איך זה??? נתתי למישהו ויצאתי בהרגשת זוועה!!... =(הדריכני
זה ארוך ובבקשה תקראו!

היום הלכתי עם כמה חברות ברחוב ועצר אותנו מישהו שביקש כסף לנסיעה כי הוא נתקע בלי כסף.
הוא באמת לא היה נראה כ"כ "צדיק" ולא יודעת מה דחף אותי לתת לו, שאלתי אותו כמה, הוא אמר "ארבע" אח"כ החליף לחמש, לא חשוב. נתתי לו.

אח"כ כשהמשכתי עם חברות שלי אחת אמרה "הוא היה נראה מסומם ובכלל גוי - רוסי."
והשניה אמרה "איך נתת לו? אולי זה לדבר עברה?.."
הם היו ממש חמודות ובאמת השתדלו להיות עדינות ולהעיר כחברות..
אבל זה ממש חדר בי..

חשבתי לעצמי כמה דברים.

שלא הייתי צריכה לתת לו, כי:
א. באמת זה נראה שהכסף הזה הולך לסמים או משהו בסגנון והסיכוי שזה באמת לנסיעה קלוש.
ב. זה הכסף של אבא שלי ואין לי עליו בעלות. אבא שלי נותן צדקה כמה שצריך וכמה שהוא רוצה.

שכן הייתי צריכה לתת לו, כי:
א. אני לא הולכת לבדוק אם אנשים שקרנים, יש לי אמון בחברה, כל עוד זה לא עלול לפגוע בי..
ב. שאבא שלי מפקיד אצלי כסף ומרשה לי לעשות בו מה שנראה לי..

המסקנות שלי מהסיפור היו: (ולמרות שזה ביני לבין עצמי אני משתפת כי אני חוששת שאולי הסקתי מידי בפזיזות..)
א. לא לתת יותר צדקה סתם כך לאף אחד ברחוב, גם לא ברסלבר וכד' כי זה לא הכסף שלי. כמובן להגיב יפה ובאדיבות!
ב. לא לעזור לכל אדם ברחוב. לפעול בשכל ולא ברגש.

והשאלה שעדיין עומדת לי בראש -
איך זה שנתתי למישהו מרצון טוב, באמת! ויצאתי מזה עם הרגשה כ"כ כ"כ רעה?!!!
אלוקים יודע כמה ההרגשה שלי באמת פשוט גרועה.

אני חושבת שחצי מהתשובה אני יודעת..
זאת לא הייתה הרגשה רעה על עצם הנתינה, זאת הייתה הרגשה רעה בגלל מה שחברות שלי אמרו ומה שהן חושבות בעניין..
אבל זה לא מספק אותי, כי גם לפני שהן דיברו הרגשתי עם זה מאד רע.

תודה לכל העוזרים והמנסים לעזור..
אתם מדהימים!
פעם הבאה אל תקשיבי לחברות שלך..כפ"ד בנשמה
הם לא היו צריכות לומר לך כי כבר נתת לו את הכסף... ואי אפשר להחזיר..
הן כן לפעם הבאה...!אביהש
אז הרגשת רע כי עלו לך על המצפון,דוסית גאה!
ו...?

הסקת מסקנות יפות ונכונות וזהו.

כי יש במה שאת עושה כל מיני היבטים ...okey
ואם את אומרת שאבא שלך נתן לך את הכסף בשביל לעשות בו מה שאת רוצה וזה מה שעשית-כל הכבוד!
נתת נתת...זהו את הנעשה אין להשיב....חיים מנחם
תכווני שהכסף הזה זה צדקה וזהו זה.

את עשית מצווה וה' יגלגל את זה איך שהוא רוצה.שונמית
כל הכבוד לך!
זה רק מעיד שיש לך לב טוב ורגיש!
את לעולם לא יכולה לדעת- אולי לאותו איש הנתינה שלך עשתה משהו?
אפילו אם הוא קנה בזה סמים או משהו, אולי שימחת אותו, אפילו קצת?
וחוצמיזה אולי הוא בנאדם בסדר גמור והוא באמת היה צריך לנסיעות?
יומולדת שמייח!!!!!אנונימי (פותח)
        יוהו!!!!! איזה אושר!! יש לך יומולדת היום!!!!
נו, איך דודה בשבילך? ראית עד לאיפה כיתתתי את רגלי?
( נסיתי להתאים את עצמי למקום אז הוספתי המון סימני קריאה בכותרת. ראיתי שזה מה שהולך אצל הצעירים כאן..).
אז כמו ששמת לב, שמתי לך מתופף שינעים לך את הזמן (האמת, חיפשתי פסנתרן יגוסלבי אבל משום מה לא היה כאן) ואני מנסה לארגן שירה בציבור עם הנערים והנערות כאן אבל זה יקח קצת זמן.
בינתיים קבל שוב את איחולי הלבביים ליומולדת.
שפע בריאות, שמחה והצלחה עד בלי די!!
מדודה שאוהבת אותך הכי הכי בעולם!

וגם מאיתנו:
 אריק
 ציון
 גבי

תודה רבהחיים מנחם
עשיתי את זה אתמול!אבל דוקא יצאתי עם הרגשה טובה!עוד חוזר הניגון
בס"ד

הייתי אתמול בתחנה מרכזית בבאר שבע (ממש ממש רחוק מאיפה שאני גרה) ופתאום ניגש אלי מישהו ואמר לי "בבקשה, אני אבא לילדה" ומשהו על זה שהכספומט לא נותן לא להוציא כסף ושהוא גר באשדוד ושחסרים לו עוד 7 שקלים לנסיעה הביתה. הוא לא נראה מסומם או משהו אז החלטתי שאני נותנת לו. הוא גם אמר שאני אתן לו מספר טלפון והוא יחזיר לי, גיחכתי קלות ואמרתי לו שאין מצב שהוא יוכל להחזיר לי כי אני גרה ממש רחוק והוא שוב התעקש שהוא יחזיר לי אז אמרתי לו בהחלטיות: "אני לא נותנת לך טלפון. שבעה שקלים אתה צריך?" נתתי לו, הוא אמר תודה ואפילו מלמל "תזכי למצוות" וזהו.

בגדול יצאתי עם הרגשה טובה, כמובן שאני לא יכולה להיות בטוחה אבל אני מקווה שהכסף באמת הלך לנסיעה ואמנם הוא לא נראה לי במצב כלכלי מזהיר אבל הוא גם לא נראה לי מסומם. ובאתי עם כל האוירה הזאת של תשעת הימים וט' באב, ובאמת החלטתי להשתדל יותר באהבת ישראל, אז אני מקווה שעזרתי לו, ואולי אפילו גרמתי לקידוש ה'.

אח"כ גם חשבתי על זה שאולי הייתי צריכה אפילו להיות יותר חביבה, יותר לתת עם חיוך, וחשבתי על זה שאם באמת הייתי עושה את זה אז: אם הוא באמת היה צריך לנסיעה- זה היה נותן לו הרגשה טובה,
ואם הוא לא באמת היה צריך- אז אולי זה דווקא היה נותן לו הרגשה רעה שהוא ככה מנצל אנשים טובים.

הדריכיני- בגדול אני חושבת שלא צריכה להיות לך הרגשה רעה. לא עשית משהו רע בזה שנתת צדקה.
אני מסכימה עם המסקנות שלך רק חלקית- צריך לפעול גם בשכל וגם ברגש, אני משתדלת לסמוך על יכולת השיפוט שלי... וכמובן להתייחס יפה לכל אחד!
בנוסף, לאנשים שמנגנים ברחוב- אני אוהבת לתת כי הם באמת מנעימים את האוירה ברחוב, וזה כאילו הם סוג של עובדים בשביל הכסף, למרות שגם ביניהם יש כאלה שלא באמת זקוקים לנדבות ופשוט הגיעו למסקנה שזה כסף קל ועדיף מלמצוא עבודה מסודרת.- שוב, אני מנסה להפעיל את יכולת השיפוט שלי ואני מנסה לא לחשוד יותר מדי בכל אחד, אחרי הכל- אני לא שופטת... אני מנסה לסמוך על אנשים וכשאני מתכוונת לתת צדקה אני מקווה שזה באמת ילך לצדקה...

אוף! יצא ממש ארוך, ישר כח למי שהיה לו כח לקרוא עד הסוף!...
אז ככה-רננה =]
באה מאהבה כתבת ממש יפה!!- אם זה היה פייסבוק הייתי עושה ''לייק''...

הדריכני- עשית מצווה ממש!! שימחת מישהו, ואנחנו באמת אף פעם לא יכולים לדעת מה האנשים האלה יעשו עם  הכסף ואם הם באמת צריכים אותו לנסיעות.. אבל יש אנשים שבאמת נתקעים בלי כסף וזה זכות גדולה לעזור להם!!
מה שנשאר לנו לעשות כמו שכבר אמרו פה זה להתפלל שזה יעשה מה שזה יעשה ויילך למטרות טובות.. 
אני חושבת שזה היה כדי שתסיקי ת'מסקנות,אחת מהשומרון
בס"ד
ותלמדי גם אותנו..

והמלצה- אני אישית תורמת רק לכאלה שמנגנים ברחוב- כי זה כאילו משכורת על כך שהם עושים טוב ברחוב.. (וגם לעמותות וארגונים..).
פעם רב אחד אמר...הבעטליר החמישי
שבגלל שיש היום כ"כ הרבה רמאים צריך לתת כמעט לכל אחד כסף כדי שלפחות קצת יגיע לידיים הנכונות...
תשמעי (בעצם תקראי...)רבקה...
המטרה של מצוות צדקה היא לא בשביל הנותן אלא בעיקר בשביל המקבל...
בעצם זה שאת נתת את הצדקה עשית מצווה וזה לא משנה למי זה הלך.
את לא צריכה להצטער על זה שנתת צדקה.
חות מזה, את עשית את זה מכוונות טובות ואם זה ח"ו הלך לדברים לא טובים- זה לא נוגע אליך.
אז- תשמחי ואל תצטערי ח"ו.
בלי לקרוא תגובות אחרותאלישע בן אבויה
בס"ד

אפשר להרגיש רע אחרי מעשה 'טוב', אם שינינו את דעתנו בקשר לטיב המעשה. (הדגמה קיצונית: נוצרי שמתגייר אחרי עשרות שנים שהיה בטוח שהדבר הכי ראוי שהוא יכול לעשות הוא לרצוח כמה שיותר יהודים ויישום האידאל הזה די הרבה)

באופן כללי יש בעיה במתנות לגויים בארץ, אז עדיף להימנע אם אפשר.

לפי ההלכה אם מישהו מבקש צדקה חייבים לתת לו. הסיבה שלא חייבים היא שקבצנות זה מקצוע קל מדי והרבה אנשים 'עובדים' בזה למרות שהם יכולים להסתדר מצויין גם בלי להיות מעמסה על הציבור, וכמעט אף פעם אי אפשר ממש לסמוך על מי שמבקש. אפילו אם הוא נראה אמין הרבה פעמים הוא רמאי. אם הוא נראה כמו אחד שהולך לקנות עם זה סמים עוד שתי דקות נראה שלא כדאי לתת לו כסף (קשה לי להאמין שחמישה שקלים זה מה שהוא רוצה אם הוא צריך לשלם על הסמים עוד שתי דקות, אבל הרעיון מובן).
לא קשור.. אבלתל-אביבית
היום היה לנו יומבישול ובא אלינו הומלס ונתנו לו אוכל, וזאת היתה מזה הרגשה טובה!
זהו.
הדריכנייפואית ג-א-ה
את נשמה טובה, ואינלך מה לצאת בהרגשה רעה, מה גם שעדיין בשמיים עשית חסד, ועזרת למישהו מסכן, אני באוחה שאלוקים לא מסתכל בכלל מה הוא, אלא מה את, ואת עשית משהו עצום,
             לומשנה מה הוא עשה עם הכסף, העיקר שעזרת לעוד אדם.....
              אז יאללה חיוך
וואי איזה מתוקים אתם!!!! מ'זה שיפרתם לי את ההרגשה!הדריכניאחרונה
(שבכללי לא השתפרה כ"כ מאז...)

אין. אין. אין.
אין עליכם!!!!!!

תודה..!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך