מה דעתכם?הרועה

סרוגים, רדו מהגדר

"האם אנחנו חלק ממדינת ישראל היהודית והדמוקרטית על כל המשתמע מכך, או רואים בה רע הכרחי אינטרסנטי לא מחייב כשלא נוח"? אפרת שפירא-רוזנברג מאתגרת, לקראת הפגנת החרדים, את הנהגת הציונות הדתית

עדכון אחרון: 17.06.10, 00:02

האמת? ידענו שזה יקרה בסוף, אבל איכשהו תמיד חשבתי שזה יצא סביב משהו נורא חשוב ועקרוני כמו איזה חוק דרקוני שיאסור עלינו למול את בנינו, או איזו גזירת אנטיוכוס שלא לשמור שבת. פייר, לא חשבתי שמלחמת התרבות הגדולה תגיע סביב השאלה האם בנות ישראל צריכות לכפתר את החולצה עד הסוף, או שמא יש לאפשר להן להשאיר כפתור אחד פתוח.

באמת, יצאה קצת מעפנה, המלחמה של החרדים בדמוקרטיה הליברלית החילונית. במקום לחכות לאיזה קונפליקט אמיתי ולצאת אבירי זכויות אדם העומדים על זכותם לממש את זהותם בחברה רב תרבותית, הם שמו את כל הקופה על חבורה של הזויים קיצוניים, שאפילו לא מקובלים על רוב רובה של החברה החרדית, ויצאו אויבי זכויות האדם והמדינה המודרנית. כי הם לא יצליחו לשכנע אף אחד (ולדעתי הם אפילו לא משוכנעים בכך בעצמם) שהזכות שלא לקבל בנות מזרחיות לבית הספר של האשכנזיות בגלל האינטרנט שיש להן בבית, בגלל אותו כפתור ידוע לשמצה בקצה הצווארון, או סתם בגלל גזענות גרידא היא התנגשות בין "דעת תורה" ובין הדמוקרטיה המודרנית, ושהליכתם על כך לכלא "בראש מורם" היא מלחמה על זכויות אדם.

אבל ניחא. כל אחד בוחר את המלחמות שלו, והם עושים את הבחירה שלהם, שבואו נודה, לא ממש מפתיעה. רק שעכשיו באמת יצא המרצע מן השק - מדובר בקבוצה שלא סופרת את החוק הישראלי או את העקרונות הבסיסיים של הדמוקרטיה המודרנית כמו שלטון החוק. מבחינתם, מה שהאדמו"ר אומר זה מה שיהיה, ושום דבר אחר לא יקבע. מצער, עצוב, מפחיד אפילו, אבל - כאמור - לא באמת מפתיע, ואפילו כבר לא מכעיס.

דום שתיקה

אבל מה כן מכעיס, ואולי גם עדיין מפתיע? ששוב, מגזרת הציונות הדתית, שומעים בעיקר שתיקה. אף אחד לא מדבר - לא הדרג הפוליטי, לא הרבנים, לא אנשי חינוך. הזירה הציבורית בוערת, מלחמת תרבות בפתח, ואצלנו? שתיקה.

מה עומד מאחורי השתיקה הזו? יש שתי אפשרויות, וכשלעצמי אני מתלבטת איזו מהן גרועה יותר. האופציה הראשונה היא שברור שיש התנגדות בסיסית ונחרצת לבחירה של הציבור החרדי לצאת כנגד פסיקת בג"ץ, נגד שלטון החוק ובמובנים רבים נגד הדמוקרטיה כולה, אבל איכשהו אין אומץ לצאת נגד החרדים.

על פי אפשרות זו, בעצם ברור לכל קברניטי הציבור הזה שהדמוקרטיה היא נשמת אפינו, ושאסור בתכלית האיסור לשבור את הכלים מול מערכות המשפט ומערכת החוק. רק מה? לא נעים. בכל זאת, מתפללים יחד באותו מנין, לומדים את אותו דף גמרא. אחים. ויש איזה הסכם לא כתוב שכזה, שלא מכבסים את הכביסה של האחים בחוץ, ושלא יוצאים בפומבי האחד נגד השני. לא משנה שההסכם נשמר רק על ידי צד אחד, ושלהנהגת החרדים אין שום בעיה לצאת כנגד הציונות הדתית ורבניה, לפסול את גיוריהם, לזלזל בכשרויות שהם מנפיקים וכו'. עדיין, יש איזו "אחוות אחים" מוזרה שכזו שגורמת לכל מנהיגי הציבור שלנו לעבור לדום שתיקה כשמשהו כזה קורה.

האופציה השניה היא שבעצם, אחרי הכל, עמוק בפנים ואחרי כל שיעורי האזרחות והפעולות בבני עקיבא, בעצם מסכימים 
אצלנו עם התפישה החרדית. ברגע שמשתמשים בשם הקוד "דעת תורה" ולא משנה על מה, לא רואים יותר כלום מול העינים, ויוצאים למלחמת קודש. כביכול, כל בלבולי המוח על ראשית צמיחת גאולתנו כבר מזמן לא רלבנטיים - אנחנו כבר לא שם. רק איזה מזל שאחינו החרדים עושים בשבילנו תמיד את העבודה המלוכלכת, ולנו נשאר רק לשתוק.

אז זהו, שלשתוק יותר אי אפשר. תהיה ההכרעה אשר תהיה, יש לשמוע את מנהיגי הציונות הדתית אומרים את שלהם בצורה מפורשת. איך אוהבים להגיד אצלנו? יש לעשות "חשבון נפש" ולהחליט פעם אחת ולתמיד לאיזה מחנה אנחנו משתייכים - האם אנחנו חלק אינטגרלי ממדינת ישראל היהודית והדמוקרטית על כל המשתמע מכך, או שמא אנחנו רואים בה רע הכרחי אינטרסנטי ופונקציונאלי שאינו מחייב אותנו במה שלא נוח לנו.

כי לשבת על הגדר כבר אי אפשר - הגדר מתפוררת ונופלת בימים אלו ממש. עמדתי האישית בשאלה זו ברורה לחלוטין, אך יש לדרוש גם ממנהיגי הציונות הדתית לקום ולומר בצורה חד משמעית אחת ולתמיד באיזה צד שלה הציבור הזה נמצא.

מקור 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3906428,00.html

קראתי ברפרוף...שונמית
אבל כן, זה ממש נכון!
התייאשנו לגמרי. אנחנו כבר לא נאבקים.
לא מסכימה. אנחנו לא שם ולא שם.אורושקוש
זכותנו לא ללכת ולהפגין עם החרדים אבל גם לא להסכים לפסיקת בג"ץ.
כשבג"ץ יצא נגד החרדים במשו שעקרוני גם י אני ילך ויצעד איתם ברחובות ירושלים. אבל כרגע אני לא מסכימה לא עם החרדים ובטח שגם לא עם בג"ץ.
המאמר לא מדיוקשמי תכלת2
הרבה אישי ציבור עם החרדים. רוצה שמות?
בעיקר מהצד החר"דלי/ימני של המפה.
אנחנו לא מסכימים  אבל לא נפגין נגדם כי..אביהשאחרונה
זה יעשה חילול ה' נורא עם אנחנו והחרדים 'נריב'
ועדיף שנישתוק ונעמוד בצד מאשר נבוא ונעשה בלאגן
אומנם נראה את הדעה שלנו אבל זה לא שווה את החילול ה'.....
אם מישו ישאל את דעתך תגיד ואפשר גם בגאווה....
אבל אנחנו (כן למרות שאנחנו רוצים להכחיש את זה...)
קשורים לחרדים מאוד ויש לנו אלוקים אחד ודת אחת שאנחנו מאמינים
בה והולכים לפיה  וחבל שאנחנו לא מתאחדים ביחד....
כי אז היה לנו הרבה יותר כח והיינו יכולים לממש את האידיאלים
של אחד השני ולהשלים את את אחד השני

אנחנו צריכים לקלוט שאנחנו גוף אחד שיש לו דעות שונות בהרבה דברים...
אבל גם לא שונות בהרבה דברים....

ועצם השנאה (טוב זאת אולי מילה חזקה אבל...)בנינו זה חילול ה' גדול
והפסד ענק שלנו...

אז בואו נרים את עצמינו בידיים ונתאחד
כי ה' הוא המלך...!

ואנחנו הנתינים...

בהצלחה בהמשך
אביהנשמה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך