היצר הרע הוא כמו התקשורת, אם יש 1,000 הפגנות אלימות של ערבים ו- 2 הפגנות של ימניים, על אילו הפגנות ישימו דגש? על מה ידברו יום שלם?
ככה בדיוק עובד היצר הרע, הוא כל הזמן מנסה להשכיח את מה שטוב, מנסה להשכיח ממך כמה טוב אתה, כמה טוב טמון בתוכך, ושאתה בעצם חלק אלוקה ממעל, ושורש נשמתך הוא טוב.
ומדגיש לך כל הזמן את מה שרע, כמה רע לך, כמה לא הולך לך, איזה לא יוצלח אתה.
ואנחנו צריכים רק לשים לב, לדעת לקחת הכל בערבון מוגבל, בדיוק כמו שאנחנו עושים (או לפחות צריכים לעשות...) כשאנחנו קוראים איזה עיתון מפוקפק....
צריכים תמיד לזכור להפריד את הטוב מהרע, ואם בא לך פתאום איזה התקף של עצבות, אז תעצור שניה, תשב על איזה כוס מים קרים ותעשה לעצמך סדר בחיים- אני באמת כזה רע? באמת שום דבר לא הולך לי? באמת כל כך רע לי בחיים?
או שאולי הכל סתם שקרים של היצר הרע?!
עכשיו אחרי שעשיתם את זה, תעשו לעצמכם רשימה: איזה דברים טובים יש לי, אילו דברים טובים אני עושה, אילו דברים כן הלכו לי היום וכו'.
ואני בטוח שאחרי כל זה תגיעו למסקנה שהכל תחבולות של היצר!!!
אני בטוח שאין כמעט אנשים שאחרי חשבון כזה יגידו לי שרע להם!!! ומי שכן יגיד ככה זה סימן שהוא לא שמח בחלקו, ובשביל להפטר ממידה כזאת אני אצטרך לכתוב על זה הודעה נפרדת, בעז"ה.
רגע רגע, חכה אחי עוד לא הגענו לעיקר- אז אחרי חשבון כזה רוב האנשים עוד לא יגיעו לשמחה אמיתית, הם רק יבינו קצת שלא כל כך רע להם בחיים.
ועכשיו מגיע הקטע הקשה באמת-
תמרחו על הפרצוף שלכם את החיוך הכי גדול שאתם יכולים!!!! 
אל תדאג אחי, אני יודע מה אתה מרגיש עכשיו, בוא נקרא קצת את המחשבות שלך: אתה מרגיש דביל! פשוט אהבל! מה זה החיוך הדפוק הזה? מה זה הזיוף הזה? איזה אדיוט אני, תמחק מהר את החיוך הזה!!!
זהו עכשיו זה הרגע הקשה, כל המחשבות האלו מפלחות את המוח שלך בשניות, ואתה מת לקום, לקרוע את הדף שכתבת עליו את החשבון שאמרנו למעלה, לשפוך את המים לקיור, להראות הבנאדם הכי עצבני בעולם ולספר לכולם עד כמה רע לך וכמה לא הולך לך!!!
אתה יודע מה זה אחי? זה סימני הגסיסה של היצר הרע!!!
הוא מנסה להילחם בשארית כוחותיו! הוא יודע שאתה עומד להביס אותו! הוא מוציא עכשיו את כל הכוח שלו, הוא צועק לך: לאאאאאאא תפסיק מיד! הרבה יותר כיף להיות עצבני! הרבה יותר כיף לחשוב שדפקו אותך!!!
ועכשיו בדיוק בשניות האלו שכל המחשבות וההרגשות האלו עוברות בנו, עכשיו זה הוא רגע המבחן- אנחנו יכולים להחליט שאנחנו נכנעים לו ואנחנו חוזרים להיות עצובים, ואנחנו יכולים להחליט שעכשיו אנחנו נותנים את מכת המחץ! את המכה הסופית, שתסיים את המערכה הזאת כשידינו על העליונה!!!
ואז מה שצריך לעשות זה פשוט להמשיך לחייך!
ולאחר כמה רגעים אתם פתאום תתחברו לחיוך הזה ותרגישו איך שהאושר מציף אותכם! כן כן, זה עובד! תנסו!
ואז פשוט תצאו לרחוב ותברכו לשלום את כל מי שאתם רואים, ותספרו לכולם כמה זה טוב להיות תמיד שמח....
בהצלחה!!!
(הדברים כאן כתובים בלשון זכר, אך מכוונים לבנים ובנות גם יחד...
)