דיוןנעמה...
גלעד שליט.
לשחרר תמורת 1000 אסירים או לא?
תראו, זאת סוגיה מה- זה מתוסבכת:
מצד אחד, אין אף אחד במדינה הזאת שלא רוצה שגלעד יחזור הביתה .
השאלה היא איך?
זה לא שמאלנים וימניים, ושתי הצדדים זה ל אפתרונות טויבם, הקיצר- מה שיחליטו בסוף- זה אפעם לא יהיה טוב.
ראיתם את מבצע אנטבה? שמה חשבו שלושה ימים אם לשחרר 50 אסירים בשביל מאתיים יהודים בערך (לפי מה שאני זוכרת)
והיום?
היום צריכים להחליט אם לשחרר 1000 רוצחים שבטוח (הלוואי שלא אבל זאת המציאות) ירצחו עוד יהודים- בשביל אדם אחד. 
אני רואה את המבט של ההורים של גלעד, ונקרע לי הלב שהם צריכים כל יום לחיות בלעדיו, במחשבה שהוא עוד חי וסובל עכשיו.
ואני רואה את המבט של אמא שכולה שמנסה לעשות הכגל כדי שלא ירצחו עוד יהודים כמו הבן שלה, וגם נקרע לי הלב.
ואני שומעת איך ההורים של גלעד אומרים  שהם יעשו הכל כדי לשחרר את הבן שלהם, ושומעת איך הם כועסים על האמא השכולה, ולא יודע מה לחשוב.
ואני שומעת איך האמא השכולה  אומרת  שלהורים של גלעד שליט אין לב, ולא יודעת מה לחשוב.
היה לנו דיון ממש מזמן על זה בשיעור אנגלית, והמורה שלי אמרה בסוף השיעור "אני נגד לשחרר ואתו תמורת אלף אסירים, אבל אם הייתי אמא של גלעד, הייתי עושה הכל כדי לשחרר אותו"
או בקיצור- כולם צודקים, וכולם לא צודקים.
מה אתם חושבים?

עשו על זה שירשור ממעמקים
אני חושבאלישע בן אבויה
בס"ד

שזה נורמלי שההורים רוצים לעשות הכל בשביל לשחרר אותו, אבל כל האחרים שתומכים בזה הם פושעים.
....Breathing Fire
אני מבינה את ההורים אבל לא כל כך בעד !(אלישע בן אבויה אני לא חושבת שכל התומכים האחרים פושעים )
גמני חושבת שזה לגיטימי לגמרי שההורים יעשו הכל..צוויג^^
אבל כל השאר-יותר מאשר פושעים הם פשוט טיפשים-אין שום עניין להפקיר את הילדים שלכם או אותכם או כל אחד אחר(בעצם-את המדינה שלכם) כדי שהבן שלהם יחזור בצורה זו או אחרת..

באמת באמת כואב לי ואני באמת חושבת שמדינת ישראל צריכה להרים את הכפפה וללכת על פעולה צבאית-כמה שזה מסוכן... אבל אני לא חושבת שהגיוני לשחרר אותו בצורה מתרפסת ומטומטמת כ"כ כי מה שזה יגרום (וזה לא אני אמרתי..) זה שיהיה להם מאד שווה לחטוף עוד ,חוץ מזה שהמשוחררים ברובם מחבלים בעצמם שעשויים להרוג הרבה מאד ח"ו...

כ"כ מגוחך איך שאנשים מתבטאים שכאילו עכשיו הם מפחדים לצאת להלחם כי מדינת ישראל תפקיר אותם אבל אם היא תשחרר מחבלים היא תפקיר אותם למחבלים ותתן לחמאס דחיפה ענקית לחטוף עוד חיילים..  

לא לגיטימי בכללמתו"ש
בס"ד

הם מבינים שכל ערבי שהם משחררים בשביל הבן שלהם זה עוד פיגוע שיכול להרוג המונים?!?
אבא שלי נרצח מאחד שהשתחרר בדיוק מהכלא
לא!!!!!!!!The Juggler
לא... עם כל הכאב של ההורים...נועוש=]]!!
בס"ד.
והצער העצום שלהם... לשחרר 1000 מחבלים?!! לגרום לעוד מאות ואלפי פיגועים וחילים שיחטפו???!!!

בשום אופן לא.golani
הן מחינת הכבוד הלאומי, הן בגלל שאם הם יגיעו ליהודה ושומרון הם ייתנו זריקת מרץ לטרור הפלשתיני הדועך שם, הן בגלל שזה עלול לגרום לחטיפות נוספות וחוץ מזה אלף מחבלים זה כח של כמעט חטיבה. ריבונו של עולם! אנחנו עומדים לשחרר חטיבת צפעונים כזו בשביל, עם כל הכאב, חייל אחד?
לא!
אבל זה לא אומר (!) שאין דרך לשחרר את  גלעד שליט אפשר לנתק את החשמל, המים, הכל מנותק עד שהם לא מחזירים את גלעד, אפשר לעשות מבצע צבאי אבל אסור לשאת ולתת בכלל עם ארגוני טרור - באיך לכופף אותנו הם אלופים.
אני עם גולני ..אביולה..
אני גם חושבת שעם כל הכבוד והצער (ויש כאלה)) אינשום סיבה שאנחנו ניתן 1000 מחבלים והם יביאו לנו 1 !!..

זה לא הגיוני בכלל!!!.. את ואלה אני מבינה את הנסיבות של המדינה לעשות את זה יש להם לחץ מאמריקה וכל החרטות האלהה.. וההורים שמפעילים לחץ שהוא הגיוני מבחינתם כי הם רוצים את הבן שלהם לא משנה מהה.. אז מבחינתם אם הם ישלחו 50000000 מחבלים חיים או מתים להם זה לא מזיז כי הם רוצים את הבן שלהםם..

וכמובן שאפשר להבין את כל האנשים שבעד שיחרורר גלעד..
הקטע הוא שהם לא מבינים עד כמה שזה מסוכן!!!.. להם לילדים שלהם ובכלל לעתיד המדינה.. משום שהערבים יראו שעובד להם שלוקחים חייל אחד ומקבליים 1000 מחבלים אז אינלהם שום סיבה לא להמשיך ככה..
התשובה שלי היא כזאת....עץ על מים
קיימתי על זה ויכוח מלא זמן אם מישהי פע...
אז התגובה שלי לא השתנתה...

ההורים של גלעד אסור בתכלית האיסור לדון אותם אם הם עושים נכון או לא!!!
מהצד שלהם גלעד = הכול!!!!ללא ספק אסור לדון אותם!!!

מהצד ההגיוני שלנו עושים כזה חשבון....

גלעד חייל חשוב נפש בישראל חשובה מאוד וכל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא וכו'....

אבל תחשבו 1000 מחבלים רוצחים ימחשמם וזכרם! אתם יודעים מה הם מסוגלים לעשות ....???

לחטוף 10 חיילים 10 אימהות ואבות לא ידעו מה שלום ילדיהם ח"ו (אני עוד אומרת טוב זה יכול להיות יותר!!!)
עכשיו זה אמא אחת כאובה ואבא כאוב מסכנים עד מאוד אבל עדיף 10 במצבם?????

להרוג עוד 100 אנשים חפים מפשע ח"ו...

לפצוע עוד 300 אנשים על לא עוול בכפם!!!

כל הרשימה הזאת (במקרה הטוב) שווה את זה ??? כאן השאלה ולא במקום אחר!!!

נכון הקב"ה קובע הכל!!!ואם הוא רוצה יקרה מה שיקרה אם גלעד ישוחרר בעד 1000 מחבלים רוצחים או לא...

אבל אמרתי כמה פעמים אנחנו עושים השתדלות אחת קטנה!!! 

אני יביא דוג' למרות שאני לא ממש אהבתי אותה אבל היא מתאימה...

אדם צריך לעבוד למחיתו! מצווה לפרנסת ביתו צריך לעשות השתדלות!!!
אז היה אדם החליט הוא רוצה לשבת ללמוד תורה אבל איפה ההשתדלות שלו??? כל חודש הוא מלא לוטו אם יתמזל מזלו בעז"ה הקב"ה הוא יזכה זה היה ההקרבה שלנו לפרנסת ביתו...
והוא זכה בלוטו בפרס כספי גבוה!!!

וכאן אנחנו צריכים לעשות השתדלות אחת שכל אלה שמיניתי פע ויותר מהם לא יפגעו ח"ו....
תחשבי שזה יכול להיות ח"ו את/ה וקרוביך חס חלילה חס ושלום
אז תקבלו את זה בפרופורציה הנכונה....

זאת דעתי בעניין מוזמנים לחלוק לא תשנו אותה כנראה....
וגם מצוות פדיון שבויים במקרה כזה לא בטוח שהיא חלה צריך לתת לרבנים לקבוע!!!
ותאמת לא מקנאה בביבי שצריך לקבוע בעניין הזה אני לא מסכימה איתו על הרבה דברים אבל אני לא מקנאה בו ואני לא הייתי יודעת מה לעשות בעניין הזה ב"ה שאני לא במצב הזה!!!
למען האמת-לא מבינה על מה הדיון.שיראל.
יש פה מישהו שחושב אחרת?
למה סתם לעורר את זה גם פה [בנוסף לכל השירשורים שהיו על זה עד עכשיו-והיו לא מעטים]?
זה לא סקר.golani
זה דיון.
ולכן לא משנה אם אין מי שבעד (ודווקא היו כמה).
דיון על מה? על משו שכולם מסכימים עליו?שיראל.
אז עם מי אתה דן?

ולא ראיתי פה מישו בעד.כל אדם שעיניו בראשו יהיה נגד.
לשיראל....עץ על מים
נכון אני נגד כמו שכתבתי למעלה ולא שיניתי את דעתי!!!
אבל יש אנשים שרואים קצר וזה לא תמיד רע....
נגיד במקרה של אריק שרון זה היה רע הוא ראה רק את זה שהערבים אומרים שככה וככה וככה אם ניתן להם את גוש קטיף...והוא לא ראה רחוק שזה דרך לקחת עוד חלקים.....אבל יש מקרים שזה חיובי...

סורי שלא עולה לי עכשיו!

נכון במקרה הזה אני באמת נגד!!! וזהו אין איך לשכנע אותי....

אבל באנה לא לגדוע דעה זה כולה דעה זה לא עובדה!!!

סורי שאני ככה תוקפת?!?! פשוט נתת מלחמה אז השבתי מלחמה?!?!
מה מלחמה? |צוחק|שיראל.אחרונה
בסה"כ אמרתי-שימו לב,ח'ברה,אתם לא דנים עם אף אחד! פשוט כל אחד חוזר על אותו 'נגד' של הקודם עם אותם הסברים.
אז מה הטעם לדון אם אין עם מי לדון? בעצם-איך אפשר לדון אם אין עם מי לדון? סתם לחזור אחד על השני? אז למה השירשור אם כולם חושבים אותו דבר? שכולם יפרקו פה ת'כעס על המחשבה האווילית המנוגדת שאין פה? פשוט הצחקתם אותי.
השאלה היא כזאת:<אריאל>
חייהם של מי חשובים יותר:
הערבים בעזה, גלעד, או אלף ישראלים(אם משחררים אלף מחבלים תעשו את החשבון).
אני חושב שלא צריך להתחשב בערבים בעזה כלל.
פוליטיקאי חכם היה יוצא ואומר בקול שחייו של אזרח אחד, של חייל אחד, חשובים לו יותר מחיים של מיליון וחצי ערבים. ועד שגלעד לא חוזר עזה הופכת למדינת עולם שלישי.(חשמל, מים, לנתק הכלללל!) ("אם חטאי ההומניטרי נובע מזה שאני שומר על אזרחי אני מוכן לחיות עם חטא זה..")

תנו להם שבוע וגלעד חוזר. פוליטיקה,הסברה,לחץ. זה הכל.

^ מאוד מסכימה.הסנה-בוער
וגם אם, אם אם ח"ו גלעד ימות בעקבות הצעד הזה, זה ירתיע להבא ויראה שיש לממשלה שלנו חוט שדרה אמיתי.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך