כל מחלוקת שהיא לשם שמים –סופה להתקיים
ושאינה לשם שמים –אין סופה להתקיים .
איזו היא מחלוקת שהיא לשם שמים ? זו מחלוקת הלל ושמאי
ושאינה לשם שמים ? זו מחלוקת קרח ועדתו.(מסכת אבות פרק ה', משנה י"ז )
בואו ונדאג שהמחלוקת הזו תישאר אך ורק לשם שמיים: לשם מטרה טובה, לשם תרומה לציבור, לשם קידוש השם.
מעורב, נפרד, ומה שבינהם-בשניה זו זה לא העיקר: תמיד תזכרו שיחסי האנוש הבסיסים שתמיד בפורום חייבים להישאר. גם אם ניק מסוים, או אדם מסויים אינו כותב כמוכם,יותר מזה-מתווכח אתכם: כבדו את דעתו, את מחשבותיו ואת הזכות שלו להביע את עמדותיו.
כל מה שמופיע למעלה תקף לכל מחלוקת,לכל סוג של ויכוח שמתנהל פה.
בויכוחים שנוגעים להתנהלות הפורום עצמו,אנחנו צריכים לכבד פי שניים את מי שעומד מולנו, בניגוד לדעתנו- כי כל מהות הויכוח הוא איך יתנהל המקום שבו אנחנו נמצאים עכשיו,מקום שחשוב לנו ואנחנו מעריכים, פורום נוג"ה.
גם אם יהיו מיליארד ויכוחים כאלה, זה לא מזיז- כי לכולנו יש אינטרס אחד משותף- לשפר את הפורום, ואת מהות הדברים שאנחנו עושים בו.
הפורום: לרגע שכחתי...
לכל מי שלא יודע,או לרגע שכח... לפורום יש מנהלים, מנהלים מספיק טובים בשבילנו (הרועה, ולולה, חיזקו ואימצו). בתור אחד שנמצא בפורום באופן תדיר, ואני מניח שכל הנוג"יסטים יצטרפו לעדות שאני עומד להעיד פה: הם ממש לא צריכים עזרה בניהול הפורום.
תעשו לנו,לעצמיכם, ולמוסר של כולנו טובה ותנו לנו, לחברי הפורום, להחליט את ההחלטות שלנו בעצמינו.לבד.
אני מודה לכולכם מקרב לב על הרצון הטוב להוביל אותנו בדרך המתאימה, בדרך האבנים הזהובות, אבל אני חושב שהגיע הזמן שתתנו לנו לצאת מ"הקן" שהכנתם בשבילנו ולתת לנו, לחברי הפורום הזה, לבחור את הדרך המתאימה לצעוד בה.
(אני ח"ו לא שופט אתכם לרעה או לכף חובה, אני מבין לגמרי שהאידיאל שלכם הוא טוב, ממש תודה על הדאגה אבל תדעו, אנחנו לא כבר לא תינוקות)
את ההחלטות שנוגעות לנו- נחליט בעצמינו, עצמאית. אם יש לכם הערה,דבר לייעץ, אתם מוזמנים להעיר לתשומת ליבנו, אני, אישית, אשמח שתגידו. אבל בסופו של דבר, אנחנו, הנוגי"סטים, נחליט את ההחלטות שלנו ואני ממש מקווה שאם נשמח בהם- תשמחו איתנו.
ממש מקרב לב:
<אריאל>