יש לי שאלה חופרת! (כמו לכל עמ"י...)הדריכני
מישו פה יודע מה הבעיה לבנות ללכת עם פזור?

כי היינו בטיול משפחתי.. ואבדה לי הגומיה - די באשמתי ומרצוני  אז הלכתי עם פזור.. או כזה קצת סיכות למעלה וזהו.. ופתאום חשבתי לעצמי שכשאני אחראית לעצמי אז זה כאילו סבבה מבחינתי ללכת עם פזור, כי סתם ככה אני לא הולכת עם פזור (השיער שלי ארוך יחסית..), וזה כ"כ הרגשה מגעילה.. כאילו מה?! כשאני אחראית על עצמי אז הכל אבוד?..
אבל אח"כ הבנתי שזה נובע מהסיבה הפשוטה שאני לא מבינה מה הבעיה.. מה עומד מאחורי זה..
אז החלטתי קודם כל לפעם הבאה - לא "להתפקר" גם בדברים הקטנים כי לא מבינים, לעשות בלי להבין ולברר..
ועכשיו אני גם רוצה לברר למה.
כי חצי קוקו שנראה כזה אסוף מקדימה אני כן הולכת, עד כמה שידוע לי גם זו ההלכה..
אז למה פזור יותר מושך??

סיפורי סבתאאאאאא
אבל זה הסיפור
תודה למגיבים ולעוזרים..
בנות-שירשורים על צניעות..רק בפורום בנות!somewhere

תפתחי שם..ואני יענה לך..

לא סתם נפתח הפורום הזה..

השירושר הזה יגרום לדיונים שלא במקום!

יההה חשבתי אל זה היום ! :]Breathing Fire
סמי אני לא בפורום בנות מוציא לשון תיכתבי לי באישי  (השער שלי לא כזה ארוך אבל עד כמה שאני מכירה את עצמי ליד אנשים אני תמיד יהיה עם שער עסוף )
מה???אביב
איזה שטות למה שיהיה אסורר??
כל החרדיות מסתובבות עם שיער פזור ועוד כל מיני תסרוקות הזויות ונראות כמו ****...
מה זה קשור לחרדיות?תל-אביבית
 החרדיות הן לא צדיקות העולם.. ויש הרבה דברים שלא בסדר אצל "חרדים".. (ואני לא רוצה להכנס לוויכוחים על חרדים..)

ולעניין עצמו- יש למישהו באמת תשובה ט-ו-ב-ה?
אני מבינה שזה 'מושך' ולי אישית זה נותן מין הרגשה כזאת לא נוחה עם עצמי (צניעות אישית?)...
אבל כאילו, יש מלא שהולכות עם פזור ונראה לי שזה תלוי בהרגשה של הבת...

ובקשר לפורום בנות- גם אני לא בפורום הזה, ואני גם לא רוצה להיות בו (סיבות "לא בפורום הזה"...) ואני לא חושבת שיש בעיה עם דברים כאלה כאן... לא כל דבר כותבים כאן, אבל ה"נושא" לא כזה נורא...
אבל אני רוצה גם דעות של בנים!הדריכני
הם מבינים בהלכה וצניעות כמונו!
למה לא?? 
אין פה משהו לא מתאים...
ואביב שלי - השיער שלהן לא ארוך....
השיער שלי מגיע ממש עד אמצע המותן, אולי אפילו אחרי..
...אני שמח סתם!
רק לשמוע על השיער הארוך שלך כשהוא פזור לו מתנופף ברוח זה מושך, לדעתי...

וגם, זה הגדרה הלכתית למושך ולא מושך, וזה סיבה מספקת, וחוץ מזה עובדה שזה כן מושך.
ככל בצניעותשמחה ואמונה
ככל שאת סוגרת יותר זה צנוע יותר.

זה תלויtalr123
בסביבה- יש דברים שהולכים לפי מה שמקובל (כמו פאה, למשל..) לי, נגיד, אין בעיה ללכת עם שיער פזור כי כולן אצלנו הולכות ככה, וזה לא משהו שמושך יותר מהרגיל.. אז אם אצליכם יש בנות שהולכות עם פזור וזה לא משהו מוזר- אז אני חושבת שאין עם זה בעיה...
אני בן ואני אגיד את דעתי.golani
 חלאס כבר להתעסק עם מה הבנים חושבים ומה הם מרגישים! תתעסקו עם האתגרים והבעיות שלכם ותפסיקו לדחוף את אפכם לבעיות של אחרים! זה מביא לחוסר צניעות!
טוףףף קודם כל - נספחתי..הדריכני
לא עד חצי מהמותן.. הרבה לפני...
אבל עדיין ארוך..
ולא אמרתי שההלכה לא מספיקה! אמרתי שאני רוצה להבין את זה...
"עובדה שזה מושך" - מי החליט??
ושמחה ואמונה - אבל עדיין אין עניין ללכת עם קוקו קטן, נכון? הולכים לפי ההלכה..
ואני יודעת שלפי ההלכה אם מקדימה זה נראה אסוף, בחצי קוקו אמיתי כזה.. לא שלוש שערות וחצי - זה בסדר..
וככה גם אני הולכת!
אז אני שואלת - מה ההבדל??
למה אם אני הולכת חצי קוקו עם הרבה שיער בפנים זה יותר בסדר מללכת עם שיער פזור שרק למעלה קצת אסוף.. או מהצדדים קצת הצידה.. לא פזור ממש!
אני יגיד לך מי החליט שזה מושך???אביה =)
הבנים שזה מושך אותם...
מי שאמר לך עובדה שזה מושך זה בן. הוא יודע מניסיון. 
שאלה שמציקה גמלי.. מישו יודע איפה זה כתוב?כפ"ד בנשמה
בנים-השיער באמת מושך אותכם?! כאילו זה ממש לאאיל!לי
נקלט אצלי.. 
אני הולכת רוב הזמן עם פזורעוד חוזר הניגון
בס"ד

בסביבה שלי ממש אין כמעט בנות שמקפידות לא ללכת עם פזור. זה נורמלי אצלנו.

ובאמת אף פעם לא ראיתי מקור הלכתי מסודר שכתוב בו שאסור לבת ללכת עם שיער פזור.

גמני הולכת עם פזור..אבל תלוי איך השיער עומד..איל!לי
בכ"ז לא נראה לי שיש בעיה ללכת ככה.. 
כל ההלכות האלה זה סביב אותו עינייןצעיר רענן
האם זה מושך או לא,זה למה מקור האיסור. לראות את היד שלך(כף היד) לא מושך - לכן מותר! זה לא גורם לשום מחשבה זרה. שעיר פזור - כן, לכן אסור.
מה לעשות בנות קיבלו את התפקיד לא להפיל , והבנים את התפקיד לא ליפול (הרבה הרבה יותר קשה!!!)
אבל מה כ"כ מושך בשיער?!?!איל!לי
אני מעתיקה מספר....הדריכני
"בנות רווקות מותרות לילך בלא כיסוי הראש ויש מהפוסקים שכתבו, שלא תלכנה אלא בשיער קלוע ולא סתור - אך יש מקילים עיין הערה כיצד נוהגות בנות צנועות"
וההערה:
"וכל זה מעיקר הדין, אך כמובן מצד דרכי הצניעות והנהגות בנות ישראל הכשרות אין ראוי שתלכנה בנות רווקות בשיער פזור לגמרי, כדרך שהולכות הרחוקות מרוח התורה והיהדות." 

(הליכות בת ישראל)

אז זה "לא ראוי"... ויש מקילים... לא???
אני מקווה שאני לא מקלקלת אף אחד.. אבל אני באמת באמת שואלת בשביל לדעת..
אני לגמרי מבולבלת!
פעם חברה שלי אמרה לי שהיא בדקה בהלכה ומותר רק אם מקדימה זה נראה אסוף.. אולי זה היה ספר יותר מחמיר?...
אף אחד לא התייחס לתגובה שלי |נעלב|talr123
תסתכלי בתגובה שלי- זה תלוי בסביבה! איפה שזה מקובל ללכת עם שיער פזור- זה צנוע, ואיפה שזה לא מקובל- אז לא! ויש גם ת'דוגמה עם הפאה- אם תלכי עם פאה בבני ברק זה יהיה צנוע ולא תהיה עם זה שום בעיה, אבל במקומות שבהם כולן הולכות עם מטפחת- אז זה לא ממש צנוע... 
יש לי ספר [!] של רב כלשהו מי שרוצה את השם באישי..somewhere
שכחתי לרגע איזה רב כתב את הספר...אבל רב ידוע שפוסק הרבה הלכות...

יש לי שאלה...
מה יותר יפה...בנינו...פזור פזור..או "קוק שקר"...?
מה שיותר יפה...זה יותר מושך!..עובדה שקיימת..
וצניעות...
רוצים שאני ארחיב למה נועדה צניעות?
מי שרוצה באישי..
ואם הספר היה לידי..הייתי מצטטת שאסור שהשיער יפול על הפנים...!
[שלא תראו אותי צדיקה עושה את כל מה שרשום..גם אני הולכת לפעמייים פזור..אבל שאלתם למה..]
אז התשובה ללמה-כי זה ההלכה..
חכמים פסקו..ולא סתם קראו להם חכמים..הם באמת חכמים!
הם יודעים מה נכון ומה לא נכון...

לכל מי שלא נאה לה ולא נחמד לה בפורום בנות..
למה אתם מחכות?
אתם בנות...יש לכם זכות לשנות..!
תעלו שם דיון..על מה מדברים ועל מה לא!
ועל מה שלא אוהבים לא חייבים קרוא/להגיב...

זה ממש לא למקום הזה לדבר על צניעות..!
כמה דברים!הדריכני
talr123 - אצלינו כן מקובל ללכת עם שיער פזור.. מבחינת זה שזה לא מושך את העיין ברחוב כי גם ככה זה אזור חילוני.. אבל מבחינת החברה שבה אני חיה זה לא. אז אני באמת לא הולכת עם פזור. וכשיצאנו לטיול כן הלכתי עם פזור כי הייתי במקום שגם זה מקובל ברחוב וגם אין את החברה..
אבל זה לא נכון לדעתי... כי אני אמורה לעשות דברים לא משום מקובל ולא מקובל אלא משום מותר ואסור...
ומותר - מותר בכל מקום.
אסור - אסור בכל מקום.
למה אם אני אלך במאה שערים שם כולן עם קוקו פיצקי כזה אסור לי ללכת עם קוקו ארוך?...
את מבינה?..

SOMEWHERE - מה יותר יפה? קוקו קטן וחנון או קוקו ארוך? קוקו ארוך או חצי קוקו?
אז מה? בגלל זה אני חייבת ללכת עם קוקו קטן ומכוער??
לא!! אני יכולה ללכת בצורה שאני אראה יפה אבל ע"פ ההלכה..
וכבר ציינתי שהשיער לא על הפנים כי אספתי אותו בסיכות.. אבל הוא בהחלט היה נראה פזור.

ואל תגידי שחכמים פסקו כי אני ציטטי מספר הלכות:

"בנות רווקות מותרות לילך בלא כיסוי הראש ויש מהפוסקים שכתבו, שלא תלכנה אלא בשיער קלוע ולא סתור - אך יש מקילים עיין הערה כיצד נוהגות בנות צנועות"

וההערה:
"וכל זה מעיקר הדין, אך כמובן מצד דרכי הצניעות והנהגות בנות ישראל הכשרות אין ראוי שתלכנה בנות רווקות בשיער פזור לגמרי, כדרך שהולכות הרחוקות מרוח התורה והיהדות." 
(הליכות בת ישראל)
אז אל תגידי שזה אסור..
ואני כן רוצה להעלות את זה פה. אני לא חושבת שגברים שקוראים את הדיון הזה מתחילים לדמיין! ומצד שני הן כן יודעים הלכות.. וחוצמזה שיש כאן יותר בנות.
[לא התכוונתי להשמע תקיפה או משו חלילה.. ונראלי שזה כן יצא כך.. אז זה לא אישי נשמה!!!]

גולני - לא הבנתי מה הבעיה שלך. יש עניין שבנות צריכות להתלבש בצניעות. מה עכשיו?..
מנקודת מבט של בן....<יוני>
פזור יותר יפה..... בהרבה...
^^^..ברוררר..!!!איל!לי
אם אני לא טועהלולה=]
בס"ד

ויש מצב שאני טועה- הרב מרדכי אליהו זצ"ל אמר שבנות צריכות ללכת עם כיסוי ראש גם לפני החתונה...
אז בטח ובטח שלא עם פזור.
אני לגמרי מבינה את ההלכה, אבל לא הכי עומדת בה... בעז"ה שנזכה..
לולהעץ על מים
את צודקת...הרב מרדכי אליהו פסק לספרדיות ככה....ויש כאלה שבאמת מגיל 3 עם כיסוי ראש אבל ממש לא כולם! (אני בכלל אשכנזיה..) אבל שאחותי היתה בכתה ח' היו לה 2 בנות בכתה שהתפללו עם כיסוי ראש...זה יותר מצוי!
נראלי זה ממש לא נכון ללכתעם כיסוי ראש לפני החתונה.מרב.
כאילו, סליחה שאני חולקת על דברים של  הרב מרדכי אליהו, וסליחה אם אני אגיד פה בטעות דברים שישמעו קצת מתריסים. אני לגמרי מכבדת אותו ואת הפסיקות שלו, אבל כיסוי ראש לפני החתונה זה קצת מוגזם. אם הקב"ה היה רוצה שלא נראה את השיער שלנו מגיל 3 הוא היה כותב את זה בתורה או בגמרא. אבל בשום מקום לא כתוב כזה דבר. אולי כתובים רמזים שאפשר להבין מהם הרבה דברים, אבל בשום מקום זה לא כתוב מפורשות כמו גילוי ערווה וכאלה.
אני ממש לא בעד ללכת עם כיסוי ראש לפני החתונה, וגם רוב הדתיים (כע, גם הדוסים של בדוסים שביננו) לא תומכים בדעה הזאת.

אבא שלי רב *עם הסמכה. לא סתם עוד "תלמיד חכם"* והוא ממש לא בעד השטויות האלה של ההחמרות הכבדות האלה, והוא בעצמו אמר לי ללכת עם שיער פזור כי ככה יותר יפה לי.. אז לעניות דעתי המזוקנת- מותר ללכת עם פזור, כל עוד זה נוח לך ויפה ומתאיםלך..
תעשו מה שבא לכם! זהו עד פו אנשים אולי תתחילו ללכתThe Juggler
אם רעלה ושתריימל? ואני לא חושב שפזור מושך...
אשכרה... המוסלמיות שמות כיסוי ראש לפני החתונה...אביה =)
talr123..אביב
אז בואו נלך לתל אביב ונסתובב שם כמו פרוצות כי זה מקובל!!
(סתם, פשוט כדאי נראלי שתשימי לב איך את מנסחת דברים..)
כיסוי ראש לפני החתונה זה מושך..<יוני>
הערביות שמות את זה וזה מושך... (לא אותי.. את הערבים)
לא סתם אמרו 10 קבין של זימה ירדו לעולם 9 לקחו ישמעאלים...
טעות...talr123
אוקיי, הנה ציטוט מ"פניני הלכה" (של הרב אליעזר מלמד): "נחזור להלכה, ישנם מקומות בגוף האישה שחייבים להיות מכוסים, ואין למהג המקום שום השפעה לגביהם, וישנם מקומות שמצד הדין אין חיוב לכסותם, אבל אם נהגו הכל לכסות אותם, מנהג זה יחייב כל אש ואשה שבאותו המקום" קיצר, לא מצאתי שם משו לגבי שיער פזור, אבל אני יודעת שזה ככה על פיאה.. סליחה.. התבלבלתי... 
והנה עוד קטע מ"פניני הלכה":
"..רווקה אינה צריכה לכסות את ראשה. ולדעת ה'מגן-אברהם', מדברי חכמים גם רווקות צריכות להקפיד שלא ללכת ברחוב בשער פזור, שמצד הצניעות עליהן לאסוף את שער ראשן. ואכן כך נוהגות חלק מהבנות הדתיות שאוספות את שיער ראשן בגומי.. אולם לדעת בעל 'מחצית-השקל' ובעל 'מגן-גיבורים' אין לבחורות איסור ללכת ברחוב בשיער פזור... הרוצות להקל- יש להן על מי לסמוך"
יופי אז אני סומכת על מי שאפשר לסמוך..=]]]איל!לי
זה לא חוכמה.. את צריכה לקבל את דעתם רק אםכפ"ד בנשמהאחרונה
 בכל הדברים את הולכת לפיהם.. ולא לבחור רב לפי מה שנוח לך..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך