חשוב מאוד.....יהודה00
אני רוצה לשתף אותכם במשהו שראש הישיבה שלי אמר לנו.
אז ככה: "כמו שהעצה של בלעם באה ממש לפני שנכנסנו לארץ, מתי שעם ישראל כמעט הגיע לשיא, כך גם היום כאשר הציבור הלאומי תורני בפרט והלאומי הכללי בכלל נמצא בעליה כזאת גדולה ובצמיחה אדירה, כזאת שלא הייתה מאז קום המדינה, מתחילה לצוץ לה עצת בלעם החדשה- איפודים, אייפונים, פלאפונים דור3 וכל המכשירים הקטנים שאפשר לראות איתם סרטים.
להורים של ההורים שלנו הייתה טלוויזיה בבית, אבל להורים שלנו כבר אין, תשאלו אותם למה? כי זה לא טוב, לא צנוע, תרבות המערב וכו' וכו'. אבל לנו הילדים שלהם כבר יש את כל המכשירים הקטנים וההרסניים האלה.
מה כל כך רע בהם? רוב מוחלט של הסרטים, אם לא כולם (ואני לא מדבר על סרטים של גרובייס או ניצוצות של קדושה...) מעבירים לנו במסר סמוי או אפילו במסר גלוי את התרבות של החיצוניות, של היופי. לא תמצא כמעט שום סרט ששם דגש או אפילו איזכור לחשיבות של היופי הפנימי, של האשיות של האדם.
תמיד בסרטים הטוב הוא יפה והרע הוא מכוער, החיצוניות זה העיקר!
והסרטים האלה נכנסים לנו עמוק ללב, אנחנו אפילו לא יודעים עד כמה זה משפיע עלינו!
זה ההסבר לרווקות המאוחרת, לגירושים שהולכים ומתרבים, ולבגידות הרבות שאנו שומעים עליהם! (תופעות
שלצערנו גודלים בציבור שלנו בזמן האחרון).
והיה כנס של ראשי ישיבות, והם העלו את הבעיה הזאת ולא מצאו לה פיתרון"
אז יאלה חבר'ה בואו ניקח על עצמנו להתחזק בקטע הזה....
יאלה בלנד"ר נשתדלחילא דמשכנא
לא מסכים-צעיר רענן

אההה!!! זה אתהה??חחח =)  חחח יהודה' (עזבו אל תנסו להבין..)

טוב טלוויזיה זה כלי-כלי עצמו אין לו ערך לרוע או לטוב,השאלה איך משתמשים בו,

דוג':למה יש לך פאלפון?

בפלאפון אפשר להעביר 'מסרונים'(sms בשפת העם..) ולפי "ועד הרבנים לענייני כשרות" אסור סמס-כי זה דבר רע-(עיין ערך פלאפונים כשרים)

אנחנו לא חרדים,אנחנו משתמשים בסמסים לדבר טוב,(תבוא למעיין בשלוש,קובעים חברותא בשתיים,כולם מגיעים לעו"ש בעשר להעביר...)לקחנו את הכלי הזה והפכנו אותו למשהו טוב,אז ברור זה שאנחנו לוקחים וצועקים אידיאלים שאנחנו מקדשים את החומר זה לא אומר שאסור להשים חסימות(רימון היום יש אפילו בטלפון)

אני אעבור על הדוגמאות שכתבת ואתן 2 סיבות (בלבד!) מה אפשר להפוך איתם לטוב

"איפודים, אייפונים, פלאפונים דור3 וכל המכשירים הקטנים שאפשר לראות איתם סרטים."

איפודים-בוא נצא מנקודת אנחה שהמשחקים צנועים-אז זה בוא נגיד - בזמן נסיעה נגיד קשה לקורא אז בן-אדם משחק..(אסור?-מותר גם להנות-זה לא ביטול תורה)

איפונים כנ"ל,פלאפונים,מזגנים ומכונות כביסה מהדור השלישי - זמינות יותר טובה,אפשר להעביר דברים אחד לשני(שיעור תורה,שירים(בלי גניבה-יש הרבה),משחקים,אקורדים לגיטרה,תפילון...) תתפלא כמה דברים טובים אפשר לעשות,רק התפילון-כמה אנשים משתמשים,תהילון,אקורדים לשירי נשמה בקומזיץ עם השבט....(את כל אלה ועוד מלא אחרים אתה לא יכול לעשות עם פלאפון לא משוכלל)

אי אי אי...יהודה00
יא צעיר, חשבתי שאתה קצת פחות תמים...

בוא נהיה גלויים רגע, בוא נדבר דוגרי: תכל'ס רוב הזמן שמבזבזים על משחקים בפאלפון זה לא בדיוק באוטובוס שאי אפשר לקרוא, נכון או לא? כולנו הרי יודעים שכשיש לך הרבה משחקים, כמה זה מושך וכיף לשחק איתם, רוב מוחלט של מי שיש לו פאלפון עם משחקים מבזבז על זה ת'זמן שלו הרבה יותר מסתם רגעים שאי אפשר לעשות בהם כלום, גם אני הרבה פעמים נופל בזה (עם פלאפונים של חברים)...
דבר שני, אני לא כתבתי שאסור SMS ושאסור להנות קצת, אין לי בעיה עם משחקים יש לי בעיה עם זה שזה ממכר, ואז באמת מבזבזים ת'זמן...  
ודבר שלישי, אני כתבתי בעיקר על הסרטים שאל זה בכלל לא התייחסת....

בהצלחה ושבוע טוב לכולנו....
אני מכירה סרט שהוא מדבר על האופי ולא על היופי...ה!2ה 2!2ה
 (באמת!)

אבל באמת נכון..
שנזכה!
כן, אני יודע שיש.יהודה00
גם אני מכיר כאלו (לזכור את הטיטאנים, ים של חברים ועוד...).
אבל השאלה מה רוב הסרטים מעבירים לנו, וכמו שכתבת בסופו של דבר את מסכימה איתי...
צודקkehati
תגובה-צעיר רענן
בידך הדבר מה לעשות!האם לקחת את זה לטוב או לרע,
לא אמרתי שאין אנשים שלוקחים את הדברים האלה לרעה.אבל בגלל זה אנחנו נאסור את הכלים האלה לעצמנו?למה?זה לא תמימות!זה החלטה שלהם לנצל משהו שימושי לצורה רעה..זה שהרוב עושה כך(ואני לא חושב כך-לא הרוב)זה לא אומר שלא צריך לנסות לתקן את זה!נינוה,כולם חוטאים,אז נהרוג אותם?אם הם ממש לא מתקנים,לא מראים אפילו ניסיון תיקון-כן,אבל אתה רואה,בסוף הם חזרו בתשובה,בידינו הדבר!כל אחד פה מחזיר בתשובה,חבר מנצל פאלפון לרעה,קח אותו לשחנ"ש,

אתה יודע כמה קוקה קולה זה לא בריא??אתה לא שותה?
אתה יודע כמה מסוכן לסוע באוטו(תאמין לי כמות הנפגעים בכבישים גדול מכמות הנופלים בטלפונים..)אז בגלל זה לא נוסעים?
כל דבר בחיים יכול ליהיות גרוע,אפילו צדקה!("מביא יותר ממחצית מכספו")כל דבר!(פתח אורחות צדיקים תראה,הכל-חוץ מענווה)

לא הבנת מה אמרתי...יהודה00
אני לא בא לומר שלא להחזיק פאלפון, אלה שכל הפאלפונים עם האפשרות ליראות סרטים הם מיותרים ומזיקים.
כי בסרטים אין דבר טוב. (אני מתכוון לסרטים האמריקיים, שזה רוב מה שרואים).

יש מבין?... 
אני כמעט בטוח שזה לא נכוןהרועה
כיום הרע הוא גם אלגנטי כזה ובד"כ הוא זה  שמחשיב את החיצוניות והטוב הוא זה שמדבר על אידאלים.
????????יהודה00
נכון.. בהרבה מהסרטים האמריקאיםאביה =)
הרע/ה הוא/היא גם חתיך/ה....
כאילו, כל השחקנים יפים, אין מישו מכוער.

אבל יש בזה משו במה שאמרת- ראיתי לפני כמה זמן סרט של איזה חברה מוזרה כזאת, וכל הגיבורים הראשיים, בעצם, כל השחקנים, היו.. איך לומר... לא הכי חתיכים כמו בסרטים האמריקאים.. הם היו.. אנשים רגילים... או לפחות סוג של.
וזה הפריע לי. ואני לא אהבתי תסרט.
וזה לא נחמד שזה ככה...
זה באמת מחלחל.
עצוב כמה שאתה צודק...מרב14
בכל הסרטים, כל המסרים שהם מעבירים לנו בתת מודע... הם מעבירים לנו שהצלחה בחיים, זה כסף, זה יופי....
הם מעבירים לנו בתת מודע מסרים שונים מכל מה שחונכנו עליהם.... ואני מדברת על סרטי ילדים שגדלנו עליהם!!!!
(אלא אם כן גדלתם על דודו וגרובייס בלבד...)
אם דיברת אלי- אז אני בתאביה =)
זה לא משנה מי נראה יפה בסרטיהודה00
אתם נתפסים לדוגמאות שוליות שהבתי.
העיקר זה מה הסרט משדר, שזה בדר"כ חיצוניות ויופי.
מתנגדת תגיד אתה בכלל רואה סרטים?~מיכל~
בס"ד
כמות הסרטים שראיתי בחיים שלי היא מתורפת(לא אומר שזה טוב ולא שזה רע)
ורוב הסרטים שראיתי מדברים על יופי בטור עוד אפיון של בן אדם ולא בטור פרט חשוב מאוד בסרט
חוצמיזה שרוב הסרטים האמריקאים בעיקר מדברים על להעריך ת'חיים ולנצל וזה לא משנה דרך הניצול זה יכול להיות לטוב וזה יכול להיות לרע זה לא העיניין
מרוב הסרטים אפשר ללמוד כ"כ הרבה ולדעתי בלי הסרטים לא הייתי מגיעה למה שאני היום הרבה מהערכים של החיים שיש לי הם מהסרטיםולא זה לא הפך אותי לחייה בסרט או לילדה לא נורמלית שמתה להיות גוייה עם בית ענק בחול שכל החיים מוארים לה לגמרי לא.

נראה לי שנגמרה החפירה...  
מיכל- תפסיקו להצדיק את הטפל..שמחה ואמונה
גם אם יש בזה מסר ערכי שחשוב ללמוד אותו, כל הפריטים מסביבים.. כל המסרים הסמויים נכנסים טוב טוב טוב לראש שלנו.. החוסר צניעות של הבנות, והניבולי פה.. תאמיני לי שלא חסר.. את ה"מוסר" שאת לומדת מסרטים את יכולה ללמוד מהתבוננות על אנשים ברחוב מלימוד ספרים משיעורי תורה מרבנים וכו'.. לא חסר..
ד"א מה שהרב שמואל אליהו ענה לי על צפייה בסרטיםkehati
סליחה קפץ:kehati
מצוטט:סרטים בדר"כ לא צנועים והעלילה שלהם לא בונה,ובכלל צפייה בסרטים מביאה את האדם לידי פסיביות מקלקלת ולא ליצירתיות בונה
יפה מאוד.יהודה00
זה די נכון, אבל זה לא בדיוק העיקר של הסרט.אביה =)
זה לא משנה מה העיקריהודה00
משנה מה חודר אלינו בסופו של דבר.
הרועה- לאו דווקא..שמחה ואמונה
אתה מדבר בהכללה, וזה בכלל לא נכון.. כי הרוב ממש לא כמו שאמרת..
כנראה אתה לא הבנת מה אמרתי-צעיר רענן
מי שאמר שאתה חייב לראות סרטים אמריקאים?מי אמר בכלל סרטים?
יש מספיק דברים שאתה יכול לראות(הרצאות,שיעורים,הופעות,רוצה סרטים?ניצוצות של קדושה,גרובייס,טוביה ואסי לא'יודע!!אפילו המומינים(סרט בעל משמעות!)-תחפש את הדברים הטובים שיש,שעשו,ואותם תראה!

חחחחחחחחחחחחיהודה00
אני דברתי על התופעה, לא על המכשיר.
תכל'ס מה שקורה זה שרואים את הסרטים האלה. (אפילו חבר'ה מאוד דוסים שלא היית מאמין עליהם...)
ורוב האנשים שיש להם את המכשירים האלו לא רואים בהם שיעורים.
זה כמו שתגיד- "באנטרנט יש גם הרבה דברים חיוביים, אז למה לעשות רימון? פשוט תסתכל רק על הדברים הטובים שיש בזה..."
אז זהו שלא, זה לא עובד ככה, אני מכיר הרבה אנשים שיודעים שזה לא טוב, ובהתחלה הם לא חשבו שהם יראו סרטים במכשיר שלהם, אבל מה לעשות שההתמודדות היא קשה, וכשיש לך כל הזמן בנגישות לראות את הסרטים האלה, ברוב מוחלט של המקרים נופלים, אין מה לעשות, אתה לא יכול להתכחש למציאות.
תשאל את חברים שלך שיש להם את המכשירים האלה ותופתע לגלות שרובם (אם לא כולם...) לא רואים בזה שיעורי תורה, ולהפך...  
אז למה שלא-צעיר רענן
במקום לשקץ את המכשירים-כדי לקדש אותנו,פשוט נקדש אותנו!!!
בידינו ההחלטה האם להישאר בתופעה הזאת-
עד לפני כמה עשורים,היה תופעה בציבור הדתי-שלא הקפידו על צניעות(נגיעה וכד') כמו בימינו,עכשיו הציבור עובר תהליך ומתחזק,-הגישה של החרדים-(ושמעתי את זה מכמה)-הנה נתנו צאנ'ס למזרוחניקי'ם והם לא היו 'טובים'-אז צריך להפסיק..(כן, תבין ת'רעיון אני לא מצוטט)
זה תהליך!אתה בא פה ושולל מכשירים כאלה בגלל "שיש תופעה"-וזה אני לא מסכים!אני לא אומר לא להשים חסימות,לא אומר שלא צריך להזהר- אבל אתה בא בגישה-
"להורים של ההורים שלנו הייתה טלוויזיה בבית, אבל להורים שלנו כבר אין, תשאלו אותם למה? כי זה לא טוב, לא צנוע, תרבות המערב וכו' וכו'. אבל לנו הילדים שלהם כבר יש את כל המכשירים הקטנים וההרסניים האלה."
זה שרוב החברה לא מתוקנת - זה בעיה,בעיה קשה,ואנחנו עכשיו מתקנים אותה(שמים חסימות,נזהרים-מוחקים את מה שאפשר,אבל לא שוללים)-למה קמה תנועת אריאל?כי היה בעיה בדור שלהם!אז הם לקחו החלטה-שהם מתחילים לתקן את הדור,והנה הם קוצרים את הפירות!
אני מוכנה לקדש את המכשיר..שמחה ואמונה
אבל תהיה ריאלי.. עד שיבוא משיח זה לא יתקדש..
אפילו רימון לא מקודש...=\
משיח הוא לא קוסם!אנחנו צריכים לעשות את השתדלות-צעיר רענן
כמו תיהיה ראילי-אף אחד מהחבר'ה לא,לא מדבר עם בנות...מקימים אריאל!מוספים קדושה!
עוד דוגמאות?
ושוב מעגל חוזרשמחה ואמונה
גם אריאל לצערנו וכבר לא כזה קדוש..
טוב, תתעלם מהמציאות. זה בטח מה שיעזור...יהודה00
למה אתה שולל חופים בארץ? אז מה אם יש תופעה של נשים לא צנועות?
במקום לשקץ את החופים המעורבים-כדי לקדש אותנו, פשוט נקדש אותנו...
בידינו ההחלטה אם להשאר בתופעה הזאת...
זה שרוב החברה לא מתוקנת - זה בעיה, בעיה קשה, ואנחנו עכשיו מתקנים אותה (עוצמים עניים, מסתכלים רק לרצפה, מלבישים את מי שאפשר, אבל לא שוללים)

[למי שלא הבין- הדברים פה נכתבו בציניות...]

כי חוף מעורב אסור ע"פ ההלכה,סרטים(כשרים) מותרים.צעיר רענן

אתה לא הבנת כנראה מה שהתכונתי,אסור ללכת לים מעורב סבבה?זה בעיה!אסור לראות סרטים לא צנועים,סבבה?זה בעיה!!!
אבל זה שיש בחוף נשים מעורבות לא פוסל את הים בתור ים=חופים מופרדים!!
רואה?עד לפני כמה עשורים בודדים לא היה חופים מופרדים!והנה קבוצה של אנשים החליטו-לא מתאים לנו!ושינו!הקימו חוף מופרד!לא באו ואמרו-אסור ללכת לים-אלא אסור ללכת לים מעורב.ושלא תחשוב שכל הזמן הזה הם לא שמו לעצמם חסימות,אבל הם עושים סינונים,ועוד ועוד עד שמוצאים מוצר טוב נקי...
היסטוריה למדת?יודע את ההבדל בין הרש"ר הירש לחתם סופר?

שוב שוב שוב,זה לא לעצום עניים,הפוך!מה שאתה עושה זה לעצום עיניים!לאסור לגמרי,זה התחמקות-אתה אומר אני שומר על עצמי זהו,חברה בוא נשרוף ת'באסטה של איפוד,עם גישה כזו-היום לא היה לדתיים מחשבים,אינטרנט,טלפונים....
נכון מאוד, אתה צודק!יהודה00אחרונה
לא צריך לפסול את המכשיר אלה להפוך אותו לכשר!!!
זה לא שאסור להחזיק מכשיר, אסור להחזיק מכשיר עם סרטים!!!
נלך אפילו בלשון שלך, רק עם שינויים קטנים (תחשוב שאני אומר את הדברים כלפיך):
אתה לא הבנת כנראה מה שהתכונתי, אסור ללכת לים מעורב סבבה? זה בעיה! אסור לראות סרטים לא צנועים, סבבה? זה בעיה!!!
אבל זה שיש מכשיר עם בעיות לא פוסל את הפאלפון בתור פאלפוןפאלפונים בלי סרטים!!
רואה? עד לפני כמה שנים לא היה מכשירים ללא בעיות! והנה קבוצה של אנשים החליטו- לא מתאים לנו! ושינו! עשו מכשיר כשר! לא באו ואמרו- אסור להחזיק מכשיר- אלא אסור להחזיק מכשיר עם סרטים. ושלא תחשוב שכל הזמן הזה הם לא שמו לעצמם חסימות, אבל הם עושים סינונים ועוד ועוד עד שמוצאים מכשיר טוב ונקי...
שוב שוב שוב,זה לא לעצום עניים, הפוך! מה שאתה עושה זה לעצום עיניים! להתעלם מהמציאות, ממה שקורה בשטח, זה התחמקות-אתה אומר אני שומר על עצמי זהו, אתה מתעלם מזה שתכל'ס אנשים לא עומדים בזה, עם גישה כזו- היום לא היו דתיים.
המומינים?..האממ אני לא בטוה..שמחה ואמונה

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGiniאחרונה

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

הלוואי שהיה ככהניגון🌿

נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם

טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו

אז..... חייב (:

וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅

לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini

ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.

(המשך תשובה מ Gemini)

לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.

התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:

• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.

• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".

• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.

• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.

השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.

תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.

כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿

חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן

יש עוד טיפהל המשוגע היחידי

אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול

חח לכן כולם נעלמווניגון🌿

גמני מתחילה עוד רגע😬

נו אז איך להתחיל?

חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי

אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,

זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.

שונה מאודדניגון🌿

חח זה יתרונות וחסרונות..

ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:

נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי

אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini

לשבת

או שזה יוציא מהמיטה את כל הרדומים …

חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿

מה עובד במאפייה?

נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini

חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית

והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן

אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי

אני רואה פשוט שאתם פעילים...

איזה משחק?Gini

לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי

אמת או חובה

אסוציאציות

שרשור שירים

ועוד...

תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

איזה ישיבות למדתם? תמליצו? למה?עמיחיישלצק

מקווה שהבנתם תשאלה

גבוהה או קטנה?אברהם יאיר שטרן

תיכונית יענועמיחיישלצק

מה הסגנוו שאתה מחפש?אברהם יאיר שטרןאחרונה

ממליץ על הישיבה התיכונית של מכון לבפ.א.

בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).

הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.

אולי יעניין אותך