שנה שעברה אחרי יו"כ כתבתי לעצמי מכתב לקרוא בר"ח אלול תש"ע, איזה חמודה הייתי!

אז אני משתפת אתכם

ארוך אבל שווה אני חושבת..
יום ג'/י"א בתשרי התש"ע/00:00
לאני-עצמי..
חשבתי לעצמי, אם הייתי יודעת את מה שאני יודעת עכשיו בר"ח אלול, בעשי"ת, כמה דברים היו נראים אחרת... ואין לי אפשרות כזו, אז אני משתדלת לייעל את זה לפחות לאלול הבא...
זה מאד מוזר, לראות כמה דברים יכולים להשתנות ביום אחד... אתמול היה יו"כ, זה מאד מחייב היום הזה, כי זה כאילו באנו ואמרנו שיותר נשתדל לא לחטוא, לחיות כמו שצריך, להיות יותר בסדר... וזה מדהים (ועצוב) איך שכבר ביום הראשון דברים קורסים. תפילה שנראת אחרת כ"כ, ברכות שנראות אחרת, אפילו מחשבות אחרת!
אני זוכרת שהיה ר"ח אלול, קודם כל אני יכולה להעיד (זה מותר נכון?) שהתקדמתי בחודש ועשרה ימים הללו, ללא ספק, אבל אני זוכרת בהתחלה איך שרציתי להרגיש את החודש ולא מאד הצלחתי, שבועיים תמימים - ממש שבועיים (עכשיו אני מסתכלת כמה עליתי בחצי השני של החודש ומה יכל לקרות בחצי הראשון), לא זזתי כלום, בעצם קצת כן, אבל בקושי!
האמת שכשאני מסתכלת על זה אני לא יודעת אם היו לי באמת הרבה אפשרויות לעלות ולהשתנות, ובכל זאת - תפילות לדוגמא, מר"ח אלול להתפלל לשנה טובה! לנצל כל תפילה! אח"כ בר"ה יש דין וזה ממש ממש כך! גם אם עכשיו בר"ח אלול זה נראה לך אחרת. וכפי שאחת המורות אמרה שבר"ה עוסקים בהמלכת ה' אז זמן הבקשות זה בחודש אלול - עכשיו! וכל יום שעובר זה פספוס וזה לא חוזר וכל תפילה זה יהלום!
תתפללי שתצליחי להמליך את ה' כראוי, תתפללי שיהיה לך כוח להתפלל ותשהייה שנה טובה מכל הבחינות.
תחשבי על השנה שהייתה, על כמה טוב שהיה בה, ומנגד, לצערינו, כמה לא כ"כ נחמד שהיה בה. הכל זה מהתפילות והחזרה בתשובה שלי עכשיו (וכמובן אינסוף רחמים וחסד דבר ראשון). אולי בכלל נבנה המקדש והגיע המשיח - כמה שאני קטנת אמונה.. אבל זה מה שאמור לקרות! ואם זה לא קרה זה ממש ממש עצוב!
בקיצור, תפילות זה דבר שאפשר לנצל גם בלי הרצאות בבי"ס וגם להתחזק יותר בברכות אפשר... וגם אולי לקרוא, זה מאד מחזק!
היו לנו הרצאות שהביאו אחרי שהתחלנו לימודים, המון הזכירו את זה שיש לנו 30 יום ואני חשבתי על זה שלי מבחינה מסויימת היה רק 15 יום וזה כ"כ חבל! באמת!!
גם תזכרי בתפילות שלך את כל עמ"י כי זה חשוב שלכל ילדי ה' יהיה טוב - רוחנית וגשמית. וגם כי זה עוזר להתפלל כשיודעים שזה לא רק למען עצמינו.
בקשר לעשי"ת בכלל - פשוט "דרשו ה' בהמצאו" פשוטו כמשמעו! בעניין עשי"ת אני הרבה יותר נסערת כי זה יותר קרוב אלי... איך התפילות נשלפות אז! זה מדהים איך ה' פשוט איתנו ואיך שאני לא ניצלתי את זה מספיק.. השתדלתי, ובאמת התפללתי ייחסית טוב, והלכתי לסליחות וזה מאד חיזק אותי.. אבל אני רואה את התפילות עכשיו - שמיים וארץ! אין לי מילים אחרות!! פחות חשק, פחות ריכוז, פחות כוונה, פחות הכל! ובעשי"ת אפשר לשנות כ"כ הרבה, זה פשוט לשנות דין!כל הדברים הלא נחמדים שקרו לך השנה זה כי לא שיניתי ופעלתי מספיק בעשי"ת... העוה"ז כ"כ עראי - צריך לנצל כל רגע! (אני מרגישה על סף מוות ח"ו...).
ועוד עניין - תפילת נעילה - לנצל! זה זמן חשוב מאד, וממש ממש קריטי... אין לי מילה אחרת - לנצל!
והעיקר העיקר - לשמוח בימים האלו שמחה של ממש, שאלו ימים שאינן חוזרים! אלו הימים , בעצם בין הימים, הטובים ביותר בשנה. ימים של קירבת אלוקים מוחשית, ימים שצריך לחטוף כל דבר שזז, ימים שתפילות בהם זה תפילה אחרת, ושנה הבאה יש המון דברים שהיית רוצה שיראו טוב... אז לנצל - מהרגע שהימים המיוחדים האלה מגיעים - עד תום!
אני מקווה שזה באמת יהיה כך, ושתהייה (הייתה...) שנה מוצלחת, עליה רוחנית, התקרבות לה', שמחה ואהבה, עשיה ברוכה ונכונה...
ובאמת באמת - למרות שאולי לא מגיע לי (בטוח) כי אני קטנת אמונה - שנה של גאולה!
כי הגיע הזמן... בטוח!
המון הצלחה!
נ.ב (נזכרתי בסוף...)
וזה חשוב לא פחות, ואף יותר...
הדבר שבאמת מקשר אותנו בסופו של דבר לימים הנוראים אחרי שהם עזבו אותנו, וזה עיצה שאחת המורות אמרה שנה שעברה - לקבל קבלה רק לחודש חשוון מיום אחרי יו"כ!
אני הרגשתי שזה הדבר היחיד (כמעט) שקישר אותי היום לימים האלה..
וגם להתפלל מידי פעם שההשפעה של הימים הנוראים והמיוחדים האלה תמשיך.. ולא רק להמשך השנה אלא עד סוף החיים! ובעצם עד סוף כל הדורות כולם, כי זה באמת כך. ותחשבי על זה מכל הבחינות..
סוף!