בעיה קשה לאין ערוך..ביזבוז.לירזושש
אוקיי...לא ממש יכולה לתאר את זה במילים אבל יש לי בעיית ביזבוז לא נורמאלית. כל כסף שאני מרוויחה אני פשוט חייבת לבזבז אותו!! בזמן שכולם סביבי אוגרים כסף, אני, אחרי עבודה מאומצת (והעבודה שלי בכלל לא קלה!) הולכת לקנות בו איזה חצאית חדשה או איזה חולצה.
אני מנסה להשתחרר מהיצר הזה אבל לא הולך לי. כמה פעמים ניסיתי לכתוב בפנקס כמה אני מרוויחה ולעומת זה כמה אני מוציאה ועל מה.עבד בדיוק שבוע ורצתי שוב עם כל הכסף לעיר.
אני יודעת שאני צריכה את הכסף הזה! אני יודעת שאני אתחרט אח"כ על כל המסע ביזבוז הזה שלא מוצא לעצמו גבול אבל למרות כל הידיעה לא מצליחה לעצור בעצמי.
מה עושים?? איך אני משתחררת מהמחלה הזאת??
תתחילי לסמן לעצמך יעדים גדוליםמשה
משהו שיצדיק את ההשקעה והשמירה. משהו שאת רוצה ושיקדם אותך בחיים (מחשב נייד? ).

אחרי שתסמני מסקנה, (תלוי בת כמה את) את יכולה לפתוח חשבון בבנק. זה חינם בלי עמלות עד גיל 18, ואת כל הכסף שאת מרוויחה להפקיד שם.
אל תתפתי לכרטיס אשראי שרק יחמיר את המצב שלך, ולדעתי גם לא לכספומט. רק להפקיד ולהתחיל לחסוך.

אשתי מוסיפה שתתחילי להוציא את כל הבגדים מהארון, לכתוב מה יש שם ולהחזיר חזרה. זה יעזור לך לשים לב שאין לך מחסור בבגדים.

__
סמ"ר (מיל') משה
בצבא מתרגלים ללכת 3 שנים עם אותם בגדים בדיוק באותו צבע. זה לא תמיד כ"כ רע.
אולי לשמור את הכסף אצל ההורים?פעימה
בס"ד

לומר להם שאת מבקשת שישמרו אותו עד שתצטרכי אותו למשהו באמת חשוב..
אז זהו ש..לירזושש
יש לי כ"כ הרבה חלומות לכסף הזה שאני רוצה לשמור. ההורים שלי מן הסתם לא יוכלו לממן לי אוניברסיטה אז אני אצטרך לעשות את זה בעצמי, וללמוד נהיגה כי כבר כולם למדו ורק אני תקועה- אבל איכשהו יוצא שבחיים אני לא מצליחה.
חשבון בנק ממש ממש לא נראה פיתרון כי זה יגרום לי לבזבז יותר.  ואמא שלי כבר למדה שיטה לגנוב לי כסף ולהסתיר אצלה כדי שאני לא אבזבז..
ואני רק רוצה לחסוךךךךךךךךך!!!!!
חסכת..קנית משו...מה הבעיה?somewhere
הכסף-לא ישאר..[זה ברור...]
החולצה-תישאר...

בשביל מה עבדת?
בשביל שהכסף ישב בארון?...[]

אם יש לך דברים שאת רוצה לקנות..ובשבילם את חוסכת...תעשי סדר עדיפיות מה את רוצה לקנות קודם...
נגיד את רוצה מצלמה.....ישר תרווחי, ותקני מצלמה..
לקנות ולבזבז..אין דרך אחרת..[לדעתי..]
ואל תתבאסי...יש לך חולצה חדשה..=]
אפשר לשאול מאיפה...? [סתם..סתם...=]

וואו..אביב
אני כ"כ מכירה אותך..
תמיד בנסיעות וכאלה אני שונאת לקחת כסף כי ת-מ-י-ד אני מוציאה אותו על ממתקים, איסקפה, פיצה וכאלה..
מילא חולצה, אבל לבזבז כסף על אוכל! באססססה..

קיצר, 
אני חושבת שהפתרון של ההורים הוא חכם, מקסי' אפילו חברה שאת מאוד סומכת עליה (מ2 בחינות: שלא "תעלים" כסף, כמובן , וגם שלא תשעה (תקשיב) לתחנוניך שתחזיר לך ת'כסף כי ממש אינלך חולצות וכו' וכו'..) קיצר - חברה שאת סומכת עליה, או כל אדם אחר שאת מסוגלת לשתף אותו בזה עד הסוף (כולל להראות לו שיש לך באמת מספיק בגדים ואין סיבה לבזבז..)

מבינה ת'רעיון??
פשוט לשתף מישו מבחוץ שממש "ישלוט" עליך..
גם לי זה קורא!The Jugglerאחרונה
במקוםלשמור לרישיון אני מבזבז(לא ממש חושב שזה לבזבז) אל עוד ציוד ג'אגלינג!
תחשבו שכל הציוד שלי שווה 50000 שקל! זה מלה כנירא אני ממש מכור כבד!
חחח... העיקר שנהנים!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך