אני במצב גרוע!במשבר!אנונימי (פותח)
תקשיבו, השנה עברתי לאולפנה עם פנימיה.אני מסיימת עכשיו חמישית..
אני כל השנה מתלבטת אם לעזוב או לא כי קשה לי מבחינה חברתית. זה בגלל שאני שקטה.. אז בזמן האחרון חשבתי לעצמי- " יאללה אני שקטה, רק בגלל זה קשה לי, שנה הבאה בעז''ה אני יפתח ויהיה לי יותר טוב". 
אבל נכון בכל פנימיה צריך לכתוב עם מי את רוצה להיות בחדר?!אז גיליתי שהרבה בנות מהכיתה שלי רשמו אותי ב"לא רוצה".אני רושמת בנות שאני לא רוצה להיות איתן- בנות שקטות.. אבל עדיין, זה שבר אותי לגלות שלפחות חצי כיתה רשמה אותי..
אז עכשיו תגידו לי- תנסי להיפתח, לזרום.. אבל איך אני יכולה כשאני יודעת כשחצי מהכיתה לא רוצה להיות איתי בחדר?!?!? זה אומר שהן לא רוצות להיות איתי בקשר!!
אחרי שגיליתי את זה בכיתי פווול!! ואני לא יודעת מה לעשות!!
זה ממש קשה להחליט אם לעזוב או לא!! כי אני לא בטוחה שאם אני יעזוב יהיה לי יותר קל באולפנה שאני יעבור אליה.

אני ישמח אם תעזרו לי ותייעצו לי מה לעשות.
תודה.
שרון.

עדיף שתעברי..משהו טוב
את צודקת להשתנות במקום שהכירו אותך עד עכשיו שונה זה ממש קשה, לכן אם תעברי (כמובן אם זה אפשרי..) יהיה לך הרבה יותר קל להגיע לשנה הבאה שונה לגמרי.. והי בטוח לא להתיאש... "ואל יבוש מן המלעיגים עליו" בהצלחה רבה...
...משהו טוב
תמיד את יכולה לבקש עזרה יותר מפורטת באישי..
הן כנראה פשוט לא מכירות אותךלולה=]
ורוצות להיות בחדר עם מי שהן מכירות.

אל תעזבי. זו בריחה, וזה לא בהרכח יפתור את הבעיה. 
אם את ילדה שקטה מטבעך אל תנסי להתחבר לבנות שנראות לא שקטות ועושות מלא רעש ובלאגנים, תתחברי לבנות מהסוג שלך, תבקשי להיות דווקא עם הבנות השקטות בחדר.

אני חושבת שככה את תוכלי להתחבר איתן ואת תרגישי יותר טוב, לרוב האנשים מספיקה אפילו חברה אחת טובה...

בחמישית זה תמיד קשה, זו התחלה של משהו חדש והרבה בנות נסגרות בתחילת החמישית, ואח"כ מתחברות לאט לאט גם בלי הרבה רעש ובאלגנים.

אל תעזבי, ואני בטוחה שיש בנות שרוצות להיות חברות שלך.מתוך ניסיון, אני אומרת לך שאני בטוחה בזה.

ללולה לפי מה שאני הבנתימשהו טוב
היא רוצה להשתנות ולהפתח...
...אנונימי (פותח)
משה בלנגה-- אם אני עוזבת, אני חוזרת לאולפנה שלמדתי בה.. יש לי שם שתי חברות טובות ששמרתי איתן על קשר. חוץ מהן-- כל החברויות השתנו..למרות ששנה שעברה היה לי טוב באולפנא!

לולה=]- מי אמר שזה לא יפתור את הבעיה?! אם אני יעזוב אני חוזרת למקום שמכירים אותי כבר..אבל גם שם אני לא יהיה בטוחה שיהיה לי שם טוב. כי בשנה הזאת הכככל השתנה שם.
אני פשוט אני לא אוהבת תסגנון של הבנות השקטות.. אני לא אוהבת גם את התכונה הזאתי בי..אני ממש לא רוצה להיות שקטה! אני שונאת את הכתונה הזאת! בגלל זה אני גם לא רוצה להתחבבר עם בנות שקטות..
ואני יודעת גם על כמה בנות שקטות שרשמו אותי ב"לא רוצה".. אז איך אני יכולה להתחבר אליהן?!?!אני מקווה וחושבת שכולן רשמו אותי ב"לא" רק בגלל שאני שקטה..
ודווקא אצלינו -- רוב הבנות כבר הסתדרו, לרוב הבנות טוב.
ואיך את יכולה להיות בטוחה שבנות רוצות להיות חברות שלי?! עובדה הרבה בנות רשמו אותי ב"לא" !! אם הם היו רוצות להתחבר אליי הן לא היו רושות אותי ב"לא!"
אולי אם תפתחי יראו שאת אחלה ילדה?ד"ר אריק
בס"ד
יש לי חברה כזאת...היא נפתחה ומאז כולן חברות שלה!רציני!כולם חשבו שהיא סנובית מגעילה, ובסוף מה גילו? אחלה בחורה!!!וסנובית?זה לא קשור עליה!ב"הצלחה!!!
ד''ר אריק--אנונימי (פותח)
אבל קשה פתאום להיפתח.. איך עושים את זה?!?אני ממש רוצה להיות פחות שקטה!! אבל איך?!
ולא נראלי שחושבים שאניי סנובית..כי רואים שאני לא..פשוט חושבים שאני שקטה.ואפחת לא אוהבת להתחבר לבת שקטה(לפחות ככה אני מרגישה)
אם תפתחי אולי יעזור לךסולי הגינגי"
גם לי היה חבר כזה בפנימיה שהיה סגור כזה ושקט והיה תמיד נועל את החדר שלו וסנוב כזה ואז השנה בכוונה שמו אותי ועוד כמה שמזה לא מתאים לנו להיות ביחד כי אנחנו עשינו שטויות ובלאגנים בהתחלה הואיתעצבן ועכשיו הוא מזה נפתח וזורם אם כולם
תשמעילולה=]
למה עברת לאולפנה הזאת? בטוח שהיו לך סיבות. אני לא חושבת שהבעיה היא בבנות באולפנה שלך, אל תיפגעי, אבל כרגע הבעיה היא בזה שאת לא נפתחת כנראה לבנות.
 זו עובדה, ואם לא נטוח לך איתה אז צריך שלנות אותה.
תיקון טעות- אני בטוחה שיש בנות שרוצות להכיר אותך.
גם אם הן כתבו שהן אלר וצות להיות איתך בחדר, אני חושבת שזה בגלל שהן לא מכירות אותך וצמיד רוצים להיות בחדר עם אנשים שמכירים באמת ואוהבים.
והן לא מכירות אותך. זה לא אומר שהן לא רוצות הלכיר, פשוט זה באמת הרבה יותר נוח להיות בחדר עם בנות שהן חברות שלך ואת מכירה אותן.

את תדברי עם הבנות החדשות שהגיעו ביחד איתך לאולפנה ואת חושבת שהן הסתדרו כבר, את תגלי שזה בכלל אל ככה. גם אני חשבתי ככה שנה שעברה, ואז בפעילות סופשנה עם המדריכה, כל אחת סיפרה משהו, וחצי כיתה סיפרה שהיא רצתה לעבור אולפנה, כי היה לה קשה...

את לא אוהבת את הבנות השקטות, אבל לדעתי יהיה לך הרבה יותר נוח להיפתח איתן, עם בנות שדומות לך, ומשם לצאת לכל הכיתה.
ומי יודע, אולי כמו שאת לא אוהבת את הבנות השקטות, ואת בכלל לא מכירה אותן מקרוב, ככה כל הכיתה חושבת עלייך כי הן שפוט לא זכו להכיר אותך? (סתם נקודה למחשבה)

אני חושבת שהרבה מהזמן בנות נהייות שקטות ונסגרות כי לא נתנו להן בכלל אפשרות להיפתח ולהראות לכולן מה הן באמת.אחרי שמכירים 'בנות שקטות' מקרוב רואים שהן לא סותמות את הפה לדקה
וואי- ממש מבינה..צוויג^^
גם לי היה קצת קטע כזה..
שרציתי להיות יותר פעילה והרגשתי מנותקת מהשכבה כי "אני שקטה.."
לדעתי -קודם כל הכי חשוב שתגדירי לעצמך מי את ואיך את רוצה להיות ,במה בדיוק להשתנות (מה זאת אומרת להפתח...)

ובאמת- כשאת תהיי שלמה עם עצמך עם התכונות שלך ולא תפחדי להוציא אותם החוצה- אנשים יתחילו להכיר באמת ואז הם יאהבו- אני משוכנעת!

משפט ממש מוכר אבל נכון "אם את לא תאהבי את עצמך -איך את מצפה שאנשים יאהבו אותך..."(בנוסח זה או אחר-לא זוכרת בדיוק..)

ממש בהצלחה! הכי קשה זה לעמוד מול עצמך...
זה ממש קשה אני מזה מבינה אותךBreathing Fire
רציתי להגיד לך תעברי תפתחי דף חדש אבל לולה צודקת ! אני עוברת אבל מהרבה סיבות אחרות שלא ניכנס אליהם עכשיו. לפעמים זה טוב זה התחלה חדשה משנה מקום משנה מזל וליפעמים זה בריחה מהמציאות  זה טלוי אם חוץ מיזה טוב לך שם או לא תיהי עם בנות שיש להם את האופי שלך זה ליפעמים ממש קשה לשנות רושם אבל  אם את רוצה להיפתח אליהם תראי להם אחרי החופש הגדול מי את באמת (לי אישית מאז שקוראים לי בשם מישפחה שלי אני השתנתי לטובה זה לקח זמן אבל הישתנתי אני לא אומרת לך לשנות את השם לא, תיקחי אותו לצד החיובי תיראי זה יעזור לך) תישמחי ותיסתובבי עם חיוך את תראי יהיה טוב !   (((אם כתבתי דברים לא קשורים תדונו אותי לכף זכות אני לא מאופסת )))
אוףףףאנונימי (פותח)
אז מה אתם מציעים לי לעשות?!?!
לעזוב או להישאר?!
וגם-- איך אני מצליחה להיפתח יותר?!? אני צריכה עצות..
שרון..אביולה..
לפי מה שאני קוראת כאן את רק מחפשת סיבות לעזוב.. אז אם את שלימה עם עצמך תעזביי את רוצה את זה!

ואם בכל זאת החלטת להישאר (שזה אני חושבת הכי טוב! כי זה שיעור לחיים על איך להתגבר על קשיים.. )
אז הינה כמה טיפים:
כדאי לך להחמיא לבנות אבל רק אם זה אמיתי.. (שאת באמת חושבת ככה.. כי אחרת רואים את זה..)
כדאי לך גם להתחבר לשקטות כי הן הבסיס ולאט לאט מתמקמים ועולים..
תגדילי ראש זה מאד חשוב.. תחשבי מעבר..
רוב הזמן תשתדלי לחייך אנשים אוהבים לראות את זה!. זה מעיד על אופתימיות ופתיחותת..

ועם באלך עוד את מוזמנת לפנות אליי אישי.. ..
תנסי לעשות את המקסימום איפה שאת.....אביהש
כי כשתגיעי שנה הבאה לא תכירי את הבנות ותצטרכי לבנות הכל מחדש

איפה שאת את די מכירה את הבנות את האופי....
אבל עם ממשקשה לך תעברי......
שרון...אחת מהשומרון
בס"ד
קודם כל- תחשבי שוב למה עברת לאולפנא הזאת. ותבדקי מה קיבלת השנה מהאולפנא. (מורים, מדריכה, מחנכת..)

עכשיו, אל תשכחי שיש עוד הרבה בנות שאולי כתבו אותך ב"כן"!! (אגב, סתם מעניין אותי- איך את יודעת שהרבה בנות כתבו אותך ב"לא"?)

בד"כ בשישית הכיתה יותר נפתחת לקבל, ובנות יותר נפתחות לתת.
בכל זאת- בחמישית כל אחת מעדיפה את חברות הבטוחות שלה- אז פחות מתחברים לילדה שקטה.
בכללי- בשישית משתנים. ויש סיכוי גדול שתיפתחי יותר לכיתה שלך, ויראו יותר אותך, ויכירו אותך.

אני הייתי ממליצה לך להשאר. (לפחות עד חנוכה שנהבאה..)

אבל בלי קשר לשאלה הספציפית שלך- למה כ"כ לא טוב לך עם זה שאת שקטה? אולי כדי לא להיות יותר מידי שקטים, אבל הרבה פעמים בונת אוהבות יותר בנות שקטות- "מים שקטים חודרים עמוק".  לאנשים שקטים יש גם בד"כ תכונה של הקשבה שמאוד חיונית בחברות.

ועוד המלצה: תנסי לחשוב על כמה בנות שמחבבות אותך ואת רוצה להיות חברה שלהן- ותעמיקו את הקשר. בנוסף, כדאי להשקעי בבנות בחדר- לפעמים נוצרות מזה חברויות שבחיים לא היית חושבת עליהן.

ב"הצלחה!!
לא רוצה לפגוע חלילה ושלום וחס אבל-מתו"ש
בס"ד

בטוח שבגלל שאת שקטה לא רוצים אותך בחדר? אני שואלת באמת כי כדאי שתעשי בירור (לפחות עם עצמך) על זה...כי זה ממש מוזר לי-אני וחברות שלי מבקשות דווקא בנות שקטות כי זה יותר נוח...
ולדעתי את לא צריכה לנסות לזרום וכו אלא תהיי את ותשתדלי להיות נחמדה ולא לרכל, מי שהתחבר איתך הרוויח מי שלא שיאכל תפוח (סתם בשביל החרוז תפוז..) נסי לא לשים עליהם (למרות שאני בטוחה שזה ממש קשה....) בהצלחה!
...אנונימי (פותח)
אביולה..- אני לא שלמה עם ההחלטה לעזוב. בגלל זה אני מתלבטת!!
אחת מהשומרון- כי אני חוזבת שהתכונה שלי שאני שקטה רק מפריעה לי בליצור חברויות.. ברור שמי שיותר רעשנית ויש לה יותר ביטחון יש לה יותר חברות!!
ובקשר לחדר-- אני לא אוהבת את הבנות בחדר שלי.הן לא הסיגנון שאני מתחברת אליו.
מתוקה שכזאת-- כן.. אני כמעט בטוחה שרק בגלל זה!! כי דוגרי לא עשיתי להן כלום!! דוקקא אצלינו זה ההפך.. אף אחת לא רוצה להיות עם הבנות השקטות.. כולן רוצות להיות עם החברות הטובות שלהן.. ורוב הפעמים החברות הטובות שלהן זה הבנות הרעשניות( כי אמרתי כבר.. לרעשניות לדעתי יותר קל!!)

ולכולם-- זה נשמע כאילו אתם אומרים שזה קל להישאר ולהיפתח יותר.. לפני שידעתי שהרבה בנות רשמו אותי ב"לא" היה לי קשה.. אז איך עכשיו, אחרי שאני יודעת אני יצליח?!? כל פעם שאני ינסה להתחבר למישי אני יגיד לעצמי" אוף! היא שונאת אותי!! היא לא רוצה להיות איתי בבחדר! אז חבל להשקיע מאמץ..
זה יוריד לי את כל הביטחון..
אוףף מה אני עוששה?!?!?
את צודקת, לעבור פנימייה לדעתי זה באמת יותר קל..מתו"ש
בס"ד

אבל זה בריחה תכלס (לי במשך מלא זמן לא הפריע ככ לברוח אבל אם לך כן אז...). גם אם הם עכשיו רשמו אותך ב"לא" זה לא אומר שזה לא יכול להשתנות...ובכלל-מי שרוצה להיות עם בת בחדר לפי אם היא רעשנית או לא-אני לא רוצה להיות איתה מזה הרדידות הזאת לעזאזל??
אבל..אנונימי (פותח)
גם אם זה יכול להשתנות. זה יקח מלא זמן.. כי כבר כל אחת מצאה תחברות שלה( והרב רעשניות) אז איך פתאום הגישה שלהם תשנה לגביי?! הן כבר "מסודרות " וטוב להן בכיתה אז למה שהן פתאום כן ירצו להיות חברות שלי וכן ירצו להיות איתי בחדר?!?
זה לא נכוןקוד אבל פתוח
אני הייתי במצב הזה בשנה שעברה ועכשו אני די "מסודר" מבחינה חברתית
זה גם ממש שונה בין כיתה ט' לי'מיקי מאוס
בכיתה ט' תמיד הרעשניות במרכז כי לא מכירים ויוצרים חברה חדשה אז כל הרעשניות תופסות ת'במה (בצורה ילדותית להחריד , מה שנקרא:"חמשושיות!!!!"  (ואני לא מזלזלת או משו...))
אבל בכיתה י' בד"כ המצב יותר טוב ומתחילים באמת ליצור חברה נורמלית וטובה ואז לכל אחת נהיה יותר מקום אמיתי  ולכל אחת יש יותר ביטוי...

אז אני חושבת שכן כדאי לך לנסות להשאר... הרי היתה סיבה שבגללה עברת...(או שלא?!) 
איך להיפתח?ד"ר אריק
בס"ד
איך להסגר!!!
סתם...אמ...ללכת למישהי ולדבר איתה!!!!ואז ללכת לעוד מישהי וגם לדבר איתה!!!!להתחיל לדבר!!!מה זאת הבישנות הזאת?(מי שמדבר...אבל לא משנה!!!!)
תעברי למקום חדש,מרב14
למקום שלא יהיה עלייך סטיגמות, ותתחילי מחדש...

בהצלחה...
וחוצמיזה-מרב14
מזה הגועל נפש הזה של הבנות אצלך באולפנה???

בגלל שאת שקטה כ"כ הרבה בנות לא רוצות להתחבר איתך???

סורי, הבנות האלה מגעילות.אני לא הייתי רוצה אותן בתור חברות. קודם כל שיכירו מי זאת הילדה, לפני שהן מחליטות שהן לא רוצות להיות איתה בחדר.

זה ממש, אבל ממש מגעיל.
יכוליות שכתבו את זה כבר אבל..רחליOס
אולי בנות לא רוצות שתיהי איתם בגלל שאת שקטה! לא בגלל שאת ילדה מגעילה.. כי הם רוצות להיות אם בנות יותר רעשניותץ ולא שקטות. אז אם את חושבת שאת באמת תפתחי שם.. אז תשארי.. אבל נראלי יהיה לךהרבה יותר קל להתחיל מחדש במקום אחר!
לכל מי שמייעץ לי לעבור למקום חדש--אנונימי (פותח)
אם אני עוזבת תאולפנא הזאתי, אני חוזרת לאולפנא שלמדתי בה שנה שעברה. היה לי שם טוב שנה שעברה.. אבל כל החברויות השתנו שם. אז אין לי מושג איך יהיה לי שם אם אני יחזור.
מממ...זכוכית מגדלת
קודם כל- נכון שיש את הבנות הרעשניות של ה- שואו! והאלה שתמיד יהיו תמיד במרכז. ונכון שלהם יותר קל להתחבר. אבל קחי בחשבון שאם את רוצה להתחבר לבנות האלה- זה לא אומר שהן תמיד נחמדות יותר או פתוחות יותר- פשוט יש להם יותר ביטחון עצמי.

אני לא יודעת איזה סוג של שקטה את:
יש את הבנות שהן חברות של כולן- לא רבות עם אף אחת- אבל הן גם לא הכי במרכז- הן פשוט סתם חמודות .
ויש את הבנות שהן באמת שקטות- שאת אשכרה צריכה לדובב אותן שעה כדי שהן יסכימו להוציא חצי משפט- אבל זה נדיר.

בכל אופן- אם את מהסוג הראשון אז לענ''ד אין בזה שום בעיה. אבל אם את בכל זאת רוצה להיות יותר פתוחה- תתחילי מההתחלה.
אי אפשר לקום יום אחד ולהחליט- מהיום אני הכי מקובלת בשכבה וכו'..
תבני את זה לאט- תנסי להתחבר לבנות היותר שקטות- למצוא לעצמך חברות טובות- שלא תרגישי לבד.
אח''כ לאט לאט תתחילי לדבר ולהתחבר לבנות אחרות - והכי חשוב- כשאת מדברת איתן- אל תתני להן הרגשה שהן עושות לך טובה כשהן מדברות איתך- לא!
את מוצלחת וטובה ונחמדה וכו' וכו' וכו'- ואת תורמת להן המון ויש להן מה לממוד ממך..
   המון  המון בהצלחה - אל תדאגי- בד''כ אנשים שוכחים דברים שהיו- גם אם תשארי באותה אולפנה- עם אותן הבנות- הם יכולות להשתנות.. ( הם יגדלו - ומן הסתם יהיו בוגרות יותר..)

נ''ב.
מים שקטים חודרים עמוק-
לפעמים דווקא האנשים השקטים, הם אלה שבאמת מיוחדים- ויש המון מה ללמוד מהם ולהנות איתם..
תסלחי לי על המילהת-ה-י-ל-ה
אבל הן כלבותתתתתתתתתתתתתת
אז מה אם את שקטה?
תעברי אולפנה..אם הן שוללות מהתחלה זה לא ישתנה
אני ממש מתלבטטת מה לעשות!! אני צריכה להחליט השבוע!אנונימי (פותח)

מצד אחד- תמיד אומרים שהחמישית זאת השנה הכי קשה!1 ושלהרבה בנות היה קשה בחמישית ובשישית נהיה לי יותר טוב!! אולי גם לי יהיה יותר טוב?!?!
מצד שני - גם לבנות שהיה קשה בחמישית.. לא יותר מחצי כיתה שלהן רשמה אותן ב"לא"!! אז איך יכול להיות שמהכי גרוע פתאום יהיה לי טוב?!!?יכול להיות שהגישה שלהן לא תשתנה ועדיין יהיה לי גרוע גם שנה הבאה!!!
שרון,אוסנת
אני לא חושבת שקבוצת אנשים שלא מכירה אותך יכולה לעזור לך בעניין הזה.

יש המון אנשים שמצבם החברתי היה גרוע ביותר, ולמרות היאוש הרב - הכל השתנה לטובה בזמן קצר. לעומת זאת, יש הרבה אנשים שלצערנו לא הצליחו להשתלב.
הסיבה היא, שזה מאוד תלוי במקום. ביחסי הכוחות, באישיות של האדם, באופי של החברה.
אולי את באמת לא מתאימה לשם?
ואולי את צריכה להחליט שאת רוצה לשנות משהו בעצמך כדי להכנס לחברה?

אני מציעה שתדברי עם מחנכת או מדריכה באולפנא שלך.

כל הטוב שבעולם!
שרון,צופיה[=אחרונה
כמו שכתבו לפני ,,החמישית והשישית זה שונה לגמרי .
כל פעם אחרי החופש אנשים משתנים,גדלים ,מתקדמים ,נהיים בוגרים יותר .
את יכולה לנסות להתחיל את השישית ,ולהתחיל אותה במטרה להיפתח ,ולאהוב את הכיתה .אם תראי שאת עשית את שלך וזה לא פשוט לא הולך עם החברות ,אז תחשבי על לעבור ..
אני רואה את זה על הכיתה שלי ,על בנות שבחמישית היו שקטות ,ועכשיו בשישית,(וגם כאן זה לא היה על ההתחלה ..)הם פורחות,ואהובות, וכיף להן מאוד..
בהצלחה בע"ה (:
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך