אךך כל מי שחושב על להתאבד.. או כל מי שנמצא בדיכאון בצער בכאב תבינו כל החיים שלנו זה נסיונות.. זה עליות ומורדות... פעם אנחנו למטה פעם אנחנו למעלה.. כל מי שחושב על להתאבד.. זה בדרך כלל מדיכאון.. מצער.. מכאב... אנחנו בחיים צריכים לה-ת-מ-ו-ד-ד-!! לא ללכת לישבר..כולנו מרגישים לפעמיים צער.. כאב.. בדידות... כולנו נפגענו מאנשים.. אז זהו? נגמר? נחרב עולם?? ל-א!! צריכים לדעת להתקדם!! למשיך אלה!! עכשיו נלך ברחוב וניפול לתוך בוץ.. נגיד "ייאלה זהו אני נשאר בבוץ כי התלכלכתי.."?? לא.. אנחנו נקום.. נצא.. ונלך יותר בזהירות כדאי לא ליפול.. אף אחד פה? לא יכנס ליואש בגלל שהוא נפל לבוץ.. נפלת?? אז תקום!! אז אותו דבר? החיים שלנו לכולנו יש נפילות בחיים -ל-כ-ו-ל-ם!! אבל צריכים לדעת לקום!! להתגבר!! למשיך ק-ד-י-מ-ה!! אם אנחנו נשב ונבכה "אויי למה זה קורה לי.. למה זה מגיע לי.. " ונכנס לדיכאונות.. וצער לכאב...לא צריך לברוח מיזה!! צריך? להתמודד
גם אני בחיים שלי אתם חושבים לא עברתי דברים קשים?? חחח אני עד לפני 4 שנים הכיוני שלי היה "שבור מאהבה... מלך אכזבות.." אלה היו הכיונים שלי באיסיקיו.. בכל הפרומים שהייתי.. לילה אחרי לילה הייתי יושב ובוכה.. היו ימים שלא רציתי יותר לחיות.. כנסו לפרופיל שלי במקושרים חח תיראו במוסיקה שלי כתוב שמה רק שירי דיכאון וכו'.. למה? כי רק לשירים אלה הייתי מתחבר.. גם אני הייתי כתוב שירים של דיכאון בשירים מוציאים את הכאב.. את הצער.. גם אני עברתי ימים קשים ואני חושב על זה היום אני? מבין כמה זה היה לטובתי! לומד מטעיות אלה!! אדם שנופל לבור פעם אחת.. לא יפול פעם שניה.. למה? כי הוא למד מטעות אז אתם? נפלתם.. לא משנה באיזה מצב.. ובגלל איזה סיבה.. אבל בסוף? אתם תעברו על זה אל תסתכלו על היום.. תסתכלו על העתיד.. על עוד שנה.. איך הדברים יראו?? אחרת! ולא משנה בגלל איזה סיבה אתם מגישים חרא ומיואשים.. אם זה משפחה.. חברים.. וכ'ו.. דברים? משתנים! עכשיו? חרא.. אבל איך אומרים "גם חרא בסוף מתייביש.." גם היואש והסבל הזה? בסוף יעבור.. וכן עכשיו אתם תיגידו "בטח.. ממש.. " חח אתם תדברו ככה מיואש.. מכאב.. אבל זה? האמת.. אז למה ללכת לפוגע בעצמינו.. על משו שיחלוף? זה כמו שעכשיו אני יגיד לכם "אני בדיכאון אני רוצה למותתת " למה??. "כי נגמר החורף.." חחחח זה הגיוני? סבבה נגמר החורף.. קיץ מדכא.. אבל החורף? יחזור.. {ונכון שזאת סיבה דפוקה אבל כל זה בשביל שתבינו שבסוף ה-כ-ל יחזור להיות טוב ויפה..}
תבינו אחרי הרע?? בא הטוב!! אחרי החושך?? בא תמיד אבל תמיד ה-א-ו-ר! עכשיו אתם עצובים.. שבורים.. בדיכאון.. אבל בסוף? יהיה טוב! גם לי היו ימים שלא אמנתי והייתי שקוע ביואש.. לא חשבתי על מחשבות של להתאבד וזה למה? כי תמיד היתה לי אמונה בתוך הלב שה' יתברך שומר עלי..שה' יתברך? יושיע אותי... ובאו אני יגיד לכם משו.. אין אבל א-י-ן! אדם שהקב"ה קרוב אליו כמו אנשים שהם בדיכאון.. שהם עצובים!! הקב"ה קרוב אליהם ושומע לתפילות שלהם יותר מלצדיקים!! ואת זה? לא אני אומר!! כתוב בפרוש "לב נשבר ונדכא אלוקים לא תבזה.. קרוב ה' לכל שברי לב.." מי שהלב שלו שבור?? בורא עולם קרוב אליו!! אתם בדיכאון בצער.. יושבים בוכים מצטערים... בורא עולם?? יושב יחד אתיכם ובוכה אתיכם.. ומשתתף בצעריכם! ולא משנה אם אתם דתים חילונים וכו'.. אתם? הבנים והבנות שלו ב-כ-ל מצב!! ה' יתברך?? א-ו-ה--ב אתיכם!! גם אני היו לי לילות.. ואי ואי אני זוכר אותם כולי צמרומרות.. הייתי יושב ובוכה ובוכה ובוכה.. אבל בתוך תוכי הרגשתי? שהקב"ה יושב ומחבק אותי.. משתתף בצערי.. בורא עולם קרוב למי שהלב שלו שבור.. וגם מי שמצער אתיכם.. פוגע בך.. שגרם לכם להגיע למצב הזה? תזיכרו מה אני אומר בורא עולם? יחזיר לו פי 10000!! אבא שפוגעים בבן שלו ישתוק?? לא!! כמו אריה יקום ויטרוף!! אז מי שפגע בכם... בורא עולם? יסגור איתו חשבון!!
אין אין יאוש בעולם חבר'ה.. א-י-ן-!! מה זה ללכת להתאבד?? מה זה יתן לכם?? צריכים להתמודד.. מכאב? לא בורחים תפנימו את זה.. עם הכאב? מתמודדים!! ורק הזמן? יעבור ואיתו הכאב.. אתם חשובים תלכו תקפצו מחלון וזהו נגמר?? תחתכו תורדים שלכם וזהו נגמר?? מה תקבלו מיזה אה? וגניד לא תצלחו להתאבד.. יביאו אנשים מבית ספר.. מעריה.. יקחו אתיכם למוסד.. לטיפול... מה זה יתן לכם???. עוד יותר סבל וכאב.. תחשבו על הכאב שהיה לכם בעבר.. והתגברתם עליו.. נו?? עבר או לא?? ע-ב-ר!! והיום בטח אתם צוקחים על זה.. ומצפצפים על זה.. אז סבבה עכשיו יש לכם כאב יותר גדול.. יותר חזק.. במשפחה.. בחברים.. לא יודע במה.. אבל ללכת להתאבד זה?? לא יפתור תמצב! זה? לברוח ממנו!! ואתם חושבים שמי שמתאבד זהו נגמר הצרות שלו?? חחח צאו מהסרט הזה... הסבל שלו והכאב שלו?? רק מתחיל... ובאו אני יסביר לכם למעלה...
ובקיצור אין לנו דבר יותר חשוב מהחיים!! -א-י-ן! עד כדי כך שכתוב בספרים הקדושים עדיף שכל ספרי התורה ב-ע-ו-ל-ם ישרפו! ויהודי אחד? לא יפגע! א-י-ן! דבר יותר קדוש מהחיים שלנו! מנשמה שהקב"ה נתן בקרבינו... כל מי שמתאבד הוא חושב למה צריך לסבול.. למה צריך להתענות.. הולכים גורמים את עצמם וזהו... הם לא יודעים שיש נשמה בתוך הגוף שלנו.. שנשמה הזאת? היא "אני" אמיתי.. שאנחנו אומרים "אני.." למי אנחנו מתכוונים? לגוף? הגוף הוא חתיכת בשר.. מה עושה אותו חי?? הנשמה שלנו.. היא הרואה היא החושבת היא מדברת ונשמה שלנו? היא חלק מהקב"ה.. כתוב בתורתינו הקדושה "ויפח באפיו נשמת חיים.." ה' יתברך נפח בגוף שלנו נשמה.. זה כמו בלון מנפחים בלון מה יש בבלון? אויר.. של מי? שלנו.. ככה הקב"ה במי הוא נתן "נפח.." נתן בנו נשמה חלק ממנו.. ובקיצור אנחנו הולכים הורגים את עצמינו... חושבים זהו? נגמר? נגמרו הצרות?? חחחחחחחח מי שחושב ככה חי בסרט... הצרות רק מתחילות!
לפני שהקב"ה מוריד נשמה לבן אדם הוא קובע לה זמן מתי לצאת ממנו.. ואם הנשמה יוצאת מהגוף שניה אחת לפני הזמן שלה.. אין אין אין כל הצרות וסבל שעברנו כאן בחיים שגרמו לנו להתאבד זה אפילו לא תקצייר!! למה שמחכה לנו שמה למעלה.. תבינו חבר'ה.. אחרי המות?? יש חיים!!! יש עולם הנשמות!! אומרים אדם "נפטר.." לאן הוא נפטר?? לעולם הבא.. לעולם האמת.. אין לנו רשות ללכת ולפוגע בגוף שלנו.. כולכם פה יודעים שאסור לעשות קעקועים... וזה.. למה? הגוף שלנו הוא כמו בית להשכרה.. בית להשכרה מותר לשפץ? מותר לשבור לעשות? לא.. הוא לא שייך לנו.. אנחנו גרים בדירה אבל היא לא שלנו.. ככה? הגוף שלנו.. אסור לנו לעשות לגוף שלנו נזק.. לפוגע בו.. אז תיגידו "למה צריכים תגוף.." חח בשביל שנשמה תיהיה בעולם הזה היא צריכה את הגוף זה המלבוש שלה.. אבל אני אמיתי שלנו? זה הנשמה... היא אחרי 120 שנה תצא מגוף ותעלה לעולם הנשמות.. לעולם הבא.. ובקיצור אז מה נראה לכם אתם תלכו תתאבדו וזהו? נגמר הסבל? נגמר הצרות?? חח אין דבר כזה.. זה רק מתחיל!!
נו אז שווה לכם את זה חבר'ה?? אני מדבר אליכם בתור אחד שיודע מה זה אכזבות.. יודע מה זה כאב... אני לא מדבר אתיכם בתור אחד שאומר לכם "יהיה טוב.. יהיה זה.. " ל-א!! אני יודע מה זה כאב.. מה זה צער.. ואני אומר לכם חבר'ה אתם?? לא לבד!! בורא עולם?? אתיכם!! שומר אתיכם!! אוהב אתיכם!! לא משנה אתם חילונים דתים וכ'ו... זה לא משנה!! אתם נשמות קדושות!! בנים ובנות של הקב"ה... כולנו? עוברים משברים!! כל העיקר?? לדעת להתמודד.. ללמוד מטעיות ולמשיך קדימה... לא לחזור על אותם טעות.. לא לברוח מהם.. ללכת "להתאבד.." מי שמתאבד? זה מראה כמה הוא חלש.. ובאו אני הסיים בסיפור...תיראו כמה שזה -נ-כ--ו-ן ואמיתי!!
היה בן אדם אחד שנפטר בקיצור יגיע לשמים ראה את כל החיים שלו על חוף ים ותמונות מהחיים שלו של כל הרגעים מהחיים שלו בקיצור ליד כל זה הוא ראה שתי זוגות צעדים יעני שלו ושל אלוקים שאלוקים הולך איתו לכל מקום ברגעים הכי הכי קשים שלו שהכי הוא כאב וסבל הוא ראה רק זוג 1 של צעדים יעני שהוא הולך לבד... אמר לה' יתברך "למה ברגעים אלה שהכי הייתי צריך אותך עזבתה אותי?" אמר לו ה' יתברך "בני לא עזבתי אותך הצעידים אלה שאתה רואה הם שלי... אני הרמתי אותך בידים שלי שלא תיפול אני החזקתי אותך הייתי עוזב אותך היתי גמור..." אךךךך איזה סיפור יפה ואמיתי!!! ה' יתברך אבא שלנו!! הוא אוהב אותנו!! הוא עוזר לנו!! הוא מחזיק אותנו מתי שקשה!! תפנימו את זה חבר'ה!!
הקב"ה------>אוהב אתיכם!! וגם אני!! אז ייאלה מקווה אחרי שקראתם את זה תתנו חיוך גדול.. ולא תברחו מהמצב.. עכשיו? קשה.. אבל בסוף? עוד חודש.. חודשים.. או אפילו קצת יותר.. יעבור הזמן.. ואיתו? הכאב... ואיתו הסבל.. תפנימו את זה!!