מישו פה קרא שומרת אחותי?אנונימי (פותח)
ספר עצוב, מרגש, ומ-ה-מ-ם!!

הספר הוא רומן בדיוני, שמספר על ילדה בשם אנה שתובעת את הוריה כדי לקבל את הזכות לעשות בגופה כרצונה, לאחר שהוריה הביאו אותה לעולם בשביל שתשמש כתורמת לאחותה קייט החולה בלוקימיה. במשך כל חייה תרמה אנה לקייט דם, מוח עצם, ועירויים מגופה.
 כעת מערכות גופה של קייט בת ה-16 קורסות, והיא זקוקה להשתלת כליה - מגופה של אנה.

קראתם אותו? אהבתם??

חרשו עליו פה...golani
חבל לפתוח עוד שירשור.
מצטער על הייבוש.
אממ..הסנה-בוער
ספר ממש טוב. אהבתי את צורת הכתיבה שלה (שכל פעם זה מישהו אחר וכו'), וגם השאלות המוסריות שהיא מעלה שם ממש חשובות.
יש כבר שרשורים על הספר, אני בטוחה שאם תחפשי תמצאי פה.
ספר מדהים... וחרוש!!!!... (כאילו בפורום)מרב14
לא אהבתי את הספר..רותי7
לא התלהבתי מהצורת כתיבה וגם את הסוף לא כ"כ קראתי..
אם לא קראת.. איך את יכולה להגיב?בת שמש
כן, נורא אהבתי את הסיגנון, והצורת כתיבה המיוחדת..שיראל:)
אפילו את הסוף המפתיע והכואב, אהבתי...
לא כ"כ אהבתי***רותי7
ובת שמש-לא להרוג אותי
כל ספריה נורמלית?הסנה-בוער
לוקראתינועוש=]]!!
אשתדלבת שמש
בדיוני? למה בדיוני?404
(אולי התכוונת להגיד שהוא לא קרה באמת, אבל המילה "בדיוני" היא לא המילה כדי לתאר את זה)

בכל מקרה- הספר עצמו היה נחמד אם כי די מרוח, ואהבתי את הסוף. חזק.
הסרט- למרות שהם שינו את הסוף היפה, היה ממש טוב (במפתיע..) ודי מרגש..
המילה בדיוני היא בדיוק המילה לתאר את זה.ארגמן
אממ.. אפשר פירוט למהבדיוני....?מרב14
זה לא ממש בידיוני...כפ"ד בנשמה
אני מכירה משפחה שהאחות הקטנה כמעט תרמה לאחותה הגדולה מח עצם בגלל הסרטן שלה.. (שתיהן ילדות קטנות) אולי זה שהיא נולדה בשבילה זה קצת מסולף.. אבל בדיוני? לא! כי דבר כזה יכול לקרות במציאות..
יש פה אי הבנה בקשר למשמעות המילה בדיוני.ארגמן
בואו נפתח מילון... ע"פ מילון רב מילים:
"בדיון- סוג של יצירה ספרותית המתארת בני אדם ואירועים שלא היו ולא נבראו מעולם ואינם אלא פרי דמיונו של המחבר; סיפור שהומצא ושאיננו אמיתי".
האם הספר מבוסס על סיפור אמיתי? האם אנה פיצג'רלד קיימת באמת? לא. לכן הסיפור הוא בדיוני. קומפרנדה?
זה ספר עם סוף עצוב [מאוד?] ??~הסגרונית~...
אני מהאלא שאוהבות ספרים עצובים אבל בלי סוף עצוב...כי אז אני מתעצבנת על הסופר/ת...וגם אני נשארת עם רגש של כאב...כאילו משתתפת בצער של אנשים שמדובר עליהם בספר........[למרות שאני יודעת שזה לא אמיתי......מישהי שהיא כמוני מבין.......] אני מקווה שאני מובנת....

בקיצר אחרי החפירה שלי....אני נראה לכם יאהב??
יאוו גמני ככה...אני לא יכולה שזה יגמראיל!לי
עצוב כי אני ממש מרגישה כאילו שזה אמיתי..=[
מאד מאד עצוב.ארגמן
סוף עצוב אבל מ-ה-מ-ם-! ממש יפה...אנונימי (פותח)
גם אני לא כל כך אוהבת סופים עצובים ולא רציתי לקרוא אותו, אבל כשקראתי
לא הבנתי איך לא קראתי אותו עד אז) מהמם!!
זה הסוף הכי עצוב שקראתי...מרב14
אבל מהמם.
המורה שלי מכירה סיפור דומה..רותי7
המורה שלי לביו' עשו להם התשלמות מורים והביאו להם הורים שהביאו לעולם את ילדם השני כדי שילדם הראשון יחיה..
היא סיפרה לנו את הסיפור וזה פשוט מזעזע!!!!
לצערנו יש גם אנשים שעושים דברים כאלה...
"לצערנו?!"Avrechit
נדמה לי שהספר השפיע עלייך יותר מדי. אני מקווה ששאר המסרים הגויים שבו לא השפיעו עלייך ככה.
על מה את מדברת? למה זה מזעזע שהורים מנסים להציל את ילדם ממוות? נכון, בדרך לשם הם מצערים ילד אחר. אני לא יודעת מה ההלכה אומרת על כך. אבל אצלנו, היהודים, החיים הם ערך עליון שמותר למענו להקריב הרבה ולהתאמץ הרבה. 
אם את לא יודעת מה ההלכהשירק
אז למה את מחליטה שאלו "מסרים גויים"?
דווקא ההתנגדות הכי גדולהשירק
לתרומת איברים מגיעה מצד ההלכה.
עצבנת אותי, את יודעת?
לדעתי אין שום בעיה בלהביא ילד בשביל שילד אחר יחיה.מרב14
 וממתי ההלכה מתנגדת לתרומת איברים????
יש בזה צדדים בעייתים של קביעת רגע המוות וכו'.דביבונת
 והשאלה הזאת היא מאוד מורכבת ואין לה תשובה חד משמעית, זה תלוי בהמון דברים אחרים.
אבל הרצון של הורים להציל ילד שלהם הוא מאוד מובן, ורובם לא יולדים את הילד רק בשביל להציל את אחיו, הם באמת רוצים אותו כמו שהם רצו כל ילד אחר.
על מה את מדברת?Avrechit
ממתי ההלכה מתנגדת לתרומת איברים מאדם חי? (אופס, עכשיו ראיתי שגם מרב כתבה אותו הדבר).
כשאני מדברת על מסרים גויים, אני מתכוונת בין השאר לתיאוריה שלה על כך שילדים נולדים "במקרה" ומכל מיני סיבות לא נכונות. אני מתכוונת גם לכל הסיפור של "הזכויות שלי על הגוף שלי", שבמקרה הספציפי הזה הטענה נכונה, אך העיקרון הזה הוא בסיס להרבה דברים רעים, כמו הפלות. כי הרי האמא היא "אדון על גופה". 

כך או כך, וגם אם נניח שההלכה תאסור זאת (ואני לא חושבת שהיא אוסרת), עדיין קשה לי מאוד עם זה שהספר גורם לאנשים לשפוט הורים שיולדים ילד מהונדס כדי שיציל את אחיו ממוות.
שכחתי לצייןAvrechit
עכשיו אני רואה שלא הייתי ברורה: אני לא יודעת מה עמדת ההלכה בנוגע לציעור (וגם סיכון) של ילד על מנת להציל את אחיו.
אבל ברור לי כמעט בוודאות (כמובן, אני לא פוסקת הלכה), שההלכה מתירה להוליד ילד עם אבחון גנטי כך שתהיה לו התאמה מושלמת עם אחיו, ויוכל לתרום לו (אם נניח, לצורך הדיון, שהתרומה לא מכאיבה ולא מסכנת כלל). 
יש הבדל עצום בין לתרום דם/איברים, לבין ל ק ח ת.שירק
ואם הרעיון להוליד ילד על מנת להשתמש בו לא מזוויע אותך מספיק תבדקי מה לא בסדר איתך.
אני מקווה שהדיון עדיין נוגע לספר.ארגמן
כי בספר כוונת ההורים היא לא "להשתמש" בילדה, כמובן, אלא רק בדם מחבל הטבור, פעולה לא פולשנית וחד-פעמית. 
אין בעיה, אני אבדוק.Avrechit
ארגמן, בספר לא דורשים ממנה לתרום כליה?

גם תרומת מח עצם היא הליך קל יחסית, ללא הרדמה וללא אשפוז.

ולא, זה לא מזוויע אותי. ממש לא. בסופו של דבר, הכל תלוי בהקשרים. כשב"קרוב רחוק" (מישהי זוכרת?) לפני שנים, היתה אותה סיטואציה, כל צופה הזדהה לחלוטין עם זוג ההורים שהחליטו לעשות זאת.  
אני חושבת שמאוד שטחי לראות את זה כ"להוליד ילד על מנת להשתמש בו". הורים מביאים ילדים לעולם מכל מיני סיבות, שונות ומשונות, כמו שבעצם היא מתארת בספר. נכון, מדובר בסיבה טרגית, אבל מהרגע שההריון התחיל, הילד הוא ילדם האהוב של ההורים, ילד שלהם לכל דבר, בלי שום קשר ל"תועלת" שיוכלו או לא יוכלו להפיק ממנו.
בהרבה מהמקרים, ההורים לא סגרו את הבסטה. ממילא הם רצו עוד, אז למה לא?

מעניין לשמוע מילדים שנולדו באופן כזה, מה הם אומרים.

כמובן, שהכל צריך להיעשות על פי ההלכה. מתשובה מסויימת של רב הבנתי שכנראה יתירו לקחת מח עצם מילד שמבין ומסכים, נניח מעל גיל 6. אבל כל מקרה יידון לגופו, אין מקום להשוואות.
בספר הכוונה המקורית של ההורים היא להשתמש רק בדםדביבונת
 מחבל הטבור, דבר שכמו שארגמן ציינה לא קשור לילדה. הדם נלקח מחבל הטבור שלה לאחר שהיא מנותקת ממנו.
בהמשך מצפים ממנה להמשיך לתרום לאחותה, לא דורשים.
בטעות של ההורים בספר זה לא עצם ההולדה של אנה,מרב14
 אלא איך שהם התייחסו לעניין.

ואגב, גם לאנה עצמה, כשהיא התבגרה, לא היתה בעיה לתרום לאחותה איברים. זה שבגיל 6 זה לא מצא חן בעיניה זה בגלל שהיא היתה בגיל 6, אבל עקרונית לא היתה לה עם זה בעיה.
*הטעותמרב14
מסכימה איתך, מרב.Avrechit
נוווו אין מישו שלא מסכים?.. באלי להתווכח...=]מרב14
שירק לא מסכימה, אבל היא נעלמהAvrechit

כנראה התייאשה מהרמה המוסרית הירודה שלנו.

זה מה שקרה..שירק
אוי שירק בבקשה...תנסי לשכנע אותנו...מרב14אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך