[פריקה]...somewhere
אתם מכירים את זה-שאתם מתים לדבר עם מישו אבל אתם לא רוצים שאתם תתחילו..
יש דברים שאתם רוצים להגיד אותם,לספר אותם ושאנשים יעודדו ויתנו עצות..אבל אתם לא מסוגלים לפתוח את הפה ולדבר על הנושא?!
שאשים יראו שרע לך ויבוא לעזור בלי שנצטרך לרמוז...ושכל אלא שהבטיחו להיות "שם" לידך שצריך באמת יבוא ולא יניחו ליפול?!
מצד אחת את מנסה לסבול בשקט שלא יראו שלא ינסו לעודד אבל בתוך תוך אתה זועק שישימו לב....[זה צומי כזה אבל...תבינו..]..
אתה מרגיש שזהו אין מה לעשות...הכל אבוד מבפנים-והכל זורח בחוץ...
אומרים להיות שמח גם בזיוף-אבל בחייאת כמה אפשר..ניסו לא עזר...צריך למצוא דרך חדשה נוספת ל"עבוד" על עצמנו...
מנסה בכל הכוח להתקדם לרצות לשמח לעזור לשים לב לכולם ובסוף מה אני מקבלת-סכין בגב...
אני עושה את זה בשמחה..אבל כן אם קצת רצון לתמורה...

מגעיל אותי לראות אנשים מזלזלים-"הוא דתי.." אנשים שלא מכירים אומרים "אתם העם הזה-צדיקים צדיקים"...בלגלוג.. אני מתה לענות "אם אנחנו צדיקים-למה אתם לא מצטרפים?"

אני רואה זקן יושב ברכבת על הרצפה..[גמאני אז אני לא יכולה להציע עזרה..] מה למרות שאתה לא דתי לא גדלת על ערכים?
שה' חילק את האומץ הוא שכח לתת לי...אם היה לי ת'אומץ הייתי הולכת לאחד היושבים מבקשת שיקום-אבל אין אומץ..זה החיים...

תחשבו על זה-ככול שאנחנו "עובדים יותר על המידות" ככה יותר קשה לנו..-תראו את הפחות דתיים...לא עושים מאמצים וחיים חיים טובים..בלי עליות מורדות...פשוט חיים...
בנות תחשו- אתם באות לחנות בגדים-אתן חושבות לעצמכם-זה קצר [אי אפשר] זה צמוד [אי אפשר]...לא ככה חילוניה היא באה לחנות אוהבת לוקחת לא אוהבת מחזירה...

יש לי שאלה-תענו בכנות...
אתם מצליחים לקיים את כל[רוב] המצוות..?
אז לצערי אני לא...אני לא צדיקה...נכון צריכה עזרה...[רוצה..]

יש לי עוד פולל לכתוב אבל זה נהפך כבר לחפירה..
מצטערת אבל זה הייתי חייבת פריקה...
לכל מי שחפרתי...אל תעיר פשוט אל תגיב...

לילה טוב...ושנשמע בשורות טובות...בעז"ה...

קודם כל, אני יכולה, אם את רוצה, תפני אלי.. ואולי אהוד':)
אני אלייך?
אני מכירה את זה טוב מאוד, אם זה דבר באמונה, כולם ירוצו אלייך לחזק אותך, ולהתחזק איתך, תמיד כמעט כולם כאלה...
התמורה מזה היא ההתחזקות הגדולה שמקבל מי שמחזק.
את לא חייבת להקשיב לאנשים האלה, הם חוסמים את עצמם מלראות את הטוב אצלנו, הדתיים. אם הם לא יהיו חסומים הם יראו כמה אנחנו מדהימים ובאמת!! ככה זה תמיד כשחסומים, לא שומעים באמת את הצד השני.
אבל תכל'ס, זה בעיה שלהם, אין לנו מה לעשות בנידון...
אני מכירה את האין אומץ, ואת לא חייבת בכלל להגיד לאנשים אחרים לקום, מי שבאמת רוצה לעזור, יקום.
תחשבי לרגע, מה יהיה השכר שלך בעולם הבא ומה יהיה שלהן? 
אצלנו הדתיים, אנחנו צריכים להיות שמחים על זה שה' גילה לנו שאנחנו צריכים לתקן את עצמנו שעולם, אנחנו צריכים לנסות להשתדל, וככה יהיה לנו שכר בעולם הבא.

גם אני לא מצליחה לקיים את כל המצוות, מודה, יש לי הרבה מאוד נפילות, אבל צריך הרבה אמונה (מה שאין לי כ"כ...), ולקיים את זה הכי טוב שאנחנו מסוגלים, אנחנו חייבים עזרה אחד מהשני, זה טוב מאוד שאת פורקת, אם את רוצה, עוד פעם, אל תתביישי לפנות אלי. אולי אני אוכל לעזור.
מבינה..מישי' מאפושו'
רק קצת הפריע לי, מה שכתבת, שאם היה לך עומץ אז הייית מעירה. אני לא חושבת שזה תפקידנו.. גם אם יש עומץ, אני לא חושבת שלהעיר ככה למישו' אחר גם ממש יעלה את ההערכה שלו כלפינו... קידוש ה' לא עושים. זה קורה. קידוש שם שמיים זה לא להעיר לאנשים שלא עושים כראוי. זה לעשות נכון, ואם נזכה אז זה יהיה במקום שאנשים רואים, ואם ממש נזכה, זה ישפיע. "מים שקטים חודרים עמוק" אין סיבה לעשות רעש.
בקשר לשאר הדברים שכתבת. מצטערת.. אין לי מה להגיד... אבל תנסי לדבר עם אנשים. ללבן את העניין עם מישו'. באיזשהוא שלב אתה מגלה שכל האיסורים וההגבלות, בבגדים לדוג', זה מזה בשבילך. באמת.
מוכר ועצוב.... למרות שלא ממש קראתי הכל...טל!=)
אבל כולם מינסתם מכירים את זה...
כ"כ מוכר לצערי...עץ על מים
אני ברגע הזה כ"כ במצב שדברת למעלה כבר כמעט שבוע....
כאילו אני כ"כ רוצה ואני לא מעיזה לעשות את זה לבד אין תטפת אומץ הזאת!!!
אבל בכל זאת אני יגיד לך משהו....

עד לפני 3 חודשים קברתי הכל בלב והוא התפוצץ באמת!!!
וזה לא היה טוב...
עכשיו שאני מדברת יותר!
אולי יש הרגשה לפעמים ותמיד אפ' וואי איזה נקאצית אני כאילו וואו ברמות!!!
ולא רוצה אני לפעמים כאילו מצפה ממנה שהיא תפתח ולא אני כי לי לא נעים באמת!!!
זה הרגשה מעצבנת....וזה פשוט סיוט!
הצעה שלי תדברי לבני אדם אין נבואה בדורינו.....
את לא מבינה כמה זה עוזר באמת תדברי את אל תתני למישו אחר להתחיל תתחילי את!!!!
נגיד עכשיו אני באמת ממש רוצה להתקשר אלי ואין לי תאומץ בד' הזאת ממש....
בואי נגיד אני יודעת ש65% אני בסוף יתקשר מתישהו לויודעת מתי....
כי לה אין נבואה!
ברור שיהיה פעמים שהיא תתקשר אין לי ספק...ולא בגלל שהיא יודעת שאני רוצה שהיא תתקשר סתאם היא תתקשר....

אבל אם היא תדע שאני לא תפסתי יוזמה והתקשרתי שכ"כ רציתי לדבר איתה!
את יודעת מה היא לא תגיד לי....אבל היא תעלב! שאני לא יהיה לי אומץ להתקשר???
היא תעלב באמת!!!

אז חפרתי גם אני אבל אני חייבת לסיים....

תדברי את אל תצפי לנבואה של אנשים תתחילי את!!!!!!!
זה הכי טוב שיש ולפני שיהיה מאוחר....באמת הצעה!!! מ<3 אל <3 ......

לגבי זה שאנשים מזלזלים בי את יודעת מה אני עושה??
יש כאלה יברחו מהמקום בריצה....
יש כאלה ינסו להבלע באדמה....
יש כאלה שיתעלמו!
אני אישית יכולה להגיד לך שזה תלוי....
לפעמים אני יתעלם בא להם לדבר שידברו בי הם לא פוגעים הם פוגעים במי שברא אותם!
ולפעמים אני יכולה להתגאות במשפט הזה הבא :
"אני יגיד לפעמים: | בגב זקוף יסתובב אליהם וידבר בגובה העיניים....|
ויגיד משפט כזה ...(אין דוג' בראש..) שהם לא יצפו לו.....למשל שהם פוגעים במי שברא אותם ולא בי! שישבו אם עצמם רגע ויחשבו למה הם אמרו את זה.....
זה קורה נדיר ובמילים קצת אחרות |מודה באשמה| אבל אני יכולה להגיד בסיפוק שזה קורה!!!
ולמה בסיפוק כי אני דתייה שומרת על כבוד הקב"ה!!! שברא אותי....ולא על כבוד מי שמזלזל במי שברא אותי...

לגבי השאלה....
אני משתדלת לקיים את רוב המצוות....באמת משתדלת הרבה פעמים לא מצליח לצערי....אבל אני עושה מאמצים ואפשר להגיד שאני בדר"כ מצליחה הרבה אבל ללא תמיד ממש לא תמיד וזה גם רק הרוב רוב יכול להיות גם 51 %....

מקווה שעזרתי אע"פ שחפרתי ברמות!!!

תמיד כאן בשבילך....
ישראלית

"צדיק..."יוספ
לגבי השאלה שלך...

להיות צדיק זה לא לקיים את כל המצוות, זה לרצות לקיים אותם! זה להלחם עליהם! להתפלל עליהם!
וזה טעות גדולה שהרבה חושבים שאם אני מקיים את כל המצוות אז אני "צדיק" ואם לא - לא,
יכול להיות בנאדם שכל החיים שלו קיים את כל המצוות לפרטי פרטים אבל בלי לב ובלי מאמץ, הוא לא משתווה לרגע לבנאדם שנלחם כל הזמן לקיים אפילו מצווה אחת - שהוא רוצה ולא מצליח...
כי "צדיקות" לא נמדדת בקיום המצוות אלא ברצון ובקשיים שהיו בדרך...

ובכלל כל בנאדם יש לו את הקצב התקדמות שלו...את הזמן שלו וכו'...

מקווה שעזרתי במשהו... 

קודם כל, אני ממש מזדהה עם מה שכתבת על-נאוה-
לרצות לדבר עם אנשים ואת רוצה שהם יהיו ראשונים, זה קורה לי כ"כ הרבה וזה באמת מעיק!
הפתרון שלי היה לדבר עם חברות שאיתם את יכולה לפתוח בשיחה מתי שאני רוצה.
אם את רוצה לדבר עם מישהי- את תמיד מוזמנת אלי

לגבי הקטע הדתי- אין דבר כזה לקיים את כל המצוות או כמו שכתבת - רב.
יש המון מצוות וכולם חוטאים, אבל משתדלים.
כל עוד את משתדלת ורוצה, זה טוב! גם אם לא תמיד מצליחים.
אז מנסים ומשתדלים לתקן.
אפשר כל פעם להתמקד במשהו ספציפי ולהתמקד בעיקר בו.

בהצלחה!
יומעולה!

שיררה, אני חולה עלייך ומתגעגעת צופיה[=
ואם בא-לך תקשרי[גרופ] ,או בש"א(אני מעדיפה בש"א).
באמת בכיף ובשמחה .
אוח..ממי שלי..רוצה לדבר?שיראל.
"לתת את הנשמה ואת הלבדניאלה .ד.
לתת כשאתה אוהב עוד תלמד לתת לתת"- בועז שרעבי לימד אותי שצריך למצוא ת'הבדל שבין לקחת ולקבל.
כמובן שחכמי התורה לימודו אותי עוד לפניו והוא עשה לי רק קורס רענון קטן..
לתת אי אפשר בלי לקבל ממישהו או ממשהו מצד אחר, ככה מתרוקנים ובפנים הרגשה כזאת של כלום!

מזכיר לי משפט טוב "קשה לך, סימן שבמקום ההוא נמצאת ההצלחה".
זו לא בושה לדבר ולא בושה לפתוח ת'פה אבל קשה לפתוח ת'לב.. קשה~!
אבל איך אפשר לחיות בלי זה איך אפשר?!
"דאגה בלב איש ישיחנה".
מידי פעם זה חובה חובה חובה. אחרת נתפוצץ! ח"ו.

יש אנשים שמזלזלים שעושים מאיתנו 0 אסור לנו להקשיב להם זה הקרצי הזה שגורם לנו להרגיש רע עם עצמינו ורוצה שנרד בעבודת ד'.

למה אני מדברת הרבה יש לי כאן הסבר יותר מפורט שרשמתי נראלי אתמול לאיזה מישהי.. (יש כאן שינויים)תראי מזה דתיים ש=0  ומזה אדם ללא ערכים ש=0!

מבלבל נורא, סבלנות עוד רגע תביני!

אייייייההה הרצון הזה תמיד אבל תמיד זועק!
הוא זועק פתאום באמצע שום זמן או שומקום, הלב נפתח הרגשה שהרקיעים נשברים, התפילה בוקעת עולמות בוקעת רקיעים אבל עדיין ה- ס הזה מורגש ואפילו גדל 0 ואפילו עוד יותר O בואנה זה לא מפסיק! פשוט לא!!!

יש מישהו שקוראים לו בן ארצי והוא שר שיר כזה שמזכיר לי תמיד ת'פרסומת של האקטימל של ה0% שומן.
זה הולך ככה: "אני אפס אוווו אני אפס..."
הוא לא יודע באמת איזה פדיחה הוא עשה לעצמו אותו האפס הזה.!

אבל השאלה היא אם האפס הזה באמת טוסט? אהה סליחה התכוונתי האם הוא באמת טוב?
יש אפס ריק פשוטו כמשמעו 0 עם חלל ריק שאין בו כלום ולעומתו יש 0 אחר זהו האפס המלא בתורה, במידות וענווה אמיתית זה אפס שכולם אוהבים זה לא האפס הפראייר ההוא.. לא בן ארצי שצעק במסיבה "אני אפס".

זו את והאפס שלך- אפס מלא בדברים טובים, העיניים שלך מסתירות ת'דברים הטובים! אז פתחי אותם!
אנשים אחרים נראים יותר טובים ויותר מלאים לכולם יש קשיים ל-כ-ו-ל-ם!!!
מי שיגיד לך לא, תקראי לו אלי אני רוצה לשמוע את זה אישית כי הוא שקרן!
כשמנקים ת'חדר ומרימים ת'שטיח בחורף כמה נראה מעל שזה יפה ומוסיף לחדר?!
וכמה לכלוך באמת מצטבר מתחת- זה הקושי של האדם הלכלוך הזה שמתחת.
אותו דבר לגבי אנשים יש כאלו כמו אותו השטיח מה לעשות אבל כאן יש מישהי שהיא סוג של אפס שהוא קצת שונה.

כמה קשה להבין איזה אפס גדול אבל מלא בדברים טובים, כמה כוחות וכלים יש שם.
 את זו שצריכה להשתמש באפס הזה באפס שלך המלא בכל טוב ולהעצים אותו.
להתגלגל מעל הקשיים כמו בקראטה שעושים ת'גילגולה האחורנית להתרחק מן האויב.
איזה כוחות יש לך את פשוט אין אין את מדהימה!

זה אומר שיש לך כוחות... זה אומר שאת ורק את באמת יכולה הניסיונות שלך ובמצבים שאת עומדת בהם!

אז יש 0 ויש 0!
תבחרי מבינהם ת'טוב ביותר!!
שימי לב שאת אומרת אלוקים לא חילק לך ת'אומץ הוא חילק לך יותר ממה שאת חושבת שיש לך.. עובדה שאת מספרת לנו את כל זה.
עובדה שהוצאת את זה וסיפרת, חיזקת אנשים עם הפריקה שלך~!
ולא אנ'לא צוחקת אני רצינית בקשר לזה.

אז לא הצלחת לשנות את המקרה עם הזקן אבל אי שם בלב כאב לך?!
היה אכפת לך?! על זה תקבלי שכר תמשיכי בדרך הנכונה ביותר דרך האמת!
אפחד לא מושלם ואפחד לא יכול לקיים את כל המצוות ולא את כולם בשלמות אנחנו סך הכל בני אדם וד' דורש מאיתנו רצון.. את השאר הוא עושה ועוזר לנו בהתקדמות.
ועם כל הכנות אני אישית  לא מצליחה הכל ואני מאמינה שאין אחד או אחת שמצליחים אחרת אין להם מה לעשות בעולם הזה- זה מיותר להם להיות פה.

עוד דבר, צדיקה זה לא מושג של אחת שלא חוטאת זה מושג של מישהי שתמיד שואפת ומשתדלת לעלות למרות המפלות!
אז תנשמי עמוק ותירגעי כי את צדיקה..!
טוב צדיקה??
ערב טוב צדיקה!

נ.ב.דניאלה .ד.אחרונה
אם משהו מפריע אני כאן!
דברי איתי!
אשתדל לשמוע ועזור!!
ב"הצלחה רבה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך