מה אתם הייתם עושים?am42
בס"ד

יצאתם לפגישה שנייה,צחקתם,נהנתם אבל הבחורה לא מוכנה תיהיה בעז"ה אם יקרה משו לגור באיזור של הישיבה שבא אתה עתיד להתאברך בעז"ה...

מה אתם הייתם עושים?הישיבה היא מצד אחד מקור פרנסתו של הבעל בכולל ומצד שני גם חיי גרעין תורני....
מעודד, משכנע, משוחח עם הרב...אחותו
מסבירים לגברת כמה דברים בסיסיים...אלירז
אם היא רוצה בית של תורה ויראת שמיים - כדאי מאוד שתדע להתפשר ולגור ליד הישיבה שבעלה לומד בה! כיוון שמשם הוא יונק את הרוחניות שלו וזה משפיע על כל הבית!!
וזה במצב שליבו של הבחור חפץ ללמוד רק במקום הזה תורה ורק שם הוא עושה זאת בשמחה ובאהבה!

אם יש לו תחליפים - אולי יש מצב שיתפשר אבל זו כבר בחירה שלו...
אני לא חושבת שבחורה יכולה לדרוש מבחור להחליף ישיבה, זה מקור היניקה הרוחנית שלו! אא"כ הוא גם תכנן לעזוב וזה לא חשוב לו.. אבל דיברנו על מקרה אחר!!

אם זו אחת הדרישות שלה שתציב את זה כאולטימטום למדוייט עוד לפני שהקשר מתחיל!
למשל - לא אהיה מוכנה בשום פנים לגור ביד בנימין או בסביבה, אז אם מציעים לי בחור מתורת החיים כדאי שיידע את זה לפני שמתחילים ואז יחליט לבד אם שייך להתחיל את הקשר.
^^^ מסכימה, אשה טובה עושה רצון בעלה, והולכת לקראתואחותו
אשה טובה עושה רצון בעלה, צודקת אבל (!!!!)**אושר**
בעל טוב, וכל מערכת יחסים שמתנהלת בצורה בריאה, צריכה לדעת להתפשר.
היא לא מסכימה לגור שם?
אולי ליד? באיזור?
לא נראה לי שזה דבר שחשוב לדבר עליו במיוחד בשלב כ"כ מוקדם.

ובכלל, ממש לא נראה לי סיבה להפסיק קשר.
אם תמצא עבודה באיזור אחר?
יש מלא פרמטרים לקביעת איזור מגורים. לא רק ישיבה.
ולדעתי, לקחת את המפשט אישה טובה עושה רצון בעלה ולקשר את זה לפה, זה ממש מוריד מערכו וממשמעותו.
לא קראתי את כל התגובות, סליחה אם חזרתי על דברים שכבר נאמרו...
גם אם לא מדברים על זה בשלב מוקדם....Curious
הנקודה היא שבדיעבד הם דיברו וזה עלה על הפרק.
אם זה עלה על הפרק ושני הצדדים חושבים להמשיך את הקשר, נראה לי שכדאי שכל אחד יעשה חזק חשבים על מה הוא יכול להתפשר בענין הזה.
ואם לא מגיעים לעמק השווה - באמת אין טעם...
אם הכל טוב ויפה ולא מגיעים לעמק השווה רק בעניין**אושר**
הזה, לדעתי, זה כבר בעיה אחרת לגמרי.
אני חושבת שבפגישה שניה...Curious
זה עלול להעיב על המשך הקשר.
איך אפשר לבדוק קשר ברצינות אם יש כבר משהו שלא מסכימים עליו?
לא הייתי רוצה כך לגשת לחיי נישואין....
לא להסכים על מקום מגורים זה לא אסון..אביוס
ממילא מקום מגורים זה כ"כ משתנה-הוא יגור שנה שנתיים ליד הישיבה ואם מקור הפרנסה שלה יהיה במקום אחר-הם יעברו. לרוב.
ממילא, אצל אברכים, עיקר הפרנסה על האישה...

מעבר לזה-בעיני צריך לבדוק מה חשוב לשני בני הזוג ומשם לצאת ולבחור מקום מגורים.
אולי יש ישיבה שתוכל להתחבר אליה במקום בו היא רוצה לגור? אולי אם תפרקו את הסיבות שלה לגורמים תוכלו למצוא לה פתרון ליד הישיבה?

בקיצור, זה לא שחור או לבן...יש המון אפור באמצע.

הנקודה היא לא מקום המגורים...Curious
אלא שזה עלה (בדיעבד...) בפגישה שניה, ואם משהו כבר עלה לא נראה לי נכון לדחות התמודדות.
אולי אם כן יש סיכוי לקשר - אז שינסו לדעתי להתמודד עם זה מיד.
בוודאי שזו הנקודה.~א.ל
רק בהתאם לזה הם יוכלו לדעת האם זה בסדר "לדחות את ההתמודדות" או שלא

מקום מגורים זה משהו שבהחלט אפשר להתמודד איתו, אם זה היה משהו משמעותי מאוד וקיצוני- אז אולי לא היה מקום להתמודד אלא לומר שזה לא מתאים
נראה שלא הבנת אותי.... Curious
נכון שמקום מגורים משמעותי, אבל אני רציתי לשים את הדגש על זה שזה עלה כבר בפגישה שניה.
ויש להם 3 אפשרויות:
1. להפסיק את הקשר
2. להתמודד עם זה כעת
3. להחליט שמניחים לזה ולבדוק את הקשר לגבי שאר הדברים.
התהיות שלי היו אם אפשר "לשים את זה בצד" ולבדוק את שאר הדברים (אפשרות 3) , - . לכן אם בדיעבד זה עלה, נראה לי שאולי להתמודד כעת (אפשרות 2).
מקוה שכעת זה יותר ברור
צריך לבדוק למה היא לא רוצהno name102
אולי היא לומדת רחוק מהישיבה?.
יכולות להיות סיבות הגיוניות שמצריכות את האיש הטוב שעושה רצון אישתו ללכת לקראתה..
מסכים עם חלק...כן לציפור
אני פחות מסכים עם העניין של האולטימטום כי זה פשוט טיפה צורם לי.  נראה לי שכמעט בכל ישיבה אדם יכול ללמוד טוב, נכון שיש ישיבות שיהיה בהם קצת יותר קשה(בגלל השקפות של הלימוד וכו') אבל בעקרון התורה היא אותה תורה בכל ישיבה, לכן אני לא חושב שזה נכון כל כך לעמוד בנחרצות על ישיבה אחת, שרק בה אתה רוצה ללמוד.

מה גם, זאת שאלה של, באיזה שיעור אתה? כי ככול שאתה בשיעור יותר נמוך אז זה כן חשוב להשאר באותה ישיבה, אבל בשיעורים הגבוהים(שיעורים- ה/ו' והלאה) זה נראה לי פחות משנה. כי כבר הלימוד שלך יותר מבוסס ואתה יכול להיות יותר עצמאי.

בהצלחה.
אתם בהחלט זוג זריזנמרוד
רק בקושי הכרתם וכבר אתם רבים איפה תגורו...
אני מציע קודם להגיע להכרה אם אתם רוצים זה בזה, ואם כן אז תאמין לי ששאלת מקום המגורים תפתר ללא שום קושי.
יש כאלה. מה זה מפריע לך???אחותו
אף אנו החלטנו בפגישה שלישית כבר, ומאז- הכל נהדר!
למה היא לא מוכנה?שמחה ואושר
תברר למה היא לא מוכנה לגור שם. בד"כ אלו סיבות שאתה יכול לענות על כל טענה.
בהצלחה
^^^ למה היא לא מוכנה???מאמע צאדיקה
אני מכירה יותר מישיבה אחת שמאברכת בחורים- אבל זה תוקע את הנשים בחור-עולם, שכל אופציות להתקדמות מקצועית הן
 או תואר בסיסי מהמכללה (לכ--ל מי שרוצה הוראה-תנך-תושבע בעעעע!!!!)
או לנסוע שעה וחצי לכל כיוון

אז תחשוב גם על האופציה האפשרית- להחליף ישיבה- זה לא אסון...

טוב, אצלכם מדברים על זה עוד בטלפון לפני הפגישה ה-1רחלקה
מה זה "אצלכם"?no name102
זה נאמר בצחוק (זו בדיחה אצלם).רחלקה
בעזהי"ת.

ומי שזה מכוון אליו- יודע
פשוט חשבתי שהתכוונתno name102
לאיזה כת קדמונית שבשלבי הכחדה..
חח מנסים להכחיד אותם, ללא הצלחה רחלקה
טיפה חוזרת על דברים שנאמרו....ומוסיפה כמובן =)מים רבים
נראה לי שווה לבדוק מה המניעים שלה? למה היא לא רוצה?
אולי המיקום של הישיבה מפריע?בעיר?
אולי היא לא רוצה להיות אברכית?
אולי משו באופי של הישיבה?
רחוק מאבאמא?קרוב??

כל סיבה לוקחת למקום אחר ושווה לבדוק את זה כי אולי אתה יכול להתפשר
או לחלופין היא תתפשר כשהיא תבין שזה בעצם לא כזה גרוע.

אני מתחברת לאלירז- תבהיר לה כמה זה חשוב לגור ליד הישיבה כדי להקים בית קדוש!

וכמובן בשביל מה יש רבנים?!?-לך תתיעץ...

בהצלחה!!!

הסבר קטנטן..am42
בס"ד

מדובר בישיבת הסדר מוכרת בעיר במרכז הארץ,והיא בת מושב טוב בצפון הישיבה מציעה גרעין תורני נחמד ביותר עם 25 משפ'
והסיבה שלה שזה עיר תקועה בסביבה "עבריינית" למעונינים לבוא לשבו"ש שיצרו איתי קשר בפרטי וגם מי שרוצה לדעת באיזה ישיבה מדובר...
עכשיו לכל מי שתהה למה דברנו על זה בפגישה שנייה...
נפגשנו באותה שכונה שנמצאת הישיבה שגם היא תראה איפה אני חי,לומד ורוצה כ"כ להקים שם את הבית...
אהה..מאמע צאדיקה
עכשיו אנחנו יכולים לתת לך "על הראש" למה אתה סוחב בחורות לשכונות עברייניות....

וברצינות יותר- אולי טיפה מוקדם בקשר כדי להכיר לה את סביבתך הטיבעית?
לכו למקומות הרגילים של דייטים!! תן לה לראות מי אתה בלי התפאורה... (ובלי חשש של פאדיחות ממכרים שמסתובבים ליד...)

יש מידה שהיא צודקת שהיא לא רוצה לגור במקום כזה... לא הכי סימפטי.
יש המון אופציות טכנות לפתור את זה-- למשל לגור קרוב אבל לא שם... למשל לגלות שאתם לא עומדים במחירי השכירות וחייבים לעבור למקום אחר..

אבל עוד חזון למועד.
זה ממש לא מתאים לשלב של הקשר שאתם בו

^מסכימהשרבוב
על אזור מגורים מדברים קרוב להחלטה כבר..
הרי לא אתה ולא היא תוותרו זה על זה אפילו אם אזור המגורים יאתגר אותכם...

ועכשיו זה סתם דיבורים באויר
למה לא לגור בסביבה כזאת?! הרי כל החיים הם שליחות!!אלירז
לא מבינה אתכן בנות!
באנו לעולם הזה לעמול ולתקן! -
למה לא לגור בגרעין תורני בו הישיבה של הבחור נמצאת?

שאלה שלא ברורה לי -
כולם פה כ"כ מבוגרים שהם כבר רוצים חיים שקטים ומשעממים?...
בחיי שזה נשמע זקן!
נכון שכל החיים הם שליחות.....אילה שלוחה

אבל לענ"ד יש לנו את החובה והזכות לבחור איזו שליחות.

גם ברמת הרבנים - יש כאלו שיאמרו שצו השעה הוא לגור ביש"ע, ויש שיאמרו שדווקא יותר חשוב ללכת עכשיו לגרעין תורני... (ויש גם כאלו שיאמרו ללכת לנגב ולגליל וכו')

השאלה - מה מתאים לך?
או לחילופין - מה הרב שלך אומר?

יתכן מאוד שהבחורה אידאליסטית מכיוון אחר. היא בעד לעשות חסד \ התנדבות \ שליחות מסוג אחר, וזה לא מתאים לה

ויתכן גם שאם אתה מספיק רצוי וראוי בשבילה היא תסכים להתפשר אח"כ... (או אתה?)

שיהיה בהצלחה.
בלי קשר לאידיאליזם- יש המון אנשים שמקום מסוכןמאמע צאדיקה
פיזית זה לא בשבילם
ואני לא מדברת על סכנה של פיגועים- אלא על סכנה של הטרדות, גנבות, רציחות, דקירות, סמים, זנות ועוד היד נטויה לכל מה שמסתובב בשכונות עברייניות
לא כולנו יכולים נפשית לגור ליד זה ולא לפחד ללכת הביתה. 
או לפחד לגדל שם ילדים.
פשוט ככה.

אז במטוטא מנייכו- אל תעשו השלכות מרמת השקט שאנשים רוצים בחיים- לרמת האידיאליסטיות שלהם.
כן ולאאילה שלוחה

גם זה סוג של אידאליסטיות

אבל - כמו שכבר כתבתי, יש גם אידאלים אחרים....
אנחנו נשואים כבר 9 שניםאיזה טוב ה'!!!!
ועוד לא הגענו להסכמה על איפה אנחנו רוצים לגור.

זה הדבר הכי חשוב בעינייך?? מה עם מידות?? צניעות?? תכונות אופי??

שאלה פרקטית כזו או אחרת לא אמורה להשפיע על ההחלטה אם להתחתן או לא. האם זוג שלא מסכים על צבע המפיות בחתונה צריך להיפרד על דבר כזה?

בחיי נישואין צריך לדעת להתפשר ייתכן כפי שכתבו שיש לה סיבות טובות לא לרצות לגור שם (היא לומדת זואולוגיה ימית באילת והישיבה שלך בקרית שמונה) וצריך לפתור שאלות כאלו ביחד ולא לפרק זוגיות מצליחה על שטויות.
נכון בהחלטנמרוד
אבל קודם יש להגיע לזוגיות מוצלחת, או לפחות לפוטנציאל של זוגיות מוצלחת.
מאידך, נראה לי שזו אזעקת שוא, הבחורה באה לבקר באזור שבו הוא מתגורר ואמרה שלדעתה היא לא רוצה לגור בכזה מקום.
זה עדיין לא משבר ולא צל צילו של משבר.
נוסח השאלה עילג ברמות. אין דברים כאלהצורצור
  בני בן ה-18 , ובתי בת ה-17על בחורה\בחור שזאת יכולת ההתבטאות שלהם לא יסתכלו פעם שניה.
מקום מגורים אפשר לשנות, יכולת שפתית ואינטלקט אינם בני שינוי.
התמקדו בגרעין ולא במעטפת.
מה הקשר לתגובה הזאת???כן לציפור
אנחנו מצטערים שרמת העברת המסרים שלנו לכתב לוקה בחסר ואינה עומדת בקרטריונים הגבוהים שלך.
ולידיעתך, גם רמה איטלקטואלית אפשר לשפר. (ע"ע לימודים, קריאה, או התמחות)

אני ממליץ לך להתנצל על תגובה כזאת שאינה במקום, אשר יכולה גם להעליב ואף לפגוע.

ופעם הבאה שאתה רוצה להעיר למישהו על דבר כזה אז תפנה אליו בפרטי.
צורצור- קוראים לזה סלנג!אלירז

ואם הילדים שלך תופסים מעצמם כ"כ שלא יסתכלו על אחד שזורם עם החבר'ה

אז אף אחד לא יסתכל עליהם!

צר לי מאוד שאני מדברת ככה, אבל כנראה שיש אנשים שצריכים ללמוד להוריד ת'אף...

אני חושבת באמת שכדאי שתתנצל/י

לפי אופן כתיבת וניסוח השאלה- את עוד לא קרובה לגילuzisho
חכה..חכה..פרה פרה..אתם רק פגישה שניה!אפוש
מה האלטרנטיבות שלהיהודית פוגל
לגבי החשיבות שהאברך ימשיך את רצף לימודיו, ויהיה בחברה המתאימה לו?
ב"ה בימינו יש הרבה ישיבות בא"י!!! באמת ב"מאמע צאדיקה
אחד הדבריםאנונימי (פותח)
שהציבור שלנו צריך ללמוד מהציבור החרדי זה שכשבחור מתחתן הוא עוזב את הישיבה שלו ועובר לגור במקום שמתאים לאישתו (מבחינת עבודה/חברה/משפחה וכדו') ולומד באותו איזור בכולל שמתאים לו.

המציאות הזו בציבור הדת"ל שבה אצל הבחורים לא משתנה כלום לאחר שהם מתחתנים מבחינת סביבתם החברתית, ואילו לבחורות כל העולם מתהפך - היא מציאות לא תקינה בעליל שדגל שחור מונף מעליה שמביאה רעות רבות על הזוגיות.

מצאת בחורה חכמה.
גבר.. אתה מצחיק..אנונימי (פותח)
פגישה שניה וכבר זה?...
חכה.. סבלנות.. קודם תכיר אותה.. תראה אם בכלל תרצה אותה.. פרה פרה תורכי תורכי שוואיה שוואיה...

תחשבי טוב טוב למה בציבור החרדי זה ככה -nick
ותביני שזה לא בדיוק נובע מג'נטלמניות טהורה... הוא פשוט רוצה לחיות. 
ואם תטעני שאין הבדל וגם ידידינו פה רוצה להיות אברך, ההבדל הוא שאצלנו זה לטווח קצר - ושורדים, ואילו אצל החרדים זה לא בדיוק סידור לשנה שנתיים.
באותה מידהאנונימי (פותח)
שהבחור רוצה להיות אברך - בהרבה מקרים המיועדת להיות אישתו נמצאת באמצע לימודים שלה, ועפ"ר האישה היא זו שמוותרת על מקום הלימודים שלה, שלא בצדק!!! שהרי הבחור יכול למצוא מקום ללמוד תורה באיזור הלימודים של אישתו - מפני שישיבות וכוללים יש כמעט בכל מקום - מה שאין כן לגבי מכללות ללימוד מקצוע.
יותר מדי חברות שלי היו נוסעות שעה שעתיים, בהריון ועם תינוקות - בגלל שהבחור רצה להמשיך ללמוד בישיבה שלו כאשר אישתו היתה באמצע הלימודים שלה לתואר, זה פשוט לא נורמלי הקטע הזה.

או שהאישה מוותרת על מקום עבודה שלה, וזה יכול לדפוק לה את המשך ההעסקה שלה, כי במקום מסויים יש לה קשרים ובמקום שנמצא ליד הישיבה של הבעל אין לה קשרים ויהיה לה הרבה יותר קשה למצוא עבודה, אם היא תמצא בכלל.
ויש מצבים שזה לא לשנה שנתיים, אלא ל10 שנים (ישיבות גבוהות).

בקיצור - המצב בתחום הזה בציבור הדת"ל לא משהו בתחום, ויש לנו ללמוד מהחרדים בתחום.
ועוד משהואנונימי (פותח)
הבחורים בציבור הדת"ל מציגים את הענין שהם צריכים להמשיך ללמוד בישיבה שלהם כמשהו ברור מאליו, "לא יעלה על הדעת שהבחור ילמד במקום אחר, כי זו הישיבה שלו, זה הרבנים שלו,  נקודה".

וזה שאצל החרדים יודעים ללמוד תורה לא פחות טוב מהבחורים הדת"ל - זו הוכחה שמה שטוענים הבחורים הדת"ל שהם לא יכולים ללמוד בישיבה אחרת - זה קישקוש מקושקש - והם באמת מחפשים רק את הנוחות של עצמם, להישאר בסביבה המוכרת להם, ולא חושבים על הנוחות של האישה שלהם בכהוא זה.
שטויותאליסף ט
קודם כל לא כולם מדברים ככה,ישנם הרבה שמוכנים להתפשר בנושא.

דבר שני זה שזה עובד ככה אצל החרדים זה לא מעניין בכלל,אצל החרדים לומדים בישיבה גמרא, את זה באמת בד"כ אפשר ללמוד בכל כוילל (ואם הוא משלם עוד כמה דולרים לחודש - עוד יותר טוב), בציבור שלנו זה שונה לחלוטין, כאשר מישהו מוצא לו רב זה אכן לא דבר שקורה בכל יום,החיבור הוא שונה.
בעיניאנונימי (פותח)
חיבור טבורי כזה הורס את הזוגיות, כי זה בעצם הופך להיות סוג של כת,
אם בחור לא מסוגל לעזוב את הישיבה שלו - הוא למעשה משועבד לישיבה ולרב שלו (ולא לתורה!!!), ולא משוחרר לבנין הזוגיות שלו.
וכך יוצא שבמקום שהתורה תבנה את הזוגיות, התורה הופכת לסם המוות.

הגיע הזמן למהפכה בתחום, ואולי זה גם יועיל לאחדות הפנים-מגזרית בציבור הדתי לאומי - שבחורים יהיו מסוגלים ללמוד מרבנים שונים בעלי דעות שונות, במקום לחשוב על בית המדרש החולק דברים שליליים, כפי שהדבר כיום.
ובמילים אחרותאנונימי (פותח)
אין בכך שום זילות ללימוד התורה שהבחור יעבור ללמוד בכולל או ישיבה אחרים לאחר שהוא מתחתן.
יש בכך צעד שמראה שהבן אדם מתחשב באישתו ולא רק בעצמו.

אני חושב שדברייך מראים על חוסר הבנה שלnick
מה זה בן תורה. מה ז"א אפשר ללמוד בכל מקום?! בן אדם קושר את עולמו הרוחני עם ישיבה, האופי שלה - ובעיקר הרבנים שלה. אין לזה תחליף. 
וגם - מה יכול להיות מזיק בלהחליף מקום של לימודים אקדמיים?! בתשעים אחוז מהמקרים התוצאה תהיה זהה.
ואם הבחורה עובדת - מי שישמע איזה קריירה כבר יש לה בגיל הזה...
ובכלל - למה החומר יותר חשוב מהרוח?! 

אגב, ההשוואות לחרדים כאן - אני ממש מתאפק... יש כל כך הרבה הבדלים בסגנוןו הלימוד, צורת החיים ודרך ה"פרנסה" שלהם - שממש אי אפשר לעשות כאן שום השוואה. ואני מתאפק כדי לא להכשל בלשוני. ועיין בדברי אליסף ואידך זיל גמור
אתם לא מבינים...am42
בס"ד

זה לא שיש לי בעיה עקרונית לעבור ישיבה לאיזור אחר או משו..
פשוט בישיבה הזו זה גם שליחות,גם מה שחיפשתי מצאתי שם ולא מצאתי בשום מקום שבדקתי
גם הרמי"ם שם והתנאים מעולים..וזה גם אידיאל ענקי!
אז תנסו להבין גם מה הצד שלי בכל הסיפור הזה לפני שאתם אומרים כמה אני אגואיסט וכד'...
להתחתן זו גם שליחותאנונימי (פותח)
ואידיאלים יש בכל פינה ברחבי ארץ ישראל.
ובשביל פרנסה (תנאים...) צריך לעבוד.

אז אם אתה רוצה לחיות בשליחות - חפש להתחתן במקום של שליחות שיהיה מתאים גם לאישתך, כדי שתוכלו לגור באותו בית.

מי שלא רואה את עצמו גר בשום מקום אחר מהמקום בו הוא גר כרגע, כי זה מה שמתאים לו - רואה את עצמו בעיקר, ולא רואה את אישתו (לעתיד).
ובמילים אחרות -
א. אתה מגביל את עצמך מאוד מבחינת שידוכים אם אתה רוצה לגור רק במקום אחד.
ב. אתה צפוי לנחול אכזבה לאחר נישואיך - במידה ואישתך לא תרצה להמשיך לגור במקום של הישיבה שלך - כי לא יהיה לה בו טוב והיא תסבול שם (קורה).
ג. תיפתח לעוד אפשרויות - זה טבעו של עולם הזוגיות - מחליטים בו איפה לגור בשניים, ואין רק אפשרות אחת.
הנה הגיע צידוק ה"בן תורה"אנונימי (פותח)
חביבי, כשם שבעולם החרדי אפשר לגדול בתורה בלי להיות מחובר בטבור לישיבה מסויימת - כך הדבר אפשרי בציבור הדתי לאומי - אפשר ללמוד תורה בכל כולל ובכל ישיבה, ואל תספר לי סיפורים שאני לא מבינה מה זה בן תורה , אני יודעת טוב מאוד מה זה בן תורה, ואני יודעת טוב מאוד איך בני תורה יודעים לנצל את האידיאלים המרוממים שבשמם הם מדברים לצרכים הכי אגואיסטיים של עצמם.
אז יאללה יאללה.
נראה לי שאני לא צריך יותר לומר כלום... הכל ברור...nick
אין לך מה לומר...אנונימי (פותח)

ולא הכל ברור לצערנו.

יהודית מה האגואיסטיות פה לעזאזל?!אלירז
הבחור מתחבר במקום מאוד מסויים ללימוד תורה!
ובציבור שלנו בניגוד לציבור החרדי- עושים את הדברים עם לב, לומדים בשמחה ולא רק כי חייבים!
להזכירך באנו לעולם הזה ע"מ לעבוד את ה'!! בשמחה!
[כל הקללות לא באות על זה שלא קיימנו את רצון ה' אלא "תחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל"] -קפיש?!
הבית יהיה בית יהודי ושמח כשהבחור ילמד תורה בשמחה וירגיש שהוא במקום המתאים לו בעולם!
ולכן עצם הרצון לבנות בית יהודי ושמח מהמקום שליבו חפץ הוא לא אגואיסטי! הוא מימוש הייעוד האנושי!

וכדאי מאוד שבנות יתחילו להפנים ולהבין את חשיבות הלימוד ועבודת ה' של הבחורים! כי משום מה בזמן האחרון אני נתקלת בפחיתות כבוד ללומדי התורה!
אין מה לעשות? מצאת את הבחור שלך? יש עניין למסור את הנפש על בית תורני! מה שנקרא "לגלות למקום תורה"... יכול להיות שבהמשך הוא ירגיש מלא ויסכים לעבור למקום אחר!
אבל אני באמת מאמינה שבדבר הזה האישה הולכת אחרי הגבר!
[וברור שהדברים צריכים ליבון והבנה בין בני הזוג שלא יווצר מצב שהאחד כועס על השני למרות שהסכים ומרגיש הקרבה חונקת! שההקרבה הזו תיעשה מתוך הבנה, תחשות שלימות ורצון לתת]

אליסף אני מסכימה איתך מאוד!
כנ"ל nick...
אופס, תיקון - במקום אליסף - התכוונתי am42אלירז
כתבתי שתי תגובות בו זמנית...
לדעתיאנונימי (פותח)
מי שמתחבר לתורה רק בישיבה אחת ותו לא - 
לא באמת מתחבר לתורה, אלא מתחבר לאגואיזם שלו.

מי ששמח ללמוד תורה רק בישיבה אחת ותו לא -
לא שמח ללמוד תורה בכלל, אלא שמח לטפח את האגואיזם שלו.
רואים שאת בחורה...נגאלטנוילנד
תנסי לבחור ישיבה ותדברי..
אחד הדברים הבסיסיים בלימוד התורה הוא
'אין אדם למד אלא במקום שלבו חפץ' (ע"ז יט.)
אדם יכול להתחבר לתורה במקום אחד בלבד!
במקום שלו
וזה לענ''ד ומתוך חויה אישית, דבר מאוד מאוד קשה..
ואפשר לשאול כל בני"ש מהפורום, נראה לי ש 99% חושבים כמוני..

נכון שתמיד אפשר ללמוד בכל מקום
אבל זה לא ''זה''...
אין מה לעשות, זו עובדה!

סליחה על הבוטות, אבל אני לא אוהב אנשים 
שמביעים דעה במשו שהם לא עברו בחיים..
את טועהאנונימי (פותח)
כבר התחתנתי מזמן עם בחור ישיבה גבוהה, ואני מכירה כמה וכמה בחורי ישיבה מחבריו של בעלי וקרובי משפחה.

ואת טועה גם בפירוש מימרת חז"ל "אין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ".
עייני בדברי חכמים.

אין רק מקום אחד שליבו של אדם חפץ ללמוד בו ורק בו תורה, ואם זה כך - הוא לא באמת חפץ בתורה אלא הוא חפץ בטיפוח האגואיזם של עצמו.

העיקר זה שאדם יבחר באיזה מקום ללמוד מעצמו ולא שמישהו יכפה עליו את מקום לימודיו, אבל זה לא אומר שיש רק מקום אחד שבן אדם יכול לחפוץ ללמוד בו  - כי זה כבר סתם השתעבדות לאגואיזם.

ויוכיחו בני בישיבות החרדיות שכשהם מתחתנים הם עוזבים את הישיבה שלהם - וממשיכים לגדול בתורה בכוללים אחרים שהם בוחרים בתיאום על כלותיהם.
תיקון: בני *ה*ישיבות החרדיותאנונימי (פותח)

עוד תיקון: עם* כלותיהםאנונימי (פותח)
נו אמת...אליסף ט
ענו כבר על הטענות האלו,זה פשוט קשקוש,לא מדובר רק בלימוד התורה הקצר טווח של ההסדר,מדובר גם בהמשך החיים ובאיזו קהילה אדם רואה את חייו,איך הם נראים. נשמע שנכווית מסיפור כזה ולכן את כ"כ ממורמרת כלפי בחורים שכך חושבים.
 בטח ובטח שלא מהחרדים נקח הוכחות. כשצליל הרשרוש של הדולרים הוא הקובע עם מי מתחתנים ואיפה לומדים אכן החיבור לרב פחות קריטי.
למה אתה חושב רק על רצון האיש בענין הקהילה?אנונימי (פותח)
לדעתי חשוב מאוד לזוגיות שהזוג יבחר ביחד מקום שמתאים לשני בני הזוג מבחינת הקהילה, ולא רק מה שמתאים לאיש.

אדם שנעול על מקום אחד על פני האדמה - נועל את רצונותיה של אישתו בקופסא סגורה, או בוחר להינשא רק לבחורות שנעולות על אותו מקום או נעולות באופן כללי.

מאוד קל לנפנף את דברי האמת שאני כותבת, (שכל בחורה נשואה שיש לה חברות נשואות מכירה מחייה האישיים), בכל מיני טענות של "את בחורה בלי נסיון", ואם אני נשואה אז "נכווית..." וכל זה מראה על חוסר התמודדות עם האמת שבדברי ובריחה למחוזות שאינם ענייניים - שמגלים שבעצם לאף אחד אין תשובה אמיתית על העיוות הזה ורק רוצים להמשיך בעיוות "כי ככה התרגלנו...".

בחורות, אל תלכו עם העדר הטועה, זה לא מגיע לכן.
ברור שאני חושב גם על רצון האשהאליסף ט
בגלל זה אני מבין אותו- הוא לא רוצה לסבך אותה מראש ולכן מודיע לה כבר בדייט השני מה הכוונות והמטרות שלו. למה שיתארסו ואז יבהיר לה שמאוד חשוב לו לגור שם ויתחילו מריבות?

הוא ממש לא נועל את רצונותיה של אשתו אלא מחבר אותה לאידיאל בו הוא רוצה לחיות,לחבר את ביתו לאידיאל שקריטי לו (אם זה גרעין תורני X, יישוב Y, עיירת פיתוח Z) לבסס את ביתו עליו. רוב האנשים שמסיימים את פרק לימודם בישיבה ,מגיעים לאוניברסיטה,לעבודה,המציאות היומיומית שוחקת מאוד,אדם בקלול עלול למצוא את עצמו הרחק מהאידיאל שהוא חלם עליו בישיבה, מגורים קרובים לישיבה,או לפחות בקהילה שצמחה מתוך אותו אידיאל,עוזרים מאוד.

אז אני יודע מה תגידי - אדם שנשחק סימן שלא באמת קשור לתורה, זה קשקוש,הבלים. זה פשוט מציאות יומיומית שוחקת קשה מאוד שלהרבה מאוד מאוד מיוצאי בית המדרש מכה בפנים, פעם היו פחות מודעים לה - היום כבר רוב הישיבות מנסות לבנות קהילה ולא סתם פרק זמן קצר של ישיבה ויאללה להחפף. זה רק סימן שהאדם יותר מחובר לתורה , חשוב ללו לשמור עליה גם אחרי פרק הלימוד הקצר בישיבה.
וואו , אחי! מילים בסלעאחותו
ומה הוא יעשה אם אחרי שהם יתחתנואנונימי (פותח)
היא תרצה לעבור דירה, מכל מיני סיבות טובות?

אם לעבור דירה זה סוף העולם מבחינתו - זו בעיה לזוגיות שלהם, גם אם באופן תיאורטי ארוסתו תסכים מלכחילה ללכת לאותו מקום שהוא רוצה לגור בו.
גם אם היא לא מבינה כמה סגנון ישיבה והאידאלים האחותו
העומדים מאחורי בחירת המקום הם חשובים עבורו- אף זו אבן נגף לזוגיות. לאשה יש היכולת והכוח להתגמש ולסלוח ותנו לעצמכן, נשים, להיות נשיות יותר, לתת לבעל לכוון את האידאלים של הבית ותהיינה אתן אלו שמוציאות אותם לפועל בחיי היום יום. ברור שאם קורסים הבעל יבין ויעזור וישתתף אך לכתחילה תפקידו של הבעל להנהיג והאשה תפקידה להכיל. ( אל תטרפי אותי , אני נשואה מספיק שנים ולאחר מספיק ארועי חיים מאתגרים כדי שיהיה מותר לי להגיד את זה). בעל צריך לשמח את אשתו אבל אשה צריכה ללמוד לשמוח ממה שהוא מנסה להעניק לה, ועוד המים עמוקים לשוחח בענין אולי בהזדמנות אחרת או שרשור אחר
ובקשר למה שכתבת על החרדיםאנונימי (פותח)
מהזילזול שלך בעולם התורה החרדי - אתה מוכיח את דברי.

מי שלא מסוגל ללמוד במקום שונה לאחר נישואיו - לא באמת מכבד את התורה ולומדיה, כי הוא לא מחובר לתורה באמת - הוא מחובר לאגואיזם של עצמו.

מש"ל
איך את יוכלה להתלונן על עיוותים ולהביא דוגמאותאליסף ט
מהציבור בעיוות גדול בהרבה?

את כנראה חיה באותו סרט שאומר שהחרדים הם הכי טובים ואנחנו צריכים ללמוד מהם,זוהי שטות.
אני לא חיה בסרט הזהאנונימי (פותח)
דרכי היא דרכה של הציונות הדתית.

ומלזלזל ולמצוא פגמים בי או בחרדים - לא תבוא לך הישועה.

בכל אדם ובכל ציבור יש נקודות טובות שיש לי ולך ולכל אחד ללמוד מהם.

וזו אחת הנקודות הטובות בציבור החרדי.
יהודית! הציבור החרדי?! |מתפוצץ|אלירז
את יודעת מה המצחיק בכל הסיפור הזה?
שאת בעצם יכולה להגיד גם שזה חוצפה ואגואיזם לדרוש מבחורה להיות יראת שמיים כי הבחור נועל את הרצונות שלה למשל -ללכת בכל צורה שתרצה, לרקוד ולשיר בציבור וכו' וכו' וכו'!

אצל החרדים יש ערך אחד! -
לימוד התורה!
מאוד חשוב!!!!!
אבל כשקמים מן הספר צריך לקיים! וצריך שיהיה דאגה לכלל וצריך להיות שותף לתהליך הגאולה של עמ"י ברוח ובמעשה!
אבל זה כבר לא נמצא בסולם הערכים שלהם!
אז מה הפלא שהבחור החרדי יכול ללמוד איפה שאישתו תרצה.. הוא רואה ערך רק בלימוד!
וללמוד סתם, אפשר בכל מקום.

אבל הציבור שלנו רואה ערך בלימוד התורה ובהפיכתה לחיי מעשה! ולכן יש חיבור גדול מאוד בין הישיבה שהבחור לומד בה לאידאלים שהוא מאמין ויעסוק בהם והבית שהוא חולם עליו!
הנפש שלו מתחברת לתפקיד מסויים בתהליך הגאולה, וזה עובר דרך הישיבה.
לכן יש כאלו שילכו לישיבות בגבעות כמו למשל חוות גלעד ויישבו את א"י
ויש כאלו שילכו לישיבות עם גרעינים תורניים להשפיע מבפנים, לקרב כמו שדרות, תל אביב,
או בערים בעייתיות כמו עכו, יפו... לא חסר!
לכן זה חייב להיות רק במקום שליבו של הבחור חפץ!!- כי זה השער שבו עוברת הנשמה שלו את העולם הזה!! כי זה התפקיד - הייעוד שלו! - ומתוך כך מובן למה הוא מחפש בחורה שתתחבר למקום הזה גם כן!

ובפעם ה13,000 - הוא לא כופה את זה עליה!!!! הוא דן בנושא, בדיוק בשביל לא להגיע למצב שאחד מהם יאלץ לעשות ויתור כואב.
מי שדורש מבחורה להיות יראת שמיםאנונימי (פותח)
זה הקב"ה, לא הבעל שלה.
ואם יש בחור שדורש מאישתו להיות יראת שמים - אני מציעה לו לדרוש דרישות רוחניות קודם כל מעצמו.

יש לך פילפולים מאוד מעניינים, אבל מה לעשות שהפילפולים הללו מנותקים מהמציאות
החרדים פועלים רבות למען עם ישראל לפי דרכם, ולא משאירים את תורתם רק בבית המדרש.

וזה שהוא דן עם הבחורה על הנושא זה לא מספיק - כי נדרש ממנו להיות פתוח לאפשרות שאחרי שהבחורה תנסה לגור במקום של הישיבה שלו - היא תרצה בכל זאת לעבור למקום אחר, ואם הרצון של אישתו לעבור דירה למקום אחר יהיה סוף העולם עבור בעלה - זו בעיה קשה לזוגיות שלהם.
יהודית- הבחור מציב את יר"ש כאחת הדרישות לבת זוגאלירז
לא במצב שהוא מכיר אותה כלא כזאת ואז משנה אותה!
ומותר לכל אחד לשים את הדברים הכי הזויים ברשימת הרצוי בבן/ת הזוג!
אין בזה שום אגואיזם!
[זה לא שאת מייצגת פה את האכפתיות והליברליות, כי "אדם קרוב אצל עצמו"! וגם את, אני מאמינה, לא התפשרת על דרישות ההתחלה שלך מבן הזוג (או שאולי כן? ... ועל זה חורה לך, כי מצאת שזה לא מה שרצית -???)]

ואל תדאגי לזוגיות שלו, זוג צעיר תמיד מודע למצב שהוא יעבור למקום מגורים אחר מכל מיני אילוצים.. זה לא שהוא ימות לעבור ישיבה, זה פשוט עניין של בדיעבד, אם הוא עובר...

בכל אופן להגיד לי שהפילפולים שלי מעניינים אבל מנותקים מהמציאות - זו תשובה מאוד לא עניינית!
את מוזמנת להוכיח אחד לאחד, את הניתוק מהמציאות...
כי אני מצטערת מאוד, אני מעריכה את שיתוף הפעולה של חרדים בזק"א[שבסופו של דבר חוץ מכמה חבר'ה בראש, הציבור שלנו הוא המתנדב בו, ותאמיני לי אני מכירה אותם מקרוב] ובעמותות חסד [שגם התרומות בסוף מגיעות מאיתנו, לכל אותם משפחות חרדיות שהתגלה גידול אצל האמא והאבא לא מפרנס..] אבל עדיין בנושא של תהליך שיבת עם ישראל לארצו וקירוב הגאולה הם הרבה פחות חזקים מאיתנו.

ואת יודעת מה הכי כואב לי? שאני צריכה לדבר כך על ציבור מסויים, כשאני בכלל מאמינה בלמצוא את הנקודות הטובות בכל אחד! [ואם נפתח את הנושא בכללי- יש הרבה טוב להגיד על החרדים]
אבל כדאי שתהיי מפוכחת למציאות, ובנושאים הנ"ל- הציבור החרדי נופל מאיתנו!
קודם כלאלטנוילנד
אני בן...
כשכתבתי ''תנסי לבחור''
התכוונתי ל''תהיי מחשבה בתוך המוח של בני''ש כשהוא הולך לבחור ישיבה''
לא ל''תתחתני עם בחור ישיבה''..

ואני יודע מה כוונת חז''ל במימרא, אך כדי להמחיש את העניין כתבתי פירוש אחר..

ואם חיי הכסף שלי היו מעל חיי התורה שלי, כבר מזמן הייתי עוזב את הישיבה בה למדתי...

בעלי סיפר ליאנונימי (פותח)
איך הוא וחבריו בחרו ישיבה, אישתו כגופו.

ואם כדי להמחיש משהו אתה מסלף את דברי חז"ל - מה באת להוכיח חוץ מזה שאתה מסלף את דברי חז"ל?

ומה הקשר לכסף?
מה הקשר לכסף? הקשר פשוט מאוד...אלטנוילנד
כל חבריי החרדים (ויש לי עשרות...)
בחרו כוילל לפי כמות ה$ שהוא מעניק להם...
והם גם לא מתביישים בזה, אז אל תספרי סיפורים...
אולי לא שמת לבאנונימי (פותח)
אבל גם פותח השירשור רוצה להישאר במקום של הישיבה שלו בין היתר (ואולי בעיקר) בגלל הכסף, וכמוהו עוד רבים.

ציטוט מדברי פותח השירשור בהודעה הראשונה שלו כאן:
"מה אתם הייתם עושים? הישיבה היא מצד אחד מקור פרנסתו של הבעל..."

כך שאם באת להתנשא על החרדים בענין
אין שום מקום להתנשאות הזאת, "הפוסל במומו פוסל".
ובהמשך- וגם חיי גרעין תורני! ובהמשך הוא מסביראחותו
עצמו יותר לעומק

גם לחרדים יש הסברים מעמיקיםאנונימי (פותח)
אם מקשיבים ולא פוסלים ולא מתנשאים...
יש להם כיסים עמוקיםאליסף ט
למה את חושבת שאת היחידה שמקשיבה ולא פוסלת ומתנשאת? אולי הקשבנו והגענו למסקנה שזה שטויות?
בעצם ההתבטאות שלךאנונימי (פותח)
"שזה שטויות" - גם כלפי בדיון הזה וגם כלפי הדרך החרדית בתחום אתה מביע התנשאות פסילה וזילזול.
ברור שאני פוסל ומזלזלאליסף ט
אני אומר את זה גלויות. ההבדל הוא שאת החלטת שאת החלטת שאני עושה את זה לפני שהקשבתי.
זה שאתה פוסל ומזלזלאנונימי (פותח)
מוכיח שלא הקשבת.
מאחר ואדם שיודע להקשיב באמת - יודע לא לזלזל ולא לפסול.

ואדרבה - אדם שמזלזל מבטא בזילזול שלו את זה שהוא לא בטוח בדרכו - ובשביל להיות בטוח בדרכו הוא פוסל ומזלזל בזולת שמבטא דרך שונה.
אואליסף ט
שהוא הבין את הקלקול שיש בדרך הפסולה.
לא כךאנונימי (פותח)
אדם שמבין שיש דרך שהיא פסולה בעיניו - מסתפק בלנמק עניינית למה דרך מסויימת פסולה בעיניו - בלי לפסול אותה במובן רגשי של כינויי ודימויי גנאי.

וזה שאדם מוצא לנכון לזלזל ברמה רגשית של כינויי ודימויי גנאי - זה בגלל שהוא עצמו לא שלם עם דרכו ברמה הרגשית - ולכן הוא צריך לזלזל ברמה הרגשית בזולת - כי רק ככה הוא ירגיש טוב עם עצמו, כי הנימוקים הענייניים לא מספיקים באמת, גם לדעתו של המזלזל.

בקיצור - ככל שתזלזל יותר ככה תבין שאתה לא באמת שלם עם הדרך שאותה אתה חושב לנכונה.
אואליסף ט
שמרוב וויכוחים ודיונים על הדרך הזו כבר דיי מיציתי לכתוב את אותן טענות שוב ושוב, ואני לא רואה שום סיבה הגיונית לכתוב שוב את כל הטענות הידועות והנכונות נגד הציבור הזה. אני, ב"ה,שלם לחלוטין עם הדרך של הציבור שבה אני חי ולומד את תורתה.
"אין שלם מלב שבור" ר' מנחם מנדל מקוצקאנונימי (פותח)

ואגב - חשבתי שיש רק תורה אחת לעם ישראל, אני מבינה שלציבור שבו אתה חי יש תורה אחרת מזו של כלל ישראל... (ע"ע:"תורתה").
יש תורה אחת.הקולה טובה
אין דרך לימוד אחת.
יש 12 שבטים בעמ"י, למה? כי יש המון דרכים לעבוד את ה'.
70 פנים לתורה.
אליסף התבטא אחרת קודם.אנונימי (פותח)
(ע"ע "תורתה" בדבריו של אליסף קודם).

ולענין השבטים - יש שמסבירים שהקב"ה השכיח מאיתנו את ההשתייכות לשבטים - כדי שנישאר עם אחד ולא נתפצל לשנים עשר עמים.
כאלה אנחנו, קנאים כ"כ לאמת שלנו עד שאנחנו מסוגלים לחשוב שכל האמת רק אצלנו, ולשכוח שאנחנו בעצם רק פירור אחד מהאמת, והרי פירור אמת, זה כמו חצי אמת, וחצי אמת - זה שקר גדול.

אולי גם בימינו - כדאי שנשכח את ההשתייכות המגזרית שלנו - כדי שנישאר עם אחד ולא נתפצל לכמה עמים, ועל הדרך נלמד מכל יהודי את המעלות שלו ונאמץ אותם - בסוף לכולם יהיו ככה המעלות שבכולם, וככה גם האמת באמת תופיע.
יודית...אלטנוילנד
גם את ניסית לומר שהאמת אצלם אז רילקס...
על זה נאמר:...אלירז
שויכוח, בשתי דקות הראשונות סובב סביב הנושא, אחר כך עוברים להתווכח על דרך ההתנסחות והאמירה.. ומאבדים את העניין המרכזי.

- אני דווקא אוהבת את זה...חחחח
ברור שהויכוח על הויכוח יותר מעניין מהויכוח עצמואלטנוילנד
לא פוסלים, מבקרים, מעלים הבהרות כדי להצדיק את דרכנאחותו
ולהוכיח שהיא נכונה יותר. לאליסף יש משפחה חרדית מספיק ועם קשר מצוין איתם ועם זאת הוא לא מסכים עם דרכם (וגם אני.) ושוב אני חייבת לעשות גזור-הדבק מתגובה קודמת שלי:
גם אם בחורה לא מבינה עד כמה סגנון הישיבה והאידאלים העומדים מאחורי בחירת המקום הם חשובים עבורו - אף זו אבן נגף לזוגיות. ( אי אפשר להאשים תמיד את הגברים ה"לא מבינים")  לאשה יש היכולת והכוח להתגמש ולסלוח ותנו לעצמכן, נשים, להיות נשיות יותר, לתת לבעל לכוון את האידאלים של הבית ותהיינה אתן אלו שמוציאות אותם לפועל בחיי היום יום. ברור שאם קורסים הבעל יבין ויעזור וישתתף אך לכתחילה תפקידו של הבעל להנהיג והאשה תפקידה להכיל. ( אל תטרפי אותי , אני נשואה מספיק שנים ולאחר מספיק ארועי חיים מאתגרים כדי שיהיה מותר לי להגיד את זה). בעל צריך לשמח את אשתו אבל אשה צריכה ללמוד לשמוח ממה שהוא מנסה להעניק לה, ועוד המים עמוקים לשוחח בענין אולי בהזדמנות אחרת או שרשור אחר

ההבהרות הללואנונימי (פותח)
בינתיים מראות שהדרך של החרדים יותר טובה בנושא של הישיבה של הבחור לאחר החתונה, ואין בדרכה של הציונות הדתית מעלה טובה בתחום זה לענ"ד.

והרי המעלות בעזיבת הבחור את הישיבה שלו כשהוא מתחתן ומעבר לישיבה או כולל אחרים מנויות לפנייך:

1. יש בכך הוכחה של חיבור לתורה בעצם, ולא למסביב.

2. יש בכך התחשבות ברצון האישה לכתחילה, ולא רק אם היא כבר לא מסוגלת (או על סף קריסה, במילים שלך, למה נשים חושבות שהן אמורות להגיע לסף קריסה? מה זה החינוך הזה? גברים אף פעם לא חושבים שהם אמורים להגיע לסף קריסה).

3. יש בצעד הזה הבעה שאישתו של הבחור יותר חשובה לו מהאגואיזם שלו.

4. יש בצעד הזה קיומה של תורה, ביחד עם לימודה "ואהבת לרעך כמוך" - כלל גדול בתורה.

והיפוכם בדרך של הבחורים בישיבות הציוניות.
עזבי... אבל באמת אין מה לדבר איתך...אלטנוילנד
את נגועה בשנאה...
מצטער שאני אומר את זה ככה...

אבל כנראה שכחת שביהדות
תפקיד הגבר הוא להוביל,
יש כאלה שבוחרים באופציות הלימודים והעבודה
ויש כאלה שממשיכים ללמוד תורה כמה שנים
תפקיד הגבר הוא ללמוד תורה
ואישה שבגללה בעלה לא לומד [בתנאי ששני בני הזוג!! מעוניינים בלימוד התורה של הבעל]
היא בבעיה

לגבי סעיף 1. אז ככה: עצם העובדה שהוא נשאר זו ההוכחה לחיבורו לתורה, משום שהוא יודע ש'זאת התורה לא תהא מוחלפת'!!!

לגבי כל השאר: צריך שניים לטנגו, ולכן לענ"ד, לגבי פרנסה הבעל צריך להתגמש, ולגבי תורה האישה צריכה להתגמש.

בניגוד ללימוד תורה, פרנסה אפשר למצוא בכל מקום- 'פשוט נבלה בשוק ואל תצטרך לבריות' וזה אגב משו שהחרדים לא מצטיינים בו במיוחד.

סליחה על הניסוח העילג, אני לא במצב רוח להשקיע בטירוף.. 
יהודית,~א.ל
אני חושבת שאת לוקחת את השאלה למקום קיצוני. ולא מבינה מהיכן צץ הכעס...
כותב השאלה אמר שאין לו בעיה עקרונית לעבור, אבל במקביל ציין שישנה חשיבות וערך מוסף שמצא בישיבה הספציפית של, בעבורו.

בוודאי שיש אמת בללמוד במקום מסוים, ולא לכולם קל להתחבר לכל מקום ובוודאי שזה מוסיף, וברור גם במקביל שאם יהיה קשה ולא נח לאשתו הוא יתחשב בכך

אין כעסאנונימי (פותח)

יש רצון לתיקון דרך לא טובה שנכבשה לרבים.

מסכימה איתך לא מעט....אילה שלוחה
בתור אחת שלומדת במקום שממש ממש טוב לה בו, ויש לה בתוכו סוג של מדרשה מיוחדת שאין בשום מקום אחר, אני חושבת שלפעמים לאישה זה ממש ממש קשה לעבור...

ואף פעם לא הבנתי למה כ"כ הרבה נשים בהריון ועם תינוקות צריכות לנסוע שעות למקום הלימודים שלהן... (לפעמים גם בטרמפים!) לא פעם ראיתי אישה צעירה נוטפת מחום בחודש תשיעי נוסעת הביתה בטרמפים, או אמא לתינוק רך בגשם שוטף.... חלק מהן גרות ממש ממש רחוק ולא עברו מכללה מכל מיני סיבות (למשל שאין את המקצוע במקום אחר, ולפעמים אפילו כי אין משהו יותר קרוב - למרות שזה היה להן ממש ממש רחוק וקשה!!)

וגם מקום עבודה לפעמים זה סיפור, ובפרט כשהמשפחה הצעירה מתפרנסת בעיקר מהעבודה של האישה זה נהיה יותר משמעותי..

עם זאת אני בהחלט מסוגלת להבין את הבחור שזה ה-מקום שמתאים לו בתורה, וזה ממש ממש חשוב!!

לדעתי לא ניתן לומר אמירה חד משמעית בנושא. זה תלוי בבחור ובבחורה, ובחיים שלהם....

שיהיה בהצלחה!

עקרוני ומהותי או ספציפי וזמנידידי
לגבי פגישה שניה- כל אחד והקצב שלו... וכמו שנאמר- לעיתים עולים נושאים כבדי משקל בדרך כלשהי בשלב מוקדם מידי ואי אפשר להתעלם מהם. אצלינו הנושא עלה בפגישה הראשונה...
לדעתי צריך להעלות שוב את הנושא, אבל בעקיפין ובעצם לבדוק מה מפריע לה- השכונה מפחידה אותה? המרחק מהעיסוקים הנוכחיים שלה או ממשפחתה? עצם הלימוד שלך בישיבה? המגורים בעיר? אולי היא אינה רוצה לחיות חיי שליחות? כשתקבל תשובות לשאלות שמטרידות אותך תוכל להחליט האם מדובר בעניין עקרוני ומהותי שאינו נתון לגמישות מצדך או מצידה ( צורת חיים) או שמא העניין הוא ספציפי יותר ( מקום ) ואז כל הנושא הוא זמני.
מסיפורי האישי- כשהסתבר שהעקרונות, הרצונות והאידיאלים משותפים והדילמה מאוד ספציפית- דחיתי את הלימודים שלי בשנה, התחתנו, וגרנו בסמיכות לישיבה, ולאחר מכן עברנו למקום שונה לחלוטין- בסמיכות למקום הלימודים שלי, ובעלי למד בישיבה בה הוא גדל בתורה  ולבסוף אף הודה בכך שהמעבר הועיל ללימוד התורה שלו ולהתפתחות התורנית והרוחנית שלו.
באופן עקרוני- אני מסכימה עם כך שהגברים- בני הישיבות ההופכים לאברכים-  הרבה פעמים נשארים במקומות המוכרים והנוחים שלהם והנשים הן אלו שעוברות את השינויים המשמעותיים לאחר החתונה... החל מכיסוי ראש, עבור דרך מקום מגורים- סביבה חדשה וכו', לימודים גבוהים, עבודה וכלה בהריונות ולידות... לא כל כך הוגן.....

זה גם לא הוגןאנונימי (פותח)
וגם פוגע באופן עקיף בזוגיות.
ליהודית*  ובכלל..ננשמה!
אני חושבת שיותר מדי תקפת את am42 בלי להבין מספיק את הצד שלו,
אף שניסה להסביר...
כאשר בחור בוחר ישיבה גבוהה, 
הצורך שלו בישיבה שתתאים לו מבחינה נפשית, אידאולוגית, ותורנית הוא עצום,
מכיוון שעצם זה שיש היום כלכך הרבה מבחר, הוא המבלבל וההבדלים הדקים בין הישיבות הם משמעותיים!!
והאדם צריך ללמוד במקום שבו ליבו חפץ, ואליו הוא מתחבר!!
אחרת, הלימוד שלו לא יהיה אותו לימוד..
בנוסף אני מסכימה עם ההצעה ללבן איתה את העניינים ולהגיע לפשרה שתספק את שניהם.
וכן, נראה לי שעוד מוקדם לדון על כך בפגישה שנייה,
בכולופן- 
שיהיה רק- בהצלחה!!

מעניין  וחשוב לדעת מהם סיבותיה............תותי פרוטי 1
אתה מציג את זה מנקודת המבט שלך אבל צריך לשמוע את שני הצדדים. אולי הישיבה שלך מרוחקת ממקום הלומודים/עבודה שלה ? (במרחק ניכר שיקשה עליה)
אולי  מקום הישיבה שלך מאוד רחוק ממשפחתה וממקום סביבתה ששם גרות כל חברותיה ? (ובזמן שאתה בישיבה היא תתפוצץ משעמום עד שתכיר את אברכיות המקום)
כמו שאתה לא חושב על כיוון של לעבור לישיבה אחרת (במקום שבו היא מעונינת לגור), זכותה גם לא לרצות ולעבור לגור ליד הישיבה שלך........
אז הכי חשוב שתדברו על זה רציני בראש פתוח, כלומר כל אחד ינסה להקשיב ולהבין את טעוני השני ולחשוב איך אפשר לבוא לקראת הצד השני...........בהצלחה!!!!!!!!!
*לימודיםתותי פרוטי 1
^^^ננשמה!
מסכימה ממש..

מצטערת , לא קראתי תגובות אבל..-נאוה-
בס"ד

אני חושבת שזה עניין קצת של אופי.
יש אחת שמתאים לה אברך ויש אחת שתעדיף בעל שעובד במשרה גבוהה.
השאלה היא אם היא רוצה אברך והבעיה שלה זה האיזור מגורים,
או שהיא פשוט לא רוצה אברך אלא משהו אחר?
חברים,מצטער..אבל אתמול זה נגמר בהסכמה של שנינו...am42
חברים,מצטער..אבל זה נגמר אתמול בהסכמה של שנינו...am42אחרונה
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Sevenאחרונה

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך