תבינו נשמות קדושות.. אתם? כמו מנגל!! חחחח עכשיו תיגידו מה יש לו זה.. השתגע חחח באו אני יסביר לכם למה אני מתכוון... כל יהודי ויהודי הוא? מנגל! אתם בעלי אש בעוצמות... מה צריך היה לעשות כדאי לדליק את האש? לנפנף... ככה הגחלים נדלקים והאש נדלקת... אז אותו הדבר? זה יהודי!! כל יהודי ויהודי יש לו נשמה קדושה!! יש בנשמה שלו ניצוץ אלוקי!! ואת הניצוץ הזה? צריך להדליק!! וככה? אדם ניהיה כולו א-ש מתלהב שמח הנשמה שלו נדלקת...וככה הוא עובד את ה' יתברך בשמחה.. באהבה.. נו ואיך מדליקים מנגל?? מנפנפים עושים רוח.. אותו דבר? אצל הנשמה שלנו חבר'ה.. מה מדליק את הניצוץ האלוקי בלב שלנו.. בנשמה שלנו יודעים?? ר-ו-ח-נ-י-ו-ת! תורה!! מצוות!! מעשים טובים!! זה? הנפנף של הנשמה... וככה? היא נדלקת!! ואז? הנשמה שלנו מתעוררת ועובדת את ה' יתברך!!!
אחיםםם שלי!! יש לכם נ-ש-מ-ו-ת ק-ד-ו-ש-ו-ת!! אתםםם יודעים שעל כל יהודי ויהודי יש 2 מלאכים ששומרים אותו ת-מ-י-ד בכל מצב שיש? גם אם אתם ה-כ-י רחוקים מה' יתברך יש לכם עגילים.. קעקועים לא יודע מה.. עשיתם תדברים ה-כ-י גרועים שיש... בורא עולם שולח 2 מלאכים קדושים וטהורים שישמרו עליכם!! אתם מבינים מה זה? כתוב בספרי הקבלה שהנשמה של היהודי ה-כ-י רשע שיש!! יותר קדושה מכל המלאכים בשמיים!!תבינו מה המעלה שלנו חבר'ה..
הינההה לפני שבוע היה עצמאות... חח אני כבר שומע עכשיו אנשים מדברים על ל'ג בעומר "איפה אתה בלג בעומר.." חח כל הזמן אנחנו מחפשים להנות.. לפני חודשים כולנו "פורים פורים" עבר חלף לו פורים כולנו "פסח פסח" עכשיו היה כולם? "עצמאות" נו נגמר עכשיו כולם? ל'ג בעומר.." יגמר זה? כולם "אילת.. ים.. בריכה.." רק מחפשים? להנות ולהנות.. שאנחנו אומרים "אני רוצה להנות" מה הכונה "אני" מי זה אני? הבשר שלנו? הראש שלנו? הרגלים? חחח לא הגיוני.. "האני" אמיתי של האדם זה? הנשמה שלו.. היא? המרגישה היא? החושבת.. היא? הרוצה.. ואנחנו מרגישים לפעמיים ריקנות.. דיכאון.. עצבות.. צער.. ל-מ-ה?? כי הנשמה רוצה תאוכל שלה!! ומה זה האוכל שלה? ים? בריכות? על האש? מועדונים? אילת? פייסבוק? חחח לא ולא!! כל זה הנאות חולפות!! הנאות לגוף! זה? הנאה רגעית ז-ה-ו!! אחרי שנגמרת הנה כבר חוזרים לבאסה שלנו... ומחפשים את הנאה הבאה "נלך לפה.. נלך לשמה.." חחח למה? כי הנשמה שלנו רוצה ודורשת רחוניות!! רוצה קדושה!! זה כמו תינוק שבוכה מה הוא רוצה? אוכל! אם נתן לו משחקים זה ירגיע אותו? חח כן לכמה שניות וזהו! עד שהוא לא יקבל אוכל הוא יבכה ויצעק!! ככה הנשמה שלנו חבר'ה היא צועקת בוכה תן לי רוחניות! תן לי תורה! ואנחנו מרגישים? "חסר לי.. כולי בבאסה.." תבינו עד שלא נתן לה את מה שהיא רוצה שזה רוחניות קדושה טהרה!! הצער הריקנות עצבות הבאסה שיש לכל אחד ואחד פה? ימשיך ל-ע-ד!! הנשמה שלנו? רוצה תורה!!
באו נתן לכם הוכחה.. כולנו אחרי כיפור איך מרגישים? חח בעננים.. שאנחנו נגיד עושים מעשה טוב.. צדקה.. עוזרים לנזקקים לחולים.. איך אנחנו מרגישים? מאושרים!! תהרגשה הזאת לא נקבל? לא באילת.. ולא במעדון.. ולא בחוף על הכנרת.. ולא בשום מקום!! למה? כי באותו רגע קיימנו מצוה.. אז אור של המצוה יורד לנשמה שלנו וזה? משמח אותה.. מדליק אותה.. מ-א-י-ר אותה!! אמת או לא? מי שיגיד "לא מרגיש כלום" הוא? ש-ק-ר-ן! כ-ו-ל-ם מרגישים! מה שכתבי פה הקטע הזה? א-מ-ת! כי כל אחד ואחד חווה את זה במהלך חייו על הבשר שלו!!
עכשיו יהיו כאלה יחשבו אז מה.. בשביל להיות מאושרים צריך לשמור תורה.. מצות..? עזוב קשה לנו.. זה לא בשבילנו!! מי שחושב ככה? ט-ו-ע-ה ובגדול! קשה לכם לשמור שבת? תפילין? צניעות? לא יכולים? לא מסוגלים? סבבה!! אל תשמרו שבת! אל תניחו תפילין אל תעשו כ-ל-ו-ם!! {ומה הכונה אל תשמרו? ברור שחייב לשמור שבת והכל..שאני אומר אל תשמרו הכונה לאנשים שממש ממש רחוקים מתורה ומצות לא יודעים בכלל מה זה תורה..אז יעני בתור התחלה יעשו את הדבר הבא...} קשה לכם? סבבה תעשו דבר אחד ז-ה-ו!! יודעים מה זה? כל יום תיראו הרצאה של תורה...של מוסר.. באינטרנט? לא חסר אתרים כאלה של הרב זמיר כהן.. הרב דניאל זר.. הרב אמנון יצחק.. הרב ראובן אלבז.. הרב רפאל זר.. לא מוצאים תגידו לי כאן בכיף אני ישלח לכם. סבבה אל תשמרו כלום! קשה לכם מבין אתכם!! אבל כל יום ויום? תיראו הרצאה של תורה!! קשה לכם כל יום ויום? אז 3 פעמיים בשבוע... קשה לכם גם את זה? אז פעמיים בשבוע!! תלכו להרצאות.. מי שרוצה? ירשום לי כאן ואני יכוון אותו איפה יש מה מו מי!!
תעשו נ-ס-י-ו-ן ח-ו-ד-ש אחד זהו חבר'ה!! חודש אחד כמו שכתבתי לכם הרצאות וכו'... ואתם תיראו? איך תרגישו!! אתם תיראו? איזה אושר איזה שמחה איזה סיפוק אדיר ימלא אתכם! אומר לנו ה' יתברך "הלואי אותי עזבו ותורתי שימרו כי המאור שבה מחזירה אתכם למוטב.." ה' יתברך אומר סבבה עזבתם אותי לא שומרים תמצות שלי!! אבל? הלואי שתשמרו את התורה שלי! תיראו שיעורי תורה! הרצאות! דרשות! למה? כי אור של התורה.. תחזיר אתכם כבר למוטב! אור של התורה? תדליק לכם את הנשמה לעובד את ה' יתברך להתקרב אליו!!
יודעים למה? כי הנשמה שלכם כמו שכתבתי למעלה היא? כמו מ-נ-ג-ל!! ברגע שמנפנפים קצת רוחניות.. קצת דברי תורה.. קצת מוסר.. היא? נדלקת כמו ל'ג בעומר.. רוצה את זה עוד ועוד ועוד... נשמתו של אדם? מטבעה נמשכת לאמת חבר'ה!! תפנימו את זה נשמות קדשות!! זה? הבסיס של הא-ו-ש-ר בחיים!! זה הבסיס? של נחת רוח בחיים!!
שה' ישמח אותכם