על נזם (איך עושים? האם זה בריא?)צחקן
בע"ה
ראשית, אציין שעברתי על הרבה שאלות רבנים (דרך חיפוש השו"ת המעולה של אתר "שורש"). אציין, שרוב הרבנים אמרו שאין איסור הלכתי, אולם לא מצאתי רב שימליץ על זה.

כמו כן, עברתי גם באתרים רפואיים וכן של חילונים בעניין.

שנית, אציין שלא ראיתי את זה מקובל בקרב בנות דתיות, בטח לא במוסדות החינוך. יותר מכך: מצאתי מס' מוסדות חינוך חילונים שבתקנון שלהם נאסר נזם. אם כן, אתעסק מכאן ואילך בצד הרפואי ולא הרוחני שבעניין. (אם כי, בהמשך ההודעה הוספתי ציטוטים + קישורים לשו"תים)

סיפרו קטן: קרוב משפחתי הנ"ל, רופא אף אוזן גרון, ככה שהוא מדבר ישירות על עגילים ופריסנג בפה ובאף, וסיפור כזה הוא מספר:  כל מי שמגיעה אליו למרפאה עם פריסינג, למעט עגילים, הוא אומר לה- תורידי את הפריסנג (בטבור, בעין, באף וכו') - ותחזרי לכאן. אם לא, לכי לחפש רופא אחר.
הסיפור הוא מבן דודו של אבי, רופא אף-אוזן גרון חילוני. אאל"ט, הוא נולד למשפחה דתית (והתפקר- במידה מסויימת - בדור שזה היה מקובל, ולא נדון אותו כאן) למעט העניין הזה הוא ואשתו מוחזקים אצלנו לאנשים ישרים, והלוואי עלינו לגמול חסד כמוהם - שניהם רופאים והועילו רבות-רבות לעמ"י בתפקידם). יש לו הבנה במכלול תחומי הרופאה, ואשתו רופאת משפחה. בטבור, ב"ה, קצת פחות רלוונטי לבנות דתיות. גם בגבה- ב"ה זה לא מקובל, והי"ת יעזרנו שלא יקרה כן.

חיפשתי בפורמים של הורים למתבגרים ושל מתבגרים חילונים אודות הנזם. היה מגעיל, אבל שווה (ותודות לרימון שסינן מה שצריך ולא מה שלא צריך.צל"ש!)
מי שכבר כן עושה, מספר הוראות:
א. לעשות בדיקת אלרגיות, בעיקר למתכות אבל לא רק. ישנם היום חומרים נוספים.
ב. תמצאו מקום שבו אתן לא מסייעות לדבר עברה.למרות שעבר בכנסת חוק בעניין "למי מותר לעשות פריסניג?" בתשס"ה , עדיין יש חאפרים בתחום. מלבד זאת, המקומות אוחדו יחד עם המקומות שעושים קעקועים, ועל בטוח שאף אחד מהאבות של הבנות פה לא יכול להכנס לשם - ואם כן הוא יחטוף זעזוע. לפרנס אותם, זה סיוע לדבר עברה באופן ישיר. כמעט כמו לעשות שם קעקוע.
ג. כן, לעשות בתיאום עם ההורים ורופא המשפחה, יש בקופות החולים חומר בעניין שמסביר הרבה. כמו כן, בלי רשות ההורים זה  אסור כי זה לא כיבוד הורים (אאל"ט נכתב ככה באחת השאלות. אם לא, מן הראוי שיכתב. זה מאוד-מאוד מפריע לחלק ניכר מההורים).
ד. ישנן הרבה מאוד מתכות בעייתות שעושות אלרגיה לרוב האנשים. בינהן זהב, ניקל וכו', בהתאם למקום בגוף. כאמור- אפשר לפתור את חלקן בבדיקת אלרגיות פשוטה. כנראה, שכדאי לעשות אחת כזו גם לפני עגילים.
ה. זה משאיר צלקות אם הטיפול לא הצליח, וגם אם היה נזם מס' חודשים והוא הורד לאחר מכן. חלק מהבנות שיש להן צלקת עושות קעקועים על זה (לדברי אחד הרופאים) - מה שלא רלוונט אצלכן כלל.

חזרה לחלק  הרעיוני - מקבץ שו"ת:
(ציטטתי מה שנראה לי לצטט. תקראו בפנים ותראו אם אכן ציטטתי את רוח השאלות)
|| הרבנים לא הובאו לפי סדר חשיבותם, ח"ו. אין לנו דתומטר ||
תושבה יפה מחברים מקשיבים על נזם - למה זה לא צנוע היום?
הרב יובל שרלו "הפירסינג אינו קישוט סתם אלא בעל מסר תרבותי מובהק. בשל כך נראה לי שהדבר אסור לבנים ולבנות"
|  הרחבת תשובתו של הרב שרלו + קישורים נוספים. | עוד מהרב שרלו

הרב יניב חניא: "מבחינה הדרכתית, אני חושב שזה לא נכון."
הרב דוד לאו, רב העיר מודיעין: "איסור, אין אם כך נהגו ישראל מקדמת דנא, זו שאלה אחרת. "

תשובות של הרב זלמן מלמד, המרא-דאתרא כאן:
תשובה לאשה נשואה:
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=18245
תשובה שלו לרווקה:
עגילים לבנים - האם זה יוצא מאוזן, מהאף, או שמא ממקומות אחרים??

עוד שאלות יש בחיפוש השו"ת של שורש, ממש בתחילת ההודעה הזו. רוב הרופאים שרואיינו באתרים חילונים, מתירים לעשות פריסנג, במגבלות מאוד חמורות (שחלק מהן פרטתי למעלה. חלק לא זכרתי..).

הנזם מושך מזיקים גשמיים, והרבה! בעולם שלנו יש המון-המון חיידקים ורעלים כאלה תוצרת האדם, וגם בלעדיו לא חסר. זה מפתח זיהום, ובמיוחד באף מכניס אותו פנימה לתוך הגוף. לא סתם בן דוד של אבא שלי לא מכניס למרפאה שלו (א)נשים עם נזמים ופריסינג.
תשקלו היטב לפני שאתן עושות.

מספר ציטוטים:
כלום האשה מתקשטת, אלא לבעלה". (מדרש שיר השירים)
"לא נתנו תכשיטים לאשה אלא שתהא מתקשטת בהם לתוך ביתה". (תנחומא וישלח פ"ה)
כתב החכם (ספר חכמה ומוסר): "אשה צנועה אינה מתקשטת כי אם דוקא בביתה לפני בעלה, אבל כשיוצאת לרשות הרבים פושטת התכשיטים מעליה ויוצאת… ואל זה כיון דוד המלך באומרו "כל כבודה בת מלך פנימה ממשבצות זהב לבושה", אבל בצאתה לרשות הרבים לא תלבש 'משבצות זהב'. ולא נתנו תכשיטים לאשה אלא שתהא מתקשטת בתוך ביתה בפני בעלה, כדי שתמצא חן בעיניו ולא תתגנה עליו. אבל הנשים הפרוצות כל בתר איפכא אזלי, כשיוצאות לרשות הרבים או ללכת ממקום למקום אצל חברותיהן לובשות בגדי חמודות וכל מיני תכשיטים שלהם, וכשבאים לעת ערב לביתם פושטות התכשיטים שלהם ולובשות שחורים ומתעטפות שחורים בפני בעליהן"
אמר ר' יוחנן (סוטה מז,א): 'חן אשה על בעלה'. והובא במדרש: 'חן' זה הוא מתנת חנם מאת הבורא, מתנת חסד כדי שתמצא חן בעיניו (ראה מהרש"א), ואם הקב"ה לא יחפוץ לתת לה מתנה זו, לא יועילו לה רוב יופיה וקישוטיה. ומעתה נבואה חשבון: אם האשה מקיימת רצון ה' ומתקשטת רק בביתה, בודאי יחון אותה בוראה במתנת חנם זו. אולם אם היא מתקשטת לעיני זרים ומכשילתם ומרבה טומאה בעולם, בודאי ימדדו לה מידה כנגד מידה להפר את שלום ביתה שלה ולהפוך את חייה מסם החיים לסם המוות , ובכל חייה תסבול מרירות כעס וצער. ועל כן ברור שהצנועה בלבושה ובמעשיה, שרבות זכויותיה — ירבה חינה בעיני בעלה עשרות מונים מהראות יופיה בחוצות, ובכל ימיה תרווח שמחה אושר ושלוה. (מדברי חכמים).
שכוייח!פעימה
בס"ד

על ההשקעה 
ועל הצגת הצדדים כולם, למרות שעמדתך ברורה בנושא.
פשש... עשית מחקר...אביה =)
יפה לך!
מחקר מקיף!!!אילת 675
שכויייח
אשכרה מחקר.. כל הכבוד!!כפ"ד בנשמה
יישר כח גדול מאוד!! באמת!שיראל.
במיוחד כשזה לא ממש נוגע אליך..ממש תודה!
קראתי פעם על נזםמשה
תפסתי אינסטינקטיבית את האף ואת רכיביו הרגישים מאימת הסכין שמנקב את האף וגורם כ"כ הרבה נזק. מי שילמד על דיקור סיני יבין מה הנזק שהוא גורם לעצמו עם זה.

איכס.
וואי, יפהלאל
אישית לא סובלת נזם.. כולופן- יפה לך על המחקר=]
ואו!!!תודה על ההשקעה מצדך...ד"ר אריק
בס"ד
אוליע זה יפה, אבל יש גבול לכל תעלול...באף?!חור?! תעשו לי טובה!
תודה רבה!דניאלה .ד.
כל הכבוד!!
וואי חפרת!!דוגריתת
כולה נזם.. מה עשית מזה עניין?? אהה.. ד"א זה אותו דבר כמו לעשות באוזן.. רקק שבאףף זה יותר יפה ויותר רגיש שם.. וצא מהסרט שזה עושה זיהוםם.. זה כמו שיהיה לך זיהוםם באוזןן...

ואני עשיתי שבוע שעבר וזה אחדד היפיםםםםםםם!!
>צחקן
בע"ה.

"כולה נזם" יכול לגרום לך לזיהום בלתי הפיך, צלקת לכל החיים ועוד כלמיני שתצטערי עליהם. לא חבל?

לא יכול להתווכח עם מה את חושבת שיותר יפה. רגיש - למה הכוונה?
השוני בין התנוך (רקמת עור בלבד) לאף (מקום הרבה! יותר אסטרטגי), וגם הקרבה לפנים הגוף (באוזן יש עור התוף. באף זה כניסה ישירה!) - הוא גדול ועצום.

וכן, יש גם זיהומים באוזן (דלקת אוזניים קוראים לזה, ד"א) - וגם באף מכל זה.
אני לא הייתי בשום סרט ככה שאני לא יכול לצאת ממנו (בחיי לא נכחתי בבית קולנוע בזמן הקרנת סרט..).

יפה או לא? לא מתווכח. אפילו לא ההלכה - אמרתי כבר שרוב הרבנים מתירים את זה לבנות אבל לא ממש מעודדים.
רק דאגה לביראות של אנשים.

וכן, אני לא מצפים ממך שאחרי שהוצאת 300 שקל או יותר על שטות, תודי שטעית. כמו שאף אחד לא יגיד כמה לא-כיף היה לו בחופשה האחרונה בחו"ל, כי אז הוא יצא פראייר.

זה גם לא העניין, אלא להעלות סוגיה על כל צדדיה - ולתת לאנשים יריעה רחבה על מה צריך לברר (אפילו צרפתי מה לנוחות אלה שכן עושות).

זה לא כ"כ ענייני, אבל מעניין מה אומרים ההורים של הבנות שעושות דבר כזה.
כמו שכתבתי בהודעה למעלה, בעיני רבים זה לא משדר בת שיש לה משהו פנימי להציע.
צחקן.קינמון
נזם זה לא פירסינג!
לא צריך ללכת לפירסינגר כדי לעשות נזם, כל חנות שעושה עגילים באוזניים יכולה לעשות את זה. (וזה לא עולה 300 ש"ח אלא בין 10-20 ) 
אין יותר סכנה בלעשות נזם (שוב, נזם, לא פירס) מאשר לעשות עגיל באוזן.
גם אם יש אינפקציה (זיהום בלע"ז) זה ניתן לטיפול פשוט מאד (משחה אנטיביוטית)ואפילו לא מחייב לסגור את החור.
רוב מה שכתבת למעלה על סכנות- מתייחס לפירסינגים. שהם באמת יותר בעייתיים.
עגיל- בתנוך האוזן (לכל האורך כולל אליקס) ובאף, נעשה עם אקדח ועגיל רפואי. לכל אחד מותר לעשות.
פירסינג- בכל מקום שרק תוכלו לחשוב עליו, נעשה ע"י פירסינגר מקצועי (בעיקרון צריך תעודה לזה) עם מחטים מיוחדות.

אני מכירה המון בנות שעשו נזם, חלקן גם כמה פעמים. לאף אחת מהן לא נגרם נזק רציני. גג אינפקציה.
אז אני לא אומרת לכולן לרוץ ולעשות, אבל אל תעשו פיל מזבוב...  

מה שנכון- מבחינה רוחנית-מיסטית, כל מי שמתעסק בדיקור סיני יסביר למה זה לא טוב והורס את האיזון בגוף (אבל לפי זה גם עגיל באוזן -ועוד יותר, עגיל שני- לא טוב)
אני עם קינמון.אביב
צחקן,
אתה לא לגמרי יודע על מה אתה מדבר.
צריך לבדוק את העולם, לא לעשות מחקר רק באינטרנט.
ובחייך,
התירוץ הזה עם הרופא שלא מכניס בנות וכו' וכו'..
קלוש.
אני אישית, לא השתכנעתי.

קלוש קלוש - אבל הוא יודע היטב מה שהוא עושה.צחקן
בע"ה.

הוא מתעסק במקצוע 30 שנה, והוא מכיר עשרות, אם לא מאות, אם לא אלפים - שזה גרם סיבוכים.

לא חבל?

>צחקן
בע"ה.
א. זה סביבות ה-200 כולל התכשיט.
ב. יש סכנה אחרי שעושים אותו.
ג. אכן, אבל יש בזה גם סיכון של סיבוכים.
ד. בטוח שהם יותר בעייתיים.

ו.נתונים יותר מדוייקים מ"המון בנות"?

<קינמון
א. זה 10-20 ש"ח. כולל העגיל הרפואי. אל תמציא.
ב. הסכנה היא שיהיה אינפקציה- אותה סכנה שיש בכל פעם שאתה נופל ונפצע ועלול להתפתח זיהום. הסכנה העיקרית היא שלא יטפלו בזה כמו שצריך- ואז הזיהום יכול לשות בעיות (ושוב, ב99% מהמקרים משחה אנטיביוטית פותרת את כל העניין) אז יכולות להיות הסתבכויות- אבל באחוז כ"כ קטן..
ג. כנ"ל^^
ד. מבחינה מיסטית, נזם לא גרוע יותר מעגיל. (דווקא באוזן הרבה יותר משתמשים בדיקור- כי יש שם נק' הרבה יותר חשובות) 

ו.- עניתי לך באישי. יש לי ידע ממקור אמין בנושא.

אני לא בעד נזם. אני פשוט לא חושבת שזה נכון לבלבל דברים ולכתוב דברים חסרי בסיס. כל הכבוד על הדוקטורט, אבל חבל שהוא לא מדויק. (כל מה שכתבתי זה לא משמועות, אלא ממקור אמין)
(אומרים שחטא אדם הראשון היה שהוא אמר לחווה גם לא לגעת בעץ, ואז הנחש גרם לה לגעת בעץ- ולא קרה לה כלום. ומשם הכל התגלגל...)
"אני פשוט לא חושבת שזה נכון לבלבל דברים"...יאיר ויזנראחרונה
שתי נקודות שעלו לי כשקראתי את התגובה שלך:
1) אם יש לך מקור אמין, למה את כותבת רק שיש לך מקור אמין ולא מה המקור הזה? אני בטוח שכולנו נשמח אם תצייני מה(או מי) המקור שהזכרת.
2) התבלבלת קצת עם הסיפור של אדם הראשון. חוה אמרה לנחש שאסור לגעת בעץ, ולא אדם לחוה.
בראשית פרק ב' פס' ט"ז - "ויצו ה' אלוקים על האדם לאמר מכל עץ הגן אכל תאכל ומעץ הדעת טוב ורע לא תאכל ממנו".
בראשית פרק ג' פס' א'-ג' - "והנחש היה ערום מכל חיות השדה אשר עשה אלוקים ויאמר אל האשה אף כי אמר אלוקים לא תאכלו מכל עץ הגן; ותאמר האשה אל הנחש מפרי עץ הגן נאכל; ומפרי העץ אשר בתוך הגן אמר אלוקים לא תאכלו ממנו ולא תגעו בן פן תמותון".
בראשית פרק ג' פס' ד'-ו' - "ויאמר הנחש את האשה לא מות תמותון; כי יודע אלוקים כי ביום אכלכם ממנו ונפקחו עיניכם והייתם כאלוקים יודעי טוב ורע; ותרא האשה כי טוב העץ למאכל וכי תאוה הוא לעיניים ונחמד העץ להשכיל ותקח מפריו ותאכל ותתן גם לאשה עמה ויאכל"

לא מצאתי פסוק שאומר שאדם העביר לחוה את המסר (המוטעה) שאסור גם לגעת בעץ. למען האמת מצאתי בבראשית בפרק א' פסוק שאפשר להבין ממנו שהאשה הייתה יחד(באותו גוף, ע"פ הקבלה) עם האדם בזמן שאלוקים אמר לו.
אם ככה, הקלקול שנוצר היה בגלל שהאשה יצרה לעצמה "חומרה" ואמרה שאלוקים אמר ככה, ואחר כך, כשהנחש אמר לה שאחרי שאדם הראשון והיא יאכלו מעץ הדעת טוב ורע הם יהיו כאלוקים "יודעי טוב ורע" - היא ראתה כמה שהעץ הוא 'תאוה לעיניים' ו-'נחמד להשכיל' ואכלה מפרי העץ, ועוד נתנה לאדם שיאכל.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך