מה דעתכם על זה?...669
אל תאמינו לסיפורי ה"גזענות" • דעה

גם הבת שלי לא תתקבל לבית הספר החסידי בעמנואל. לא כי אני ספרדי, אלא כי זה לא מתאים: אבא שלה עובד ברדיו ובעיתון • ידידיה מאיר כותב ל'ידיעות אחרונות' על פרשת עמנואל

ידידיה מאיר
תאריך: 17/06/2010 11:55:00

וידוי אישי: גם הבת שלי לא תתקבל לבית הספר החסידי בעמנואל. לא כי אני ספרדי, סבא שלי דווקא מהונגריה, אלא כי זה לא מתאים: אבא שלה עובד ברדיו ובעיתון, וגם לא לובש תמיד חליפות בצבע שחור. גם את הבנות של רבים מחבריי החרדים, אשכנזים כספרדים, לא יקבלו לשם. זה לא קשור לעדה, אלא לאלף ואחד ניואנסים שהחינוך החרדי מושתת עליהם: האם האבא לומד או עובד? על אילו ערכים הוא מחנך את ילדיו? איך נראות סעודות השבת שלהם? מה עושים הילדים בשעות הפנאי?

זה נשמע אולי קטנוני, בתקופה שבה כולם שווים ורואים יחד הישרדות ומונדיאל, אך יש כאן מגזר שמתנהל אחרת: הוא בנוי על זרמים, תתי-זרמים ותתי-זרמים של תתי-זרמים, גם בתוך אותה עדה: חסיד בעלז לא יתקבל לבית ספר של ליטאים, וחסיד גור לא יתקבל לבית ספר של הרב אלבז. נו, אז אולי הם ילכו לבג"צ בשם השוויון וידרשו להתקבל?

לא. הם מבינים שמדובר בסגנונות שונים לגמרי. ובתור מי שלא היה מתקבל כמעט לאף אחד מהמקומות האלה – אני מכבד את זכותם לחנך איש-איש על פי דרכו, ואני אפילו מעריך אותם מרחוק: קודם כל על הרצון לשמר את המורשת הייחודית לכל קבוצה. יש אוצרות תימניים ויש נכסי צאן ברזל פולניים, ואנחנו לא מרסקים את כולם לתוך כור היתוך אחד גדול ושטחי. אני מעריך אותם גם על המאמץ הקשה כל כך לשמור על התום והקדושה של עצמם ושל ילדיהם גם בדור הפייסבוק.

רוב השדרנים יספרו לכם במהלך היום על "גזענות" ו"אפליה" ובאופן כללי יגידו לכם מה לחשוב. זה נשמע טוב ומצטלם נהדר, אבל לא כל סוג של מיון בסיסי הוא גזענות. אני לא תמים, יש בהחלט גזענים חרדים, כמו שיש גזענים חילונים. אדמונד לוי, שיושב כידוע על ה"כיסא הספרדי" בבית המשפט, בטח חווה זאת.

הפתרון הוא רצון טוב, אחריות ותבונה, שהיו חסרים בסיפור הזה לכל הצדדים. בג"צ היה צריך להיות המבוגר האחראי, במקום להיכנס לתוך המורכבות הזו ברגל גסה ופופוליסטית. במחי פסיקה קיצונית וחסרת אחריות אחת, מוציאים השופטים מאות אלפים לרחובות, מקדמים שנאה ושטנה ורק דוחקים את החרדים החוצה, עוד יותר רחוק מהמדינה ומוסדותיה. זה יום עצוב לכל מי שרוצה בשילוב חרדים בשוק העבודה ובצבא. שמעתי, למשל, שחסידות סאטמר האנטי-ציונית הציעה השבוע להורים מעמנואל לחבור אליה ולהתנתק לגמרי ממשרד החינוך. הפרחים לאדמונד לוי.

הטור פורסם היום, בשער העיתון 'ידיעות אחרונות'.

אכן כל מילה בסלע!ארי צלוב
פשש..סופסוף הבנתי מה בדיוק הולך שם..בקטנה
עצוב..אוהבתותך
בס"ד בר"ה

שהמושפלים והמופלים נותנים לגטימיציה ואף חיזוק למפלה.
כ"כ כ"כ עצוב...
באמת עצוב..ארי צלוב
הוא לא מרגיש מופלה זה ההבדל..
אם איזה ערס חילוני ירצה להתקבל לישיבה קטנה יקבלו אותו?? לא כי לא שייך
אם ערבי ירצה להצטרף ליישוב שלכם יקבלו אותו?? גם כן לא כי לא שייך
כל זה לא מאפליות אלא מזה שהאנשים שונים אחד מהשני
פה באמת הבי"ס שייך לחסידות הוא רוצה שרק חסידים יתקבלו לשם לא לגיטימי?
בדיוק כמו שבן או בת בציבור הדתי לא יתקבל לבי"ס של המין השני ולא בגלל אפליה
(לא אומר שאין גם סוג של גזענות אבל זה באמת מובן במקרה פה!)
עצוב!!!!!אוהבתותך
בס"ד  בר"ה

יודע מה.. ידידיה מאיר הוא לא פונקציה!!!
למה? כי זוהי בערך הסתכלות חרדית עליו:
קודם כל הוא לא ממש חרדי. הוא יותר חרד"לי מה שנקרא.
אשתו חוזרת בתשובה, כתבת בטלויזיה, הוא בעצמו שדר ברדיו, ובכלל.. הוא ואשתו מגישים תוכנית זוגית בגלי-צה"ל. געוואלד.

אז הוא וויתר מראש. (למרות שגם לזה אני לא ממש מסכימה. גם זה סוג של ליגטימציה לגזענות)

אבל, תיקח משפחה אחרת, נניח כמו בסיפור הזה, מעמנואל. 
ההורים ממוצא ספרדי. חזרו בתשובה, נטשו את כל העולם שהיה להם מאחורה, עזבו עבודה, משפחה וכו', והכל- למען החזרה בתשובה. למען התורה.

הם מחפשים סביבה רוחנית חזקה שתחזק אותם, שתהווה להם משענת ואולי אפילו תחליף למשפחה ולחברים שנותרו אי שם רחוק..

ומה הם מקבלים??? חיבוק? אהבה? תמיכה??? הזדהות???
לא ולא.
ההפך....!!!!!
ולא עוד, אלא שכל היחס המשפיל והמבזה כלפיהם הוא בשם ה'דת' וה'תורה' שאותם ספרדים מסרו נפש עבורה.

נו.. אז יטענו הגזענים החרדים במסווה של "סגנון", "אורח חיים" וכו' שזכותם לשמר את הנ"ל.
אבל - הלו!!!! זה בית-ספר של המדינה!!! הם מקבלים תקציבים שוטפים מן המדינה!!!
אז בבקשה חמודים, רוצים לעשות גטו סלונים בעמנואל? תפדאל- - -
אבל! מה שקורה שהם לא רוצים פשרה. ההפך!
בהצעת הפשרה בבית הנשיא ובכלל, קיבלתם את האופציה לפתוח בי"ס שאינו רשמי ולעשות בו ככל העולה על רוחכם. למה לא הסכמתם???
הם לא יכולים לחגוג על שתי החתונות, גם לקחת כסף מהמדינה וגם להתנגד לחוק.
(ובכלל, שהציעו להם עוד כמה הצעות פשרה שהם דחו על הסף. נו.. הם רוצים ל'קדש שם שמיים'...)

וד"א, ילדה או ילד חרדיים שירצו להתקבל למוסד דת"ל (כלשהו. החל מהפושר ביותר וכלה בדוס ביותר) רוב הסיכויים שהוא יתקבל.
ילדה או ילד דת"ל שירצו להתקבל למוסדות חרדים, לא יתקבלו בשום פנים ואופן, אפילו למוסד שנחשב כפחות ביותר.
נקודה גדולה מאד למחשבה...
התקשרות נוראית!-Rעות-
בס"ד

תקשיבו מה שהולך שם זה לא גזענות ואפילו לא טיפה של גזענות.

ההורים צודקים החרדים זה מגזר שמקפיד יותר,בבית יעקב חשוב האורך של החצאית הגרביים אסור טריקו הם מקפידים מאוד על תקנון
ולא זה לא מתאים שבת של חוזרים בתשובה נכון אשריים! באמת עשו צעד נפלא אבל העבר עדיין נוגס הם מכניסים אינטרנט שאסור שם מחשב בסמינר הזה.
יש לבנות האלה משפחה דודים בנות דודות שאינם שומרי תורה ומצוות וזה משפיע.

וזה לא מתאים,אתם לא מכירות את המערכת של בית יעקב מבפנים אתם לא יודעים איך זה עובד,זה לא כמו באולפנות שלא מאוד לחוצים על אורך חצאית גרביים רקע של משפחה כי מותר אינטרנט ומתור טלוזיה.

יש המון סמינרים למתחזקים שיקבלו אותם בשמחה ללימודים שם פתחו מקומות שיקדמו בנות שבאים מהסגו של משפחות כאלה.

וההורים החסדים לגיטמי וזכותם לא לרצות שהילדים שלהם שלא יודעים מה זה רדיו ולא יודעים מה זה פשרנות ילמדו עם בנות שהבית שלהם קצת מחפף!

אני גם לא הייתי מוכנה להכניס לשם את הילדים שלי אם הייתי מקפידה על אורח חיים חסידי או משו בסגנון.

אני רוצה שהילדים שלי יקבלו בחוץ חינוך כמו שהם מקבלים בבית ולא שאני יעמול ולא יתפשר בבית על החינוך והחברה הפשרנית של הבת שלי תהרוס לי הכל!!

זה ממש מובן מובן מובן..

סתם שונאים תחרדים ומנסים לרקוד להם על הדם ואני שונאת את זה זה נוראי!

[אגב איך צחקתי באד האאתרים היה כתוב נגד ההורים שאינם מוכנים לשלוח את הבת שלהם לאולפנת בנות יעקוב]
מעניין שכל הבנות הדוחויות-אוהבתותך
בס"ד בר"ה

שם משפחתם הוא אמזלג או בוזגלו. אף לא אחת (!!!) שם משפחתה הוא רבינוביץ' או גולד.

וגם מנגד, כל המפלים והגזעניים, שם משפחתם בסיומת יץ' או יין וכיוצ"ב..
אה,אוקי אני מבינה שאת מכירה את כל הבנות הדחיות-Rעות-
בס"ד

בעימנואל.

די,באמת שדי...

אנחנו מלמדים זכות על עמ"י ואת הורסת מה העיניין?!

נהנת מהשנאה שמסתובבת בחוץ ורוצה להעצים אותה?

זה לא נכון את לא יכולה להגיד את זה על סמך כלום.

את לא מכירה את כל הבנות הדחיות לכי תכירי תראי את כל המשפחות ואז תדברי

[אגב בהורים שהולכים למאסר יש ביטון,ונעימי וטובול,מספיק ספרדי בשבילך?]

אני מכירה לפחות 3 משפחות מעמנואל!!אוהבתותך
בס"ד בר"ה

ו- יודעת מה..
זכותך. תחשבי מה שאת רוצה. תהני.

(לא יודעת מי מכיר כאן את הדינמיקה הפנים-חרדית, אך הספרדים שהזכרת שנכנסים ג"כ לכלא כי הם שינו את אורחות חייהם כליל. מה שמתקרא: משתכנזים..)
נק' גדולה למחשבה?! אוהבתותך-כנסיתהילה=]...
תראי מה את אומרת?
איזה זלזול!
הם שומרים על עצמם!
מנסים לא להחשף לכל הזבל ולכל העולם הזה!
ילד חרדי יתקבל למוסד דת"ל רק בגלל שהוא נחשב ילד "טוב".
אבל ילד דת"ל לא יתקבל למוסד חרדי משום שהוא לא מתאים למוסד הזה!
אז מה אם ההורים רוצים חינוך טוב??
לא תמיד מה שההורים רוצים הם מקבלים!
הרבה הורים שבונים בית של תורה- יוצאים להם ילדים קצת לא משו- חלק שאפילו חוזרים בשאלה.
וכמובן שהאחים מושפעים-
אז למה שירצו אותם?
למה שיקבלו אותם אם הם לא רוצים להחשף לזה?
למה להם לקבל ילד שבבית שלו יש טלוויזיה אם הם לא מאמינים בטלויזיה ולא מוכנים להכניס דבר כזה הביתה- אז להכניס בכח את הטלויזיה ואת ההשפעה שלה לילדים?
זה לא גזענות.
זה נקודה של חינוך.
איזה חינוך הם רוצים
התקשורת סתם עושה מכל זבוב פיל.
הם רוצים חינוך מקפיד- שיקפידו על הילדים שהם מכניסים למוסד.
וזה מה שהם עושים.
מותר להם.

תקשיבו אנשים ואנשות!אוהבתותך
בס"ד בר"ה

עובדה יבשה. אין אצלנו את הבעיה הזאת.
למה????

יש הבדלים מהותיים בין שני הדרכים:
אצל החרדים, מלכתחילה מסתכלים עליהם (החוזרים בתשובה, הספרדים) בעין מסויימת מאד. מתבדלים מהם. מסתיייגים. מתרחקים ככל האפשר.
השיטה החרדית אומרת כך: אני אדאג לעצמי, לעוה"ב שלי. ואם משהו או מישהו עלולים להפריע לי בעניין- אלחם כנגדו בכל כוחי.

מלכתחילה, אצלנו מקבלים את כולם. בשמחה. באהבת ישראל. (אוקי. כמעט כולם)
אדרבה, אנחנו מוכנים אולי קצת להקריב משהו מהרוחניות שלנו ובלבד שגם ליהודי השני יהיה קורטוב כלשהו של רוחניות!!!!!

אז, מסתבר, שהבעיה שם שורשית. משהו רקוב!!!!! כי אם זה לא היה כך, הענפים לא היו צומחים עמוקים כ"כ. הפך דרך התורה!

עוד נקודה..אוהבתותך
בס"ד בר"ה

ממה הם מפחדים בכלל???
הרי אם החינוך שלהם כ"כ חזק וכ"כ טהור ואמיתי, אין סיכוי קלוש שבעולם שמשהו יהרוס או יקלקל אותו????

אדרבה, ישנו כלל בהכשרת בשר שאומר: בשר שהוכשר כבר דיו, אין מניעה שישהה עם בשר שעדיין לא הוכשר. וזאת למה? בגלל שהוא כבר הוכשר דיו, כרגע הוא רק במצב פליטה, ואין חשש שיבלע דם אסור.

אותו הדבר אצלנו. מי שאכן חזק דיו, אין לו חשש שיטמא או יתקלקל, אדרבה, הוא במצב של פליטה, הוא רק יכול להשפיע..

והמבין יסיק את המסקנות.
אל תאמין בעצמך עד יום מותך.-Rעות-
בס"ד

נערות בגיל 15.16.17.18 הגיל שהכי מושפעים לא יקחו כזה סיכון!!!!

אז למה אין בעצם בתי ספר ערבים יהודים חילונים דתיים וחרדים ביחד אם לא מושפעים?

מה השטיות האלה בחייאת!!
או או..את חיה בסרט.-Rעות-
בס"ד

אבל אין לי רצון לגלוש ללשון הרע.
לא יודעת. לא מאמינה לאף אחד.אורושקוש
אני לא מסכימה לא איתם ולא איתם.
זה ברור שכן יש מקומות אצל החרדים שיש אפליות ושלא יכחישו לי עכשיו...
אבל מה שבטוח-בג"ץ לא צודק. לא בדרך ולא הכלום.
אני יגיד לכם מה...ד"ר אריק
בס"ד
עכשיו גילתי משהו...הם מדברות ידיש!!!הספרדיות לא מדברות ידיש!!!!אז תחשבו על זה! נכון, זה קצת הרבה לא בסדר איך שהם עשו את זה, אבל הם לומדות בידיש, איך ספרדיות צריכות לדעת ידיש?!
סתם ויכויח מיותר שמוביל למלחמת אחים של עדות!!!=]
יידיש??? זה בית-יעקב!אוהבתותך
בס"ד בר"ה

ברור שהשפת אם שלהם, ובבית הם מדברים יידיש.
אבל מדובר בבית-יעקב. ובבי"ע מדברים עברית. לא מדובר כאן בבי"ס סאטמער או "בנות ירושלים, "חינוך" וכיוצ"ב.

איך שההסברה החרדית עובדת יפה...
מסכימה עם אוהבתותך,ויותר מזה,אבל אין לי כחשיראל.
להתווכח ואני לא רוצה לקטרג עוד על עמ"י.
די לשנאת ישראל!הבעטליר החמישי
לא היה שם גזענות!
אני מנוי לעיתון חרדי (ואני לא חרדי)ואני שומע את שני הצדדים, אז אל תגידו שאתם מבינים יותר טוב ממני.
מבין כל המשפחות שהולכות לכלא יש כמה משפחות לפחות שהזכירו את שמם במפורש שהם ספרדים:ביטון וכו'...
התקשורת מרעילה את כל מי שצופה בה ברעל של שנאה, הם מתעלמים מעובדות ומעוותים את המציאות.
הם שונאים חרדים, והם שונאים גם אותנו (הכיפות הסרוגות).

וגם אם....הבעטליר החמישי
לא שאני חושב שזה קרה, אבל אין לי כח להתווכח אם אנשים שהורעלו כבר...
אבל גם אם זה גזענות, מותר להורה לשלוח ת'ילד שלו לאיפה שהוא רוצה. זוהי מדינה דמוקרטית. כמו שלא תגידו להם עם מי להתחתן, לא תוכלו להגיד להם לאיפה לשלוח ת'ילדים, קל וחומר לא לזרוק אותם לכלא....
וזה ברור על רקע דתי 27% מהמגמה חסידית ספרדים, ו23% מהמגמה כללית אשכנזים. יש חלק מההורים של הילדים במגמה הכללית שמעשנים בשבת.(לפני ההפרדה) ילדה אחת חזרה הביתה בוכה כי קראו לה "דוסה".
אז שתבינו קצת....
אין שום גזענות!669
בס"ד
הרב שלי דיבר היום בישיבה, הוא דתי לאומי וניטראלי לגמרי, והוא אמר שאחרי שהוא בירר את כל הנושא הוא גילה שיש שם כ"כ הרבה שקרים!!
כולם של משקרים! הוא הביא נתונים כמו שנריהיעקב אמר עם האחוזים ואמר שלא הסכימו להם לומר תנתונים האלה בתקשורת.., הם רוצים לשמור על החינוך של הבנים שלהם וזה לגיטימי מאד!
'אוהבתותך, אולי תביאי משל אחר, שתפוח רקוב אחד יכול לקלקל סלסלה שלמה, זה נראלי יותר מתאים לענין, וזה שלציבור הדתי לאומי לא אכפט מהחינוך של הילדים שלו שלא יחשפו לתכנים לא ראויים, לא הופך אותנו לטובים יותר! כל הורה שאכפת לו מהבן שלו היה מגיב כמוהם...

לא כ"כ פשוט, בחברה החרדית יש גזענות וזה ברורהרועה
הסיפור בעמנואל מורכב, אני לא חושב שיש אמת אחת.
ברור לי שחסידות סלונים חושבת שזה לחינוך הילדים, ובאותה מידה ברור לי שהספרדים נפגעים שם מאפליה.
ולהראות נתונים של 27% זה לא רציני..
ברור שיש..669
בס"ד
אבל לא ברמה כמו שמציגים בתקשורת,
גם בציבור הדתי לאומי שיש אפליה אמנם קטנה אבל יש..(עיין עולם קטן..)
אז בציבור החרדי זה קצת יותר, אפחד לא ממושלם, אבל התקשורת עשתה מזה חגיגה וכולנו מושפעים מזה..
והנתונים רק מראים שכל הסיבה היא בגלל הרמה התדית ותו לא!
מה לעשות שהאשכנזים/חסידים יותר מחמירים מהספרדים..
הם באמת לא מדברים שמה יידישיעקוב'לה
והיום הם כבר מתחרטים על זה...

כאשר פתחו את בית הספר, הלכו להתייעץ עם האדמו"ר מצאנז זצ"ל, והוא הציע להם שילמדו שם ביידיש דוקא מהסיבה הזאת. כל מי שתתעקש על הרמה הרוחנית הזאת בדוקא, אז היא גם תשקיע בלימוד השפה, ומי שלא, אז לפחות היא מעצמה לא תרצה להתקבל לשם כיון שממילא אינה יודעת את השפה המדוברת...

ובאמת, האפליה היא על רקע הרמה הרוחנית נטו, ולא על שום רקע גזעני...
אם לא, איך תסבירו שהם קבלו לשם אפילו ספרדיה אחת?

שמעתי על מוסד לימודים בב"ב, הגיע לשם אברך ספרדי שהתחיל להשתולל והפך את השולחן במשרד בשביל שיקבלו את הבת שלו. ואחרי שהם הסכימו לקבלה, הוא המשיך להשתולל, עד שיבטיחו לו שזאת הספרדיה האחרונה שהם מקבלים...

אם זה לא היה עצוב היה מצחיק...

מה שאני באמת לא מבין, מה ההתעקשות שלהם להכניס דוקא למוסדות אשכנזיים? אתה חושב שזה חינוך יותר טוב, אז תנסה לעמוד בקריטוריונים!!!  לא מעוניין? תפתח לבד בית חינוך משלך על פי טעמך ומאווייך...

מה הנחיתיות הזאת להידחף דוקא למקום שלא רוצים בך?

מזכיר לי את הערבי (להבדיל אלף אלפי הבדלות) שהתעקש לגור ביישוב יהודי...
(אגב, גם שם אתם מצדיקים את הבג"ץ???  שמה זה כבר לא גזעני???) 

נכון הם לא מדברים יידיש וגם אם כן זה לא היה רלוונטהרועה
בית ספר לא יכול לקבל אנשים על רקע מוצא.

אין מוסדות היום שלא מקבלים ספרדים כשיש אפליה הם מקבלים לפי אחוזים (עד X%ספרדים)

השמעתי הזה שלך הוא אחד ההוצאות שם רע הכי מלוכלכות שיש אתה מוזמן לעבור על כל האברכים הספרדים ולבקש מהם מחילה.

הסיבה שהם רוצים להתקבל לא רלוונטית הבעיה היא שיש מקומות שיש אנשים שלא מתקבלים למקומות בגלל גזענות. אתה מוזמן לראות עכשיו יש המון חרדים שמדברים על זה שמי שנידפק מזה הם הספרדים 
חבל, כואב, דואב. לי אישית זה כואב מאד, כשאני רואה את החברים שלי, ספרדים, שאת הבנים שלהם עזרתי לשבץ במוסדות אשכנזיים, כאשר הצגתי את טוב ליבם את מידותיהם הטובות ואת שלמותם ביראת שמים. ביום הזה הם כאובים מאד. הם אומרים: "מציירים אותנו בדיוק כפי שלא רצינו".(לקוח מהפורום בחדרי חרדים)
להודות בפה מלא שיש אנשים שלא היו מתקבלים כי הם ספרדים זאת גזענות.

יופי ההשוואה לערבי (למרות ה"אלף אלפי הבדלות") מראה עד כמה אתה גזעני, שם אני מאמין שההפרדה מוצדקת, אני מאמין שיש הבדל בין יהודי לערבי, אבל בין אשכנזים לספרדים אני לא חושב ואתה יודע.. אולי אני טועה, כל הסיפור הזה הוכיח עד כמה האשכנזים נחותים.
שטויותצעיר רענן
העיקר שאתה מסביר את עצמך וכולם מבינים מה אתה חושב.הרועה
זה כבר ידוע...חיים מנחם
אני מביא דעה של אבי היקר.
אם החרדים היו יוצאים לצבא ולעבודה זה לא היה קורה.
ולמה?
בצבא לאף אכפת מה אתה עושה ובמה עוסק אביך..
כולם נמצאים מתחת לאלונקה, ועל כולם המ"כ צועק בלי קשר לזה שאתה יוצא בלז/מיז'יבוז'...
וכן גם בעבודה...
כולם שווים.
אני קצט נגד הבג"ץ שדוחף ת'ראש שלו אבל בסוף הם יצאו מזה אל דאגה...
אבל הם בזק"א?הבעטליר החמישיאחרונה
בס"ד.
אחד מההורים של הילדות שלומדות במגמה בחסידית עובד בזק"א. הוא צעק בבית משפט: "שאני יבדיל בין דם לדם? אני פיניתי גופות, של אשכנזים ושל ספרדים! ערבים לא מבדילים ביננו". מה שמוכיח שוב: דתי ולא עדתי! ו27% זה נתון מאוד רציני בהתחשב לכך שרק 4(!) מתוך 55 סגל השופטים(אני לא יודע באיזה רמה) ספרדים. במקרה יצא שהרוב אשכנזי. זה מעיד על גזענות? 

וחוץ מזה שאני מכיר חרדים שהלכו לצבא. כל החרדים שאני מכיר עובדים.
די להשמיץ ת'חרדים. בניגוד למה שאתם מורעלים מהתקשורת אני מכיר אותם מקרוב.
שבת שלום.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך