למה את רווקהרוני88

למה את רווקה?

מאמר זה נכתב כחלק מעבודה פסיכולוגית-חברתית(לא מקצועית) אותה ערכתי עם כמה חברים וחברות על רווקים ורווקות בציבור שלנו, יכול להיות שהיא לא תפטור את כל בעיית הרווקות, אולם בטוחני שהיא תוכל לעזור להרבה אנשים בעיקר לבנות.

אני רוצה להציע לך תשובה, את יודעת למה את עדיין רווקה? כי נתת לבחור לשלם עליך.
-מה זאת אומרת, ככה מקובל, הבחור משלם.
-נכון ככה מקובל, אבל גם מקובל שהרבה בנות איכותיות נשארות רווקות הרבה זמן....

התחברות נוצרת מתוך נתינה, ככל שאת נותנת יותר את מחוברת יותר, נשמע לך מוכר? נכון אמרו לך את זה אינסוף פעמים במדרשה, באורייתא ובכל הזדמנות אפשרית, שאלת את עצמך פעם מה את משקיעה בפגישה הראשונה-שנייה? המחקר שלנו הראה שקרוב ל80% מהקשרים נגמרים אחרי הפגישה הראשונה או השנייה. רוב הקשרים נגמרים מחוסר חיבור(אם כסיבה היחידה או כסיבה מרכזית המתווספת לסיבות אחרות), ברוב המקרים בהם צד אחד רצה לחתוך והשני העדיף להמשיך הבת היא הייתה היוזמת של הניתוק. התחלנו לחקור את הרגלי הפגישה הראשונה-שנייה וגילינו משהו מדהים, הבת ע"פ המקובל אינה צריכה להשקיע בשום דבר בפגישות הראשונות, על השאלה "מה מצופה שהבת תשקיע בפגישה ראשונה-שנייה?" שום נשאל לא הציע השקעה כלשהיא שהבן אינו משקיע, כל התשובות דיברו על זה שהיא צריכה להתלבש יפה לא לאחר ולא להסריח. המשמעות הפסיכולוגית היוצאת מזה מדהימה, הבנות לא משקיעות ולכן לא מתחברות. זה נכון שבשלב יותר מאוחר מקובל לתת מתנות קטנות אבל לשלב הזה 80% מהקשרים לא מגיעים בכלל. הבן מצידו הזמין, הגיע (ברוב המקרים) עד לאזור הבת הוא עשה השקעה הוא מרגיש חיבור. הבת לא. את רוצה להתחבר? רוצה להתחתן? תתני, תשקיעי! לא בפגישה החמישית, לא אחרי החתונה, בפגישה הראשונה. מה תתני? מה תשקיעי? את יכולה להכין עוגיות, את יכולה להביא בקבוק שתייה, את יכולה להגיע לאזור שלו, תהיי יצירתית תחשבי לבד על משהו.... זה לא בשבילו זה בשבילך.
בברכת אז אני יביא עוגיות ואתה תביא שתייה?
קיץ שמח ונתראה בשמחות

(מה אתם אומרים אפשר לפרסם את זה?)

לדעתי,אור77
אתה יכול לפרסם את זה כמסר, אבל לא כעובדה! שני הצדדים צריכים לתרום... ומניסיון, גם כששני הצדדים 'תורמים' לקשר, כשזה לא זה אז לא יעזור שום דבר. זה פשוט לא הזיווג. כך שלדעתי התיאוריה שלך אינה נכונה.
גם אני חושבת שזה לא נכון~א.ל
אפשר לפרסם את זה כהמלצה.
ולמה לא נכון?
א. יש הרבה נשים שכן מגיעות לפגישות הראשונות  והשניות והן עדיין רווקות
ב. אי אפשר להסתכל על דברים בצורה חד מימדית כ"כ. גם בנות משקיעות בהתאם ליכולתן, אולי לא ברמת הלגיע לפגישות הראשונות (למרות ששוב- זה לא תמיד נכון), אבל הן כן. ועדיין- הרווקות בשיאה

אההה... את מתכוונת "להגיע"- לאיזור שקרוב לבחואור77
לא בהכרח~א.ל
אני מסכים איתכם בהחלטרוני88
לא אמרתי שכל בחורה שתביא עוגיות תתחתן עם הבחור הראשון שהיא תפגוש, רק נתתי המלצה.
ולכל השונאות גברים-פמיניסטיות קיצוניות, תקראו טוב, לא הצעתי שרק הבת תשקיע הצעתי שההשקעה תיהיה הדדית "בברכת אז אני יביא עוגיות ואתה תביא שתייה?"

צום מועיל וקל לכולם
לא מסכימה בכלל ! ואיך אתה מסביר את העובדה -אנונימי (פותח)
כאשר את הפגישה הראשונה עושים בחוץ על ספספל/טיול קטן ונעים כאשר מזג האויר מאפשר כמובן,
במקרה הזה הבחור לא צריך להשקיע כסף על השתיה
ובכל זאת זה מסתיים אחרי פגישה ראשונה...

וחוצמיזה זה לא נכון בכלל שהבחורה לא השקיעה לפני הפגישה!
בחורה צריכה להתארגן חצי שעה עד שעה לפני פגישה (מקלחת,לבחור בגד מתאים,איפור,שיער וכו')
והבחור-10 דקות התארגנות.

גם זה לא תמיד....אור77
כבן אני אומר לך שזה שטויותרוני88
את לא יודעת כמה כשה לבנים להתאים בגדים (אנחנו ממש לא מבינים בזה) ומקלחת והתארגנות גם אנחנו צריכים, לא יודע איזה בנים את מכירה....
לרחם עליך?הקולה טובה
רק ללפני פגישה אנחנו משקיעות יותר זה לא רק להתאים בגדים, זה להוציא את כל הארון ושעות להתאים חולצה-לחצאית-לחגורה-לנעליים-לאיפור-לתכשיטים וכו', ובא לא נשכח שכמעט תמיד בגדים יפים-=מלא שכבות=חם!

ואני עדיין לא מדברת על כל ההשקעה היומיומית שלנו, החל מלמרוט שערות וכלה במריחת קרמים למינהם...

אני אחת שממש לא משקיעה בדברים האלו (איפור ושות') ועדיין, אני מוכנה להתערב איתך שאני משקיעה יותר ממך.

(ואני יודעת מה זה  בן משקיע, יש לי אח כזה..)
יש דברים בגו...-גוטי-
אני לא חושבת שאפשר להגיד את זה חד משמעי, אבל עם כיוון החשיבה שכשאני משקיע מעצמי לקשר ברמה כלשהי, הקשר יותר מופרה ויכול להתפתח, אני בהחלט מסכימה.
לא משקיעות? על מה אתה מדבר בכלל, למען ה'?נפשי ישובב
וכי להשקיע כוחות נפש בברורים ורצונות והתלבטויות ותפילות- זה לא נקרא להשקיע בעיניך?
וכי להשקיע כוחות נפש רציניים בפגישות- לקחת נשימה, אורך רוח, סבלנות, רצון, שמחה וחיוך- זה לא להשקיע?

אז היא לא השקיעה בו עדיין כסף- בסדר, כן, כאן זה עדיין תפקיד שלו, הוא צריך לחזר...

אבל מי שרוצה להתחתן- צריך לתת לזה זמן.. ולא לפסול מיד. נתקלתי לא אחת, בניגוד למחקר המקיף שלך, בבנים שדווקא הם הפסיקו את הקשר אחרי פגישה אחת (וחצי פגישה) בלי לתת את ההזדמנות האמית לקשר..

אז זהו, שממש לא. המחקר שלך לא מדוייק ובוודאי שלא לציבור.

ומי שרוצה להתחתן- באמת צריך להיות רציני, אחראי ובעל אורך רוח לתהליך.. (גם מי שרוצה, בנות..)

בבשורות טובות ומשמחות!!
סליחה על הישירות אבל לא.רוני88
זה לא נחשב בעיניי להשקעה, דבר ראשון בגלל שלא כל הבנות כך, דבר שני בגלל שזה לא מדיד דבר שלישי מיכיוון שזה השקעה שאינה נראת לעין, דבר רביעי אני לא מחשיב את זה כהשקעה אלא כנימוס והגיון פשוט- אם אתה לא מתפלל על הקשר אז על מה תתפלל? אם את לא מוכנה להיות סבלנית ולבוא עם שמחה וחיוך אל תבזבזי זמן על הפגישות. ואם כל הכבוד להתלבטויות שלך את מתלבטת בשבילך לא בשבילו.

אם כל הקשרים שלך ממשיכים כמה פגישות בצורה רצינית אשרייך, רק תדעי שזה לא המצב הכללי והרווח בציבור הדתי לאומי.

לכל מי שטוען שזה לא הגורם היחיד, שיקרא את הפסקה הראשונה במה שכתבתי, מעולם לא טענתי שאם הבנות יכינו עוגיות לכל פגישה תגמר בעיית הרווקות רק טענתי שהדברים יוכלו להועיל לחלק מהאנשים 
זה בדיוק מה שכתבתי, רק שכל מה שהגבת-נפשי ישובב
תהפוך ללשון זכר. עכשו אולי תבין למה התכוונתי.
עדיין לא מביןרוני88
מסכימה עם נפשי ישובב ^^^אביוס
גם אני מסכימה עם "נפשי" ^^מאמע צאדיקה
"המחקר" והמסקנה נראים לי ילדותיים מאדנמרוד
גם אם יסתבר כי בנות לא "משקיעות" בפגישה הראשונה, אין זו הסיבה  לעובדה שהן לא רצו להמשיך בקשר עם הבחור.
סביר מאד שהוא פשוט לא מצא חן בעיניהן וגם אם הן היו קונות בגד חדש ומושקע לקראת הפגישה זה לא היה משנה כלל את העובדה הזו.
מאד מאד סביר והגיוני שרוב האנשים עמם אנחנו נפגשים לא נראים לנו מתאימים לנשואין שהרי בסופו של דבר יש רק בן או בת זוג אחת בכל העולם שנועדו לנו וצריך לחפש אותם ולא לצפות שהם יפלו לנו מהשמיים.
לדעתי יסוד השאלה הוא בכלל לא נכון..אביעד הנחמד
לשאול למה את או אתה רווק/ה , בעצם מפנה אצבע מאשימה כלפי אותו אדם.
ברוב הפעמים זה פשוט לא נכון.

ד"א,  לא זכורה לי מישהי שיצאתי איתה ולא השקיעה (חוץ מאחת בודדה שלא הראתה נכונות ובסופו של דבר החלטנו לא להיפגש). לדעתי זה תלוי בעיני המתבונן..

מה יוצא מ77 + 88? ניחוש...אנונימי (פותח)
למה אתה רווק?ens62
שים לב שאתה מחפש את האשמה אצל הבנות אבל (עד כמה שידוע לי) גם אתה לא נשוי.
אתה מדבר כאילו רק בנות לא מתחתנות. יש גם בנים שלא.
ציטוט של הרבנית ימימה מזרחי: "את לא מתחתנת לא כי את מכוערת מידי,לא כי את שמנה מידי,לא כי את בררנית מידי,לא כי את רעה מידי...את רווקה כי כך השם רצה".
עם כל הכבוד, בעיית הרווקות והרווקים זה משהו שרבנים גדולים ממך מתעסקים בו והם לא מתיימרים להביא תשובה אחת חד משמעית. ממליצה לך ללמוד מהם.

אגב, חשבתי על מה שכתבת כאן והחלטתי לבדוק את הענין. לפני שבוע ניפגשתי עם בחור ובגלל שהיה נשמע שעמוס לו הצעתי לבוא ממש עד האיזור שלו. אפילו לא הצעתי שניפגש באמצע. עוד נסחבתי עם תיק ענק וכלי נגינה (כי באתי מהשתלמות...לא חשוב).היה לו אפשרות להביא רכב אבל הוא ראה שאני באה לאיזור שלו אז הוא לא הביא.
הבחור אפילו לא טרח להתקשר אלי להגיד לי שהוא לא רוצה להמשיך. הייתי צריכה להבין בעצמי מתוך ההתנהגות שלו. עד כדי כך היה נראה כזה עלוב שאני כל כך באה לקראתו ומתחשבת בו שהוא פשוט המשיך הלאה בלי להתקשר אפילו.
אני באמת מאמינה שלו הייתי מצפה ממנו להשקיע יותר ולבוא לאזור שלי,אולי הוא היה חושב פעמיים לפני שהוא היה מסיים אחרי פגישה אחת בלי להגיד לי אפילו. הוא היה נותן לזה יותר הזדמנות או לפחות מתקשר אלי כדי לסיים כמו שצריך.

ייתכן גם שאני טועה ובכלל אין קשר בין הדברים. כמו שנמרוד אמר.
תראה רוני88, אתה בחור צעיר ממש. אם התחלת להיפגש בגיל חוקי ממש אין לך הרבה ניסיון בפגישות עם בנות ואני מאחלת לך שגם לא יהיה לך אבל נראה לי שאתה חייב להיזהר עם הנחרצות הזאת. אתה עדין חושב כמו מתבגר שהחיים הם שחור לבן והם לא. יש בהם הרבה אפור ויכול להיות שתבין את זה ככל שתתבגר יותר.
ואל תחפש את האשמה אצל בנות. זה לא יעוז לך במאומה.
ens62 ,מסכימה איתך עם כל מילה!צודקת במאה אחוזאנונימי (פותח)
גם איתך אני מסכימה אביוס
שכוייח!אנונימי (פותח)
באמת הגיע הזמן לשים סוף לטחינת מים הזאת!
"כי כך השם רצה!" like!!מאמע צאדיקה
גם ה' רצהאנונימי (פותח)

להשמיד את סדום, ואברהם נאבק
ה' רצה שתמר תהיה אלמנה ללא ילדים, אבל היא קמה ועשתה מעשה ויצא ממנה דוד המלך
ה' רצה  שיוסף ישב בבור, אבל הוא דיבר עם שר המשקים
ה' רצה שלא ירד גשם, אבל חוני המעגל שינה את המציאות.

היהדות היא לא דת פאטאליסטית, היא מאמינה בשכר ועונש, היא מאמינה בגמול על המעשים, היא מאמינה בשינו, בעשיה, בכח של תשובה, בכח של המעשים.

אנחנו לא יכולים לדעת מה ה' רוצה? אם אני רווק, זה לא אומר שה' רוצה שאני אשאר רווק, זה אומר שהוא רוצה שאני ארים טלפון למישהי חמודה שראיתי ואקבע פגישה...

הדוגמאות שהבאת מתייחסות להווה-עתידאביעד הנחמד
צריך לפעול בהם.
אבל בנוגע לעבר- זה מה שה' רצה.
אני חושבת שרק עכשיו הבנתי לאן אתה חותר....אור77
חחחח אבל צר לי לצער אותך. זה לא יקרה!
מופנה לשילונית... תהפכי את זה ללשון נקבה.אור77
סתם נק' למחשבה..הקולה טובה
בנות הרבה יותר נפגעות ריגשית מכל התהליך.
וזה משהו שלא לקחת בחשבון.
כל פעם אני נדהמת מחדש מהפער בין הבן הכי רגיש, לבת הכי פחות רגישה. 
אז נכון שגם לבנים יש רגשות, וגם הם נפגעים, וגם הם נשחקים.
אבל אצל בנות זה פי כמה וכמה.. (אתה צריך לראות בת שהחליטה לא לצאת עם מישו, איזה מצפונים והסתבכויות..) 

זה לא נתינה? זה לא השקעה? לבוא כל פעם מחדש, עם לב פתוח ונכונות. למרות שהיא וידעת שהיא עלולה להיפגע, ולמרות שהיא נפגעה בעבר.
וכן, זה ברמה הרבה יותר גבוהה מבנים.

ועוד משהו- ממחקר מקיף שעשיתי עם כמה בנים ובנות שאני מכירה- הרוב המוחלט של הבנים רוצים לשלם. ומתעקשים על הנושא. ורוב הבנות מוכנות ללכת לקראת הצד השני- רק שהוא לא נותן להן..
רוב הבנות כיום לא באמת יושבות רגל על רגל ומחכות שהוא יעשה הכל.

ורוני,כמו שכבר אמרתי לך- אתה צריך להתעסק במה שאתה יכול וצריך לעשות. לא בציפיות שלך מהצד השני.
סתם חבל על העצבים שלך..
אה, ועד משהו על המחקר שלך..הקולה טובה
1. בנות מתחברות רגשית הרבה יותר בקלות מבנים. כך שהן פחות צריכות את הנתינה כדי להתחבר. יש להן את זה טיבעי, אצל בנים הרגש שונה קצת- והוא צריך קצת דחיפה..
2. אתה אומר שרוב הקשרים נופלים בפגישות הראשות בגלל חוסר חיבור. לפי מה שאני רואה סביבי- רוב הקשרים נופלים בד"כ בפגישות הראשונות בגלל בעיות שכליות. דברים ספציפים שלא מתאימים בשכל. כל מי שעבר 'הכשרה' יודע שלא חותכים לפני פגישה שלישית רק כי "אין חיבור" אלא מנסים שוב ונותנים צ'אנס.
ואם היא לא עברה הכשרה- אז הבעיה היא שונה...

אני כשלעצמי, מצפה ממני לבוא כמה שיותר לקראת הצד השני. אבל אני חושבת שכל המלחמה שלך לא נכונה מעיקרה. ואתה המפסיד הגדול. 
בדיוק ההפךאנונימי (פותח)

פגישות ראשונות לא הולכות, בגלל שהן נעדרות כל פאן של חיזור או רומנטיקה, ובגלל החינוך התכליתי והממוקד מטרה הן נראות כמו חידון טריויה במקרה הטוב וכיתת יורים במקרה הרע.

כשכל בחור זורק על עצמו משהו, לוקח בקבוק מים, ויוצא למסע כומתה בו הוא הולך להוליך את המדוייטת שלו, אול לחילופין מוצא פיסת דשא ליד צומת בית המשפט העליון לקיים שם את התחקיר המקיף שלו. לא פלא שהרבה אנשים מתקשים לעבור את הדייט הראשון.

וההפך הוא הנכון, אם דייט היה נתפס כ GOOD TIME כסיטואציה שבה שני אנשים באים לבלות, פשוט לצאת יחד, ובין לבין הם בודקים את הכימיה ביניהם ואת מציאת החן הבסיסית, הדברים היו נראים אחרת.
כשאדם עובר חוויה נעימה, הוא פשוט רוצה להמשיך אותה. ודייטים חורנים הם לא חוויה נעימה.

לכן, יציאה קלאסית בסגנון של בחור אוסף בחורה, יושבים בבית קפה, מטיילים קצת, בחור מחזיר בחורה הביתה. יכולה להיות בהרבה יותר יעילה. והתשלום וההזמנה הם חלק בלתי נפרד מכללי המשחק של החיזור, וקצת נונשלנטיות לא הזיקה לאף אחד.

^^^^^^^^^^^^**אושר**
מסכימה איתך לגמרי!!
פיטר פן- תגובה מושלמת! מסכימה עם כל מילה!אלירז
מסכימה ביותר!!תכלת דומה לים
(אני נשואה חצי שנה)
ואני חושבת שזה מאוד נכון, שבנות הרבה פחות משקיעות בפגישות הראשונות,
והגיוני למדי שזה יגרום לפחות חיבור.
אם לא טרחת פיזית, הזעת, אז פחות סכוי שתעריכי יותר. מנסיון!
ולא, לא לעלות עלי, שאתן כן משקיעות וכו',
אם יש נתינה מורגשת, נתינה ממש, ולא התארגנות של שעות בלשים אייליינר וסומק וצללית-
כי ביננו, כמה כבר הם שמים לב כמה את מאופרת וכמה השקעת??
עד אחרי החתונה הם ישתדלו מאוד לא לשים לב לזה..
כי הם לא בוחנים כל דבר לפרטיו, אלא המראה הכללי מוצא/לא מוצא חן.-
בקיצור, נתינה של אוכל, כיבוד. תתרום מאוד ! לפגישה ,
 וזה יוסיף לך נקודות אצלו. נכון שזה לא מאוד מקובל.
אז מה?? אז הוא יספר שהיה לו דייט מגניב שהיא הביא כיבוד...!
ברור שכל ההתארגנות  והמתח לפני קיימים אצלך. אבל מה?? להם אין את זה???
טועות בגדול!!!! הם עסוקים בלהיתארגן ולהיות במתח כמעט כמוך.

בקיצור, אני חושבת שכדאי מאוד להסב תשומת לב בנות למכתב הזה.
רוני אלללל תפרסם את זה בחיים!!אלירז
כי לצערי זה שטויות ברכז!!!!!!!
אוי שה' ישמור עליך!!
יש משהו בזה שהשקעה מחברת אותך לקשר.אוריאללל

לקרוא לדבר הזה "מחקרnick
לקרוא לדבר הזה "מחקר" או "מאמר" סתםnick
אל תשתמש במילים של ילדים גדולים.
ממה שאני מכיר צריכים הרבה כדי לקרוא למשהו ככה... ועד אז, אם בכלל - (רמז: שנים) לומדים טיפה ענווה.

גררר... מדעי הרוח\חברה   
יש את האימרה / פסוק הידועיםננשמה!
"לאשר ייתן- יאהב"
שיש מפרשים אותו כך שלמי שהאדם נותן משהו מעצמו,
באופן טבעי הוא כבר מרגיש חיבור אליו,
וזה נכון בהרבה דברים,
בנוגע למה שכתבת רוני88 יכול להיות שזה נכון,
אבל השאלה העיקרית שעולה פה מהתגובות היא לא האם צריך לתת,
אלא, מה היא הנתינה האידיאלית,
עד כמה הבת צריכה להשקיע, ומה נקרא בכלל השקעה...
לעני"ד הבת צריכה ואפילו חייבת להראות נכונות לתת,
 אבל במקביל הבן חייב להבין, שבשבילה,
כל יציאה כזאת היא השקעה של המון מחשבה לפני ובזמן ש...

וואו וואי....לפעמים
התלבטתי הרבה אם להגיב. ובסוף הבנתי שזה קצת חסר טעם, אתה איכשהוא תקוע בעמדת הבנים המסכנים. תקוע במלחמה. במאבק. בנתינה שאין בה שמץ של אמת.

בעיני- דווקא אתה זה שנפלת במלכודת החוקים. אתה, שכל כך רוצה להפר אותם עסוק בחישובים שלדעתי לא יאפשרו לך לבנות משהו עם מי שתצא איתה. אתה מסתכל עליה כעל אויבת. כעל מישהי שבאה לנצל אותך. לעשוק אותך. לסחוט. להרוס.

עזוב אותך, רוני. חבל.

לאף בחורה בעולם אין מטרה כזאת. כל אחד יודע עם עצמו מה הוא יכול לתת. ויודע מה- אם אתה לא רוצה לבוא לבחורה פשוט תודיע את זה מראש, אל תכניס מישהי בלי ידיעתה לתוך קשר מסובך כזה שכל כולו מלחמות.

בוא באהבה. בשמחה. ברצון.

זה לא ילך ככה.
תשובה יפה   nick
במאמר מוסגררוני88
אני יכול להודות שאני לחיים האישיים שלי לא פועל בצורה כזאת, כשאני יוצא עם מישהי אני מגיע עד אליה בד"כ וכשקונים משהו אני משלם.
מה שהצעתי פה בפורום זה קריאת כיוון לבנות, דבר כזה שיבוא מצד הבן רק ימותת את הקשר הזוגי שמתחיל להרקם, זה דבר שצריך לבא מהבת, אני בחיים לא יעלה את זה מול בחורה שאני יוצא איתה, לא רק שזה לא נכון זה גם לא יעבוד.....
אני פונה מכאן לבנות שיחשבו על זה שיראו איך הם יכולות לשדרג את הקשרים שלהם עם קצת השקעה הנראת לעי.

לבנים אם אתם רואים שהבחורה שאתם יוצאים איתה מספיק רגישה כדי להשקיע בכם, במקום לראות בזה פגיעה בגבריותכם תראו בזה יתרון והוכחה לכך שהבחורה רגישה וחכמה......ן
אתה יודע רוני, בת'כלס זה לא באמת משנה.לפעמים
לא משנה אם בפועל אתה בא או לא, משלם או לא, מתקשר או מחכה שהיא תעשה את זה.

זה לא משנה כי בתוך הלב שלך אתה רואה בזה מדד. אתה מתעסק בזה. אתה מחכה למה שיבוא ממנה או לא יבוא. ותכל'ס? מתוך עולם הבנות אי יכולה להגיד בוודאות שזה לא מעיד על כלום.

כל ההתעסקות בצד הזה של הקשר. מה היא נותנת לך? מה היא נותנת למי שאיתך? סתם ציפיות. אכזבה. לא יותר מזה.

חבל. על המאמץ. על העומק שאתה מכניס לתוך עניין פעוט כל כך. אין בזה כלום, רוני. זה סתם. סתם. זה לא יוצר רווקות או נישואים מאושרים. זה לא, כלום.

השקעה בקשר בוא תבוא, בזמן הנכון, משני הצדדים. כולנו יודעות את זה, עושות את זה, בשמחה, באהבה. ובינתיים? שהלב יהיה מופנה לצדדים אחרים, כי זה באמת עניין שולי ביותר.
מסכימה מאוד!יעלי_א
תמצתת מעולה את מה שרציתי גם לומר, לרוני ולעוד כמה חבר'ה פה..

ההסתכלות הזו של מי מביא מה וכמה הוא משקיע בי לא במיוחד תעזור לקשר רציני ובריא.

ההסתכלות הנכונה היא שאני משקיע בה כי אני חושב שזה נכון.
ותסמוך עלינו, הבחורות, שנשקיע בכם גם אנחנו ונחפש אחר מה שיהיה לכם הכי טוב..
מנסיון. (:
מסקנהאודי4
ג'וק בלי רגליים לא שומע...

"המחקר שלנו הראה שקרוב ל80% מהקשרים נגמרים אחרי הפגישה הראשונה או השנייה. רוב הקשרים נגמרים מחוסר חיבור(אם כסיבה היחידה או כסיבה מרכזית המתווספת לסיבות אחרות), ברוב המקרים בהם צד אחד רצה לחתוך והשני העדיף להמשיך הבת היא הייתה היוזמת של הניתוק." עד כאן, סבבה. הבת בד"כ יוזמת ניתוק, אוקיי.
"התחלנו לחקור את הרגלי הפגישה הראשונה-שנייה וגילינו משהו מדהים, הבת ע"פ המקובל אינה צריכה להשקיע בשום דבר בפגישות הראשונות, על השאלה "מה מצופה שהבת תשקיע בפגישה ראשונה-שנייה?" שום נשאל לא הציע השקעה כלשהיא שהבן אינו משקיע, כל התשובות דיברו על זה שהיא צריכה להתלבש יפה לא לאחר ולא להסריח. המשמעות הפסיכולוגית היוצאת מזה מדהימה, הבנות לא משקיעות ולכן לא מתחברות" - תסלח לי אבל לא הבנתי איך קישרת את שני הנתונים? אולי יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון. טבע הבנות? ובוא נגיד - שאם כן היו משקיעות בהכרח היו מתחברות? ובעיקר - האם הן אכן, כפי שמשתע מדבריך, צריכות להשקיע בקשר? ועוד משהו - מדוע אכן מקובל שהן אינן צריכות להשקיע בפגישות הראשונות?
אז, קודם יפה שאתה עורך מחקרים ובודק את מהות ושורש העניין. 
הייתי לוקח את המחקר שלך למקום של - לבוא לפגישה ממקום של רוצה יותר. הרי "להשקיע" - זו מילה כללית מאוד. אולי אתה לוקח את זה למקום של "לשלם" וכסף. אבל - מה מאחורי זה? =לרצות את הקשר. לכן - זה לא מחייב כל הנושא של התשלום וכו', ובכלל, הרבה התחתנו גם בלי עוגיות בפגישה ראשונה.
(מה שכן -  זה שאם הבחורה מגלה יותר נכונות - זה אולי יגרום לבחור לרצות יותר הקשר. 
אולי זה מה שאתה מעוניין שיקרה. )

תכלס רוני אתה הזוי..אנונימי (פותח)
ואני אסביר לך למה.
אתה גבר, אתה אמור להיות בעל הבית, אתה צירך להוביל אחריך את אשתך וילדך, ואשתך מוכנה לתת לך את השליטה על חייה שזה בעצם ויתור אדיר ונתינה אחת ענקית, ואתה במקום להגיד תודה אתה מחפש שישלטו עליך? שישקיעו בך?
אתה גבר ואתה צריך להבין את זה. אתה השולט ואתה המשקיע ואתה המוביל ואף אחת לא תעשה את זה במקומך.
ואישה שרוצה גבר שיוביל אותה רוצה לראות שזה באמת גבר מוביל ומשקיע ולא אחד עצלן.
אתה מבולבל קצת בין תפקידי הגבר והאישה, תאפס קצת את המאמר שלך.
אם בחורה שאני יוצא איתה תרצה לשלם לא אתנגד לזה, אבל אני תמיד אציע, ותמיד אוביל ותמיד אגיד מה אני רוצה ומה טוב לי. כי אני רוצה שישיה טוב לי ואני רוצה להוביל את הבית יחד עם אשתי.
מי הג-ב-ר הזה?!^^^^^ [התפעלות!!! לטובה!!!]אלירז
אתה לא רוצה להוביל איתה, אתה רוצה להוביל אותהרוני88
זה כל ההבדל, האם אתה רוצה להיות רודן בבית בו כולם מפחדים ממך ואתה שולט בהם ביד רמה. או שאתה רוצה בית הבנוי על אהבה אחווה שלום ורעות!
נכון תוביל יותר, תיזום יותר, אבל כך בחשבון שבחורה עצלנית-נצלנית שלא תוכל להיות עצמאית כל החיים תיהיה עליך לעול, אישה שלא תוכל להחליט כלום לבד, אישה שצריכה שבכל דבר יגידו לה מה לעשות איך לדבר ומה לחשוב רק תעיק עליך.
תחושת הכוח משכרת, זה מאוד כיף לשלוט על חיים, במיוחד על חיים של מישהי, אבל רק תדע שבאיזהשהו שלב אתה תתרגל לזה וזה כבר לא יהיה כזה כיף ואז האישה הזאת לא תיהיה יותר מעול מעיק שאין מה לעשות איתו..... (כמו שאמרו חז"ל קנה עבד לעצמו קנה אדון לעצמו)
מסכים אתכם ב100% במישור המעשירוני88
באמת כך צריך להתנהג, כל הדיון היה במישור הרעיוני.

קצת מעצבן אותי שאנשים לוקחים הכל בקיצוניות ולא יודעים להבין דברים מורכבים, אם אני ממליץ לבנות לטובתן לשדרג את המערכות יחסים שלהן עם השקעה ממשית מצידם בפגישות הראשונות זה לא אומר שהבן צריך להגיע לפגישה עם פנקס ולהתחיל לעשות השוואות כמה השקעתי וכמה היא משקיע, לא לזה התכוונתי ולא כך אני נוהג, זה ממש לא אכפת לי! אני גם לא חושב שהבן צריך להתחיל לנצל את הבת ולדרוש הכל, קצת מורכבות......
רוני, זה פשוט לא עניין של מורכבות!אלירז
ידוע שהרב ארוש כתב ספר "בגן השלום" לגברים ואת "חוכמות נשים" לנשים!
ואסר על בני מין אחד לקרוא את הספר של בני המין השני!!
ויפה עשה!! [לא שהוא צריך אישור ממני]
מהסיבה הבאה-
אין שום עניין, ואפילו חמור אם קורה 
שבני המין האחד עסוקים בתפקידם של בני המין השני בבניית הבית
כל אחד יעסוק בשלו!!!
ומכאן תיווצר שלמות!!

לכן צדיק- תעשה טובה! תתעסק במה אתה יכול לשדרג את הדייטים, ואנחנו נתעסק איפה אנחנו יכולות לתרום!
ושלום על ישראל!!

בברכת "די לחפירות"!
כמה דברים..no name102אחרונה
א. גם מלא בנות איכותיות נשואות, למרות שהן לא שילמו על הקפה.
ב. אז מה אתה מציע שהקשר ימשך רק בגלל בקבוק שתיה?!??
א"כ ניראה לי שחיי הנישואין שלהם גם יראו ככה.

ועוד דבר, מי קבע שהבנות הן אלו שאומרות רוב הפעמים את ה"לא"??,
וגם אם כן חשוב שתדע שלנשים יש יותר טביעת עין, ככה שזה לא מחייב שזה קשור לשתיה..
קיצור "מחקר" לא הייתי קוראת לזה.
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

לי לא מובן איך הצעה אישית הופכת למשהו ששולחיםאורין

בתפוצת שיא לכל העולם...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מהפה שלך לאוזניים של כל הבררניותבחור עצוב
וגם הבררנים.
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך