שאלה באמונה...*מותק*
בבקשה אל תהרגו אותי... אבל...
למה אנחנו כ"כ מתקוממים שהערבים רוצים להרוג אותנו כל הזמן?- הם למדו את זה ממנו כמו הרבה דברים- גם לנו יש מצווה למחות את זכר עמלק- אז מה אנחנו רוצים מהם? זאת מצווה שלנו וזאת מצווה שלהם....
נכון  העמלקים הם הראשונים שקפצו לאמבטיה הרותחת והתחילו לעשות לנו ת'מוות... אבל מבחינת הערבים- אנחנו עשינו להם לא פחות צרות....
אשמח לתגובות...
אין מה להגיב.....התשובה ברורה.אביה...
אה, כן? רוצה לפרט?הסנה-בוער
זו דווקא אחת השאלות הקשות ביותר ביהדות, כל העניין הזה של רצח עם, רצח ילדים, וכו'.
מותק- במצב של היום, להלחם בערבים שנלחמים נגדנו (ולא באלו שלא), זו באמת חובה, כי זו הגנה עצמית. אבל לגבי איך התורה מצווה להרוג את עמלק וכו', גם אם הם לא עולים עלינו למלחמה- שאלה מאוד חשובה, והלוואי שהיתה לי תשובה לתת לך. יש דברים שאנחנו לא מבינים ביהדות, אבל אנחנו חייבים לקיים אותם, אין מה לעשות
מי אמר שהם עמלק?talr123
לא שיש לי חיבה מיוחדת לערבים..=]..
יכוליות שהם סתם אחד משבעת העממים, ואז יש ברירת מחדל: (מחק את המיותר)
1. השמדה כללית
2. גירוש.
                אם בחרתם באפשרות מס' 1, אתם יכולים לבחור את הדרך הנוחה לכם: (מחק את המיותר)
1. מלחמה רגילה (לא מומלץ. זה כבר נדוש! ני בעד משהו יותר מקורי..)
2. השלכה לים (זה אחלה... תשאלו את פרעה.. הוא מת על זה..)
3. אחר:_______________

אם בחרתם באפשרות מס' 2, אתם יכולים לבחור את הדרך הנוחה לכם: (מחק את המיותר)
1. באוניות (מרמרה וזה.. חנין זועבי תדאג לכם לתנאים נוחים)
2. במטוסים (זה לא כ-ז-ה.. אוניית שלום זה יותר מג-ניב..)
3. אחר:_______________

תודה על שיתוף הפעולה!
                                     מכון הסקרים הישראלי                    
מי אמר שהם משבעת עממים?עוזיה
זו גם הנחה חסרת יסוד.

שואלת השרשור שאלה שאלה אחת, והדיון כאן גלש לתחומים אחרים.

סתם המצאתי...talr123
זה על אותו משקל.. (נראלי.. אני לא מאופסת..)

"הקם להורגך השכם להורגו"-נאוה-
בס"ד

דבר ראשון, הערבים ועמלק וכל מי שמנסה לעשות לנו רע ולהרוג אותנו- יש לנו חובה להרוג אותו
אחרת הם יהרגו אותנו.

שמעתי פעם נראה לי שיחה בנושא, ואם אני זוכרת נכון,
הוא אמר משהו על זה שיש מעין מאזניים - צד אחד זה עמ"י והצד השני זה האוייבים שלנו.
אם הבנתי אותו נכון, אז אנחנו צריכים לנסות כל הזמן להיות למעלה, וזה אומר להוריד את הצד השני.
כשעמ"י חוטאים, הקב"ה מעלה את הגויים למעלה וכשעמ"י עובדים את ה'- אנחנו למעלה.

בקיצור, הוא אמר שאין מקום פה לשנינו ושזה הטבע שלנו, אנחנו צריכים כל הזמן להלחם, להשאר למעלה,
 להרוג את עמלק כדי שאנחנו נחיה כאן בעולם ולא הם.

וואי, אני מקווה שכתבתי ברור...אני לא כ"כ זוכרת את השיחה אבל זה איפשהו פה בזיכרון...
מקווה שעזרתי קצת
מה עם גויים שלא באים להשכים להרוג אותנו?הסנה-בוער
מה עם אור לגויים וכו'?
זה לא כזה פשוט בצורה של "או אנחנו או הם".
תאמת אני מבינה את הערבים...אביהש
למה שלא יהרגו אותנו???
אנחנו נותנים להם נשק ואנחנו נותנים להם להתפתח...אנחנו עוזרים להם בערך להרוג אותנו ...
אז המאמץ היחידי שהם צריכים לעשות זה להתקרב לעבר יהודים ולירות...למה לעזזל שלא
יעשו את זה..?!

אז הם באים ממשפחה הרוסה עם טונה ילדים כולם צוחקים עליהם ..
אז יש להם שלוש אפשרויות של דברים שיקרו אחרי שהם יעשו פיגוע...
א.הם מתים  הולכים לגן עדן ויש להם 72 בתולות...למה לא שווה...!והמשפחה שלהם מקבלת כבוד וכסף...
(ככה הם בטוחים לפחות...)
ב.הם מקבלים מלון חמישה כוכבים ולימודים על חשבון המדינה...(הכלא הישראלי...)
ג. (האפשרות הכי מאפנה...)הם בורחים מגיעים לכפר שלהם מקבלים כבוד וכסף וחיים בעושר ואושר...

הקיצר אם הקב"ה לא היה שומר עלינו בדרך ניסית לא היינו פה....!
ודי אין לנו מה לפנות אליהם בתלונות זה די אשמתינו.....

אני לא אומרת שלא צריך להילחם בהם...*מותק*
ברור שצריך להגן על עצמנו ולא לתת להם להוליך אותנו כצאן לטבח..-
אבל למה ה' נותן ציווי להשמיד עם? כדי שכל הזמן נהיה במלחמות? - בדיוק כמו שאנחנו עשינו לאחרים עכשיו עושים לנו- אז מה המטרה? מה הקטע של הגלגל החוזר הזה????

ותודה לכל מי שענה....
ה' נותן לנו את המלחמות האלואוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אנחנו לא מצווים להרוג יפנים למה? כי הם לא עשו לנו כלום... אבל אנחנו מצווים להרוג את האוייבם שלנו שפוגעים בעמ"י!! יש עניין של עונש קולקטיבי בתורה, אם יש מלחמה עם עם יש מלחמה עם כל העם! אסור לרחם! במלחמה אין חפים מפשע.. אם תרחם הם יהוו מוקש!! ואין להם רגשות אשמה, גם בתרפ"ט שהיינו חברים שלהם ובשכנות טובה הם רצחו. אסור לרחם עליהם. הם רשעים והם שונאים אותך. ואין מה לעשות עם ישראל ילחם כמה שהוא צריך כדי להגן על עצמו וברגע שעמ"י יראה כח [כי הערבים מבינים רק כח] אז יקלטו שלא כדאי להתעסק איתו.
רוצה באמת תשובה?אביה...
אין מה לעשות, הטבע להרוג זה אצלם בנפש. ככה בראו אותם. עם תאווה לדם.
אנחנו נלחמים בשביל להגן על עצמינו - כי זאת מצווה מהקב"ה!!!
להם אין הקב"ה שיגיד להם מה מצווה ומה לא! בפירוש אין ציווי להרוג אותנו....אם כבר אז אולי מה"נביא" שלהם מוחמד-מה-שמו...

הסנה בוער-
בטח שיש ציווי להרוג את עמלק! על "למחות את זכר עמלק" - לא שמעת?
לא בטוח שהערבים הם צאצאי עמלק....או שכן? לא סגורה.

תשובות מותק =)אוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אנחנו לא עשינו לערבים שום צרות והם לא איזה יצורים תמימים...
הערבים הרגו אותנו גם כשהיינו בארצות שלהם שהיינו מיעוט ולא עשינו כלום, הם הרגו אותנו גם לפני הקמת המדינה בפעות תרפ-תרפ"א ובפרעות תרפט (בחברון הערבים ויהודים חיו בשכנות טובה והיו חברים ובכל זאת הערבים רצחו אותם..) וכו'..
אז תביני שהם שונאים אותנו כי אנחנו יהודים לא כי עשינו להם צרות..(שאגב גם הגרמנים והנוצרים וכל העומדים עלינו לכלותנו שונאים אותנו כי אנחנו יהודים- אשרינו שזכינו! )
אנחנו במלחמה איתם, היינו צריכים לגרש אותם עוד שהקמנו את המדינה ולא עשינו אתזה אז עכשיו אנחנו סובלים מיזה ואנחנו נמשיך ליסבול (ח"ו... אבל זה מה שהתורה אומרת..) לצערנו עד שנגרש אותם.
ומעבר לזה שכבר נפתחה מלחמה איתם והם אויבים שלנו אז אנחנו גם(בתיאוריה..בלי להסית לעבור על החוק..חח) צריכים להרוג אותם(אז לפחות לגרש..)
ביהדות יש עניין של עונש קולקטיבי שאנחנו במלחמה עם עם אנחנו במלחמה עם כל העם! זה אומר שלא מרחמים על ילדים או נשים, זקנים וכו' אוייבים!!!
למה? כי "המרחם על אכזר סופו שיתאכזר לרחמן"
מה דוד המלך אומר? "אשרי שיאחז וניפץ עולליך אל הסלע" עולליך= תינוקות!!
אנחנו לא הולכים לפי המוסר או הצדק אלא לפי התורה אז אנחנו עושים גם מה שלא נתפס לנו בשכל..
יש לנו מצוה של למחות את עמלק ושחסנו על עמלק יצא לנו את המן שקם עלינו לכלותנו.. ובגלל זה אסור לרחם על הרשעים..
אנחנו במלחמה עם הערבים זה אומר שאנחנו במלחמה עם כולם!!!
ותאמיני לי אין ערבי אחד במדינת ישראל שלא רוצה להרוג אותנו, אין ערבי אחד שחוגג ביום העצמאות את התבוסה שלו, אין ערבי אחד שישלים עם מדינה יהודית!!!
ובגלל זה התורה אומרת לנו : "והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם" -רש"י: "וגרשתם את כל יושבי הארץ מפניכם" 
 והרב כהנא צעק וזעק עלזה :
ערבים- החוצה!!!

(כמובן שאל תעברו על החוק ואל תהרגו ערבים...ואין בדברי הסתה למשו לא חוקי...  חחח)
כהניסטית יקרה ונכבדת.<אריאל>
אם הרב כהנא דגל בטרנספר (אגב גם אני חושב שטרנספר זה הפתרון) למה אתם מוסיפים לרצח? 
כל עוד התורה לא מצווה על רצח עם, לרצוח עם כלשהוא זה להשתוות לנאצים. להגיד: "צריכים להרוג אותם" זו פשוט תאוות דם.
אוהב את הרב כהנא. מסתייג מהכהניסטים.

אני לא אקרא לך מותק, אז הנה התשובה:
1. המלחמה נגד עמלק, כפי שכולם נוהגים לחשוב היא לא שלנו, עמ"י כנגד עמלק, אלא "מלחמה לד' בעמלק מדור דור" [ד' הטיל עלינו את הצווי להשמידם, אבל המלחמה היא שלו בעמלק] .

2.בימינו, עמלק אינו קיים:אז מדוע  תקנו מצווה זו לדורות? הנצי"ב מוולוז'ין מפרש שהכוונה היא למחות את דרך עמלק, שיטתו ודרך חייהם, ("תעודת עמלק בעולם") המחשבה שהאדם חופשי, ואין השגחה עליו,ואין גמול ועונש ע"פ המעשים.
כך הוא אומר: "הבטיח הקב"ה כי תגיע שעה שימחה זכר עמלק, היינו תכלית תעודתו שתהיה הליכות הטבע חופשי בלי השגחה לפי מעשים"

אריאל יקר ונכבדאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
הרב כהנא אמר לפחות לגרש אותם כי ידע שהעם לא מסוגל להרוג אותם אבל זה לא אומר שאסור להרוג אותם.
זאת ההלכה. הרב כהנא אמר שאם ההלכה היתה אומרת לנו לחבק ערבים היינו מחבקים ערבים!! אבל בגלל שהיא אומרת לנו להלחם בהם אנחנו נילחמים בהם.
אתה יודע מה התאווה של משה רבינו? "משה מתאווה לראות בנקמת המידיינים" - זאת התאוה של הצדיק, לא וילה לא אוטו ולא כסף התאווה של הצדיק היא נקמה, ולמה? כי כאשר יהודי נרצח ואין נקמה, אז כביכול אין אלוקים בישראל. איפה הוא?
סתם שתדע נקמת ישראל זה נקמת ה'.
הנה מאמר של הרב כהנא שלדעתי עונה[אני הדגשתי את החלק המודגש כדי להראות לך מה אמר הרב כהנא הי"ד שלא תגיד שאנחנו מקצינים או משו כי אנחנו הולכים לפי ההלכה והרב כהנא באמת!..]  :

גויים
בתהילים כתוב (קה:מד-מה): "ויתן להם ארצות גוים ועמל לאמים יירשו. בעבור ישמרו חקיו ותורתיו ינצרו הללויה". חד וחלק, ללא שום התנצלות והצטדקות. הקב"ה לקח את הארץ מהעמים שישבו בה, למרות שהיו בה. הארץ הייתה של הגויים, והוא לקח אותה. לא משנה מי היה כאן ראשון. לא אכפת לנו מוסריות ולגיטימיות. "לה' הארץ ומלואה" ולכן "ויתן להם ארצות". ובחומש כתוב יותר (דברים ד:לח): "להוריש גויים גדלים ועצמים ממך מפניך להביאך לתת לך את ארצם נחלה" - למרות שזה ארצם. הספורנו אומר: "שהיא ארץ ה'" - נכון שהיא של גוי פלוני (כביכול), אבל היא ארץ ה', ומוכנה לעם המובחר. הכנענים ישבו בה והיו להם דגל, כנסת, פרלמנט, ובכל זאת ה' בא ולקח אותה מהם. "לתת לך ערים... אשר לא בנית" (דברים ו:י) - אין כאן ניסיון להתחמק ולהצטדק. "ואכלת ושבעת" - תאכל בשקט ולשובע, כי זה שלך. 

ברור שיש הבדל מהותי בין הציונות לבין ההלכה. הציונות הצטדקה: "קנינו את האדמות". אדם שקונה בית ביפן, יש לו בעלות על הבית, אך אין לו ריבונות. הריבונות נשארת יפנית. הציונות באה עם המחשבות הזרות והנפסדות של הגויים. "הקרן קיימת לישראל" לא קנתה ריבונות אלא קרקע, ואילו התורה אומרת שצריך לקחת את הכל מהגויים, כולל הריבונות. "כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גוים" (תהילים קיא:ו). "אתה ידך גוים הורשת... ותשלחם" (שם מד:ג). היה תנא בשם ר' יהושע מסכנין - סכנין היה פעם יישוב יהודי, ובע"ה עוד יהיה. וגם אם יקום ערבי מסכנין ויאמר: "אבא שלי נולד כאן" - זה לא משנה. פעמים אין ספור אנו רואים בחומש ובתהילים את העניין הזה של "כי לי כל הארץ".

"ויקחו לי תרומה" (שמות כה:ב) - למה לא כתוב "ונתנו"? אלא, "נתנו" משמע שזה שלהם, והם נותנים לה' משלהם, אך זה לא נכון. הכל של ה', ולכן כתוב "ויקחו" - משלי, משל ה'. "כי ממך הכל ומידך נתנו לך" (דבה"י א כט:יד). הקב"ה, "אדון כל הארץ", לקח את הארץ מהגויים. "'הנה ארון הברית אדון כל הארץ' (יהושע ג:יא) - כל מקום שנאמר אדון, עוקר דיורין ומכניס דיורין. וזה בניין אב לכולם: עוקר כנעניים ומכניס ישראל" (ילקוט שמעוני ג יד). לצערנו, היום מתביישים ומתנצלים, אך יש לדעת: "כי לי כל הארץ". זאת טענה של קידוש השם.

נשאלת השאלה: מהו הסטטוס של הישמעאלים בארץ? האם יש היום ז' עממים? לגבי גוי יחיד, פרט, שיושב בארצנו, יש שני סוגים: יש גוי שהיה כאן לפני שבאנו, ויש גוי שהגיע לאחר שבאנו. ודאי שכל גוי שגר בארץ ישראל חייב מסים ועבדות, אבל יש הבדל בין גוי שגר קודם לבין גוי שבא לגור אחרינו. ארץ ישראל היא הארץ של עם ישראל. היום יש תיאוריה שהשטח מגדיר את העם, אבל לא כך היה בעבר. העם נוצר לפני השטח, והוא הגדיר את השטח. למשל, אדום בא, חיפש לעצמו "כלי", שטח אדמה, ומה שהוא מצא הוא הארץ של עם אדום. ארץ אדום היא הכלי של אדום. מי שהיה בארץ הזו קודם לכן, ואינו מאדום, אינו חלק מהעם האדומי. וכך גם עם ישראל. ראשית היה עם, ולאחר מכן ארץ. "אכניס את ישראל שהן חביבין עלי לארץ שחביבה עלי" (במדבר רבה כג). ה' חיפש כלי שיחזיק אותנו, שבו נשב בדד ונהיה חופשיים מהשפעת הגויים, וזו הסיבה שיש ארץ ישראל.

אסור ששום גוי יהיה אזרח בארץ, ואסור שיהיה לגוי אדנות או בעלות בארץ. הסכנה מגוי היא סכנה תרבותית. אך לגבי גוי שהיה בארץ ישראל לפני שבאנו, יש סכנה נוספת. לא ייתכן שהוא לא ישמור לנו איבה, טינה ושנאה על זה שלקחנו את ארצו, והוא לעולם לא יכיר בריבונות ישראל. "השמר לך פן תכרת ברית ליושב הארץ אשר אתה בא עליה פן יהיה למוקש בקרבך" (שמות לד:יב) - פירש האברבנאל: "שהאהבה והברית עימהם לא תצלח. כי אחרי שהם לקחו את ארצם מידם, אין ספק שתמיד יבקשו רעת ישראל. וזה אמרו 'אשר אתה בא עליה' - רוצה לומר, כי כיוון שאתה ישראל באת אל הארץ ההיא ולקחת אותה מידי יושביה והם עשוקים וגזולים ממנה, איך ישמרו לך ברית אהבה? אבל יהיה בהפך, כי יהיה 'למוקש בקרבך'. כלומר, שכאשר תקראנה מלחמה, יתוספו על שונאיך וילחמו בך". בנוסף לסיבה שבגללה מגבילים מגורים של כל גוי בארץ, שהיא הבדלה והתרחקות מתרבות זרה, יש בגוי הזה עוד עניין של סכנה. ומשום כך, כשיהושע עמד בירדן עם העם, הדבר הראשון שאמר להם לא היה שבת וכשרות, אלא "דעו על מה אתם עוברים את הירדן, על מנת שתורישו את יושבי הארץ מפניכם" (סוטה לד.), כי אם לא יעשו כך, תמיד תהיה סכנה, ושבת וכשרות לא יהיו כלל. 
נשאלת השאלה: אם כן, מה ההבדל בין ז' עממים לבין כל עם שהיה בארץ לפני כניסת בני ישראל? במסכת עבודה זרה (כ.) מובאים דיני "לא תחונם" - לא תיתן להם חנייה וחן ומתנת חינם. בתוספות דנים אם מדובר רק בז' עמים או לא. הם עונים שפסוק זה ודאי מדבר בז' עמים, אבל לעניין מתנת חנם וחן וחנייה, אין שום סיבה לחלק בין סתם גוי לז' עממים. כלומר, אם אין טעם לחלק, לא מחלקים, והדין חל בכל הגויים, אלא שדיבר הכתוב בהווה. לעניין מתנת חנם, יש טעם לחלק בין גר תושב לגויים אחרים, אבל אם אין טעם, לא מחלקים. כלומר, בז' עממים יש סכנה של תרבות ועבודה זרה, ובנוסף לכך יש גם סכנה פיזית מהם משום שאינם מוכנים לוותר על ארצם. הם הרבה יותר מסוכנים מסיני שבא להיות גר תושב. ומשום כך יש מחלוקת אם מותר היה להשלים עם ז' העממים. לפי רוב הפוסקים, יהושע שלח שלוש אגרות, אך בירושלמי שביעית (ו:א) כתוב: "שלוש... עד שלא נכנסו לארץ" - משמע שאחרי שנכנסים לארץ ישראל, אסור להשלים עימהם. ובסוטה (לה יש מחלוקת בין ר"ש לר"י מה לגבי ז' עממים שגרו בחו"ל: ר"י אומר שאסור להשלים עימהם, ור"ש אומר שמותר, ומכל מקום בין ר"ש ובין ר"י מסכימים שאלה שהיו בתוך הארץ, אין משלימים איתם. התוספות שואלים איך קיבלו את רחב, ואף יצאו ממנה שמונה נביאים. התשובה היא שמי שרוצה להשלים קודם שפתחו במלחמה הראשונה, מותר לקבלו. וכך משמע מהירושלמי: "עד שלא נכנסו לארץ". רחב השלימה לפני שפתחו במלחמה. וזה גם סביר, כמו שכתב רש"י, שלאחר מלחמה לא מקבלים כי הם באים להשלים רק מחמת יראה. אבל מי שבא לפני כן, יש להניח שבאמת רוצה להשלים. ובתוספות יבמות: "משנכנסו לארץ לא היו יכולים להשלים". ויש עוד גרסה בדברים רבה (ה:יד): "אמר ר"ש ב"נ: בכל מקום שהיה הולך לכבוש, היה שולח אגרות". המפרשים מסבירים שיש כאן שתי דעות, אבל ניתן לתרץ שמותר להשלים אחרי שפתחו במלחמה הכוללת, אם עוד לא פתחו במלחמה פרטית באותה עיר. אבל לפי כולם, ברגע שפתחו במלחמה עם אותה עיר אסור להשלים. [ראה אור הרעיון עמ' רסא].
  יש פסק זמן שניתן לז' העממים ולכל גוי שהוא בגדר ז' העממים, דהיינו גוי שהיה בארץ ישראל לפנינו. מותר לו להיות בגדר גר תושב עד שנפתחה מלחמה, אבל לאחר שנפתחה מלחמה - אסור. חייבים לשבת ולדון האם הישמעאלים הם ממש באותן הנסיבות של ז' עממים, והאם עבר זמנם ולא ניתן להשלים, או שלא חייבים להורגם אלא מותר לתת להם פתח לברוח.

הארץ צריכה להיות נקייה מהם, כך או כך. "לא תחיה כל נשמה" שאתה מוצא, אבל אם הם יברחו, שיברחו. יש לכל ערבי דין מוות! "לא תחיה" חל לא רק על הממשלה, אלא גם על כל יחיד ויחיד. אם יהודי רואה אחד מז' העמים, הוא חייב להורגו, בתנאי שזה לא יכניס אותו לסכנה - היחיד פטור אם יש סכנה, אך רבים אינם פטורים גם אם יש סכנה. אמנם יש רב שפסק שהאינתיפאדה אינה מלחמה, אבל לנו זה לא חשוב. גוי שיש עליו דין לצאת מהארץ, ולא יוצא, ההורגו עושה מצווה.

יש איזה רב שרצה להתיר היום מינוי של גוי לתפקיד ציבורי על אף שכתוב "שום תשים". הוא הביא ראיה מכך שמינו את שמעיה ואבטליון שהיו גרים, למרות ש"שום תשים" נאמר בין על גר ובין על גוי. הוא הוכיח שאם הקהל מסכים, מותר. הוא מביא את מה שכתב "הכנסת הגדולה" (חושן משפט, סימן ז): "ואם קבלוהו - מותר". כבודו במקומו מונח, אבל הגמרא במסכת סוטה (מא) אומרת אחרת. מסופר שם שאגריפס, שהיה מלך טוב, "פרום", קרא בתורה ב"הקהל", וכשהגיע לפסוק "לא תוכל לתת עליך איש נכרי", בכה, כי אביו היה גוי. אמרו לו (בחנופה): "אל תתיירא, אגריפס, אחינו אתה, אחינו אתה". הנה, הקהל קיבל אותו, ואין קבלה יותר גדולה מזו, ובכל זאת הגמרא אומרת שם: "באותה שעה נתחייבו... כליה, שהחניפו לו לאגריפס". ובתוספות מובא ירושלמי שהרבה חללים נפלו. לגבי נכונות העובדה ששמעיה ואבטליון היו גרי צדק, יש שני מקורות. מקור אחד הוא "מבני בניו... של סנחריב, שמעיה ואבטליון" (גיטין נז). לא כתוב שהם היו גרי צדק, רק שנבוזראדן היה גר צדק. הם היו מקהל גרים ולא גרים. מקור שני הוא ביומא (עא: "מעשה בכהן גדול אחד... כיוון דחזיונהו לשמעיה ואבטליון שבקוהו לדידיה... אמר להן: ייתון בני עממין לשלם", ופירש רש"י: "לפי שבאו מבני בניו של סנחריב", ולא שהם היו גרים. התוספות יום טוב במסכת אבות כותב שאין הפירוש שהם עצמם היו גרים, אלא שבאו מגרים, ובוודאי אמם הייתה מישראל, ואם כן, היה מותר למנות אותם. אני מכיר את דעת הרמב"ם, שהם היו גרי צדק בעצמם, אבל בכל אופן, וכי לפי הרמב"ם גוי דומה לגר? ודאי שלא. ולא מצאנו אי פעם שלקחו גוי ומינוהו. גם נשים אינן מתמנות לדיינות, ודבורה שפטה רק נשים, והיא לא רצתה להנהיג את המלחמה. 

רבותי, אנו עוברים את השנה השלישית, ובשבילי ייסוד הישיבה היה כמו אתמול. חייבים לעמוד בלוח זמנים, וזה דבר חשוב לכשעצמו. ח"ו שאדם יבוא באיחור ללמוד. ודבר שני - הניקיון. זה גם עניין של משמעת, אדם חייב להיות ממושמע. אני רוצה שהמקום יהיה נקי. זה מקדש מעט. 

קיבלתי טלפון מחברי ממשלה "ימניים" שלא מבינים בין ימינם לשמאלם [שביקשו שנעזור להם להקים יישוב], ואני אמרתי "טוב". זה חשוב מאוד, אבל לא הסכמתי שיהיה החודש. בכ"ט בתמוז, שבוע לפני סיום הזמן, מי שירצה ללכת להתנחל, מותר לו. כמה שתהיו - תהיו. 

>><אריאל>
אז כנראה שטעיתי, ואני לא מסכים עם כל מה שהרב אומר, רק עם הרוב.

אני ממש לא הולך להיכנס עכשיו לסוגיה שהוא מדבר עלייה,(לפני ההדגשה) כי זה יקח לי כל היום, לעיין בתוספותים במסכתות שונות כדי להבין על מה כל דבר מבוסס, ואיך זה מושלך.
שימי לב מה כתוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ב.ש.
"...מלחמה לה' בעמלק מדור דור".
הם רוצים להילחם כביכול בריבונו של עולם ח"ו.
אבל הם פשוט לא יכולים.
אז מה שהם עושים זה להילחם בעם שלו וככה הם כביכול ינצחו את הקב"ה ח"ו.
זאת מלחמה עבור מי שאמר והיה העולם.
מי שנלחם בעם ישראל צריך להרוג אותו!
כי סוף סוף המטרה שלו זה להילחם בו יתברך ח"ו! 

כי סתם בא לי להרוג אותם...ד"ר אריק
בס"ד
כי הם מעצבנים אותי...ואת יודעת מה?רובם מכוערים!אז!סתם!בוקר בהיר אחד קמתי והחלטתי שאני שונאת ערבים!!!
סליחה שאני אומרת את זה, אבל, שאלה, טיפה יותר מידי מטופשת!!!=]
חמודה השאלה לא מטופשתדניאלה .ד.
לא תמיד הכל מובן לכולם.
 מותק "אל תהרגו אותי" וואלה אם הייתי יכולה מזה הייתי עושה את זה, ורק בגלל שאת אומרת כזה דבר.. אני לא מסכימה לך! (טוב אמא) חחח
קיצר לא לדבר על עצמך ככה, לא לפחד לשאול!
שנאמר "לא הביישן למד"

בקשר לעמלק- זו לא המצווה שלהם.
ד' נותן וחוזה אפשרות שתהיה עם העמים - תקום אומה ותכה בישראל ראשונה!
ד' אמר לעמלק לקום? לא! אז עמלק יכלו לא לקום והם לא היו מקבלים ת'עונש הזה שאנחנו צריכים לדאוג שלא ישאר מהם זכר.

כל עוד עמ"י לא שלמים עם התורה, ולא עושים מצוות ד' כמו שצריך אנחנו נתונים בידי העמים!!!

וזה מה שקורה לצערינו כיום.. ואני לא רוצה להרחיב לא רוצה שתהיה קטגוריה בשמיים על עמ"י, רק סנגוריה.

אז זה המצב שמי שמפחד מהגויים ולא מפחד מד' אז מה הפלא שלא יפגע?!
הרי הוא בוטח בבשר ודם! ד' אוטומטית עוזב אותו.
ומה נא' בתהילים "אל תבטחו בנדיבים בבן אדם שאין לו תשועה".
וגם "רבות מחשבות בלב איש ועצת ד' היא תקום".

בעבר בנבואת הפורענות של ירמיהו מסופר שם שעמ"י היו הולכים לגויים לבקש עזרה- עצות! מקום מחסה מפני גויים אחרים, הם חשבו שהם אלו שיעזרו להם.. אבל איפה כל זה?? ההפך כולם התקוממו נגדם!!!

זו אמונה! לא לפחד מהעמים לפחד מד'.. לירא אותו, לכבד אותו וללכת בדרכיו!

והלוואי ונזכה לזה במהרה והגאולה תבוא אכי"ר!
שאלה מטופשת-ערבים הם רוצחים,ורוצחים הורגים...האחת והיחידה!!
פשוט מאודאלישע בן אבויה
בס"ד

אנחנו צודקים. הם לא.

זה אפילו אם נתעלם מהעובדה שהם עשו שינויים ל'תנ"ך' שלהם בשביל להכניס לתוכו את ירושלים.
מותק היקרה..אנונימי (פותח)
אחלה שאלה זאת באמצת שאלה שמדאיגה המון אנשים חח בגלל זה יש שמאולנים בעולם..
א.כמו שעוד הרבה ילדים אמרו פה הקם להורגך השקם להורגו.\
ב. את יכולה אולי להגיד מה הם לא קמו להורגנו אנחנו קמנו להורגם אבל את המצב הקיים שאנחנו הורגים ערבים חפים מפשע ופוגעים בהם כל הזמן זה מצב שהתקשורת, ארוצות הברית או לא יודעת מי.. המציאו  אני לא אומרת שאנחנו לא פוגעים בהם אבל לעומת מה שהם עושים לנו אנחנו סופר חפים מפשע..
אנחנו המדינה היחידה בעולם שמודיעה לפני שהיא מפציצה.. תראי את הערבים כמה פצמרים וקאסמים הם זורקים עלינו ופעם אחת הם הודיעו?! לא!! ומי יוצא בסוף אשם?! אניחושבת שאת זה את כבר יודעת..
ותאמת אנ לא מבינה מה הם עושים בכלל בארץ שלנו ה' הבטיח לנו את הארץ הזאת וכיאלו שלערבים חסרות מדינות לגור בהם זה גם לא שהם רוצים את דרך השלום הם מגדלים את הילדים שלנם להיות שהידים זאת אומרת שהם מגדלים את הילדים שלהם כדי להרוג אותנו!!! זאת מצווה בשבילהם!!! אחרי כל זה עוד אנשים מישראל הולכים ומפגינים נגד המדינה שלהם זה ניראה לך הגיוני?! לי ממש לא..
מקווה שעזרתי אם יש לך עוד שאלות את יכולה תמיד לפנות אלי )
וואי תודה לכולם...*מותק*אחרונה
די עזרתם לי להבין...
ממש תודה!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך