אוקי.אז השירשור שאמרתי..שיראל.
הנה התג' של גולני.אני אגיב על כל דבר בלנ"ד:
"אני כותב את הדברים האלה אחרי מחשבה של שבועות ארוכים אבל אין לי ברירה אלא לומר: די לדמוניזציה!
המצב בעזה היה מצב מוזר ופטאתי, באזור הכי צפוף בעולם היו "איים" של רווחה שהוקפו באלפי חיילים (כן, אותם אלה "חסרי הפנים והאישיות") שחטפו ביחד עם תושבי המקום(שגם הגנו עליו במסגרת כיתות הכוננות וכו') אלפי פצמרי"ם, אבנים, בקתבי"ם, רימונים, יריות ומטענים. הטרור היה בכל פינה,א ורב לחיילינו בכל מקום, לבנון 2.
ככה שזה ממש לא פשוט לבוא ולומר: "חיות אדם דפקו אותנו". המצב היה לא פשוט והמתיישבים לא הצליחו למצוא תשובה לשאלה הפשוטה: "אז מה, גם בעוד מאה שנה נספוג פה פצמרי"ם ונשלח את בנינו לההרג?".
אז קל מאוד להפוך את כולם לרשעים, אבל צר לי, זו לא היתה המציאות."

ברוך הבא לגוש.תכיר-בדולח,מורג,גני טל,עצמונה,נווה דקלים,שירת הים,גן אור,גדיד,תל קטיפא,נצרים,רפיח ים,כפר דרום,שליו,דוגית,נצר חזני,קטיף,פאת שדה,עצמונה,כרם עצמונה וכפר ים.
20 ישובים."איים"..
כן,חטפנו פצמ"רים,ובגדול.נכון,נהרגו וגם נפצעו מהם,מחדירות מחבלים,ממטענים,מירי על הציר ועוד.
ה'מתנחלים' הצליחו למצוא תשובה ועוד איך לשאלה הלא פשוטה:"אז מה,גם בעוד מאה שנה נספוג פצמ"רים ונשלח את בנינו להרג?"-והתשובה הייתה:
לא!
קיווינו והאמנו שמתישהוא העם והממשלה תתפקח,תצא למלחמה ותפסיק את המצב [כדוגמאת מה שהיה עם שדרות-סבלו,סבלו,סבלו ובסוף הייתה מלחמה,שאם לא היינו נסוגים באמצע,היא הייתה מוצלחת מאוד וגורמת להפסקת ירי הקסאמים על שדרות והאיזור].
חוץ מזה-הכי חשוב לזכור-שגם אם לא הייתה מלחמה,והיינו ממשיכים לסבול עד אין קץ (...)-היינו המגן החי של כל שאר הארץ!
רואים בפירוש שלאחר הגירוש לא קרה כלום-פשוט התרחקו הפגיעות שלהם ונכנסו לפנים הארץ-התגבר הירי על שדרות,הגיע לאשקלון (ולא צריך לתאר את גודל הנזק שעשה,כולנו יודעים..),לישובי הדרום ואפילו ליד ת"א.לא השתנה כלום-פשוט נכנס לבפנים.
ואז מה? - כמובן-נפנה את יש"ע! כמה פשוט!
ואז מה? - הקסאמים נכנסים לכיוון גוש דן..
ואז מה? - כמובן-נפנה את פתח תקווה,כפ"ס והסביבה הקרובה..
ואז מה? - הקסאמים שנופלים מזמן על ת"א כבר די מחריבים אותה-בדומה לשדרות..
ואז מה? - יאללה-לחו"ל = מדינת ישראל מתקפלת.
רות,סוף.
"כל מה שאדם עושה-לעצמו הוא עושה"-פיניתם אותנו?-סבבה-אתם תינזקו אח"כ מהקסאמים שייפלו עליכם כשאנחנו לא נהייה פה..
ועוד נק'-כמו שאא"מ אמרה-החיילים ששמרו עלינו לא היו החיילים שפינו אותנו..
לא אותם "חסרי הפנים והאישיות".
לנו אישית ביישוב שמרו גדוד שמשון,היינו איתם בקשר מקסים.לפני שבתות ירדנו לחלק להם עוגות ודברים בבסיס,הזמנו לארוחות-יום חול ושבת והקשר היה פורח.בגירוש הם באו לנחם,לעזור,לחבק,לעודד.עברו בית בית ובכו איתנו.
אז שלא תשווה אותם לאלו שבאו לגרש.אלו שבאו לגרש באמת עשו את זה בחוסר פנים [עלק "ברגישות ובנחישות"..] ויותר מזה-בחוסר אישיות.הגדרה קולעת.נכון-הם עברו שטיפות מוח אדירות [אפשר לראות בקלות את זה באינהטרנט והרבה פסיכולוגים מספרים שעבדו על זה הרבה זמן ושטפו לחיילים ת'מוח..]-שיכנעו אותם שוב ושוב,א-ב-ל -וזה אבל גדול- הם לא באו במגמת נגד,לא ניסו להבין אותנו [אחרת איך תסביר את זה שהרבה בגירוש התמוטטו ואמרו שהם לא הבינו וכו'?],לא רצו לשבת 27 יום בכלא-אז גירשו.ובפנים אטומות ובלב אטום.אני לא צריכה להראות לך..תסתכל בספר "שחר כתום" או משו דומה ותראה..
זהו.יש לי עוד ה-מ-ו-ן לומר ולהסביר ולתת דוגמאות והוכחות,אבל הראתי את הגרעין.אם צריך פירוט-אני אשמח!

יום טוב.

תשובות.golani
דבר ראשון אני רוצה להדגיש שלא אמרתי שההתנתקו הואילה לביטחון, אמרתי שזה לא היה כ"כ פשוט ובהחלט היו דעות אחרות ש - מה לעשות, גם הן היו הגיוניות והכנסת החליטה לקבל אותן.
ב. מלחמה, ok, מה אז? הממ.. רצועת עזה מכפילה את עצמה כל 13 שנה, מה נעשה שם 4 מליון ערבים?
לזה לא מצאנו תשובה.
golaniיפואית ג-א-ה
וואי, אתה לא ממש מבין מה היה שם אני חושבת...
בהחלטה הזאת לא היה בכללל היגיון, ואפילו אפשר לומר היה בה טמטום וסינוור
שום דבר טוב לא יצא מהגרוש הזה, להפך הטרור רק התחזק והתעצם, ואפילו דיי עצוב לומר את זה, אבל כן, מדינת ישראל הראתה שאנחנו לא יודעים  לעמוד על שלנו, כן, התקפלנו, פשוט ברחנו מהבעיות במקום לפתור אותם......
ולגבי החיילים , אני מתה עליהם חולה עליהם, ממש מעריצה אותם,אני בוכה וכואב לי על כל חייל שנהרג,  אבל כל חייל יודע שכשהוא מתגייס, יכוליות שגם יקרה לו משהו, כי הוא כרגע נמצא בחזית, ובקו האש.....ואל תשכח, לצד החילים נהרגו גם הרבה מתישבים, ועם כל זאת הם רצו להישאר לגור שם , אז תבין איזה אנשים אלו..... ואיזה אכזריים  ופושעים אלו שגירשו אותם....כעעע אפשר לקרוא להם רשעים....
  תחשוב על זה.....

שיראל.*חזרזיר*
כבר אמרתי לך-
אני חושבת שכתבת יפה ממש!!
והסברת בצורה מצויינת את התשובה.
יישר כוח.
וד"א- בגלל שאת מהגוש אז זה נותן תחושה אמיתי כזאת..!
אז-שיראל.
דבר ראשון-תסביר בבקשה מה ההגיון ש'ההתנתקות הועילה לבטחון'..וחוץ מזה-דיברתי יותר על המגורים שם מאשר על הגירוש.
ואת ב' לא ממש הבנתי..מכפילה את עצמה? מי? הערבים? אז מה?
גם בתנ"ך כשמסופר על המלחמה בכנענים-נשארו עוד כנענים ומתישהוא הכפילו ושילשו וריבעו וכו' את עצמם-אבל,אם עשית מלחמה מוצלחת-ההרתעה נשארת להרבה זמן,וכשהיא פגה-נלחמים שוב.זה לא טקטיקה חדשה..
יש היגיון גם בטענות הצד השני.golani
הם יכולים לומר שכעת הטרור בכלוב שאתה מכה בו מבחוץ ולא צריך לתת לו אלף נקודות מגע עם צה"ל.
ושוב: מה זה יעזור מלחמה: עוד מאה שנה יהיו לך בשטח הצר הזה מליוני מליוני ערבים - מה תעשי איתם?
אני ממש מסכימה עם שיראל, חוץ מ..סוסת פרא
לא אהבתי שכתבת "הם"..."פיניתם אותנו?-סבבה-אתם תינזקו אח"כ מהקסאמים שייפלו עליכם כשאנחנו לא נהייה פה.." לא! גם אנחנו ניזוקנו אחרי הגירוש! ו-כן, האשמה הוטלת גם עלינו מהצד הרוחני, אין לי כח עכשיו לפרט, אולי בהמשך בעז"ה (זה יכול להיות נחמד אם נעשה את הדיון הזה בעזה..)
ותזכרי שאותו צבא של חסרי הפנים והאישיות.golani
הוא זה שאיפשר בכלל את התיישבות.
ועוד משהו שחייבים לזכור-סוסת פרא
אריאל שרון עשה המון דברים טובים! הוא תמך המון בהקמת נווה דקלים ונצרים, ואולי זה ישמע הזוי, אבל כשהקימו את נוו"ד הוא הציע 500 יחידות דיור כשעוד לא היה שם כלום... אלה שהתיישבו לא האמינו שיבואו כ"כ הרבה ולא רצו לגור בעיר רפאים אז לא הסכימו, אריק שרון לחץ ובסוף הם התפשרו (אני לא זוכרת על כמה)... אז זה רק אחד מהמפעלים שלו...
טוב, אז אני לא אומרת לאהוב ולהעריץ אותו, כי מי כמוני יודע כמה זה קשה, אבל חשוב לזכור את הפרטים האלה...
גולני-מישו אמר שלא?שיראל.
אני ממש לא שונאת את הצבא! ממש לא! אני אוהבת אותו מעריצה אותו! אבל זה לא סותר שיש זמנים שהוא,או בעצם-חלק ממנו חסר פנים ואישיות.

ואא"מ-"צדיק שהרשיע אין צידקותו נזכרת"-מכירה? בטוח שכן.זהו.הוא בנה במו ידיו ואז הרס במו ידיו = לא עשה כלום.
*צידקתושיראל.
אני לא בדיוק במצב של להגיב אבל..calvin
גירוש,לא התנתקות!
על זה בדיוק הדיון, קלווין..golani
^^ חח..שיראל.
למרות שאין לי בעיה עם התנתקות..זה גם גרוע..להתנתק..
גולני וקלווין- אני אשמחאם תסבירו את ההבדל בברורסוסת פרא
הצבא היה יכול פשוט לעזוב את השטח עם הודעה מראש.golani
המחזות הקשים של הפינוי היו כדי להגן על היהודים.
בואנ'היפואית ג-א-ה
השמאלניות חוגגת פה......
בסדר, אבל זה לא הופך אותו לרשע!סוסת פרא
וגם אם כן, זה לא נותן לגיטימציה לקללות נגדו!, תחשבי שאנחנו עושים דברים מצוות ואח"כ עברות, אז המצוות לא נחשבות?? אני לא יודעת לצטטלך, אבל אני יודעת שיש על זה אמרות חז"ל
..calvin
אני לא עומד לקרוא את התגובות ומספיק קשה לי עכשיו,במחילה..
אבל מהריפרוף שלי..אסור לקלל את שרון הבנאדם עשה דברים ענקיים וגדולים למידנה שלנו..הוא אחד האנשים המשפיעים והחשובים בתולדותינו..הוא עשה את המעשה כי נפלה בו רוח שטות,רוח שטות שהובילה למקרה הכי טראומתי בתולדות מדינתנו לטעמי..
הגירוש היה מעשה נפשע מרושע וכואב,אנשים חסרי אישיות כפי שאמרתי עשו את הפעולה הנוראית הזאת..חלקם פשוט לא יכול לעשות את זה ובאמת בכו עם המגורשים וחלקם היו קרירים..זה משבר קשה ונוראי לעמ"י ואסור לומר שזה היה נצרך!אסור!היינו נצרכים להיות שם גולני תראה מה קורה עכשיו..כפי שאמרו לפני הגירוש בשיר זה לא יהיה-אשקלו תבער באש..זה היה דבר שלא יעשה והוא נעשה ואחנו משלמים על כך עד היום...
מצטער אם יש שגיאות קליד ואין לי כח להגיד הכל אבל יש לי הרבה מה לומר בנושא
אני לא אומר שההתנתקות סייעה לביטחון.golaniאחרונה
אני אומר שטענות הצד השני היו כבדות משקל ביותר ולא נכון לפתור אותן ב"יללא כולם רשעים".
גולני ואא"מ-שיראל.
גולני-הצבא לא היה עושה את זה לעולם.לממשלה יש אחריות על האזרחים שלה ואסור לה להפקיר אותם.ובככל-מה הקשר? איך הגעת לזה?

אא"מ-לא אמרנו קללות.לא קיללתי אותו בחיים שלי,גם אחרי הגירוש,כשעוד הייתי נזעמת פי מאה.
עכשיו-לגבי המצוות והעבירות-לא מדובר על אדם שעשה מצווה וחטא בלי קשר.מדובר על אדם שעשה מצוות ואז התחרט עליהן,עבר עליהן בכוונה תחילה כי הצטער שעשה אותן פעם! האם זה לא התיאור המדוייק של מעשיו של שרון? אם לא-אז מה כן?
*בכללשיראל.
אין לי כ"כ זמן עכשיו, אבל זה לא שמאלניות!אנונימי (פותח)
נכון אבל עדיין קשה לי מואד עם הדמות שלו כי...ת.מ.
כי לפני שהוא הקיים את הגוש הוא היה אחד מהאנשים שגרשו את ההורים שלי מימית ואח"כ הוא הביא אותם לגוש אח"כ הוא התחרט על גרוש ימית ואז הוא הצהיר שלא יהיה גרוש ושלא ניתן לזה לקרות ואח"כ הוא גרש אותנו משם זה נשמע אדם קצת הרבה הפכפך... וקצת הרבה לא עומד על שלו...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך