--
ואז בעצם המסקנה שעולה לי היא: כלום. זה טבעי. היא נורמלית בהחלט.
אה? את בטח מעקמת ת'אף. למה אתה מתכוון?...
טוב, האמת - אני לא יודע מאיפה להתחיל. יודעת מה, נתחיל מההתחלה.
אז...אני לא אחזור על ה - "לוקש" השבועי שמוכרים לנו, שהיהדות זה הטוב ביותר וכו' -
אלא, רק אומר דבר אחד. אם תמצאי באמת, שיש דרך יותר טובה מהדת - בחייאת, תקראי לי. אני בא איתך!
כן - אני פשוט פורק עול. יורד מהדת ה"כבדה" הזו.
על כל השאלות יש תשובות - אני אומר את זה חד משמעי. ו - אם תמצאי דבר שהוא שקר - תגידי לי בבקשה. אם אני אמצע שהיהדות היא באמת שקר, אני בא ל - "עולם הכיף". יש לי רכב לשישי בערב. ת"א כבר מזמן משחנש"ת איתי לצאת אליה לסיבוב...
דת - זה עול. בהחלט. זה קשה. זה מכביד. לא לחינם זה נקרא "עול מלכות שמיים". כי..
זה פשוט ע-ו-ל. משא. כן, שמעת טוב. אז - למה להיות בדת??
עקרון אחד. אם הדת זה היה דבר אמיתי ועם עול, אז...ת'אמת, שלא בטוח שהייתי נכנס לכל הקטע הזה.
כי הרי בכל זאת - תנו לי בחיים, חופש, לילות ארוכים, חברים, בנות, מסיבות וכדו'.
יאא-לה! מה אני צריך את כל הכובד הזה עלי?? אבל - יודעת מה? הדת זה כבד, הדת אומרת שהיא כבדה -
אבל, לא לחינם היא כבדה. היא כבדה כי את נמצאת כאן בעבודה - מה שלא קורה בעולם המתירני (או איך שלא תקראי לו...) שם, אם את עצובה בחיים, וואלה, הייתי מציע לך להתאבד. כי - מה יתן לך לסבול עוד?!
אבל בדת היהדות - זה שונה בתכלית.
כי...כל המטרה כאן היא - תשמעי טוב, לא אחרת מ - לעבוד. ו - עבודה, קשה. במיוחד בהתחלה...
אז - את מתפלאת - למה קשה לך??
את "עובדת" על עצמך, את שונאת את הדת. להגיד לך מה?
מהסיבה הפשוטה: כי את צריכה עוד להבין ש - אמת - אמת מובטחת, זו הנאה.
תשאלי - רגע, בן אדם - אמרת שזה עול אז מה אתה אומר עכשיו שזה הנאה?!
תשאלי אותו. הקושי - זה מביא להנאה - הוא יסביר לך. במילים אחרות:
תלוי איך את מסתכלת על הדת. כעוד איזה משו שבא לחנוק אותי ו - "לאסור עלי להיות בקשר עם בן" -
או: כדבר שבא לפתח לי את החיים - להנות מהם בצורה הכי מקסמלית שיש...
אווו, הנה הוא בא שוב לפתוח את הדברים האלה - אני יודעת את כל זה - תגידי.
לא. את נולדת כדתייה - זה לא אומר שחיית כדתייה. יודעת מה? אני אספר לך סוד. הרבה מאוד נערות ונערות כיום
ו...אפילו מבוגרים - לא חיים כדתיים. אלא, רק נולדים כדתיים וכך ממשיכים כי - "כך חונכתי".
ה' בא ואומר לנו - "בואנה, אל תעשו את הדברים בהרגל - תחיו אותם", ואנחנו ש...
לא חיים אותם - אח"כ טוענים למה אנחנו שונאים לעבוד בחיים - שונאים ת'דת.
אני לא מכיר אותך. יכול להיות שניסת את הדרך אל האושר דרך הדת בצורה אחת. אבל - כנראה שזו לא הדרך אל האושר דרך הדת שמתאימה לך. תשאלי - רגע, גם במקומות אחרים יש אנשים מאושרים?
ששש, בשקט בשקט, בנינו - אין, אבל פשוט אין אדם 'מתירני' (שוב, תקראי לזה איך שאת רוצה...) מאושר.
למה? כי פשוט אין לו ממה להיות מאושר.
תביני - גם אם הוא יגיד לך עם חיוך מליון דולר שהוא האדם הכי מאושר בעולם, שקר. זה פשוט שקר.
תשאלי - וואו, מה אתה מוציא אותם שקרנים? לא. אני פשוט מבין ש - לאדם שאין ממה באמת להיות מאושר - בחיים לא יהיה מאושר בצורה אמיתית. האושר שלו קרוב לשנייה שבא אני אוכל ארטיק. לא מעבר לזה. טוב נו, קצת מעבר.
אבל לא מגיע בחיים לאושר האמיתי. תחשבי על זה. הרי כמה זמן אנחנו חיים בעולם? 70 שנה? מאה גג...
ו - אז מה? מה יהיה אז?!...
אז, אדם שהכין ת'עצמו - ואני לא מדבר כאן כמו איזה רב שמעביר שיחה במוסר, אלא אשכרה בשיא הפשטות - אדם שעמל ועבד - יהיה לו עולם הבא. אבל אדם שחי ב - "כיף" עאלק, בעולם כאן - ולא הכין את עצמו, מה יהיה לו?! הא...?? עכשיו תביני, זה לא איזה "חפיף, נשרוד שם" - אלא זה לעולם בלי סוף, האדם נשאר ברמה שלו. את מבינה מזה? את מבינה ת'מושג אין סוף? לא. זה --- אין, אי אפשר לתאר את זה. זה פשוט - בלי סוף האדם ההוא יהיה מסכן. כזה, גם אדם שזכה במליוני דולרים, בסופו של דבר חושב על המוות.
וואי, איך אני שומע אותך עכשיו לא מסכימה עם הדברים. זה לא חדר בך מספיק. כבר שמעת את זה בטח מליוני פעמים, והנה שוב. זה לא חודר עמוק ללב. יודעת למה? כי כמה שנדבר בצורה נחמדה - כל עוד זה לא הוכח - וואלה, זה לא נכנס עמוק ללב. אז, תמיד בלב תהיה השאלה - טוב הוא אמר דברים טובים, אבל --- מי אמר בכלל שיש עולם הבא?! מי אמר שהבסיס שלו בכלל אמיתי?! מי אמר שלא באנו לפה רק לדפוק ת'ראש בהנאות?!...
אז ככה - מוכח שיש עולם הבא וכו'. האא, את לא יודעת את ההוכחה ת'כלס הכי חותכת שיש בעולם - יש לך שאלות על ההוכחה שאיזה רב פעם אמר לך? ממילא - את גם לא מצליחה לחדור להבנת העיניין עד הסוף - להתרגש ממנו. עכשיו, נגיד ואני מוכיח לך שיש עולם הבא - תגידי דוגרי - לא לבכות על כל האלה שלא שומרים תורה ומצוות?
לא? "פלגי מים ירדו עיני על לא שמרו תורתך". כן, גם על החלק שבי שלפעמים לא שומר את כל מה שה' רוצה ואני נופל. לא לבכות על זה!? כואב. זה המצב. שאף אחד לא יעיז 'לסבן' אותך. קיצור - כן. עולם השקר - אבל...
אם כל התכלית שלנו הייתה העולם הזה - כנראה שעדיף כבר להתאבד - אלא, כדאי להשאר ולעבוד בהזעה בחיים - רק כי יש עולם הבא. ובעולם הבא, זה הנאה נטו. בלי קשיים. למי? למי שהבין שבשביל לקבל משכורת סוף חודש, חייבים ת'כלס לעבוד קשה כל השבוע. אין קיצורי דרך, למה אח"כ גם המשכורת מתקצרת ואתה בחובות...
אהה. תזכרי עוד משו שיא החשוב -
כן, בפה מלא - נהנים מהדת. יודעת למה? בגלל שלא מנסים לחשוב על הדת משהו רע. אלא רואים אותה ת'כלס כמו שהיא בלי נגיעות אישיות. מסתכלים עליה כדבר אמיתי, שת'כלס בסוף גם רואים - מהנה.
אז איך כמדומני הרב קוק אמר? המחשבה יכולה לשנות את המציאות. אז - כן. ממש, לשנות את המציאות מ -
"דת חונקת" ל - "דת מהנה"....
קיצור: אין מקום אחר יותר אמיתי - ואם תמצאי, בבקשה, תקראי לי. אלא ש - צריך ללמוד את העבודה לפני שנכנסים אליה. ו - זה לא סתם ללמוד - זה ללמוד אמונה. וללמוד אמונה דורש המון רצון לאמת. אחרי שלומדים דבר ולא פתאום נולדים אליו - מבינים אותו. ממילא - נהנים ממנו. מבטיח לך, אבל מבטיח לך - שאם רק תכנסי לזה טיפ טיפה יותר חזק, אם תכנסי לאמת ולכיף שבחיים - את תהני. את תהי האדם הכי מאושר בעולם. מבטיח לך.
אהה, בעצם לא הכי מאושר בעולם - ועוד מעט תביני למה, אבל בהחלט תהי מאושרת ביותר. הבטחה. שמורה.
בהחלט, המטרה שלנו לתקן את העולם. יודעת מה? כן, גם לתקן את החברים שלנו.
אלא, שצריך לדעת וללמוד איך לעשות את זה. זו בעצם מטרתינו העולם. "לתקן עולם במלכות ש-די".
וואו - זה נשמע כזה מפוצץ ומי אני בכלל שיתקן את העולם ו - למה בכלל?
תלמדי. תכנסי. תביני. תהני. תתחילי לפעול. לתקן את העולם. בפשטות.
אז, נדבר רגע דוגרי - "תירוצים" - אין על כל 'דמיון' כי אחרי כל תירוץ אפשר לטעון טענה שלא מסתדרת עם השכל. תשובות - בהחלט יש, על כ-ל שאלה. רק ביהדות יש את הדבר הזה - אל תאמיני לי. תבדקי.
עכשיו...לא תגידי אני האדם הכי משועמם בעולם שאני כותב את כל זה ו - גם לא יצאתי לפנסיה. עוד לא...
אני נער. ממש כמוך ש - הזדהתי עם מה שכתבת. הרגשתי שזה פשוט אני לפני כמה זמן שצועק מעומק ליבי. חפשתי. הרגשתי משו שבתוכי צועק הצילו ו - פשוט מצאתי. תאמיני לי, לא מוכר לך "לוקשים". גם אני בתור נער רוצה אמת אמיתית ו - זה הכח שלנו בגיל ההתבגרות. בואי - תצאי, תנצלי את הכוח הזה. את הכח הזה שטמון בך. אני יכול להעיד עכשיו ש - אני האדם הכי מאושר בעולם. אין, פשוט אין אדם יותר מאושר ממני.
רוצה להיות אחת אחרי? סתם. את מוזמנת גם לעקוף אותי בסיבוב...
תזכרי, אני בבגיל שלך. אוהב גם את האמת ו - וואלה, לא אוהב שמוכרים לי לוקשים. קיצור - אמת. אני מבטיח. ו...תבדקי. תחפשי - תתעמקי. אנחנו צריכים להתעמק פנימה. לצלול לתוך המעמקים. אז, שנתחבר לרצון אמיתי לחפש ת'מטרה הכי כייפית בחיים, אז נוכל להרגיש את האור שבעולם. והוא גדול. הוא בא להרים אותנו לעולם שכולו טוב.
הבחירה בידיים שלך. אני, לקחתי את עצמי לאושר.
תבחרי מה שאת רוצה. אף אחד לא כופה אותך. אלא - את עם עצמך.
ו...תזכרי. גם אם עד עכשיו היית "דתייה" - שוב, זה לא אומר ש-ו-ם דבר על העתיד שלך. שוב, כי אני יודע שאת בספק על מה שאמרתי: גם אם עד עכשיו היית דוסה, דוסית, מסורתית, דתייה וכו' - זה לא אומר ש-ו-ם דבר על העתיד שלך. הוא יכול להיות שונה בתכלית. יותר כייפי, יותר אמיתי ויותר מהנה. גם מבחינת זה שתתחילי להבין מה זו באמת הדת הזו. תהני ממנה. ו - רק תרווחי.
שיהיה לך המון בהצלחה. יש בך את הכוחות האלה. מבטיח.
ההתחלות קשות. אבל - ההמשך הוא המהנה. אם יש משהו להרחיב או שאלות, בשמחה.
בשורות טובות. הרבה מאוד בהצלחה!