וזה הנושא העדתי,כן, זה לא נעים לדבר על זה או לא מכובד או מה שתרצו, אבל רציתי לכתוב את דעתי בנושא לגבי הציבור הדתי לאומי
אני סוברת שרשמית הנושא העדתי בציבור הדתי לאומי הוא בסדר [יחסית] אך אם אנו מתבוננים לעומק אנו מגלים שאין כך פני הדברים בכלל!! [ואני לא באה בגישה של מקופחת אלא בגישה של להגיד את מה שנכון]
בעולם קטן לפני כמה חודשים קראתי על הנושא הזה, על אשכנזיותו של הציבור הדתי לאומי, ובכן אני רוצה לומר שמאז אני לאט לאט מתחילה להרגיש שהדברים הללו הם כ"כ נכונים ומוצקים,אז ככה, בואו לא נברח מהמציאות ונגיד אותה עם כל המשתמע מכך, הציבור הדתי לאומי הוא אשכנזי הוא שייך לאשכנזים תרבותו אשכנזית צביונו אשכנזי, האשכנזיות היא השלטת בכל המעמדות בציבור הזה, ונתחיל בנציגים לכנסת של הציבור הדתי לאומי יש אולי! מזרחי 1 מתוך 7 נציגים שזה פחות מ15 אחוז וזה ממשיך ברבנים שרובם המכריע אשכנזים ואם זה ראשי ישיבות ואם זה רמי"ם בישיבות ואם זה ההנהגה הלא רבנית של הציבור הזה, ולדוגמא למשל נושא הרב קוק, הרב קוק נתפס כחצי אלוקים בציבור הדתי לאומי [לא הדתי, ויש הבדל רב] עכשיו אדם מזרחי ממוצע שבא לציבור הזה לא יודע בכלל מיזה לא ידע מיזה וגם [בסוד] זה את רובם לא מעניין כתביו קדושים ככל שיהיו, אדם כזה לעולם לא יכול להגיע לאליטה הדתית לאומית הרבנית בגלל שהוא לא לומד את תורת "הרב", וזה ממשיך ברמות הגבוהות של האנשים המשכילים בציבור זה ששם כמעט לא קיימים שם מזרחיים ובכלל הציבור הדתי לאומי הוא נועד לאשכנזים בלבד [החרדים במצב הרבה יותר קטסטרופלי בעניין זה אך מהם מזמן התייאשתי מלהגיד או לדבר על זה] ואם זה אנשי חינוך אנשי תרבות אנשי עסקים [בדגש על מהציבור הזה, הדתי לאומי כי שם קיימת הבעיה הזו][וזה למרות שיש הרבה נישואין בין עדתיים בציבור זה]
ע"כ אני חושבת על התנתקות טוטאלית מציבור זה, למרות שלמדתי במוסדותיו, והליכה לסטטוס הלא ברור של הדתי המסורתי בישראליות, כי שם בציבור הישראלי הכללי המצב בהרבה יותר טוב [כן,הרבה יותר טוב וזה אחת שגרה באיזורים שכאלה]
התייאשתי מכם, ציבור יקר, ואני קוראת לכל אדם שנולד במוצא הלא נכון בציבור זה ללכת בדרכי,חבל מאד כי זה היה פספוס גדול