חרדים!!!נועוש=]]!!
בס"ד.
מה אתם חושבים עליהם?
מסכימים עם הדרך שלהם? מה יש לשפר?? מה אתם אוהבים במיוחד אצלם? מפריעם לכם???
יאללה... שפכוו!

פחחח מה את רוצה שנגיד?|זה יכול להיות אולי לשון הרעfunny
...|
כת שמנסה להישאר בימי הביניים וזה לא כ"כ הולך לה.golani
כת??חח הצחקתcalvin
לפחות הם מקבלים פני שכינהאלישע בן אבויה
בס"ד

בניגוד לכת מספרי לשון הרע.
איזה יופי של שיטה.golani
לא נבקר אף חברה ונשמור הכל בבטן.
חביבי, היהדות היא תורת חיים לא תורת מוות.
מותר לך להעביר עליו ביקורת בפניואלישע בן אבויה
בס"ד

בלי שאנשים אחרים שומעים. לכתוב באינטרנט שהחרדים הם כמו ערבים זו לא ביקורת שבונה שום דבר, היא רק מראה כמה אתה לא באמת מכיר אותם ושונא אותם שנאת חינם.
תטרח לקרא מה אני כותב ואז תגיב.golani
אגב, אתה מדבר על לשון הרע?!golani
אתה שהמצאת עלילת דם על צה"ל שגולדסטון בעצמו לא היה מתבייש בה כלל וכלל ועד היום לא חזרת בה ממנה!
לא המצאתי עלילת דםאלישע בן אבויה
בס"ד

לא אמרתי שזה נכון, ואני לא מאמין שזה נכון. אני רק חושב שיש בצה"ל אנשים שהיו מסוגלים לתת פקודות כאלה אם הם לא היו מפחדים. ואני מדבר על אנשים מסויימים, לא על כל צה"ל.
אמרת "יש מי שהיה מתפלא" וכו'golani
וממש לא דיברת על כמה מטורפים עד כמה שזכור לי.
יהודים צדיקים,יראי שמים,גומלי חסדים..כל הכבוד!צעיר רענן
אני לא אכתוב מה יש לשפראלישע בן אבויה
בס"ד

א. כי כל דבר יהיה הכללה, יש הרבה תתי זרמים ואין שום בעיה שמשותפת לכולם.
ב. כי לא נראה לי שמחנכים חרדים גולשים פה ורואים מה אנחנו כותבים, אז קשה להגיד שתצמח מזה תועלת מרובה.
ג. כי הרבנים שלהם מתנגדים לדברים הרעים, וזה שיש כאלה שעדיין עושים אותם לא הופך את זה לחלק מהזרם (יש הרבה בציבור הדת"ל שממש שונאים חרדים, אבל ברור שזו לא הגישה שלנו, נכון?)

אני אוהב להסתובב בבני ברק ולראות פרסומות מיוחדות שחברות פרסום עושות בשביל לפרסם דברים אצל חרדים, בלי בחורות ערומות או בחורות בכלל, ובד"כ אם יש שם מישהו הוא חרדי.
אני אוהב את תנועות ההחזרה בתשובה שלהם (הידעתם? החרדים מחזירים בתשובה יותר מהדתיים הלאומיים. ברור שיש כאלה שלא אוהבים להגיד את זה כי זה פוגע בתדמית ה'ארצית' שלנו, אבל ככה זה).
אני לא יודע אם זה עדיין נכון (או בכלל באמת היה אי פעם נכון) לגבי הציבור הדת"ל, אבל לגבי החרדים זה ודאי אף פעם לא היה נכון - לא מולידים יותר חילונים משהחילונים מולידים.
לשוה"ר ממש! בלי שום תועלת!אביה =)
חרדים חרדים חרדיםשמחה ואמונה
אני מאוד מאוד אוהבת אותם..
הם הולכים עם האמת שלהם עד הסוף,לא איכפת להם כל הסטיגמות שמדביקים להם,הם נותנים כבוד לתורה שזה אי אפשר לתאר, יש להם המון אהבת ישראל, מסבירים פנים..
אני במיוחד אוהבת את הצניעות של הבנות[וגם של הבנים] פשוט שומרות על צניעות, וצניעות יפה ומכובדת,הן נראות כמו בנות מלך ממש. הן מקפידות המון על הלכות צניעות ואני ממש מעריכה את זה..
ממ
בהשקפה שלהם.. אני לא מסכימה עם הכל, הם גם בתוך עצמם די חלוקים לעניין ההשקפה אז תלוי לאיזה זרם בחרדים את מפנה את השאלה..
ומה שבטוח, אם יהיה שיעור תורה של חרדי, זה לא יגרום לי אפילו לא להרהורון אולי לא ללכת...

ערבים ערבים ערבים.golani
הם הולכים עם האמת שלהם עד הסוף, לא אכפת להם כל הסטיגמות שמדביקים עליהם, הם נותנים כבוד לאלוהים שזה אי אפשר לתאר, יש להם המון אהבת אדם, מסבירים פנים חוץ מכמה מחבלים לא מייצגים.
אני במיוחד אוהב את הצניעות של הבנות[ וגם של הבנים] פשוט שומרות על צניעות יפה ומכובדת, הן נראות כמו בנות מלך ממש, הן מקפידות המון על צניעות ואני ממש אוהב את זה...
ממ
אני.. אני לא מסכים עם הרב, הם גם בתוך עצמם די חלוקים לעניין ההשקפה אז תלוי לאיזה זרם בערבים את מפנה את השאלה..
----
אני לא משווה חלילה אבל אני רק מראה שהליכה עם האמת עד הסוף, כבוד לדת וצניעות תמצאי גם אצל בני דודינו "הצעירים" (לאטמה, שם שם).
וסתם שתדע לך..שמחה ואמונה
את האחדות שיש לערבים וההליכה שלהם עד הסוף עם האמת-  צריך ללמוד מהם!!
אני מאוד אוהבת אותם!-Rעות-
בס"ד

זה מגזר מדהים,עם עקרונות,ד"א מטרה יעוד.

לראות בת בית יעקב דוסית ובת אולפנא דוסית.

אשריהם.

לא מזלזלת ולא משייכת את עצמי לשום מגזר.

גולני -מאחלת לך בן חרדי .. [וגם לי ]
חס ושלום...golani
וכמו שאמרתי - דבקות במטרה יש גם לערבים, זה לא אומר כלום.
מאחלת לך בריאות מדברים על גזענות שם?-Rעות-
לשון הרעכל הזמן שמח
זה לשון הרע גמור
ובכלל יש פה המון אנשים שיכתבו דברים לא נכונים כמו אנשים שמכירים אותם מהתקשורת ולא צריך בכלל להרחיב בזה....

למרות שיש לי המון דברים טובים לכתוב עליהם אני לא יכתוב בכזה שרשור
אז גם לכתוב "הם לא משרתים בצבא" זה לשון הרע?golani

הם לא משרתים בצבא.

הם חיים עם הגבלות בלתי אפשריות.

הם גאים בעובדות האלה ומפרסמים אותם על כל קיר במאה שערים.

= זה לא לשון הרע.

לא נכוןאלישע בן אבויה
בס"ד

אם אתה אומר דבר על מישהו ואתה מתכוון לדבר רע, גם אם הוא חושב שזה טוב, זה לשון הרע. מאוד מחוכם מצדך להביא את מאה שערים בתור החרדי הממוצע. ועוד יותר מחוכם מצדך להשוות חרדים לערבים. בחתימה שלי מופיע מספר הפיגועים שאורגנו ע"י האיסלם מאז הפיגוע במגדלי התאומים, נראה לי שהחרדים הספיקו טיפה פחות מזה. אף פעם לא שמעתי על חרדי שרצח את אחותו על רקע כבוד המשפחה, וגם אם היה - ברור שלא הסכימו אתו. הם לא חיים עם הגבלות בלתי אפשריות. אתה לא מכיר חרדים. תפסיק לדבר שטויות. אני מסתובב הרבה בבני ברק, יוצא לי לדבר עם חרדים. בניגוד למה שאני מניח שאתה חושב, הם סופרים אותי במניין. הם מדברים אתי. הם לא מתייחסים אלי כמו גוי. בד"כ הנשים שלהם עובדות, ובד"כ (בניגוד לשקרים הידועים) הם משלמים מס, כמו שהיו משלמים בכל ארצות הגולה. לא כולם שורפים דגלי ישראל. בפונוביז', ע"פ מה הרב כהנמן זצ"ל, תולים דגל ישראל ולא אומרים תחנון ביום העצמאות.
הדעה שלך על חרדים לא יותר מבוססת מהדעה של המטורפים מ'שלום עכשיו' על דתיים.
כמו שאמרתי - נא לקרא את דברי בעיון ואז להגיב.golani
ועוד דבר.golani
אתה מתאר מציאות בלתי אפשרית, תחשובשנייה על ההשלכות של מה שאתה אומר - אסור שתהיה ביקורת על הפוליטיקאים (לשון הרע) על החילונים (לשון הרע) על הדתיים לאומיים (לשון הרע) על עיריית ירושליים (לשון הרע) בקיצור - חיים בלתי אפשריים. ואני לא אומר על מישהו שהוא רע אני אומר שציבור מסויים הולך בדרך מטומטמת, זה לא אומר שאני חושב שהוא  *רע* אם הייתי אומר "הציבור החרדי גזען" זה היה לשון הרע אבל לא זה מה שאמרתי.
זה לא אותו דבראלישע בן אבויה
בס"ד

כשיש דברים כמו בחירות צריך לדעת דברים על הנבחרים (גם כן, לא צריך לדעת על כל פרשת אהבים שאי פעם הייתה לו, רק על דברים שיכולים להיות רלוונטיים). אנחנו לא הולכים לעשות 'בחירות' בקשר לחרדים, והכתיבה פה לא תגרום לשום שיפור משום סוג, מה שהופך את זה ללשון הרע.
טעות בידך.golani
א. אין פה לשון הרע, לומר שציבור טועה בדברים אלה ואלה זה לא לשון הרע.
ב. כי לומר שכמה קצינים שאתה לא יודע מי הם וק"ח שלא תוכל להשפיע על בחרית לתפקיד עלולים לתת הוראה לירות במתנחלים זה פשוט "שיא הלתועלת"... 
נו מה הקשר עכשיו ?תמיד בשמחה
מה זה יעזור מה אני חושבת חוץ מזה שאני דיי מעריצה אותם ..
אני חושבת שזה סתם שישור שגובל ברחמים
כמו הדתי-לאומי: יש יתרונות וחסרונותמאדניקית
ממש קשה לי להתחבר לדרך שלהם-
אבל ז בטח בגלל שאני לא חרדית
לא נראלי יש טעם להגיב.. כי זאת כזאת הכללה..מיטל
כל דעה שיגידו פה תהיה נכונה [אולי] חלקית לכמה מהאנשים מהציבור..

לא נראלי שייך לשאול "מה אתם חושבים" על ציבור שלם שמלא בכל מיני זרמים
לא רוצים ממך דקטורט על ציבור שלםלולה=]
רוצים את דעתך וגם אם דעתך מכלילה אז בכל זאת, זו הדעה שלך וזה מה שביקשו.

סתם נקודה למחשבה.
וואו! קראתי את התגובות וממש התלהבתי!!סוסת פרא
החברה פה מסתכלים על הכל באור ההלכה! זה ממש לא ברור מאליו, שתדעו לכם! חוץ מזה, הכיוון הכללי פה הוא להגיד רק טוב, יישר כח לכולם!!
יללא, בואו נמשיך את הכיוון שלך.golani
"אדוני אתה חולה, עליך להתעמל ולאכול בריא אחרת מצבך יתדרדר!"
"איך שאתה רואה רק טוב הרופא, ממש כל הכבוד לך"
הבנת? אם יש דברים רעים אין טעם להתכחש אליהם ולהשלות את עצמנו שאנחנו בעולם של פרחים ופרפרים.
אבל למה להתייחס לדברים הרעים?שמחה ואמונה
"הצדיקים הטהורים אינם כובלים על הרשעה.."

זה לא שהחרדים חולים חס ושלום.. לכל ציבור יש פאשלות
כן כן תאמין או לא אבל גם לדתי לאומי יש, ולא מעט.
וזה בסדר  גמור כי אף אחד לא מושלם.!!
אצם יודעים? יצא לי היום-נאוה-
לחשוב קצת על חרדים, הייתי בירושלים ועלו לי מחשבות...
ופתאום חשבתי לעצמי, כמה משונה זה שאני בכלל לא יודעת מי הם,
הם כ"כ שונים ממני, יש להם תלבושת אחרת, התנהגות אחרת, תרבות אחרת- כמעט הכל שונה
אני מרגישה כאילו אני חייה בעולם אחר משלהם- וזה חבל!
אני מרגישה לפעמים שאני מכירה יותר את העולם של החילונים מאשר את העולם של החרדים
וכולנו דתיים. ( חרדים ודתיים לאומייים- רק מתנהלים אחרת)

זהו, סתם.. הרהורי ליבי

כנסו>>צוויג^^
{גולני- הגזמת!!!
ואתה ממשיך להגזים...
כמו מה שתארת על הרופא- אתה חי אותו דבר רק ברע- כל הזמן מחפש את הרע אצל החרדים (וזה לא מעכשיו)
זה נכון שלא חסר ביקורת אבל מה שאתה עושה זה קטנוני..}

יש טעם בדרך שלהם ,יש בזה הרבה הגיון וב"ה זאת הדרך ששמרה על התורה 2000 שנה- סגירות,עקשנות...

אנחנו כבר עברנו שלב קדימה- קרוב יותר לגאולה (מחובר לארץ ולמנהיגות) אבל לא בטוח בכלל שזה היה כל כך נכון למהר...לא יודעת אם הבחנת אבל רוב רובו של הציבור שלנו לא מדקדק ממש ע"פ ההלכה- באופן רשמי ולגיטימי (בענייני צניעות, בנים בנות, כשרות, וכו') בצורה מגזרית וחברתית! קהילות שלמות..
[סתם דוגמא- ביכנ"ס שמעלה נשים לתורה (לא, הוא לא רפורמי)-בעיה הלכתית קשה!]

אני מאמינה ממש בדרך שלנו וחושבת שהיא בעליה נכונה אבל באמת-כמו שאתה טוען שהתורה לא יכולה לבוא על חשבון העם והארץ (ותדעו שבאמת אכפת לחרדים מהארץ והעם-פשוט בדרך אחרת ) כך גם העם והארץ והגאולה-שמצריך פתיחות וקדמה ויוזמה.. לא יכול לבוא על חשבון התורה!
ואני אומרת את זה מהיכרות קרובה עם המגזר החרדי..

אני לא חושבת שאנחנו גם צריכים להסגר ולהיות כמו החרדים אבל גם לא חושבת שהחרדים צריכים גם כן להיות דתיים לאומיים-זה זרם שחשוב שיהיה בעם (אולי קצת בצורה שונה אבל זה לא אחריותנו...) והאידיאל זה לא שכולם יהיו דתיים לאומיים -כל אחד בדרכו הוא מקרב את הגאולה...

סורי על הקדיחות אבל רק עוד נק' למחשבה:
למה לאהוב ולקרב חילונים זה עיקר עיקרים וחלק חשוב באהבת ישראל אבל לקבל ולכבד(לא ביקשתי לאהוב אפילו) חרדים זה לא?!?!
קחו לתשומת לבכם...

אפשר לאהוב את החילונים בלי לאהוב את חילוניותם.golani
כנ"ל לגבי החרדים.
ו - חבר'ה, אולי שכחתם אבל פורום הוא מקום להביע דעות.
ששמרה על התורה?הסנה-בוער
זו תורה גלותית, שהורסת את התורה האמיתית. זו דרך חיים שהצליחה לשמור על היהדות אל שנים, אבל עכשיו אנחנו בא"י, וצריך להחזיר את התורה למצב האמיתי והטוב שלה [תורת א"י ].
ד"א, זה שמעבירים ביקורת על מישהו, לא אומר שלא אוהבים אותו או מכבדים אותו. אם לא מבררים למה לא ללכת בדרך מסויימת, איך בוחרים בסוף באיזו דרך לבחור? ואם האידיאל שלך הוא לא שכולם יהיו בסופו של דבר דתלי"ם, אז למה לא להיות חרדית?
בדיוק!golani
אגב, לא התכוונתי "כת" במובן של "היהודים המשיחיים" לדוגמא אלא כת כמו האיסיים - החמרות מוזרות וניתוק מהציבור שבסוף הביא עליהם אבדון.
אנחנו לפחות לא מתנערים ממצוות מסויימות באופן רשמי.golani
כמו עזרת ישראל מיד צר למשל.
למה שלא תפתחו שרשור כזה-אורושקוש
דתיים לאומיים!!!
מה אתם חושבים עליהם?
מסכימים עם הדרך שלהם? מה יש לשפר?? מה אתם אוהבים במיוחד אצלם? מפריעם לכם???
יאללה... שפכוו!

למה להתסכל על האחרים??????יוצא לכם מזה משו??? לא נראה לי..
גם אני בהרבה דברים לא מסכימה עם החרדים אבל עזבו אותכם..
בואו נדבר על עצמינו!!!!!!!!!!!!למה אנשים מחפשים בעיות אצל אחרים כדי להתעלם מהבעיות של עצמם?!
א גרויסער לייקאלישע בן אבויה
מסכימה עם דבר גולני בעניין.אוהבתותך
לשון הרע גמור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
מי שאמר שהערבים יותר טובים מהחרדים,טועה!!!!!!!!!!!!!! ובגדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בסדר אני בכלל לא בדעה שלהם אבל להגיד שהם כת? נראה לכם בסדר???!
לפי דעתי צריך למחוק את כל השירשור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אם תסתובבו ברחבי מא"ש תראו את הפשקוויל הבא:אוהבתותך

"ערבים- כן.
ציונים- לא."

אז- בבקשה...
מדובר על כמה מאות אנשיםאלישע בן אבויה
בס"ד

אי אפשר להכליל בתוכם ציבור של חצי מליון חרדים.
איך אתה מעיז לומר לשון הרע על כמה מאות אנשים?golani

אני לא אומר, אני מסייג את מה שכבר נאמר.אלישע בן אבויה
את ראית כזה אחד?הדריכני
וציונים זה לא דתיים לאומיים. ציונים זה חילונים שכל מה שיש להם בראש זה לאומיות, ובלי קשר לקדושת הארץ דווקא.
שלחתי שאלה ב"שאל את הרב" של אתר כיפה.golani
בינתיים אני יפסיק את השתתפותי בדיון מדין "ספיקא דאורייתא לחומרא", להתראות...
אתם שמים לב איך אתם מדברים!?-Rעות-
בס"ד

זה פשוט מזעזע

משווים יהודים שמורי תורה ומצוות לערבים לאיפה הגעתם?!לאיפה?!

לוקחים אנשים שנלחמים על הצביון של התורה והופכים אותם לכת?!

אז רגע,הרב עובדיה  וגן כו כן גם הרב מורדכי אליהו זצ"ל והבן שלו והרב אליאשיב הרב קוק..

כולם היו חראדים לדבר ה'!

חרדים נטו=כמו החרדים היום הנורמאלים אני לא מדברת על הקיצניות..

זה כת? משוווים לערביים?

לבכוווווות!
את מדברת על לשון הרע?!golani
את שמוציאה פה שם רע לעיני כולם?! לא יעזור לך מה שאמרתי נאמר פה שחור על גבי לבן. לטובת כל המתקשים למיניהם הנה זה בהדגשה:
ערבים ערבים ערבים. י golani י

הם הולכים עם האמת שלהם עד הסוף, לא אכפת להם כל הסטיגמות שמדביקים עליהם, הם נותנים כבוד לאלוהים שזה אי אפשר לתאר, יש להם המון אהבת אדם, מסבירים פנים חוץ מכמה מחבלים לא מייצגים.
אני במיוחד אוהב את הצניעות של הבנות[ וגם של הבנים] פשוט שומרות על צניעות יפה ומכובדת, הן נראות כמו בנות מלך ממש, הן מקפידות המון על צניעות ואני ממש אוהב את זה...
ממ
אני.. אני לא מסכים עם הרב, הם גם בתוך עצמם די חלוקים לעניין ההשקפה אז תלוי לאיזה זרם בערבים את מפנה את השאלה..
----
אני לא משווה חלילה אבל אני רק מראה שהליכה עם האמת עד הסוף, כבוד לדת וצניעות תמצאי גם אצל בני דודינו "הצעירים" (לאטמה, שם שם).
תאמת....עץ על מים
שנמאס לי מהדיונים האלה כולנו יהודים וזה העקר עזבו אותי מחרדים דתיים לאומיים חילוניים דתלשים וכו'...מסורתיים או מה שזה לא יהיה כולנו יהודים כולנו יהודים כולנו יהודים!!!!
וואלה צודקת!!~הסגרונית~...
סגרונית...עץ על מים
לא ידעתי שיש לנו אותה דעה בנושא 
חחח אבל באמת תסגרו תשרשור המוקרץ הזה...

דיייייייייייי!!!!!!!!!דוסית גאה!
אתם לא נורמאלים!!!!!!!!!!!!

מי ה... שפ]תח את השירשור הזה עכשיו?בימי בין המצרים?

זה מה שחסר עכשיו????

מנהלים,
הייתי מצפה שתנעלו את השירשור המגעיל הזה!!!!!!!
בינתיים אני ינסח את דברי ביתר מתינות.golani
מה טוב אצל החרדים? יש להם כבוד והערכה עצומה ללימוד תורה, כבוד והערכה עצומה לתחי"ם ובאופן כללי - אפשר לומר שהם יותר מדקדקים במצוות.
אבל התכונות האלה הפכו לחרב פיפיות: הכבוד וההערכה ללימוד תורה הופכו את הציבור החרדי לציבור שרו בניו לא מתגייסים לצבא ונותנים לאחיהם למות בשבילהם, זה גרם גם להזנחת הדברים האחרים שאינם לימוד תורה (כמו יישוב הארץ, פרנסה וכו').
ההערכה לתלמידי חכמים הפכה לסגידה ולהכנסתם לכל נושא גם אם הם לא מבינים בו, לשלילת החשיבה העצמאית.
הדקדוק העצום במצוות התנפח מעבר לכל פרופורציה וגרם לתופעות כמו ניסיון להישאר בכח בתוך מין איזה גטו, לאוטובוסי מהדרין ומדרכות נפרדות לאבנים של שבבניקים ולהפרעה לסדר הציבורי.
אז יש דברים טובים אצל החרדים אולם דברים אלה בדיוק גרמו - כיוון שנופחו ללא פרופרוציות - לחרב פיפיות דוקרנית שהורסת את הציבור החרדי ומאיימת להרוס גם ציבורים אחרים.
אפשר להבין מה כ"כ מוקרץ???אז לכל הנחמדים שכאןן-נועוש=]]!!
בס"ד.
אתם מממששש נחמדים!!! חוצמזה... אם כ"כ אכפת לכם מלשון הרע על אחרים למה לא אכפת לכם מהמילים שאתם מוציאים מהפה... וכל התגובות שכתבתם פה כלפי.... אפשר להירגע- לא תכננתי שיהיה פה לשון הרע.. בסה"כ העליתי נושא שמענין אותי ורציתי לראות מה דעתכם... ותאמינו לי שאפשר לעשות את זה יפה מאוד בלי לשון הרע! אז אני מצטערת ומבקשת סליחה ממנהלי הצנזורה...רק חבל שהם לא בודקים את עצמם ומצנזרים קצת, באמת שרק קצת, אני לא אגזים ואבקש יותר מדי... אבל לצנזר את התגובות שלהם.

אם חשבת שכולם יענו לךgolani
"איזה נפלאים החרדים האלה, אנחנו סתם..." אז טעית. אנשים אומרים גם את הביקורת.
גולני.... לא התככונת לביקורת על החרדים....נועוש=]]!!אחרונה
בס"ד.
התכוונת לכל הביקורת כלפי השרשור הזה... שאני ("במקרה) פתחתי אותו...!!!

מה אתה מקשקש?אלישע בן אבויה
בס"ד

ההלכה היא שתלמידי חכמים לא צריכים להשתתף בהוצאות האבטחה של המקום. אם כולם תלמידי חכמים - אז כולם משתתפים.

בקשר להלכה - לא כל אחד יכול להחליט בעצמו, וצריך להקשיב למה שהרבנים אומרים גם אם זה נראה לך שגוי.

אין שום ניסיון להישאר בכוח ב'גטו', הם לוקחים אוטובוסי מהדרין כ'לכתחילה', אבל אף אחד לא פוסק שאסור להיכנס לאוטובוס רגיל, והשבבניקים שייכים לציבור החרדי כמו שהדתל"שים שייכים לציבור הדת"ל. העובדה שהדתל"שים הולכים בלי כיפה והם הולכים עם כיפה לא הופכת אותם לחרדים, או לשומרי מצוות בכלל. הם לא מקשיבים לרבנים, לא מעריצים את לימוד התורה ולא מקפידים על שום הפרדה בין בנים לבנות, אז מסתבר שזה די מנותק משאר התיאור שלך על חרדים, לא? יש פחות שבבניקים מדתל"שים, ההבדל הוא שכשאתה רואה שבבניק אתה יודע מאיפה הוא הגיע וכשאתה רואה דתל"ש אתה חושב שהוא סתם חילוני.
מתן סגנונך ותענה.golani
ואל תהפוך את נוג"ה לאר"מ.
אם יש לך רצון כזה אני לא מתכוון לתת לו יד.
כן, כי ארץ מולדת פשוטאלישע בן אבויה
בס"ד

מעריצים חרדים..
למקרה שמישהו לא הבין (יש לי ניסיון רע מאוד בדברים כאלה), זה היה בציניות!!!
מה אכפת לי את מי הם מעריצים?golani
אני מדבר על תרבות דיבור שזה לא אחת ממעלותיהם הבולטות (ואם תמשיך ככה גם לא שלך).
זה היה בלהט הוויכוחאלישע בן אבויה
בס"ד

נראה לי קצת קשה להשוות אמירה שאתה מדבר שטויות לאמירה שהרב שך כופר, והרמב"ן ובעל ה'מגילת אסתר' הם שני מטומטמים.
איפה אמרתי שהרב שך כופר?golani
ושוב, כשתתנצל אענה לך, לא לפני זה.
תרבות דיבור?-Rעות-
לא אתהאלישע בן אבויה
בס"ד

אני מתכוון להתבטאויות בארץ מולדת. בכל אופן, אין לי שום כוונה להתנצל. אני עודני חושב שכתבת שטויות, וגם אם זה היה בוטה לכתוב את זה ככה אני לא מתכוון להתנצל. אני מבין שאנחנו לא הולכים להגיע לשום מקום בוויכוח.
רות סוף.
זה בדיוק העניין.golani
לחשוב שהאחר מדבר שטויות ולהביע את זה בצורה מכובדת.
זה הקונץ, זה שם המשחק - תרבות דיבור.
אגב, כשאמרתי כת התכוונתי כמו האיסיים ולא כמו ע"זgolani
 - למיניהם.
תנעלו את השירשור הזה!!!!!!!!!!!דוסית גאה!
איפה המנהלים כשצריך אותם????
עסוקים בלארגן לך כרטיס טיסה לצפון קוריאה.golani
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך