מישו קרא את הספר קטסטרופה?אורושקוש
התחלתי לקרוא(זאת אומרת עד עמוד 250 בערך..) והפסקתי כי..
לא יודעת..
זה ספר חרדי על בחור ישיבה צעיר שמתחיל להלוות כספים ומתחיל לגלגל כספים מפה לשם בקיצור נקלע לחובות קטנטנים.. ואז הוא כמובן מתחתן עם בחורה מצוינת מבית טוב וזה. ואז בכסף מהמתנות לחתונה הוא מחזיר ת'חובות אבל אז הוא נכנס שוב לחובות מהשכר דירה וזה.. קיצור הוא מסתיר את זה מאשתו וחי די בשפע בלי לחסוך יותר מדי. באיזה שהו שלב הוא מספר לאשתו קיצור.. קטסטרופה.. הספר מתחיל בזה שהוא כבר ברח לחו"ל ואשתו צריכה להצטרף אליו כדי לעזור לו שם.. ואז בעצם זה חוזר אחורה לכל מה שקרה.
אמא שלי ודודה שלי ממש התחברו לספר. יכול להיות שזה בגלל שהן מזדהות בעצם עם כל הקטע הזה של החובות וכל אלה..אחרי הכל אני בכל זאת עדיין לא צריכה לפרנס בית ואולי בגלל זה לא ממש התחברתי.. אבל גם אמא שלי הסכימה אתי שבאמת יש בזה ת'קטע הזה של החרדים-שהם חופרים. כאילו הם חוזרים וחוזרים על אותם דברים מליון פעמים. כאילו באיזה שהו שלב אתה אומר-יאלה הבנתי..כאילו אתם לא יכולים להמשיך ת'סיפור?!
קיצור אמא שלי נראה לי ממליצה עליו.. אני לא יודעת... כאילו אני אישית לא התחברתי...
זה נשמע חסר עלילה בעליל...מרב14
בנאדם שנכנס לחובות, זה לא נקרא עלילה של ספר...
למרות שלא קראתי.
ושכוייח על ההמלצה המפורטת=]
בן אדם שנכנס לחובות דוקא עשוי להיות בסיס מעולהאני ירושלמית
לעלילה מרתקת.

השאלה מה עושים עם זה.

כמו בכל דבר (בחיים), בעצם.
לחרדים אין ספרות טובה.golani
פשוט אין, במיוחד בהשוואה לספרים אחרים.
לדעתי הסיבה היא שהם לא קוראים ספרות טובה אז גם מה שהם כותבים - בהתאם.
^^מסכימה עם זה שלחרדים יש ספרות פחות טובה*sapir*
אבל בכל זאת יש להם כמה טובים!!! (של דבורה רוזן...לא זוכרת איך קוראים להם..)
ותשווי את ספרי רוזןgolani
 - לעגנון, ביאליק, עמוס עוז ולהבדיל - הרב סבתו.
מה קיבלת? - גיבוב מטופש של מילים, האיכות של ספרי החרדים היא פחות מהאיכות של "מלך האריות" (ואני רציני מאוד).
הי, הי, מה אתה רוצה ממלך האריות?ארגמן
הוא טוב מאוד.golani
אבל בכל זאת - ספרות איכותית אמורה להיות טובה יותר, לחרדים אין כזו.
אינני מכירה את ספרי דבורה רוזן. אבל!!אני ירושלמית
יש ספרים וסופרים חרדים מעולים!!

חיה הרצברג:

הפרש
צומת הדרורים

בכנות, מעולם לא קראתי ספר שריגש אותי ונגע בי כמו צומת הדרורים, וגם הפרש מקסים.

לאה פריד

אפשר לקרוא לך אמא
אבא חוזר
סיפור משפחתי

ואולי יש עוד כמה.

ספרים על רמה אחד אחד.
אפשר לקרוא לך אמא זה ספר שיצא די מזמן, מדבר על התמודדות במשפחה המורכבת משתי משפחות. בשתי המשפחות נפטר אחד מן ההורים ל"ע, וההורה הנותר נישא בזיווג שני. לשתי המשפחות יש ילדים שמתמודדים הן עם היתמות והן עם הורה חורג. סיפור ארוג בידן אומן רגישה ועדינה. מקסים! לבוגרים בנפשם בלבד!

גם השניים הנוספים שכתבתי בסדר גמור.

מן הסתם יש עוד רק כרגע אינני זוכרת.
יש ספרים ויש ספרים..אנונימי (פותח)
בס"ד

אבל אם רוצים מוסרי- אז ספרים חרדיים זו דוגמא מצויינת..
ויש את "איסתרק" של מ. קינן- ספר חרדי איכותי על רמה..
וכן ספריה של מנוחה בקרמן.. וחיים וולדר.. ועוד.
ומה עם "הנערים מביתן 3"? גם ספר חרדי של חיה הרצברג ( אם אנ'לא טועה..)
סורי על הייבוש
אחת הבעיות המרכזיות איתם.golani
זה ש:
א: "אהבה" היא בגדר בל יראה ובל יימצא וחבל כי זה נותן צבע לסיפור.
ב. הכל חייב להיות מלא "מסרים חינוכיים" ובסיום חייב להשתלב "והוא חזר בתשובה ואם לא מת הרי הוא יושב בכולל ומתפרזט להנאתו עד עצם היום הזה".
אתה גולש לנושא אחר.ארגמן
נכון שהספרים לרוב מטיפים מדי, לא מעניינים ושבלוניים, אבל אתה גולש לביקורת על דרך החיים שלהם ולא על יכולות הכתיבה [שזה נושא מעניין לדיון, אבל זה לא הדיון הזה].
אנסח זאת כך.golani
בסוף זה תמיד חייב להתסיים ב"ואם לא מת הרי הוא יושב בכולל עד סוף ימיו".
השפה בדר"כ קלוקלת. ובנוסף הנושאים נדושים.דביבונת
וקראתי ספר אחד של דבורה רוזן (כוכב בודד) וממש לא התרשמתי.
הוא היה שבלוני, צפוי ולא היה בו שום חידוש על פני ספרים חרדיים אחרים.
או ב"השידוך המיוחל יצא אל הפועל"/"הבריתהסנה-בוער
והאב הנרגש הביט בבנו תוך כדי שהוא מלטף את כיפתו החדשה".
אבל כמו שארגמן אמרה, יכול להיות שמהסרים לא יהיו לרוחך, אבל לגבי איכות הכתיבה- יש דווקא כאלו שכותבים בצורה טובה, שכן יודעים לטוות עלילה וכו'.
אמרתי כבר.golani
תשוו את ספירהם לספרי עגנון, עוז ולהבדיל - הרב סבתו ועוד ועוד סופרים.
תשוו את המותחנים שלהם להרלן קובן (לא קראתי אבל הבנתי שזה טוב) ולשרלוק הולמס.
מה קיבלתם? ספרות שטובה לילדים בני 12 מקסימום.
כי זה באמת היעד שלהם.הסנה-בוער
הם לא ממש כותבים ספרי הנאה לנוער+.

סליחה, אתם מדברים שטויות!! מישהו קרא את הספריםאני ירושלמית
שכתבת לעיל??

מיש קרא שיקום ונקיים דיון פתוח עליהם.

מי שלא קרא, שידע שהוא ממש ממש לא מכיר את הספרות החרדית ושלא יביע דעות שאין להן בסיס, או לפחות שלא יעשה את זה בכזו נחרצות...
את בחיים שלך לא תאמרי שאני מדברת שטויות, שמעת?הסנה-בוער
|קשווח|.
עכשיו ברצינות- כן, קראתי את הרוב.
יופי לך?
קודם כל, אי אפשר בכלל להשוות ספרות ישראלית לעולמיתשירק
מפני שספרים שתורגמו לשפות רבות מטבעם מוצלחים יותר, והם נתח מאד קטן מכל הספרות העולמית. לכן לא הוגן להשוות ספרי מתח חרדיים להרלן קובן, ובטח לא לשרלוק הולמס, שהוא לא סתם ספר שתורגם אלא קלאסיקה ששרדה על המדף בערך 100 שנה.

כשאתה משווה את הספרות החרדית לישראלית - גם אז זה לא לגמרי נכון.
דוד זריצקי לא פחות טוב מסופרים חילוניים מהשורה הראשונה, גם חיה הרצברג מצוייינת, ויש עוד שניים שלושה טובים, וגם אם יש רק חמישה סופרים טובים זה נראה לי מספיק ביחס לאחוז החרדים באוכלוסיה. (נראה לי משהו כמו 10%, אם יש 50 סופרים חילוניים טובים זה ממש אותו הדבר)

אני אישית לא מסוגלת לקרוא ספרים החרדיים בסגנון דבורה רוזן. ניסיתי רק כדי להגדיר לעצמי מה אני שונאת בהם: הם לא מציגים את החיים כפי שהם אלא מאד מייפים את המציאות, לפעמים הצדקנות נוטפת מכל שורה והדמויות מתחבטות בשאלות מוסריות שאפילו מלאכי עליון עוד לא הגיעו לשאול את עצמם. הספרים משקפים איך שכל משפחה חרדית רוצה להיראות מבחוץ, למשל, הבעל והאשה אף פעם לא יריבו.
ולעולם, אף מילת ביקורת חס ושלום על החברה בה הם חיים. החרדים תמיד חיים בצד הנכון ויודעים לעשות תמיד תמיד את הדבר הנכון וזאת האמת המוחלטת. 

שבת שלום!

מצטרפת לאני ירושלמית!מעפר אני באה
אני קראתי פווול ספרים חרדיים!!
את של חיה הרצברג לא. אבל כל מה שכתבת של לאה פריד קראתי והם ממש מעולים!
אז נכון שלפעמים בחלק, ואני מדגישה חלק, אפילו מיעוט הספרים מעצבנים אבל יש שם ממש טובים! 
מישו קרא עלילות של א. טוקר?
ומה עם כל הספרים של חיים ולדר?
וכמה של מנוחה בקרמן??
אז לא דיברתי על הרמה של מנוחה פוקס אבל באמת! מה ההכללות שכל הספרים של החרדיים דפוקים???

תקשיבו,נושי104
יש הרבה ספרים של חרדים טובים מאוד.

מה שקצת מעצבן, זה שכמעט בכל הספרים זו אותה עלילה - בעיות בשידוכים, חובות, וילד חולה. וזה קצת מעצבן שברב הספרים הכל חוזר על עצמו...
>>רננוש!
בס"ד
אוי, אני כ"כ אוהבת להתעצבן על החרדים..
חח.. סתם, לא רק קצת..

אני חושבת שספרים של חרדים הם באמת קצת מעצבנים..
כאילו תמיד- החרדים מצילים ת'מדינה, מחזירים מישו בתשבה, מתנהגים בהכי מוסריות שאפשר, וכמובן- עסוקים בשידוכים ("אבל הגיס של הדודה של אחי'ינית שלו מצד אמא הוא עורך דין.. אז אולי הבחור לא יתמיד בתורה בגללו?!")
ולפעמים הם נהנים לחפור.. אז פשוט מדלגים על זה..
חיים וולדר באמת נחמד.golani
הנה, סופר חרדי אחד טוב.
אבל כל השאר גרועים.
אתה רואה דוקא לדעתי הוא תת רמה!!!אני ירושלמית
ולדעתי הוא סופר חרדי שלא מגיע לקרסולי אלו שכתבתי לעיל.

אז מה?

כנראה כמו כל דבר בחיים, זה עניין של טעם.

ועל טעם וריח כידוע אין להתוכח!!

עד שלא הזכרת את חיים ולדר

הייתי בטוחה שאתה או לא מכיר סופרים חרדים, או סתם שונא.

כעת אני רואה שזה לחלוטין עניין של טעם.

וזה כבר משהו אחר.

ולכן מבחינתי הויכוח נגמר.
יש טעם ויש איכות.קינמון
בתור אחת שקראה המוווווווון ספרות חרדית ועוד יותר המוווווון ספרות כללית וגם למדה תסריטאות- הספרות החרדית כתובה בצורה לא איכותית בעליל.  כתובה בד"כ בשפה גבוהה בלי צורך (יש סופרים כמו עגנון או סבתו שיודעים "לשחק" עם השפה, ואז השפה הגבוהה אצלם היא תענוג, אבל  אם סתם כותבים בשפה גבוהה- זה מעצבן.) ולפעמים בתת שפה.
העלילה רדודה לחלוטין, חסרת עומק ותפניות משמעותיות. בנאלית לחלוטין (אני יכולה לקרא בד"כ את הפרק הראשון ולדעת מה יקרה בכל הספר) לרוב נראה כאילו אין בכלל בנית עלילה אלא רק "זרימה" עם רעיון שעלה במוח המחבר\ת 
דמויות שיטחיות ושטוחות. חסרות עומק והשתנות אמיתית.

אז כן, ישנם כמה יוצאים מן הכלל. (משהו כמו 10 ספרים) אבל הרוב- אולי מעניין אבל לא איכותי. 

ושוב- אני לא מדברת על מעניין\לא מעניין אלא על כלים מקצועיים. על איכות ספרותית. על ספרות שיזכרו אותה עוד כמה דורות.

אין מה להשוות בכלל בין הספרות החרדית לספרות הכללית. 
אני מסכימה איתך שיש טעם ויש איכות. אך בטעם נכנסתאני ירושלמית
גם איכו.. עובדה גולני חושב שחיים ולדר הוא סופר טוב, כשבעיני הוא בינוני ומטה.. מי צודק? ואיך בכלל ניתן לשפוט? ומי מוסמך לשפוט?

יתכן שכדי להנות מספרות חרדית משובחת, יש הכרח בהכרות מעמיקה עם העולם החרדי מה שיתכן ואין לכל אחד פה.

בכל מקרה אני מכירה כמה ספרים חרדים שהם בעיני מאסטר פיס אחד אחד: יש בהם אמירה. הם כתובים בלשון עשירה, הם מטלטלים את הנפש וגורמים למחשבה. הם כתובים בשפה קולחת וכיף לקרוא אותם. מה עוד את צריכה כדי שספר יחשב למאסטר פיס?

והשאלה היא איך מודדים מאסטר פיס? ואני אתן לך דוגמא לספר שנחשב לקלאסיקה עולמית ובעיני הוא פשוט התגלמות הגסות והרוע הגוייים... 'הרוזן ממונטה כריסטו'... ספר שנחשב לקלאסיקה כבר יותר ממאה שנה ובעיני הוא תמצית הזוהמה של הנפש הגויית. אז מי צודק המבקרים הגויים שהכתירו את דיומא בכל המליצות האפשריות, או אני היהודיה הקטנה מא"י?

מי בכלל קובע את הכללים?

אשמח מאד אם תתייחסי לשאלותי. 
ואגב, נדמה לי שאת הקלאסיקות הגדולות של כל הזמניםאני ירושלמית
 לא רבים פה קראו... ואני אומרת את זה במלוא הענוה האפשרית...
אולי אין מספיק ספרות טובה אצל החרדים..רותי7
אבל יש ספרי מסורת מ-ה-מ-מ-י-ם!!!!
כמו:"הצוואה"/חיים גרינבוים , "תיק מקסיקו"/חיים גרינבוים, "במותה נתנה לי את חיי"/מנוחה בקרמן
"החשיפה"/שמואל ארגמן..בכללי לפי דעתי יש לשמואל ארגמן ספרים ממש טובים..
אם תרצו המלצות לספרים האלה תגידו ואני אשתדל לרשום בקרוב..
את הפסר קורי עכביש קראת או קשר גורדי?זית שמן ודבש
גולני- אתה סתם מכליל. יש ספרים חרדים גרועים כמו שיש ספרים חילוניים גרועים ולהפך.

אתה השפלת פה את החרדים בלי לשים לב. הם אומנם לא קוראים "ספרות יפה" אבל זה לא מוריד מהערך של הכתיבה שלהם.
*הפסר=הספר.זית שמן ודבש
אני קראתיאנונימי (פותח)
אני חושבת שהסיבה היא כמו שאמרת
מי שמפרנס יותר מתחבר לספר הזה לעומת בחורה ללא עול כלכלי
האמת שאותי הספר הזה עיצבן, כלומר הגיבור של הסיפור עם כל השטויות שהוא עשה
עד שבעלי סיפר לי שהוא מכיר אנשים שבאמת חיים ככה (לא עד כדי כך קיצוני, אבל כן רצים בין גמחים כדי לצאת לחופשה בח"ול)
וכמובן כמו הרבה ספרים זה קצת מרוח, אולי זה פורסם קודם באיזשהו עיתון אז הסופרת רצתה להרוויח עוד כמה גרושים...

ובנוגע לכל התגובות הלא חביבות על "ספרים חרדיים"
לכל מי שמתרעם,
מי שלא אוהב חרדים (שמעתי שיש מזרוחניקים כאלו)
לא אוהב ספרים חרדיים
והמבין יבין (אני מקווה)
לכל מי שכתב שכל הספרים של החרדים עוסקיםמעפר אני באה
באותם דברים אז אתם ממש טועים!!
כמה ספרים חרדיים קראתם??
ושכחתי לכתוב, מישו קרא את הספרים הצוואה ותיק מכסיקו??
"הצוואה" - אחד הספרים הגרועים שקראתי.golani
יש ספרים חרדים טובים, אבל לא הרבה.מרב14
בלי הכללות- הרוב די גרוע.

אבל זה לא שונה הרבה מרוב רובה של הספרות הישראלית, אם תשימו לב.
יש בכלל ספרים דתיים לאומים?מעשיה נאה
דווקא אני קוראת בדרך כלל~הסגרונית~...
רק מהזן החרדי [כי בספריה שלנו קוקית...] ואני אחת שלא יכולה לזוז מהספר..[כיאלו ....תולעת ספרים...] בקיצר אתם צודקות שלפעמים יש ספרים שלא מתחברים אליהם ..בקיצר אתה מת משעימום שאתה קורא אותם..ויש פוול שדווקא יפים...יש דבר שמאוד מעצבן...כאשר בשיא המתח תוקעים לך כזו שיחת מוסר....מי שקורא אותם..מבין....אבל אפשר לדלג...
בקיצר אל תעשו הכללות...

סורי על החפירה...
אמרת הכל.golani
"אני קוראת רק מהזן החרדי".
נו ברור, את פשוט לא מכיר מה זה ספרות טובה, אני עכשיו מתחיל קצת להיפתח.
יש גם סופרים חרדים מעולים.רוש לילה.
דבורה רוזן לדוגמא.
אבל נכון, לרובם יש ת'קטע של לחפור לך בשכל..
נכון, אבל הכל סביב אותם נושאים:נועוש=]]!!
בס"ד.
שידוכים, אטיפה של   אברך ושוב... שידוכים ואברךץ...
ממש לא!!מעפר אני באה
אני שוב חוזרת, כמה שפרים חרדיים קראתם שאתם אותרים שהכל על אותם דברים??
הרבה יותר מידי.golani
גילושקינמון
כמה ספרי איכות קראת?
כמה ספרים לא חרדיים קראת?
אין לך כלים להשוות.
(וקראתי את כל הספרים החרדים שהוזכרו בשרשור עד עכשיו.)
אני קראתי המון ספרי איכות אמיתיים ודוקא יש לי כליםאני ירושלמית
להשוואה.

ואני חוזרת ואומרת יש נם ספרי איכות חרדיים. מעט אבל ישנם.

ואגב זה נכון גם לגבי הספרות הישראלית וגם לגבי זו המתורגמת.

ה'שמנת' היא שכבה דקה מעל דלי חלב שלם... להזכירכם.
נכון.קינמון
היום בעידן שכל דרדס זב חוטם יכול להוציא ספר, רוב הספרות היא תת רמה ומתחת לזה..
אבל, גם הספרים הכי טובים שיש בספרות החרדית- הם לא קלאסיקות. הם לא איכות אמיתית. אולי לא הכל זבל (אם כי הרוב בהחלט כזה) אבל אני טרם זכיתי למצוא "מאסטר פיס" אחד שנכתב ע"י חרדי מלידה. לא חושבת שיש כיום ספר (לפחות מאלו שאני קראתי-וזה הרבה) שיהיה שווה להכניס אותו לתוכנית הלימודים בספרות, שיהפוך לקלאסיקה. שיזכר לדורות.
(ושוב- גם בספרות הכללית אין היום כמעט כאלו, אבל עדיין אין מה להשוות)

מה שכן, לעומת פעם, הספרות החרדית באמת התקדמה. ויש היום יותר ויותר ספרים נורמאלים. (שלא יודעים את הסוף אחרי פרק אחד..)
וספרים ישראלים?...מרב14
 גם את זה אין הרבה...
קראתי מלא ספרים של חרדיםאורושקוש
וכן,חצי מהם אותו דבר.
וגם אם לא. יש להם משו משותף.
ואולי זה בגלל שאני גם בכלל לא מסכימה עם הדרך חיים שלהם. מעצבן אותי לקרוא למשל על השידוכים שלהם,כי הכל אותו דבר.

טוב, מה ש'תגידו!!מעפר אני באה
אתם כנראה קראתם רק מהזן של כל הספרים עם השידוכים ו~הסגרונית~...
והמתח יש עוד ספרים שכנראה אותם לא קראתם ועליהם אתם לא יכולים לדבר!..[והבעיה שאתם כן..] אני דווקא אם יש ספר לא חרדי אבל דתי אני קוראת הבעיה שהרוב לא דתיים...נכון שבגלל ""שאני לא פוסחת על שני הסעיפים" אין לי בדיוק רשות לדבר..אבל אני מכירה אותם קראתי ברפרוף שאלתי חברות קראתי תקצירים ו...בקיצר הבנתי את הסגינון..ובי הוא לא מצא חן...זהו! [אני לא חרדייה..ולא נוטה לכיוון..אני דתייה חזקה...]

ואואואו!!!! חפרתי ח-ז-ק!!!!!!!
לא, קראנו את רוב הסוגיםgolani
ולעומת זאת טעמנו גם מהספרות החילונית והחרדים פשוט לא יודעים לכתוב.
בא נשמע איזה ספרים חילונים קראת...מרב14
טוב! על טעם ועל ריח אין מה להתווכח!!~הסגרונית~...אחרונה
כל אחד ומחשבותיו..!!
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך