יש לי  שאלה קשה.......(בעיקר בנים)אבישי רחובות
מה יותר חשוב הדרכה או לימוד תורה למי שכן יכול ללמוד מתי שיש לו?

פירוט.....:אם הן-אדם מסוגל ללמוד תורה שיש לו זמן פנוית מה עדיף שיהיה מדריך (כמובן בתנאי שלא יתקלקל)או שישב ללמוד תורה
אגב....("סקר")כמה מדריכים יש פה?
בפועל קשה לי להאמין שאם לא תהיה מדריך אז תילמדThe Juggler
בזמן הזה אז תהיה מדריך אני אישית אומר לך תילמד לימודי חול אם אתה בגיל תיכון אז יש בגרויות אחי צריך להיתכונן זה יוריד מימך לחץ יתר!
אני אפילו לא נותן יחס בשאלה ללימודי חול...אבישי רחובות
זה פחות מענין...אותי
תלוי.golani
אני מאמין שההדרכה יכולה לתת מה שהלימוד לא יכול.
אבל כדאי שתתייעץ עם הרב שלך או משהו.
בד"כ- הדרכה...gross
(אם כבר שאלת- אז אני מדריך, כרגע-  שנה וחצי)
אני לא חושב שבאמת כל הזמן הזה תשקיע בלימוד תורה. במיוחד שמתישהו יש קטע שכולם מדריכים ותישאר לבד כזה. וזה יפתח בך עוד הרבה צדדים.
אבל זה באמת תלוי בך, לדעתי רב האנשים צריכים להדריך, ובודדים להישאר ללמוד תורה (אגב, בד"כ הבודדים האלו הם כאלה שכבר עכשיו לומדים כל היום, ככה שאתה יכול לראות אם אתה כזה)
ובקשר לרב- לא תמיד הרב מבין אותך. הרב שלי ממש התנגד להדרכה, ואני ממש שמח שלא הקשבתי לו בקטע הזה...
מסכיםאורי הולנדר
ותקרא גם את מה שכתבתי למטה. שם כתבתי שמי שבאמת מסוגל 100% ללמוד תורה שילמד, אבל אני מאמין שרוב בני האדם הם לא ככה, אז אני (חצי) מסכים עם גרוס. כפי שכתבתי אני לא חושב שבגלל שכולם מדריכים אז גם אתה צריך להיות מדריך. ודרך אגב, גם אני לא מתחרט לרגע על הבחירה שלי להיות מדריך (אני מדריך כבר שנתיים, ואני ממשיך בשנה הבאה בעז"ה).
אני מדריךאורי הולנדר
ובתור כזה אני יכול לתת עצה בעניין. (אני מניח שמדובר במדריך בתנועת נוער [בתקווה שמדובר באריאל...]).

שים לב שעצם הרצון שלך להדריך מראה שאתה רוצה להגדיל תורה בישראל, ולכן אם אתה מדריך בזמן שבו באמת היית יכול להשקיע 100% מעצמך בלימוד תורה, אתה קצת סותר את עצמך. אז לדעתי אם המצב הוא שאתה מסוגל להשקיע את כל כולך לתורה, תעשה את זה ואל תפנה להדרכה. זה לא בשבילך.

אם זה לא המצב אתה צריך לשקול עד כמה אתה באמת רוצה להשפיע על עם ישראל, עד כמה הרצון שלך להיות מדריך מושפע מגורמים חיצוניים ולא קשורים (כגון "כל החברים שלי מדריכים" או "זה ממש מגניב להיות מדריך"). אם הרצון שלך הוא יותר מדי בגלל לחצים חיצוניים, עזוב את ההדרכה ולך ללמוד תורה. אם הרצון שלך להדריך נובע מרצון אמיתי להשפיע על עם ישראל כולו (או לפחות על שבט בודד שימשיך לכל עם ישראל), וזה לא הולך לשנות באופן דרסטי את סדרי הלימוד שלך, אז לך על זה. (כמובן כמו שאמרת אני לא מתייחס לעניין לימודי החול והבגרויות, דבר שיכול מאוד להשפיע למי שזה משנה לו).

ועכשיו תשאל למה אני מדריך? אני אישית סוג של בנאדם על קוצים, אני באמת לא מסוגל לשבת במשך מלא מלא שעות וללמוד, ולכן הרגשתי שעדיף שאני אעביר הלאה את קיום המצוות ולימוד התורה, כדי שמי שמסוגל כן ילמד וכן יקיים כראוי, ולכן אני גם מדריך דווקא באריאל (חוץ מהסיבה שגדלתי שם...), אני בא ממקום של הלכה ללא פשרות, ואת זה אני רוצה להעביר לחניכים שלי, ועד כמה שאני מסוגל אני גם מראה להם לימוד תורה, אבל אם הייתי מסוגל לשבת במשך 100% מהזמן הפנוי שלי וללמוד, אני חושב שלא הייתי נכנס להדרכה. בדרך אגב אני אומר שבדרך כלל (לא תמיד, אל תתפוס אותי במילה) אלה שבאמת מסוגלים לשבת ללמוד מלא והם עושים את זה הם פחות מתאימים להדרכה, גם מבחינת האפשרות שלהם להתחבר לחניכים וגם מבחינת התוכן המעשי והחינוכי שהם צריכים להעביר. כמובן, אני לא בא לומר שזה תמיד נכון (אולי אני טועה וזה אפילו מיעוט), אבל ככה נראה לי.

בכל מקרה, בכל דרך שתבחר אני מאחל לך בהצלחה רבה (ואני אפילו כהן אז אני יכול לברך אותך בברכת הכהנים...), ואם אתה בוחר להיות מדריך אני מאחל לך שתצליח להשפיע לטובה גם על החניכים וגם על כל עמ"י!
קודם כל...אבישי רחובות
אני חושב שההדרכה באמת דבר חשוב ולא מזלזל בזה וזה לא מלחץ אלא בתור אחד שיודע שבאמת זה חשוב ואולי אני גם יכול להשפיע ואם אתה רוצה לדעת אני הייתי באריאל(אני פשוט עכשיו מספיק גדול ואין לי מה לעשות שמה)והשאלה דווקא נדונת על מקום שדורש הרבה יותר חיזוק והוא באמת סניף חשוב והבנתי שגם הרב אבינר אמרשמי שיכול ללמוד עדיף שילמד...
שובאורי הולנדר
אם אתה יכול לנצל 100% מזהזמן שלך ללימוד, תלמד
אם לא, ויש לך מה להעביר ואיך לחזק ולתקן, לך על זה.

דרך אגב, אל תגיד "אני פשוט עכשיו מספיק גדול ואין לי מה לעשות שמה". אין כזה דבר. גם אני מספיק גדול (18 זה מספיק?), סיימתי י"ב ואני בכ"ז ממשיך שנה הבאה הדרכה באריאל. אין כזה דבר אין מה לעשות שמה, תאמין לי שיש לי ה-מ-ו-ן לעשות עם החניכים שלי אפילו שכבר סיימתי שמינית והם עולים לחמישית.

שים לב שכמו שאמרת אסור להתקלקל גם אם הולכים לסניף שצריך מלא חיזוק. אסור לך לקלקל את עצמך בשביל לתקן אחרים (זה גם מעוגן בהלכה שאסור לעבור עבירה כדי להציל אדם אחר מעבירה).

ושוב בהצלחה!
מה שאמרו למעלה נכון, אבל...הרב אמזלג
תמיד אנשים מתייחסים לסניף, כאילו וואוו! אם ניצלת את היכולות שלך, והגעת להדרכה בסניף(אם זה לא בא על חשבון לימוד תורה וכו' וכו'...) זה האידיאל, וזה מה שיבנה אותך.

צריך לבדוק לעומק לפני שאתה נכנס להדרכה בסניף, האם הסניף הזה באמת צריך אותך, ואם אתה באמת תתרום לחניכים ולעצמך, או שאתה פשוט תהיה 'מדריך בקיטנה', או 'בייביסיטר'...

אני לא מזלזל בהדרכה, וברור שיש סניפים שזה חשוב צאד להיכנס, אבל, מה לעשות... יש סניפים שזה פשוט בזבוז זמן להדריך שם.
אני התחלתי להדריך, הדרכתי שנה + (יותר מדי... סתם...) ואחת הסיבות שפרשתי אחרי שנה (שזה יצא תחילת השביעית! ), היא כי פשוט הרגשתי שאני בא לסניף כדי להעסיק את החניכים, וכדי להעביר להם את הזמן, ולשמור עליהם כי להורים שלהם נמאס מהם, והם שולחים אותם לסניף...
זאת לא המטרה שבשבילה נכנסתי להדריך!
כבוד הרב אמזלגאנונימי (פותח)
אבל אם זאת ההרגשה שלך אולי הבעיה בך? (לא בקטע האישי..)
כלומר לא בך אלא בדרך שבה אתה תופס את ההדרכה? הרי לא יכול להיות שהחניכים שלך מושלמים ואין להם מה ללמוד בכלל, וגם אם הם לא אתיופים מסכנים משכונת מצוקה נראה לי שיש לך מה לתרום להם ובדיוק בשביל זה אתה מדריך...

לשאלתך אבישי מרחובות- ..
התורה היא לא רק ללמוד אלא גם לקיים ולהעביר הלאה! מתוך הלימוד תורה שלך תחנך את הדור הבא.. זה לא פחות חשוב.. במיוחד שאתה לא לומד 100% מהזמן גם ככה...
טום סויר-הרב אמזלג
אני הייתי בהרבה סניפים, וראיתי הרבה חניכים, וראיתי בבירור שיש הבדל משמעותי, בין החניכים שלי, לבין סניפים אחרים.

ותסלח לי, אבל כבר אחרי חודשיים הרגשתי ככה, אבל בכל זאת ניסיתי, וכן ניסיתי לשנות את התפיסה שלי.
מצטער, הבעיה היא לא בי.
ועוד משהו..הרב אמזלג
זה לא רק בקטע של החניכים הם מושלמים ואין להם מה ללמוד, זה בקטע שהם לא באים לסניף כדי ללמוד, אלא בשביל הצחוקים והמשחקים. וברור שזה חשוב שיהיה כיף ומשחקים בסניף, וזה לא הנושא, כי אפשר להאריך בזה המון, הקטע הוא, שפשוט אם זה משהו שהוא לא משחק, הם פשוט לא יתייחסו אליו. בקטע הזה, גם חניכים שיש להם מה ללמוד, אין מה לעשות. 

אבל, חוץ מהנקודה הזאת, חניכים מהסניף שאני הדרכתי בו, באים כולם, מבית תורני, והתכנים שאני(וכל המדריכים) מעבירים, ויודעים להעביר בסניף, לא נצרכים להם. כי את הערכים האלה, הם מקבלים גם בבית. אני פשוט לא רואה צורך בסניף כזה.
אמזלג אחי,אנונימי (פותח)
אני ממש לא בא לתקוף או להגיד שיש בך בעיה!!
ואני ממש מבין מה שאתה אומר כי גם אני מדריך בסניף כזה! (פחות או יותר)

הרבה פעמים דווקא בסניפים "דוסים ומושלמים" כאלה, העבודה היא באמת הרבה יותר קשה כי אתה מרגיש לא נצרך, אבל זה לא אומר שהעבודה הזאת לא חשובה!
גם חניכים שבאים מבית דוסי- עצם העובדה שאתה מדריך בסניף, שזה חינוך בלתי-פורמלי, זה משהו אחר לגמרי ממה שהם מקבלים בבית ספר ובבית!
תחשוב שבשביל הרבה ילדים, אתה הדמות שאיתה הם מזדהים- כי זה לא אבא שמכריח אותך לקום לתפילה או רב שחופר לך כמה חשוב ללמוד תורה גם בחופש- אלא אתה בעצמך מהווה מודל לחיקוי בשביל הילדים האלה.
ילד שרואה אותך- מדריך מגניב שקרוב לגיל שלו ועושה איתו צחוקים בשבתות ובמחנות והוא אוהב ומעריך אותו, והוא רואה אותך לומד תורה בחופש או מקפיד על לקום לתפילה בזמן או לא יודע מה (נגמר לי הדוגמאות..)- גם אם באותו רגע הוא לא שם עליך, זה לא אומר שזה לא נקלט בו ושהוא לא רואה בך דמות שהוא שואף להיות אפילו שנים אחר כך!

ואי איזה חפירה.. מצטער חחח
טוב, אנחנו מתווכחים על המציאות...הרב אמזלג
אני אומר שגם חינוך שהוא מקבל מהבית הוא לא פורמלי, ואם יש לו בית כזה, הוא לא צריך סניף.
אתה אומר שבבית הוא לא מקבל. 
טוב...
כבר נהיה פה דיון לא קשור...אורי הולנדר
אז אני אזרום
טום סויר צודק.
הרב אמזלג, מה חשבת, שחניכים יבואו בשביל מסרים ודברים כאלה? למה נראה לך? זה הדבר האחרון שמעניין אותם. אפילו בסניפים הכי דוסים וכו' שיש החניכים באים בשביל הכיף והחבר'ה ולא בשביל המסרים, וכאן מגיע תפקיד המדריך, לקחת את החניכים האלה שבאים להנות ולהפיק מזה משהו טוב. ונכון שבדרך כלל הם לא מתייחסים לפעולה ומחכים בקוצר רוח שהיא תיגמר כדי להריץ צחוקים ולדבר סתם, אבל למקרה שלא ידעת, זה נקלט בתת מודע, ותאמין לי שזה חשוב. חוץ מזה, לענ"ד הפעולות הן לא מרכיב חשוב כל כך בהדרכה. עיקר ההדרכה הוא הקשר עם החניכים עד לרמה שאפשר לדבר איתם בשיחות אישיות באופן אמיתי וגלוי. שם מגיעה ההשפעה האמיתית שלפעמים אפילו לא רואים עכשיו, אלא רק בעוד כמה שנים.
ואני גם אזכיר את מה שטום סויר אמר על הדוגמה של המדריך בתור חינוך בלתי-פורמאלי. באמת עצם זה שהמדריך הוא כל כך קרוב בגילו לחניכים שלו זה גורם מאוד חשוב ומשפיע. תנסה לחשוב על עצמך, ממי היית מעדיף לקבל דוגמה על קימה לתפילה, מהרב שברור שהוא קם כי הוא כזה גדול וצדיק או מהחבר שלך שזה לא ברור מאליו שהוא קם ואתה רואה בו כוחות אדירים כשהוא קם?
לטום....אבישי רחובות
אם ככה אז אין קטע ותועלת לתנועת אריאל ואפשר לסגור אותה

ובקשר לזה שאמרת להיות מדריך אתה אמרת שצריך להעביר את התורה שלמדתי אז אולי אני אחזק את עצמי ואת האלה שאיתי בישבה שיותר קטנים ממני ובשבילי זה יקח פחות זמן על הלימוד תורה
אגב...זה גם שאלה כללית...אבישי רחובות
מה יותר חשוב ללמוד תורה או באותו זמן שאפשר ללמוד להדריך....ועודפעם לטום....איך אתה מסביר מה שהרב אבינר אמר שעדיף שמי שיכול ישב ללמוד תורה?
ללמוד תורה.דוסית גאה!
מה השאלה?
מה?? איך הבנת מדבריאנונימי (פותח)
שאפשר לסגור את תנועת אריאל?
אני אמרתי בדיוק ההפך...

לחזק את עצמך זה חשוב, ובאמת תעשה את זה -תלמד תורה.. אבל בנוסף גם תדריך בסניף וזה יחזק גם את האישיות שלך וגם את התורה שלך! כי תורה זה תורת חיים ולשבת בבית-מדרש כל החיים זה לא חוכמה.. צריך גם לחיות את הלימוד..
זה ^^ היה לאבישי מרחובותאנונימי (פותח)
היי !סתם אחת
סורי שזה לא קשור לשירשור,
אתה אורי הולנדר שעשה את ה"תפילון" לפלאפון ?
לדוסית....אבישי רחובות
אי אפשר להגיד כזה בברור אולי בגלל שאני יכול לגרום לאנשים להתזק(גם לחזור בתשובה)כדאי דווקא כן(אני גם נראלי חושב שצריך ללמוד אבל יש לזה דילמא)ואולי זה גם יעזור לי אבל מצד שני אולי יותר חשוב לחזק את עמ"י בתורה כי אין יותר מידי אנשים שמסוגלים ללמוד כשיש להם זמן פנוי...
תראה ההדרכה יכולה מאוד להעשיר את האישיות שלך.golani
אבל קשה להגיד בדיוק מה אם לא יודעים מי הבנאדם.
באמת זה לא קשור, אבל כןאורי הולנדר
נראה לך שזה סתם כתוב לי בחתימה?
אהה .. חח לא ראיתי ת'חתימה !סתם אחת
מגניב .. סחטין..
זה מזה שימושי !
אחי אתה גאון..!!!(מצטער על החוסר קשר..)ועכשיו..שמוליק פיין
אני לא מדריך אבל לדעתי זה תלוי בסניף כי אצלנו בישוב אין פה יותר מידי אידיאל להדריך כי וואלה כולם באים מבתים דתיים ואתה לא תוכל לשנות אותם או יותר מידי להשפיע עליהם..חוץ ממדריך אחד שיש עכשיו ועוד מדריך אחד שהיה שבאמת באמת ישבו עם החניכים הפחות הדתיים שלהם ולמדו איתם וחיזקו אותם ועודדו אותם ותרמו להם..לא נראה לי שיש מדריך שבאמת באמת תרם כ"כ לחניכים שלו..אז למי שמתלבט באמת תנסה לראות שני דברים א' מה הסיבות שבגללן אתה נכנס?(אולי זה סתם לפוזה,לכיף,שיגידו הוא מדריך וכו'..)וב' אם אתה באמת באמת תתרום שם או שיש לך מקום יותר טוב לתרום בו..!! ועוד משו שחשבתי עליו עכשיו שתבדוק איך זה משפיע על מי שבהדרכה מבחינה חברתית כי יש לנו כמה כאלה שממש היו פעילים בנוער בישוב ופתאום כשהם נכנסו אז כלום..!! אז תבדוק באמת טוב טוב ותתייעץ עם המדריך שלך שמכניס אותך להדרכה ועם מדריכים שכבר בפנים וכאלה שעזבו..ובע"ה יהיה טוב!!

בהצלחה אחי ואם לא תכנס תדע שזה ממש לא כזה נורא..
...אורי הולנדר
נכון שההדרכה מחזקת והונה את האישיות, אבל כפי שאמרתי, אם מדובר באדם שמסוגל לנצל 100% מהזמן שלו ללימוד תורה, אז נראה לי שהוא בנוי ומחוזק מספיק בשביל לא להצטרך לבזבז את ה-7 שעות האלה בכל שבוע, נכון?
לא נכון.קינמון
אורי- בניה של לימוד לא דומה לבניה של נתינה. 
"גדול תלמוד שמביא לידי מעשה" 
מי שלומד את הערך האמיתי של לימוד התורה מבין שרק במקרים קיצוניים נכון לשבת 100% מהזמן רק בללמוד.
כל גדולי ישראל בעבר היו לומדים ועובדים. כל התנאים היו מפרנסים את ביתם חוץ מלימוד התורה.
יש מקום שנכון למעט מאד אנשים של לימוד תורה בלי לעשות כלום חוץ מזה- כדי שיהיו אנשים עצומים בתורה.
אבל לרוב העולם הדרך מלכתחילה היא "גדול תלמוד שמביא לידי מעשה" כלומר ללמוד הרבה תורה- במטרה שכל מה שנעשה יבוא מתוך תורה יר"ש. 
יש לזה הלכות מאד ברורות- מתי אסור לבטל תורה ומתי "ביטולה הוא קיומה" וזה גם תלוי בבנ"א. (לא דומה בנ"א בנוי שיש לו הרבה מה לתת למישהו שעדיין צריך להתחזק בעצמו)

בכללי- אני רואה הדרכה בסניף (וגם בסניפים 'דוסים') כמשהו שעמ"י צריך עכשיו מ-א-ד.
כשהייתי קומו' וחיפשתי צוות בנים, הלכתי להתייעץ על העניין עם רבנים, רב אחד אמר לי שהוא רואה ערך מאד גדול שחבר'ה בגיל תיכון ילכו להתנדב. ולא רק בסניף. כתוב כבר ש"דרך ארץ קדמה לתורה"= לשבת וללמוד תורה זה טוב, זה מעולה, זה בונה את העולם ברוחניות. אבל צריך גם לבנות את העולם בגשמיות.
והרב השני (הרב של הסניף) הסביר לי עד כמה זה פשוט הצלת נפשות לבוא ולהדריך שם (סניף שנחשב 'דוס') ולמה הוא רואה בזה ערך ענק- לכל הצדדים.
אני לא חולקאורי הולנדר
אני יודע שכל התנאים והאמוראים עבדו, לדוגמה ר' יוחנן הסנדלר היה, כמובן, סנדלר. לא אמרתי שאדם לא צריך לפרנס את עצמו וביתו. אמרתי (ואם לא אמרתי אז לזה התכוונתי) שמי שיכול לנצל 100% מהזמן הפנוי שלו ללימוד תורה, שיעשה את זה במקום ללכת להדרכה. לא התכוונתי בשום פנים ואופן שבן אדם צריך לשבת 24 שעות בבית המדרש ושמישהו אחר יפרנס אותו. אמרתי רק שבן אדם שמסוגל לשבת 100% מהזמן וללמוד תורה, לדעתי הוא בנוי מספיק בשביל לא להצטרך את היתרון של ההדרכה שזה בונה אותו.

ואין צורך שתשכנעי אותי שהדרכה זה חשוב, כי כפי שאמרתי כבר כמה פעמים בשרשור הזה, אני מדריך כבר שנתיים ומתקדם לשנה השלישית. ובכל זאת לדעתי מי שיכול במשך כל הזמן הפנוי שלו ללמוד תורה שיעשה את זה. לדעתי האנשים שבאמת מסוגלים במשך כל הזמן לשבת ללמוד תורה מהווים מיעוט שבמיעוט, ולכן לרוב מוחלט של האנשים יותר מתאים הדרכה. ואם אני לא טועה כבר כתבתי את זה בשרשור הזה. אז הנה, אין ביננו שום מחלוקת!
השאלה..קינמון
אם אתה מתייחס להדרכה כ"זמן פנוי" או שאתה מתייחס אליה כ"זמן מנוצל".
אם אתה חושב שהדרכה זה בזבוז זמן- אז כן. תלמד תורה.
אבל. אם אתה מתיחס להדרכה כאל הצלת נפשות ובנית עמ"י ותיקון עולם במלכות שדי (כמו שאומר הר' קוק "כי התיקון בחינוך הוא התיקון בכל") אז אני חושבת שזה בגדר ביטול תורה...
אני כן מתייחס להדרכה כאל הצלת נפשותאורי הולנדר
אבל הלכה ידועה היא שמי שלומד תורה ובאה לידו מצווה שאחרים יכולים לקיים לא צריך להפסיק, וכפי שאמרתי, רוב העולם לא מסוגל באמת לשבת ללמוד תורה 100% מהזמן שלהם, ולכן הם יכולים להדריך (כמוני ), וזה שלומד תורה 100% מהזמן לא צריך להפסיק מלימודו בשביל זה. אם היה מדובר ברוב שמסוגל ללמוד 100% מהזמן ומיעוט שלא זה כבר היה דיון אחר (אבל אז גם היה יותר דיון על נחיצות ההדרכה...).
נכון.קינמון
לכן אמרתי- יש בזה הלכות מאד ברורות.
וצריך להסתכל על זה מבחינה הלכתית. ללכת לשאול רב.
אבל צריך גם לדעת במה מדובר ואיך להתייחס לזה. 
(ומצוה זה דבר אחד, הצלת נפשות זה דבר אחר. אם בנ"א לומד תורה, ורואה ספק פיקוח נפש- פשיטא שצריך לעזור לו. בלי קשר אם יש שם עוד אנשים שיכולים לעזור או לא)

(ולא, אני לא חולקת עליך, רק מנסה לדייק.)

אני שמח שהגענו להסכמה כלשהי...אורי הולנדר
חבר'ה, צאו מהסרט...יהודה00
אי אפשר להיות מדריך אמיתי בלי ללמוד תורה!!! זה פשוט לא הגיוני!!!
זה כמו שתגידו שבקבוק יכול תמיד לתת מים בלי להתמלא. בשביל לתת לאחרים אתה צריך קודם להתמלא בעצמך!!!
(אני מדריך שמשלב לימוד תורה יחד עם הדרכה.)
אבל הדרכה חייבת לבוא ממקום של תורהאורי הולנדר
נכון שבסופו של דבר הכי הכי הכי חשוב זה הקשר עם החניך (וגם את זה אמרתי כבר קודם), אבל מה אתה עושה עם הקשר הזה? משחק איתו תופסת? לא! בתור מדריך אתה בא להשפיע על עמ"י ממקום של תורה, ולכן גם הקשר עם החניך בסופו של דבר צריך לבוא ממקום של תורה ואהבת תורה ואי אפשר לוותר על זה! כפי שאמרתי קודם אני גם לא מצטיין בלימוד תורה, אבל אני כן מאמין בלימוד תורה ואני משתדל כמה שאני יכול, כי כשאני בא להנחיל לחניכים ערכים (אמרת שגם זה חשוב) אני בא להנחיל ערכים של תורה, ואל תבוא ותגיד לי "אתה בכלל מעביר ערכים של גיבוש ועבודת צוות, איך זה קשור לתורה?" בגלל שגם הערכים האלה באים מכח התורה, וחוץ מזה שאני בא גם להעביר ערכים של אהבת העם, התורה והארץ, אהבת ה' ועוד מלא דברים שבלי לימוד תורה לא שווים כלום אם הם קיימים בכלל!
אז אל תהיה מדריך.קינמון
מדריך שלא בא מתוך תורה, שלא בא מתוך רצון להשתפר, שלא שואף לקיום מצוות ולימוד תורה במקסימום- שיישאר מחוץ לנפשות של החניכים בבקשה.
מדריך לא צריך להיות מושלם. אבל הוא צריך להיות במגמת התקדמות. ברצון לעלות.

אף אחד לא חולק עליךאורי הולנדר
חוץ מקצר...
כולם מסכימים שמדריך חייב ללמוד תורה, השאלה הייתה אם להיות מדריך כשבמקום זה אפשר ללמוד תורה. אף אחד לא אמר שאם אתה מדריך אז אתה פטור מלימוד תורה!
אבל....אבישי רחובות
אם במידה מסוימת שאדם כן יכול ללמוד תורה מתי שיש לו ויכול לחזק אנשים גם איפה שלומד ולא רק בהדרכה למרות שמאוד יכול להשפיע (לטובה כמובן)בסניף(נוסיף פרטים:מקום שמחזיר בין היתר בתשובה ושכן צריך מדריכים וזה מאוד חסר לסניף)אבל אם ישאר בישיבה יכול להשפיע שם כמו שאמרתי.....
בתגובה למי כתבת את זה?אורי הולנדר
בכללית....אבישי רחובות
אם אני לא טועה אתה מאריאל בת ים, נכון?אורי הולנדר
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ' ניסן תשע"ב 16:55

מכיר את **** *****? יופי. ממה שאני מכיר אותו הוא לומד תורה הרבה יותר ממני, ובכמויות גדולות, והוא בכל זאת מדריך, ולפי מה שידוע לי הוא אחד המדריכים הטובים ביותר בתנועה הזאת, אז תחשוב שוב על מה שאתה מדבר.

אמרתי שאתם אחים?אורי הולנדר
הבאתי אותו בתור דוגמה שגם מי שלומד יכול להדריך, כי אתה אמרת שלא.
"אים מישהוא מהפורום יבוא להדריך אותם הם
לא יקשיבו לו מיפני שהם רוצים אחד כמוהם שעבר דברים אתה תעביר להם פעולה מורכבת מידי בשבת אף
חניך לא יבא שבת הבאה...."
ציטוט שלך. אמנם הוא לא מהפורום (לא שידוע לי), אבל על פי ההקשר נראה לי שאתה אומר שמי שלומד תורה רציני וכו' לא יכול להדריך, והבאתי לך דוגמה שאתה טועה. ובקשר ליכולת ללמוד, אם זו הבעיה זה כבר משהו אחר, גם לי קשה ללמוד. אתה אמרת קודם שהלימוד מיותר בשביל ההדרכה, לא שאתה לא לומד כי קשה.
למה אתה לא יכולkehati
...אורי הולנדר
"הדרכה לא קשורה לתורה"
"אני רוצה ללמוד תורה אבל זה לא הייעוד שלי בחיים"
לא יודע מה איתך, אבל אני מבין את זה שאתה לא מקשר בין סניף ללימוד תורה ולדעתך זה מיותר. לא שאתה לא לומד כי קשה, אלא כי זה מיותר!

בעצם אמרת 2 דברים, אחד שלימוד תורה זה מיותר בשביל הדרכה, והשני שמי שלומד תורה והוא 'דוס' לא יכול להדריך, לפחות לא אצלכם. אני (וכולם פה) טוען שלימוד תורה הוא מאוד חשוב בשביל ההדרכה כדי שתדע מאיפה אתה שואב את הערכים שלך. הם לא סתם תלויים באוויר. וחוץ מזה הדגמתי מדריך שכן לומד תורה (ויש עוד הרבה כאלה בכל התנועות והסניפים). אני לא מסכים עם 2 הטענות שלך.

נכון, אני באמת לא מכיר את הסניף שלכם טוב כל כך, והדיבורים שלי הם ממה שראיתי במחנה, ובמחנה יצאו לו 8 חניכים אם אני זוכר נכון, ושם ראיתי איך זה, ולדעתי השבט שלו מצויין למרות שהוא לומד תורה. אני מניח שאתה באמת יודע יותר טוב, אני רק הבאתי את הנתונים שאני ראיתי.
אני יכול לומר לך שזה לא בגל לרמת הדוסיות של המדריךalezish
בסניף שלי(רחובות) היה מדריך שהוא היה דוס(כמו רוב הסניף פעם היום הוא התקלקל ) והחליף אותו מדריך אחר(ג"כ דוס) ורוב השבט עזב, למה לא כי המדריך השני היה דוס, שניהם היו דוסים, אבל פשוט הם התרגלו למדריך שליווה אותם 3 שנים.

צודק ב-100%אורי הולנדר
חניכים לא עוזבים בגלל שהמדריך דוס, הם עוזבים בגלל ההרגל. לדוגמה, אני מדריך שבט הרא"ה ואני מסיים עכשיו שנה שנייה, והם בכ"ז לא מפסיקים להזכיר ולהלל את המדריך הראשון שהיה להם במשך שנתיים, וזה הורס לי, כי הם לא חוסכים בהברזות ובחוסר נוכחות, כנראה בגלל שאני שונה מהמדריך הראשון שהיה להם. ושלא תחשוב לרגע שהמדריך הראשון שלהם לא דוס, כי הוא דוס לא קטן וחלק ממה שכתבתי פה למדתי ממנו.
מה אתה אורי הולנדר או הבן שלו???kehati
הבן של מי?אורי הולנדר
אתה אורי הולנדר???kehati
לא, זה סתם השם שליאורי הולנדראחרונה
סתאאאאאם, למה נראה לך? ברור שזה אני... למה?
קהתי תסביר את עצמך.alezish
~~~~~~~~~~~~~ניצלוש~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
עכשיו שמתי לב לחתימה שלך, אולי אתה באומן אצל רבינו, אבל איך תסביר את תמונת הרבי מלובביץ' התלויה בבית שלך..
מה הקשר זה שאני ברסלבר זה אומר שאני שונא את הרביkehati
מלובביץ'????
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך