מה אתם חושבים?אנונימי (פותח)
הרבה זמן חשבתי על זה--
נכון, כשאומרים איך להתייחס ל"חילונים" ולאנשים ברמה דתית "פחות" ממך.. אז אומרים שאתה לא צריך לחשוב שאתה יותר טוב מהם, וכו וכו...??
אבל
זה ממש נראה לי קשה ובעייתי, כי,  דוגמא ממני- אני מקפידה ללכת עם חולצות ובגדים  צנועים..
 עכשיו, למרות שזה מעיק ולא נוח לפעמים אני יודעת שככה צריך להתלבש ואני מרגישה ש"כל הכבוד לי" .
וברגע שאני , לעצמי , חושבת שזה יותר ראוי להתלבש בצניעות (או לשמור שבת, או לאכול כשר או....) אני חושבת שזה גם יותר טוב, אז בתחום הזה- אני יותר טובה- כן- יותר טובה ממי שלא עושה את זה..
ועכשיו השאלה- זה נכון להתייחס לזה ככה?
כי אם אני בטוחה שככה זה הכי צודק בעולם ולכן אני כל-כך משקיעה בזה, אז זה מביאע למחשבה ש"אני <בזה!!> יותר טובה מהם..
ועוד משהו- כמו שצריכה להיות גאוה יהודית, אולי צריכה להיות גם גאוה דתית וגאוה שאני מקפידה על דברים מסויימים?

מקווה שתקראו את כל המגילה, ותענו מה שנראה לכם... 
יודעת מה אני חושבתדניאלה .ד.
קפץ-דניאלה .ד.
שכן כל הכבוד לך,  על זהשאת מתלבשת בצניעות ואת מרגישה בזה טוב עם עצמך.
אבל ביחס לחילונים.. לא תמיד צריך לבוא איתם לידי שפיטה, והכוונה היא שנגיד את באוטובוס ויושבת לידיך איזה חילוניה אחת, והיא כזה, איך לומר?!.. קצת לא צנועה במילים עדינות.. אז אפשר להסתכל על זה כאילו שהיא לא מודעת למצב הזה.. ואת אישית לא מכירה אותה ואולי היא בנ"א מדהים מבפנים אבל אני רואה רק ת'חיצוניות וזה מה שמשפיע עלי לחשוב שהיא פחות או יותר ממני וכ'.

ואפשר גם אם כבר שופטים אז לכף זכות.. אולי באמת היא לא מודעת! כמו שרשמתי כבר..
וצריך לחשוב "אז אולי היא מתחזקת בנתיים בדברים אחרים" או "היא עושה בטח מעשים אחרים שהם מאוד טובים".

וכן תהי גאה בזה שאת יהודיה, בקשר לגאווה דתית אממ.. אנ'לא חושבת שזה יותר ממצבים כמו אם איזה חילוני אחד מתנפל עלייך שאת דתיה ואת ככה וככהאז את צ'כה להעמיד אותו במקום בצורה חכמה.. הגאוה הדתית הזו נכללת בגאוה יהודית אמיתית!
ב"הצלחה! לילה טוב ושבת שלום!

-->>>סתם אחת!
סתם זה מה שאני חושבת..שאין בעיה שתגידי לעמך כל הכבוד את טובה ויפה לך!!העינין שאת צכה שזה לא יבאו להתנסאות שאני יותר טובה מהם..אי אפשר לדעת לדעתי..לכי תדעי מה הניסיון שלהם..הנתונים..כל אחד שונה..וכול אחד מתחיל מנקודה שונה..סתם חשבתי על זה..שזה שאני הולכת צנוע אולי להם יותר קשה ללכת צנוע הרבה הרבה יותר ממני..אז אי אפשר לשפוט כל אחד מתקדם ומקדם את עצמו ומנשא לקדם את כל עם ישראל אבל לא שופט אנשים בעבודה שלהם..
כן, את במצב יותר טוב מהם!!לבן כהה
אבל בכללי, אולי הם עמדו בניסיונות קשים יותר, או שאולי הם לא מודעים לזה, או שאולי יש דברים אחרים שהם יותר טובים ממך..

אבל אל תסתכלי עליהם כאילו הם תמיד יותר טובים ממך (ולא דווקא החילונים...), אלא תסתכלי על כל אחד, בדבר הטוב שלו, ותראי מה את יכולה ללמוד ממנו...
אני חושבת שכיוון החשיבה שלך מעולה..הדריכני
אם את מבינה שאת יותר טובה מהם <בזה!!> אז זה מעולה... וזה נכון!
הם אולי עובדים על עצמ ם בתחומים אחרים, או שהתחום הזה קשה להם... או שהיום היא שמה חולצה קצרה במקום גופיה וזה עליה מבחינתה.. אבל זה לא סותר את זה שבעניין הזה ספציפית במהלך שבין חולצה קצרה לחולצה ארוכה את יותר טובה מהם!
וזה לא אומר שאת מתנשאת עליהם או משהו כזה.. זה אומר שאת מבינה שהדבר הזה סצפיצית שאת משקיעה בו כ"כ הרבה הוא כדאי ושווה!
לעניות דעתי, אם לא  נראה את זה ככה.. בתת מודע זה יגרום לנו פחות לרצות להתקדם בנושאים הללו.
ואני גם לא רואה כאן גאווה..
לדעתי, לא  הבעיה להגיד "אני יותר טובה" א-נאוה-
הבעיה היא להתנשא מעליהם.

לחשוב שאת עושה את הדבר הכי נכון והכי טוב והכי צודק
לדעתי, זה בסדר גמור ואיפלו מצויין (להגיד לעצמך!!) (זה יכול לחזק אותך במה שאת עושה)

אבל ברגע שאת אומרת למישהו אחר- פה כבר יכולים להבין אותך כמישהי מתנשאת מעליהם- גאווה.
וזה לא ממש טוב.

ככה אני רואה את זה.
שבת שלום!
לדעתי-מיטל
זה יפה ונכון שאת חושבת שאת יותר טובה בעניין של צניעות.. כי כן- את יותר צנועה

אבל השאלה היא באיזה חלק של העניין -- בחלק המעשי או בחלק המחשבתי?

כי כן, את הולכת עם שלושת רבעי והיא עם חולצה קצרצרה.. אבל לך הרבה יותר קל בחלק המעשי (בגלל שכולם מסביבך ככה) לעומתה שאם היא היתה הולכת עם שלושתרבעי זה היה מאוד מאוד מאוד קשה

לעומת זאת אולי בחלק המחשבתי כמו שאמרו היא יותר.. כי היא הולכת עם חולצה קצרה ולא עם גופיה מרצונה הטוב ואת הולכת עם שלושתרבעי קודם כל כי חנכו אותך ככה, נתנו לך בסיס, ואז מרצונך..

אז נראלי שצריך להפריד בין המחשבה למעשה בנוגע ליותר טוב..

כי נכון- את יותר צנועה, השאלה היא מי עושה מאמץ גדול יותר - את, בתור מי שגדלת במקום דתי עם ערכים דתיים או החילונייה שיכוליות שאיך שהיא מתלבשת זה תוצאה של הישג מרשים שלה בקניית ערכים כאלה שאין בעולם החילוני
(לא ערכים של כבוד, מוסר וכאלה.. ערכים של דתיות וצניעות) ..

באמת כל הכבוד לך אבל-מתו"ש
בס"ד

למה את משווה אותך לאחרים?? אם את מקפידה על מצוות תקפידי בשביל עצמך בלבד...
יש לי עוד דברים להגיד אבל חם בחוץ (המוח עובד לאט) אז אולי פעם אחרת....
למה צריך למדוד את הטוב שלנו ביחס לאחרים?כהניסטית!
וחוץ מזה- אנחנו נמדדים ( גם בבית דין של מעלה) לפי המאמץ שלנו  בעולם הזה ולא לפי ההישגים
וד"א קדמה לתורה - אולי את מקפידה להתלבש בצניעות אבל מישהי אחרת לא כ"כ דתיה מקפידה מאוד לכבד אנשים מבוגרים ממנה. 
לא נראה לי שזה כ"כ בשליטה אתן יודעות...הדריכני
לא קראתי תגובות, אבל-סוסת פרא
אני גם הייתי בדילמה הזאת עד שהגעתי לפתרון שנראה לי הכי נכון בשבילי.
אז ככה- כל אחד נלחם עם דברים אחרים ויש לו נתוני פתיחה שונים וזה שהחברה שלי באה ממקום שכולן הולכות עם מיני, וגם לה ממש בא ללכת ככה, אבל לא, היא תלך כמה שיותר קרוב להלכה, עם חצאית קצרה, נכון , לפעמים רואים את הברך, אבל הדרך שלה להגיע לזה יותר מסובכת מהדרך שלי להגיע לחצאית ארוכה.
אז בעיני, זה לא שאני לא יותר טובה ממנה, אלא היא טובה ממני בהרבה! בפוולים!
זה מצריך עבודה עד שמגיעם למחשבה כזאת, אבל זה שווה את זה! בהצלחה!
תנאי רביעי -אהבת חבריםצחקןאחרונה
בעזהי"ת.

צרפתי כאן קטע מהחוברת 'בני המלך' בעניין. אין לי זמן לנסח משהו אחר כרגע, אז הנה:

תנאי רביעי – אהבת חברים

זהירות מגאוה

בשעה שאדם עולה מעלה במסלול התקדמות אישי, עלולות לצוץ במוחו ובלבו מחשבות גאוה וזלזול בבני אדם, שאינם הולכים ומתקדמים עמו. כך הוא טבעו של אדם, שכאשר הוא רואה את האור בוהק לנגד עיניו, אינו יכול להבין את האנשים המתהלכים בחשיכה.

אולם אנו מזהירים, כי יחד עם השמחה הגדולה על שזכינו להיות מעובדי ה’, לילך לאורו ולהסתופף בצילו, עלינו לדחוק מכל וכל את רגשות הגאוה, וכ”ש את מחשבות הזלזול בחברים. עלינו להכיר תודה לה’ ששם חלקינו עמו, ולהבין שגם שאר החברים, בניו אהוביו של הקב”ה הם, וגם הם עושים ופועלים כפי כוחם וכפי ההארה שהאיר להם ה’.

גדלות וזהירות בכבוד הבריות

וכבר הורה לנו רואה האורות, מרן הראי”ה זצוק”ל, שלעתים כשהאדם הולך ומתגדל ומברר לעצמו אמיתויות חדשות, גורם לו הדבר ללעוג ולבזות את חבריו, אך אע”פ שהדבר נובע משורשים של קדושה, צריך להזהר מזה מאד. ובלשון קדשו (אורות הקודש, ח”ג, עמ’ רמ”ה):

פעמים, מתוך גדלות רוחנית מתחזקות גם כן המדות הרעות, ומתבלט הדבר בלעיגה וביזוי לחברים, כשיש איזה טינא בלב ביחוד עליהם. אף על פי שלכאורה התביעת הלבית דורשת הרחבה זו, ולפעמים יש מקום לצדד גם כן שאין בביזוי ההוא משום לשון הרע והתכבדות בקלון חבירו, שאין הכונה להרע כי אם להרחיב את אופיו הפנימי, שהוא בעיקרו קודש - בכל זאת הזהירות מזה היא יפה, והרי זה בכלל: אַל תֹּאמַר אֲשַׁלְּמָה רָע קַוֵּה לַד’ וְיֹשַׁע לָךְ (משלי כ, כב).

תנאי רביעי - אהבת חברים

ולפיכך:

נו מתנים בתנאי כפול, שלא תגרום ח”ו חברתנו שום התגבלות עצמית ופירוד שאר ישראל שאינם בחברתנו. אדרבא, ראשית ויסוד חברתנו הוא אהבת ישראל ואהבת חברים באופן היותר חזק. משל לשריפה בעיר ובאו חברי מכבי אש לכבות ולהציל באמצעים שמתאימים לדעתם ולרוחם, האם בשביל זה ישנאו ויתרחקו משאר בני העיר שגם כן מצילים ומכבים כל אחד כפי יכלתו. התכלית היא אחת לכולם – לכבות ולהציל את הנפשות הנמצאות בלהבי אש, רק כל אחד מציל כפי אמצעיו, והחברה יותר מצליחה בזה.

[בני המלך, הרב יצחק שטרן

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך