חופים של דקליםcalvin
שיר חדש שכתבתי על גוש קטיף תובב"א..

חופים של דקלים.                                                                                                                   

צועד. צועד לאט ודמותו מהורהרת.

מבטו משדר רוגע אך גם זעם עצור, ותקוות ישנות.

חייו כמו עוברים מולו על סרט נע, והעצבות את ישותו הבטוחה מערערת.

הוא מהלך לו לאיטו, פוסע בדרכו ומן החול ניבטות לו תמונות.

ליבו נרעד כשנזכר בשנים שחלפו כמוץ על פני רוח.

היו אלו ימים של פריחה, של שגשוג, של זוהר וללא דמע ומורא.

יושב הוא על יד בית הגבס, נוקש באצבעותיו, שותק בכדי לנוח.

מול עיניו רואה שוב את המראות, שומע צלילים, אנחות כבדות. נזכר ביום הנורא.

עת באו אחים נטולי פנים ואישיות, חסרי רגישות אל ביתם שהקימו בזיעת אפם.

מול עיניו חוזה שוב בילדו היחף,לבוש בחולצה כתומה קרועה, זועק בבכי מר.

ואין עונה. אנשים סביבו בוכים, מתחננים, שרים, אדישים. אך רחמי בני אנוש נעלמו ואינם.

דמעה זולגת מעינו ונופלת על החול הרך בעודו נזכר במראות. מה יוסיף הרי הכול כבר נאמר?!

והוא נשרף לו בלהבות של כאב ושתיקה

ומקולו נפלטת לה עוד זעקה.

הוא צועד חזרה אל ארצו אך צונח מתוך חלום,

אל מציאות ארורה וקשה.

והיא קוראת לו בקולות וברקים שישוב אליה עוד היום.

ומבטו הדואב רואה וזוכר כל גרגר חול, כל קצף ים לבן.

הדקלים קוראים לו והתמרים שניבטים מהם ערבים לעין.

והוא רואה, שומע, צועק ויודע. היא מחכה לו עדיין .

בוכה. בוכה בשקט וגוו רועד.

הוא צועד בשבילי היישוב הקטן ומריח ריחות ושומע קולות.

אך הריחות אינן ריחות חממות היישוב, והקולות אינן קולות הקסאמים המשחיתים. והוא עוד צועד.

בעודו מהלך, נזכר במשחקי הילדים על הג'יפים הצבאיים, ביבול שצמח, ובפריחת הקהילות.

והוא נשרף לו בלהבות של כאב ושתיקה

ומקולו נפלטת לה עוד זעקה.

הוא צועד חזרה אל ארצו אך צונח מתוך חלום,

אל מציאות ארורה וקשה.

והיא קוראת לו בקולות וברקים שישוב אליה עוד היום.

ומבטו הדואב רואה וזוכר כל גרגר חול, כל קצף ים לבן.

הדקלים קוראים לו והתמרים שניבטים מהם ערבים לעין.

והוא רואה, שומע, צועק ויודע. היא מחכה לו עדיין .

צועד. צועד צעדים מהירים בהתרגשות לא רגילה.

אוחז ביד בנו, ממלמל לו מילים שקטות,מחזקות.

צועדים להם בחולות המוכרים, מחייכים חיוכים דקים ונושאים תפילה.

רגליהם טובעות בחול הרך, צועדים בשקט מתוח, ולפתע נשמעות צעקות.

הוא מרים מבטו וליבו מחסיר פעימה אל מול מה שנגלה לעיניו.

ניצב שם, פצוע, שרוט, מלא בכתמים ובגרפיטי. אך הוא שם. ביתו הישן.

הוא מביט בביתו וביתו כמו לוחש "חיכיתי.", וכמו מעין מתגבר לפתע נרפאו כל כאביו.

ומבין הדיונות מופעים ילדים, פוצחים בריקוד סוער, והשמיים מתנקים מכל עב ומכל ענן.

רוקד. רוקד במעגלים אינסופיים של אהבה לארץ, לרגבי אדמה שאיש לעולם עוד לא ייקח,

והוא מביט בארצו, בחולות הזהובים ודמעה ניגרת והוא לוחש "לעולם לא אעזבך.תמיד אהיה שלך".

וואו..ארי צלוב
אין לי עוד מילים יפה מאוד ממש מרגש!!
יפה!! לא הבנתי בסוף הוא חוזר לגוש??כפ"ד בנשמה
וואו את/ה כותב/ת ממש כמו משורר..=)אנונימי (פותח)
עלה והצליח.
 שכוייח.
חח תודה..כע חוזר לגושcalvin
תלחין את זהtompak
וואו! ממש מרגש!סוסת פרא
אבל בתור מגורשת הייתי יותר מתחברת אם הסוף לא היה על העתיד, התקוות (שבעז"ה יהפכו למציאות), אלא על זה שאנחנו מתגברים על הקשיים ועל אף הכל ממשיכים קדימה לעוד אידאלים (לפחות חלקנו).
ואני חייבת להגיד לכם, זה פשוט מוזר שאני נמצאת בסקאלה של אשה שכותבים עליהם שירים, זה היה החיים שלי ופתאום זה הפך לנחלת הכלל, זה ממש הזוי, לא?
ואאאאו....ת.מ.
ריגשת מאוד... לא הרבה מבחוץ מצליחים לכתוב בצורה שתגרום הזדהות כזאת.... וזה גם די מוזר שאנשים אחרים כותבים על הרגשות שלי ושל כולנו... הלוואי ונזכה לבית האחרון במהרה למרות שחלקו לא כ"כ מציאותי כי את הבתים הרסו ולמרות שלא כ"כ התחברתי אליו למרות שאני מייחלת לרגע הזה כי זה ממש לא מה שאנחנו חיים כרגע זה המון תקוות אבל החיים הם אחרים ואפילו הפוכים...הייתי מצפה שזה יהיה יותר על הקושי להתרומם ועל הנסיונות להתגבר ולקום שאנחנו חיים אותם כרגע...אבל זה כבר יותר ענין של מבט אישי...
ת.מ.- מאיפה את? סתם מעניין אותיסוסת פרא
וזה גם מגניב ששתינו מהגוש והפריע לנו אותו דבר... האמת, לאנשים מבחוץ זה באמת לא הדבר הראשון שעולה
תאמת לא רציתי לפגוע אבל לא ממש התחברתי..כפ"ד בנשמה
מעניין שדווקא הגושניקים לא מתחברים.. אני משערת שפשוט מי שלא היה שם לא יכול לתאר את זה...
כי זה אולי מתקרב למה שאנחנו מרגישים והרגשנו אבל...ת.מ.
אפחד לא יכול לדעת בדיוק רגשות של מישהו אחר על משהו שהוא לא חווה (בגלל זה יש את העניין של אל תדון אדם עד שתגיע למקומו...) ואני גם אומרת שגם אני לא יכולה לדעת ולהבין את הרגשות שלך כי כל אחד חווה את זה בצורה שונה עם עבר שונה ובגיל שונה ומצבים שונים וכו'....
וכע..calvin
התלבטתי אם בכלל לכתוב..הרי לא עברתי את זה ואני לא יודע באמת מה זה,כאילו מה שהעם מסביב עבר זה כלום לעומת מה שאתם עברתם...וחשבתי לעצמי אז מה אם אתה מכיר אנשים?אז מה אם החבר הכי טוב שלך מגורש?זה לא אומר שאתה מבין..אבל ניסיתי והשתדלתי ומקווה שיצא מעט מן המעט ממה שבאמת היה..
|נושם עמוק|calvin
א.אני יודע שהרסו את הבתים אבל יש בתים שנשארו ע"פ מה שהבנתי..
ב.אני מבין אותכם ממש וחשבתי לכתוב על זה,על אידיאלים ועל קימה מהמשבר כי הרי מה שכתבתי הוא לא ממש אמיתי ומעשי..אבל רציתי לכתוב משו אופטימי..ואני יודע שאתם לא חיים כל החיים שלכם בבאסה,ותאמיני לי,אני מכיר המון המון אנשים,חלקם החברים הכי קרובים שלנו..כלומר,חשבתי לכתוב ככה אבל חשבתי יותר בקטע של אופטימיות וקימה ממשבר אל תוך הגאולה..מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי ושנזכה באמת!

מאיזה יישובים אתם?באלי לעשות תרגילים של חוק הדתיים השלובים
אז ככה..ת.מ.
א. אין בתים שנשארו השאירו רק מבנים ציבורים. לדןג': גנים בתי ספר מקלטים וכו'...
ב. אתה הכותב וזכותך לכתוב מה שאתה מרגיש שנכון אנחנו רק כתבנו מה לדעתנו היה מתאים שם יותר אבל אתה לא חייב לשנות או להתאים את זה בשבילנו אתה כותב מהלב שלך מה שמתאים לך ולא נראה לי ששיר יצא יפה אם תכתוב בשביל מישהו אחר לא מה שאתה חושב שמתאים.
א.המממ..טוב..את יודעת יותר טובcalvin
ב.לא הבנת אותי,אני חשבתי לכתוב ככה אבל רציתי לכתוב באופן הזה...הייתי יכול לכתוב סוף חילופי
כאילו,היו לי את 2 האפשרויות ובחרתי בזאת...ובאמת שאני מרגיש לא ראוי בכלל לכתוב בתור אחד שלא היה ממש שם..בפנים..אבל פסדר,ושוב אני יודע שזה לא מה שקורה במציאות..האמת השיר מספר כאילו האיש חושב והולך וכו',כל זה קורה ממש קצת אחרי הגירוש..מקווה שהובהרתי!
הי, קלווין, אל תכנס לכזאת מגננה!סוסת פרא
לא עשית שום דבר רע! להפך, אני ממש התחברתי לשיר, רק לא לבית האחרון!, ולפי מה שהבנתי גם ת.מ. התרגשה משאר השיר, הוא בהחלט מדהים!
ואחד הדברים שהגניבו אותי, זה שבאמת הצלחת להיכנס לראש שלנו (לפחות של חלקנו) למרות שלא חווית את זה.

ועוד משהו שאני חייבת להגיד לכולם, אל תתיחסו אל המגורשים כאילו הם חייזרים הירואים! אנחנו בני אדם בדיוק כמוכם, וגם אתם עברתם קשיים, ההבדל הוא שהקושי שלנו הוא נחלת הכלל, וטב, גם קצת יותר קשה מהקשיים של חלקכם, אבל אני אישית לא הייתי רוצה להחליף עם חלקכם...
כל מה שכתבתי פה זה דעתי האישית בלבד, ולא שאלתי עוד גושניקים, אז אל תבלעו אותי בחיים!

וקלווין, אני מעדיפה להשאר חסויה, אז אתה יכול להגיד את מי אתה מכיר ואני אגיד אם אני מכירה אותם...
חחח סבבה..תודה..calvin
אימאל'ה!!!!!יפואית ג-א-ה
איזה  מרגש.....
 ישלי צמרמורות, החזיר אותי אחורה, לתקופות הכל כך עצובות האלה.....אבל זה טוב להיזכר מידי פעם, ולא לשכוח, בחיים לא לשכוח....
ותעשה משהו עם זה, יש'ך את זה בגדול
                        בהצלחה
ריגשת שיראל.
ומגניב שגם אני הרגשתי כמו אא"מ ות.מ...

ואגב-עוד דבר שהצחיק אותי-פצמ"רים,לא קסאמים..
היה גם וגם...ת.מ.
היה לכם קסאמים? מוזר..זה בשדרות,לא?!שיראל.
היה פחות קאסמים..כפ"ד בנשמה
פשוט פצמרים זה למרחקים יותר קרובים.. וקאסמים זה למרחקים יותר רחוקים.. אז לנו היה בעיקר פצמרים..
וואוו מהמםם!! איזה כישרון!!טל
נכון!!נכון11פצמרים!התבלבלתי!טעות מפגרתcalvin
אני הייתי תמיד מתקן את הטעות הזאת כשאנשים אמרו על הגוש קאסמים..חחח
יפה מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!חיים מנחם
אוף..אני מרגיש אידיוט בגלל הפצמרים-קאסמים..calvin
אל תרגיש אידיוט.. לא הרבה יודעים את זה..כפ"ד בנשמה
אני כן!calvin
שטויות..טעות מגוחגכת..שיראל.
טעות מצחיקה..כי אני תמיד מתקן אנשיםcalvin
כשהם אומרים את זה...או שאומרים התנתקות ישר אני מכו רובוט:גירוש...
סחטיין..כפ"ד בנשמה
וואו..ריגשת..קשקושה קטנה
יש לך את זה.. תמשיך לכתוב.. אולי אי פעם תהיה משורר..
מקסים!*חזרזיר*
ושוב-
יש לך כישרון מדהים!!
ואתה חייב להמשיך לכתוב!!
יישר כוח.
וגם הנושא- הוא מצד אחד רגיש ומצד אחד כ"כ יפה ומעניין וכואב.
ובאמת הצלחת להכניס את הנושא יפה!!
אז שוב- בהצלחה בהמשך...

קלווין...שאני יבין=]ד"ר אריק
בס"ד
רק שאני יבין...מאיפה זה בא לך כל אלה? מהמם!!!מדהים!מדהים!מדהים!!!=]
אה!ועוד שאלה, זה זה?!
וואואואו!!!! מ-ד-הי-ם-!!! מרגש ו-עצוב.. תמשיך כךנמלה
בסוף לא לקחתי ממך השראה..תודה!calvin
מרגש!!!!!מאדניקית
גרת בגוש????
אני גרתי בכפר דרום!!מלכה בנשמה!!
וואו מדהים!!!!!1גולי =]
תגיד יש מצב שאחרי שלושת השבועות תעלה לפה הקלטות של השירים שכבר הלחנת? אני רוצה לצרוב דיסק עם השירים האלה
בתים ופריחה והכל טוב ויפה אבל מסביב השתולל המוות.golani
אני כותב את הדברים האלה אחרי מחשבה של שבועות ארוכים אבל אין לי ברירה אלא לומר: די לדמוניזציה!

המצב בעזה היה מצב מוזר ופטאתי, באזור הכי צפוף בעולם היו "איים" של רווחה שהוקפו באלפי חיילים (כן, אותם אלה "חסרי הפנים והאישיות") שחטפו ביחד עם תושבי המקום(שגם הגנו עליו במסגרת כיתות הכוננות וכו') אלפי פצמרי"ם, אבנים, בקתבי"ם, רימונים, יריות ומטענים. הטרור היה בכל פינה,א ורב לחיילינו בכל מקום, לבנון 2.
ככה שזה ממש לא פשוט לבוא ולומר: "חיות אדם דפקו אותנו". המצב היה לא פשוט והמתיישבים לא הצליחו למצוא תשובה לשאלה הפשוטה: "אז מה, גם בעוד מאה שנה נספוג פה פצמרי"ם ונשלח את בנינו לההרג?".
אז קל מאוד להפוך את כולם לרשעים, אבל צר לי, זו לא היתה המציאות.
גולני,אני אהרוג אותך! איזו מין תגובה זאת?שיראל.
בלנ"ד אני אגיב ביתר מתינות בבוקר.עכשיו העצבים שלי מתוחים וגם סתם ככה מאוחר ולא מספיק מאוזנים.ליל"ט.
למה? יש משהו בדברים של גולניסוסת פרא
ואני בתור תושבת הגוש, טוב, נו אני אסגיר את עצמי, אני מנצרים, אני לא יודעת עד כמה זה התפרסם, אבל ביום הגירוש היו 2 קבוצות של חיילים אצלנו- גדוד שמשון (עולה!), שאיתם התחבקנו ובכינו, והמפנים, ש...די התנכרנו אליהם (רובנו), היה לנו קשר מדהים עם החילים ששמרו עלינו, ויש כאלה שעדיין שומרים איתנו על קשר, במיוחד המשפחות של החיילים שנהרגו בגזרה שלנו.
קיצר, גולני ממש צודק, לא כולם רשעים, בעצם, אף אחד מהם לא רשע (עזבו, אני ממלכתית, אל תנסו להיכנס איתי לוויכוחים), אנחנו ממש מעריצים את החיילים ששמרו עלינו, אבל לא נראה לי שאליהם התכוון המשורר...
בעצם,היה נכון יותר להגיד:איזו מין חשיבה זו?שיראל.
אני לא רוצה לנצל"ש ת'שירשור,אז אני פותחת חדש עם תגובה כמו שאמרתי.חכו.

ונ.ב.
אא"מ-את מנצרים? איזה קווול..עכשיו אני מזהה אותך לפי ראשי התיבות..אדיר..אפרת נכון? ואני לא אמשיך..
תודה לכולם!calvin
ציפיתי לתגובות כאלה.golani
זה מה שקורה כשהאמירה "גוש קטיף טוב לביטחון" הופכת לעיקר האמונה ה14.
גולני- אתה לא חושב שהגבול פשוט התקדם?סוסת פרא
זהו, עכשיו אנחנו לא בגוש, אבל עדיין יש הרבה קסאמים, וזה שלא שומעים עליהם בתקשורת זה לא אומר! ואני יודעת בדיוק כמה יש וכמה נסיונות חדירה יש כי עכשיו אני גרה בערך קילומטר מגבול מצרים, ואולי אתם לא יודעים, אבל זוגזרה ממש חמה! יש הרבה הקפצות לצבא!
אני גרה קרוב למקום שבו נחטף שליט... כן, יש לנו מחלה למקומות מסוכנים... זה סוג של סריטה... סתאם, זה בקטע של האידאלים.
"עיקר האמונה ה14" |מלגלג|..כן..ברור..שיראל.
אבל לא ננצל"ש.פתחתי שירשור חדש ואתה מוזמן לענות שם.
וואו..זה מדהים |עם דמעות בעיניים| אתה מדהים..לאל
תודהcalvin
מהמם!! מהמם!! ושוב-מהמם!! ריגשת!נמלה
יפה יפה!!נבל וכינור
ולבית האחרון דווקא כן התחברתי.. כי זה כזה חלווווםם.....(פנטזיה?!) משאת נפשי לחזורר כבררר!!!!! אבל כל עוד אנחנו כאן- "צריך להמשיך ללכת, וצריך להמשיך לצעוד" כי אולי "הדרך עוד מושכת, ארוכה...." ויש לנו הרבה מה לעשות! להתחבר לעם, יותר לתורה, להתחזק באמונה, לחזור בתשובה.. ומכירים תשיר של אוידי דוידי: "מתוך העבר-נגיע אל עתיד, מתוך כאב-תצא שמחה אמיתית, מתוך הדמעות-יפתחו השמיים..." מחזק!! פשוט שיר יפההה.... אז רק צריך עכשיו להאמין בעצמינו שיש לנו תכוחות,- כי יש לנו!!! הצלחה רבה לכולנו!!!!!!
     ~שיר מאוד יפה!! לך בכוחך זה... אשריך!
תודה!שנזכה..calvinאחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך