יום כיפוראנונימי (פותח)

תשובה ומחילה

מאותו יום והלאה, נושא בחובו כל יום כיפור, כוח סגולי מיוחד המאפשר ליהודי להיטהר מהעוונות שעשה ולפתוח בדף חדש.

לאחר חטא העגל, התחנן משה בפני הקב"ה שיסלח לעם ישראל. לבסוף, ביום כיפור, התקבלה תשובתם, ומשה הוריד את הלוחות השניים.

מאותו יום והלאה, נושא בחובו כל יום כיפור, כוח סגולי מיוחד המאפשר ליהודי להיטהר מהעוונות שעשה ולפתוח בדף חדש.

למרות שיום כיפור מכפר על חטאי האדם כלפי הקב"ה, הוא אינו מכפר על עבירות שבין האדם לחברו. לכן, המנהג היהודי הוא לבקש סליחה ומחילה, בתקופה שלפני יום כיפור, מחברים, קרובים או מכרים, אשר יתכן ופגענו בהם במהלך השנה.

צום יום כיפור

הצום מתחיל מעט לפני שקיעת החמה, ומסתיים 25 שעות לאחר מכן, עם צאת הכוכבים.

קיימת מצווה מיוחדת להרבות באכילה במשך כל היום עד לסעודה המפסקת.

קיימת מצווה מיוחדת, להרבות באכילה במשך כל היום עד לסעודה המפסקת וזאת מהסיבה שאנו בניו חביביו של הקב"ה והוא אינו רוצה שנתענה יתר על המידה.

בנוסף, על מנת להקל על הצום, כדאי להתכונן אליו מראש וביום שלפני הצום להשתדל לשתות הרבה ולאכול משהו קל כל שעתיים. בסעודה המפסקת לעומת זאת, עדיף שלא להגזים באכילה, על מנת שלא לזרז את תהליך העיכול. לא כדאי לשתות קפה, קולה או משקאות אחרים שמכילים קופאין ומזרזים את הפרשת הנוזלים מהגוף. אנשים שרגילים לשתות קפה, עלולים לסבול מכאבי ראש במהלך הצום. על מנת למנוע תופעה זו מומלץ להפחית בהדרגה את צריכת הקפה, בשבוע שלפני יום כיפור.

לאחר סעודה, מרגישים תחושת צמא, לכן כדאי לסיים את הסעודה המפסקת זמן מה לפני השקיעה, ולשתות. כמו כן – שתיית מים פושרים עם מעט סוכר, עשויה להקל על תחושת הצמא במהלך הצום

לא קלטתי תקטע....עץ על מיםאחרונה
מילא החלק הראשון ס22ה אבל החלק השני יש עוד חודש עד יום כיפור....עד אז יגיע המשיח יהיה צום זה הצום היחיד שלא יתבטל!! אבל הוא יהיה אחרת בבית המקדש בעז"ה! לא כ"כ קלטתי תקטע לכתוב את זה עכשיו...אבל שיהיה.....
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך