לא יאומן...איך התנאים ידעו ה כ ל!...חסיד ה'
שימו לב לקטע המדהים הבא, שלא הרבה יודעים אותו. כבר לפני 1500 שנה, בגמרא , במסכת ברכות אמרו שמספר הכוכבים הוא: 
1,064,340,000,000,000,000 

במבט מכדור הארץבעין רגילה, ניתן לזהות כ4000 כוכבים. ואכן העמים הקדמונים סברו בטעות כי זהו בערךמספר כוכבי היקום (יש אומרים 6000 כוכבים) הפרוסים כמנורות לילה ב"תקרת" העולםהשטוח, כהבנתם אז, שאנו חיים בו

איש לא חשב אז כיייתכן שהכוכב הקטן המנצנץ הוא למעשה גלקסיה רחוקה המורכבת מכוכבים רבים מאד
היום ידוע כי מלבד הכוכבים הנראים לנו מעולמינו, מכילהיקום עוד כוכבים וצבירי כוכבים רבים שאינם נראים בעין רגילה. 

למרבה הפלא, עודבאותה תקופה עתיקה ידעו חז"ל מתוך התורה כי מספר הכוכבים שונה לחלוטין ורחוק באופןדרסטי מהמספר הנראה בעין רגילה 

הנה לשון חז"ל בתלמוד ( ברכות לב, ב): "(אמר הקב"ה לעם ישראלשנים עשר מזלות (קבוצות כוכבים היוצרותצורות שונות כמו מאזניים, עקרב, דגים וכו') בראתי ברקיע. ועל כל מזל ומזל בראתי לושלשים חיל (כנגד כל מזל משנים עשר המזלות נבראו שלשים צבירי כוכבים) ועל כל חילוחיל בראתי לו שלשים לגיון (כל צביר משלשים הצבירים הללו מורכב משלשים לגיונות שלכוכבים) ועל כל לגיון ולגיון בראתי לו שלשים רהטון, ועל כל רהטון ורהטון בראתי לושלשים קרטון. ועל כל קרטון וקרטון בראתי לו שלשים גסטרא. ועל כל גסטרא וגסטרא תליתיבו 365 אלפי ריבוא כוכבים כנגד ימות החמה. וכולן לא בראתי אלא בשבילך

עתה נחשב:
ריבוא – (רבבה) = 10,000
אלף ריבוא = 10,000,000
ועל כל גסטרא וגסטרא תליתי בו 365 אלפיריבוא כוכבים... 

כלומר:
בכל גסטרא וגסטרא יש 365 X 10,000,000 (אלף ריבוא) כוכבים, שהם 3650מיליוני (3,650,000,000) כוכבים

כמה גסטרותקיימות ביקום
נכפיל: 30 גסטרא X 30 קרטון X 30 רהטון X 30 לגיון X 30 חיל X 12 מזלות = 291,600,000 גסטרות
וכדי לקבל את סה"כ מספר הכוכבים שביקום, יש להכפיל את מספר הגסטרות ב- 3,650,000,000! 

כלומר
291,600,000 X 3,650,000,000 = 1,064,340,000,000,000,000 כוכבים, שהם 1018.

מדהים איך כל התנאים ידעו ה כ ל! פעם הדבר הזה היה נשמע כ"כ הזוי...
ואווו.. מגניב..) הם היו מאוד חכמים..=]]ה!2ה 2!2ה
מדהים..דניאלה .ד.
אין מילים.
....
המשך יומעולה!
ומאיפה לך שזה מספר הכוכבים האמיתי?ii
מדהים...עץ על מים
הכל כתוב בתורה שבכתב/בע"פ....
זה מהספר המהפך, נכון?שיראל:)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך