מהז זה דתי??!האחת והיחידה!!

חיללתי שבת.
"י'חילוניה"

עבדתי "מתחת לשולחן"-
לא שילמתי מס הכנסה על כל מה שהרווחתי.
"דתיה לאומית".

מי בעצם קובע איזה מצוות אני צריכה לעושת ואיזה לא בשביל להיקרא דתיה?
אתם מקיימים את כל המצוות???
סתאם שאלות שאנשים לא מבינים...

אז-
איך אתם מגדירים דתיים???
היה לנו על זה דיון ארוך ומייגע בשבת..שמחה ואמונה
אבל בסוף גיבשתי לעצמי הגדרה:

לא משנה מה את עושה אפילו מצווה אחת כל עוד יש לך רצון להתקדם ואת עושה את זה לשם שמיים
את דתיה!!
אף אחד לא מושלם. כן, גם משה רבינו לא היה.דאץאחרונה
הוא הגיע לרמה מאוד גבוהה של שלמות.
אדם צריך לבוא מתוך נקודת הנחה שהוא לא הולך להיות "דתי מושלם".
לכולם יש חטאים, קטנים, גדולים. הכל בפרופוציות.
אם אדם רוצה להגיע לסוג של שלמות מבחינה דתית, הוא צריך לזכור גם את העניין שקיים חוץ ממצוות.
"כן כן, אני כזה דוס, למדתי כל היום תורה. איזה יום מנוצל, למדי טונות. בערב הספקתי להוריד את האלבום החדש של להקת העילויים.." [שם בדוי ].
צדיק הא? לא ממש. מבחינת מצוות אולי הוא משהו. "הלהקה הזאת גם ככה מחללת שבת.." אבל מבחינה מוסרית הדוס שלנו לא משהו.
אנשים צריכים להיות מוסריים בנוסף לצדיקותם הגדולה. ואז אולי הם יכולו להרגיש "דתיים" עד הסוף.

ולעניין חילול שבת:
מי שלא לומד הלכות שבת בצורה מקיפה ושיטתית, הגיוני מאוד שהוא מחלל שבת בשוגג כל שבת
למדתי שנה שעברה הלכות בורר בישיבה [אחחח.. איזה רב היה לי..], זה היה ממש קשה, אבל שוה.!
אני נגד ההגדרות...תל-אביבית
כי באמת אי-אפשר להגדיר- מי שמעשן בשבת אבל שומרת כשרות והולך עם כיפה- הוא דתי? ואם הוא מדבר לשון הרע פווול?

אז או שזה- אם הוא הולך עם כיפה (היא עם חצאית) ואם שומרים בכלליות שבת וכשרות, למרות שגם זה לא אומרת...

לכן אני נגד להגדיר, כל אחד ברמה שלו ובמצב שלו.
אם אני צריכה להגדיר את עצמי את אגיד "דתייה" לפי מה שכתבתי למעלה.. אבל- זה כ"כ חיצוני!
מקפיצה-ממש ממש חשוב לי..האחת והיחידה!!
אין הגדרה.....אי אפשר  להגדיר...אביהש
התורה קבע!צעיר רענן
בהלכה יש עיניין של עברות חמורות יותר\פחות(39 מלקות לעומת סקילה,שריפה...)

בשבת נאמר:"וּשְׁמַרְתֶּם אֶת הַשַּׁבָּת כִּי קֹדֶשׁ הִוא לָכֶם מְחַלְלֶיהָ מוֹת יוּמָת כִּי כָּל הָעֹשֶׂה בָהּ מְלָאכָה וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִקֶּרֶב עַמֶּיהָ."
אין תשובה!אדם שחלל שבת במזיד חייב מוות!

ועל גזלות נאמר :"וְהָיָה, כִּי-יֶחֱטָא וְאָשֵׁם--וְהֵשִׁיב אֶת-הַגְּזֵלָה אֲשֶׁר גָּזָל אוֹ אֶת-הָעֹשֶׁק אֲשֶׁר עָשָׁק, אוֹ אֶת-הַפִּקָּדוֹן אֲשֶׁר הָפְקַד אִתּוֹ; אוֹ אֶת-הָאֲבֵדָה, אֲשֶׁר מָצָא."
בגזלות נאמר רק, שאם הוא גוזל, מכחיש את הגזלה, נשבע לשקר, ואז מודה ומתחרט על מעשיו, עליו להחזיר את הגזלה בתוספת חומש, ולהביא קרבן אשם.

עם כן אנו רואים שיש דברים חמורים יותר ויש דברים חמורים פחות,ואני מדגיש-עצם זה שהם חמורים פחות לא מתיר בשום פנים ואופן את העבירה!

אם כן אדם שמחלל דבר קטן הוא פחות דתי בקצת ואדם שמחלל דבר גדול הוא פחות דתי בגדול, דוגמא מדורנו:אדם אחד גנב תפוח מהשוק , ואדם אחר העביר מסמכים סודיים מסווגים שכל המדינה תלויה בה וזה מסכן חיי מאות אלפי בני אדם - מי יכנס ליותר זמן לכלא?מי יהיה יותר..מחפש מילים איך להגדיר...-בזוי חברתית...

בהצלחה!

אז זהו שלא...האחת והיחידה!!
הבנאדם קובע-
מי הוא הדתי?
מי שקורא לעצמו

ד-ת-י!!!
קראת את כל מה שכתבתי?צעיר רענן
אחד שיש לו דת. גם מוסלמי הוא דתימתו"ש
אמאלה...somewhere
לרגע חשבתי שאני רשמתי את זה....
עוד נקודה למחשבה-אתם יודעים את כל תרי"ג מצוות?
כי אני לא...
עוד נקודה למחשבה- כל אדם הוא חוזר בתשובה וגם להפך...

ובגלל זה אין כזה דבר חילוני ודתי..כולם אנשים רק בדרגות שונות..
ואפשר לדון עוד הרבה בנושא...

אוקי המורה שלי אמרה.....אודוש!
המורה שלי אמרה שאדם שלא מוכן לקיים את כל המצוות לא דתי! אבל אני ממש לא בגישה הזאת אני חושבת שגם אדם שלא שומר על כל המצוות (ברור שהוא צריך לקיים את רוב המצוות) אבל הוא משתדל לקיים הכל ואת החיים שלו הוא מנסה לבנות לפי דרך התורה זה אדם שנקרא דתי (ביהדות.....חחחח...)
דתי זה דת + אי! בסיס + סיומת!!דניאלה .ד.
דיייי סיימנו עם לשון..! חופפפששש.
סתם.... דתי.. באמת חשבתי על זה היום וגם אתמול וגם לפני- איך אני מגדירה ת'צמי.
יום אחד שמרתי מצוות באופן דיי טוב ויום אחר קצת היה יותר קשה אז יום אחד אני דתי ויום אחד לפי דעתי!

לא לא אני לא רוצה להיות לא מובנת.!
יש מישי ממש מותק שאני ממש ממש לוקחת ממנה (נשואה) והיא אומרת שהיא אפילו לא ממש קוראת לעצמה דתיה.
היא פשוט מעדיפה שלא לקרוא לעצמה כי היא כולה מתבלבלת.
היא סיפרה לי שאיזה אחת שאלה אותה:
"תגידי את איך את עם נזם באף ואז חרדית?"
והיא ענתה לה "לא אני לא חרדית!"
"אז מה את חילוניה?"
"לא אני לא חילוניה"
"אז מה את מסורתית?"
"לא אני לא מסורתית"
"אז מה את?"

"אני חנה נעים להכיר.."
ההיא כולה מסתכלת על חנה מאיפה היא נחתה לה בדיוק..!

זה הבעיה אצלנו- שופטים עפ"י מה שנראלנו חמור ומה שפחות.
כמובן יש מצוות שהן יותר חמורות מאחרות אבל זה לא אומר שלא לקיים את הפחות חמורות וכן להפך.
שמו שנא' לעיל!!

אני אומרת-לפי מה שאדם מגדיר את עצמו...צוויג^^
אם אדם מגדיר את עצמו (בכנות) דתי- אז הוא דת י ואף אחד לא יכול לקבוע את זה בשבילו...
המעשים שלו זה בינו לבין הקב"ה
כל אחד לפי עצמו ...עץ על מים
יש אחד שבשבילו להיות דתי זה לשמור שבת וכשרות באופן מינימלי והוא בשביל עצמו עכשיו דתי!
ויש אחד שבשבילו להיות דתי זה לשמור תרי"ג מצוות בלי לזוז מהם ואם יום אחד הוא עשה משו טפה חורג מתמיד ולא שזה לא טוב אלא פחות טוב מאתמול הוא יגיד על עצמו שהוא לא דתי וכו'.....
זה כל אחד לפי ההגדרה שלא בעצמו ומי שחושב שזה לפי הסביבה טועה!
ולכולם יש לאן להשתפר |מכה על חטא| ואם כל אחד ישתדל במשו אחד לעשות יותר טוב זה יקרב את המשיח שיבוא במהרה בימינו אמן!!!

נ.ב.
בזמן האחרון אני כותבת בהרבה הודעות על זה שהמשיח יבוא זה ראוי להעתקה!!!
דתי עושה את כל ציוויי התורה.חד וחלק.אנונימי (פותח)
אין הקלות בתורה,התורה היא לא פרווה.
^ ^ ויש אחד כזה?נושי104
תובנה מעניינתזה אני היועץ
בדיוק יצא לי להתדיין על זה עם 3חילונים בתל אביב.
הם טענו שהדתיים הם 'חארות' בדיוק כמו יגאל אמיר,שהוא דתי אבל רצח את רבין, אני טענתי שהוא לא דתי-כי גם אם הוא יקיים 65325645476 מצוות,ועל מצוות כרת הוא עבר-הוא לא דתי! למרות כל האלמנטים הדתיים החיצוניים שלו (כיפה,כמה שטחי.)

אז מה אתם אומרים? הוא נחשב לדתי בעינייכם?
קודם כל- אין לנו זכות לשפוט...צוויג^^
תשאיר את זה לה' שם למעלה- אני חושבת שהוא יסתדר גם בלי עזרתנו,אולי קצת סנגוריה אם כבר...;)

אבל בכלל (למרות שבאמת לא היית צריך לפתוח את זה שם) לא כ"כ בטוח שיגאל עמיר בכלל רצח מישהו..  אפילו די וודאי שהוא לא...(אם אתה לא מכיר יש כ"כ הרבה טענות והוכחות שמישהו אחר( שב"כ) הוא זה שרצח בפועל) אז בכלל...
תשאירי****זה אני היועץ
סנגוריה לרוצחים?
המרחם על אכזרים...
יגאל עמיר הוא זה שרצח את רבין.golani
לא נעים שבן טיפוחים של הציונות הדתית ביצע מעשה כזה אז הולכים להמצאת תאוריות מטומטמות על האנשים שמסתכנים ולפעמים אף שופכים את דמם ל"ע בשבילינו, זה נורא יעיל וכיף, לא צריך לעשות חשבון נפש, לא בדיקת מערכות כלשהיא רק להמציא תאוריית קונספירציה ואתה מסודר.
גולני-אתה כ"כ שפוט של התקשורת שזה מתסכל!!!צוויג^^
אין לי בעיה לעמוד מול רצח רבין !
ברור שאני לא מצדיקה רצח בשום מצב(חוץ מלחימה נגד אויב) אבל רבין היה רשע!(ובד"כ אני מתנגדת להגדיר ככה אנשים,אז...) ואני גם ככה-עדיין לא מסמפטת לחלוטין את יגאל עמיר (גם כשאני טוענת שהוא לא בצע את המעשה..) אבל,מה שהלך שם כ"כ מסריח שאני ממש נוטה להאמין להגיון...

וכמו שאני מכירה את החברה שלנו -לצערי, זה לא שאין רצח גם בחברה שלנו..(יש למשל כמה בני נוער שהיו מוכנים לרצוח כמה ממנהיגנו...)

אה,וזה לא סתם"תאוריית קונספירציה "-  בדקת את זה פעם ?!?
רבין הוא ממש לא רשע.<אריאל>
הוא פשוט בן אדם שלא חושב כמונו, אבל הוא רצה בטובת הארץ בדיוק כמוך, (אם לא יותר) פשוט הוא רצה את זה בדרך אחרת. 

עכשיו תמשיכו להתווכח. רק היה חשוב לי להגיד את זה.
לאריאל אתה תמיםאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
רבין היה מאוד רשע.. תנו שם אחר לבנאדם שרצח 16 יהודים טובים ניצולי שואה?! 
ציטוט של רבין אחרי שרצח 16 יהודים:
"דפקתי אותם באוניה, דפקתי אותם בים, דפקתי אותם ביבשה"
איזה יהודי טוב!!! נשמה טהורה...
נראה לכם הגיוני?!
לא!!!!
ימח שמו ושם זכרו!!!
ומעבר ל16 יהודים שהוא רצח בצורה ישירה, רצח אלפי יהודים בהסכמי אוסלו!! חילק נשק למחבלים!!

ישוחרר יגאל עמיר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
רבין לא היה רשע.golani
ואת הכינויים שלך תשמרי לעצמך כי גם אני אלוף בזה אז לא כדאי.
רבין לא היה רשע, רבין טעה מבחינה בטחונית, טעות נסלחת מאוד הייתי אומר.
ואולי את שפוטה של מה שהימין מאכיל אותך בוקר וערב? אני מהשפיטות הזו יצאתי וממש אין לי כוונה להחליף אותה בשפיטות לכל גורם אחר כולל התקשורת.
דתי זה אדםgolani
מאמין ומקיים מצוות באופן כללי.
ואם אין לו רגש? עדין דתי?.שמחה ואמונה
הוא יכול לומר שהוא מאמין ולקיים מצוות עד מחר
אבל אין לו רגש.. הוא לא פועל לשם שמיים באמת.
מה דתי פה בדיוק?.
גם לי אין רגש כמעט.golani
בנושאים הדתיים, מה לעשות.
זה לא אומר שאני לא דתי.
אבל השאלה היאשמחה ואמונה
אם זה כי אתה מראש לא רוצה את זה ואפילו לא חושב לרצות את זה
או שאין לך רגש בהל הייתה מאוד רוצה..
הרצון לרצות זה הרגש..
"רצון" זה גם בשכל.golani
יש טיפוסים רגשנים ויש פחות, זה לא חכמה להגיד "או כמוני או כלום".
א- אף אחד לא אמר את זה..שמחה ואמונה
ב-בסדר אז בהתחלה יש רצון בשכל.. אבל ככל שעובדים על זה יותר,[אדם עובד ה' לא נשאר במקום הוא עובד כל הזמן.] הרצון מגיע למקומות רצויים...

אבל הוא בשאיפה להגיע לשם.שמחה ואמונה
ולכן הוא דתי..
לענ"דלולה=]
דתי זה אדם ששואף להתקרב אל ה' ככל יכולתו.

רק השאיפה מספיקה.
לגולניעוד מישהו
מה תגיד אם יגידו לך שערבים שופכים את הספונגה שלהם לכתל?'
לפי דעתי.. דתי זה:לולי...XD!!!
תגידו איזה מין שאלה זאתתת???

מה זה צריך להיותת??

אתם שופטים אנשים ומדביקים להם הגדרוות??

מה קרה לעם ישראל הצדיק?!

אז שתדעו,
שדתי זה דתי ורק ה' שופט ויכול לדעת באמת מי הוא דתי!!

תחשבו על זה..!!!
תקשיבו -נושי104
'דתי' זה רק הגדרה, ה' לא אומר הוא דתי אז הוא צדיק ולהפך, לא! ממש לא!!! זה פשוט הזרם שאליו אתה משתייך!! אם משהו הולך עם כיפה סרוגה, אז הוא שייך לציבור הכיפות סרוגות (בד"כ דתי לאומי) כיפה שחורה משתייך לזרם החרדי, ומי שבלי כיפה, מה לעשות, ירצה או לא ירצה, משתייך לזרם החילוני!!! זה לא מאור לפגוע באף אחד או משו...
יכעס מאוד.golani
סקרר-ד"ר אריק
בס"ד
תן לי הגדרה של יהודי טוב!
אין הגדרה כזאת!אתה לא יכול לשפוט!חרדי זה הכי נכון?לא!דתי לאומי?לא!דתי לייט?לא!דתי מחמד?לא!חילוני?לא!כופר?לא!רפורמי?לא!לא!לא!לא!לא!ושוב לאאאאאאאאאאאאאאאא!
ברסלב?לא!משיחיסט?לא!
אז מה כן?הווווווווווווווווווווווווווו!
אין דבר כזה נכון ולא נכון!!!!!!!!נקודה!נכון, תורה היא תורה אבל אתה לא יכול לדעת מה הכי נכון כי אין דבר כזה! פשוט אין!תוכיח לי אם אני טועה!בבקשה!הבמה כולך שלך!
כולם הולכים איכשהו על פי דרך ה'? (כופר, רפורמי ומשיחסיט לא, אבל נגיד...בסדר?)כן!!!אחד טוב בזה יותר ובזה פחות, אחד מקפיד בזה והשני פחות!אתה לא יכול לשפוט בשום פנים ואופן לא!
היא יכולה להיות הכי חרדיה שאפשר...ולא לקיים את מצוות...לא יודעת מה!
הוא יכול להיות הכי חילוני שאפשר אבל כיבוד אב ואם הוא מקפיד!!!אמא אומרת לזרוק זבל!הוא רץ בששון וגיל!
אי אפשר!פשוט אי אפשר!אתה לא הקב"ה ואתה לא תתחיל לי לעשות דין וחשבון על כל אחד ואחד מאיתנו!
אז אני מקפידה על זה, אבל על הדבר המסוים הזה לא!איו אחד שצדיק לגמרי!
אוך!אמרתי שאני לא יענה לשרשור הזה כי הוא עיצבן אותי מהתחלה!תראה למה גרמת!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך