משו שחשבתי עליו וכתבתי למישי...הוד':)
אני מבקשת, מי שזה חופר בשבילו, בבקשה שלא יגיד, זה לא מעניין אם זה חופר לכם, אני פשוט מנסה לזכות את הרבים..

תכל'ס ה' ואנחנו זה כמו בעל ואישה והניסיונות שה' נותן לנו הם כמו ניסיון שבעל יתן לאישה, הוא יבדוק האם היא נאמנה לו, ולא יספר לה שהוא נותן לה ניסיון, כדי לראות, האם..., כל פעם שהיא עוברת ניסיון, אז הוא יעשה ניסיון יותר קשה עד שיהיה בטוח שהיא נאמנה לו, ככה גם ה' הוא עושה לנו ניסיונות יותר קשים כדי להבטיח את נאמנותנו, ואח"כ, אם היא עמדה בניסיון, בעלה יתן לה כ"כ הרבה דברים טובים, שהיה שווה לה בשבילם לעמוד בניסיון, וככה הקב"ה, הוא נותן לנו את השכר בעולם הבא, אבל השוני אצל ה' הוא שהוא גם אם לא נעמוד בניסיון, הוא לא יוותר עלינו וייתן לנו עוד את הניסיון כדי שנצליח לגבור עליו!!
לכתחילה אמור להיות בינהם אמון..מיטל
---somewhere
M.F=] נכון מלכתילה אמור להיות אמון בין בעל לאישה -ויש אמון..בדומה לכך ה' מאמין בנו..כל יום מחדש..את  ואני אומרות את זה כל בוקר "מודה אני..שחמלה רבה אמונתך" ה' מאמין בנו שנצליח היום ובכל יום לעמוד בנסיונות...
!!!--אהבתי את הקטע, הוא מזכיר את היחס שלנו ושל ה'...[יכולים ללמוד את זה גם מעניין שבת..."בואי כלה"...אנחנו הכלה וה' החתן..]..אבל יש גם שוני שאסור לפספס...שה' דורש גם ממנו מצות ועבודה על מידות ועוד המוון דברם בנוסף לנסיונות כדי להראות לו את האמון שלנו בו...הבעל לא יכול לדרוש "מצוות"...הוא רק יכול להעמיד נסיונות...
ובנוסף-- אם הבעל באמת אהב את אישתו..הוא גם לא יוותר עליה בקלות...

somewhere... חשבתי גם לשלוח לך... אבל את כבר ראית,הוד':)
אז טוב יותר.

זה היה מחשבה של רגע כזה, בשנת צהריים, כל אחד יכול לתת דימוי שונה.
ואלישע, כן, אני בת, אם חשבת לרגע שאני לא.....
לא הכי פמיניסטי בעולםאלישע בן אבויה
בס"ד

(לא שיש לי בעיה עם זה).

מבחינת נסיונות נראה לי שזה כמו מלך ושר, שהמלך נותן לשר משהו שנראה לו כמו הזדמנות למרוד בשביל לבדוק את הנאמנות. מבחינת חינוך - כמו אב ובן. מבחינת התשוקה - כמו בעל ואשה. וכשאי אפשר להשתחוות לקב"ה כמלך ולראות ולהיראות את פניו בבית אשר נקרא שמו עליו, ההרגשה היא של בתולה חגורת שק על בעל נעוריה.
וַיֹּאמֶר ה' אֵלַי עוֹד לֵךְ אֱהַב אִשָּׁה...
וָאֶכְּרֶהָ לִּי בַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר כָּסֶף וְחֹמֶר שְׂעֹרִים וְלֵתֶךְ שְׂעֹרִים:
וָאֹמַר אֵלֶיהָ יָמִים רַבִּים תֵּשְׁבִי לִי לֹא תִזְנִי וְלֹא תִהְיִי לְאִישׁ וְגַם אֲנִי (לא אבוא) אֵלָיִךְ:
כִּי יָמִים רַבִּים יֵשְׁבוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל אֵין מֶלֶךְ וְאֵין שָׂר וְאֵין זֶבַח וְאֵין מַצֵּבָה וְאֵין אֵפוֹד וּתְרָפִים:

אַחַר יָשֻׁבוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וּבִקְשׁוּ אֶת ה' אֱלֹהֵיהֶם וְאֵת דָּוִד מַלְכָּם וּפָחֲדוּ אֶל ה' וְאֶל טוּבוֹ בְּאַחֲרִית הַיָּמִים:
קשה לי עם זה,הרועה
-ההשוואה היא לכול עמ"י  ולקב"ה ולא לכל אחד.
-אני אשיתי לא מתכוון לשחק עם אשתי ב"בוגדת בי לא בוגדת בי" (מי שמשחק שיספר לי איך היה, נשמע מעניין.)
ר' מאיר עשה את זה..אלישע בן אבויה
כשאני אהיה נשוי לברוריה אני אשקול.הרועה
חחח ..אני לא ירצה שבעלי ישחק בי בוגדת לא בוגדת !תמיד בשמחה
השוואה לא טובה לדעתי..אורושקוש
בעל שישחק ככה באשתו הוא מטומטם.golani
אדיוט, מנוול, רשע מרושע שצריך אשפוז.
נא לא להשוות את השם ליצור מפלצתי כזה.
אני בטוח שרבי מאיר שמח לקבל את הכינויים הנחמדים..אלישע בן אבויה
זה היה משהו אחר.golani
אל תשווה לתקופתנו אם לא אתה רוצה שאשחט אותך בפורים.
אף בעל לא עושה כזה דבר אדיוטילולה=]
אם כן אז כנראה שבקרוב מאוד הוא כבר לא יהיה בעל של מישהי..
ה' הרבה יותר נחמד
ואת צודקת בזה שה' לא יוותר ולא יתייאש ממנו גם כשלא נעמוד בניסיון בשונה באדם בשר ודם..

פששי.. יפה.. ו..לולה..רחליOס
הוא לא יעשה את זה בכוונה. הוא לא יעשה הנה תעשי ככה  וככה.. אם את לא עושה את זה את לא נאמנה לי ולא עמדת בנסיון..
אלא אפילו בלי כוונה.. וגם סתם ביומיום..
גם לי התבהר משהו עכשיוסוסת פרא
ווא, עכשיו אני רואה שיצא לי ארוך... שכוייח מראש למי שיקרא ( אפילו אם הוא לא יגמור) שווה קריאה, אני אומרת לכם! ואם אין לכם כח עכשיו אז שמרו את זה לזמן אחר.

יצא לכם לשאול את עצמכם למה ה' ברא את העולם הזה עם כ"כ הרבה קושי?
לא יודעת מה איתכם, אבל אני לפכמים מעדיפה לא להיות בעולם בכלל, למה לסבול כ"כ הרבה??

אפשר לשאול על אותו משקל ככה-
מה הייתם עושים אם אתם במצב כלכלי 'לא משהו' ועובדים ממש קשה לפת לחם, ופתאום בא משהו ומביא לכם 3 מליון דולר?
הרוב היו עונים שהם היו פותחים לעצמם עסק.

רגע, אבל עד עכשיו עבדתם קשה, למה אתם נכנסים לעוד סיחרור של עבודה מטורפת?? הא?
זה לא מוזר?

האמת? לא, זה מאד הגיוני, כי אדם תמיד רוצה שיהיה לו יותר ככי הוא יכול להיות יותר רגוע לגבי העתיד, עכשיו יהיה לו במה לפרנס את הילדים בעוד כמה שנים, לחתן אותם בכבוד וכו'.

הבן אדם הזה בעצם עובד קשה עכשיו כדי שיוכל להתממודד עם הדברים הקשים שיהיו לו בעתיד.

ככה זה גם בעבודת ה'- הקב"ה נותן לנו אתגרים, והכח שאנחנו משקיעים בהם לא מיעד רק לאותו זמן, להפך- הוא רק גורם לנו להיות אנשים יותר גדולים עם הרבה יותר כוחות, בשביל שנמשיך לגדול ה' נותן לנו עוד נסיונות שבשביל לעמוד בהם אנו נדרשים לגייס את הכוחות שבנינו בתוכנו.

חוץ מזה, כל פעם שאנחנו עוברים מכשול, נבנים מאתגר- אנחנו מרגישים סיפוק,
ואני אומרת לכם, רק בשביל ההרגשה הטובה אח"כ שווה לעבוד!
ואו.. אא"מ.. יפע..רחליOס
כ"כ נכון....עץ על מים
וואו זה הכי נכון שיכול להיות.....
הגדרת את זה בצורה ממש טובה.....
חברה, אם יש למשהו תובנות על החיים וכזה...סוסת פרא
אז יהיה ממש כיף אם תעלו את זה, כי לפעמים אנשים ממש זקוקים לזה!!!
תובנות? איך מעלים תובנות?מיטל
כמו מה שכתבתי על האתגרים, זה נקרא תובנותסוסת פרא
בטוח לכל אחד יש משהו בסיגנון שהוא יכול להביא לידיעת הציבור בפורום וזה ממש יכול לעזור לאנשים כאן
אני חייבת להגיד תאמת...אז..תן חיוך!
לא ממש אהבתי את הקטע שבעל נותן לאישתו ניסיונות כדי לראות אם היא נאמנה לו!!
אני לא חושבת שבקטע הזה זה קשור אלינו ואל ה'...
לא הייתי מתחתנת עם איש כזה.אנונימי (פותח)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך