נכתב מבזק בערוץ 7 באנגלית על סבא שלי..שתדעו קצתcalvin
מהדמות הענקית והצדיקה הזאת שלא הייתה צריכה להיות "דתיה" בהגדרה כדי להיות דית באמת,אוהב יהודים וא"י תורם גדול ואיש חסד,בעל משפחה בצורה לא רגילה ואת זה אנשים מחוץ למשפחה שלנו אומרים..הרופאים בבי"ח בכו איתנו ואמרו כמה הם התקשרו אליו וכמה המשפחה הזאת מדהימה ושכל הזמן בכל החודשים הארוכים והקשים היו שם נכדים..

Herb Green, a long time supporter of Jewish institutes, communities and settlements in the Land of Israel, Torah academies, and the Gush Katif evacuees passed away on Monday. Green lived in Toronto and was hospitalized in Israel while visiting his family.

The funeral took place at the Har Hamenuchot cemetery at 8:30 p.m.

תירגום שלי:הרב(לא הרב כמו רבי אלא עם דגש בב')גרין,תומך ענק במוסדות לימוד תרה,קהילות וישובים בארץ ישראל,ישיבות,ובמגורשי גוש קטיף הלך לעולמו ביום שני.גרין התגורר בטורונטו,קנדה ואושפז בישראל בעת ביקור של ילדיו ונכדיו.הלוויה התקיימה בהר המנוחות בשעה 8:30.

הייתי צריך לפרוק..calvin
וואו! הוא היה אדם גדול!סוסת פרא
איך קראו לו?
תגיד, אם הוא גר בחו"ל, איפה הילדים שלו יושבים שבעה?
ת.נ.צ.ב.ה אמןארי צלוב
שבעז"ה יגיע תחיית המתים ונזכה לראות שוב את כל הצדיקים האלה
היו לו בתים בקנדה,בפלורידה לחורף ובית בישראל..calvin
הוא היה אדם עשיר מאוד ותורם עצום..סבתא שלי לא ידעה על כל התרומות,זה מה שהיא אמרה,רק על הכספים הממש ממש גדולים..ואנחנו יושבים בבית שלו בארץ..כל החיים הוא רצה לעלות לארץ והוא החליט לא מזמן שהם יעלו בע"ה וכשהוא אושפז אז הוא החליט שכע סופית...יש לי כל כך הרבה מה לפסר..בהזדמנות..אני אשמח לפרוק ולא חייבים לקרוא אבל זה חשוב לי
תפרוק, זה טוב.אנונימי (פותח)
אם אתה לא רוצה כאן אתה יכול אצלי באישי. בשורות טובות.
ת.נ.צ.ב.ה ..לאל
אחרי מות- קדושים אמור .. תראה כמה דברים יפים אפשר להגיד עליו שהוא עשה בחייו..

ותרגיש בנוח לכתוב..
יש שיר שהיינו שרים וסבתא שלי הייתה מתרגשת ממנוcalvin
וגם סבא שלי אהב..וכאילו סבתא שלי בוכה מהשיר הזה..והוא באנגלית ואני אכתוב גם את התירגום:
And if I should ever go away - Well, then close your eyes and try to feel
The way we do today - And then if you can remember
Keep smilin', keep shinin' - Knowin' you can always count on me, for sure
That's what friends are for
ואם אצטרך אי פעם לקום ולעזוב,אז עצום עיניך ונסה להרגיש את התחשות שאנו חשים היום,ואם תוכל לזכור-המשך לחייך,המשך להאיר,בידיעה שאתה תמיד יכול לסמוך עליי,בטוח,כי בשביל זה יש חברים..

ואח שלי,יוני,בהספדים אמר(באנגלית) בקול שבור ובבכיות:ואני רוצה עכשיו לשיר לך את השיר הזה..ואז הוא ציטט את השיר בקול רועד וכלם בוכים בצורות נוראיות,ואז הוא אמר או כמו ששינית את המילים בשביל זה יש איינעקלאך(נכדים)..וכל שאר ההספד היה מרגש ובכיתי כמו שלא בכיתי בחיים..אני עדיין בוכה כשאני נזכר..תודה על המקום לפריקה
עצוב ממש. הסנה-בוער
אני אפרק עוד בהמשך..תודה לכם!calvin
אתם מדהימים!
..calvin
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך ג' אב תש"ע 17:04
ואחותי באה לאמא שלי ואליי ואנחנו מתחבקים ובוכים היא בכתה ובכתה:"הייתי בטוחה שהוא יהיה בחתונה שלי..כל כך כל כך כל כך קיוויתי והתפללתי שזה יהיה!",ואמא שלי מחבקת אותה ולוחשת:עכשיו הוא עסוק בלמצוא אותו,את החתן שלך..

בקרוב אני אפרוק עוד..אני ממש צריך את זה
תרגיש חופשי.הסנה-בוער
ואם יש דרך שנוכל לעזור, תודיע לנו.
...ארי צלוב
 (הייתי בהלוויה שהייתה ב-10 ימי תשובה של אבא של מישהי ואמרו את זה שם בקול
      "מי עכשיו יכניס אותה לחופה?" וכל יום כיפור רק נזכרתי בזה ובכיתי)
אוי..

שבעז"ה תמצא מהר
תודה..calvin
ברוך דיין האמתמשה
אדם גדול, צאצא גדול..ברוך דיין האמתאביה...
תודהcalvin
סבא שלי ז"ל,סבתא שלי ואני כשעוד הייתי קטן וחמוד:calvin
בבר מצווה שלי..התמונה ישנה יחסית כי אין תמונות במחשב הזה(המחשב בבית של סבתא שלי)
יהיה זכרו ברוך

ברוך דיין האמתיפואית ג-א-ה
ואני בטוחה שכל מה שנגיד עכשיו, לא ינחם אותך, אז  פשוט תבכה, זה נשמע הזוי, אבל כן, בכי עוזר לפרוק הכל, במקום להשאיר בלב, לי בכל זאת זה עזר.....
  בעז"ה שלא תדע יותר צער, רק טוב ושמחה.
זה לא נשמע הזוי,זה הגיוני..אני יודע שזה נכון..calvin
תודה
"טוב שם משמן טוב, ויום המוות מיום היוולדו"...<אריאל>
שנייה... רגע, "יום המוות מיום היוולדו" ?
או שאני מעוות, או ששלמה המלך השתגע קצת.

שמישהו מקורב אליי נולד, אני שמח,אין יותר מאושר ממני... החיוך שלי נמרח מפה ועד איילון.
בחיי חוויתי כמה הלוויות, והדמעות ירדו...אני ממש לא מתבייש בזה.

אז מה שלמה המלך רצה להגיד לנו פה בעצם? אני לא מבין כ"כ-ובכלל לא מתחבר,
אז במקום הלוויה אני אפתח בתפילת הודיה לקב"ה?

נשארתי עם הספק בראש.

שבת,בערך 10:00 על השעון ביד שלי, סוף תפילת תפילת מוסף, משהו הסב את עיני..

"אַשְׁרֵי מִי שֶׁעֲמָלו בַּתּורָה וְעושֶׂה נַחַת רוּחַ לְיִצְרו. גָּדֵל בְּשֵׁם טוב וְנִפְטָר בְּשֵׁם טוב מִן הָעולָם, וְעָלָיו אָמַר שְׁלמה בְּחָכְמָתו: טוב שֵׁם מִשֶּׁמֶן טוב, וְיום הַמָּוֶת מִיּום הִוָּלְדו...וְדַע מַתַּן שְׂכָרָם שֶׁל צַדִּיקִים לֶעָתִיד לָבא: 

עליו, עליו יום המוות מיום היוולדו, בשבילו- לא בשבילנו. לפי מה שראיתי, ואין מישהו כמוך שידע את זה יותר טוב: סבא שלך עשה נחת רוח ליוצרו, עשה נחת רוח לקב"ה, וזהו- הקב"ה החליט שהגיע הזמן שהוא יקבל את השכר על כל הנחת רוח הזו, "דע מתן שכרם של צדיקים לעתיד לבוא..."- הנה זה מגיע.

בשבעה, בחודש, באחד עשר, בשנה- אנחנו עצובים על הנפטר, על זה שהוא לא איתנו יותר, יחלוק איתנו את החיים בעולם הזה.
וואלה? אנחנו פשוט אגואיסטים, אבל זה טבע האדם, אין מה לעשות נגד זה, נגד העצבות הזו, וגזרה על המת שבסופו של דבר ישתכח מן הלב. חסרונו- ישתכח מהלב, מעשיו הטובים, תורתו,  וכל מה שהוריש לך ולימד אותך בחייך - ישארו איתך- תמיד.

מירושלים תנוחמו...
וואוו.. בד"ה!! איזה צדיק!!=[ה!2ה 2!2ה
תודה לכולכם!calvinאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך