אפרופו משיח..ובית המקדש..שאלה..תמיד בשמחה
ת'כלס אני מפחדת מהמשיח.. אני לא יודעת אייך החיים שלי יראו.. ואני נדהמת שאתם רוצים שזה יבוא..
גמאני באיזה מקום רוצה...אבל זה מפחיד אותי...
כחל מיני שאלות כמו : אני ישאר אני ?
מה יהיה?
נחיה לנצח .
וזה מפחיד אותי :/

אפשר עזרה ?

תוודה
-----לענ"ד------חילא דמשכנא
בעזרת ה' את תישארי את רק לאט לאט תלמדי מה הדרך הנכונה להתקרב לה' ותעשי אותה.
יהיה טוב יותר תהיי בטוחה. ה' רוצה רק להיטיב איתנו!
זה שנחיה לנצח זה לא בימות המשיח אלא באחרית הימים שזה אח"כ.
זהו בינתיים.
בציפיה לגאולה שלמה ואמיתית בע"ה בקרוב ממש!
בימות המשיחיהודה00
הכל ישאר כרגיל: ילדים יוולדו, ילדים ילכו לבית הספר ללמוד, אנשים ילכו לעבוד, זקנים ילכו לעולמם וכן הלאה...
ההבדל הוא שהרע יפרד מהטוב, מזתומרת? זה אומר שלכולם יהיה ברור מה רע ומה טוב ולכן כולם יבחרו בטוב...
הגנבים יבינו שלגנוב זה לא טוב ויפסיקו, לא יהיו רציחות, ילדים יאהבו ללכת ללמוד, אנשים יזהרו בדרכים וכו', כי לכולם יהיה ברור מה טוב ומה לא.
וחוצמיזה יהיו עוד כמה שינויים בטבע:  וגר זאב עם כבש, טעם העץ כטעם הפרי וכו'.
אבל למרות כל מה שכתבתי חשוב לזכור את המשפט הבא:" לא נדע מה יהיה עד שיהיה" (אני לא זוכר מי אמר את זה, אבל זה משפט מזה נכון...)   
מצטרפת~מיכל~
רק לי אישית אין את השאלות האילו....
זה פשוט עסק שמפחיד אותי
ונגיד בתפילת שמונה עשרה  החלק האחרון (במילים אחרות כמובן):יהי רצון...שבית המקדש יהיה קיים...
קיצור דיי קשה לי להגיד את זה מהלב כי אני פשוט לא שלמה עם זה...
אשמח לתגובות
אני...
מה?? אנשים ימותו??ה!2ה 2!2ה
כעע..מעפר אני באה
כל מי שלא עשה רצון ה' ימות!!
אפשר לדעת מאיפה הבאת את זה?אורושקוש
~~~~~~~~~~כנסו כולם!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~אורושקוש
אף אחד לא יודע מה יהיה בדיוק בימות המשיח ככה שאף אחד כאן לא יכול להבטיח כלום לאף אחד חוץ מ-
להבטיח שיהיה טוב.
זה הדבר היחיד שאני יכולה להגיד כאן לכל הדואגים(שגם אני בניהם..).
אנחנו כל הזמן שוכחים שאם הקב"ה הבטיח לנו שכדאי לנו לחכות למשיח. אז כדאי לנו לחכות. ויהיה טוב. באמת שיהיה טוב.
ושחכנו עוד משו-
שבכלל לא טוב לנו עכשיו.
תסתכלו על החיים שלנו. על החיים של עמ"י.
כמה רוע.
אבל אנחנו? התרגלנו. שכחנו שיכולה להיות מציאות אחרת. ושכחנו גם איך תגיע המציאות האחרת.
רק טיפה יותר רצון מצידנו, יותר תפילה. עד כמה אנחנו באמת מתפללים לבית המקדש, למשיח? אנחנו מתפללים אבל לא מספיק.ולא תמיד באמת מכל הלב.

אז אנשים-כן,יש תרופה לכל הכאבים שלנו,לכאבים של עמ"י-תפילה לגאולה. מפחיד אותנו מה יהיה כשהמשיח יבוא? אז נתחיל לחשוב על כמה מפחיד המציאות שבה אנחנו חיים היום.אני בטוחה שאז יהיה הרבה פחות מפחיד.

קצת סדר במושגים המעורפלים האלו.שלומי20104
כמו שאמרו בימות המשיח הכל יהיה כמו עכשיו חוץ משיעבוד מלכויות כניראה שזה מה שהסביר פה יהודה.
בתחיית המתים כולם יקמו חד פעמי אבל המוות לא יתבטל.
לעתיד לבוא הרמב"ם כותב "לא נדע מה שיהיה עד שיהיה"
כל זה ע"פ הרבמב"ם אגרת תחיית המתים (גם במורה נבוכים אבל לא כדאי לנסות להבין משם)
יש כאלה שחולקים על הרמב"ם בפרטים אבל בסך הכולל אלה המושגים.
להרחבה כמו שאמרתי אגרת תחיית המתים (אגרות הרמב"ם בהוצאת מעליות חלק א' קצת ארוך אבל מאוד מסביר את המושגים)
אבל זה עדין לא ברור...אנונימי (פותח)
בוא נגיד לכם מה הכי גרוע בדבר הזה???עץ על מים
היה לפני 20 שנה איזה אדמו"ר אחד שאמר משפט כזה:
המשיח יבוא דרך בורו פארק

אתם שואלים למה???
אם הוא לא יסחוב משמה את כל החרדים בכח הם לא יבואו...
גם אם יגידו להם שהמשיח כאן הם רציני כבר .......
אז תפסיקו ליסוע לחו"ל ולחלום על חו"ל זה כבר צעד מקרב.......

אבא שלי יום אחד פגש חבדניקים בעיר....

אבא שלי: מתי בא המשיח??
החבדניקים: היום עכשיו...
אבא שלי: אבל הוא צריך לסחוב את החברים שלכם קודם כל מהבית של הר' מילובוויטש הם לא יבואו...(שכחתי איך הם קוראים לזה....) 

ווואי אלו בדיוק המילים שלי חח-נאוה-
בס"ד

גם אני תמיד חשבתי ככה והעדפתי פשוט לא לחשוב על ימות המשיח..
זה מפחיד כי זה לא נודע..
אני לפעמים מעדיפה בכלל לא לחשוב על מה יהיה "אחרי" כי זה מביא אותי למחשבות על "סוף העולם", "עולם הבא" וכל מיני דברים שאני מעדיפה פשוט לא לחשוב עליהם. אז גם לי ממש קשה לרצות שהמשיח יבוא למרות שאני יודעת שזה מה שטוב לנו וזה מה שאנחנו אמורים לרצות.
וואיי אמא שלי פעם אחת עשתה עבודה על כל התהליך הזה-כפרעלייך!!=)
ואז היא אמרה לי בקצרה שיש 3 שלבים.. לא זוכרת בע"פ... אני רק זוכרת שאח"כ היו לי סיוטים...
כאילו- כן, מתים הרבה אנשים... וגם תחית המתים הוא תהליך בפני עצמו...
בואו נגיד ככה שהגאולה זהו תהליך ארוך, גדול ומורכב מאוד... חכם מי שיעשה אותו =]

אבל זה ממש מפחיד אותי גם!!!
אז לאפאחד אין תשובה :/ ?אנונימי (פותח)
יש.שיראל.
זה א':
תוכן השאלה
לא מזמן הייתה הרצאה בעיר שלנו של הרב שמואל אליהו על השעון המפורסם שכשהוא מגיע ל12 אז זה אומר שהמשיח בא
והרב שמואל אליהו אמר שהשעון הגיע ל12 ומשיח פה, ושאנחנו רק צריכים לרצות אותו...
אז קודם כל, לא הייתי בהרצאה לצערי ולא שמעתי את הכל.
אפשר הרחבה על הסיפור? מזה השעון הזה, מאיפה הוא בא?
ועכשיו לשאלה...
לא נעים לי להודות בזה... ואני מרגישה לא נוח לאמר
אבל אני לא באמת רוצה שהוא יבוא... אני מפחדת :/
אני רוצה שיהיה לי את הבחירה בין טוב לרע
אני רוצה שהכל ישאר אותו דבר
אני מפחדת מבית המקדש ואף פעם לא הבנתי מזה באמת תחיית המתים

בקיצור... מה באמת הולך להשתנות כשהמשיח יבוא? המשיח יהיה מלך או ראש ממשלה או משהו כזה? כל הגויים ימותו ויהיו רק יהודים בעולם?
מזה משיח בכלל?
תוכן התשובה

בס"ד

שלום ותודה על הפניה,

לגבי הסיפור של השעון בקצרה-
מדובר בשעון כיס אותו קיבל הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א מידיו הקדושות של הבבא סאלי.
השעון עמד על השעה רבע ל- 11:45 והבבא סאלי אמר לרב אליהו שכשיגיע השעון ל-12:00 סימן הוא לביאת המשיח.
השעון שמור במקום מחבוא בבית הרב.
לפני כארבע שנים זז השעון ונעצר בדקה ל- 12:00
עד כאן סיפור השעון כפי ששמעתי אותו מהרב שמואל

לגבי שאלתך על המשיח
בפשטות המשיח הוא ראש בני ישראל, ככזה תפקידו לשדך בנינו לבין הקב"ה, דבר שכמובן מגדיל ומעצים את הבחירה ולא מבטל אותה.
הדוגמא הטובה לאב טיפוס של המשיח הוא כמובן דוד המלך. הראשונים שמתלקטים אל דוד הם דווקא מרי הנפש, אותם המורדים בעול ובמסגרת.

מדוע?

מפני שהמשיח נקרא "צמח" "הנני מביא את עבדי צמח".
הגדולה של הצמח הוא שהוא עולה מלמטה, כלומר הוא צומח דווקא מתוך המציאות.
לרוב כאשר אנחנו מדמיינים לעצמנו את המשיח אנחנו מציירים אור גדול המאיר מלמעלה ואנו הקטנים אין לנו אלא להודות באמיתותו, אמנם תיאור המשיח כאחד הצומח מלמטה בא להמחיש כי ההתקשרות למשיח תהיה דווקא מתוך עצמת ההזדהות שלו איתנו וכן שלנו איתו. כלומר אותו מר נפש העומד מול המשיח (אנחנו לדוגמא) ישמע בקול המשיח מפני שהוא ירגיש שהמשיח מבין בו יותר ממה שהוא מכיר את עצמו (ואצל המשיח גופא התכונה נולדת מפני אהבתו את כל הברואים, דבר המוליד אצלו אחריות כלפיהם וראוי לכל אחד ואחת מאיתנו לנסות ולחקות).
אנו לרוב אהבת עצמנו, לא מעיזים לעמוד מול האמת (לפעמים) והוא מרוב אהבתו אותנו מסוגל לגרום אפילו לנו לקבל את עצמינו כפי שאנחנו באמת.

בלשון הקבלה תפקיד המשיח הוא להעביר את עבודת האדם מעבודת הבירורים (בירור מי הוא ומה דרכו) לעבודת היחודים (להתיחד ולהתקדם ביותר עם הדרך המתאימה לו).
כלומר הבחירה איננה בטלה, השאלה משתנה ומעתה היא איננה מי אני, אלא כמה אני "הולך על עצמי", כמה אני מצליח לחבר בין האישיות שלי לאלוקות.

ומכאן בקצרה לשאלותיך האחרות:
המוות הוא הודאה בכשלון, לכן בעקבות החטאים מתקצרים ימי האדם "והיו ימיו מאה ועשרים שנה", כביכול גם אם הייתי חי לנצח לא הייתי ממלא את יעודי. והמשיח מצליח לעורר תקווה וחדווה בכל המציאות כך שגם שוכני עפר בוחרים לפקוד שוב את המציאות ולממש את ייעודם.

לגבי הגויים, הדבר משול לבית מלא אור המשפיע על כל סביבתו וכמובן השכנים מוזמנים להצטרף, אבל עדיין הם שכנים ולא חלק מהמשפחה.

כמובן שבכל ניתן להאריך.
הרחבות ניטתן למצוא הרבה בתורת חב"ד ובפרט אצל הרבי האחרון וכן אצל הרב יצחק גינזבורג שליט"א.

בהצלחה

אליהו
התשובה התקבלה מחברים מקשיבים
בתאריך ב´ טבת ה´תשס"ט

זה ב':

תוכן השאלה
שלום כבוד הרב,
שאלתי הרבה אנשים מה יקרא אחרי שיבוא המשיח?!
וכולם ענו לי משהוא אחר!!!
ואני כבר מבולבלת..
ואני נשארתי ללא תשובה מדויקת..
אז..חשבתי אולי אתה תוכל לעזור לי..
ולענות לי על השאלה...
מה יקרא אחרי שהמשיח יבוא??
תוכן התשובה
תסתכלי מה כותב הרמב"ם , בפרק יא ´בהלכות מלכים ומלחמותיהם, שב"משנה תורה".
(א) המלך המשיח עתיד לעמוד ולהחזיר מלכות דוד ליושנה לממשלה הראשונה ובונה המקדש ומקבץ נדחי ישראל וחוזרין כל המשפטים בימיו כשהיו מקודם מקריבין קרבנות ועושין שמטין ויובלות ככל מצותה האמורה בתורה וכל מי שאינו מאמין בו או מי שאינו מחכה לביאתו לא בשאר נביאים בלבד הוא כופר אלא בתורה ובמשה רבינו.
(ג) ואל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דברים בעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים אלו אין הדבר כך שהרי רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח עד שנהרג בעונות כיון שנהרג נודע להם שאינו ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת ועיקר הדברים ככה הן שהתורה הזאת חוקיה ומשפטיה לעולם ולעולמי עולמים ואין מוסיפין עליהן ולא גורעין מהן.
(ד) ואם יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצות כדוד אביו כפי תורה שבכתב ושבעל פה ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה וילחם מלחמות ה´ הרי זה בחזקת שהוא משיח אם עשה והצליח ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בודאי ויתקן את העולם כולו לעבוד את ה´ ביחד שנאמר "כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה לקרוא כולם בשם ה´ ולעבדו שכם אחד":

כל השאר זה דברים שלקוחים מתפישות נוצריות ואחרות או מדמיונות של אנשים שחולמים , אבל אין לזה ביסוס במקורות חז"ל.
התשובה התקבלה מהרב אליעזר אלטשולר
בתאריך ג´ אלול ה´תשס"ח

אור,מעפר אני באה
שאלת אותי??
זה כתוב בישעיהו..
זה הטריד גמאותי.. אבל.. כנסי:נועוש=]]!!אחרונה
בס"ד.
תחשבי על זה שניה.... אולי זה נראה כאילו כל החיים שלך יהרסו ויתהפכו אבל בסה"כ אפשר לומר שהם יהיו טובים יותר.... יהיה לך קשר יותר חזק וישיר עם ה'.. כשקשה לך את פשוט הולכת לביהמ"ק... מה עדיף? לחיות בלי להרגיש עדיין באמת באמת באמת מחובר... כי זה יותר קשה בלי ביהמ"ק... גם תכל'ס... החיים ימשיכו... רק שהם יהיו עם יותר קשר ויותר טוב... את עדיין תתחתני, תעבדי ויהיו לך ילדים... רק שלא יהיו כל מיני בעיות.... בקיצור- כיף אדיר!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך