אבא ש "נפל"- בבקשה תעזו ליאנונימי (פותח)
בס"ד

רציתי לשתף אותכם במשהו שממש ממש קשה לי , אני מקווה שזה לא יצא ארוך
אבל בבקשה תעשו מאמץ ותקראו. טוב?

אז ככה: אבא שלי אדם דתי, שומר תורה ומצוות, לומד תורה וכו...
לא יודעת איך זה קרה אבל גילינו ( אחיות שלי ואני) שהוא נכנס לכל מיני אתרים לא רצויים באינטנט,
צופה בסרטונים וזה ממש ממש עצוב לי, וקשה לי!!!

הוא לא יודע שאנחנו יודעות ( לפחות ככה נראה לי)
כמה פעמים כבר נכנסנו לחדר ופתאום הוא קפץ על הכיסא בבהלה או כיבה את המסך...

פעם אחת הוא אמר לי שהוא ניתק את הרמקולים כי הוא היה צריך שקע כדי לצלם משהו במכונת צילום
אז נכנסתי למחשב ורציתי לראות סידרה בצפיה ישירה, אבל קרה משהו מוזר.... נגמרו 72 דקות.. וזה היה בבוקר ואף אחד אחר לא היה ער ... והרמקולים באמת היו מנותקים אבל הקבל של המכונת צילום גם היה מנותק...

בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות!!! אני לא רוצה לדבר איתו על זה ואני מרגישה שאני ממש כועסת עליו!!!!
אני לא רוצה לספר לאמא שלי כי אני לא יודעת איך היא תגיב.

סיפרתי לאחותי הגדולה והיא אמרה שהיא תדבר איתו אבל אני לא יודעת מה קרוה עם זה...

זה קרה לפני כמה שנים ואז פשוט השארנו לו הודעה על המסך שאנחנו יודעים מה הוא עושה וזה מצער אותנו...
פעם אולי זה עזר, אבל זה חזר שוב.

לפעמים אני שואלת את עצמי: " מה נראה לו?!?!?! הוא לא חושב ששמתי לב שנכנסתי לחדר והוא כיבה את המסך?!?!?!
הוא לא רואה שראיתי שהוא קפץ???" והוא מתנהג כאילו כלום לא קרה.

הכי מרגיז: הוא שואל אותי לפעמים איך עושים כל מיני דברים במחשב, לכמה זמן מוגבלת הצפייה הישירה, איך ממזערים חלון, כל מיני דברים שהוא לא מבין כי הוא לא מבין במחשבים
אבל אוכל אותי לדעת שאני עוזרת לו ויודעת גם לאיזו מטרה.

אני פשוט מרגישה רע כל פעם שאני רואה שהוא על המחשב!!!!
אני חושדת בו בכל רגע שהוא הולך לכייון המחשב ורע לי!!!! :

זהו, שפכתי.
למישהו אולי יש רעיון מה עושים?!?!?!?!

נ.ב. אם מישהו שואל, כן, ראיתי במו עיני במה הוא מתעסק שם , זה לא רק חשדות!

תודה רבה לכל מי שהקדיש מזמנו לקרוא.

אחות יקרה,הסנה-בוער
זה כ"כ כואב.
אני שולחת לך חיבוק חזק חזק, זו התמודדות כ"כ לא פשוטה. 
אני חושבת שחוץ מלהציע לך להתפלל המון המון לה', אנחנו לא נוכל באמת לעזור לך פה.
זה נושא מורכב, ומאוד מאוד עדין.
כדאי להתייעץ עם מישהו מבוגר יותר (רציו שלא מכיר את אבא), שיוכל לעזור לך. 
למשל פה- http://www.makshivim.org.il/ , או עם רב שאת מעריכה, או בעל מקצוע (יועצת, וכו').

סוג של...gross
זה ממש קשה! אני חושב שדבר כזה צריך התייעצות יותר רצינית מהפורום הזה, תנסי להתייעץ עם מישהו מבוגר שאת יכולה לפנות אליו. או לשאול את "חברים מקשיבים"- כאן: http://www.makshivim.org.il/ask.asp
אם תדברי אתו זה נראה לך יעזור?אדם אחד
לדעתי-סוסת פרא
נראה לי שבשלב הראשון את צריכה לנסות להיכנס לתוך הנעלים שלו, להבין איך יכול להיות שהוא, עם כל האמונה שלו, לימוד התורה שלו וכו' נפל לתוך המלכודת של המשב. אני אישית ממש מבינה אותו, אבל זה לא חוכמה, הוא לא אבא שלי... אבל תנסי, בכלל לא בשבילו, אלא אך ורק בשבילך, כי ברגע שתביני אותו כבר לא תכעסי עליו, אלא רק תרחמי עליו ותרצי לעזור לו, וזה יביא לך הקלה מטורפת!!
בשלב השני, תפני למשהו גדול ומתאים, כמו שכתבו למעלה
וואי, ממש בהצלחה!! אני מאד מבינה אותך וכואב לי שכואב לך, באמת!!(אין פרצוף יותר מתאים, הוא אמור להיות משתתף בצערך...)
ובאמת, תנסי להבין אותו!!
ממש תודה, אולי באמת אני אפנהאנונימי (פותח)
לחברים מקשיבים... למרות שלא בא לי כ"כ לפתוח את הנושא הזה,
זה סתם עושה לי עצוב ואני מוצאת את עצמי מנסה כל הזמן להדחיק.

התלבטתי אם לפתוח את זה כאן או לא, אבל החלטתי שעדיף לי לשפוך את זה ולא לשמור בבטן.
אז קודם כל ממש ממש תודה שקראתם, זה כבר עושה חלק מהעבודה

מן הסתם אני אצטרך לפנות למישהו מבוגר כדי לפתור את זה, כמו שאמרתם, אבל אם למישהו יש עצה
הגיונית, אני אשמח לשמוע!

תודה רבה לכם!!!! [

אדם אחד, לא.. אני לא מעיזה לדבר על זה איתו..
אני עדיפה לשחק את המשחק של " לא שמעתי ולא ראיתי"

אבל כתבת שפעם השארת לו הודעה על המחשב!אדם אחד
מיסרו נפשכם ובטלו את האינטרנט!סוג'וק
תלחצי עליו שיעשה אנטרנט רימון בלי לפרט למהיהודה00
כי אחרי הכל אני מאמין שגם לו לא טוב עם זה וגם הוא רוצה לצאת מזה, ואם את תבקשי להחליף את הספק אז זה ייתן לו פתח לעשות את זה.
את גם יכולה לפנות לקו היעוץ של עצת נפש.
אפשר למצוא את הטלפון באתר שלהם.
וגם בחברים מקשיבים (כמו שכבר כתבו פה לפני)
הצעה- בעצם, ברבים- הצעות..פוטצקי
תדברו כל הילדים איתו, ותדברו עם אמא- היא חייבת להיות שותפה בעניין.
או שתבקשו מההורים רימון בשבילכם, להגן על עצמכם, זה לא פשוט לסרב להצעה חינוכית.. ותתעקשו על זה, זה חשוב, למרות שטולי נראה לך שתצטרכי לוותר על כל מיני דברים.
תקני לו מתנה ספר של הרב יהושע שפירא- אשיב ממצולות. (או שזה קצת בוטה..- תקנו לבית ותקוו שיפתח..)
תלמדי איתו לימוד קבוע
תדברי עם חברה, מבוגר,מישהו שקרוב לאבא, רב.

לגבי רימון וכו..אנונימי (פותח)
בס"ד

זה לא כ"כ פשוט כמו שאתם מציגים את זה. אני לא יכולה לבקש מבא שלי לעשות רימון בישבילי כי הוא יודע שלי אין בעיה עם האינטרנט ושאני לא עושה בו שום דבר אסור- הוא סומך עלי וזה יהיה קצת מוזר אם אני אבקש רימון.

דבר שני, אף אחד מהמשפחה שלי לא רוצה רימון ואח שלי ממש לא יסכים לזה ואין מצב שזה יקרה.
בעבר הייתה לנו חסימה אבל אבא שלי יודע את הסיסמא כי הוא בעל הבית והוא משלם על האינטרנט וכו אז הסיסמא אצלו- במה זה יעזור? ואח שלי בעצמו פרץ את הסיסמא כי החסימה לא מאפשרת אפילו להכנס לאתרים נורמאליים ופורומים שונים.

בכל מקרה , תודה! אבל רימון לא נראה לי פתרון טוב...

אבא שלך לא יתווכחיהודה00
כי אם תגידי לו שזה מפריע לך שאין חסימה הוא יבין אותך (כי בו זה באמת פוגע).
ולגבי הסיסמה- מי שיש לו את הסיסמה ברימון יכול רק לעבור לשלב הכי פחות מוגן (שבו אי אפשר להגיע לאתרים שאת מתארת) ולפי מה שהבנתי בחסימה שהייתה לכם היה אפשר לצאת לגמרי מהחסימה בעזרת הסיסמה, מה שאי אפשר באנטרנט רימון.
הייתי עושה משהו קצת קיצוני..שמחה ואמונה
והייתי גוזרת את כל החוטים שיש מאוחרי המחשב..

זה מאוד לא פשוט לשחרר הצהרה כזו.golani
אחרי הכל אביה הוא אדם בוגר ותפקידו לחנך את ילדיו - לא הפוך.
תתיעצי עם מישהו מבוגרyosef13
לא נראה לי שדברים אחרים יעזרו או שאבא שלך מאוד יפגע
לטובתו של אבא שלך כדאי להתייעץ ואולי גם להגיד לאמךחילא דמשכנא
תחשבי באיזה מצב הוא נמצא - הוא נפל באינטרנט יכול להיות שהוא יודע שאת יודעת וזה פשוט הרבה יותר חזק ממנו כי זה היצר הרע והוא סובל ממנו מאוד הוא 'מת' לצאת מזה תנסי למצוא דרך לעזור לו בשבילך ובשבילו.
וחוצמזה תתחזקי בזה שמי שנופל במקומות העמוקים בכיוון השלילי זה סימן שיש לו מקומות עמוקים בכיוון החיובי (או בקיצור ככל שהאדם גדול יותר - היצר הרע שלו גדול יותר.)

כל הישועות ובציפייה לגאולה שלמה פרטית וכללית בקרוב ממש!
יש כל מיני סוגי חסימות של רימון..רותי7
אני ואחותי ביקשנו מההורים שלנו שיעשו רימון למרות שאנחנו ב"ה לא נכנסות לאתרים לא צנועים..
כי לפעמים קופץ חלון של אתרים מזעזעים ואני ראיתי את זה פעם וממש הזדעזעתי..
אז את יכולה להגיד לו את זה...

ואי אין לי מה להגיד-בהצלחה!!!נעה*
ובאמת תנסי את חברים מקשיבים

לול, יש דבר כזה??!!? נשמע מגניב אנונימי (פותח)
בס"ד

איך זה עובד?
תודה לכל המגיבים, זה מעודד

כל הכבוד שאת לא מתעלמתשרבוב
לא קראתי את שאר התגובות,
אך אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רב...
--אביה14
ממ, לא קראתי כאן הכל,
אבל תגידי להורים שלך שממש חשוב שתעשו רימון!
אני לא יודעת מה אבא שלך רואה, אבל רימון חוסם את כל הסרטונים בצפיה ישירה חוץ מבערוץ 7.
ואני מתארת לעצמי שאם הוא היה רואה סרטונים בערוץ 7 זה לא היה כ"כ מפריע לך, נכון? 

יש פה נתון אחד קטן שהוא נעלם גדולמשה
איפה הוא בכל הסיפור הזה.

זה נראה כאילו הוא מצא לעצמו תחביב מעציב שלא את ולא שאר המשפחה שלו יכולים למנוע אותו.
זה יכול להיות עניין של נפילה שהוא מצטער עליה בשאר הזמן, אבל זה נראה לא עניין של נפילה אלא של בחירה רעה, שלך או לאחותך הגדולה אין הרבה מה לעשות נגדה.

אני מנחש שאבא שלך יתנגד להתחבר לרימון, כך שכיוון הפעולה הזה בעייתי למדיי. בנוסף - כיוון הפעולה הזה חוסם הרבה אפשרויות לגיטימיות שיש באינטרנט מה שיגרום לאחרים שמשתמשים ברשת (למשל אחיך כמו שהזכרת) להיפגע.

אז מה כן אפשר לעשות?
אפשר למצוא את האתרים הלא צנועים שהוא אוהב להיכנס אליהם ולחסום אותם (צעד לא מסובך בכלל מבחינה טכנולוגית).
זה לא יפתור את הבעיה אבל יתיש אותו.
מחזקת את ידייךיעלוש=)
שלום לך,
קודם כל אני מחזקת אותך בדרך שלך, שזה אכפת לך וחשוב לך. 
חשבתי להציע לך שאולי אם תתייחסי לאביו כאל אדם חולה, כי התמכרות זו מחלה, אז כל היחס יהיה אחר, ולא יפגמו בעינייך הצדדים החיוביים הרבים שיש בו. ובאדם חולה צריך לטפל. אני מאמינה שגם הוא היה רוצה להחלץ מזה, אבל בטח הוא מתבייש לספר לאחרים וכך זה לא נגמר.
דבר חשוב מאד שלא לספר לאמך, כי זה יכול לפגום ביחסים ביניהם, וזה בדיוק מה שלא צריך עכשיו. 
אולי אפשר לצור קשר עם רב כלשהו שקשור אליו, או חבר קרוב ולהתייעץ איתו, אפילו שזו בושה ואולי אביך יכעס, אבל כמו שהיית עושה הכל אם היה חולה רציני ולא הייתי מתחשבת ברצונו, גם אם נניח לא היה רוצה טיפולים או תרופות וכדו', כך במקרה זה לא צריך להתחשב ב"מה הוא יגיד" צריך לעזור לו ולהציל אותו, כי זה להציל את כל המשפחה. בסוף זה יתגלה וזה יערער את כל היציבות של המשפחה.
אפשר גם לשאול, למשל, באתר ישיבה, (http://www.yeshiva.org.il/) לשאול באופן כללי מה לעשות, ולקבל יעוץ הלכתי מה מותר לך לעשות ומה לא.
מה שבטוח, שצריך לפעול מהר, את כותבת שזה כבר כמה שנים, חבל על כל זמן נוסף שעובר והבעיה מחמירה.
בהצלחה רבה רבה
מאחת שלקחה ממש ללב את מה שכתבת וחשוב לי שהכל יסתדר לטובה
סליחה שאני מקפיץ.יהודה00
פשוט רציתי לשאול איך הולך.
בסוף הצלחת להסתדר איכשהו?
עשית משהו לבנתיים?
אם אבא שלך לא מבין במחשבים אז...~SMILE~
כשאתם קמים פשוט תנתקו כבל אחד של האינטרנט...

לא נראלי שזה יכול לעזור..מיטל
גם אם הוא כביכול לא מבין.. הוא יעלה על זה דיי מהר , וגם אם יקרה מצב שהוא לא יוכל לעלות על זה, אז הוא ישיג דרך אחרת..

זה מהדברים האלה שצריך לעבוד על המניע ולא על האמצעי
אולי הדעה שלי קצת מוזרה..אבל--->>אנונימי (פותח)
אני מבינה שזה כואב,
ואני מבינה את זזה טובב!!! תאמיני ליי.. כמה שאני מזדהה...
אבל אולי יש פה בעיה שאנחנו (-ובכללם אני!!) לא מבינים.
ההורים ששלנו הם מקסימים, אוהבים, מטפחים ומטפלים, ולכן אנחנו אוהבים אותם.
אבא שקצת גולש באתרים לא רצויים, וקצת נראה לך מחפף יותר ממך, זה לא אומר כלום!
אני כמובן לא משווה , אבל יש משפחות עם אחד מההורים בכלל לא  דתי-- האם נראה לך שילד במשפחה כזו צריך לכעוס על ההאבא שלו- על שאינו שומר תורה ומצוות??!!?- לי לא נראה.
אומנם זה כואב, ומעציב, אבל זו דרכו של האב, וזה דרכו של הילד. אי אפשר לחייב את האב להידמוות לבנו ולשנות את אורך חייו בשבילו.
אז נכון שזה לא אותו מצב,  ואצלך ב"ה אבא שלך שומר תורה ומצוות, אבל רק נכנס למקומות לא רצויים, ולמרות הכאב, ועם הצער,- אין זה מתפקידך לחנך את אביך. אני לא אומרת- כמובן שאת יכולה לנסות להעיר בצורה עדינה, או לבקש חסימה בעדינות, אבל לזכור שאבא שלך הוא קודם כל אבא שלך, ואת לא בתפקיד המחנכת שלו..

כתבתי את כל הדברים מתוך כאב אמיתי והזדהות איתך!!- - אם זה נראה שתקפתי-- תדעו שזה רק נראהה...
מוזמנת לדבר באישיי..=]=]
עצובב... >נמלה
אין יותר מידי מה לעשות... לדעתי.. נראלי שהכי חשוב זה להתפלל לקב"ה שיעזור לו לצאת מזה (וד"א-להגיד תיקון הכללי זה ממש טוב (ר' נחמן חיבר את זה בקטע של הצניעות, שזה מה שהכי קשה בדור שלנו, לפחות לפי מה שהבנתי.. ))
בהצלחה נשמה!!
בשורות טובות...
אה.. עוד משו...נמלה
זה אולי קצת לא יפה ולא נעים עם אבא, אבל אולי תנסי כזה כאילו בתמימות להכנס לחדר כשהוא שם, לקחת משו או סתם להגיד שקופצות פרסומות לא צנועות (אם זה נכון) ןלבקש רימון..

אני לא יודעת מה האופי של אמא שלך אבל...אביהשאחרונה
לשדעתי תנסי לבד כי יכול להיות שאמא שלך תתעצבן עליו או משו...

או שתנסי לדבר עם אמא שלך ולהגיד לה אמא אבל בבקשה אל תתעצבני כי אחרת זה רק יפיל את אבא עוד יותר\
וזה לא יעשה טוב תסבירי לה שתנסה להבין אותו.........
ותנסו להבין מאיפה זה נובע ...אולי מישו מת או שקרה לו משו...עבר משבר כלשהו...

אולי תבקשי מאמא שלך שתנתק אתאב*ה בר!ך
האינטרנט ותגידי לה שאת רוצה את זה כי את מפחדת שתיפלי ובטעות תיכנסי
לאתרים לא משהו או שתבקשי לשים אינטנרנט רימון
בהצלחה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך