רק מתאמצים קצת.

גם זה לא מדוייק...golaniאחרונה
הרמ"ק מציין שהם חלק מתורת הסוד. מה שאני אומר הוא שאדם פשוט לעולם לא יוכל לדעת מה נכון ומה לא כיוון שאין פה משהו על טבעי.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך