מוטרדת..אנונימי (פותח)
בס"ד

זוג דוס,מהפגישה הרבעית לא מצלחים לשמור נגיעה..

אנחנו פשוט אוהבים אוהבים אוהבים שאין..

מנסים או או כמה שאנחנו מנסים לא הולך [אולי באמת אין כ"כ רצון]

אין מצב להפסקה

שנתחתן מיותר להגיד כי בע"ה אבל עד שיקרה התהליך יש עצות?
כמה שאלות...וכמה עצות..אלירז
זוג דוס - מה הגדרת הדוסומטר לדוסיות שלכם? [בצורה סטריאוטיפית אני מתכוונת]
בפגישה רביעית כבר נגעתם או שיש לכם חשש גדול מאוד שתפלו...?

כך או כך מבחינת עצות נראה לי-
-ללמוד בטלפון יחד את החומרה שבדבר! או כל אחד בנפרד..[גם מהצד קצת של ההפחדות, כי בדור שלנו איבדנו קצת את היראה ובמקרים כאלה היא חשובה! כי שוםדבר אחר כמעט לא ישפיע]
-לא להיפגש אם זה לא ליד אנשים שמכירים אותכם!
-ולזרז את החתונה מהר מהר!!

זה מה שנראה לי נכון באופן השטחי.. אבל ברור שמי שמכיר אותכם ידע לרדת למורכבות של הרגשות ושל האופי של כל אחד מכם! אולי כדאי להתייעץ עם מישהו קרוב, אפילו עם ההורים שיבינו את המצוקה וידעו שיש עניין חשוב לזרז את החתונה..
גם אני...מוטרד...חסר צלע
קודם כל  אני מרשה לעצמי לומר לך שאתם לא אוהבים. נקודה.
הבאתי כבר באחד השירשורים קישור לשיעור של הרב נח וינברג על אהבה, אני מביא אתו שוב, מומלץ מאד.

דבר נוסף. אם אין רצון אמיתי זה לא יעזור. עליכם להבין עד כמה זה רע כרגע.
"מגע הקסם" כבר קראת?
לעשות תשובה.מאמע צאדיקה
להתחזק מאוד בלשמור ולהקפיד על דיני ייחוד.
כן כן- ייחוד.
לא להיות במקום שבו אין אדם שרואה אותכם כל הזמן
"מורא שמיים כמורא בשר ודם"

ללמוד תורה ביחד.
כל פגישה להתחיל בללמוד את ההלכות של ייחוד ואיסור נגיעה.

לא להפגש יותר מפעמיים בשבוע.
לדבר בטלפון רק בשעות היום. (בלילה- יש יותר סיכוי להתגלגל לדיבורים לא לעיניין...)

לברר בשכל -ולא רק בידיים- אם אתם מתאימים ורוצים להתחתן.
ואם כן- תעשו את זה מהר בלי מריחות!

אם צריך- ללכת לרב שאתם סמכים עליו שיתן לכם עיצה ודרכי לימוד ותשובה.
(רבנים הם גם בני אדם... רב לא יתעלף אם הוא ישמע שיש אנשים שיש להם חולשות של בני אדם ומאבקים של עובדי השם!)
מסכים לגמרי!!!D.E
אני גם הייתי בסיטואציה הזו וחשבנו שהולכים להתחתן אבל אחרי חודשיים וחצי הבנתי שזה היה רק משיכה חיצונית ולא רגש וזה נורא כואב שאתה מגיע למצב שאתה מדבר על חתונה ופתאום אתה שם לב לזה-תשאלי את עצמך האם אתם באמת מתאים או שזו רק משיכה חיצונית?האם גם הגבר חושב ככה?...צריך מאד לשמור על מה שצדיקה אחותך אמרה-זה הדבר היחיד שיציל אתכם מליפול שוב ואני אומר את זה מניסיון כואב-הייתי בדיוק במצב כמו שאת מספרת וזה נגמר רע...
תמיד רבנים אומרים שחתונה זה לא פתרון לבעיות נגיעהnick
ונראה לי שזה נכון גם במקרה הזה. 

אם מרב "אהבה" נגעתם בדייט רביעי(!), אולי אתם מפספסים משהו?
תשובות.אנונימי (פותח)
בס"ד

אלירז -
1.זוג דוס הווי אומר בחורה שנראת דוסית ובחור שנראה דוס,שאיפות לבית של תורה וכו' כלפי החבר'ה נחשבים לחזקים .
2.פגישה רביעית כן נגענו
3.אין אפשרות לזרז את החתונה סיבות אישיות.
4.עצה שניה שלך לא רלוונטית.
ותודה.

חסר צלע-
העלת לי חיוך לגמרי.
לא אוהבים -אין לך מושג עד כמה,ואין לך מושג כמה עברו ביחד שהוכיח לנו שאנחנו אוהבים אהבת נפש.
תודה על הקישור.
וקראתי,תאמת לא היה לי סבלנות את הכל ננסה לקרוא שוב
תודה.

צדיקה אחותך.
צודקת אבל -קצת לא אפשרי.
וצודקת צודקת צודקת צודקת.
תודה רבה צדיקה

nick
לא הבנתי..
מזתאומרת מפספסים?

[אגב -אני בת כמעט 19 והוא כמעט בן 20.]
חמודה- אולי תמספרי את הסעיפים שלי?מאמע צאדיקה
כי אני לא הבנתי מה את המתכוונת?????
מה לא אפשרי ומה אני צודקת???

תדברי עיברית ואל תכתבי מברקים- תודה!!

ולגבי "לא אפשרי"-
אם את מאמינה שאפשר לקלקל- תאמיני שאפשר לתקן!!
(עוד המלצה לספר- תשוב תחייני של הרב שפירא- על תשובה וצניעות ועוד כמה דברים...)

אווצ' לא התכוונתי לעצבן ..אנונימי (פותח)
בס"ד

לא אפשרי להפגש במקום הומה אדם.

ו..לתת ידיים אין לנו בעיה גם באמצע הרחוב

כל שאר העצות קיבלתי תודה
ממש לא התעצבנתי!! הייתי משועשעת...מאמע צאדיקה
פעם עשיתי למישו סידרת חינוך- הוא רשם רק פסקאות- אבל לי היה מותר לענות לו בסעיפים ממוספרים...

למה לא אפשרי לכם להפגש במקום הומה אדם?
אני לא מתכוונת שתלכו לשבת ברחבה של הכותל...
אני מתכוונת שמבין הספסלים של גן הוורדים (למשל.. כן?!) תבחרו את הספסל שהכי קרוב לכניסה- לא את אחד מאלו שעמוק עמוק בחושך הרומנטי....

"אין לנו בעיה לתת ידיים ברחוב" -גם ברחובות מגורי הוריכם? גם כשחברים רואים אותכם?
(פשוט לחפש איפה יש את אפקט מורא בשר ודם)

קצת מדאיג---אפוש
בס"ד
הייתי מציעה לזרז את תהליך ההכרות ע"י שמירת נגיעה (כן נשמע מוזר..אבל ברגע שתשמרו נגיעה תכירו יותר טוב ויותר מהר את הפנים אחד של השני...)...
ממש חבל שתבנו עכשיו על מגע פיזי...אחרי כמה שנים זה נשחק...כדאי לנסות להדחיק את הפיזיות ולהתמקד באישיות...בסופו של דבר רק ההאמה האישיותית תקבע אחרי כמה שנים את המשך הקשר..
ב"הצלחה
הנגיעה עלולה "לעוור" אותךמשה
בעיה לא פשוטה כשהשאיפה שלך היא להתחתן עם האדם המתאים ביותר באופן יחסי.

אתם צריכים לראות אם יש התאמה בסיסית בלי הנגיעה הזו (שעם הזמן עלולה להחמיר מן הסתם). אם הייתם נופלים אחרי יותר פגישות זה היה ""נסבל"" מבחינת בחינת התאמה (לא מבחינת ההלכה!!), אבל במצב שלכם זו בעיה.

הייתי אומר שהמילה "הידלקות" מתאימה כאן יותר, אבל אני לא מכיר אותכם כדי לשפוט.
אוהבים אוהבים אוהבים שאין....הביצה שהתחפשה
בס"ד

בטח שאוהבים אוהבים, השאלה איך האהבה מתבטאת גם בלי המגע.

[לא קראתי את כל התגובות.]

קודם כל- לרצות! לרצות לרצות לרצות.

אין דבר העומד בפני הרצון...
וכשמבינים שמדובר בבית שלכם, בנשמות הילדים שלכם בעז"ה, העסק מקבל משמעות אחרת....
ושהרצון הזה יגיע משניכם, כי כשהוא מגיע מצד אחד הוא רופף.

א. ללמוד דיני יחוד ולהקפיד עליהם
ב. להיפגש פחות. ואם נפגשים, להקפיד ביום
ג. להתייעץ עם הרב שלכם, איש הוראה.

אגב, כתבת בסוף:
"שנתחתן מיותר להגיד כי בע"ה אבל עד שיקרה התהליך יש עצות?"

מה ז"א "שנתחתן- מיותר להגיד"?! מה נראה לך!? אחרי החתונה זה רק הולך ונהיה יותר קשה.
אחרי החתונה זה רק את והוא מאחורי דלת סגורה, ועכשיו-עכשיו-עכשיו זו העבודה המקדימה!!!

דעי לך, בזכות מצוות טהרת המשפחה זכו היהודים להעמיד אלפי דורות של זרע קודש. אלפים!!
זה הבית היהודי!!!
^^ יש פה משו אחד שאני לא מסכימה אליו-מאמע צאדיקה
זה שאחרי החתונה זה נהיה יותר קשה.
זה לא.

בנישואין יש לפעמים מצבים שקצת קשים של להיות אסורים למשך תק' ארוכות יחסית-
אבל יש בזה משו קל יותר מאשר שמירה לפני נישואין
למה?
א. כי יש את אפקט "פת בסלו". וזה נותן המון המון רוגע.
ב. כי יש מסגרת הלכתית שהרבה יותר עוטפת את הזוג מאשר "סתם" רווקים
ג. כי מותר ייחוד- וזה אומר שיש מקום אינטימי רק שלכם לשבת לבד ולדבר...
ד. כי אתם נפגשים כל יום ובלי לנסוע חצי מדינה- זה מוריד מהעומס הנפשי של הפגישה....
ה. הכי חשוב- כי יש סייתא דשמיא מיוחדת
חוצמזה ש"הבא ליטהר מסייעים בידו" זה נכון גם לסייתא דשמיא של רווקים

אני חוזרת ואומרת- אם יש לכם רב שאתם קרובים אצלו -לכו אליו. הוא יעזור לכם מאוד- גם בעיצה, גם בתמיכה, וגם במורא שמיים.

הממ, נכוןהביצה שהתחפשה
בס"ד

אבל כן יש מידה של קושי גדול מאוד מאוד מאוד,
לפחות בהתחלה.

כמובן כמובן כמובן שיש סיעתא דישמיא וכל מה שכתבת, אבל זה קשה מהבחינה של אם רק רוצים- זה כל כך, אבל כל כך קרוב...

צדיקתי, אני חולקת עלייךדבי חיה
כל הנימוקים שציינת הם באמת של חז"ל - למה מותר לגור עם אשתו הלא-טהורה בבית אחד וכו'... אבל נקודת העניין פה, שאם לא שומרים על נגיעה בפגישה רביעית, חסר מהותית ביראת שמיים, וזה יכול מאוד לפגוע בבניית הבית.

ומה יהיה מיד אחרי החתונה? הוא "יתאפק" שבועיים? ואחרי לידה?

דבי חיה צדיקה יקירתימאמע צאדיקה
איך ננסח את זה?
אנשים חושבים- אם לפני חתונה קשה- וואי וואי מה יהיה אחרי... כמה קשה יהיה

ואני אומרת -זה לא נכון
אחרי חתונה יש הבדל עמוק ומהותי -שגם מי שלא הצליח לשמור לפני חתונה- אחרי החתונה מצליח להתגבר ולשמור
למה? כי הוא נשוי. כי יש את כל הדברים הנ"ל. כי יש עזרה מיוחדת מהשמיים

כי יש מסגרת הלכתית של איסור והיתר והרחקות
ולרווקים אין מסגרת כזו (כלומר- יש- הכל אסור- ולא משנה מה את מרגישה בלב לגביו....)

ככה שגם אם לא מצליחים לשמור לפני חתונה- זה רע מאוד
אבל זה לא אומר שכל הנישואין יהיו דפוקים ומלאי חטא

"אשרי נשוא פשע כסוי חטאה"
את מה שכתבתי פה אני יודעת מניסיון של חברה שאמרה לי...
בחינת הרגשותכלנית1
עצה 1: לא להיפגש במקום מבודד, אלא במקום שיש עוד אנשים בסביבה. הכוונה לא מקום הומה אדם, אלא בית מלון או על ספסל בחוץ סמוך לגינה ציבורית אבל לאור יום...
עצה 2: לנסות לערוך "פגישה" בטלפון. פשוט לשוחח חצי שעה בטלפון על נושאים שמשותפים לשניכם ולראות אם יש דברים משותפים מלבד משיכה פיסית.
עצה 3: כדי לבחון את טיב הקשר אפשר לעשות הפסקה יזומה של שבועיים בהם לא נפגשים ולא מדברים בטלפון ואפשר אולי גם לאפשר לשני הצדדים להיפגש עם מישהו אחר. פסק זמן כזה יכול לעזור לבחון מעט את הרגשות ממרחק, במיוחד כאשר ההחלטה להתחתן נפלה כבר אחרי 3-4 פגישות, אולי רק על סמך משיכה חיצונית.

צריך להבין את חומרת העניין!אודי4
נגיעה יש מחלוקת - איסור דרבנן לחלק מהפוסקים ולחלק דאורייתא !!!
אולי את לא מספיק מבינה כמה זה חמור.

"אולי באמת אין כ"כ רצון" - אז כדאי מאוד להבין שזה ממש חשוב!!. ואם תיפלו יותר מזה... מה תגידי לעצמך אח"כ? ואל תגידי שלא תגיעו עד כדי כך .. אין אפורטרופוס לעריות! זה הרי מדרון חלקלק... - שמירת נגיעה זה הבלם שיכול לעצור!

ככל שהקשר טהור לפני החתונה - הקשר לאחר הנישואין הרבה יותר בריא וקדוש, מתחזק. וכמובן זה גם מאבד את המיוחדות של אחרי החתונה.

תביני כמה זה לא טוב שלא שומרים נגיעה, וכמה זה יעשה לך טוב אם כן תשמרי. (הפסד מצוה כנגד שכרה ושכר עבירה כנגד הפסידה).

לצאת מהתפיסה הלקויה שאין דבר כזה שאפשר להפסיק~א.ל
קשה- בוודאי
בלתי אפשרי- ממש לא.

תלמדו על הנושא לעומק, התייעצו עם מורי הדרך שמנחים אתכם, נסו להפגש במקומות ששם הסיכוי שתיפלו נמוך
אל תוותרו לעצמכם
סליחה על השאלה -אולי אני גם לא מנתחת נכון- מה מונע בעדכם להגיע לרמות "גבוהות" כשזה נוגע לנגיעה? כי אתם יודעים שזה אסור, שזה מקולקל, שזה לא נכון. שיש לזה זמן ורק שם זה מלא טהרה ואמת
תחדדו את אותה התפיסה גם ברמה הראשונית של נגיעה פשוטה

בהצלחה!

אין דבר כזה שאי אפשר להפסיק*~א.ל
בזוית קצת שונה-פאז
ממליצה מאד מאד לבחון את הקשר גם בצורה שכלית, ואולי אפילו בהתייעצות עם מישהו חיצוני שאת סומכת
עליו (עליה..)

זה כיף, מדהים, ומשכר
כזאת אהבה, וכזאת משיכה,
והמגע,

ויכול ח"ו למנוע, או לסנוור מלבחון את השכל בצורה מעמיקה.

אני לא אומרת ח"ו שצריך להפרד, ובעז"ה זה הזיווג הנכון,
וכשתתחתנו,
תדעו שהחלטתם החלטה נכונה ועמוקה,
ולא "רק" התאהבתם.

אומרים שבחירת בן זוג היא מהלך של "מלך"
מח,
לב,
כבד.

שכל, רגש, משיכה.

יש לכם ב"ה את 2 הפרמטרים האחרונים, וזה נפלא,
אבל אם חסר משהו חלילה בפרמטר הראשון, זה גרוע.

לכן, אני דוקא לא הייתי אומרת למהר ולהתחתן.

תפגשו רק ביום, רק במקומות עם אנשים שאתם מכירים,
תנשמו קצת אויר,
תנסו לרווח בין הפגישות, לתת להיי טיפטיפה לשקוע,
ולהשתמש גם בשאר הכלים שה' נתן לכם.

לא סתם יש שמירת נגיעה.
היא אמורה להציל בדיוק ממצבים כאלה,
שבם הרגשות או היצרים גוברים על השכל והחכמה
למרות שאותה בעיה יכולה לקרות גם רק מרגש, בלי מגע.

אני יודעת על מה אני מדברת.

אולי כדאי לבחור לשתף גם רב שהוא מכיר (אולי אפילו בעניין הנגיעה, וזה יעזור לו לעצור את עצמו)
ולהתייעץ.

שתדעי, שמי שלא עובד על עצמו בענייני קדושה וברית לפני החתונה,
(זה נכון בעיקר על גברים) רוב הסיכויים שהוא לא יוכל לשלוט בעצמו
גם אח"כ.
ואני לא מתכוונת דוקא ליחסים ביניכם, שבעז"ה תצליחו לשמור על עצמכם,
אלא לכל שאר הנסיונות שבנים מתנסים בהם עד 120 גם כשהם נשואים לאשתם היפהפיה שהם
מאד מאד אוהבים.
(שמירת עיניים, ומחשבה, וכו')

הלואי שמצאתם באמת אחד את השני,
ושתצליחו באמת לשמור על קדושה,
להקים בית מתוך טהרה אמיתית, וגם תשובה.

להחליט החלטות רציניות ועמוקות,

ובעז"ה לחיות באושר ועושר,
עם הרבה אהבה ומשיכה.

אה, ועוד עצה חשובה: תתפללו חזק לה' כל יום, ולפני כל פגישה, שיעזור לכם לעמוד בניסיון של הנגיעה.
חוץ משה' בטח יעזור, זה עוזר גם לחזק את הרצון בתוככם.

בהצלחה רבה!!

כמה מחשבותאנונימי (פותח)
מוטרדת יקרה!
אני מבינה מאוד את המקום שלך, ודווקא מתוך כך אני מציעה לך לנסות רגע להתנתק מכל הרגשות הגועשים, ולהקשיב לקול שונה קצת:
המצב בו את נתונה כרגע נדמה כשיאה של האהבה, ויתכן שזה באמת כך. אך האמת החזקה יותר היא שמדובר בשיא ההופעה של היצר. מצב שבו לא מבחינים כל כך במה שקורה כי נתונים עמוק בתוך חוויה מסעירה וקצת מעוורת.
נגיעה היא לא המדד לאהבה האמיתית (בתור אישה נשואה...) וכי כלפי כל מי שאנו אוהבים מוכרחת הנגיעה לבוא?! אלא ודאי שהאהבה היא חיבור פנימי לאיחוד בין שניים ורק אחר שמופיע החיבור הפנימי על ידי ההכרות שלפני החתונה בשלב האירוסין והחתונה על כל שלביה, אז הנגיעה החיצונית בין איש לאישה מעצימה את זה ומאפשרת בנין יציב.
מטרת האיסור הזה בין השאר היא להביא אותנו לחויה הרגשית העמוקה= אהבה, דרך הראיה הפנימית של האדם שעומד מולנו. בזמן שמנטרלים את כל היצרים החיצוניים (שקיומם ידוע ומורגש) הלב פנוי לבחון את האמת בצורה אמיתית בלי מסכות ודמיונות, לבחון באיזה בחור באמת מדובר, איזה מידות יש לו וכו'.
איסור, משמעותו העמוקה היא כמו להיות אסור= קשור. בזמן שאנו אסורים זה לזה, בזמן האירוסין ואף אחרי החתונה, אנו קושרים את עצמנו זה לזה בקשר רוחני שרק אחר כך מקבל כלים גשמיים.

מטרה נוספת של האיסור היא למנוע ממנו להגיע לבור בלי תחתית, למעשה שאין ממנו דרך חזרה...
נשמה יקרה! ידוע לנו ש"אין אפוטרופוס לעריות", ומדובר ביצר שאסור להעמיד אותו במבחן כי זה קשה לו מידי לעמוד בו, זה מבחן שמועד לכשלון.
יכול להיות שצריך להפסיק להיפגש (כי לפי מה שאמרת אי אפשר לעמוד בזה...), לעבד נתונים, לדבר בטלפון, לקבל החלטות מחודשות ולחזור עם ידיעה ברורה שאתם לא תתנו לזה לקרות שוב!!
ותדעי- שאם תעמדו בזה, האהבה שלכם עמדה במבחן האמת!!!
ואם לא... היצר עבד במבחן האמת...

שה' יהיה בעזרכם ותראו ברכה גדולה והרבה ישועות!!!
כמה סוגי אהבות...חשבשבת
והגדולה מכולם היא זו שאפילו אי אפשר לבטאה במילים ובמעשים אלא רק במחשבה על השני.........(לקו"ד א')

התבוננות ותפילהעוקר הרים
תנסי כמה שיותר ללמוד על הנושא של הנגיעה האסורה והמותרת.
אולי במצב כזה כדאי לך מאד לקרוא ספרים של ברסלב (גם את ממש לא בכיוון), ספרים שמחזקים בצורה פשוטה על שמירת הברית.
תשימי לב תוך כדי מה גורם לך לרצות לגעת, איזה צורך זה ממלא לך, האם זה חלק מהותי מהקשר או שהקשר בנוי על דברים אחרים.
 אין דרך אחרת לעבוד על עצמנו חוץ מלשים לב תוך כדי לכל הרגשות/ המחשבות... שקשורים בדבר.

ותפילות, סתם כל יום לפחות כמה דקות, וגם ליסוע למקומות שאת לא נמצאת בהם הרבה (מערת המכפלה/ קבר רחל/ רשב"י וכו') ולשפוך את הלב לפני רבש"ע על כל מה שקשור בעניין- (כל הדברים הבאים הם רק הצעות, זה צריך להיות מהלב שלך)
לבכות כמה עצוב לך שאת לא מצליחה לשמור נגיעה,
להתפלל שהקב"ה יעזור לך להתגבר על עצמך,
שיאיר את עיניך בחומרת האיסור,
שיזכה אותך לבנות בית בקדושה (תכנים טובים) וטהרה(בלי איסורים),
וגם על החתונה, ועל הבית, ועל הילדים...
וכל זה תתפללי גם על הבחור.

וכמובן אם אפשרי חובה להתייעץ בזה עם אנשים שמבינים בעניין, אם אפשר שמכירים אותכם ואם לא אז עדיין מאד כדאי- אפי' לא לפחד לפנות לרב יהושע שפירא וכדו',
תזכרי שאחרי השמחה שמצאת את שאהבה נפשך את תתחילי לרצות לבנות על בסיס זה בית, אהבה היא הבסיס הכי טוב, אבל זה לא מספיק, בשלב הבא (אולי רק אחרי שתתארסו) את תתחילי להרגיש שזה מפריע לך, את רוצה בית שבנוי על ערכים מסוימים, את רוצה לבסס קשר על הרבה דברים חוץ מהמגע, שמה לעשות- לא תמיד קיים.
זה נפלא להתלהב אחד מהשני מיד, אבל צריך לבנות את כל העומקים בקשר.

(גם אני אשתדל להתפלל) בעזרת ה' שתזכו לבנות בית קדוש.
חיזוקאנונימי (פותח)

ידידי היקרים.

חזקו ואמצו ואכן עליכם להגביר את הרצון עוד יותר ואם צריך אז פחות להיפגש. זו הדרכה ידועה בזמן האירוסין כדי לא להגיע למצבים כאלו.

הרבי מליובביץ זצ"ל מזכיר בהרבה מאגרותיו שלעיתים חוסר אהבה והרמוניה בזמני הקירבה נובע מקרבה אסורה בזמני הריחוק... והרי אתם באמת אוהבים זה את זו אז למען האהבה הטהורה שלכם וכדי שהיא לא תפגם חלילה תחזקו את עצמכם בכל תחבולה אפשרית ואם תרצו - תצליחו.

שמח בשמחתכם ושתזכו לבניין עדי עד אמיתי

......חשבשבת
כל ניסיון שה' מעמיד אותנו בו- ברגע שעומדים בו אז השכר הוא כפול ומכופל ומרגישים מין סיפוק כזה ויכולת שליטה על עצמנו.(ראי את א"א והנסיונות בדרך לעקדה הוא נכנס לנהר שהגיע עד לצאוורו ולא ויתר ובסוף ה' הראה לו שזה היה סתם הדמיה- והשכר שקיבל לזה הוא באין ערוך...)
וברגע שלא עומדים בו אז באים נסיונות קשים יותר שקשה יותר לעמוד בהם- והכל זה מעצת היצר...

אז נותנים לך גב לעמוד בנסיונות הרבים בדרך ובמיוחד בזה....
ברגע שתעמדי בו כבשת חצי עולם

נ.ב.
אתם יכולים פשוט לקבוע פגישה אחת שבה אתם לא נוגעים ותיראי איך זה זורם אם זה עובר כמו שצריך (וכן.. אני יודעת שזה קשה) אבל פגישה אחת בלי לנגוע אחרי שנוגעים משקפת המון...
בהצלחה!
מגע הקסםמ. שלום
לדעתי זה לא בהכרח שאין ביניכם אהבה
אלא אולי אין אתם מודעים למשמעות של המגע בפרט וקשר זוגי בפרט
אז לדעתי מומלץ ללמוד ספרים כמו "מגע הקסם" שעוסקים לאו דוקא בצד ההלכתי כמו בצד הנפשי-אמוני של הנגיעה
כל טוב והמון בהצלחה
זה לא טוב!! מה יהיה אחרי החתונה??? מוח שליט על הלבshindov
זה קורה להרבה מאד זוגותנמרוד
זה לא טוב אבל השמיים לא נפלו עליהם והם חיים באושר עד היום הזה. תשתדלו להמנע, תשמרו על האהבה ותתחתנו כמה שיותר מהר.
וכל אלה שמספרים לכם שזו איננה אהבה מצטטים כמו תוכיים כל מני דברים שסיפרו להם רק אתם יודעים את האמת שלכם.

בוודאי שזו אהבה - עובדה שהם מרגישים משיכהוופל אמריקאי
אין אהבה בלי משיכהנמרוד
פשוט אין דבר כזה.
את צריכה קודם כל לרצות באמת!דיצה8
תעבדי קודם על הנקודה הזאת. בלעדיה יהיה לכם קשה מאד אם לא בלתי אפשרי, כי יצר העריות וכל האביזריהו שלו הוא חזק מאד וצריך כח רצון חזק כדי להלחם בו.
אויש...מתוקה...כמה שאני מבינה אותך...אביוס
תראי, קודם כל-אתם יודעים שאתם נמשכים אחד לשניה-יש המוווווון זוגות שאני מדברת איתם, הכל מתאים להם אבל לא נמשכים...

דבר שני-נדבר הלכתית.
זה אסור.נקודה.
אם את ממש רוצה לסוע בשבת לים וממש את  לא יכולה להתאפק-את עושה את זה? לא.
הבעיה שלנו, (כן, של כולנו, ואני בתוכם) ש-קלות החטא מביאה אותנו לחטוא.
(אני זוכרת שפעם באולפנא אמרו לרב שלנו-אז מה אני לא שומרת נגיעה אבל אני שומרת שבת, והוא ענה משפט חריף, הוא אמר-אני מעדיף שתחללי שבת ותשמרי נגיעה. נגיעה מדרדרת אותך יותר משבת)

מעבר לזה-כתבת שאתם נוגעים מפגישה רביעית...אני לא נכנסת לרמת הקשר שלכם...אבל אם אתם לא מתכוונים להתחתן בקרוב ואתם נוגעים מפגישהריעית-זה קצת בעיה. פגישה רביעית זה סופר התחלה!! זה יכול כ"כ לסנוור אותך ולעוור אותך...אם תריבו או תתווכחו על משהו-חיבוק פותר הכל.
ואסור, אסור!!! שזה יקרה, בטח שלא בתור רווקים.
בתור רווקים אתם בונים את ביתכם, את תפיסת עולמכם הזוגית, לא בונים תפיסה זוגית עם "פלסטרים".

"תענישו" את עצמכם על כל נגיעה.

וכמובן-ללמוד ולקרוא על זה, אם היינו יודעים כמה זה אסור וכמה זה פוגע, בעיקר בגבר, מבחינה הלכתית, לא היינו עושים את זה.

אני זוכרת ששאלתי את המדריכת כלות שלי לפני החתונה, אמרתי לה שאני מפחדת שלא נצליח לשמור את השבועיים של הנידה, והיא אמרה לי-קודם כל-תמיד אפשר לעשות תשובה, דבר שני-את לא תעשי את זה, כי את אישה טובה ואת לא רוצה כרת על בעלך.

אויש כמה זה נכון.

אז אני לא באה להפחיד אותך שבגיהנום יותר חם, אני באה לומר שלכל דבר יש מחיר, והאם זה המחיר שאת רוצה לשלם?

אגב, אני פה בפרטי אם את רוצה להרחיב.

באמת? הוא אמר משפט כזה? מוזר...~א.ל
קשה לי להסכים עם האימרה.. עליו אני כמובן לא אחלוק כי מי אני שאחלוק.

קשה לי להסכים כי הוא לא הקב"ה. שני הדברים החמורים.
הוא אמר,היינו בכיתה י'...אביוס
וודאי ששני הדברים חמורים, אך הדרדרות בנגיעה יכולה להביא אותך למקומות שתצטערי עליהם יותר מאשר חילול שבת.
לא מסכימה..~א.ל
[מצטערת שאני חולקת, אני פשוט לא חושבת שנכון לומר כך.. (וכמובן אני מתייחסת בדבריי מבלי קשר לרב, אלא לאמירה) ]

א. מי אמר?
ב. ה' אנחנו לא.. את ההחלטות של מה עדיף לקיים על פני מה- אין אנו אמורים לעשות. צריכים לקיים את הכל. צריך להציג את שני הדברים כחמורים ולא להקל במקום אחד בשביל להראות את חומרת המקום השני.
אם רוצים לעורר לגבי דבר אחד- שיעוררו לגבי אותו עניין. אם רוצים ליצור סערה פנימית לגבי משהו מסוים- שיעוררו סערה פנימית לגבי אותו משהו מסוים, למה לחפש פתרונות במקומות אחרים?
"אוהבים אוהבים" עלק..זמן אם
איך שאת מתארת אתכם, כאילו יש משהו מיוחד באהבה שלכם שאין אצל אחרים, ולכן אתם נופלים ואחרים לא. ובכן, גבירתי הנכבדה. מהמעט שרשמת התרשמתי שאת חיה בסרט. את כותבת שאת 'דוסית' ואני משוכנעת שהדוסיות שלך היא חיצונית בלבד, עניין חברתי בלבד, ואין בה שום דבר אמיתי. ומסתבר שמצא מין את מינו, גם הבחור איתו את נפגשת הוא עלק דוס, אם תוך ארבע פגישות כל האידאולוגיה שלכם קורסת זה מעיד שהיא היתה כולה מגדל קלפים ולא דבר אמיתי.  אני מציעה לך לעשות חושבים, לבדוק אם את באמת דתיה או סתם שומרת מצוות כעניין חברתי שברגע שהוא עומד למבחן הוא לא מחזיק מעמד. נראה לי שהדברים החיצוניים אצלך מאוד חזקים, ואת פשוט לא בנויה מבפנים. כמאמר הידוע של הרב קוק (גם אני רוצה לצטט משהו..) מי שאין נפשו משוטטת במרחבים.. וכו', מסתבר שאת מהסוג שלא בונה לעצמו שום בניין, למעט בנייני קלפים.  אני כותבת הכל בחריפות כי את מציגה כאן מצג שוא כאילו את דוסית וכאילו אתם אוהבים וכל מיני עניינים. תחשבי קצת לעומק על עצמך, על בן הזוג שלך, תצאי מהסרט שאת חיה בו, שהוא בסך הכל אופוריה רגעית. כדאי לצאת בצורה מושכלת מאשר להתנפץ אל מציאות עגומה עוד חודש-חודשיים. רבים וטובים לפני העידו שזה קרה להם. חכם לומד מניסיון של אחרים אבל אני לא משוכנעת שאת עונה על ההגדרה הזו..
יואו נראה לי שיפוט מהיר, אדן הוא יותר מכמה מיליםאנונימי (פותח)
שכבר אפשר לשפוט אותו , פורפורציה בשפיטה. גם אני חושבת שהם טועים ושלא בטוח מתאים להם הגדרת אוהבים
ושלא בדיוק הגדרת הדוסיות שלהם היא ההגדרה הנכונה, הרבה כאלה שמגדירים את עצמם דתי כאילו פתוח חושבים שהם עונים על מקסימום דוסיות רק בצורה שנראית להם סבבה כי החילונים ותרבות המערב אוהבים אותה כי זה לא תורה מעל הכל והלכה בכל מחירו. לכן זה נראה להם הדרך כי הם יעני לא קיצונים כי הם מתייפיפים.

לגביה יכול להיות שהיא כזו ויכול להיות שלא .
מה אנחנו יודעים עליה?
סיפרה כמה שורות על אסוטיאציה שהיא שם? נכון שהרבה פעמים זה מתאים לדמות מסויימת .
אבל המציאות מורכבת .
אל נמהר לשפוט , בשביל לשפוט צריך להקשיב ולשמוע מה שהיא אומרת במילים ומה שהיא אומרת מעבר למילים.
"זמן אם" - יש עניין להגיד דברים בצורה שייתקבלאלירז
ובמיוחד אם את משוכנע בצדקתם!

אז לנשום עמוק, לא להגיד את הדברים מתוך כעס..
[אולי יש לך גם נגיעה אישית בדברים האלה, ואז את כועסת גם על עצמך..]

קיצוריישן - דברי חכמים בנחת נשמעים!
תיקונים: *שיתקבלו, *משוכנעתאלירז
אין מצב ל"אין מצב להפסקה"פשוטת העם
עם זאת, כל כך מבינה אותך ואת המצב שלך.

אם את רוצה פירוט-בשיחה אישית בשמחה.
בהצלחה!
>>צחקן
בע"ה

מרוב "טעמי המצוות" שחופרים על נגיעה, לא שומרים את זה.
זה איסור. נקודה.

^ אמן! ^ כן! ^ יהי רצון!אלירז
תודה על כל התגובותאנונימי (פותח)
בס"ד

ועל כל החיזוקים באישי.

קיבלתי ממכם כוחות אדירים,אין לי איך להודות

בע"ה נעשה ונצליח!

שתיהיה שבת שלום ומבורכת.

תודה.
אולי כדאי להיפגש במקומות שיש אנשים...איזה טוב^

ישתבח שמו אנונימי (פותח)
בס"ד

ואו,ב"ה היום נפגשנו,היינו ביחד 10 שעות עשינו מסלול הליכה,ו..הצלחנו לשמור נגיעה

אני כ"כ גאה בנו,כי עשינו מסלול קשה והיו הרבה מצבים שלתת ידיים היה נחוץ והיינו פשוט גדולים מהחיים !

תאמינו לי הכל בזכות הקב"ה שהביא אותי לפורום הזה

אנשים הזרימו לי כוחות אדרים באישי וגם בשירשור עצמו.

הרגשתי היום לפני הדייט רצון מטורף להצליח והנה הצלחנו

איזה הרגשה נפלאה,איזה הרגשה מעצנגת מספקת היה לנו פשוט כייף ואיכותי !!!

תודה רבה לכם תודה רבה לקב"ה

בשם ה' נעשה ונצליח!
יישר כוחאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
ותבשרו לנו בקרוב על אירוסיכם
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
למה לא עדיף מבט בעיניים בגובה העיניים פחות או יותר
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא אוהבת את המונח 'התפשרות' בהקשר הזהלגיטימי?

כתבתי פעם הודעה על משהו דומה:

https://www.inn.co.il/forum/t1369141#14847987

קצת ארוך, אבל נראה לי התייחסתי שם להרבה מהדברים שהעלית.

והייתי רוצה להוסיף: בסוף את זאת שמתחתנת, לא חברות שלך. לא המשפחה שלך.

את צריכה להחליט אם טוב לך בקשר.

האם ייתכן שהבחירות שלך יובילו לזה שתגיעי לגיל מבוגר יותר כרווקה?

ייתכן.

אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

זה לא שמישהו אומר לך, או שתתחתני עכשיו עם מישהו שיש לו מראה 80% בעינייך, או שתחכי שנתיים ותתחתני עם מישהו שנראה 100% בעינייך.

יש מחיר לבחירות שלנו, ואנחנו לא תמיד יודעים מה הם.

נקודה נוספת,

זה שזה שעומדים מולי כרגע X מועמדים רלוונטיים, ואני צריכה לבחור מבינהם.

בכל פעם עומד מולי אדם אחד.

האם יש יפים ממנו? כן.

האם יש נחמדים ממנו? כן.

האם יש קרובים יותר לרמה הרוחנית שלי? כן.

אנחנו לא מחפשים את הכי, ובטח שלא בכל התחומים ביחד.

אני מחפשת מישהו שמתאים לי - מבחינת זה שיש לי איתו שיח ותקשורת, שאני מרגישה שאני יכולה לעבוד ולצמוח איתו ביחד. הבנה, הכלה, כבוד, חוסר שיפוטיות. ועצם הבחירה שלי בשותף לדרך - וכמובן בצורה הדדית - היא זו שמובילה לדעתי לקשר הייחודי של נישואין. 

במילים אחרות: הבחירה ההדדית היא זו שהופכת אותנו למיוחדים זה לזו, ולא 'ציונים' שאפשר לתת על פרמטרים כאלו ואחרים. בכל פעם צריך לבחון את מי שעומד מולינו ולראות אם יש כאן פוטנציאל - ואם אין, להמשיך הלאה.

ואם מבחינתך כל עוד המראה לא מוצא חן בעינייך אין פוטנציאל - אז זה לא רלוונטי.

רוצה שזה ישתנה? זה או להבין שצורת המדידה שלך לא בהכרח משקפת את המציאות (נניח התמונה לא הכי מחמיאה - ואז אפשר לבקש\לחפש תמונות נוספות ולקבל תמונה כללית ברורה יותר,

או לשנות את נקודת המבט שלך על העניין - לא להתפשר, אלא לעבור שינוי פנימי עמוק.  

אם תראי משהו כהתפשרות, תצטרכי לחיות עם התחושה שיכולת להשיג יותר טוב, אבל זה מה שהיה לך ביד, אז הלכת על זה. ולחיות עם תחושה כזאת זה נראה לי מזעזע.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך