חבר'ה! רק להאיר את תשומת לבכם...george
משפחת שליט יושבת באוהב המחאה שלה אל מול מעון ראש הממשלה, עכשיו זה הזמן הנכון ללכת ולתת להם חיזוקים, לתמוך בהם ולהראת להם שאנחנו איתם במאבק על שחרורו של בנם גלעד הי"ו...
זה הזמןו הנכון והמתאים ללכת ולתמוך באנשים המדהימים האלה שלא מרפים למען בנם.... 
אבל אם נלך, נראה להם שאנחנו תומכיםשמחה ואמונה
בשיחרור מחבלים למען גלעד שליט.. 
שני דבריםgeorge
  1. אנחנו מראים להם שאנחנו בעד שבנם ישוחרר
  2. במידה ותיהיה עסקה שבמסגרתה ישוחררו מחבלים, מי שיצהיר שהוא מתנגד-הוא חסר לב, חסר רגשות ואכזר!
אוקישמחה ואמונה
 א- אנחנו מראים להם שאנחנו בעד מה שהם עושים
ב- אולי לא צריך להצהיר אבל לא צריך להיות בעד זה..
לא צריךgeorge
 לא צריך לרוח בקול גדול "אני בעד לשחרר מחבלים", אבל אני לא מבין, פשוט לא מבין, איך אנשים מתנגדים נחרצות לעסקה הזאת, אין בעולם דרך אחרת לשחרר את גלעד...
ע"ע נחשון וקסמן
לGEORGE-פשיטא-
 אני מתנגד לשיחרור מחבלים תמורת גלעד שליט, ואני לא חושב שאין לי רגשות, פשוט אני מבין שזה לא יעזור לשחרר מחבלים כי כך אני מעודד את החמאס/חיזבאללה לחטוף עוד חיילים וגם כי יש הרבה סיכויים שהמחבלים שישוחררו ירצחו/יחטפו עוד יהודים.

(זו הדילמה הכי חרושה בעולם... כל מורה/מדריך עושה על זה שיעור/פעולה...)

סליחה אם חפרתי...
פשיטא היקר!george
יש כרגע מצב סבוך, יש חייל שנמצא כבר יותר מ4 שנים בצל רוצחים איומים, חי איתם, אוכל איתם, נושם איתם, יש משפחה שחוששצ לחיי הבן שלה, כבר 4 שנים לא דיברה איתו, לא ראתה אותו, לא חיבקה אותו.
לך קל להסתכל מהצד ולאמר "אם המחיר הוא שחרור אסירים-אז לא!"
תנסה להכנס לנעליים של נעם ואביבה שליט, תנסה לחשוב באיזה מצב איום ונורא נמצא גלעד, וחייבים להביא אותו הביתה חי!!!
ואין שום דרך בעולם להשיבו הביתה.
ע"ע נחשון וקסמן... 
איך אנשים מתנגדים?.שמחה ואמונה
פשוט מאוד.. שמים תרגש בצד ופועלים לפי השכל, מה הפיתרון שיעזור לא רק לעכשיו אלא גם לעתיד הקרוב.. מה עדיף לשחרר חייל אחד תמורת מליונים של מחבלים וכתוצאה מכך נקבל עוד מתים?. ולך תדע אולי אפילו נקבל עוד שבויים ח"ו כי הם רואים שזה הולך להם... 
!!!!אובאמה
אתה צודק מאוד שהמצב סבוך אבל בכל זאת אין שום היתר לשחרר מחבלים תמורת חייל אחד. תחשוב שעכשיו משחררים מחבלים יהיו לך עוד מלא חטיפות, מלא פיגועים ח"ו ואם כל הכבוד מדינה אי אפשר לנהל ע"פ רגש של הורים. כולנו מתפללים לשיחרורו אבל לא במחיר כזה.                                                                              נ.ב. גם ע"פ ההלכה אסור לשחרר אותו במחיר כזה.                                            
הלכה...george
לGEORGE המבולבל-פשיטא-
ברור שבתור בן משפחה הייתי רוצה לשחרר אותו תמורת כל מחיר,
אבל יש את ההסתכלות הפרטית ויש את ההסתכלות הכללית -
בן משפחה מסתכל מהצד הפרטי שחייבים לשחרר אבל הוא לא מסתכל הסתכלות כללית שאם נשחרר מחבלים אז...
אבל אנחנו צריכים להסתכל מהצד הכללי של האם זה יועיל או יזיק לעמ"י  ומה לעשות שזה יותר מזיק ממועיל בגלל הסיבות שהזכרתי בתגובה הקודמת.
לGEORGE תיכנס שניה-קשקושה קטנה

סבבה, אני כבר כמה פעמים חשבתי על משפ' שליט ואני ממש מבינה אותם זה באמת מאוד קשה לא לראות את הבן שלך 4 שנים ולא לדעת מה קורה איתו.. 
 אני גם ממש רוצה שישחרו אותו
אבל  א"א שבשביל שישחררו אדם אחד מהכלא =יהרגו עוד מאות אנשים! תחשוב שכל מחבל הורג --- תכפיל את זה במאתיים או כמה שרוצים לשחרר ותגיע לאלפי אנשים שיהרגו בשביל לשחרר אדם אחד מהכלא!!

זה נראה לך הגיוני? 

אגב, אני מאוד רוצה ללכת ולחזק את משפ' שליט אבל זה יראה שאני בעד העיסקה הזאת ואני לא רוצה.. 
את כל המחבלים שמשחררים שולחים למצרים ולעזהgeorge
מה שאומר שהם לא וכלו לשוב ולבצע פעולות טרור ואיבה 
אתה כ"כ תמים שזה מפחלץ..שיראל.
קסאמים לא נחשב?או שאתה בונה על מערכת יירוט ישראלית<אריאל>
קסאמים?!?george
בנושא הקסאמים: יש בעזה למעלה ממליוןו וחצי איש ככה שעוד 300 איש לא ישנו את מצ הטרור שם... 
לא איש- מנהיגי טרור עם דם על הידיים.<אריאל>
תחשוב עליהם כגיבורים לאומיים [להבדיל-במונחים שלנו "לוחמי אצ"ל" שמשתחררים מהבריטים.] הם לא רק יעודדו את הטרור-ירימו לו את המוטיבציה- הם גם יעסקו בו בעצמם, בהברחת אמל"ח לעזה, ובשימוש בו. 
 מי שתומך בשיחרור מחבלים...חאכ סוכן שב"כ
הוא חסר לב חסר רגשות ואכזר
כי מי שמשחרר מחבלים הוא רוצח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה שבאמת יעזור:אנונימי (פותח)
זה שמשפחת שליט תעשה צעדה לבתי הכלא של המחבלים ושיפסיקו לתת להם כאלה תנאים ערבים בכוונה נעצרים כדי לעשות בגרות ואפשר להגיע עד לדוק'
אם כל יום היו הורגים מחבל אחד כבר מזמן שליט היה משתחרר אבל אנחנו  מטומטמים עושים מה שאומרים במקום שהם יהיו בידיים שלנו אנחנו בידיים שלהם. 
 משפחת שליט בזה שהיא מוחה למה לא משחררים מחבלים היא רק מחלישה את ישראל שתמחה למה לא הורגים מחבלים וכל התלונות שלי זה נגד אלה שמשתתפים עם משפחת שליט ולא למשפחה עצמה שמי יכול לעמוד במקומם
אני לא אלך ואתמוך במי שרוצה לבצע עסקה כעורה שכזו.שיראל.
אני מצהירה שאני מתנגדת לעסקה,ואני ממש לא חסרת לב,רגשות ואכזרית.אתה אולי כזה.
איך אתה לא רואה את המציאות? איך אתה לא רואה שאם לא ישחררו מחבלים - במקס' - גלעד לצערנו ולאבלנו ימות,אבל אם כן ישחררו הם פשוט ירצחו עוד יהודים וישכלו משפחות אחרות ואנחנו ניתן ליגיטימציה לעוד חטיפות? איך?? למה העיניים שלכם מכוסות?

ואם תגיד שאני מדמיינת - אבא של מישי מהפורום נרצח ממחבל ששוחרר.
ע"פ העסקה המחבלים אמורים להישלח לעזה ומצריםgeorge
מה שאומר הם לא יוכלו לשוב ולבצע טרור...
ודבר שני:
לך קל לדבר... מה? זה הבן שלך שיושב בכלא? את אמא שכבר 4 שנים לא שמעה מבנה האהוב? את שלחת ילד לצבא שעוד לא חזר?
או אולי את בעצמך יושבת בתוך בתיהם של מרצחים אשר לועגים לך, מרעיבים אותך ומשפילים אותך....

אין לנו מונופול על השכול מי שא-לוהים החליט שימות בתאריך כלשהו, אז בתאריך הזה הוא ימות, אם בידי מחבל זה או אחר...
 כמו שאין מונופול על השכולחאכ סוכן שב"כ
גם אין מונופול על השיחרור של גלעד ולא על שום דבר אח  זה אומר שנשב ולא נעשה כלום????????????????????
לא !!!! אנחנו נאבק על מה שניראה לנו חשוב ונעשה השתדלות וה' יחליט ויקבע אבל זה לא אומר שלא צריך להשתדל
מסכימה עם שיראל ומוסיפהמשקפופרית
משו:
אני מבינה שמשפחת שליט רוצה את הילד שלהם חזרה ומאוד כואב לי ועצוב לי השבילם, אבל אני מסתכלת על ההמשך.
גלעד יחזור וכלום ישמחו,יופי! ומה יעשו כל אותם מחבלים ששחררו?? ישבו בעזה וישחקו דמקה? גם אם אותם מחבלים לא יעשו פיגוע בעצמם,הם ישלחו אנשים אחים,הם מנהיגים.
נציג את זה כככה גלעד ישוחרר ומאות אנשים יפגעו בצורה כלשהי או שגלעד לא ישוחרר וכל אותם אנשים שיכלו להפגע לא יפגעו. 
באיזה שהוא מקום זו שאלה של מה עדיף, להציל אדם יחיד או הרבה.

טבעי שמשפחת שליט רוצה להציל את הבן שלה וזהו, אבל מה עם כל התומכים בעסקה?? 

מקווה שלא חופר יותר מידי, ושלא חזרתי על עצמי בטעות (כתבתי את זה בשני חלקים...)

לא צריך להפגין נגד הממשלה...<יוני>
זו הטעות.. הממשלה גם רוצה לשחרר את גלעד שליט, צריך אם כבר להפגין נגד החמאס.
> מה תעזור הפגנה נגד הממשלה? להפעיל לחץ? אבל הממשלה מנסה לשחרר את גלעד רק החמאס רוצה מלא מחבלים תמורתו ולכן הממשלה לא מסכימה...
מקווה שהבנתם
ליוני (שחושב שהוא) המלךgeorge
  1. יש מה להפגין מול הממשלה, כי היא מעט מזניחה את הנושא
  2. לא אמרתי להפגין מול הממשלה, אלא לחזק את המשפחה המדהימה הזאת במאבק על שחרור בנם, גלעד, האהוב... 
ל george. תקרא למרות שזה מעט ארוך..הבעטליר החמישי
בס"ד.
אני מסכים איתך שאנחנו בעד שחרורו של גלעד שליט. אנחנו רוצים אותו כאן ומיד. תאמין שלי שכואב לי עליו לא פחות ממך.
אבל מה? אמרת שמי שחושב ככה הוא חסר רגש. תחשוב בשכל, לא ברגש. חצי מהבעיות בעולם נוצרו מכך שאנשים חושבים ברגש ולא בשכל.
"אוהב כסף לא ישבע כסף".אתה חושב שאם יסכימו לעסקה  החמאס והחיזבאללה יפסיקו לחטוף אנשים? להפך! אם נסכים לעסקה הזאת הם רק יגבו מחיר יותר יקר לעסקה הבאה. הם ידעו שכל חייל שהם חוטפים הם יוכלו לשחרר לפחות 100(!) מחבלים ובינהם כאלה שעם דם על הידיים. אתה לא חושב בשכל?
נכון שישחררו אותם לעזה. אבל אתה לא חושב שהם יחזרו לארץ? שמעת על עיסקת ג'יבריל? לא זוכר כמה אחוזים אבל רוב מוחץ של מי שהשתחרר חזר לבצע פיגועים! אני מסכים שאי אפשר למדוד מחיר שלי יהודי. אבל אתה לא חושב על אותם מאות, אם לא אלפי אנשים שימותו אחרי שנקים מחדש את החמאס במו ידינו?

(חוץ מזה, יכול להיות שלחיילנו לא יהיה מוטיבציה להתגייס אם הם ידעו שהם תופסים מחבלים שישתחררו בעסקאות למינהם).

בקיצור, תחשוב על העתיד, אל תחשוב על מה שאתה רוצה עכשיו. שכל קודם לרגש. 

אני לא אומר לא לתמוך. אבל לתמוך בזהירות...
לביפgeorge
להיפך! חיילים יראו שאם יש סיכוי שם יחטפו ח"ו אז למדינה לא יהיה איכפת, והיא תשאיר אותם שם... 
ומצד שני...לוחמת תמורות
בס"ד!

חיילים יראו שהם יוצאים למשימה ללכוד מחבלים, חיילים ח"ו יהרגו במשימה (וזה קרה לא מעט פעמים), ואז המחבל יצא מהכלא אחרי שנתיים של בית-מלון.

זאת בעיה ממש מסובכת.

אני מבינה את המשפחה ואת הקושי שלה, אבל תראה- ואני אומרת את זה בעצב- אם גלעד ישוחרר תמורת מחבלים, יהרגו המון חיילים ואזרחים טובים. המוות של כל אלה שנרצחו כדי לתפוס מחבלים יהיה לשווא, לא לגמרי, אבל מטרתם לא תשיג- מטרה נעלה, הפסקת הרצח של יהודים ע"י המחבלים.

גם אני רוצה שגלעד שליט יחזור, באמת. אבל אני יודעת שח"ו ח"ו ח"ו אח שלי יכול להיחטף אחרי שהחמאס יראה שזאת אחלה דרך לשחרר מחבלים. ח"ו ח"ו אני אהרג בפיגוע של רוצח שהשתחרר. ובכלל, מה זה משנה אני או אח שלי, אח של מישהי אחרת ייחטף. ולא אחד, אלה הרבה. ולא אני אהרג, אלא הרבה אנשים טובים ותמימים.

אני יודעת שיש הרבה שלא יסכימו איתי, אבל אני חושבת שאסור לשחרר חייל תמורת רוצחים.

אז מה נראלי כן?
אני חושבת שנעשה מצווה.
ואתה יודע מה- גם אם ח"ו יהיה לנו את מקרה נחשון וקסמן שוב, זה הרעיון הכי טוב.
א- כי יש סיכוי שזה יצליח, וגלעד והמשחררים יחזרו לארץ בשלום, ובע"ה גם החוטפים יבואו על חלק מעונשם, ועוד
    אנשים לא ירצחו מרוצחים משוחררים.
ב- כי אם ח"ו המשחררים יפגעו, או גלעד,(וקשה לי לכתוב במוח את מה שלא מרגיש הלב) זה יהיה במבצע הצלה,
    ולחמאס לא יהיה המון תוצאות מחטיפת מחבלים, כי גם חוטפים יהרגו. הם יקלטו שאנחנו לא נשחרר מחבלים
    תמורת חיילים חטופים, ולכן יהיה להם פחות תועלת מהחטיפה, ופחות "מצב רוח" לחטוף. אני לא אומרת שזה ימגר
    את החשק שלהם והם לא יחטפו עוד חיילים, אבל אם נשחרר יחטפו לפחות פי 20 חיילים, כי המחבלים יבינו שהם
    "מרוויחים" מזה.

קשה וכואב, אבל חיים של אחד (גם שנלחם בשבילנו במסירות נפש) לא שווים לחיי המאות שבוודאי יירצחו, ומי יודע- הרי זו תופעת שרשרת, ומאות יירצחו ע"י הרוצחים המשוחררים, ועוד אלפים ע"י מחבלים נוספים שיצטרפו לחמאס ויידרבנו להילחם "בזכות" שיחות מוסר של רוצחים משוחררים, ועוד עשרות אלפים מהם וכו', שלא נדבר על כל אלו שירצחו בגלל תיכנון תוכניות שיעשו הרוצחים, והסקת המסקנות איתם.

george , שמע אני איתך, אבל אל תתחיל להתווכח על זהבקטנה
כל אחד ודעתו, כבודו מונח במקומו, השיקולים הם על גבול ההיסטריה, ואין מה להתווכח.
פשוט לחכות ולקוות שגלעד יחזור הבייתה, מחלוקות כאן- בינינו לא יהיו מה שיעזור, אנחנו מקווים לטוב. כולנו. גם מי שלא תומך בעסקה רוה את גלעד חי, פשוט קשה לו עם שחרור מחבלים, זה הכל.
דעות צריך לכבד..[לשני הצדדים, אגב..]
נקווה שיצליחו למצור פתרון טב, צריך לזכור שף פעם אי אפשר לאכול את העוגה שלימה.
בשורות טובות
טוב ושמחה 
אהא, כל אחד ודעתו ועליו להילחם עליהgeorge
במיוחד במקרה הזה, שאנשים כמו סטומים-עיורים הולכים אחרי כתבות שהם קוראים בעיתונים מטומטמים, לא חושבים על מי שעכשיו בסכנה, אלא ממציאים סכנות עתידיות, שעל פי נוסחת העסקה סכנות אילו כלל לא קיימות, כי המחבלים חוזרים למצרים ועזה...
להילחם למה? כדי להגיע למלחמת אחים רק בגלל אח שלנו?בקטנה
לא "להילחם" של שנאהgeorge
אלא לעמוד על הדעה, בגלל כל האנשים הטיפשים האלה, גלעד עדיין שבוי... 
אני לא אערוך. כבד בבקשה את מי שחושב שונה ממך.<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך ל' אב תש"ע 16:39
בסדר, לא הכוונה להלחם מלחמת אחים.אוריה שמחה
אבל בטח שאני אצהיר נגד שחרור גלעד שליט בעד 100000 מחבלים!! בטח ובוודאי!
ואל תגיד שאני חסרת לב, אלא מי שתומך בזה הוא חסר לב, בסדר?
יש לנו בעיה- [יותר נכון לא לנו, אלא ליושבים בראש]- בעית הפ-ח-ד! פשוט חבורת מוגי לב שמקשיבים רק למה אבובמבה אומר להם, ולא מסוגלים לצאת למלחמה נורמאלית וגם לנצח בלי הפסקת אש.
אז במקום זה הם מחפשים עסקאות מכובסות במילים יפות- כדי לשחרר מלא מלא רוצחים, שלא רק שלא ילכו למצריים ועזה כפי שאתה טוען, אלא יסתובבו לנו פה בין הרגליים, יחטפו עוד חיילים ויעשו עוד 10000 פיגועים,

והכל למה?
כי יש ממשלה פחדנית.
והכל למה?
כי אנשים פועלים ע"פ רגש בלבד ולא מסתכלים ליום הבא.

נכון, זה עצוב וקשה המצב הזה, אבל אל תדבר איתי- כי כן, גם אבא שלי נהרג בדרך למילואים, לשמור עלינו כדי שלא נמות. אז אני מכירה את העניין ועוד איך, ולכן יש לי זכות מלאה לומר את הדברים בכזאת חריפות.

אה, ועוד משהו- אם כ"כ חשוב לך אדם מישראל אז רק תגיד לי מה עשית למען יהונתן פולארד הצדיק הי"ו, שיושב בכלא כבר למעלה מ26 שנה!!!! בתנאים לא יותר טובים משל גלעד שליט- ואפשר לשחרר אותו!!! אפשר!!! הוא לא בארץ אוייב, אלא בארץ שאדון ביבי מבקר בה כל שני וחמישי- ארה"ב! אבל כלום. כולם שותקים.
והוא לא יושב שם סתם, אלא על זה שהעביר מידע לישראל שאם הוא לא היה מעביר אותו, ייתכן והיינו היום מאודים כמו הירושימה. באמת. [וזה מידע שארה"ב היתה אמורה להעביר- אבל סתמה תפה!! בדיוק כך!!]
אז שכל המפקירנים יפי הנפש שישבו בשקט 24 שנה עד שגלעד שליט נחטף, ולא פעלו כלום למען פולארד- שבו בשקט ואל תעשו רעש.
כל מטרתכם מתבררת כמו שמש- לשחרר מחבלים. לא שמישו יצא מהכלא..

מקווה שהובנתי, כל טוב סלה.
"קשה לו עם שחרור מחבלים" -שיראל.
ולך - לא קשה? לך לא קשה אם ח"ו אחד - רק אחד - מהמחבלים שישתחררו יבוא ויהרוג מישו ממשפחתך כמו - ואני אומרת בפירוש - אבא של רחלי? לך לא קשה עם זה שזה ייתן לגיטימציה לעוד חטופים והתעריף עוד יעלה - כי הנה - היהוד חלושלושים ורכים ו'רחמנים' אז הם יעשו הכל כדי לשחרר את אח שלהם..אז יאללה..נחטוף עוד ועוד עד שכל המחבלים ישתחררו..

ואתה עם התירוץ המטומטם הזה שהם ישלחו למצריים - תקרא רק כתבה אחת על המסתננים שבדרום.אחת,לא יותר.תראה איך מסתננים אלינו בקלות.ועוד מצד מצריים - שהם ב'יחסי שלום' איתנו..שהגבול שם לא שמור בקפידה ויהיה להם הרבה יותר קל להסתנן..וגם אם הם לא יסתננו - בשביל מה יש אינטרנט ואמצעי תקשורת אם לא בשביל לשמור על קשר? קשה להפעיל היום אנשים בשלט רחוק?

נכון.אני מרחמת על ההורים,אבל העסקה הזאת אכזרית! ו"מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים".אנחנו רואים את זה עין בעין עכשיו.

לסיכום: אין מה לעשות - אני מעדיפה שגלעד ימות ולא המוני אחרים במקומו.ואני יכולה להיות כמעט בטוחה שגם הוא מעדיף ככה.
שיראל היקרה,george
ברגע שישראל תשלח אותם למצרים, צה"ל ידע מה הוא עושה, ולכן לא יתנו להם להיכנס. להפעיל אנשים על שלט רחוק, אין להם בעיה לעשות את זה מהכלא, גם שם יש להם אינטרנט ותקשורת, ולמופעלים שלהם, תאמיני יש כבר מספיק אנשים שמפעילים... לכן כמו שאמרתי שחרורם של אלה לאט יגרום שום נזק שלא קיים כעת.... 
"צה"ל יודע מה הוא עושה"-שיראל.
כן? אתה בטוח? אז איך זה שיש להם כ"כ הרבה מסתננים שהם לא מצליחים לעצור? הא?
ועזה..אני לא צריכה לספר כמה זה גרוע! אל תסתכל הרבה אחורה..רק לפני כמה ימים היה המשט לשם,כל יום הם חופרים משם עוד מנהרות ושולחים עוד קסאמים! זו ה-עיר האיומה,שגורמת לנו את כל הצרות.ומה זה "עוד 300 אנשים לא יזיקו"? עוד 300 אנשים יכולים לעשות המוני פיגועים,קסאמים ואירועים! בייחוד כשהם ממנהיגי החמאס וממריצי הג'יהאד! 
ואמצעי התקשורת בכלא - זה עלוב.הרי הם תחת כוונת,מסתכלים על מה שהם מתעסקים איתו שם.לאן הם נכנסים ומה הם עושים.אם הם ישתחררו-אף אחד לא ישגיח עליהם.ואגב-זה ממש תירוץ מטופש,הרי אף אחד לא אמר שהמצב בכלא טוב.ממש לא.הוא רע.רע מאוד.יש להם שם יד ממש חופשית,ואם הם ישתחחו-פשוט גמרת ת'עבודה.

צה"ל אכן עושה עבודה טובהgeorge
מתי בפעם האחרונה שמעת שמישהו מיתוך עזה גרם נזק פיזי למה שקורה מיחוץ לעזה (לא כולל טילי קסאם), צה"ל עוצר את כל המסתננים משם! אי אפשר לצאת מעזה ללא אישור! 
הייתי חייבת:לולה=]
בס"ד

גלעד שליט- כל השקרים:
חובה על כל אחד לקורא את זה.
לא ביקשתי רשות להעביר את זה הלאה, אבל מאחר וזה פורסם בכל מקרה באינטרנט אני חושבת שזה בסדר.

צריך וחשוב לשחרר את גלעד- אבל לא בכל מחיר.

שטיות לשון הרע והוצאת שם רעgeorge
לא צריך כל הזמן לחפש שנאת חינם, לחפש איפה יש רע ואיפה להאשים, האנשים המקסימים שעוזרים למשפ' שליט הם אנשים טובים ומדהימים, שעושים את כל מה שהם עושים כדי להביא את גלעד הביתה, ולא לשום מטרה אחרת. אילו האנשים שבאמת פועלים ולא יושבים, שותים בירה, ומבלבלים ת'שכל...
די להכפיש ולשנוא.... וכל האנשים שמכריזים "לא בכל מחיר" הם אילו שמסכנים את חייו שגלעד, שחורצים את גורלו למות ח"ו... אנשים שמקשיבים לכל מיני כתבות שקריות וממציאים סכנות לא מציאותיות!!!  
יש דברים שבוערים בי כמו אש,אוריה שמחה
וזה יוצא בשיא החריפות. אני עובדת על אהבת חינם, זה בסדר, הכל תחת שליטה.
ובוא תספר לי:
לאיזה כתבות שקריות האזנתי? איזה סכנה לא מציאותית המצאתי? חמוד, כדאי ש*אתה* תפתח את העיינים לפני שאתה מדבר, כי זה נשמע כאילו אתה מהאלה שהולכים "ראש בקיר". הסכנות שדיברתי עליהם לא רק שהם ממוצאות, אלא הם כבר קרו!
ואין לי כוח להתחיל לחפש פה כתבות על פיגועי ירי שהיו ביו"ש וע"י מי הם קרו?
ע"י מחבלים ששיחררו בעוד איזה עסקה מטומטמת!
אז אני את הבדיקות שלי עשיתי, עכשיו תורך.

ואגב, אני משערת לפי הנימה שלך שהיית בצעדה למען גלעד שליט.
כן, גמני. [לא, לא מהאלה שעמדו בצד עם שלטים נגד הצעדה, ולא ח"ו ממשתתפי הצעדה עצמה, אלא סתם במקרה עברתי מתחת לגשר המיתרים] ומה שאני רוצה להגיד לך- שכן, היו אנשים שבאו כדי לחזק את המשפחה, וסבבה.
אבל גם היו שם הרבה כאלה ש*לא*. ואני ראיתי ושמעתי אותם במו עיני ואוזני. הם באו להפגין שהם רוצים לשחרר מחבלים. כי מסכנים.. הכלא הישראלי כ"כ לא מפרגן..
יש להם טלוויזיה- אבל לא של הבית.
ויש להם מזכירה-אבל היא לא יושבת בחדר הרגיל שלה.
ויש להם ביקורי משפחה- אבל מה, זה לא שווה רק פעם בשבועף צריך יותר!
ויש להם לימודים גבוהים- אבל זה לא נחשב.. כי לא יקבלו אותי לעבודה בשומקום כי למדתי אצל היהוד..

אני באמת לא מבינה את הראש החולני הזה.. פשוט ראש בקיר. קיצר, תעשה עבודת מחקר, ואח"כ תבוא ונדבר.
*לא רק שהם *לא* ממוצאות- הסכנותאוריה שמחה
את סובלת מחוסר הבנה מסויםgeorge
  1. האנשים שהיו שם, היו אולי 2 כאלה, אן מצב שהיו יותר!!!
  2. המחבלים ששוחררו בעסקאות קודמות, הוחזרו לשטחי יו"ש, ברם בעסקה הזאת שולחים אותם למצרים ועזה, בלי אפשרות לצאת... 
הנה, כנס להודעה האחרונה בשרשור.אוריה שמחה
אף אחד לא הולך למצריים. זה הנפצה. תביא לי מקור מבוסס, בדיוק כמו שאני הבאתי. כל עוד לא הבאת- זה בגדר הנפצה,
כי באמת הבית שלהם הוא במחנה בלטה ליד שכם, או בבית ג'אלא וכן הלאה. למה להם לעוף למצרים אם התנאים פה כ"כ טובים? הא?

בסדר, גם 2 מספיקים. כמו שנאמר- "מספיק טיפש אחד בשביל לשרוף יער שלם". [וזה עובד. ע"ע אריק שרון- טיפש אחד ששרף את גוש קטיף. ונקווה שזה לא יקרה עכשיו]
הנה תקרא את זה:אוריה שמחה
/Forum/Forum.aspx/t321826
פה יש את המקור.
חח אתה מצחיקלולה=]
בס"ד

ברגע שנשחרר אלפי מחבלים נחרוץ את גורלם של המון המון המון חיילים, ילדים, משפחות ועוד מלא יהודים אחרים.
כל חייל יודע שיש מצב שהוא יקריב את החיים שלו בשביל העם שלו. גם גלעד ידע את זה.

תודה. זה המשך יפה לנאום שליאוריה שמחה
חחחחחחח...

מעניין מי יקרא עד הסוף.
אוריה, איזה נאום?george
הנה!! מצאתי את שחיפשתי!אוריה שמחה
"..הרב מאיר חי, בן 40, תושב שבי שומרון, נהרג מאש מחבלים שנורתה לעברו בכביש בין שבי שומרון ליישוב עינב שבצפון השומרון. פלג של הזרוע הצבאית של פתח, גדודי חללי אל-אקצא - החוליות על שם עימאד מורנייה, נטל אחריות על ביצוע הפיגוע. במהלך השבת שלאחר הרצח הצליחו כוחות הביטחון לחסל את רוצחי הרב חי. לאחר הפעולה התברר כי שניים מהמחבלים שוחררו מהכלא הישראלי, והשלישי נכלל ב"הסכם המבוקשים" והוצא מרשימת המבוקשים תמורה להתחייבות שיפסיק לעסוק בטירור.." 

/News/News.aspx/199317 הנה- זה המקור המלא לציטוט שהבאתי, וזאת לא בעיה לחפש עוד. לצערנו הרב.

אתה קולט?!? לא, תקרא שוב כדי להבין. אני לא ממציאה כלום!!! ולא מאמינה לסכנות שווא. זה מקרה אחד מני רבים שקרו!!! הנה, שוחרר מחבל שהתחייב שלא יעסוק בטרור- אבל מי הפתי שמאמין?! הנה, הוא רצח אדם!!!

קיצר- שחרור מחבלים עבור אדם אחד, או סתם ככה לרצות את שר הבטחון האמריקני- זה פסיק רישא מידי של נרצחים חפים מפשע אחרים. ואפחד לא יכול לסתור אתזה- העובדות מדברות בעד עצמם.

ולא ענית לי תשובה אתה-מה אני ממציאה ומאיפה אני מביאה את הדברים.

זהו. מה יש לך לומר להגנתך?

[הנאום שלי זאת ההודעה הארוכה שכתבתי שמה]
אוריה היקרה!george
צודקת, אבל אילו מקרים מעיסקאות דוקמות, בעסקת גלעד שליט המחבלים נשלחים לעזה ולמצרים, כך שלא יוכלו לחזור לפעילות טרור...
נו לזה יש לך תשובות? 
נו, אולי תביא לי כבר מקור?!אוריה שמחה
למה נראלך שהם ישבו במצריים ולא יעשו כלום?
אתה פשוט פתי אם אתה מאמין למה שהם מאכילים אותך- בדיוק כמו המחבל שרצח את הרב מאיר חי, והוא שוחרר בעסקה מויחדת של מחבלים שהבטיחו שלא שלא יעשו פעולות טרור! כן-כן. רק מדינת ישראל יכולה לשחרר כאלה מחבלים עם הבטחה כזאת. בחיי.

הם יחזרו לטרור, יעשו פיגועים, ירצחו עד הפעם הבאה שיתפסו וחוזר חלילה.
אתה לא קולט? הם יעשו ה-כ-ל כדי שאנחנו נגיע לים!! הכל!! הכל כדי שפלשטין תהיה שלמה ושלהם.
איפה אתה חי? תלך תבקר בכפרים ערביים, תשאל את הילדים מה מחנכים אותם במסגד ובשיעורי מולדת. לרצוח יהודים.
אני שמעתי נאום מוקלט מתורגם של איזה שיח במסגד- איך שצריך לפרוע ביהודים, הגזלנים והרוצחים.

אפחד לא ישאר במצרים- גם אם הוא ישלח לשם. הוא יעבור באיזה מנהרה חפורה ויגיע לפה בחזרה.

בקיצור- שחרור מחבלים תמורת חייל אחד זה אסון, התאבדות, סיכון מדינת ישראל בחטיפות נוספות ופיגועים נוספים.

וחו"מ שלא ענית לי מה עשית למען פולארד, ולמה הוא לא חשוב לך, ועל עוד כמה שאלות שלי.

אני מקווה שאתה באמת קורא את כל מה שאני כותבת, ולא שורה ראשונה ואחרונה- כי אין מי לדבר אם כך.

זאת תשובתי, ועכשיו מה יש לך לומר?
אוקע:<אריאל>
ג'ורג' היקר. הסיפור שאני מביא הוא דימיוני ומכיל תרחישים שיכולים לקרות ח"ו אם נעשה את הטעות הטרגית הזו
אני אשמח אם תתיחס לכל הנק' שאני מעלה פה ולא תתחמק.

יום חמישי בערב. השעה עשר.
ביבי עובר ליד המאהל של משפחת שליט באותו ורואה איש אחד שם, מפגין הפגנת יחיד עם שלט גדול שעליו הכיתוב: "גלעד בכל מחיר".
כשהוא רואה את האיש, נפל בו סוף סוף האסימון שהאיש התפלל שיפול לו! הוא מבין- גלעד צריך להשתחרר מיידית.
בבוקר למחרת הוא כבר מעביר לעזה ולמצרים את כל האסירים שחמאס דרש. בינהם מנהיגי חמאס פוטנציאלים ועוד המון מחבלים עם דם על הידיים.

גלעד חוזר, חיי.

והם חיו באושר ואושר עד עצם היום הזה? לא. הסבל אולי נגמר בשביל משפחת שליט-לא בשביל העם.

המחבלים כצפוי, ממשיכים לחיות בלב עזה והמוטיבציה לפעול גדולה מאיי פעם-הם יודעים שהניצחון בידיים שלהם: יכולים לירות, לפעול ולהרוג או שימותו כשאהידים או שיכלאו לשנה וחצי.
הם חוזרים להנהיג חוליות שיגור רקטות,מבריחים ממצרים רקטות משופרות שמגיעות עד ת"א, ועכשיו גם מסתכלים עליהם כמו גיבורים.
לפני כל טיל שמשתגר עם צועקים:" פלסטין-לעם הפלסטיני- איטבאח-אל-יהוד "
טיל אחד. רק טיל אחד. פוגע בטרנזית בשדרות והורג משפחה שלמה.כואב הלב לא? 

שבוע אחרי,חוליה של שאהידים ששוחררו יוצאת כתגובה לתגובה של צה"ל מעזה לכיוון גדר הגבול. יש התקלות עם כוחות צה"ל על הגבול- שני חיילים נהרגו. חייל פצוע בינוני נשבה ונלקח על ידם אל תוך עזה.
ושוב כואב הלב.

תתן להם מוטיבציה לפעול-הם יפעלו.
הם יגבירו את פעילות הטרור נגדנו.הם יבינו שזה משתלם.
תתן להם מוטיבציה לשבות- הם ישבו.
הם ישבו, כי הם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר- היהודים רגישים והם יתנו הכל בשביל חיים של אדם אחד- גם אם זה אומר חיים של אלף אחרים.
מ"גלעד שליט" אחד שיושב בעזה המצב יכול להתפתח לחמשה "גלעדים" של חמישה משפחות. כואב הלב?

והכל בגלל חיים של אדם אחד. כל זה קרה.

המשפחות שלי ושלך, אפילו אני ואתה יכולים להפגע מהשחרור הזה- רוצה להסתכן? בבקשה,רק אל תשחק בחיים של כולנו.בחיים שלי ושל המשפחה שלי, בחיים שלך ושל המשפחה שלך.

התורה אסרה עלינו להיות רגישים יותר מדי ויש סיבה. תדע מעכשיו- אם אני נשבה במהלך השירות הצבאי שלי תדע- תן לי להירקב ולמות. כי במילא אני לא אוכל לחיות כשאראה חיים של רבים אחרים נלקחים בגלל החיים שלי.

בטח גלעד ירגיש כמוני אם המצב הזה יקרה.

במציאות שאתהgeorge
במציאות שאתה מתאר, לא ייגרם שום נזק שלא יכול להיגרם בלי השחרור שלהם, כי גם עכשיו יש שם אנשים שמנהיגים חוליות, ואם הם ישתחררו אז יהיהו עוד כמה חוליות, אבל מעזה לא יכול לצאת שם טרור כי צהל חונק אותם, שום פגע רע לא יכול לצאת מעזה, אתה חושב שעכשיו אין מחבלים שמנסים לצאת, בטוח יש אנשים כל שעה וכל רגע, ככה שזה לא משנה אם יהיו עוד כמה אנשים ביום שינסו לצאת מהסגר.... לא אמרת כלום!!! 
הוופה! למה אתה בורח ולא עונה לי? הא?אוריה שמחה
בכ"מ נענה לך פה:
בטח שמעזה יכולים לצאת מחבלים. חופרים מנהרות עד שצה"ל מגלה. צה"ל עושה עבודה נפלאה וטובה, וב"ה כמעט לא מצליחים להשתחל.
אבל- אם ישחרוו עוד ועוד מחבלים הלחץ יגבר, יהיה להם יותר כוח פיזי ו"רוחני"- ויצליחו. למה איך אתה חושב קורים פיגועים? מסתננים. או ע"י מחבלים ביו"ש -כי הורידו מחסומים אז הם יכולים להסתובב חופשי.

קיצר, אל תברח מהאמת, ואם אין לך תשובה מספקת נורמאלית ולא מתחמקת- אז הוויכוח הסתיים ב1:0 לטובתי חחח..
שני דברים, אוריהgeorge
  1. לא עניתי לך קודם כי לא ראיתי
  2. ממצרים הם לא יכולים לגרום שום נזק שאין עכשיו, מה זה משנה אם עוד שלושה אנשים ינסו לצאת, בין עשרות המחבלים שמנסים, עוד כמה אנשים בעזה ומצרים-לא ישנה כלום! פשוט כלום! ככה שהעסקה הזאת לא גורמת שום נזק לאף אחד!!! 
בטח שזה משנה!!!!אוריה שמחה
יאוו.. בן כמה אתה? אין עם לדבר.
תגדל, תלך לשרת בעזה ותבין על מה אני מדברת. כל מחבל אחד נוסף שמנסה להתסנן- מקשה על העבודה ומגדיל את הסיכויים שמישו מבינהם יעבור!!!! היא תגרום נזקים כבדים ועצומים, ואם ח"ו היא תצא לפועל אל תבוא ותבכה שנהרגת או מישו אחר מבני משפחתך ח"ו-כי חתמת והצהרת שאתה בעד זה. פסדר, גלעד שליט ישאר חי, אבל מלא אחרים ימותו. [ושוב אני חריפה כי אני חוויתי את זה על בשרי. יש לי זכות דיבור מלאה.]

[ואגב, אתה שוב מתחמק- אתה יכול לענות עכשיו. למרות שזה לא משנה, אני הולכת, תהנה, ואני מתפללת עליך ועלי בתוך שאר חולי ישראל שלא נמות פה מאיזה סקאד או ממחבל מתאבד. אמן.]
מה נראה לך?george
המשך לקודמת...george
את חושבת שאין עכשיו אלפי אנשים שמנסים לעשות את כל מה שתיארת עכשיו? יש... וצה"ל עוצר אותם... ככה שאם עוד 2 אנשים ביום ינסו להסתתן, זה ממש לא יורגש, יש כ"כ הרבה שכבר מנסים... 
מה נראלי? עזוב, לא כדאי שאני אגיד..אוריה שמחה

וואי, תשים לב מה אתה אומר- "גם ככה מצב בטטה, יאללה, אז מה זה משנה שיהיו עוד כמה מחבלים? חבל! בואו נשחרר את כולם! הם סתם סובלים שם, אבל בחוץ הם לא יזיקו, כי יש את צה"ל ששומר, ועוד מלא כמותם שמנסיפ להציק לצה"ל".

זה נשמע כ"כ מטומטם ואווילי, אבל זה ב-ד-י-ו-ק מה שאתה אומר במילים אחרות, סבבה? בוא תנסה לקתן אם לא הבנתי נכון. הלוואי ואני טועה.

לא ענית על הלגיטימציה לחטיפה ולהריגה שהשחרור יצור.<אריאל>
אויי..אביב
גיאורג בחייך, 

אתה פשוט לא מבין כנראה,
או שפשוט אין בך את הפתיחות המספיקה בשביל לקרוא משהו ולחשוב עליו, במקום לחשוב על התשובה.

אתה מוכן לנסות רגע לחשוב אחרת?? לצאת מהתבנית שיש אצלך בראש?
תראה:
זה כמו במתמטיקה, זה מתפצל:
גלעד שליט = אלף מחבלים
ייחטפו עוד חיילים והמחיר יעלה.
נו באמת, זה מה שאתה רוצה??
לעשות "חזקות"? גלעד שליט כפול 5 שווה חמש משפחות עם לב שבור. חמש בחזקת 2 שווה 25 משפחות עם לב שבור.
ואם לא הבנת מה רציתי לומר,
אני מתכוונת שלא יהיה טעם לכלוא מחבלים ורוצחים,
כי מחר הם ישתחררו בעסקה הבאה > אחרי שחטפו בשבילם עוד חייל.
יש כאלה שאומרים:
"איך נסתכל לחיילינו בעיניים, אם אנחנו לא משחררים אדם שגם הם יכלו להיות במצבו?"
אבל זה אבסורדי, פשוט אבסורד,
כי ברגע שגלעד ישתחרר תמורת מחבלים,
כל חייל שיצא לשטח יהיה בסכנה כפולה.
אתה מצליח לראות ההגיון??

אתה קולט מה מונח על כף המאזניים??
החרות אח שלי שיום יבוא והוא יתגייס. החרות של השכן שלי שמתגייס עכשיו.
החיים שלך, החיים של השכן שלך. החיים שלי, של ההורים, האחים, המשפחה המורחבת, השכנים, והאנשים שאני רואה כשאני הולכת ברחוב כאן, בארץ ישראל.

אריאל הסביר נכון,
המוטיבציה תעלה לאנשים הללו.
חלקם ירצו "לנקום" על השנים שהם ישבו בכלא הישראלי ועל התואר שהם קיבלו שם בחינם.

כושר ההרתעה של ישראל ירד.
ישראל תוכיח,
שוב,
שהיא לא מסוגלת לעמוד בלחצים בין לאומיים.

לא הייתי רוצה להיות במקום גלעד,
ולפעמים אני נשמעת אפילו לעצמי, בכנות, כמו בחורה בלי לב.
אבל אז אני מזכירה לעצמי,
מי מונח על כף המאזניים. מה מונח.
השלום המיוחל, האנשים פה בארץ, אחים שלי כו-לם, 
כושר ההרתעה של המדינה המתוקה שלי וכו'.

בנאדם, למען כולנו,
תתעורר,
תחשוב.

עצוב ממש, אבל המדינה צריכה לפעול לפי השכל ולא הרגששונמית
זה באמת באמת עצוב אבל זה לא שווה אלף מחבלים. 
יש דרכים אחרות! (מבצע אנטבה לדוגמה, היה הרבה יותר מורכב.)
לא צריך להכנע להם!!!
העסקה לא תיצור שוםgeorge
לגיטימציה, היא לא תיצור רציחות נוספות, כי המחבלים לא משתחררים לשטח ישראל, ולגבי החטיפות, יש עכשיו חוק חדש (שאגב לא חל על עיסקת שליט, אלא רק אם יהיה ח"ו צורך בעתיד) שלא משחררים יותר מאסיר אחד על חייל חטוף אחד, או גופה אחת בלבד בעד גופה אחת, והערבים מן הסתם גם כן יודעים את החוק הזה, מה גם שצה"ל הפיק לקחים מחטיפת גלעד, והנה כבר סוכלו כמה נסיונות חטיה דומים לה בעבר 
ח"ו!!!george
אני מתנגד לשחרור מחבלים, אבל כאן, זוהי הדרך היחידה לשחררו, ואלה שישתחררו לא יוכלו להגדיל את הנזק הקיים כבר 
אתה מוכן להסביר לי >אביב
מאיפה מגיע ההגיון המוטעה שעוד אלף מחבלים לא ישנו כלום??
אני לא מבינה, אתה חושב כילו שהם פשוט ישתחררו, וילכו הביתה לפנסיה מוקדמת??
שהם לא יחזרו לטרור??
אולי, אולי, סיכוי קלוש שבודדים מהם יגידו "חאלאס, נמאס", אבל ידוע ממקרים שחוזרים על עצמם שזה לא ככה, בכלל לא!!
המחבלים המשוחררים חוזרים לפעילות נמרצת וממרידים עוד יותר את הערבים הלוחמים ל"שחרור פלשטין".. 
ומלבד זאת, מחבל שיוצא לפעולה בשטח יודע שאין לו מה לפחד מהשבי הישראלי, כי זה כמו אירוח של שלושה כוכבים וממילא החברים שלו יכולים תמיד לחטוף איזה שהוא חייל ולשחרר את המחבל השבוי!!
אז מה לעזאזל תגיד לי ימנע מהם לחזור לפעילות נמרצת בשטח?? 
ל אביב שליgeorge
  1. המחבלים נשלחים לעזה ולמצרים, בלי אפשרות לחדור משם לשטחינו...
  2. בעזה יש יותר ממליון מחבלים ובמצרים יש מליוני מחבלים, ככה שפלוס אלף או מינוס אלף ממש אבל ממש לא יעשהאת ההבדל... 
מיליון תושבים. לא כל ערבי הוא מחבל<אריאל>
 מה שכן- אלף טרוריסטים ממעמד גבוה ישנו המון.

אם עוד רקטה, עוד פעילות טרור לא משנה לך, כי ממילא יש.
אם הרמת המורל שהכניעה תיצור לא משנה כי ממילא יש מורל לפעול להשמדת ישראל.
אם עוד הרוג אחד לא משנה כי ממילא יש הרוגים.

אמרתי את שלי.
אתה בא לשכנע ולא מוכן לנסות להשתכנע.
הודעה אחרונה שלי פה.
תגובה לא מובנת בעליל!george
אההה סליחה, הבנתי>george
אני לא אומר שזה לא משנה כי יש הרבה, אני אומר שיש הרבה נסיונות חדירה חישראל מעזה, והנה עובדה שכבר כמה שנים שלא יצאה שום פעולה מעזה, ואלו שישתחררו במסגרת העסקה לא יוכלו לגרום נזק שלא קיים עכשיו, ולא יוכלו לפגוע בשום דבר שלא נפגע עד עכשיו 
זו באמת שטות.golani
לחמאס לא חסרים מחבלים, עוד כמה לא יעלו ולא יורידו.
הבעייה שכל פעם זה הולך ומתגבר, אי אפשר להמשיך עם הדפוס הזה (הם חוטפים - אנחנו מרוקנים את בתי הכלא) לנצח.
צריך מתישהו לחתוך את זה, והמתישהו הזה הוא - עכשיו.
משפחת שליט היא היחידה שאי אפשר לבוא אליה בטענותמשה
לכל שאר הגורמים האחרים שעומדים מאחרי מימון וקידום הקמפיין הזה, אפשר לבוא גם לבוא, וצריך לדעת מה הנזק שהם גורמים למדינה ולעולם בכניעתם המבישה לתכתיבי חמאס.
אי אפשר לבוא בטענות לאף אחדgeorge
ב 62 שנות קיום המדינה לא היה מאבק צודק יותר ממאבקה של משפלת שליט, תומכיהם ומממניהם הם אנשים מדהימים שעושים הכל ע"מ שנעם ואביבה יוכלו לראות חזרה עם בנם האהוב, ואין שום דרך אחרת להשיבו הביתה חי-מלבד להגלות מחבלים לחו"ל, ולחזיר גלעד שלנו הביתה! 
אף אחד לא מגיב? כבר השתעכנתם?!?george
צעיר רענןאנונימי (פותח)
למה שלא נלך ??
רק בנים עושים חטאים ??? דייי עם השטויות 
חחח סליחה לא קשור לפה .....אנונימי (פותח)
אני לא השתכנעתיalezish
את אביבה ונועם שליט אני מבין, אין מה לעשות הם רוצים את הילד שלהם בבית.
אממה, זה מחיר כבד מדי אני מבין שהם לא יתפשרו ויפעילו לחץ על המדינה, ולכן אין מה להסביר להם את החוסר הגיון שבזה, כמו שאמרו חזל "אין עומדין לו לאדם בשעת כעסו" כשאדם כועס\עצבני לא יוזיז לו כלום הוא לא יסלח לך, כך גם כאן אין הם לא יאמרו בסדר אל תשחררו המחיר כבד. 
הבעיה היא שהם אמורים להיות לבד עם עוד כמה קרובים, שאר העם צריך לראות את האמת ולא לנסות לשכנע את אביבה ונועם, אלא פשוט לעמוד מהצד, כי לעזור להם להפעיל לחץ על ראש הממשלה על משהו שהוא לא צודק זה ממש לא בסדר. אז באו השמאלנים מהתקשורת שמממומנים ע"י גופים אירופאים שככל הנראה רוצים שהמחבלים ישוחררו ועושים רעש ומסלפים את דעת הציבור, וממילא צריך גם להפגין נגד כדי שהעם יראה את הצד השני.
אם אתה לא מוחה לפחות אל תלך למאהל המחאה!!!
אתה לא מבין!!!george
99.999  מהאנשים שממשתתפים במעגלי המחאה למען גלעד שליט, לא סאים סתם כי הם רוצים לשחרר מחבלים על ימין ועל שמאל, אלא הם מאמינים (כמוני) שכמו שכל אחד חייב להתגייס כך המדינה מחויבת לכל מגויס שהיא תדאג להחזרתו להוריו חי אומת פצוע או בריא, והעסקה היא הדרך היחידה להחזיר את גלעד חי.... 
ממש ממש ממש ממש לא!!!אביה =)
 וחוצמיזה זה לא יעזור בגרוש כי אז יחחטפו עוד חיילים- אזמה עשינו בזה?
שני דברים!george
  1. צה"ל הפיק לקחים מחטיפת גלעד.
  2. יש כלל חדש שהתפרסם, שבטוח הערבים גם יותר (שאגב, לא חל על עסקת שליט) שכל חייל שייחטף ח"ו מעתה ואילך לא יוחלף ביותר מאסיר אחד, וכל גופה, לא תוחלף ביותר מגופה אחת.... 
כל מי שמגיע למאהל הזה מראה שהוא תומך בעסקה!ראש יהודי
העסקה מנוגדת גם להלכה וגם להגיון!
צריך פשוט להתחיל להרוג אסיר כל חצי שעה עד שהחמאס יבין שאין להם סיבה שגלעד יהיה שם ולא לשמוע לכל התגובות הבכייניות של כל העולם האנטישמי!
אבל בעסקה בחיים לא אתמוך!!
מי שעושה את העסקה פשוט יורה בעצמו!
אוקיי..אביב
אינבעיה אם ישחררו מחבל אחד, עוד נחיה עם זה.. למרות שגם זה לא משו..
אגב, אתה דתי??
כי יש הלכה..
עד כמה שידוע לי..
שלא פודים שבוי ביותר מערכו האמיתי!!
אז ברור, יש שאלה מה הערך של יהודי וכד'...  אבל ברור שאי אפשר ואסור ממש לשחרר חייל כאשר זה עלול לגרום לכ"כ הרבה מוות ופגיעה בעמ"י..
חוץ מזה,
פיגועים של טרוריסטים ערבים למען "פלסטין" יש לא רק בארץ.. בניו יורק למשל.. שלפי בכירים יהודיים וכד'..
אז גם אם מה שאתה אומר, שהם לא מסתננים (ויהיה נחמד אם תביא איזה שהוא מקור לזה, דרך אגב) וחוזרים לעשות כאן פיגועים,
הם תמיד שם מאחורי הקלעים, מתכננים, יוזמים, והמוח השטני שלהם ממציא עוד ועוד דרכים להשפיל אותנו
ו"לגאול" את הארץ מידינו..

חחח.. מעניין מתי זה יפסיק להחפר..אוריה שמחה

שורה תחתונה-

שיחרור 1000 מחבלים תמורת חייל בשבי= ראש שמאלי, חולני, נוגד את התורה, לא צופה אל העתיד וכו' וכו' וכו'.

פרשתי!!

אוריה, בדיוק הפוך!!!george
זה ראש של אהבה של אחדות של הקרבה, אנחנו עם כזה שמוכן לקחת סיכונים (שכתבתי למעלה הם בכלל בכלל לא קיימים) בשביל החייל שלנו...
ממש ממש לא!!!george
 אין לי כח לכתוב לך למה העסקההזאת לא מזיקה, תראה בתגובות שלי למעלה
אם דיברת אלי- אז אני בתאביה =)
ומה גרם להם לאמון הזהalezish
הדעה של התקשורת שמסלפת את החשיבה, תחשוב מה עדיף משפחה אחת שנהיית לא שכולה\מאות משפחות שיהיו שכולות.
עובדה כל האינתיפאדות האחרונות התחילו משיחרור מחבלים.
ל רב"תניק! אני כתבתי את כל ההסברים בתגובות קודמות&george
 תקרא את כוווווווווווולללללללללל התגובות ואז אם יהיה לך מה לאמר תגיב שוב ואני אענה לך....
עכשיו זה נראה שהשתכנעתם!!!george
אבל תסתכל על ההיסטוריה של העשרים שנה האחרונות!ראש יהודי
תראה כמויות של פיגועים שנעשו דווקא על ידי מי אם לא אותם האסירים ששוחררו!
לכן גם נורא מחכים להם שם בעזה כי הם יודעים שיש להם ניסיון בזה.
ל ראש יהודי היקרgeorge
בעסקאות קודמות שחררו את המחבלים לשטחי יו"ש, בעסקת גלעש שליט שולחים אותם למצרים ועזה (ונראה לי גם לירדן) בלי שום אפשרות לצאת משם 
לא יודעת מה איתכם אני עברתי שם ומישו ממש עיצבן אותBreathing Fire
(אותי) הועשה איסורי מצפון עם רמקול לנהג שעבר שם אותי הוא זיעזע ! (סליחה אבל אין לו זכות ! ) | פריקה |
היה רב בגולה שאמר לא לשחרר אותו אפילו תמורת כסף כיציון
זה יביא עוד חטיפות                 ואם צהל שומר כלכך טוב אז איך חטפו את גלעד

לציוןgeorge
  1. אז הצבא היה רופף יותר, אדיש יותר ומרתיע פחות, עכשיו צה"ל התפכח והתבגר והוא יודע לשמור על חיילים שלו הרבה יותר טוב, התחלף מאז רמטכ"ל וראש ממשלה...
  2. יש עכשיו כלל חדש שלא מחליפים יותר ממחבל אחד בעד חייל אחד, ולא יותר מגופה אחת בעוד גופה אחת, ובטוח שהחמאס יודע את זה (אגב, חוק זה אינו חל על עיסקת שליט) 
"יש עכשיו כלל חדש אבל רק מהפעם הבאה".golani
"באמת שאני מפסיק לעשן... בעצם ממחר..."
לא פעם הבאה, עכשיו.
ל גולניgeorge
את החוק לא יכלו להחיל על עסקית שליט מכיוון שהוא התגבר שנייה לפני שכמעט הסתיימה עסקת שליט... שבגלל כל מיני חברי ממשלה אידיוטים לא הצליחה... 
עדיין הטיעון שלי נשאר.golani
העסקה הזו מאפשרת לסחוט אותנו וגורמת נזקים חמורים.
לשחרר אלף מחבלים בשביל חייל אחד זה טירוף, אז נכון שהרגש צועק כן אבל מדינה לא מנהלים לפי אמוציות. 
מי שמתנגד>george
מי שמתנגד לעסקה, זה לא שהוא שם את הרגש בצד, אלא אין לו לב הוא אכזר וכפוי טובה.... גלעד לא נחטף בטיול לטורקיה, או בשיט ליוון, אלא הוא הלך להגן עלינו!!! הוא התגייס להגן עליי, עלייך, על מדינת ישראל, וכעם ששולח את חייליו הנאמנים והאמיצים לשטח האש, אנו מחויבים שהם יחזרו הביתה, ואין דרך אחרת להחזירו הביתה מאשר העסקה הכל כך מוצדקתהזאת, והיא לא גורמת שם נוזק (ע"ע מה שכתבתי למעלה...) 
שום נזק...golani
איזה כיף, כל פעם שייחטף חייל נרוקן את בתי הכלא שלנו מגדולי הפושעים.
זה לא הולך ככה, יש גבולות במשא ומתן, יש מחיר סביר ויש מחיר לא סביר המחירים הפעם הם לא סבירים בעליל. 
נראה לי אין טעם להמשיך..הבנאדם בוחר לטייחשיראל.
את עיניו מלראות,אז בסדר..כשחס ושלום יקרה משהו מהמחבלים שישוחררו,נראה אם מי שצחק אחרון הוא הצוחק..בעצם..כולנו נבכה. 
מעסקת גולדווסר ורגב יצר משהו רע?!?george
ממש ממש ממש לא! ישראל התנהגה אז בשכל ושלחה את המחבלים ללבנון, משם הם לא יכלו להוציא שום נזק, כך גם יהיה כאן, המחבלים נשלחים לעזה ולמדינות זרות, שמשם לא יוכלו לחזור לעסוק בטרור במדינה... 
האם כבודו יודע שסמיר קונטאר(אחד המרצחים ששוחרראני77
 בעסקת גולדווסר ורגב) הבטיח לעם הלבנוני שהוא יחזור לישראל-בתור שאהיד!!!
הבטיח אבל...>george
הבטיח ולא הצליח... לא קיים, וגם לא יקיים כי ישראל עשתה בשכל ושלחה אותו ללבנון, שמשם אי אפשר להוציא טרור, 
וגם בעסקת שליט המחבלים לא חוזרים ליו"ש אלא לחו"ל שמשם לא יצליחו להוציא טרור... 
אתם לא כותבים כלום... השתכנעתם?!?george
תראה את התגובה של שיראל ותבין.. הדיון מיצה את עצמואחד האורחים
גם אם הוא לא באמת יפגע-המוטיבציה להיות מחבל עלתהאבגדה
 -להיות בכלא עד שיחטף עוד חייל ואתה אפילו לא צריך לשנות את דעותיך!!
מדינת ישראל עודדה במובן מסויים פיגועים בזה שהיא משחררת אדם שמבטיח הבטחות כאלה.
כן יצאו משהו רע, בעצם יותר ממשהו.golani

אובדן הרתעה, חיזוק אדיר לחיזבללא, אי מיצוי הדין עם הרוצח הנתעב (היה צריך להרוג אותו אבל לפחות שהיה נשאר בכלא לנצח), עידוד לחטיפות נוספות, מי יודע אם לא גלעד שליט לא בבית עכשיו בגלל העיסקה הזו.
וכל זה בשביל מה? בשביל הבאתם לקבר ישראל של שני חללים.
חשוב מאוד אבל שווה את זה? וחוץ מזה, מה אתה משווה? סמיר קונטאר - חוץ מזה שהוא סמל הדביל השמן הזה לא שווה משהו מיוחד ואותו אתה משווה למאות צעירים שעומדים לחזור לפעילות טרור(אם הם יגיעו לעזה זה אולי פחות בעייה, אבל עדיין, זה שיקול) ועוד יותר מזה: מנהיגים בכירים שישוחררו?
לגולניgeorge
 איזה אובדן הרתעה?!? ביום שמדינת ישראל תחליט היא תהפוך את החיזבאללה לאבק... מאותה עיסקה לא יצא שום דבר רע, אכן, מחבנון לא יצאו מחבלים לשטחה של ישראל מאז העסקה, וגם לא היו מאז שום חטיפות (אולי ניסיון אחד חובבני כושל-זה לא נקרא), נו... אז מה הדבר הרע שיצא מהעיסקה???
אולי צריך לדאוג לשחרר אותואני77
 אבל אפשר לעשות את זה בכוח במקום ע"י שחרור מחבלים(ע"ע-הפסקת הספקת גז,חשמל,מים וכדו').
-אנחנו לא צריכים לתת פרס למי שחוטף חיילים-אלא עונש
"אולי"? בטוח!golani
אבל לא בדרך הרסנית כזו. 
אני לא מאמין שהיא תספיק להרוס אבלאני77
 אפשר גם בדרכים כוחניות אחרות.
זוהי דרך בעיתית מאוד לשחררו ע"ע נחשון וקסמןgeorge
לא אמרתי לחלץ בכח ואפשראני77
 גם לאיים שאם הם הורגים אותו-בשביל זה יש כמה מחבלים-שבינתיים חיים
אתה לא כותב כלום...השתכנעת?!?אבגדה
לא נכון גיאורג..אביב
אבגדה צודק/ת..
אפשר להחמיר  ת'מצור,
תאמין לי אף אחד לא ימות שם,
אסור להיכנע יותר ללחץ מהעולם.
אם המצב יתחיל להיות באמת יותר גרוע ישתלם להם לשחרר אותו,
אבל רק בתנאי שישראל תהיה חזקה ותציג חזות קשוחה,
אחרת זה לא ילך.
שום דבר לא ילך...
לgeorge ואתה עדיין מאמין לזה?!אנונימי (פותח)
כל אחד יודע שערבים הם עם של שקרנים כל פעם שעושים אתם שלום הם מרמים, ולכן גם כאן במקרה שלנו כשיגרשו אותם לירדן מיד יתנו להם ללכת להיכן שהם רוצים ללכת בלי לתת שום דין וחשבון על מעשיהם וכך הם ילכו וימשיכו במעשי הטרור שהם מומחים בהם-לרצוח עוד ועוד יהודים.
לאדון "הכי טוב ישב"צ"george
חחחח, צה"ל חוסם את כל הגבולות האילו... ואתה חושב שאין שם עשרות אם לא מאות מחבלים ביום שמנסים להסתנן... זה לא שמאמינים לזה שהם לא ינסו להכנס לישראל, הם פשוט לא יצליחו... 
לא ללכת מי שהולך שותף לתמיכה ברצחאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!

אסור לשחרר מחבלים!! מי שיתמוך בהם יהיה בין האחראים לכך שיהודים ירצחו ויחטפו שהמחבלים ישוחררו. 
עם כל הרגישות אנחנו לא מאבדים את השכל.

תשובות...george
  1. לא "אני 77" לא איכפת להם אם יהרגו להם שני מחבלים, ודבר כזה רק יוציא שם עוד יותר רע למדינת ישראל...
  2. ל"אביב שלי" החמרת המצור לא תעזור בקגרוש מכיון שהמצור לא באמת מפריע להם, הם פשוט נהנים לנפנף בו כי זה מצטלם יפה בתקשורת שישראל נועלת את כולם בעזה...
  3. הדרך היחידה לשחרר את גלעד שלנו היא העסקה המדוברת, וחובתינו, כמי ששלחו אותו להגן עלינו (!) היא לשחררו, כן, בכל מחיר!!! 
גלעד שליט חייל/היה חייל.golani
הוא נשלח להגן על מדינתו ולא להזיק לה.
אין שום חובה לשחרר אותו בכל מחיר, רוב האזרחים במדינה משרתים גם הם וגם הם סיכנו את עצמם ומי נותן לך זכות לסכן אותם? מי נותן לך זכות לסכן המוני חיילים למען חייל אחד? אותם אתה לא "שולח בשביל להגן עלינו"? מי מתיר לך לתת עידוד לארגוני הטרור שרוצים לרצוח בעיקר אותם? 
אלף פעם כתבתי...george
למה שחרורם של אתם מרצחים לא מסכן חיילים אחרים, תקרא למעלה למה זה לא מסוכן... 
סליחה על ההשוואה..סולמנדרה
 ומה עם פולארד? כולם יודעים לדבר על גילעד, אבל אני הייתי במאהל של פולארד וכמות האנשים שם לא הייתה גדולה..
לגב' סולמנדרהgeorge
אני עפיל ךלמען פולארד, רת בצמתים לחלק פלייארים, מתרים, עושה דוכנים... אילו הם שני סיפורים שונים בשושא פולךארד צריך ללחוץ על האמריקנים, בנושא שליט אין שום דרן מלבד לעשות עסקה ולהחליפו בעד מרצחים... 
לג'ורג'אבגדה
 שמתי לב שבכל השרשור הזה לא הסברת מה עם הלגיטימציה והכבוד שהמחבלים יקבלו
לבגדהgeorge
אמנם המחבלים הם אנשים שפלים, אבל חייו של גלעד שליט חשובים הרבה יותר מכל מיני משחקי כבוד... 
זה לא משחקי כבוד זה חיים של אנשים!!!!!!צוויג^^
ומי אתה שתקבע חיים של איזה אנשים חשובים יותר?!?!?! 

הויכוח הזה עקר.. מהתגובה הראשונה לא התקדמנו לשום מקום ולא הצלחת לשכנע אף אחד...אין טעם להמשיך עם התירוצים הקלושים האלה..פשוט תתחיל להסתכל סביבך ולחשוב....
צוויגgeorge
תקרא מה שכתבתי למעלה, אף אחד לא יפגע מהעסקה הזאת, ואם לא תיהיו מקובעים בכל מיני שטויות שאתם קוראים כל מיני עיתונים שטותיים
הכבוד יתן לגיטימציה מצד ישראלאבגדה

ותסכים איתי שאם הם יציעו להחזיר אותו תמורת ה שנאמר שהם ארגון של צדיקים...

ואם נחמיר את התנאים של המחבלים (ע"ע-צינוק) זה כן יזיז להם כי זה מוריד את הלגיטימציה והמורל ואם בלל זה הם יהרגו אותו אנחנו נהרוג את השבויים שלהם פשוט נעשה להם מה שהם עושים לנו...

אבגדהgeorge

הסיבה היחידה שהם רוצים לשחרר את המחבלים זה להראות שאין לירשאלים כח, לא באמת איכפת להםאם יש להם או אין להם תנאים טובים, ולהיפף הם מעדיפים שיירעו להם את התנאים, כי זה מצטלם יפה בתקשורת...

אהה...אז התקשורת שולטת ושמא אנחנו מפחדיםאבגדה

ממשלת ארה"ב??אם התקשורת שולטת אז אפשר לפרסם שלגלעד שליט קורה אותו דבר ואם האו"ם וארה"ב אפשר לעשות איתם הסכם שאם הם לא דואגים לגלעד אנחנו נעשה למחבלים את מה שעושים לו:לחיות בבידוד,בתנאים גרועים ,אין ביקורים וכן על זה הדרך

אתה שוב לא עונה אז הפעם השתכנעת?...?אבגדה
לך אני יכול לענות בישיבה...shilo147
מקובל עליאבגדה
באמת?סולמנדרה

אז לפי הדעה שלך כל החיילים שנהרגו במבצעים של צה''ל נהרגו סתם, כאילו הם הלכו במיוחד כדי לתפוס אותם ובסוף הם נירצחו, כאילו סתם עכשיו יש אלמנות, יתומים ומשפחות שכולות..

וחוץ מיזה זה ממש מראה על חולשה, זה ממש להיכנע לערבים.. זה פשוט לאמר להם קחו חזרה ויאללה תמשיכו.. ניפגש בהסכם להחלפת שבויים שוב..

ועוד דבר מימתי יהודי אחד!!!!!!!!!!!!!!!! שווה לכמה מיליוני ערבים?????????????

חבר'ה! רק להעיר את תשומת לבכם...אחת מהשומרון

בס"ד

מהעבר השני של הכביש, מול בית ראש הממשלה, יושבים אנשים צדיקים ששום שיקול אישי/ רגשי/ פרסומי מניע אותם, אלא אך ורק הדאגה ליהודים שאפילו את שם הם לא יודעים.

כן, אנשים שדואגים לגלעד שליטים הבאים, למשפחות השכולות הבאות, לפצועים, לנכים, לנפגעי החרדה הבאים.

אנשים שלמרות כל הקושי- לא מוכנים לשחרר מחבלים.

בשבילך, בשבילי, בשבילנו. כי אולי אנחנו נהיה ח"ו הקורבן הבא.

זה הזמן הנכון והמתאים ללכת ולתמוך באנשים המדהימים האלה שלא מרפים למען עמ"י, אפילו שזה לא כ"כ פוליטקלי-קורקט.

חודש אלול נכנס, זה הזמן לחשבון נפש כללי-

לפי מה אנחנו מחליטים החלטות גורליות ומשמעותיות? לפי השכל הישר, הגבורה, דעת תורה ודאגה לכלל ישראל? או שמא לפי הרגש הדואג, הלחץ התשקורתי וה"מה יגידו?"??!!

תחשבו על זה..

^צודקת בהחלט!אריאל יוסף
תתביש לךאנונימי (פותח)

לתמוך בכזה מאבק שגורם לרצח אם רוצים לשחרר את שליט כמו שצריך אז פשוט צריך קצת להקשות את התנאים של הבית מלון שהמחבלים נמצאים בו ואולי להרוג כמה מחבלים כמו שעושים באמריקה "הנאורה" ובאנגליה וברוסיה ובכל הארצות שחושבות שהם יגידו לישראל מה לעשות.

כל הישועות

צודק במאה אחוז!אין לי מה להוסיף...יפואית ג-א-ה
צודק צודק צודקחסיד ה'אחרונה

היה לנו טיול מהישיבה לירושלים..

קיצור עברנו ליד האוהל שלהם..

המורה לא הסכים לעצור,

אז פשוט חבר שלי שיחק אותה לא מרגיש טוב ועומד להקיא..

האוטובוס עצר שם...

היינו שם איזה שעה ראינו את ההורים וכו'...

(והכל בזמן שחבר שלי רוקם להם אחלה הצגה )

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך