את תחטפי בובמה חזקה כואבת, שווה?...
מההוא שם למעלה.
תכנסי לך חזק חזק למוח שה' מעניש.
מביא מכות כואבות. זה לא משחק ילדים.
תעברי עבירות = תסבלי יסורים. יש דין ויש דיין.
תביאי 'כאפה' לה', הוא יחזיר לך - כואב מאוד.
-----
מקשיבה? אז כמו שלמדנו, לשמור תורה ומצוות, זו האמת. גם את מסכימה עם זה.
אז רגע, מה אומרת? רוצה ללכת 'לעשות חיים' ואז עוד כמה זמן לחזור בתשובה?...
וואלה, יודעת? גם חז"ל מסכימים איתך. באמת, לא עובד עלייך.
הם אומרים ככה - לכי תעשי כל החיים שלך מה שאת רוצה.
עובד עלייך? נו הנה, תראי: "שוב יום אחד לפני מיתתך".
מה הבעיה, נחשב מתי את תמותי, עכשיו תעשי מה שאת רוצה,
ואז ביום האחרון תחזרי בתשובה. ישאלו אותך בשמיים מה זה, תגידי "חז"ל אמרו"...
היום בערב יש לי רכב, באמת שמעניין אותי מה הולך שם. בחורות, שתייה, אורות...
טוב, בואי רק נעשה ת'חישוב ההוא, ואז נוכל ללכת חופשי.
אז אמרנו ש - יום אחד לפני שמתים - חוזרים בתשובה, אז יאלה.
זה אומר שיש לנו לעשות חיים עד ה...
אופס, אם לא יודעים מתי נמות - אז אולי ח"ו נמות מחר, ואז צריך להתחיל את התשובה כבר מהיום?...
אף-אחד-לא-יכול-לחתום-לך-שתספיקי-לחזור-בתשובה-ואם-תמותי-בלי-תשובה-את-הנערה-הכי-מסכנה-שיש-בעולם.
"שוב יום אחד לפני מיתתך",
קרי - הרגע. כי אם תמות בעוד שני רגעים בלי תשובה, אז אכלת אותה.
זו נקודה אחת למה לא - "מה אכפת לי לנסות? אנשים עדיין חיים שם טוב".
זה היה על החלק הראשון במשפט.
עכשיו בואי נגע בחלק השני של המשפט - "אנשים עדיין חיים שם טוב".
אם את מביאה הסבר אחר לאחוז הגירושין הכ"כ ענק בארץ ובעולם במדינות שיש בהן מתירנות -
חוץ משלא סתם המילה "ריגושים" (כל אחד היום היה כבר מלא בחורות וראה 'ככה' דוגמניות בחיים שלו...) קרובה למילה "גירושים" (אז בטח, ברור הרי שעוד בחורה - אשתו - ברור שהיא לא תשעמם אותו אחרי 20 שנה ביחד,
ב-ר-ו-ר, עאלק...), אם את מביאה לי הסבר אחר, אז...
תקשיבי טוב - אנשים לא חיים טוב. גם מה שנראה - זה הרבה מאוד מאוד "רק" נראה.
חוץ מזה שהרבה יותר נראה לא טוב מאשר טוב.
אין אדם בחיים שיהיה לך בעל נורמלי, אמיתי, נאמן וקרוב למושלם,
אלא אם כן הוא שומר תורה ומצוות. כן, אני יודע שיש מלא מאוד שהם בלי תורה ומצוות והם טובים וכו',
אבל עדיין, בשביל להיות קרוב לשלמות, חייב דבר שמעל שלימות המציאות, התורה.
וכאן טיפ. שאת הולכת ל - "דייטים". תזהרי מבנים. הם כועסים הרבה מאוד ואל תעשי טעויות. הרבה נשים נופלות. תבחרי ר-ק אחד בעל מידות טובות - לא קשור ליהדות - כי אחרת, את תהי בצרות. בנים לפעמים זה עם עצבני, מסוכן. בודדים הבאמת גברים שעובדים על מידותיהן ויכולים להיות שלך, איתך ומולך תמיד גם ברגעים הקשים. תזכרי מה שאמרתי. לא הרבה יגידו ויעיזו לומר את הדברים, אבל - אמרתי.
פשוט אין לי שום ספק מי יותר מאושר. יודעת מה, אל תאמיני למה שאני אומר. סבבה? תבדקי את.
תסתכלי לרגע על שתי העולמות. א-ב-ל, בלי שום נגיעה אישית. אני יודע שאת רוצה להיות בעולם המתירני - אגב, בדיוק כמו שגם בי יש קול שזועק למקום הזה - אבל בואי רגע נצא מהנגיעות האישיות ונבדוק אנשים. איפה יש יותר אושר, איפה יש יותר אהבה, איפה יש יותר שמחה. אני בדקתי, ואם יוצא לך תשובה אחרת, פססט, בחייאת ספרי לי על זה...
וואי, יש מצב את עכשיו רותחת כי הצגתי ת'עולם המתיירני כלא אמיתי, אבל בנינו - זוכרת מה הייתה ההודעה הקודמת? כבר שם הוכחו שהעולם הזה לא אמיתי אלא רק דמיון. האא, ואם יש שאלות על ההוכחה ההיא, אז בשמחה נחזור לשם.
אני לא יודע מה איתך, אבל מי שלא שומר שבת, לא באמת יודע כמה זה טעים...
כן כן, שמענו עלייך שאת דתייה ואין לך כח לשבת הזו - אבל עם קצת מבט שונה, אם קצת תכנסי לזה יותר בפנים - וגם עכשיו אני שומע אותך אומרת שנכנסת פנימה כבר, ולא, לא נכנסת מספיק - בפה מלא שאין על היום הזה.מתי יוצא לנו לשבת עם המשפחה?! כל השבוע - כל אחד בחדר שלו, בפינה שלו, במחשב שלו, פתאום בשבת כולם מתאספים לאותו השולחן, לאותה ארוחה, כולם רוצים לדבר, לשפוך, לספר, לשמוע את האחר. יש משהו יותר מדהים מזה?! יודעת מה, נדבר 'מילה אחת' אפילו על 'נידה' (אפשר גם על 'שמירת נגיעה' או 'צניעות', הסבר ממש מתוק שנותן ממש כיף לשמור נגיעה וכו') שכולם אומרים מה זה השטויות האלה. זה הדבר הכי גאוני שאלוקים המציא לשמירת ההתרגשות בן בעל לאשתו - ותחשבי על זה. שבעל לא ישתעמם מבחורה אחת אחרי כמה זמן? נו באמת, תמים מי שחושב ככה. הפתרון של 'נידה' פשוט אדיר...
"אתה יכול להוציא את הבנאדם מהגועל אבל אתה לא יכול להוציא את הגועל מהבנאדם".
אי אפשר למחוק תמונות מהראש.
את תראי את כל הזבל, תרצי לחזור לאבאל'ה, אבל...
התמונות לא נמחקות. הזכרונות פועמים בימים ובלילות - מכירה? זה לא אינטרנט שאפשר לעשות "מחיקת הסטוריה", שם ההסטוריה - שהתמלאה בשיא הגועל נפש של פריצות - הכל יהיה לך בראש. עמוק בראש. חרוט שם ולא יצא. לעולמים. אוו'ץ, כמה את תהי מוכנה לשלם על בשביל למחוק ת'תמונות, אבל אין. צלקת זו צלקת. לעולמים. לא, אם זה מייאש אותך מלחזור כי עד עכשיו היית במקומות לא טובים, אז תפתחי ת'קטע "את חייבת לזכור את זה, חייבת", זוכרת אותו? אפשר לעשות שזה לא יפריע התמונות ההם, אבל ווא ווא, כמה שזה קשה. בכל מקרה, למחוק אותם - אי אפשר.
צלקת, לא יורדת...
אם מדברים על תמונות, אז עוד דבר.
חוץ מהתמונות וכל הזבל שיהיו בראש - ואת הרי כן רוצה מתישהו לחזור בתשובה בשביל להיות בדרך האמת - ההשוואות יהרגו אותך בעתיד. יהרגו אותך בעתיד. י-ה-ר-ג-ו אותך בעתיד.
פתאום בזמן הכי קשה, שאת בויכוח עם בעלך את תזכרי בבחור ההוא אז שהיה חייכן. פתאום תזכרי בהוא מהעבודה שתמיד הקשיב לצרות שלך. בהוא המדהים שאף פעם לא צעק עלייך ותמיד הראה פנים טובות. את לא תהי רק עם בעלך במחשבות. ברגעים הקשים יקפצו כל האחרים. ותחשבי על זה:
יד שנייה בחיים לא עדיפה על יד ראשונה...
זה בהחלט אפשרי מאוד לחזור. אבל למה לנו להכניס את עצמו לתוך מקום שבו רק טובעים עוד
נקודה באמת אחרונה שאני רוצה להעלות.
אבאל'ה אוהב אותך ומחכה לך. למה את בורחת ממנו? נכון שקשה,
אבל לפחות תזכרי איפה המטרה. תזכרי שזה ג-ר-ו-ע ללכת אפילו רק לשנייה לצד השני.
אם תחשבי באמת שזה "חפיף", אז את תצאי בסוף חפיף.
אבאל'ה מחכה לך ממש עכשיו וכ"כ אוהב אותך. אל תפני לו גב.
את לא מסוגלת לעשות לו את זה.
כמה הוא מחכה, הידיים שלו פתוחות רק בשביל שתבואי ותדבקי בו ותגידי שאת איתו לעולמים.
תסתכלי, הוא מחכה לדמעה הראשונה שתצא מהעיניים שלך והוא יוכל לאסוף אותה אליו.
לקחת אותך, לשמור עלייך ולחבק אותך חיבוק חם לעולמים.
'לחזור בתשובה', זה מושג אמיתי. לחזור מאיפה שבאת - מאיפה שהנשמה שלך הגיעה.
רק מהמקום שבאת, רק שם את תקבלי חיבוק של אבאל'ה בשמיים שאין לו שום תחליף בשום מקום אחר.
בשום-מקום-אחר.
בואי נזכור מאיפה באנו.
כמה שיותר, נתקרב.