אני רוצה לדבר על נושא חשוב אנונימי (פותח)

וזה הנושא העדתי,כן, זה לא נעים לדבר על זה או לא מכובד או מה שתרצו, אבל רציתי לכתוב את דעתי בנושא לגבי הציבור הדתי לאומי

אני סוברת שרשמית הנושא העדתי בציבור הדתי לאומי הוא בסדר [יחסית] אך אם אנו מתבוננים לעומק אנו מגלים שאין כך פני הדברים בכלל!! [ואני לא באה בגישה של מקופחת אלא בגישה של להגיד את מה שנכון]

בעולם קטן לפני כמה חודשים קראתי על הנושא הזה, על אשכנזיותו של הציבור הדתי לאומי, ובכן אני רוצה לומר שמאז אני לאט לאט מתחילה להרגיש שהדברים הללו הם כ"כ נכונים ומוצקים,אז ככה, בואו לא נברח מהמציאות ונגיד אותה עם כל המשתמע מכך, הציבור הדתי לאומי הוא אשכנזי הוא שייך לאשכנזים תרבותו אשכנזית צביונו אשכנזי, האשכנזיות היא השלטת בכל המעמדות בציבור הזה, ונתחיל בנציגים לכנסת של הציבור הדתי לאומי יש אולי! מזרחי 1 מתוך 7 נציגים שזה פחות מ15 אחוז וזה ממשיך ברבנים שרובם המכריע אשכנזים ואם זה ראשי ישיבות ואם זה רמי"ם בישיבות ואם זה ההנהגה הלא רבנית של הציבור הזה, ולדוגמא למשל נושא הרב קוק, הרב קוק נתפס כחצי אלוקים בציבור הדתי לאומי [לא הדתי, ויש הבדל רב] עכשיו אדם מזרחי ממוצע שבא לציבור הזה לא יודע בכלל מיזה לא ידע מיזה וגם [בסוד] זה את רובם לא מעניין כתביו קדושים ככל שיהיו, אדם כזה לעולם לא יכול להגיע לאליטה הדתית לאומית הרבנית בגלל שהוא לא לומד את תורת "הרב", וזה ממשיך ברמות הגבוהות של האנשים המשכילים בציבור זה     ששם כמעט לא קיימים שם מזרחיים ובכלל הציבור הדתי לאומי הוא נועד לאשכנזים בלבד [החרדים במצב הרבה יותר קטסטרופלי בעניין זה אך מהם מזמן התייאשתי מלהגיד או לדבר על זה] ואם זה אנשי חינוך אנשי תרבות אנשי עסקים [בדגש על מהציבור הזה, הדתי לאומי כי שם קיימת הבעיה הזו][וזה למרות שיש הרבה נישואין בין עדתיים בציבור זה]

ע"כ אני חושבת על התנתקות טוטאלית מציבור זה, למרות שלמדתי במוסדותיו, והליכה לסטטוס הלא ברור של הדתי המסורתי בישראליות, כי שם בציבור הישראלי הכללי המצב בהרבה יותר טוב [כן,הרבה יותר טוב וזה אחת שגרה באיזורים שכאלה]

התייאשתי מכם, ציבור יקר, ואני קוראת לכל אדם שנולד במוצא הלא נכון בציבור זה ללכת בדרכי,חבל מאד כי זה היה פספוס גדול

לאחר שאצל הקודמת נשארתי במצח מקומט..ארי צלוב

אין לי כוח גם פה..
א'- אמרת בסוף לעזוב.. לאן??
ב'- את באה רק ללכלך או גם לתת רעיון
ג'- דיברת פה על כמה דברים שחלק שייכים רק למגזר מאוד מסויים בתוך כל הציבור
ויש אני מאמין עוד אבל נחכה שתעני על זה

את טועה טעות חמורה מאדאבגדה

זוהי לא אפליה.הציונות נולדה בארצות אשכנז!!וזה כמו שתאמרי שאצל הרפורמים(להבדיל אלף אלפי הבדלות) יש אפליה עדתית-שהרי ברובם הם אשכנזים!!!!!!!

לכן ספרדי שרוצה להשתלב בקהילה האשכנזית-ציונית(שזה היינו הך-ולא מטעמים עדתיים)-רק היוני הדבר שיבקשו ממנו להיות כמוהם!! כשלפני מאות שנים אשכנזי היה מהגר לספרד או להפך-הוא היה משנה את העדה ומצטרף לקהילה-זו לא אפליה!!-הרבה יותר קל לקיים קהילה שאנשיה דומים זה לזה-זו אולי בעיה אבל כל עוד ספרדי רוצה את הספרדיות שלו הרי שהוא רוצה גם את הקהילה-הלא ציונית(ע' שורה א')-שלו.

וגם החרדיות נולדה באשכנז-רק שאצלם זה מודגש יותר-כי הם קהילה סגורה בלאו הכי ולכן מי שרוצה לשנות קהילה מטעמים אידאולוגיים-זה הגיוני מאוד שיאלץ לשנות עד הסוף.אולי צריך ללמוד להסתדר יחד למרות השוני-זה נכון,ומלבד זאת גם הספרדי לא ידצה לעבור לקהילה האשכנזית(אפי' אם הוא נשאר ספרדי-כי הוא מעדיף לא להיות שונה) ככה שזו גם אשמתם.

אז לא להתחיל להאשים סתם.

ונראה כבודך מצליחה לחבר קהילות שונות לקהילה אחת-תו"כ שאת משאירה אותם שונות זו מזו.

את התורה קיבלו בהר סיני->צעיר רענן

זאת אומרת שהאשכנזים צריכים להיות ספרדים? חרטא.

מה זה קשור התחלת הזרם? מה הקשר!!???

לפי הגישה הזאת, את צריכה להגיד - התורה ניתנה לנו בהר סיני לכן אנחנו צריכים להיות ספרדים(כשאני אומר ספרדים זה שם כולל לכל ע"מ)  איפה זה הר סיני? מצרים! איפה נולד אברהם?עירק. (אור כשדים - עירק) גמרא?בבל...פרס..

כל ההיסטוריה שלנו מתוארת רק בארצות ע"מ) 

הציבור הדתי לאומי לא אמור להיות אשכנזי,הוא נשלט ברובו ע"י אשכנזים, זה לא אומר שספרדי צריך להסתפח לציבור.!!!!!

אמרתי שאשכנזים צריכים להיות ספרדים?!?אבגדה

בהתחלה כולם היו דומים באמת והאשכנזים יצרו שינויים-רפורמה,חילוניות,ציונות,חרדיותו...

מאחר שכך ספרדי שרוצה לעבור קהילה בלי להשתנות כליל-יהיה לו קשה והאשכנזים לא אשמים שספרדים רוצים להסתפח אליהם ולהישאר ספרדים...! ואם הספרדים כ"כ רוצים הם יכולים גם ליצור את אותו שינוי בתוכם-ולהישאר בקהילות ספרדיות.אני באמת לא מסכים שצריך להיות זלזול,אבל רק שתדע יש גם הרבה ספרדים ששונאים אשכנזים.

משמע זה עניין הדדי של שוני ולא איזו אפליה מיוחדת.

הציונות האמיתית-משה ר-

לא נולדה בארצות אשכנז תראי מה גדולי עולם מעדות המזרח כתבו בספריהם תראי מהי ציונות אמתית שבא מתוך אמונה חזקה כדוגמת הבבא שאלי הרב משאש (יש ספר על זה)....

התנועה הציונית-בסדר?עכשיו את רגועה?אבגדה

נראה לי שזה היה די ברור

למה את בורחת מאחריות? -->צעיר רענן

אכן שאלה רבת משקל.

בתור ספרדי,זה לא חדש לי ההבדל,הבדלים דקים כ"כ,אבל ככל שהמחט דק יותר זה שורט יותר.

הפתרון שאת הצעת זה פיתרון ממש ממש לא נכון, זה אפילו יותר גרוע מאשר אם היית מציעה לספרדיות לפתוח מגזר חדש לספרדים ד"ל, אבל לברוח? ללכת לציבור המסורתי?את רוצה להיות מסורתית?

לי די קשה לדבר בתור ספרדי אורגינל וגם לכל הספרדים הסובבים אותי, כי מה לעשות - אנחנו יותר מעורבים בחברה הדת"ל,  מתפלל בבית כנסת אשכנזי(לצורך העניין קרליבך) וגם המניינים הספרדים פה זה דתיים לאומיים, רק הבדל בתפילות.

כשמדברים על ספרדים מקופחים בציבור שלנו, מתכוונים לדתיים מהעיירות פיתוח, דרומיים,ריכוזים של ספרדים,נתניה-(צרפתים ספרדים) - דתיים ש"סניקים.

אבל יש,יש הבדל גדול, בעצם לא גדול כ"כ אבל גדול

דוגמאות? בשפע, מה אתה מקלל בערבית?"הב לן ונבריך.." - עונים 'שמים' בלגלוג גדול.

נגילה הללויה - מסיבה ריקודים הופה הופה(נראה לי כתבו את זה בעולם קטן)

תפילות ברוב הישיבות באיזה נוסח? אשכנזי... (מזל שאצלנו לא..)

לימוד הגמרא באיזה צורה? אשכנזי...

לבוש באיזה צורה? צורת הדיבור באיזה צורה?

יודעים מה ונניח ועושים את זה גם בצורה ספרדית, תמיד יש תחושה קטנה מאוד מאוד  של - מה אתה מתפלל לנו עכשיו ספרדי?

והתמנים,בכלל.... זלזול במנטאליות,זלזול במנהגים,זלזול במאכלים,בדיבור,בתפילות...

הרבה יותר גרוע מספרדים.!!!!

הציבור שלנו נגוע,לא חריף כמו אצל החרדים אבל נגוע.

בוא נשנה את זה! בידינו הדבר! אפשר לעלות רעיונות . להריץ עצומות, לכתוב בעיתונים

כ'ח הנוער לשנות! לעשות ולא להתחמק כמו שאת עושה, מה שאת עושה זה לקלל  להתעצבן ולברוח... לא לקחת אחריות.

בסופו של דבר, זה לא אשמת אף אחד שהוא נולד אשכנזי\ספרדי\תמני .. נולדנו כך, 

אגב זה ברור שמהתורה  בני ישראל ספרדים,על זה אשכנזים לא יכולים לחלוק!

ובל נשכח את חברינו האתיופים,שהם מופלים לגמרי.

עדיין יש בציבור שלנו אנשים והרבה,שלא יהיו מוכנים לחתן את בניהם עם אישה מאתיופיה. (עם ספרדים ותמנים זה הרבה פחות ...)

אז לא לשכוח מה הנוער יכול לכולל. יש כ'ח לנוער והוא ששינה תמיד והוביל את העם!

לא לברוח!

^מסכימה עם כל מילה! גמלי הייתה איזה שיחה עם חברה במיכל מלכא

זמן האחרון שרק חידדה לי עד כמה זה נכון!!!

עצוב

אם תחפש אפליות- תמצא אותם!!!!צוויג^^

זה לא באמת שיש אפליות ..אני מסכימה שאין שוויון אבל זה לא שאמור להיות שוויון-

זה פשוט שספרדים ואשכנזים הם שונים במהות שלהם...  אם הייתי מספיק בקיאה בזה הייתי יכולה לנאום לך פה על התפקיד שלהם ושורש נשמתם וחסד וגבורה וכו'...  אבל אין עוררין על זה שהם פשוט שונים בכל התרבות שלהם..  ולכן כל אחד מהם נמצא במקום אחר בחברה..

נגיד - בתרבות הספרדית האותנטית יש הרבה פחות הערכה ללימודים אקדמיים  ולחרשנות כמו בתרבות האשכנזית [רוסים למשל](מי חשב על זה במרוקו?!) ולכן אין הרבה ספרדים במקצועות כמו רפואה וכדו'..  זה אפליה????????

וגם ממש לא חסר זלזול גם בתרבות האשכנזית- כל דבר שהוא לא ישראלי ,שהוא מיושן ,זוכה לזלזול כזה, תאמין לי "רבותיי מיר וועלן בענטשן"הרבה פחות מוערך  מ"הב לן ונבריך" , תנסה פעם לשיר בישיבה בהברה אשכנזית (עבריס..) ותחזור עם תוצאות המחקר..

ד"א: למשל תרבות החיבוקים שכל כך ברורה מאליה  עכשיו בחברה שלנו -היא תרבות ספרדית לחלוטין....בארצות אשכנז זה לא היה קיים בכלל..  או כל הפיוטים והשירים בסעודות שבת..  תשחזר שניה, ברב הישיבות והאולפנות לא חסרה התלהבות מפיוטים ושירי שבת  ספרדיים, זה תלוי מאיפה אתה מסתכל... האשכנזים אמצו כ"כ הרבה מהתרבות הזאת..

ונגיד מה שאמרה פרופלור שהם לא יכולים להשתלב באליטה כי הם לא למדו את "תורת הרב"..אם הם לא מתחברים לתורתו - למה שיחפשו את מקומם בקרב המגזר שמגדיר אותו כדבריה ל"חצי אלוהים" (שהוא ד"א לא המגזר הדתי לאומי אלא חלק קטן מאד ממנו), זהו מגזר שגם כל תרבות החיים בו שונה ממה שהם מחפשים.. כמו שאשכנזי לא בדיוק יכול להשתלב ב"אליטה" בין המקובלים...

לדעתי הבעיה היא ממש לא באשכנזים  שהקימו חברה שנראית פשוט כמו מה שהם מכירים ומסוגלים..  אלא בספרדים שמחפשים את מקומם במקום הלא נכון..  לא חסר עמדות מפתח שהם כן יזדהו איתם ,

נכון, המדינה הוקמה בידי אשכנזים (למרות שהיה אז רוב ספרדי בארץ-שהיה לו הרבה כח טכנית..עוד נק' למחשבה..)  אבל זה לא שבאמת יש מי שמפריע לספרדים להתקדם בהררכיה הישראלית אם באמת זה היה מתאים להם ולאופי שלהם..

אני אישית אשכנזיה ומאד מאד מאד מעריכה ואוהבת את התרבות הספרדית וכואב לי על המצב הלא נכון הזה של רגשי נחיתות וחיפושים כל הזמן אחרי אפליות...אני מרגישה שמתפספס פה משהו ענק-

ספרדים: במקום לילל- קומו  ותעשו....

בתפילה שנצליח לשנות..

מקווה שהצלחתי להסביר ת'צמי ...(אני לא טובה בזה..;)  )

ועוד הערה קטנטונת לפרופלור..צוויג^^

בציבור המסורתי המצב הרבה הרבה יותר טוב פשוט כי רובו ספרדי..  זה כ"כ התרבות הספרדית, גם אלה שהחליטו לא לקיים בשלמות את התורה שמרו על כל האהבה והחיבה למסורת היהודית ולתרבות שספגו...  =הציבור המסורתי

וגם כי זה האופי הספרדי.. ושם הם השתלבו הכי טוב , (למעשה הם הקימו את המגזר- פורקי עול אבל שומרי מסורת..לא היו אשכנזים כאלה ..)

שלא יובן לא נכון- אני לא מתכוונת שאין ספרדים ששומרים באופן מדוקדק על המצוות, ויש הרבה הרבה כאלה.. אבל רק שהאופי הספרדי הוא פחות של פרטים ויותר של רגש ולכן הם ברובם לא הופכים לחילונים אלא למסורתיים

אני לא באה לנסות לתקן אלא פשוט מודיעה בצורה הכי אנונימי (פותח)

ברורה שאין לי חלק בציבור הזה,

שאל מישהו אז לאיפה את יכולה ללכת כלומר לאיזה ציבור את יכולה ללכת, אז רציתי לספר לו שהציבור הדתי [מה שמוגדר כך] הוא לא הציבור היחיד שקיים בישראל, ואני רק אומרת שאני נוטה לישראליות המסורתית אבל לא הדתית בשום פנים ואופן

דרך אגב אם תסתכלו [וואי זה נשמע כ"כ גזעני העיסוק בזה  אבל זו המציאות] על מזרחיים שהגיעו לדרגות בכירות בחברה הישראלית אין ביניהם אפילו אחד שמשוייך לציבור הדתי לאומי משא"כ האשכנזים הדתיים לאומיים שאנחנו מוצאים אותם בעמדות בכירות מאד, ומה שאני רוצה לומר בעצם זה דבר מאד ברור, אדם מזרחי שרוצה להשיג משהו בחיים שלו ורוצה להגיע להישגים, אז הציבור הדתי לאומי [חד משמעית] הוא לא המקום בשבילו, נקודה

ול'צוויג' היקרה אני מקווה שלא כתבת ברצינות שאם המצב הוא לא שוויוני אז זה תקין, בגלל שלפחות ככה הבנתי אותך

אני כותבת את זה מידיעה ברורה ואחרי בירור מעמיק, הציונות הדתית שייכת לאשכנזים בלבד,

ושוב- מי זה בשבילך הציונות הדתית??צוויג^^

ומה את מצפה שיהיה ??????????????.

וחוץ מזה- כמה אשכנזים יש בציונות הדתית שהגיעו לעמדות בכירות??

ואיפה בכלל את חותכת את הקו בין כל המגזרים (את מוכשרת בטירוף אם הצלת לעשות קו כזה בלי הכללות מטומטמות ..|אהמ..אהמ..|) 

ובכלל -באמת אחוז הספרדים בציונות הדתית הוא לא רוב..כך שהגיוני שמתוכו יהיה פחות שיגיעו לעמדות בכירות...

וזה לא בגללל שבאמת כ"כ מפריעים להם..זה כי זה פשוט האופי שלהם!

סורי אם אני מדברת קצת לא ברור..זה כי אני לא מבינה בכלל לאן את חותרת-

את באה ומפריחה טענות והכללות והכרזות מטופשות..  לא יודעת מה איתך אבל לפי השקפתי אני משתייכת למגזר מסוים אם אני מזדהה עם השקפת העולם והערכים שלו, ולא לפי איך הוא יקדם אותי בתור מי שאני לעמדות מפתח..  אז מה- אם אני ממושקף כדאי לי להיות בציבור החרדי כי רב הרבנים החשובים שם ממושקפים?!?! 

מצטערת על הבוטות. והרדידות..לא מנסה לפגוע אבל זה מה שעוררה בי האמירה שלך-

אמרת שאת לא מנסה לשנות אז מה כן? לבוא ולתקוף את כולם על לא כלום?

אני לא אומרת שאין כלום במה שאת אומרת- אבל לא ככה... את אפילו לא מנסה..אז את בחיים לא תביני

אבל אם בשבילך אין כל ערך לתורה ולערכים שיש בציבור הדת"ל ..אין לך מה לאיים עלינו..זה כבר בינך לבינו^ 

באמת הגיוני שיותר יצליחו לקדם אותך במגזרים אחרים.. מעודי לא בדקתי אבל זה נשמע כך.. בהצלחה! ובתפילה עזה שתזכי לראות מה חשוב בחיים..

מצטערת אם זה היה תוקף מדי.. זה לא הכוונה (גם העייפות משפיעה..)

הספרדים של דורות קודמים באמת היו נחותים יותר משה

<עכשיו אני מצפה למבול של תגובות>

אז לא. זה לא שהם נולדו עם מוח מסוג אחר, זה שפשוט הם באו מתרבות אחרת, וכשהעלו אותם ארצה הם התקשו להתמודד עם התרבות המערבית ששולטת פה.

גם באקדמיה וגם בישיבות לא ניתן היה לראות אחוזים גדולים של בני ספרד, וממילא לא היו בנמצא ראשי ישיבות/ר"מים ספרדיים.

הדור שאחריהם היה במצב טוב יותר יותר, ועדיין לא היה לו עם מי להזדהות - פשוט כי לא היה דור מתאים לפניו.

בדור האחרון כבר ההבדלים נמחקים. ניתן לראות זאת היטב עם עולי אתיופיה - שם העלו ארצה אנשים עם ידע בחקלאות בסיסית ורעיית צאן, ופתאום הם מוצאים את עצמם בבלוק עירוני בקומה השלישית.

ההורים זה נושא אחר, עם הילדים כבר יש אמיצים שהתחתנו ומן הסתם עוד דור-שניים והם יתערו פה.

כמו שמשה כבר כתבחילא דמשכנא

בעבר היה פער תרבותי עצום בין בני עדות המזרח לאשכנזים ולכן היו גם פערים חברתיים ובנוסף לכך הנהגת המדינה גם היתה בעיקר אשכנזית.
אבל היום כשכל העניין כ"כ שונה וכולם כ"כ הרבה יותר ביחד להעלות את הנושא הזה שוב זה סתם לא קשור כי הבעיה כבר לא כ"כ משמעותית וזה מסוג הדבר שכשפותחים אותם הם סתם נהיים גדולים יותר ממה שהם באמת.
ובמקום לכתוב כאלה דברים מפלגים בואו ונקרב - חודש אלול עכשיו וכמו שאחיינים שלי אומרים 'כל עמ"י זה כמו משפחה אז צריך לאהוב אותם'

מסכימה עם כל מילה של משה.מרב14
סלחו לי על אבל רובכם מדברים מבורות עצומה-משה ר-

- בתור אחד שמתשתייך לעדה המרוקאית אני יכול להגיד שבמרוקו היו המון יהודים משכילים היו הרבה ישיבות מקנס הייתה עיר של גדולי עולם ויצאו משם מאות ואלפי תלמידי חכמים הרב משאש הרב ברוך טודאנו הרב חיים אבן עטר(לא האורח חיים) וכן גם הוא היה ממרוקו... וחוץ מזה שהיו שם עשירים גדולים וסוחרים ועד היום לומר שלא היו מפותחים גם בארצות אשכנז היו אלפי יהודים שגרו בכפרים נדחים (בפולין רוסיה גרמניה ועוד) והיו שם יהודים בורים ועמי הארצות אזל זה אומר משהו על כל האשכנזים?? לא. כנ"ל בארצות המזרח היו יהודים מלומדים והיו יהודים בורים אבל להגיד שהספרדים שומרי המסורת פרקו עול? זו אמירה לא נכונה ולצוויג אם היית בקיאה מעט בתרבות יהודי המזרח היית יודעת שהיו המון מלומדים ורופאים והרבה מהם עבדו והיו שרים אצל המלך ועד היום יש כמה יהודים במרוקו במשרות בכירות מאד בארמון המלך 

הפוך-הוא אמר שגם פורקי העול-שמרו על המסורתאבגדה
או או!!! התלבטתי מלא זמן אם להגיד אתזה או לא....(=אני=)

יש לי סבא וסבתא מצד אחד שלא ידעו קרוא וכתוב אפילו אבל מהצד השני הם בני אדם נורא ממשכילים!!!

אחים של סבתא שלי (הפחות משכילים) הלכו לביה"ס ולמדו אצל רבנים גדולים במרוקו וכשהיגיעו לארץ היו רבנים של ישיבות....!

אז מה זה כל החרטא הזאת?!

ויש הבדל נורא גדול למרוקו (הערבית) זאלו הם הפחות משכילים לבין ספרד בכללי! או מגורשי ספרד שבאו למרוקו!!!

נ.ב

אני בתור מרוקאית/ספרדיה מעולם לא הרגשתי מקופחת בציבור הדת"ל כי יש לו חלק בו והוא משפיע המון בין אם תרצו ובין אם לא!!!

ואתה מדבר מחוסר הקשבה..צוויג^^

לא אמרתי שאין להם ידע או אנשים משכילים.. (לא חסר ..אפילו הרמב"ם)

וממש ממש אפילו לא הזכרתי ת"ח.. בארור שיש להם תורה ענקית.. בכלל לא התיחסתי לזה אפילו

אמרתי שאין להם הערכה ומוטיבציה ללימודים אקדמאיים גבוהים כמו לאלה שעלו מארופה ובמיוחד רוסיה..ואתה יכול לראות את זה באוניברסיטאות..[או שזה גם כי מפלים אותם ולא מקבלים אותם?!?!?] ולא, אני לא חושבת שהם פחות חכמים...

כך שסתם תקפת..        (מרוקאי עצבני..;) סתם..ממש ממש בצחוק, אני גם אדם חם מזג..)

ובכלל"אבל להגיד שהספרדים שומרי המסורת פרקו עול "(שם שם) -

זה בדיוק ההפך ממה שאמרתי ,אמרתי שאלה שעלו לארץ וזנחו את הקפדת המצוות לא נהיו חילונים אלא להפך- שמרו על המסורת...

[אני ממש מנסה למצוא איך הצלחת להבין את זה ממה שאמרתי ,כנראה שאני ממש לא יודעת להתבטא..חח..]

בקיצור-לפני שתאשים אותי בבורות (שהאמת אני באמת לא בקיאה לחלוטין אבל ממה שאמרת לא חידשת לי יותר מדי..) תקרא פעמיים..

אל מי דיברת??? אלי??? אני בת....(=אני=)

ואני לא תקפתי אף אחד...

אני מזמין אותך לחסידות חב''ד!!חיים שלמה

שם אין בגרוש את מה שיש אצל החרדים והדת''ל.

כמה שכתבת על הרבנים וכו' שכולם אשכנזים וזה.. בחב''ד יש שויון אולי יותר לצד האשכנזי מכיון שהוא הרוב..

בל בעיקרון אין גזענות כלל וכלל הן במוסדות והן בהכל!!

החברים הטובים שלי הם אשכנזים!!!! ויהיו לנצחחחחח.

אנשיםם תלמדו חסידות והכל יבוא על מקומו בשלום.

לא היה לי כח לקרוא הכל...מחילה מראש!!!ד"ר אריק

בס"ד

מה?!לא ידעת?! אנחנו גזענים!!!אשכנזים הם עם גזען!!!שונא ספרדים ותמינים בדם!

ה' ישמור!!! אל תדברי איתי אפילו על זה שלא להיות גזענית!איך אפשר לא להיות גזען?!

נו באמת!!!סורי!!!מחילה מראש-את חושבת שאני גזענית!תהני לחשוב ככה חומד!!!

את יכולה להגיד את זה על כל ציבור וציבור!!!

יודעת מה? אשכנזים הם "עם" (לדברייך) גזען!!!

סיכום!

מה אני יגיד לך, צער לי לשמוע שאת מדברת ככה! ולכן אני אפילו לא גמרתי לקרוא את מה שאת רשמת!!!ואת יכולה להגיד גם על הספרדים והתמנים שהם גזענים כלפי האשכנזים!

אני לא אומרת שהאשכנזים הצדיקים וטהורים!כי יש נפילות!אבל כמו שאת יכולה להאשים אותנו שחטפנו תינוקות תמניים והפכו אותם לחיולנים אני יכולה לשאול אותך איפה אתם הייתם שהמשפחה שלי נרצחה?! למה אף אחד לא האמין?! רוב המשפחה שלי נטבחה שם!!! ואני לא באה אלייך ולא אף תמני או ספרדי בטענות!!! אז מספיק!לכל אחד יש נפילות!!!ואת צודקת בזה שאנחנו צריכים לשפר את היחס שלנו כלפי כל העדות!אבל גם אתם לא יותר טובים!

ד''ר אריק, אני מצטרפתרויזא

בס''ד

נכון! איפה הייתם כשרצחו את כל המשפחה שלי?, את יודעת שידוע לנו רק השם של אבא ואמא של סבא שלי ואף אחד יותר לא???  אין, נעלמו לנו השרשים, אבל אני לא מצדיקה את הציונים כי גמותם אני לא במיוחד אוהבת, וגם מה שעשו לתימנים זה בגלל הציונים.

לא יודעת, כולנו יהודים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ד"ר אריק ההבדל בין האשכנזים לספרדים הוא ששם הנאצים-משה ר-

ימ"ש עשו את זה ואצל התימנים אלו יהודים ולא אין לך מה לבוא בטענות אלינו כי גם בעדות המזרח סבלו מגזירות ורדיפות פוגרומים ומה לא? אז אין פה שום שייכות למה שאת אומרת מצטער.

מה זה קשור?!(=אני=)

למה הספרדים, התימניים וכל שאר בני עידות המזרח יכלו לעשות משו בשואה?!

למה הם עשו אותה?!

כולנו יהודים וכולנו משתתפים בצערך אבל את לא יכולה להאשים אותנו בדבר כזה...!

חבל שלא הבנתם=]=]ד"ר אריק

בס"ד

סורי, אין לי כח להסביר!!!

אבל!זה ועוד איך קשור!!!

אני לא באה בטענות לאף אחד!רק אומרת שהיא לא יכולה לבוא אלי בטענות! זה הכל!

ואם זאת אפליה, היא נמצאת בתוכה בעצמה!

ורגע רגע...רגע!!!ד"ר אריק

בס"ד

איפה בדיוק אמרתי שהם עשו את השואה?!תראו לי!!!

חס ושלום לא אמרתי דבר שאפילו מתקרב לזה!!!!

שאלתי איפה הם היו שאחות של סבא שלי, ילדה בת שנתיים!!! נרצחה?!איפה?! שסבא שלי עלה לארץ, בן 15 בלבד, מישהו האמין לו בכלל?! כולם אמרו שהם סתם מגזימים!!! שהם שקרנים!רמאים!!!מחפשים צומי!!!אז זה בסדר שהם ישבו ושתקו שרצחו ת'משפחה שלי?! ושפתאום אנחנו לא בסדר אז אפשר לעלות עלינו!אפשר להכפיש אותנו!!!מותר הכל!!!אתם צדיקים טוהרים!!!תודה רבה!!!

לא אמרתי שאמרת משו כזה...(=אני=)

אני שואלת למה את מאשימה אותנו או יותר נכון את בני עדות המזרח באובדן שלך.....

אני מבינה מאוד את הכאב שלך ואני נורא מצטערת אם מה שאמרתי פגע בך אבל האשמות לא מובילות לשום דבר ולא נכון להאשים את בני עדות המזרח בדבר נורא כל כך כמו רצח יהודים!

ואני שואלת שוב מה הם יכלו לעשות בשואה??? להתקבץ כל יהודי עדות המזרח ולהלחם בנאצים?! נשמע לא הגיוני.....

ובאמת סליחה אם מה שאני אומרת פוגע! זה לא מתוך כוונה רעה.....

תגידואמנית מתחילה

רגע..כבר אין יהודים?יש רק אשכנזי וספרדי?

כאילו מה.אין לנו את אותו האבא ואנחנו לא מתפללים את אותן התפילות?

זה שמה לעשות התפזרנו בגלות וכל אחד אימץ לעצמו את המנהגים של הארץ שלו

זה לא אומר שכולנו לא אותו עם בסופו של דבר...

וחוצמזה:מאיפה אתם יודעים שמהתורה בנ"י ספרדים?

התורה לא ניתנה בספרד...

רק מהגלות התחילו העדות אז נא לא לקשקש עם כל מני אגדות...

ועוד דבר...

משום מה רוב הספרדים משמיצים את האשכנזים...

לי היתה חברה שבכל הזדמנות רק קראה לאשכנזים בשמות...זה לא נעים!

בחיית,אנחנו עם אחד!

ועוד דבר על הנוסח:בד"כ מתפללים ספרד ולא אשכנז בבתי כנסת אז...

את לוקחת מחברה דוג'?! (=אני=)

אולי תקחי דוג' מאחד הרבנים הגדולים??? זה ישמע יותר טוב!

ומי שמשמיץ זה בגלל שהוא מרגיש נחות וזה עוזר לו להרגיש טוב יותר וחשוב יותר....

אז עכשיו את מרוצה???

צודקת לגמריי!נועוש=]]!!
לא האשמתי אותם!!!חס וחלילה!!!ד"ר אריק

בס"ד

רק אמרתי שזה נורא קל לבוא והפיל ת'אשמה על אחים, נורא כיף!פשוט!ונחמד...

מה עם הצד השני? ניראה לך נעים שאומרים לי שאני גזענית? אכפת לי רק מעצמי?!

ומי אמר שאנחנו מפלים אותכם?!

אוף!!!זה חירפן אותי=]=]

ממש מצטערת אם לא הבנתם אותי נכון!!!אני ממש לא באה להאשים אותכם!זה לא בסדר!לא צודק!לא מוסרי! אני גם לא רוצה להאשים אותכם, גם אם אתם "אשמים"-זה יעזור שאני יאשים אותכם?לא! אז אין טעם!

אני רק אומרת שלא תבואו אלינו בטענות, כמו שאנחנו לא באים אליכם!

וגם אם יש משהו להעיר!יש צורת דיבור!!!

מישהו יודע אולי מי פתח תמריבה של העדות???רויזא

בס''ד

לגלות לכם?

אני יודעת שהתשובה תביא המון כעס ומצד שני ''תיישר את ההדורים'' תענו לי אם לכתוב או לא כי אין לי כח שיכעסו עלי באלול, סבבה?

תכתביאבגדה
ד"ר אריק - חבל שאת לא יודעת-רק לקלל אותנו - כנסי-צעיר רענן

שקהילות רבות בני עדות המזרח בכלל לא ידעו שהשואה היא כלפי היהודים!

אתם צריכים להיכנס לראש של אז! לא היה אז מחשב,אינטרנט איימלים,וגם עיתונים היו במהדורות מצומצמות. וגם לא בכל עיר היה עיתון BBC , אירופאים וכד'...

הם שמעו, שמעו שיש מלחמה בגרמניה, הם בכלל לא חשבו! שזה משהו כלפי היהודים, מלחמה בין בריטניה לגרמניה.משהו כזה. שואה? הגרמנים ניסו כ"כ להסתיר את זה, והם הצליחו!! הצליחו להסתיר את זה מהעולם!

כמו היום השואה בסין?שמעת עליה?כן נכון-כתבה אחת בעולם קטן, לא פרסומים לא כלום.

אז רק שתדעי בסין נרצחו כבר יותר מ-פי ארבע פעמים ממה שנרצחו בשואה-ו... אנחנו לא מעודכנים!

הם מסתירים את זה!

אז את לא יכולה להאשים אף אחד! לא ידענו,הרבה מאוד אנשים בעולם לא ידעו!  

אוקיי...את זה אני כבר יותר מקבלת!(=אני=)

אבל אל תשפטי בנ'דם כועס או במצב של לחץ אולי אם היא הייתה במצב אחר

היא הייתה אומרת את זה בצורה יותר טובה.....סכ"ה היא מתוסכלת!

בקשר לבדיחות וירידות על עדות-talr123

זה ממש תינוקי להיעלב מזה... אני אשכנזיה, ואין לי שום בעיה שיירדו עליי או שיספרו בדיחות על אשכנזים.. אני גם יכולה לומר לחברה שלי "יא אשכנזיה"... אז אל תעלבו אם אומרים לכם שאתם טיפשים/עצבנים/קמצנים/אשכנזים.... הכל מאהבהקורץ

רק חבל שלא דיברו על בדיחות אלא על אפליה -משה ר-

כי אם זה על בדיחות אני משער שלאף אחד אין בעיה לי בכל אופן לא

צעיר רענן היקר...ד"ר אריק

בס"ד

חיוך

אני יחזור שוב על אותו המשפט שאני אומרת אותו כבר איזה חמישים פעם:

אני לא מאשימה אף אחד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

די!עכשיו רציני! השרשור הזה הפך לצחוק!!!=]=]

תסתכלו!!!רק תסתכלו על התגובות שלנו!בסדר? לא יותר מזה!!!

אתם קוראים בכלל את התגובות שלי? או שאתם סתם נהנים לקטול אותי מחדש?

ואני יגיד שוב!!!לא מאשימה!לא רוצה להאשים! אין צורך להאשים!

רק בבקשה!!!אל תדונו אותנו!!!כמו שאנחנו ממש משתדלים לא לדון אותכם!!!

ושוב, ושוב, אני יחזור על זה!!!אנחנו בני אדם!יש לנו נפילות! אני לא אומרת שלא היו דברים מעולם! היו! ותיקנו!ואנחנו מתקנים! אז מה?שוב להגיד את מה שאני אומרת כבר איזה 15 הודעות?!

די!!!עבר כל גבול!!!תקשיבו כולם!!!ד"ר אריק

בס"ד

אני בחיים שלי!!!אבל בחיים שלי לא התכחשתי לאפליות שהיו!!!ברור?

וזה מה שאמרתי ואומרת כל הזמן!!!לצטט דברים שאמרתי?!אני לא מבינה!!!

היו אפילות!!!זה לא היה בסדר!!!תיקנו דברים!!!מתקנים דברים!!! היינו לא בסדר עכשיו אנחנו משתדלים להיות יותר טובים!

עד כאן מובן?! יופי! (מקווה)

מה שאני אומרת בסה"כ שאל תאשימו אותנו סתם!!! שגם אנחנו יכולים להאשים אותכם!וזה לא בסדר!!! וזה לא צודק! תסתכלו על העם שלו!!!יש פה בכלל עם?!אני לא רואה אותנו!!!סליחה שאני אומרת את זה!!!

אז אם לא הבנתם את מה שאמרתי, חופשי, תמשיכו לצרוח עלי, בכיף, לכו על זה עד הסוף...

אבל באמת, באמת!!!שאני לא מאשימה אף אחד!לא כועסת!רק מבקשת שלא לדון "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו".ואני לא צדיקה!ממש ממש לא!!!כופרת אני מוכנה שתקראו לי!!!אבל לפחות בזה!!!זה העם שלכם! אחים שלכם!!

חברים שלכם!!!לי זה גם לא נעים שהחברה התמניה שלי מקשקשת דברים לא משהו על אשכנזים! ואני שותקת! צודק? לא צודק! אבל זה מה שקורה...תסתכלו למעלה...חבל!!!באמת שחבל!!!

כמה מדעותיאנונימי (פותח)

1. מה שקרה בעמנואל הוא לא עדתי...פשוט המזרחיים איך לומר קצת פחות, בוא נגיד שהם רואים טלויזיה ויש להם דודים חילונים, והם ילדי רחוב כאלה .

2. אני ראיתי באיזשהוא עיתון חרדי - מודעה לאיזה שהוא בית ספר שמחפש מנהלות אבל רק ממוצא מזרחי עצוב!

3. אל תחשבו כל החברות שלי מרוקאיות

מה לעזזל נראלך ?!בלונדי !

את טועה ובגדול ! מאיפה לעזזל הבאת תבולשיט הזה !

חבל שככה את חושבת ....אני מציעה לך לבדוק תעינין לעומק לפני שאת קופצת למסקנות...

נ.ב

יש אנשים שרוצים לראות רק משבא להם ..אני חושבת שאת אחת מהם

מסכים ^^^ איתך בלונדי! זה ממש פיי!The Jugglerאחרונה

ואני לומד בישיבה של "הציבור הדתי לאומי" ויש שם מלה ספרדים אבל זה לא העניין הדתיים לאומים הם לא רק "הרב קוק" אם כל הכבוד זה החללה נוראית!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך