פריקה ממש ממש ממש ממש חשובה.נעמה...
רציני עכשיו- לכל אחד יש שאיפה להיות הוא עצמו. נכון?
אז למה החברה מונעת את זה???????
אני הולכת לקניות עם חברה בעיר:
"לא! מה את נכנסת לשם? את נומאלית? בואי לחנויות שפויות!"

אני לא בעד צביעות-להגיד לי שזה יפה כשזה מכוער (חוצמיזה, לא מדובר רק על בגדים)
אבל אני גם לא בעד לא לתת למשי לבטא את עצמה ולהיות היא!
אז מה? היא קצת שונה ממך.
"החייםם זה כמו אנגלית- תמיד יש יוצאי דופן"!!!!!!!!!
למה כל מי שלא הולכת עם טבע, סיכות ירושלמיות, עגילי מצילתיים, חולצת בסיס ומעל עליונית מתמנון, משקפי שמש וקוקס או פזור היא מוטציה??????
אותם הבנות שהולכות ככה הם מוטציות, ככי הן כפילות אחת של השניה!!!
זה אולי כ"כ בולט בבגדים, אבל זה לא רק בבגדים!!!!!
מה, אסור לי להיות בכיתה ח בלי פלא'?
"וואי, איך את חיה בלי פלאפון?"
מצטערת להודיע לכם, אבל אני חיה.
"וואי, איך את שורדת בלי טלוויזיה?" שורדת. אפילו שמחה על זה שאינלי.
"מה נראה לך שאת לא הולכת עם הנעלי יומחול בשבת?" כי זה לא מכבד את השבת. יש דברים טיםה יותר חשובים מהנוחות שלי.
אלוקים אדירים, לאן הדרדרנו????
להמ החברה צריכה להכתיב לנו הכל<??????
למה הפכנו להיות עם של חייזרים שכולם אותו הדבר?
אתם יו8דעים מה זה אופנה? היצרנים לוקחים את מה שכבר אפחד לא לובש, נותנים לאיזה מפורסם שילבש את זה, וכולם לובשים את זה שוב!
ואם ככה- מה הבעיה ללבוש משו שכבר אפחד לא לובש אם מחר זה שוב יהיה באופנה?
אוווווווווווווווווווווווווווווווווף!
נכון-שלבוקית
זה באמת מזעזע!
אבל זה גם ממש קשה לצאת מזה אחרי שנכנס...

דג חי הולך נגד הזרם!!
ודג מת הולך עם הזרם!
את מזה צודקת..עץ על מים
חברה שלי היא בת ל-10 ילדים הגדולים חילונים....8 בנים ובת 3 חילונים נראה לי ואחד דדתל"שלשלשלשלשלשלש....
הקיצור היום הוא דתי ביום ראשון הוא מתחתן (הוא שלישי בסדר אבל מתחתן ראשון) אם מישהי כמוהו...
דתלשלשלשלשית...
לא מזלזלת למי  שחשב...
הקיצר יום אחד היא הביאה תבגד של החתונה להראות לנו (שלה) ובנות בכתה שליצעקו עליה שתתבייש שכה היא נהולכת לחתונה...
שבוע שעבר באיזשהו הקשר היא אמרה שהיא לא מתאפרת לחתונה ועושה תסרוקת ממש פשוטה והולכת אם כפכפים וגם הכלה אם כפכפים הם כמעט הרגו אותה והתחילו להטיף לה מוסר שהם המקום היחיד שמדי פעם הם מסכימות לא להתאפר(כי אוסרים את זה) זה לביצפר וגם זה בקושי....
אז איך היא לא מתביישת וממתי לובשים בחתונה כפכפים???
ולמה היא לא מסדרת גבות בדיוק????
הקיצר כמעט הרגו תילדה!! והיא מנסה להסביר להם שככה מקובל אצלהם במשפחה ואם היא תתאפר יהיה לה  פאדיחות וכו'....

יש עוד מלא דוג'....
אני נוסעת בטרמפים וחברות שלי נגד!!!
הם כל הזמן מטיפות לי על זה מוסר....
לא שזה מפריע כי אני לא באמת מתייחסת אליהם בנושא הזה וגם באוטובוסים...
למרות שהם צריכות עזרא הם תמיד יפנו אלי....
יום אחד 2 בנות רצו ליסוע לירושלים אני הכתובת איך נוסעיםפ ואיפה יורדים וכו'...
ו2 בנות רצו ליסוע לראשון לציון אח"כ לתל אביב ואח"כ נתניה נתתי להם פירוט מלא איך עושים את זה אבל בתכלס הם בשוק שאני עושה את זה חופשי....

זה קורה בהמון דברים ברמות לא נורמליות!!! לכי תלחמי נגד אנשים זה בלתי הגיוני....

יודעת מה? צודקת!הדריכני
תעמדי על העקרונות שלך במיוחד עקרונות כאלה חשובים כמו התנגדות לטלוויזיה וכבוד השבת..
אשרייך.
וזה באמת נכון שכל אחד איך שהוא - ככה הוא. (תודו משפט חכם..)
בשבת...עץ על מים
גם אני אם נעלי שבת וחברות שלי הולכות אם בגדים של יום חול לפעמים מדי פעם חולצה לבנה....חצאיות (אם זה לא מכנס) אז של יום חול יש להם 4 חצאיות וכולם של הביצפר....

וטלביזיה גם לי אין!!!
בושות לכתה שלי אבל הם כל הזמן שומעות שירים של ......אבל כאילו ממש!!!!!!!!!!לא שירים סתאם אלא ממש שירים!!!
ובת אחת שפעם היתה שומעות אודי דוידי אהרון רזאל וכאלה היום שומעת את מה שהם שומעות אם לא יותר גרוע!!!
והם עושות אטרקציה בכתה מי שומעת שירים הכי פחות נורמלים בלש' המעטה...
וואי..אביב
אחותי, 
קבלי לייק, או בעצם hate, גדול וכואב..
את יודעת למה כואב??
כי אני כ"כ הרבה נמצאת בצד המסריח של העסק האלה, כ"כ הרבה אני מבקרת ויורדת ו.....  
ומצטערת אלב כ"כ - כ"כ קשה לצאת מזה ואפילו לרצות לצאת מזה!!!
ואיכשהוא תמיד את כולם יבקרו - גם ת'קולית, פריקית של נסיעות, אחת שתמיד מתלבשת כמו שצריך, וגם ת'זאתי ה"לא מודרנית (??)"...
עצוב.
חברה זה גם דבר טוב!אוסנת
לפעמים לאדם יש שגעונות הזויים שלא טוב שהוא יבצע אותם. כשהוא מספר עליהם לחבר שלו, החבר אומר לו - "נו, עזוב, בחייך". גם כשהוא זורק אמירה על הכוונות שלו לידידים הקרובים. בוודאי כשההורים שלו שומעים את זה...
ובסוף הוא מוותר.
כי הוא מבין את מה שכולם סביבו הסבירו לו.
זה לא לחץ חברתי, זה האיזון שהחברה מאזנת את בני האדם.
גורמת להם להבין מה באמת מתאים להם, מה באמת האישיות שלהם באמצעות הבירור שהאדם נדרש לו כשהוא מקבל משובים שליליים מהחברה.

אבל את צודקת.
אם אדם רוצה לעשות דבר מה טוב ומועיל שנכון לו כרגע, והחברה מונעת אותו מלעשות זאת - אז החברה לא ממלאת את תפקידה כראוי.

ותפקידנו לאזן ולהבין מתי החברה תורמת לנו, ומתי לא.
אוסנת- אבל גם זה מה שאמרו להרצל...אביה =)
כשהוא אמר שהוא רוצה להקים מדינה ליהודים...
בהתחלה בהתחלה, אמרו לו שהוא משוגע.
תארי לך שהוא היה מקשיב להם....
סורי על ההקפצה...עץ על מים
לא רציתי לפתוח עוד שרשור ומאוד חשוב לי להגיד את זה...
למרות שיש פע בנות שמכירות את המדוברת....(לא מהאתר) אז אם אתם מזהות אל תגלו....

אני: היי מה ניש?
 X: סבבה מה קטרה?
21:40 *קורה
 אני: סבבה...
  נחמד
  למען ה' יש לך את ה.....
 X: של מה<?
 אני: (חסוי) 
21:41 X: אה ניראה לי שכן אבל אני אכתוב לך מחר פשוט לפני חצי שעה חזרתי מנסיעה  ואני מהזה עייפה!
 אני: אה נחמד....לילה טוב.....
 רק את ה.....
 אני: מה שבאלך....עדיף גם ....  מצידי רק...
21:45 X: טוב בגלל שאני מהזה חמודה אני כותבת לך את זה עעעכשיו!
 אני: תודה רבה...חמודה...
  חחח זה נראה כאילו חזרת להיות קטנה כזאתי
21:46 X: כמו תציד.....
  *תמיד
 אני: חחח
21:50 X: זהו! שלחתי
 אני: תודה רבה..
21:54 אפשר להגיד לך משו....ד'??
  מחמאה כלשהי
21:55 X: בבבטח
  חחחחח
 אני: חחח..
21:56 אני רוצה להגיד לך שיש לי תחושה שבזמן האחרון את יותר חמודה מפעם (לא שפעם לא היית) אבל פתאום את כזה סבבית כזאת....את מבינה מה אני אומרת...
  ??
  לויודעת ככה אני מרגישה..
21:58 X: כה אנילא רוצה לאכזבאותך כדי שלא תדעי כמה הפכתי להיות מררררושעעת פשוט את לא רואה אותי אז עדיף שלא תדעי אבל עכשיו... האמת ניחשפה! (איך כותבים את זה?) קיצר יצאה לאור!
22:00 אני: בשבילי את תמיד תהיי מקסימה ואת לא מרשעת יהודי בחיים לא רשע!!! תמיד יש בו משו טוב (אל תגידי שאני מטיפה מוסר וכו'...אני אומרת דברים ...)ואני מאמינה שגם אם אני ירהא אותך בעז"ה בקרוב....אני לא אתאכזב....והאמת בתוכך היא אחרת ממה שאת מראה כלפי חוץ זאת ההרגשה שלי....
 X: חחחחח אתץ מדברת כמו מורה!
22:01 אני: אני לא אני אומרת דברים לא קשור לשום מורה (גם אני שונאת תמוסר של המורות) אני אומרת דברים שלמדתי מהחיים תאמת שת גם לא מכירה אותי בגרוש.....
22:02 X: אוקיי חחח למדת מהחיים? עכשיו את מדברת כמו סבתא שלי! סתם סבתא שלי לא מדברת ככה אבל בטוח כמו כמה מבוגרים ו..אוקיי יאללה ממ...בייייי
22:03 אני: אני רצינית הפעם אבל שיהיה......אני לא מדברת מו הסבתות למרות שזה נשמע באמת למדתי המון דברים בתקופה האחרונה על החיים
  בייי ליל"ט....ותודה רבה...
22:04 
22:05 השיחה הזאת השאירה עלי כמה רשמים שהיה חשוב לי מאוד להעביר אותם הלאה....
1). לנסות להבין גם את מה שמעבר למילים אני עדיין בטוחה שהיא מדהימה והיא כזאתי!!!אני בטוחה שהיא קבלה את זה היא לא תודה בזה וכו'...אבל היא קבלה את זה....2). תאמת כמה שדי שערתי שהיא תגיב בצורה כזאת של את מדברת כמו...קויתי להתבדות....שזה יהיה אחרת...תשתדלו לא להגיד תמיד את מדברת כמו לויודעת מה ...וכו'....(לא נפגעתי למרות שקויתי למשו אחר...)3). העולם שלנו בן אדם אומר לחברו משו כנה ואמיתי והשני מחזיר לו תשובה מבזה קצת בוא נגיד....אם כל אחד ינסה לשנות את עצמו במשו קטן וחלקיק קטן העולם יראה אחרת לגמרי וזה יקדם את ביאת המשיח במהרה בימינו אמן!!!

תפילתי/ בן סנוף....רק אתה עכשיו שומע ובוודאי שותק 
עולם שלם נתת, והרסנו 
תפילתי אני שולח 
את הכאב אני דוחק 
אלי, אלי, עשה שייפסק 

ספר לי ריבון עולם 
והראה לי את השביל 
תפילתי אל שמו לעד 
מלא את משאלתי, 
והנחה לי את דרכי 
לשמחה, לאהבה 

את קינתי אני אשיר... 

אלוקיי אתה יודע, 
חלומותינו כה רבים 
ולמה בעצם אנחנו לא יודעים 
תפילתי היא רק אלייך 
שתראה לי את השביל, 
אשלח תודה למעשייך 

ספר לי ריבון עולם 
והראה לי את השביל 
תפלתי אל שמו לעד 
מלא את משאלתי, 
והנחה לי את דרכי 
לשמחה, לאהבה 

את קינתי אני אשיר... 

רק אתה עכשיו שומע, 
ובוודאי שותק 
עולם שלם נתת - והרסנו

זה לחץ חברתי לצאת נגד לחץ חברתי.אביה =)
מי שהבין- הבין.
אני הבנתי... מה שנכון נכון...מרב14
פשוט צריך לראות שאתה באמת עושה מה שמתאים לך, בלי שום קשר לחברה, ולא לעשות משו רק בגלל שכולם עושים זה גם לחץ חברתי...

קיצר תהיו אתם בכל מצב...
את מאוד צודקת...כיבשוש
ברור שאדם צריך לקחת את הפן האישי שלו ולא להיסחף אחר החברה כדי להיראות כמו כולם. וברור שכל האופנה הזאת היא עדר של עוורים שהולכים אחרי מה שכמה ממושקפים חנונים בחדרים סגורים שמשלמים להם הון תועפות מכתיבים להם ללבוש. גם חז"ל מדברים על זה שלא צריך להיות כמו כולם אלא צריך להבליט את עבודת ה' בדרך שלך וכו'

אבל... החברה שאנו חיים בה היא בסופו של דבר יציר כפיו של ה'. כלומר ה' רצה שאנו נחיה כך כי החברה יכולה לעזור בהמון צורות.
כמו שאדם לא יסחף למקומות רחוקים מדי עם הרצון לגלות את הפן האישי שלו, אז החברה מאזנת אותו.
וגם אין שום עניין להיות שונה, ואדרבה יש יותר עניין לעבוד את ה' עם הציבור ולא באופן פרטי, לכן יש צורך באחדות ציבורית הן בלבוש והן בשאר מנהגים.
ועוד משהוא- בסופו של דבר המשפט "אם כולם עושים כנראה שזה נכון" יש בו אמת כלשהיא כמו הפסוק "אחרי רבים להטות". ואדם יכול לדעת בערך על מנהגים מסוימים ע"פ מנהגי הציבור כמו שנאמר "מנהג ישראל דין הוא".
ולסיכום אני מאחל לכולם שיצליחו לאזן בין הצורך בחברה לבין הצורך של אדם להבליט את הפן האישי שלו.
ישר כוח!
אחד הנסיונות של האדם,הוד':)
כדי לראות האם הוא מאמין בעצמו ובדרך שהוא בחר.
וכן, זה שבאדם בכל זאת הולך לחנות למרות שאמרו לו שהיא ככה וככה, זה להתגבר על ניסיון, וזה ביטחון עצמי.
זה הקטע...תמיד בשמחהאחרונה
ברגע שאת רואה את כולן ככה. את אומרת לעצמך...אני לא יהיה ככה..
וברגע שאת אומרת לעצמך ככה. את מציבה לעצמך ,לאישיות שלך .. גוון נוסף של אומץ..
כל דבר בחחיים החברה מכתיבה.. אי אפשר להראות עכמו מוטציות ולקוות שאני לא כמו החברה ..
אבל עדיין..
לא לעצב את הדרך שלך לפי האחרים.. אלא לפי מה שאת..
בסוף תמיד הולכים אחרי החזקים בחברה...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך